__MAIN_TEXT__

Page 1

Dit is een uitgave van Winkelpark de Meent Papendrecht • September 2019 • Editie nr. 1

EERSTE 2 UUR

gratis parkeren

FESTIVAL OP HET MARKTPLEIN VAN PAPENDRECHT MARKTPLEIN PAPENDRECHT

Kom zaterdag 5 oktober naar het marktplein in Papendrecht en bezoek ‘Festival de Markt op’. Het festival voor iedereen die geniet van lekker eten, muziek en gezelligheid van 13.00 tot 21.00 uur.

5 oktober

VAN 13.00 TOT 21.00 UUR

20 19


winkelpark de meent

2

papendrecht


aan alles gedacht

september 2019

3

Aangenaam... wij zijn het gezicht van

nieuw! Vers van de pers…. Een nieuwe krant, een echte Meent krant, over een bijzondere plek in Papendrecht: Winkelpark De Meent! Geen winkelcentrum? Nee, echt een park. Je wandelt hier van de ene naar de andere plek met steeds stukjes winkels en horeca. Je kunt gewoon een ontdekkingsreis maken door dit park. En onderweg verwonder je over alles wat je tegenkomt. In deze krant leer je enkele bijzondere winkels, ondernemers en horecagelegenheden kennen. Misschien een reden om eens een keer een andere kant van De Meent mee te nemen in je wandeling door het park en het zelf te ontdekken. Wat opvalt bij alle ondernemers die je leert kennen in deze krant is hoeveel hart zij hebben voor hun werk en passie. Hoe graag zij je willen inspireren , verwennen, laten ontdekken en genieten. Wat ook bij­zonder is, is dat ze het samen doen. Ze hebben de handen ineen

geslagen en zorgen samen dat je in het centrum van Papendrecht in de parkeergarages twee uur gratis je auto kan neerzetten. Ook deze krant staat voor de onderlinge samenwerking, samen laten zien wat een ontzettend leuk en gezellig winkelpark De Meent is. En dan ligt ‘de bal’ bij jou… Ga je mee op ontdekkingsreis? Eerst in deze krant en kom je dan kijken of wat jij ervaart ook aansluit bij wat je in deze krant leest en ziet? Stap in de wereld van prachtige wooninrichtingen, Italiaanse passie, verse sappen en salades, bijzondere groendecoratie, wereld luchtjes, alles voor je trouwe huisgenoten, een ander huis, eigentijdse mode, een goede coupe, de beste keepershandschoenen en een fantastisch herstelde telefoon. Ga het ontdekken, bekijk het opnieuw, met andere ogen als vers van de pers!

in deze editie o.a. 4

6

10

12

Meentpassage

Dorp uit de regio

Brederodelaan

De Overtoom

Eten & Drinken

Verrast

Mode & Sport

Dienstverlening

DE GOUDREINET

14 Markt

IL MERCATO Eten & Drinken

PAPENDRECHT

18

JEUGDKEEPER

20

NEDERLOF Makelaardij

23

Oude Veer

Markt

Winkelpark

Lifestyle & Vrije tijd

Marktplein

Plattegrond

BARBERA’S LIFESTYLE FESTIVAL DE MARKT OP WIE WAT WAAR


winkelpark de meent

4

Meentpassage

Goudreinet Eten & Drinken

Bij De Goudreinet kies je voor vers zoals jij het hebben wil Wat een aanwinst heeft winkelpark De Meent met de (terug)komst van de uitgebreide groentemarkt. De koele indoormarkt is zes dagen per week open en alles is even (h)eerlijk en vers. Ga lekker op ontdekkingstocht in de ruime winkel. Je komt eerst langs de smoothies die speciaal worden klaargemaakt met de ingrediënten die jij er graag in wil hebben. Natuurlijk staan er ook smoothies die je direct mee kan nemen.

Walhalla aan salades En dan de saladebar… hier ligt sla. kip, stukjes paprika en allerlei andere zaken die je in je salade kunt doen, dus variëren maar! Je kiest je eigen dressing en die kun je toevoegen als je de salade gaat opeten. Creëer zelf wat jij lekker vindt in je salade, zo veel als je wil. Heb je liever een kant-en-klare salade? Ook hierin is de keuze enorm. De meeste salades zijn gemaakt op basis van yoghurt. Je kan zelf naar smaak peper en zout toevoegen. Makkelijk, gezond en zo veel als jij wil hebben. De salades worden dagelijks vers bereid door het keukenteam. In het keukenteam werkt Toscana,

die jaren als kok in restaurants heeft gewerkt. Met veel zorg bereidt ze met haar collega’s de gerechten. Dat geldt ook voor de warme gerechten, de stamppotten, pasta’s en ovenschotels.

papendrecht


aan alles gedacht

5

september 2019

Geweldig voor elk huishouden: groot en klein

Na de keukenafdeling met smoothies, koffie, ijs, salades en warme gerechten kom je bij het marktplein met groenten en fruit. Hier kun je alles in de voor jouw gewenste hoeveelheden meenemen. Halve bloemkool? Geen probleem. Drie bonen? Ook dat kan. Aan de kassa wordt alles afgewogen. Geweldig dus voor elk huishouden, groot en klein. Naast groenten en fruit kun je ook gezouten en ongezouten noten en pinda’s scheppen. Heb je het gedroogde fruit al ontdekt, als mango waar alleen fructose inzit, dus geen toegevoegde suikers. Dat is verantwoord snoepen. Naast hele verse ananas staat ook een ananas die al is schoongemaakt en gesneden. Je kiest dus zelf wat je wil doen. Je slaagt hier ook voor eieren en verse kruiden en je vindt er aardappelen en krieltjes, tapenade, pesto en olijven.

Dat is mooi, want zo hoeft er minder weggegooid te worden. De gerechten zijn trouwens drie dagen houdbaar. En mocht een avocado van binnen niet zijn wat de buitenkant suggereerde, breng hem terug en je krijgt een nieuwe. Wist je dat het in De Goureinet ’s nachts maar drie graden Celsius is? Het team staat voor je klaar om warm te verwelkomen en je mee te helpen aan bewuste en gezondere keuzes. Kijk op facebook en insta voor alle nieuwtjes. Hubert en zijn team denken graag met je mee op social en gezellig in de winkel.

