Page 1

Erkenning: P. 308904. Hospitaalstraat 14, 8930 Lauwe - 056/411472 - info@gbslauwe.be

BelgiĂŤ - Belgique P.B. 8930 Menen 1 BC6195

schoolkrant

Tweemaandelijks tijdschrift - 34ste jaargang - nr 4 - schooljaar 2013—2014 - februari 14 v.u. Vanlangendonck Philippe. p.a.: G.B.S. Lauwe Hospitaalstraat 14,8930 Lauwe Afgiftekantoor 8930 Menen 1


Voorwoord


Woordje van de ouderraad Al mijn punten in de wedstrijd We hebben het overleefd: de allereerste échte proefwerkenweek van een jaaaaarenlange carrière als leerling. Best wel goed, vind ik, dat de leerlingen van GBS Lauwe niet al te vroeg die “studeerweek” moeten ervaren. Want ze gaan het nog lang genoeg mogen meemaken: op regelmatige tijdstippen zijn ze daar weer, de proefwerken. Wie afgestudeerd is, blikt er meestal niet met heimwee op terug en de dapperen onder ons hebben op latere leeftijd nog een nieuwe studie aangevat. (Voor alle studerende mama’s en papa’s: respect! Ga er voor!) Na proefwerken komen per definitie rapporten. Toevallig worden daags nadien ook de oude rapporten van mijn man thuis afgeleverd. De gelijkenis is zo treffend dat we niet anders kunnen dan er eens om lachen. Wat duidelijk wel verschillend is, is de klemtoon op de plaats in de klas. Twee jaar geleden besliste onze school om het klasgemiddelde van de rapporten te schrappen, “want elk kind verdient beoordeeld te worden op zijn eigen kennen en kunnen”. Mooie filosofie, dacht ik toen, maar toch vond ik dat wel jammer. Nu het er niet op staat, heb ik het eigenlijk nog niet gemist. Want we kijken nu vooral naar wat hij presteert en we maken er geen wedstrijd van. Mijn grootmoeder vroeg destijds steevast “hoe heb je het gesteld in de wedstrijd?”, waarop ik telkens uitlegde dat het geen wedstrijd was, maar ook de hoeveelste van de klas ik was. Dat was toch de belangrijkste maatstaf om te horen dat het goed met me ging, is het niet? Dat is ondertussen een hele tijd geleden, gelukkig maar. Ook voor de kleuters was er in januari een oudercontactmoment voorzien. ’s Morgens vroeg de jongste of hij “al zijn punten had”? Ja hoor, dat had hij! Wel jammer dat hij van de juf geen briefje gekregen had, vond hij  Eind januari was er ook de dag van de directie. Wij hebben geluk in GBS Lauwe, want wij hebben er lekker twee! Twee directieleden die het beste willen maken van onze school, die er mee opstaan en vaak ook mee gaan slapen. Twee directieleden die altijd op de vergaderingen van de ouders aanwezig zijn, want wat de ouders denken en vinden, dat vinden ze zeker ook belangrijk! Een kleine attentie vanuit de ouders was dan ook zeker op zijn plaats. Bedankt, Philippe en Lies, voor jullie constructieve samenwerking met de ouders. Een prettige vakantie en tot 15 maart op de fuif! Wie nog geen kaarten heeft, kan deze kopen op het secretariaat of via een briefje voor de juf/meester met het gepaste bedrag: 2 euro voor de kinderen en 5 euro voor volwassenen (voorverkoop). Namens de ouderraad, Veerle Van Hauwaert


Nieuwe inschrijvingen schooljaar 2014 - 2015 Vanuit de overheid wordt ons voor het komende schooljaar gevraagd om volgende regelgeving te respecteren en hierover alle betrokken te informeren.

