Page 1

Buy it. Eat it. Love it.


We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.


We eten het regenwoud op. Ongeveer een kwart van ons wereldwijde watergebruik, gaat naar de productie van dierlijke producten. Volgens het World Recources Institute, zijn veehouders verantwoordelijk voor de ontbossing van ongeveer 80% van het Amazonegebied. Het klinkt gek, maar we eten letterlijk het regenwoud op. ÉÊn kilo vlees, staat gelijk aan 1600 kilometer rijden in een auto. En dat is precies wat we bij bugbug willen veranderen.


WHAT

We maken de wereld een stukje beter. Dit doen we door ons eten beter te maken. Op een laagdrempelige manier, laten we je kennis maken met het eten van insecten.

HOW

We verwerken insecten in dagelijkse producten. Een notenmix met sprinkhanen, pannenkoeken met buffaloworm-meel. 
 Allemaal manieren om het je niet tÊ moeilijk te maken.

WHY

De wereld beter maken kunnen we niet alleen, alleen wel samen met jou. En dat is precies ons doel: lekker eten + samen de wereld redden = een goede combi, toch?


Vanaf dag één staat bugbug voor bepaalde dingen. Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je eet, en dat betekent weer dat al onze ingrediënten duidelijk, overal te vinden zijn. Niet alleen op onze verpakkingen, maar ook op onze website. En heb je vragen over wat de ingrediënten precies inhouden of waar ze vandaan komen? Daar zijn we 100% eerlijk in. Deze transparantie is wat ons zo sterk maakt. Als we zeggen dat je een sprinkhanenmix koopt, dan zitten er gegarandeerd sprinkhanen in. Trust us. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, die transparantie en eerlijkheid, maar het eten moet ook lekker zijn. We proberen de basis sterk te houden. Simpele ingrediënten, gecombineerd met insecten, iets wat je misschien zelf niet zo snel zou verzinnen. En dat is precies wat ons zo sterk maakt.


We vinden het belangrijk dat de boodschap die we brengen, goed overkomt. bugbug is een merk en bij dat merk horen bepaalde regels in het communiceren met de klant. Deze regels vindt je hieronder. Wij communiceren op een informele en informatieve manier met onze klanten. Vragen via mail en telefoon worden met een serieuze ondertoon beantwoord. Via social media zijn deze antwoorden luchtiger. Klanten worden standaard aangesproken met ‘je’. Het vaste lettertyp voor bugbug is Avenir Next. Deze wordt gebruikt in twee kleuren, groen en oranje. Dit mag gebruikt worden in de grote 24 en 14. Belangrijke woorden die het merk goed beschrijven, zijn groen, oranje, en dikgedrukt. Groen komt hierbij altijd als eerste. Het logo van bugbug mag alleen gebruikt worden op uitingen van het merk, zoals brochures, websites en social media.


Social media is dé manier om je doelgroep te bereiken. Het is belangrijk om een grote schare met volgers te verzamelen. Een soort ambassadeurs, fans die uitgelaten zijn over je merk. En hoe meer hoe beter. Social Media zijn als mieren: in hun eentje bereiken ze weinig, maar met een grote groep staan ze sterk. Om een zo groot mogelijke schare aan fans op te bouwen, is het van belang om véél te posten. Content is king, dus veel posten betekent ook dat er goede content aan vast moet zitten. In bugbug’s Social Media Strategie is meer info te vinden over dit onderwerp.


Wij willen jou inspireren om het beste uit jezelf en je omgeving te halen. We vinden de natuur belangrijk, we vinden lekker eten belangrijk. We willen van insecten een serieuze concurrent maken van vlees. Natuurlijk richten wij ons op een bepaalde doelgroep.

Onze klanten leiden een uitgebreid en verantwoordelijk leven. Ze willen het beste voor zichzelf en voor de wereld om zich heen . Dit vertaalt zich in bepaalde keuzes, waar bugbug bij gaat horen.

Uitlaatgassen zijn niet cool. Ook hier houdt onze klant rekening mee. Carpoolen, hybrid of helemaal elektrisch rijden is iets wat zij doen.

FlexitariĂŤr, vegetariĂŤr, veganist, er zijn tegenwoordig zoveel keuzes. Onze klanten vinden het belangrijk om gezond, maar verantwoord te eten. bugbug past hier natuurlijk prima tussen.


Bugbug brandbook  
Bugbug brandbook  
Advertisement