Ook op bestelling! Zoek je bijvoorbeeld kousenband en het ligt niet in de winkel? Je kunt het eenvoudig bestellen. Ook de salades en warme gerechten kun je bestellen voor het gewenste aantal personen. Het staat dan voor je klaar. En als je iemand wil verrassen met een lekkere fruitmand, mag je erop rekenen dat daar veel vitamientjes inzitten.

Een ontmoetingsplek In deze versmarkt kun je in het café een kop koffie drinken, genieten van je smoothie of ijsje van de week en van vers geschepte salade. De versmarkt is door de week tot 19.00 uur open dus ook na werktijd kun je terecht en op vrijdag is het koopavond. De Goudreinet werkt met het op=op principe dus laat op de dag eet je wat de pot nog schaft.

Eten & Drinken De Goudreinet Meentpassage 9 3353 HH Papendrecht 078 303 24 64 www.degoudreinet.nl


winkelpark de meent

6

dorp uit de regio

Waarom Papendrecht verrast Toen ik eind ’96 in Papendrecht kwam wonen, had ik niets met Papendrecht en wist ik niets van Papendrecht. Het was de liefde voor mijn vriendin die me naar Papendrecht bracht. En het is de liefde voor Papendrecht die mij, met (inmiddels) vrouw en kinderen, daar heeft gehouden.

papendrecht


aan alles gedacht

Voorstellen

september 2019

7

Maar laat ik mezelf eerst voorstellen. Ik ben Frans Spaanstra. Via allerlei omzwervingen, die in feite zijn begonnen nadat ik Univer­ siteit Leiden als neerlandicus verliet, ben ik terechtgekomen bij Stichting Promotie Papendrecht. Deze stichting, die onder de naam ‘Papendrecht Verrast’ naar buiten treedt, is in het leven geroepen om aan Papendrechters zélf en aan inwoners uit omliggende plaatsen te laten zien wat het dorp Papendrecht allemaal te bieden heeft.

worden geteeld, is onlosmakelijk met de plaats verbonden en heeft een aantrekkingskracht op zowel Papendrechters als niet-Papendrechters. En dat geldt ook voor kinderboerderij De Papenhoeve, de Beelden­ boulevard, voor… te veel om hier op te noemen. Omdat er behoefte ontstond aan een duidelijk en volledig beeld van alle activiteiten, is Stichting Promotie Papendrecht opgericht. De stichting die, zoals gezegd, door het leven gaat onder de niet mis te verstane naam ‘Papendrecht Verrast’.

Dorp?

‘Papendrecht Verrast’

Papendrecht is allang niet meer het soort dorp waarover Wim Sonneveld zong. ‘En langs het tuinpad van m’n vader’, je kent het waarschijnlijk wel. ‘Zoethout voor een cent’. Toch kun je het huidige Papendrecht ook geen stad noemen. Want: geen rinkelende trams, geen zoevende taxi’s, geen ziekenhuizen, en nog geen 33.000 inwoners. Daar kun je tegenover stellen dat Papendrecht wél een eigen theater heeft, evenals een multifunctioneel sportcentrum, een hotel-restaurant, meerdere scholen, en tal van eetgelegenheden en cafés. Allemaal zaken die onmiskenbaar bij een stad horen. Maar het maakt natuurlijk niet uit welk etiquette je op Papendrecht plakt. De plaats verenigt de voordelen van een dorp én de voordelen van een stad in zich, waardoor velen zich er op hun plek voelen.

‘Papendrecht Verrast’ bestaat uit ondernemers, marketeers en profes­ sionals. Vrijwilligers die samen één doel hebben: laten weten wat er in Papendrecht allemaal te doen is. In Papendrecht zijn wekelijks en soms zelfs dagelijks leuke, interessante activiteiten te beleven voor jongere en oudere inwoners van de Drechtsteden. Veel Papendrechters en bezoekers van Papendrecht, zijn hiervan niet op de hoogte. Of beter: waren hiervan niet op de hoogte. Want ‘Papendrecht Verrast’ geeft, met steun van de gemeente, al geruime tijd een volledig en actueel overzicht hiervan. En hier komt mijn rol bij ‘Papendrecht Verrast’ aan de orde. Als redacteur plaats ik activiteiten die in Papendrecht worden georganiseerd op de UITagenda, die je vindt op www.papendrechtverrast.nl. Activiteiten die ik, wanneer ze extra aandacht kunnen gebruiken, ook op facebook zet. Als journalist schrijf ik tips over Papendrechtse bedrijven, organisaties en verenigingen die elk op hun eigen manier verrassend zijn. Ook die staan op de site van Papendrecht Verrast.

Winkelcentrum De Meent Wat in het algemeen geldt voor Papendrecht, geldt in het bijzonder voor het in 2007 volledig vernieuwde winkelcentrum De Meent. Waar dorpse kleinschaligheid hand in hand gaat met een voorzieningenniveau van stadse allure. Meer dan honderd winkels op loopafstand van elkaar en twee parkeergarages waar je de eerste twee uur gratis kunt parkeren. Alle tijd dus om op je gemak de benodigde inkopen te doen. En voor diegenen die graag het nuttige met het aangename combineren, genoeg mogelijkheden om de boodschappen te besluiten met een kop koffie of wat anders lekkers. Het is dus niet verwonderlijk dat ook mensen ‘van buitenaf’ De Meent in hun armen hebben gesloten. Inwoners uit nabije dorpen waar het aantal faciliteiten lager ligt, komen naar De Meent voor een winkelervaring die ze in hún woonplaats moeten ontberen. De Meent verrast. Maar niet alleen De Meent.