Nieuwe leerlingen (= nog niet in de school ingeschreven geweest.) De school maakt deel uit van het Lokaal Overleg Platform Menen (LOP) dat het inschrijvingsrecht van de ouders waarborgt en de eventuele doorverwijzing van leerlingen regelt. In overeenkomst met het LOP worden de inschrijvingen voor nieuwe leerlingen voor het schooljaar 2014-2015 als volgt bepaald: de inschrijvingen verlopen in verschillende stappen. Er zijn voorrangsperiodes voor inschrijving en er is een vrije inschrijvingsperiode voor wie niet is ingeschreven tijdens ĂŠĂŠn van de voorrangsperiodes. Elke voorrangsperiode duurt twee weken. * kinderen die geboren zijn in 2012 (of vroeger) kunnen ingeschreven worden; ook al kan het kind pas instappen op 1 september 2015. * inschrijvingsperiodes: - voorrangsperiode voor inschrijving van broers en zussen van een leerling die al ingeschreven is in onze school: van maandag 10 maart t.e.m. vrijdag 21 maart 2014; broers en zussen zijn alle kinderen die samenwonen op hetzelfde adres of, dezelfde vader of moeder hebben, ook al wonen ze niet op hetzelfde adres; - voorrangsperiode voor inschrijving van kinderen van personeelsleden van onze school: van maandag 24 maart t.e.m. vrijdag 4 april 2014; - voorrangsperiode voor inschrijving van kinderen die beantwoorden of niet beantwoorden aan bepaalde kenmerken: van dinsdag 22 april t.e.m. maandag 5 mei 2014. Deze kenmerken zijn de volgende: het gezin ontvangt een schooltoelage of heeft een beperkt inkomen.

- start vrije inschrijvingen: dinsdag 6 mei 2014.


Menu


Familienieuws Geboorten Nora Lakhnigue ° 18 - 01 - 2014 Zusje van Adan (L1B) & Jad (K1A) Elias Salaerts ° 21-01-2014 Kleindochter van juf Hilde (L2B) Finn Vanpoucke ° 20-02-2014 Zoontje van Charlotte Keygnaert (administratie) en broertje van Phara (K1B) Overlijdens

Winnaars kerstmarkt Instapklas : Remus Ameye K1 : Omer Vanfleteren K2 : Miel Dooms K3 : Thibaut Ghesquière L1 : Odile Callewaert L2 : Yamina Casier L3 : Lowie Vanryckeghem L4 :Brent Geldhof L5 : Loeka Cuvelier L6 : Andrès Snauwaert


er? n, ien t nze f e l o t d por ilig!! Kin f s ve o l bri ijk ĂŠn t r l o Sp akke m


Instapklas - eerste kleuter Kleuterconcert De jongste kleuters werden getrakteerd op een leuk muziekconcert bij ons op school. De kinderen genoten met veel enthousiasme van het spektakel. Het was een bonte verzameling van dans, meespelen met het orkest, mopjes, knuffelen en een feestdans met alle kleuters als afsluiter. De kinderen herkenden begrippen als boos, droevig, lief, zacht, kwaad in de verschillende muziekstukjes. De 2 muzikanten speelden vlot de deuntjes van Studio 100 en de kleuters zongen spontaan mee met Maya de Bij, Plop, Mega Mindy, Bumba en K3. De uitdrukking op de gezichtjes van de kinderen liet duidelijk zien dat ze met z’n allen genoten van dit concert.


UIT SYMPATHIE S.R.


Tweede kleuter Vissen We knutselen rond het thema vissen. Vissen en onderwaterplanten stempelen, schelpen knippen en kleven. Ondertussen kan er ook gespeeld worden in de verschillende hoekjes.

Vormen In het tweede kleuter hebben we een week rond het thema ‘Vormen’ gewerkt. We leerden de basisvormen: cirkel, driehoek, rechthoek en vierkant. In de onthaalkring hebben de kleuters de vormen met hun eigen lichaam gemaakt. Het knippen, plakken en tekenen van de vormvogeltjes was een succes. De resultaten kunnen jullie zelf bewonderen.


