Page 1


Welpen Hey lieve welpjes en ouders Het nieuwe, geweldige scoutsjaar is terug begonnen en daarmee ook een nieuw boekje waarin jullie alles zullen vinden dat nodig is om jullie kweenihoehard te amuseren dit jaar. Of voor dit boekje alvast tot in november... Een ding is zeker: er zal dit jaar veel gaan gebeuren en we gaan ons met zen allen veel te hard amuseren. De leiding heeft jullie zo lang moeten missen dat we er meteen gaan in vliegen. HUPSA !

De WELPENLEIDING:

Akela

Mang

Baloe

Anneleen Ophoff Mercuriusstraat 10 anneleen_ophoff@hotmail.com 0484.18.46.67

Tim Chabot Mercuriusstraat timmit16@hotmail.com 0470.93.80.46

Krzysztof Wozniak Diksmuidelaan 185 krzys_pajen@hotmail.com 0497.53.72.48

HEEL BELANGRIJK, LEES HET BOEKJE VOLLEDIG


17 september 2011 Omdat we jullie zo lang niet gezien hebben, moeten we toch eens nakijken hoe de vakantie op jullie gemoed en conditie heeft gespeeld. Hoe kan dit anders dan met een weergaloze SPELvergadering? De gekende uren van 14.30 uur TOT 17.00 uur zijn hier van toepassing. Graag in perfect UNIFORM en met SPELkledij in de aanslag.

24 september 2011 Vandaag gaan we op een onbekende locatie onze traditionele OVERGANGSTOCHT doen. Voor degenen die niet weten wat dit is: we zwieren de oudste welpjes naar de jonggivers enzovoort en als er een verandering zou komen in de leiding, dan komen jullie daar vandaag alles over te weten ! Veel fun en emoties gegarandeerd. We zien jullie om 9.00 uur aan de nieuwere kant van het station van Berchem. De mama’s en papa’s mogen jullie op dezelfde plek terug ophalen om 17.40 uur. Voorzie zeker een regenjas, een lunchpakket en € 13,00 om de dag door te komen.

1 oktober 2011 OPENING! HOERA HOERA HOERA !!! Het nieuwe jaar is begonnen, dus we moeten dat dan ook deftig vieren met alles erop en eraan. Denk maar aan iets en we zullen het waarschijnlijk wel in ons feestpakket hebben. Neem zoveel mogelijk mensen mee, zodat het een groot onvergetelijk feest wordt ! We gaan van start om 13.00 uur en we steken de bbq aan om 17.00 uur. Meer info volgt via facebook en jullie mogen zeker nog een mail verwachten. Heb je nog nooit een mail van de leiding ontvangen? Laat ons dan zo snel mogelijk iets weten op: groepsleiding@den22.be

Vrijdag 7 oktober 2011 Bij het scoutgebeuren hoort naar gewoonte ook een maandelijks caféke. Jong en oud zijn vanaf 20u00 welkom om gezellig wat bij te praten met een drankje in de hand in ons vertrouwde lokaal.


8 oktober 2011 HMMM... wat kunnen we vandaag allemaal doen ? we kunnen filmpjes zien, knutselen, kijken naar fietsers of we kunnen alles geven op een geweldige SPELVERGADERING, dus dat gaan we ook ineens doen! De uren zoals gewoonlijk 14.30 uur TOT 17.00 uur met UNIFORM AAN en SPELGERIEF MEE!

15 oktober 2011 We hebben nu wel genoeg spellekes gespeeld voor even en kunnen meteen aan de slag, want de tijd is gekomen om jullie mooiste glimlach en beste verkoopzin mee te nemen. Het is MARSEPEINSLAG! HOERA!!! Van 10.00 uur tot 17.00 uur aan het lokaal. Het zal dus een volledige dag zijn.

22 oktober 2011 Na zoveel marsepein verkocht te hebben, gaan we iets compleet anders doen. We gaan namelijk naar een oude vlakte vlakbij om daar een groot, nene, een gigantisch BOSSPEL te spelen. We gaan daarvoor een half uurtje vroeger afspreken, zodat we meer bosspelfun kunnen hebben. Dus van 14.00 uur TOT 17.00 uur. De rest blijft hetzelfde: UNIFORM aan en SPELKLEDIJ in een rugzakje of in een oude schoen die jullie dan op jullie hoofd moeten zetten.