En zo kun je op www.papendrechtverrast.nl terecht voor meer informatie, en is het óók mogelijk – dat willen we zelfs graag – om nieuwe activiteiten aan te dragen en zélf tips te schrijven over je belevenissen in Papendrecht. Zo zorgen we er samen voor dat steeds meer mensen te weten komen hoe verrassend Papendrecht is.

Papendrecht Heel Papendrecht verrast! Met al zijn activiteiten en evenementen waaraan je kunt deelnemen of waarnaar je toe kunt gaan. Zo situeer je bijvoorbeeld De Heerlijkheid van Papendrecht vanwege haar landelijke karakter, niet direct in Papendrecht. Maar de boomgaard, waar op natuur- en milieuvriendelijke wijze appels, peren, pruimen en kersen

Frans Spaanstra


winkelpark de meent

8

WORDT HET LIDL, JUMBO OF TOCH DIRK?

papendrecht

Of ga je voor Delicieus? Wat heerlijk zo veel keus bij winkelpark De Meent. Vergelijk het assortiment van de Lidl en Dirk van den Broek, ga op ontdekking bij Jumbo en laat je verrassen door de service. In het centrum van Papendrecht vind je al deze supermarkten, dus ook voor de dagelijkse boodschappen slaag je op De Meent. In de garages parkeer je trouwens de eerste twee uur gratis en dat is fijn als je boodschappen moet doen.


aan alles gedacht

september 2019

9 Meentpassage

ICI PARIS XL Beauty & Verzorging

De beste uiterlijke verzorging voor jou ICI PARIS XL in Papendrecht heet je van harte welkom in de royale winkel met een uitgebreid assortiment. Wat past bij

Het gezicht van ICI Paris XL

jou? En hoe ben je de beste versie van jezelf? Je kunt hier rekenen op een eerlijk en vrijblijvend advies. Altijd met een vriendelijke glimlach en een top service. Dat zie je bijvoorbeeld terug in een kopje koffie en een sample speciaal voor jou gemaakt. Ook je cadeau wordt prachtig voor je ingepakt. Laat je verwennen met een mooie make-up, van het exclusieve merk BE Creative make-up, ervaar de werking van gezichtsreinigers in de eigen schoonheidssalon bij de winkel. En ontdek de heerlijke producten van Sento, voor een geluks­ momentje onder de douche: altijd een geslaagd cadeau. Ben je op zoek naar een geur? De dames van ICI PARIS XL helpen je graag bij het maken van de keus waar jij blij van wordt of degene die je wilt verassen. Wat een heerlijk gevoel geeft dat!

Beauty & Verzorging

Meentpassage 50 - 3353 HH Papendrecht - www.iciparisxl.nl - 0800 220 09 79

Achterom

Dierenspeciaalzaak De Lange Dienstverlening

De dierenspeciaalzaak met een dikke + De Lange, de dierenspeciaalzaak met een oppervlak van wel 800 m2, is voor elke dierenvriend ‘the place to be’. Op de begane grond vind je een ruim assortiment voeding en snacks voor je huisdier, speeltjes, halsbanden, riemen, knaagdierspeelgoed, aquaria, vogels en vissen. En wat dacht je van de karren, wagens en opstaptrappen om je viervoeter te vervoeren?

betrouwbaar advies voor je huisdier en informeert je over de producten in het assortiment. Respect voor de dieren staat hoog in het vaandel. Ook op www.dierenspeciaalzaakdelange.nl kun je het assortiment bekijken en eventueel online een bestelling plaatsen.

Voor de honden en katten tref je op de bovenver­ dieping een breed scala aan krabpalen, manden en kussen aan en zelfs een kattenkast. Hier kun je door de week en op afspraak terecht bij de dierenarts van Basic Vets.

Wil je de vogels in je tuin verwennen? Ook daarvoor slaag je prima. Liever een dier op canvas aan de muur? Zelfs dat kan, ontdek de collectie dieren­ schilderijen. Als je het beste wil voor dieren, ga je naar De Lange: de dierenspeciaalzaak met een plus!

Het team van De Lange geeft je met plezier een

Dienstverlening

Achterom 6 (tweede ingang aan Veerpromenade) - 3351 PC Papendrecht - www.dierenspeciaalzaakdelange.nl - 078- 615 0835


winkelpark de meent

Met verstand van keeperzaken en een persoonlijke aanpak

10

papendrecht


aan alles gedacht

september 2019

11

Brederodelaan

Jeugdkeeper keeperstore Mode & Sport

Alles voor de helden in het doel In winkelpark De Meent vind je een speciaalzaak voor keepers. Keepers uit het hele land (en zelfs uit België, Duitsland en ook Panama) komen naar Papendrecht voor optimaal advies en ervaren het verschil in de verschillende soorten voetbalhandschoenen en andere accessoires. Remco en Myron de Heer zijn als hobby in 2014 begonnen met een webshop en dat liep als een trein. Een jaar later openden ze naast de webshop in het Brederodehuis een echte keeperwinkel. De winkel heeft iets knus, alsof je in een woonkamer belandt. Het is een thuis voor keepers en de voertaal is voetbal. Kort geleden is de zaak uitbereid. Sta jij al op de wall of fame tussen de andere keeperhelden? Jeugdkeeper maakt graag plaats voor de helden in het doel, voor grote en kleine helden, voor de pro’s en de pupillen en alles daartussen. De unieke positie van de keeper op het veld, die de hele wedstrijd scherp moet zijn, vraagt om aandacht en respect!

Handschoenen die passen Het lijkt misschien een open deur maar keepershandschoenen variëren in ver­schillende soorten. Wil je handschoenen met het Finger Save systeem om je vingers te beschermen tegen doorklappen en beter bestand zijn tegen noppen? Dat is een veilige keus, nadeel is wel dat zo de stand van de vingers minder flexibel is. Ook de manier van stikken van de onderdelen varieert. Hoe krijg je de beste grip en wat zit bij jou het meest comfortabel? En wat dacht je van de maat. Kies altijd handschoenen die goed passen en zeker niet te klein zijn. Voel, experimenteer en ervaar wat werkt voor jou. Wat voor alle handschoenen geldt, is dat je ze kan personaliseren, dus jouw naam op jouw handschoen, hoe speciaal is dat! Scheenbeschermers, verplichte kost op het voetbalveld voor alle spelers, zijn er in allerlei soorten en maten. Dat het verplicht is, is geen sinecure. Bescherm je schenen tegen bloeduitstortingen en voorkom botbreuken. De beschermers zijn licht en sterk, je kunt de scheenbeschermer ook combineren met een kuitbeschermer. Bij Jeugdkeeper kun je rekenen op een goed onderhouds­advies, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van je materialen. Remco en Myron hebben aandacht voor de keeper en weten wat zij nodig hebben om optimaal te presteren.