Afscheid juf Grace


Derde kleuter Tanden poetsen in de klas Binnen het thema: ‘de tandarts’ namen alle 3de kleuters hun tandenborstel en tandpasta mee naar de klas. De kleuters leerden waarom het zo belangrijk is om de tanden goed te poetsen. Maar hoe moeten we nu correct onze tanden poetsen? Wat hebben we daarvoor allemaal nodig? Dit zijn allemaal vragen waarop de kleuters nu heel goed kunnen antwoorden.


Derde kleuter– eerste leerjaar Spelletjesnamiddag Op vrijdag 10 januari kwamen het derde kleuter en het eerste leerjaar samen om gezelschapsspelletjes te spelen. De kinderen vonden het reuzefijn. De juffen keken hun ogen uit naar sommige vreemde spelletjes. Zoals snottebellen uit een neus peuteren of zoveel mogelijk taarten in een buik proppen,...We hebben veel plezier beleefd.


Dikketruiendag Om het lekker warm te krijgen op dikketruiendag lazen de kinderen van het eerste leerjaar allerlei bewegingsoefeningen voor, aan het derde kleuter. Het waren knotsgekke oefeningen. Op ĂŠĂŠn been springen, je tong naar je neus brengen, je benen in de lucht aantikken,... En zo ging iedereen lekker opgewarmd terug naar de klas.


Eerste leerjaar

Ver vo lg

Letterfeest Vrijdag 20 december was het dan eindelijk zo ver! De kinderen keken er al een tijdje naar uit: het enige en echte letterfeest! De leerlingen van het eerste leerjaar hadden dan alle letters geleerd en dat moest gevierd worden. Ze gingen op letterspeurtocht door de school en verzamelden zo alle letters op hun kaart. Daarna speelden we vele letter– en woordspelletjes: bingo, bowling, springtouw, twister, ‌ om het lezen verder in te oefenen. Zo zie je maar dat lezen niet altijd uit een boekje moet zijn. Op het einde van het feest kregen ze uit de handen van de directeurs hun welverdiende letterdiploma. Proficiat!!


Tweede leerjaar Drama: tovenaar Ranevot Joepie! We mogen in groepjes een plan bedenken om die slechte tovenaar uit Andersland weg te jagen en dan mogen we het uitbeelden voor de klas. Ik zal zijn staf afpakken en dan aan een touw hangen en onder het touw een put graven. Er moet een net op liggen met bladeren en als hij dan probeert zijn staf te pakken, dan ligt hij in die put! Igor en Sien (2B)

De meisjes moeten praten met de tovenaar om hem af te leiden. De jongens moeten dan op zijn poep slaan. We leggen plastieken paddenstoelen in het bos en als hij erop trapt, dan stuitert hij weg! Marine en Yonas (2B)

We gaan hem een lesje leren! Ik ga hem weglokken en blaadjes leggen en takken en dan zakt hij weg in de valkuil. Dan pakken we zijn toverstaf af en toveren hem weg naar de woestijn. Of we veranderen hem in een kikker‌ Emme-Kate en Melanie (2B)

Ik denk dat hij in de bergen woont. We zullen een spoor maken van voetstappen, dan volgt hij dat. Dan valt hij in onze put. We zullen met ons team vechten als hij eruit komt en de toverstaf stelen. Mathis en Noia (2B)


Kronkeldiedoe Die ochtend trokken we te voet naar de Porseleinhallen te Wevelgem. Daar wachtte de tweedeklassertjes een waar sportparadijs! Eerst werden de spieren opgewarmd met het “Kronkeldiedoelied” en daarna tijd voor actie. Fietsen, stelten, klimmuren, een springskasteel, een parachute, badmintonraketjes, golfbanen… Teveel om op te noemen. Een superleuke voormiddag! Dank aan de organisatoren, de ouders die ons begeleidden en juf Heidi die ons met de bus veilig weer naar school terug bracht. Ik vond die plankjes met wieltjes leuk omdat je zo…zzz en je kon tegen elkaar botsen. Ook de andere fietsjes waren leuk, je moest je vast houden aan die zwarte dingen. Als je de linkse vasthield ging je naar rechts, als je de rechtse vasthield ging je naar rechts. ANDREAS VERLINDE

