Page 1

Rotterdam Event! Beurs! Het belangrijkste metrostation van Rotterdam!

Ontdek welke kaart bij u past!

Ontdek de nieuwe manier van reizen!

1


Roterdam Event

OV chipkaart De OV-chipkaart is het vervoerbewijs voor het openbaar vervoer in Nederland. Met een OV-chipkaart op zak hoeft u niet meer na te denken over strippenkaarten, metro- of treinkaartjes. Met ĂŠĂŠn kaartje in de trein, tram, bus en metro.

Opladen voor het reizen Voordat u op reis gaat, moet u de kaart opladen. Dat kan met geld, dan reist u op saldo en betaalt u per gereisde kilometer. Of met een reisproduct, bijvoorbeeld een trajectkaart voor woon-werkverkeer of een kortingskaart voor daluren. Inchecken U moet altijd inchecken en uitchecken met een OVchipkaart. Aan het begin van uw reis houdt u uw kaart tegen het scherm van een poortje of kaartlezer. Uw wordt gecontroleerd op een geldig reisproduct of voldoende saldo. Daarna gaat het poortje open of geeft de kaartlezer een bevestigingssignaal.

Uitchecken Aan het einde van uw reis, of bij overstappen naar een ander vervoermiddel, houdt u uw kaart tegen het scherm van een poortje of kaartlezer. De kaartlezer gaat na of u gereisd heeft op een reisproduct of saldo. Heeft u gereisd op saldo, dan ziet u op de kaartlezer wat uw reis gekost heeft. Het instaptarief, min uw reiskosten, wordt op uw kaart teruggezet. Vergeet niet uit te checken! Anders bent u het volledige instaptarief kwijt.

2


Roterdam Event

Welke kaart past bij u? Ontdek de voordelen van verschillende OV-chipkaarten en kies een kaart die het best past bij uw reisgedrag. Persoonlijke OV-chipkaart Als u vaak met het openbaar vervoer reist dan is de persoonlijke OV-chipkaart handig. U kunt er verschillende reisproducten tegelijk op zetten en ook gebruik maken van abonnementen en leeftijdskorting. Alles op ĂŠĂŠn kaart.

Wegwerpkaart Bij een aantal OVbedrijven kunt u nog wegwerpkaartjes kopen, o.a. bij de bus en tram. Hiermee bent u meestal duurder uit. Informeer daarover bij uw Ov-bedrijf.

t -chipkaar V O e m e i Anon De anonieme kaart is niet aan een persoon verbonden. U kunt dus geen abonnementen op de kaart zetten. De anonieme kaart kunt u wel met meer mensen gebruiken, alleen niet tegelijkertijd. Erg handig voor een gezin.

ft u al een Misschien hee OV-chipkaart? Het kan best zijn dat u al een OVchipkaart heeft. Zo zijn de meeste abonnementen en kortingskaarten van de NS ook bruikbaar als OV-chipkaart. U hoeft er dan niet eentje aan te vragen.

3


Rotterdam Event

Metro Beurs metrostation Beurs is het belangrijkste metrostation in Rotterdam. Op dit station is er een overstapmogelijkheid tussen de vijf metrolijnen van Rotterdam, de lijnen A, B, C, D, en E. Het is daardoor ĂŠĂŠn van de drukste metrostations van Rotterdam, mede doordat het onder de Coolsingel en in het centrum van Rotterdam ligt. Ook is het een onderdeel van de Koopgoot.

samen, u komen alle lijnen n io at st ro et m Bij Beurs appen. makkelijk overst ge s u d r ie h t n u k

4


Roterdam Event

Vervoersmogelijkheden Watertaxi Watertaxi Rotterdam heeft een vloot bestaande uit 4 klassieke watertaxi’s en 5 snelle maastaxi’s. De boten zijn overdekt en bij kou ook verwarmd. Al deze boten mogen een maximum van 8 passagiers vervoeren. Daarnaast is er één 12 persoonstaxi, de zogenaamde MSTX6.

Waterbus Op de waterbus is de OV-chipkaart van toepassing. De chipkaartlezers bevinden zich op de schepen en men dient net als bij het overige openbaar vervoer in en uit te checken. Men kan ook een los vervoersbewijs kopen maar dat is duurder. Voor de invoering van de OV-chipkaart was er een eigen tariefsysteem met onder meer eigen waterbusstrippenkaarten. Een OV Jaarabonnement was geldig op routes 1 en 2. Het meenemen van een fiets is gratis

Tuk Tuk De plaats waar de passagiers zitten is overdekt. Tuk tuks hebben drie wielen: twee wielen achter en één voor. Hierdoor zijn ze zeer wendbaar in druk stadsverkeer. In sommige plaatsen worden de tuk tuks uitbundig versierd met krullen en kleurige ornamenten. Ook hiermee kunt u gemakkelijk door Rotterdam reizen.

5

Rotterdam Event Nicole & Demi Networks  

OV informatie

Rotterdam Event Nicole & Demi Networks  

OV informatie

Advertisement