Mode & Sport

Niet alleen voor keepers Gelukkig kun je - ook als je niet op het doel staat - terecht bij Jeugdkeeper. Want hier zijn ook voetbalschoenen, volleybal, basketbal, handbal, running, bike en fitness kleding te koop.

Daarnaast ben je voor sporttassen, voetballen, trainingsmaterialen en zelfs balletpakjes voor meisjes aan het juiste adres. Zo kun je bij Jeugdkeeper prima slagen voor je sportoutfit.

Jeugdkeeper keeperstore Brederodehuis 10 3353 HD Papendrecht www.jeugdkeeper.nl Geopend op woensdagmiddag, vrijdagnamiddag en -avond en zaterdag.


winkelpark de meent

12

De Overtoom

Nederlof Makelaardij Dienstverlening

Home Sweet Home bij Nederlof Al 70 jaar is Nederlof een begrip in Papendrecht, op de hoek van de Boomgaardstraat. Nederlof is thuis in de huizenmarkt als makelaar voor de aan- en verkoop van je huis. Ook voor hypotheken ben je aan het goede adres en je verzekeringen breng je hier uitstekend onder. One-stop-shopping voor alles van thuis, rond je huis en over je huis. In de huiselijke sfeer van het kantoor voel je je snel op je gemak en zorgt Nederlof voor de ontzorging.

Verhuizen en daarmee de aankoop en eventuele verkoop van je huis zijn zaken die je graag grondig doet en waarbij je een partner zoekt waar je blind op kunt vertrouwen. Het zijn ook serieuze zaken. Nederlof neemt de tijd om alle deskundigheid in te zetten. Naast het makelaarsgedeelte kunnen ook de verzekeringen tegen het licht worden gehouden en krijg je onafhankelijk hypotheek­ advies. Veel vaste klanten weten allang de weg naar Nederlof, zij voelen zich thuis met een kop koffie of thee aan de grote tafel en de kinderen in de speelhoek: home sweet home.

Dienstverlening

De Overtoom 81 - 3353 HC Papendrecht - 078 - 615 0488 - www.nederlofmakelaardij.nl

papendrecht


aan alles gedacht

september 2019

13 Veerpromenade

Hairstyling Zanen Beauty & Verzorging

Kom maar op met uitgroei en grijze lokken

Altijd verzekerd van een goede coupe Hoe cool is dat in Papendrecht, een kapper waar je een abonnement kan afsluiten! Bij Haarstyling Zanen kan het gewoon. Je betaalt elke maand een vast bedrag en kan onbeperkt naar de kapper. Dus je haar ziet er altijd verzorgd uit. Dit concept voert Hairstyling Zanen al twee jaar en het is een succes. Je kunt kiezen uit drie soorten kappersabonnementen: Wassen en knippen voor € 22,-

Kleuren met high - en lowligh

ts voor € 41,-

Combinatie van beide voor € 60,-

Regelmatige bijscholing zorgt dat de kapsters altijd bij zijn op het gebied van trends en ontwikkelingen. Er is voor de dames is een aparte ruimte waar gezel­lig gekletst wordt. Dus met Hairstyling Zanen kun je lekker vaak naar de kapper en heb je altijd een strakke look!

Je kunt als vaste klant natuurlijk bellen voor een afspraak, maar je kan ook gebruik maken van de app. Altijd han­dig tussen de bedrijven door. Natuurlijk kun je ook altijd even binnenlopen in de mooie zaak op de Veerpromenade, in de bocht van Westeind en de Eilandstraat. Het hechte team staat klaar met een kop koffie en heeft veel ervaring.

Beauty & Verzorging

Veerpromenade 1- 3351 HM Papendrecht - 078 615 8304 - www.hairstylingzanen.nl

Tramontana

Veerpromenade

Smit mode Mode & Sport

Van top tot teen aangekleed Velen hebben de weg naar Smitmode allang ontdekt. De winkel waar de mannen in een keer klaar zijn: van

10 Days

sportief en casual, jeans tot mooie jasjes en pakken.

De nieuwe damesmerken zijn 10 Days en het kleurrijke Tramontana, beide van Nederlandse bodem. Je vindt ze naast de uitgebreide damescollectie: vrolijk, chique, eigentijds en goed passend en uitstekend te combineren dus voor elke gelegenheid, voor jong en ouder. Komende periode staan er weer

Zelfs voor maatpakken slaag je prima en ook voor sokken en schoenen hoef je niet verder te zoeken. Dus heb je een trouwerij dan hoef je Papendrecht niet uit. En de dames? Voor hen zijn er dit najaar weer

een paar Stylingsdagen gepland, kijk op www.smitmode.nl of op facebook voor meer informatie. Het enthousiaste team van Smitmode staat graag voor je klaar om je te verrassen met het gevarieerde aanbod. Kom, bekijk de grote etalages, stap naar binnen en word ook fan van Smitmode.

twee leuke merken toegevoegd en ook zij kunnen reke­nen op deskundig advies.

Mode & Sport Veerpromenade 177 3351 HM Papendrecht www.smitmode.nl 078 615 26 42


winkelpark de meent

14

Markt

Il Mercato Eten & Drinken

Puur, vers en met liefde en een vleugje temperament bereid

papendrecht


aan alles gedacht

september 2019

15

Ontdek het geheim van de Italiaanse keuken Weer of geen weer het terras van Il Mercato is een blikvanger op de Markt. Het Italiaanse restaurant werkt als een magneet voor het winkelpark. De geuren prikkelen je eetlust en je zit er heerlijk onder de grote parasols. De verwarming zorgt dat je er tot laat heerlijk buiten kunt zijn.