Ik vond dat leuk met die schildpadjes. Je moest zo met je voeten van links naar rechts gaan en dan ging hij vooruit. HANNE QUAGEBEUR

Die rups vond ik leuk, dat je door de voorkant mocht springen en ook uit zijn poep. WARRE DOOMS

Ik vond het leuk dat ik voor de eerste keer kon stelten. SUZE-ANNE

Het springkasteel was leuk om vanaf te glijden. Sommige kinderen waren wel geweldig. Ook de fietsjes vond ik leuk. DITHE COUCKUYT


Derde leerjaar Naar SABK: Stedelijk Academie voor Beeldende Kunsten We zijn met de klas naar de tekenacademie geweest. We werden in drie groepen verdeeld. Ik zat in groep één. Ik moest eerst naar animatie. Daar moest je een figuurtje maken met drie vormen. Van mij was het een meisje. Dit mochten we dan mooi kleuren. Daarna moesten we er foto’s van nemen. 8 foto’s voor 1 seconde film. Van ons werd het een horrorfilm. (Lucas Gherardyn) Charlotte heeft ons ook een animatiefilmpje getoond : ‘de sussen en de geuzen’. Ze zei dat de maker van het filmpje er twee jaar over gedaan had om het te maken. Het filmpje duurt slechts 5’40 minuten. Wil je het ook eens bekijken? Typ de titel in op Youtube en je zal het zien… (Foeke Boudrez)

In de academie hebben wij bij Kim met inkt gewerkt. We moesten inkt op een glas uitrollen. Daarna moesten we stroken en vormen papier op het glas leggen en daarop een gekleurd blad. Daarop legden we een blad krantenpapier en wreven we heel hard. Toen mochten we de krant en het gekleurd papier eraf nemen en dan hadden we drukkunst op ons gekleurd blad. (Eli Polfliet)


Vierde leerjaar Een hapje wereldoriëntatie Na het thema ‘Aan tafel’ werd naar jaarlijkse gewoonte het eerste trimester in het vierde leerjaar afgesloten met een gezond ontbijt.

Een hapje schrijftalent Ik was aan het chatten met Noah. Opeens werd ik opgezogen in de computer en Noah ook. Ik deed mijn ogen open en ik was in een land met vele regenbogen. Ik was in Regenbogenland! Noah kwam naar mij met twee eenhoorns. Hij vroeg mij : “Ga je mee op de eenhoorns rijden?” Ik zei : “Ok!” Toen gingen we eventjes vliegen op de eenhoorns. Brent kwam aan met zijn slak. Zijn slak noemde ‘Brendy- Boy’. Noah, Brent, de twee eenhoorns, Brendy-Boy en ik zijn dan gaan wandelen. Onderweg kwamen we Yenna en Macy tegen. Ze vroegen of ze even mee mochten. Macy vroeg : “In welk land zijn we nu?” Ik zei : “In Regenboogland!” We zagen huizen in alle kleuren. Zelfs de mensen die daar woonden, hadden allemaal kleuren. We kregen daar koekjes in alle kleuren! Ik hoop maar dat we hier nog lang kunnen blijven. Hopelijk komen mijn mama en papa en de huisdieren eens op bezoek! Jitske Couckuyt


Een hapje technologie De leerlingen maakten zelf een stroomkring. Maar eerst mochten ze figuurzagen in karton.We zagen deze winter nog geen sneeuw, maar de leerlingen toverden schitterende sneeuwmannetjes tevoorschijn!

Een hapje spelling De werkwoorden worden ingeoefend a.d.h.v. een spelletje. De leerlingen werken per twee en kunnen zo leren van elkaar.

Een hapje spreekbeurt De kinderen stellen hun lievelingsrecept voor. Smullen maar! ď Š


Een hapje knutselen Zoveel helpende handen waar we mogen op rekenen op onze school ! Dit verdient een bloemetje!