28 oktober – 1 november 2011 HET IS WEER groepsWEEKEND ! JIPPIE !!! Het groepsweekend is aangebroken. We gaan met welpjes, jonggivers, verkenners, leiding en foeriers naar een tot nu toe geheime locatie om daar een tijdje veel fun te beleven en iets over het land te leren ... eigenlijk vooral om plezier te maken ... ja ... we gaan er dus naartoe om met de ganse 22-Sint-Albertuscrew het beste van ons te geven !


5 november 2011 GEEN VERGADERING: de leiding heeft namelijk wat tijd nodig om op een verre zonnige plaats te bekomen van het weekend. Dus sayonara en tot de volgende.

Vrijdag 11 november 2011 Het is weer een maandje geleden, dus organiseren we een cafĂŠke! De deuren van ons lokaal gaan open om 20.00 uur.

12 november 2011 De leiding is uitgerust en we hopen dat jullie ook wel zin hebben in een waanzinnige SPELvergadering van 14.30 uur TOT 17.00 uur in piekfijn UNIFORM en met het SPELgerief in de aanslag.

19 november 2011 Vandaag gaan we eens iets anders doen dan normaal en gaan we een avondvergadering doen. We gaan een leuk filmpje zien met koekskes, chips, cola, fanta en allerlei andere lekkere dingen. Vanavond spreken we aan ons vertrouwde lokaal af om 18.30 uur met een zo goed als volle maag en in pyjama of andere filmkijkkleren. De ouders kunnen hun bengels om 21.00 uur komen halen om hen in hun bedje te stoppen. Voor dit den22-cinema-gevoel vragen we jullie wel om een euroke mee te nemen.

26 november 2011 Als afsluiter van dit boekje gaan we een ouderwetse SPELvergadering doen met alles erop en eraan, fun gegarandeerd. Dus 14.30 TOT 17.00 uur in piekfijn uniform en met SPELuniform vlakbij.


WISTGOLLEDEESKES Dit boekje het begin van het scoutsjaar inzet Het dus nu wel volledig begonnen is Dit wel heel leuk is Pannekoeken maken ook heel leuk is pannekoeken heel lekker zijn met bloemsuiker de leiding dit heeft getest en goedgekeurd we deze paar maanden ook veel leuke dingen gaan doen jullie dit eigenlijk al weten, omdat jullie het boekje al hebben uitgelezen wij dit weten, omdat wistgedatjes altijd aan het einde komen het einde van iets nooit plezant is we dus gaan stoppen met zeveren over het einde van dingen we gaan overstappen naar het begin van dingen dit veel leuker is dan het einde ste we weeral wat welpjes gedag gaan moeten zeggen de 24 september we er ook veel nieuwe bij krijgen dit de leiding deugd doet we hopen dat iedereen even veel zin heeft in dit jaar als wij we nu wel tegen het echte einde aanlopen het welpengedeelte nu bijna gedaan is jullie wel weten wat er nu komen zal

!!!!! DE LEIDING DE BESTE IS !!!!!


Jonggivers Hey Yo de boys and girls, Eindelijk zullen we elkander weer terug zien. Het is nu veel te lang geleden dat we nog eens samen goed zot hebben gedaan. Het is nu ook weer niet zo dat we heel de zomer hebben kunnen genieten van het goeie weer en de scouts en de vriendjes hebben vergeten. Op dit eigenste moment denk ik er zelfs aan om een trui aan te doen, zo koud is het. Maar geen nood, we zullen het vuur weer snel aansteken! Spelen, ravotten, lachen, gieren, brullen; dat gaan we doen. Nog ĂŠĂŠn megavergadering met al onze vertrouwde kameraden en leiders. Daarna zal het nooit meer zijn zoals het geweest is, het was trouwens ook gewoon zo goed zoals we het hebben gehad. We gaan dus een paar lastpakken weggooien, en een paar jonge toffe knullen opvangen. Een nog nooit eerder uitgegeven leidersteam zal ervoor zorgen dat iedereen, jong en oud, zich kei goed zal amuseren. Niks staat ons nu nog in de weg om er wederom een supercalifragilisticexpialidocious jaar van te maken!! We zien jullie hopelijk allemaal terug op de eerste vergadering!