En als het dan toch minder weer is, zit je in het trendy en sfeervolle restaurant met grote raam­ partijen altijd goed. Neem een kijkje in de open keuken en kom tot jezelf op het toilet, want ook dat is een ervaring. Drink aan de bar van een biertje of zoek een intiem hoekje waar je comfortabel kunt genieten van al het goede dat op de kaart staat.

Zij kunnen zelf in de keuken met de kok aan de slag. Ook hun pizza gaat in deze oven. Wat een mooie ervaring voor de kleine keukenprinsen en -prinsessen, dat wordt bellissimo! Naast de vaste kaart zijn en ook specials van de dag, bijzondere gerechten met een verrassende twist. En hou je van goede wijn? De wijnkaart liegt er niet om, mooie wijnen die goed aansluiten bij de Italiaanse keuken voor een aantrekkelijke prijs.

De hele dag door een feest voor je zintuigen Op de lunchkaart staan heerlijke salades, pizza’s, piadina’s en tosti’s. En de vissoep… als je van vis houdt. Neem ‘Parata Pranzo’ als je moeite hebt met kiezen én je je graag laat verwennen. Proef tijdens het diner de mooie gerechten en zalige wijn. Wat dacht je van een mix aan vis- of vlees­ gerechten of geniet van met liefde bereide anti pasta’s, pizza’s en pasta’s, zeven dagen per week. De pizza’s komen uit een steenoven uit Napels. De pizzabakker maakt de pizza zo klaar, dat deze optimaal uit deze oven komt. En kom je met kinderen?

Wil je gezellig met een grote groep lunchen of dineren? Of organiseer je hier je kinderfeestje? Alles is mogelijk! Tijdig reserveren is wel aan te bevelen, want Il Mercato is een populaire plek om even neer te strijken. Gezellig borrelen met heerlijke hapjes en cocktails, eten met vrienden van een pizza van een meter of bijkletsen met een kop thee, het kan vanaf 11.00 uur tot in de late uurtjes. En voor de dessertfreaks is de laatste gang een feestje. Heerlijke tiramisu en gerechten met Limocello: een feestje voor fans. Ook koffie met ‘…’ maakt je lunch of diner helemaal af.

En het geheim…? Dat zijn de pure verse groenten, mooie stukken vlees en moten vis. Alle basis ingrediënten als kruiden en specerijen, meel en olijfolie komen direct uit het zonnige Italië. Alles wordt bereid volgens Italiaans recept door een team met ook echte Italiaanse bevlogen koks. Je hoort ze met tempe­ rament in de open keuken roepen, vol passie. Dat levert de kwalitatief hoogstaande gerechten op. Al deze ingrediënten maken samen Il Mercato!

Eten & Drinken Il Mercato Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur tot 00.00 uur Vrijdagen en zaterdagen geopend tot 02.00 uur Markt 171 3351 PA Papendrecht www.ilmercato.nl


winkelpark de meent

16

papendrecht

Brederodelaan

Phone Restore Papendrecht Telecom & Electronica

Als de echte expert eraan te pas moet komen! Met chirurgische precisie gaat Ali van Phone Restore Papendrecht aan de slag met de microscopisch kleine verbindingen in onze dierbare verlengstukken. Elke operatie met vakmanschap en passie om te slagen en smartphones, tablets, laptops en digitale camera’s weer nieuw leven te geven. En dat geldt voor alle merken.

Telecom & Electronica

Van het vervangen van een batterij, een knopje tot het glaswerk van je tablet of telefoon. Het is onge­lofelijk om te horen hoeveel keuze je hebt qua glaswerk of als je een ander snoertje zoekt voor je telefoon. Bij Phone Restore Papendrecht krijg je eerlijk advies van expert Ali. Hij licht je goed voor en je kan kiezen uit het ruime assortiment, ook qua hoesjes is de keus enorm. Je mag rekenen op een snelle service en je toestel heeft weer garantie. En schikt het even niet om langs te komen, dan komt Ali buiten openingstijden je toestel ophalen. Zo maakt Phone Restore Papendrecht het verschil en ben je gegarandeerd in goede handen.

Brederodehuis 6-8 - 3353 HD Papendrecht - info@phonerestore.nl - www.phonerestore.nl - 078 645 36 24


aan alles gedacht

september 2019

17

klein nieuws... Floris van Bommel by Baker & Baker Baker & Baker heeft er weer een mooi schoenenmerk bij: Floris van Bommel. Naast Blackstone, Panama Jack en Rehab kan er met trots gemeld worden dat met ingang van dit seizoen Floris van Bommel aan het assortiment is toegevoegd. Een uniek Nederlands schoenenmerk dat een modische en inspirerende schoenenlijn creëert met een eigen handschrift en staat voor fashion en kwaliteit.

Frittella breidt uit

Ze hebben heel hard gewerkt en nu is het zover. De verbouwing is achter de rug en de uitbreiding met de nieuwe keuken is af. Wij hebben het al gezien en het is prachtig geworden! Nieuwsgierig? Neem een kijkje na het winkelen of als je de boodschappen hebt gedaan en geniet van al het lekkers in het Pannenkoekenhuis Frittella.

en winkelen bij de bekende ketens van Nederland of toch liever bij de individuele ondernemer die van zijn passie zijn werk heeft gemaakt. Wil je alvast kijken wat het winkelpark te bieden heeft ga dan ook gelijk naar onze nieuwe website. Lekker overzichtelijk en onder ‘wie wat waar’ kun je alvast gaan snuffelen en kiezen waar je als eerste naartoe wilt gaan. Wij verheugen ons op je bezoek.