Een hapje muziek Heinz liet de klas horen hoe mooi een accordeon klinkt!

Een hapje drama

De geheimen van het schimmenspel.

Een hapje beweging Ik wil koning / koningin worden...


UIT SYMPATHIE C.D.


Een hapje hoekenwerk De kinderen die klaar zijn met de MOET-TAKEN kunnen in de hoekjes verder gaan bijleren. (bijspelen ;-)

Een hapje samenwerken Op school moeten we niet enkel leren rekenen en lezen, maar we moeten ook leren samenwerken.

Een hapje hardop lezen De leeshoekjes in de klas worden druk bezocht !!


Materiaal gezocht

Vijfde leerjaar KUSSEN Een kussen is zacht, daarmee doen we een kussengevecht en iedereen lacht! Een kussen in alle kleuren‌ Dan spuit je erop met parfum, dan is het een kussen in alle geuren!

Fran Decoutere


Vijfde leerjaar Hoekenwerk Januari, de kinderen zullen zich deze maand ongetwijfeld herinneren als de lastigste van allemaal! Herhalen, herhalen en nog eens herhalen‌ gevolgd door PROEFWERKEN!! Dit hoefde echter in het vijfde leerjaar niet lastig of saai te zijn, want in 5A en 5B werd de leerstof op een speelse manier herhaald. In 5A werd Frans ingeoefend d.m.v. een speels hoekenwerk, in 5B ontdekten de kinderen tal van leuke wiskundespelletjes.


Lokami

Poeziëweek

Soep met chocoladestrontjes Pepeflipperkast Yarne, Emma B., Anouk

Netnalpretawneveg Planten water geven

Een pepe die flipt in een kast.

Robin, Rune, Juliette

Vic, Fran, Manon, Tibo

spinnakertrap Een spin die heel hard lijkt op trap. Orphée, Ayeshmi, Robbe

Ik bak nu als enige ter wereld een wortelspruitjesomelet en heb de lekkerste spaghettipindakaaskoffie gezet. Na het douchen ben ik de beste in achterstevoren hinkelen van de keuken naar mijn bed.

Feuilleuieuie Een Frans blad met twee uien. Theo, Jitse, Tesla, Lena

Daar verzin ik een woord dat nog niemand kent zoals plasotinotalitent of grikalasukwerifeks.

Traloxi Zalf waardoor baby’s oud geboren worden en telkens een jaartje jonger worden. Helene, Jensine, Britte

Je hoeft niet veel te doen, want zonder het te merken ben je heel vaak kampioen in iets geks. “Kampioen”/Jaap Robben

vurigehaarbal

Lako Koken met cola.

Een boze juf.

Chloë T., Angel, Tuur, Loeka

appelielaloempia Bavo, Julia, Jentel

Een loempia met appelsmaak en die ruikt naar lelies. Michelle, Emile, Joran, Shanandra

Gorillaelieno zolderzombivogelspinnnenpoep Akelig dier die bestaat uit vogelspinnen en vogelpoep. Elias, Amber, Emma T.

Een Spaanse gorilla, die Elien heet en als ze kinderen ziet, eet ze hen op, behalve haar eigen kinderen. Chloë V., Robbe S., Aaliyah, Maximilian


Zesde leerjaar Klauwhand Vorig trimester lazen we dankzij KOOGO met het vijfde en zesde leerjaar het boek “Klauwhand”. Daarin maakten we kennis met tal van wonderlingen. Daaraan werd een spreekopdracht gekoppeld. Alle leerlingen van vijf en zes moesten zelf een wonderling verzinnen en die aan de klas voorstellen. Dit mooie werkje van Hanne Vansteenkiste uit 6A willen we u niet onthouden. Zij vond de bij-blij uit.

