Page 63

De groene ader van Leiden

Singelpark Het Singelpark is een kilometerslang stadspark langs de Leidse singels, ontstaan vanuit een initiatief van de inwoners van Leiden. Het is een aaneenschakeling van bestaande parken langs de ring van singels rond de Leidse binnenstad. De bestaande parken worden aan elkaar gekoppeld en behouden als parkdelen elk een eigen karakter. Een park in de vorm van een rondje. Zonder begin, zonder eind. Een park voor en door inwoners van Leiden. De Meelfabriek is uniek gelegen op deze ring tussen het groen van het Ankerpark en het Lakenpark en zal straks met De Meelfabriek Tuin ook een van de prachtige schakels in de ketting van het Singelpark worden.

LOLA ontwierp de winnende inzending voor de internationale ontwerpcompetitie van het Singelpark in Leiden. Ze treedt inmiddels als supervisor op bij de uitwerking van het plan.

SUBTIELE OMVORMING VAN ERFGOED Het park wordt 6,5 kilometer lang en gemiddeld 90 meter breed en zal de centrale ruimte zijn voor Leidenaren om zich te laven aan natuur, cultuur, activiteiten en geschiedenis. De verdedigingswerken die zijn aangelegd om de stad van zijn omgeving te scheiden, worden nu getransformeerd tot een verbinding tussen de oude stad en de omliggende woonwijken. Vaak lokken monumentale structuren strenge restauraties uit, maar hier Peter Veenstra, LOLA

is gekozen voor een heldere maar zachte ontwerpbenadering.

63

Profile for demeelfabriek

De Meelfabriek Magazine 2019  

Lees alles over het herontwikkelingsproject De Meelfabriek in Leiden.

De Meelfabriek Magazine 2019  

Lees alles over het herontwikkelingsproject De Meelfabriek in Leiden.

Advertisement