IJsbaan

We zijn er trots op dat we nu al voor het 7e jaar 4 weken lang een overdekte ijsbaan hebben. Dit jaar is de ijsbaan geopend van vrijdag 13 december 2019 t/m 5 januari 2020. Deze wordt gerealiseerd door de inzet en doorzettings­vermogen van een aantal plaatselijke ondernemers, heel veel sponsoren en de Gemeente. Het is meer dan de moeite waard om in december een uitstapje te plannen en lekker te komen schaatsen met daarna een lekkere chocolademelk, glühwein of ander lekkers. Kijk voor meer informatie op www.ijsbaanpapendrecht.nl.

4 jaar LOES

Zaterdag 2 november bestaat LOES Papendrecht alweer 4-jaar en dat vieren ze graag met hun klanten en gasten. De koffieleverancier van LOES, Stadsbranderij Dordrecht komt met zijn klassieke Volkswagen t2 bus met ingebouwde koffiebar en maakt voor alle afrekenende klanten en gasten een gratis kop heerlijke LOES koffie! Kom jij ook lekker proeven? Tot dan!

Nieuwe website

Zoals je eerder hebt gelezen heeft ons centrum een nieuwe naam. Vanaf nu noemen wij ons ‘winkelpark’ de Meent. In winkelpark de Meent kun je heerlijk slenteren, genieten van de horeca die op verschillende plekken te vinden is

Overdekt parkeren

De Overtoom en Meentpassage

Eerste 2 uur GRATIS parkeren! Rondom het winkelpark zijn er parkeergelegenheden. De eerste 2 uur is overal gratis. Tevens zijn er op diverse parkeerplaatsen gratis oplaadpalen.

winactie WIN 1 van de 2 cadeaubonnen ter waarde van 200 euro

Ga naar onze nieuwe website

www.winkelparkdemeent.nl en geef antwoord op de onderstaande vraag en maak kans op één cadeaubon t.w.v. € 200,“Wanneer is het winkelcentrum officieel heropend en door wie is de opening verricht?”

straatinterview Op De Meent treffen we de Papendrechtse Marie-Claire. Ze loopt ontspannen met haar boodschappentas en een lijstje.

Wat vind je handig op De Meent? Het is prettig dat we in de garage twee uur gratis kunnen parkeren en dat je je fiets in de stalling achter kunt laten.

alles bij de hand. Het is fijn dat ik naar speciaalzaken kan voor onder andere brood, kaas, vlees en groenten. Ik kan voor kwaliteit gaan. Er is een ruim aanbod dus dat is prettig.

Wat valt je op aan De Meent? De looproutes zijn soms wat onduidelijk en sommige winkels zitten een beetje verstopt. Maar als je het weet te vinden, is net even wat verder doorlopen de moeite waard. Eigenlijk is dat ook wel weer de charme.

Wat is je favoriete plek op De Meent? Ik strijk graag neer op het terras van Il Mercato. In mijn ogen is er ruimte voor meer plekken om te genieten in de zon met een kop koffie of een glaasje.

Waarom ga jij naar De Meent? Ik ga naar De Meent vanwege het diverse aanbod aan winkels. Ik heb

Heb je tips voor De Meent? Een goede schoenenwinkel en nog een cadeau­winkel zouden wat mij betreft het centrum verrijken.


winkelpark de meent

papendrecht

18

Oude Veer

Barbera’s Lifestyle Lifestyle & Vrije tijd

Welkom in de leukste woon- & lifestylewinkel van Papendrecht Ben je op zoek naar een leuk ‘kraam’cadeautje, inspiratie voor de woonkamer, iets moois om de hal aan te kleden, een ring waarmee je eindeloos kan variëren of een ontwerp voor een nieuwe slaap­kamer, appartement of kantoor? Het kan allemaal bij Barbera’s lifestyle.

Verrassende combinaties Barbera’s Lifestyle om door een ringetje te halen

Een uniek ontwerp dat past bij jou Ben je aan het stoeien met de inrichting van je huis en kom je er niet helemaal uit? Barbera’s Lifestyle is de plek waar je moet zijn. Voor slechts 250,- euro komt Barbera bij je thuis en gaat ze in gesprek om jouw wensen helder te krijgen. Daarmee gaat ze aan de slag en maakt ze een ontwerp om je een gevoel te geven hoe je interieur eruit kan zien. Natuurlijk ben je vrij om het anders te doen. Zo kun je op basis van dit ontwerp zelf verder shoppen of je geeft Barbera de opdracht je helemaal te ontzorgen. Ze regelt dan ook alles, van de behanger tot de verlichting en van de inkoop van de meubels tot het plaatsen van de mooiste accessoires. Voor Barbera is ieder inter­ieur een prachtige uitdaging. Kijk maar eens op www.barberaslifestyle.nl voor inspiratie. Wist je trouwens dat Barbera’s Lifestyle ook voor Van der Valk en het Apollo hotel opdrachten heeft gedaan? Barbera houdt van de uitdaging om voor iedereen iets unieks te maken dat past en klopt bij wie je bent. Zo voel je je thuis in eigen huis en ziet het eruit om door een ringetje te halen.


aan alles gedacht

Barbera Kop is de eigenaresse en het creatieve brein achter Barbera’s Lifestyle. Ze houdt trends en ontwikkelingen bij op het gebied van interieurs en decoratie en volgt haar gevoel tijdens het inkopen van de mooiste en nieuwste accessoires. Dat maakt een bezoek aan de sfeervolle winkel tot een waar winkelfeestje.

september 2019

19

Mooie accessoires, lieve cadeautjes en vooral heel veel inspiratie: van gordijnen tot behang en van accessoires tot een compleet interieur. Ze hebben alles in huis om van jouw huis een thuis te maken.