De jonggiverleiding,

Lama Thomas Mulle Kortemarkstraat 37 2600 Berchem 0485/85 37 60

Jariboe Thomas Fransen Zillebekelaan 5 2600 Berchem 0474/23 04 66

Lori Charlotte Delalieux Hof van Riethlaan 92 2640 Mortsel 0477/99 44 85


Zaterdag 17 september 2011 Taratatatataaaaa … Getrompetter klinkt alom. Het nieuwe scoutjaar is weer aangebroken! Hoe kunnen wij 2011-2012 beter inluiden dan met een ouderwetse, traditionele, stevige, knallende, melancholische, vreselijk beminde spelvergadering? Dat zullen we jullie gelijk even vertellen: het is ònmogelijk een jaar als 2010-2011 beter af te sluiten dan op deze manier. Vandaar zien we ons genoodzaakt jullie in uniform uit te nodigen aan het lokaal om 14u30, met het spelgerief al in de hand. Mama’s en papa’s komen jullie om 17u00 terug ophalen te Roderveldlaan 22.

Zaterdag 24 september 2011 Wat moet dat moet en omdat wij allen plichtbewuste jonggivers zijn, gooien we vandaag enkelen van onze schatjes over naar een volgende tak. Zo ruimen we plaats voor degenen die zich geroepen voelen om zich aan te sluiten bij ons vennootschap. We noemen dit fenomeen in de volksmond een ‘overgangstocht’. Voor dergelijke activiteiten springen wij graag wat vroeger uit ons zachte bedje. We ontmoeten elkaar in piekfijn uniform en met overlevingspakket om 9.00 uur aan de nieuwere kant van het station van Berchem en als de dag ten einde loopt, we afscheid hebben genomen van enkelen en kennis gemaakt met anderen, vinden we de ouders op dezelfde plek terug om 17.40 uur. Neem ook € 13,00 en een regenjasje mee!

Zaterdag 1 oktober 2011 Een nieuwe maand en een mooie dag voor een groot feest. Vandaag is het de officiële opening van het nieuwe scoutjaar. Als je vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes of neefjes hebt die nog geen deftige hobby gevonden hebben, kan je hen best vandaag uitnodigen. Er zullen naast een bbq nog heel wat leuke festiviteiten plaatsvinden. Jullie krijgen hieromtrent nog een uitnodiging per mail en op facebook. Heb je nog nooit een mail van de leiding ontvangen? Laat ons dit dan asap weten op: groepsleiding@den22.be


Vrijdag 7 oktober 2011 Bij het scoutgebeuren hoort naar gewoonte ook een maandelijks caféke. Jong en oud zijn vanaf 20u00 welkom om gezellig wat bij te praten met een drankje in de hand in ons vertrouwde lokaal.

Zaterdag 8 oktober 2011 Omdat het al zo lang geleden is en omdat de nieuwste jonggivers nog geen idee hebben van het reilen en zeilen van onze spelvergaderingen, zien we jullie van 14u30 tot 17u00 aan het lokaal in uniform en met spelgerief op zak.

Zaterdag 15 oktober 2011 Den 22 organiseert vandaag haar marsepeinslag. We zien elkaar van 10.00 tot 17.00 uur aan het lokaal in keurig uniform. Zoek maar al enkele verkooptips op, op het internet! ;-)

Zaterdag 22 oktober 2011 Deze datum is erg speciaal! Het is de 259ste dag van het jaar op de Gregoriaanse kalender. Hierna komen er dus nog 70 dagen en 2011 zit er al op. Op deze dag in 2009 bracht Microsoft de geweldige Windows 7 op de markt. ABC begon op dit moment in 2004 met het uitzenden van de tv-serie ‘Lost’ en in 1797 werd op deze datum de eerste parachutesprong gemaakt (boven Parijs). We gaan dus welgekozen vandaag zwemmen. Zwemmen is leuk, zwemmen is plezant. Lekker zwemmen of zitten op de kant. Voetjes in de chloor soppen, doorzwemmen zonder stoppen.14u00 tot 17u00 met zwemzakje en FIETS aan het lokaal.