Naast de vele interieurs en woon­accessoires verkopen ze ook het super gave merk

‘ixxxi’

De nieuwste trend in sieraden is Ixxxi. Je kunt wel zeggen de ring onder de ringen. De ring bestaat uit een basisring die je vervolgens kunt ‘aankleden’ met allerlei leuke vulringen. Zo maak je elke ring uniek, speels en verrassend. Je hebt al een basis­ring vanaf 14,95 en de prijzen van de vulringen lopen uiteen van 10,- tot 25,- euro. Je geeft de ring je eigen persoonlijke touch door de vulringetjes dagelijks te wisselen. Kietel jezelf of vraag het cadeau voor je verjaardag, met kerst of een andere leuke gelegenheid. Leuk om te geven, super om te krijgen en geweldig om mee te variëren. Barbera’s Lifestyle is ondertussen een van de grootste dealers van Nederland. Je vindt ook dat gewoon in Papendrecht, in het leukste winkelstraatje op ’t Oude Veer.

Lifestyle & Vrije tijd Barbera’s lifestyle Oude Veer 28 3353 GS Papendrecht 078 750 2826 www.kadonodig.nl www.barberaslifestyle.nl


winkelpark de meent

papendrecht

20

FESTIVAL OP HET MARKTPLEIN VAN PAPENDRECHT

MARKTPLEIN PAPENDRECHT

5 oktober

2 0 19

VAN 13.00 TOT 21.00 UUR Prooost!

F o o dt r u c

ks

Sinterklaas

Sales Market

Muzikaal Pieten Duo De Pepernoten Machine

Echte koopjes van leuke Fashion en nog veel meer

ZATERDAG

VRIJDAG - ZATERDAG

30

NOVEMBER 2019

18 19

OKTOBER


aan alles gedacht

september 2019

21

Afspreken met vrienden,

Bier?!

L ekker wijntje

drinken.

Kom zaterdag 5 oktober naar het marktplein in Papendrecht en bezoek ‘Festival de Markt op’. Het festival voor iedereen die wil genieten van diverse bieren, heerlijke wijn, lekker eten, muziek en gezelligheid van 13.00 tot 21.00 uur. Ga met ons mee op ontdekkingsreis in de wereld van de bieren. Proef wat onze lokale ondernemers te bieden hebben. Weer of geen weer, geniet van de sfeer op de markt onder het grote transpa­rante dak op het mooie terras aan de wijnbar.

Wel

Samen genieten!

Laat je onderdompelen in een mooie ambiance met live muziek van o.a. Cash Flow, proeverijen, eerlijke producten, kinderactiviteiten en ontmoet elkaar op deze eerste herfstavond.

Wijnbar

te? ke is de lekkers

S m ul l

en!

Bonnenboekje

Kerst

Haal je voordeel in december bij veel van de ondernemers

Reuze Kerstman & Kerstvrouw (Steltenlopers) met bijzondere Rendieren

DE GEHELE MAAND

ZATERDAG

DECEMBER 2019

21

DECEMBER


winkelpark de meent

papendrecht

22

Veerpromenade

Bloemtique Bamboe Lifestyle & Vrije tijd

Bloemtique Bamboe als je iets bijzonders zoekt Alles, behalve standaard, dat is wat je bij Bloemtique Bamboe vindt. Eigenaresse Kim zoekt altijd naar eigentijds en een tikje eigenwijs. Zo onderscheidt ze zich al 18 jaar. Kim wil van kinds af aan niks anders dan bezig zijn met bloemen en dat ontdekte ze bij de open dagen van de agrarische landbouwschool waar haar oma werkte. In haar mooie lichte winkel tref je veel groen aan. Boeketten, fraaie planten en losse bloemen. Daarnaast wat tafeltjes, krukjes en kussens en je vindt Puur zeep. Duurzaamheid is belangrijk bij Bloemtique Bamboe en het liefst fairtrade. Daarom geen grote hoeveelheden maar enkele stuks, met aandacht, met zorg en dus uniek. Bloemtique Bamboe verzorgt met veel liefde bloemstukken en ook rouw- en bruidsboeketten. Bij rouwboeketten kunnen de nabestaanden ook mee­werken aan het boeket, om het zo nog persoonlijker te maken. Op hoogtij­dagen en bij verdriet is unieke groen­decoratie op zijn plaats, als stille getuige.

Bloemtique Bamboe levert ook voor Topbloemen.nl. Bij Bloemtique Bamboe staat een enthousiast team klaar en kun je rekenen op service en eigentijdse boeketten bereid met vakmanschap en plezier.

Lifestyle & Vrije tijd Bloemtique Bamboe Veerpromenade 21 3351 HM Papendrecht 078 615 41 66 www.bloemtiquebamboe.nl


aan alles gedacht

september 2019

23

ER TL

AA

N

AA T

OF

VE

HO

TR ILW

OF

TL

MU

HO

IJC

VE

P.C .

KS

ER

MA

WE

G

RK

T

P.C .

WE

G

plattegrond E AD EN M

AT

VE

A AT S TR

RK MA

RK MA

AR

T

SS

T

TR

IN

DW

GS

Veerpromenade

ET

AD

T

N

OM

AA EL

PR ER

OD

ED

ER

VE

GE

DE T O OV O ERM

SA

BR

TP AS

AT RA TR A A T

T EN

NIER

S WE

G

D E OV E

GE OMP A SSA

AT

R TO

OOM

R BOS

Oude Veer PON

A RDST R A

CH

AM

RIX S

BOOMG A

BOSCH

RD

BE AT

AT

V EE

A AT

A RDST R A

V ER T

E V EE

BOOMG A

DE O

TR A

AT

OUD

NDS

IX S T R

N

V EER

Brederodelaan OV E

OUDE

EIL A

BE AT R

LAA ODE DER

D

Westeind - Achterom

BRE

EIN

VE

ST

R TO O M

T EN DE

PR ER

SC WE

ME

OM

OL

D

EN

DW

AD

E

AR

SS T

Meentpassage

HO

EIN

L

OM

ST

SINGE

TO

WE

R ING

ER

D

WE TE

OV

EIN

L

EN

RK MA AA T

EN

T ER

TR

OM

ME

SS

GE

De Overtoom - Overtoompassage

AC H

AR

IN

DE

ST

DW

GS

OOM

WE

OL

IN

DE OVERT

Markt HO SC

ER

E

W

MU

ILW

SC

L

HO

GE

OL

IN

T

ER

RK

ET

ER

W

MA

IJCK

RA

O

ST

PR

OL

MA

HO

AA T

SC

RK

T

AA N P.C. Hooftlaan - Weteringsingel

aan alles gedacht Wie en wat vind je waar? Winkelpark De Meent is geen standaard winkelcentrum. Op De Meent ga je op ontdekking en wandel je links of rechts om… Dan doe je ontdekkingen die je verrassen!