Vrijdag 28 oktober tot en met dinsdag 1 november 2011 We gaan op weekend met de welpjes, de VK’s, de leiding en nog onbekende foeriers. Zo hoort het op een groepsweekend. Jullie mogen hieromtrent nog een boekje in de brievenbus verwachten.

Zaterdag 5 november 2011 Vandaag is het geen vergadering! De leiding gaat op overlevingstocht in de dichte bebossing van Hongarije. Jullie zullen waarschijnlijk toch nog te uitgeput zijn na ons knallend groepsweekend …


Vrijdag 11 november 2011 Het is weer een maandje geleden, dus organiseren we een caféke! De deuren van ons lokaal gaan open om 20.00 uur.

Zaterdag 12 november 2011 We halen onze Fahrrad van stal om het roest ervan af te fietsen. Zorg dat je voor deze fietstocht (buiten het uniform) kledij aanhebt die aangepast is aan het huidig klimaat. Onderweg zullen we halt houden om te picknicken. Neem dus een lunchpakket mee. Kijk vóór het vertrek nog even na of je fiets in orde is. We zien elkaar om 11.00 uur aan het lokaal en we zijn daar terug om 17.00 uur.

Zaterdag 19 november 2011 Dit is bijna de laatste vergadering van dit papieren boekje. Spellekens!!! Wat had je anders verwacht? Begin: 14.30 u Einde: 17.00 u. (Vergeet je spelgerief niet.)

Zaterdag 26 november 2011 We gaan vandaag eens naar Blankenberge. Als dagjestoeristen zullen we daar op zoek gaan naar de laatste restjes vakantiesfeer die er op te snuiven vallen. Om het treintje en het eventuele ijsje te vergoeden nemen jullie allen € 12,50 mee. We ontmoeten elkaar aan de nieuwere kant van het station van Berchem om 8.45 uur. We staan terug op dezelfde plek om 17.00 uur. Zorg er zeker voor dat je een lunchpakket en zwemgerei bij hebt!


Wist ge dat?! We een geweldig kamp achter de rug hebben De leiding jullie achteraf heel hard gemist heeft Wij dus blij zijn dat we een nieuw jaar beginnen Er dit jaar weer heel wat tochten en spelletjes op het programma staan De website helemaal vernieuwd zal worden De leiding hard gewerkt heeft aan het lokaal tijdens de vakantie De eerste vergadering in dit boekje dezelfde is als de laatste Er steeds meer vrouwelijke jonggivers bijkomen Komaan jongens?!!! Er op de Mount Everest maar liefst 20 000 kilo afval ligt Neen? Wij ook niet … Een scout gelukkig met open oog in Gods natuur leeft De leiding de wet nog volledig kent Zelfs het zevende puntje Jullie het hier soms toch wel opvallend moeilijk mee hebben Jullie hierdoor soms moeten pompen Je daar buikspieren van krijgt Welpen bewezen hebben dat ze waanzinnig goed kunnen pompen De Kolibrie de enige vogel is die achteruit kan vliegen De Collie überhaupt niet kan vliegen De scouts de Pol heel dankbaar mag zijn Jullie nog wel zullen merken waarom! Ik jullie nu hopelijk een beetje nieuwsgierig heb gemaakt Ik eigenlijk niets mag zeggen maar het toch maar ga doen Of niet ☺☺☺ ☺☺☺ Je heel goed kan zitten in een zitzak Ze ook soms wel ontploffen Daar menige mensen van kunnen meespreken MinuteMaid minute made is De maan dichter bij de aarde is als de zon We nu gaan afronden Afrond Afronder Afrondst ♥♥ DE LEIDING DE BESTE IS ♥♥

Boekje September-november2011_0  
Boekje September-november2011_0  

Anneleen Ophoff Tim Chabot Krzysztof Wozniak Mercuriusstraat 10 Mercuriusstraat Diksmuidelaan 185 anneleen_ophoff@hotmail.com timmit16@hotma...