Mode & Sport

Opticiens & Audiciens

Lifestyle & Vrije tijd

Dienstverlening

Beauty & Verzorging

Telecom & Electronica

Eten & Drinken

Levensmiddelen


winkelpark de meent

papendrecht

24

wie wat waar P.C. Hooftlaan Weteringsingel De Hypotheker New York Pizza

Femme - Tastic

18nuldrie/ Hello Kids

Yogastudio Yellow Blossom

Dirk van den Broek

Jan Riske

Carrera van de Voort

Dirk III

Lincherie

D-Reizen

Bakkerij Vlot

Kippie

Slagerij Vis

Frittella Pannenkoekenhuis

Mijnbudgetcoach.nl

A chterom -We steind

Mondzorgpraktijk de Meent Action

Bakkerij - Steakhouse Istanbul Zipp Mode

De Mar k t

1e verdieping

Foto Schievink

Dierenspeciaalzaak De Lange

Magnifiek kledingpompatelier

De Gruiter boekenhandel

Il Mercato

Hengeveld Couture

Zeeman

Yashima Japans Restaurant

Miller & Monroe

Chanvi NailBar

Xenos

Rabobank

Bristol

Henry IJzerman de

Miss Etam

Conceptstore Papendrecht

Hunkemöller

GDK Software B.V.

Adm.kantoor Joh. Kraaijeveld

ICI Paris XL

Hans Anders

Smit mode

De Breiwinkel

C&A

Schoonbergen HoorSupport

VHS Beveiliging

Hema

Gebo Gelato

RAAAK personeel

Deli Papendrecht

Green Men’s Wear

GW-gezondheid Libra

Read Vastgoed

Van Haren Schoenen

Flowers and More

Style and Brands

Arthur Tuytel Chocolatier/

Fietsenspecialist

Veer promenade

Bakkerij Bart

Meentp as s age

Shoeby Kwalitaria De Meent

Struijk Optiek

Nelson Schoenen

Begane grond

Oude Veer

Patissier / Glacier / Salon de thé

Vero Moda

LOES Papendrecht

ING Bank

Cookers

TerStal

Barbera’s Lifestyle

AMB Amro Bank

Vershoek (kaas specialist)

Kruidvat

Café Truus

Oogkliniek Drechtsteden

Etos Papendrecht

Stichting Sjaloom,

Bruna

Chr. Boeken & muziek

Atelier Vier

Br edero delaan

Huijzer Advocaten

Blokker

Kooyman Eigen Huis Makelaar

Q Makelaars Papendrecht

Goudreinet (groenteboer)

Kooyman Hypotheken &

King Quinna Mode

Intertoys

Bloemtique Bamboe

PhoneHouse

Flirt Fashion

De lange Dierenspeciaalzaak

Smit Juwelier

Jolly Good Hair

Grieks Restaurant Olympia

Jumbo

Flirt Fashion

Gezinsenergie

Grand cafe Papecity

Only

Jeugdkeeper.nl

FlexRent Apartments

Hairstyling Zanen

Holland & Barrett

PhoneRestore Papendrecht

Telecombinatie

Schoonheidssalon

Schoenmakerij Hazona

Duifhuizen tassen en koffers

Europa Hairstyling

Pearle Opticiens

Baker & Baker

Gouden Naald

Primera

Jolly mode

Lidl

Papendrecht Kapsalon Alpha

OPENINGSTIJDEN

Verzekeringen

SAMENSTELLING KRANT

INFORMATIE

Maandag

9.30 - 17.30 uur

Coördinatie

MICCS, Wietske Pietersma

Winkelpark de Meent

Dinsdag

9.30 - 17.30 uur

Redactie

Rob Bakker,

E-mailadres info@winkelparkdemeent.nl

Woensdag

9.30 - 17.30 uur

Robert van Campenhout

Website

www.winkelparkdemeent.nl

Donderdag

9.30 - 17.30 uur

Ontwerp

MICCS, Patrick de Wit

Facebook

Papendrecht Winkelcentrum De Meent

Vrijdag

9.30 - 17.30 uur

Teksten

Mariëlle Stolker

Zaterdag

9.30 - 17.30 uur

Fotografie

MICCS, Patrick de Wit en

Instagram winkelcentrumdemeent

Ik ben Leonard

Koopzondagen

12.00 - 17.00 uur

Eerste en derde zondagen van de maand. De bovengenoemde openingstijden zijn van Winkelpark de Meent. De openingstijden per winkel kunnen hiervan afwijken. Kijk op www.winkelparkdemeent.nl voor meer informatie.

De Overtoom Overtoompassage

Verspreidingsgebieden Papendrecht, Alblasserdam, Sliedrecht, H’veld-G’dam, Nieuw Lekkerland, Streefkerk, Kinderdijk, Groot Ammers, Oud Alblas, Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Brandwijk, Ottoland, Wijngaarden, Giessenburg, Dordrecht: Stadspolder, Dubbeldam, De Hoven

Nederlof Makelaar,

Hypotheek & Verzekeringen

Copyright 2019 Winkelpark de Meent. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, kopie, social media of welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Winkelpark de Meent is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in deze uitgave. Winkelpark de Meent is niet verantwoordelijk voor handelingen van derden, welke mogelijkerwijs voortvloeien uit het lezen van deze uitgave. Winkelpark de Meent behoudt zich het recht om ingezonden materiaal zonder kennisgeving vooraf geheel of gedeeltelijk te publiceren. Over uitslagen van prijsvragen en/of speciale acties wordt niet gecorrespondeerd.

Profile for Winkelpark de Meent

Winkelpark De Meent  

Winkelpark De Meent  

Advertisement