Bij-blij Vandaag ga ik mijn wonderling voorstellen, namelijk de bij-blij. Bij-blijen zien eruit als normale bijen, maar dat zijn ze niet. Daarom ga ik je nu vertellen hoe bij-blijen leven . Ze wonen onder de grond, dus ze kunnen in iedereen zijn tuin eens op bezoek komen. Jullie vragen zich waarschijnlijk af hoe die bij-blijen onder de grond terecht kunnen komen. Uit hun voelsprieten komen enorm krachtige lasers. Als ze hun voelsprieten op de grond richten, wordt er een groot gat in de aarde gebrand! Dat gat kun je vergelijken met de vele gangen die mollen graven, maar de bij-blijen doen dit op een veel spectaculairdere manier! Ze wassen zich, slapen, eten, drinken en werken zoals wij. Bij-blijen zijn echte Bourgondiërs: hun lievelingskost is “mensen”. Dat is dan ook één van hun hobby’s: eten. Schaken is hun andere hobby! Die bij-blijtjes zien er misschien heel lief uit, maar dat is helemaal niet zo. Ze hebben een heel slecht karakter. Ze worden heel boos zonder reden, vallen hun prooi snel aan en ze zijn superkwaadaardig! Waar ze een hekel aan hebben ? Je mag 3 keer raden , aan mensen natuurlijk ! Als ze mensen willen opeten, komen ze ’s nachts uit de grond en vliegen door het sleutelgat binnen in jullie huis. Ze banen zich een weg naar je slaapkamer en verscheuren je lichaam met hun vlijmscherpe tanden aan stukken! Om geen bewijzen achter te laten, verbranden ze de rest van je lichaam! Zo nu weten jullie wat een bij-blij is. Zijn er nog vragen ???

Ondertussen is het tweede boek “De wolvenprinses” aangekomen en zijn we terug aan het lezen. Het beloofd weer een spannend boek te worden. Wordt vervolgd dus!


Dag van de directie Dag van de directie op vrijdag 31 januari. Het werk van een directeur kan soms lastig en vervelend zijn. Een berg aan administratie, leerkrachten met uiteenlopende karakters, verantwoordelijkheid dragen voor zo’n grote school, je dagplanning die af en toe helemaal ondersteboven wordt gehaald, onverwachte gebeurtenissen,….’t is niet makkelijk. Wat konden wij beter verzinnen dan hen op deze dag een “verwendag” te bezorgen? ’s Morgens stond het ontbijt — aangeboden door de administratieve medewerkers — al klaar in hun bureel en hoefden ze maar aan te schuiven. Van het zorgteam kregen ze een gedicht waarin wat levenswijsheid zat. Net na het belteken dachten ze aan het werk te gaan… maar het vijfde leerjaar kwam langs om hen met een lied te verrassen.

Toen ze rond 10.00u terugkeerden van een vergadering, dachten ze aan het werk te gaan… maar dat was buiten ons gerekend. Het eerste leerjaar zorgde voor een aangenaam pauzemoment, met soep en beschuit, koffie en een koekje. Dit alles werd gepresenteerd op een zelfgemaakte onderlegger…met vele kussen! Daarna… dachten ze aan het werk te gaan, maar weeral zonder succes. Ditmaal brachten de kinderen van de derde kleuterklas een knutselwerkje om het bureel op te fleuren.

De klok tikte door… heel eventjes kon er gewerkt worden. Het tweede kleuter kwam toen langs met voor elk van hen een prachtig schilderwerkje. Daarna… dachten ze aan het werk te gaan. Maar ondertussen was het al tijd voor een aperitiefje, verzorgd door het derde leerjaar. Zij brachten ook een grappig gedicht.


Na een welverdiende middagpauze (waren ze al moe dan?), dachten ze aan het werk te gaan. Helaas… dit moest wachten. Het vierde leerjaar bedankte hen met een knutselwerkje… hun bureel zag er opnieuw wat kleuriger uit. Hoog tijd om toch wat werk te verrichten? Nee, want het eerste kleuter nodigde hen uit in de bewegingszaal. Daar werden ze verwend met koffie, chocomelk, een koekje en een chocolaatje. Terwijl ze daarvan aan het genieten waren, werden ze opgehaald door leerlingen van het zesde leerjaar. Wil je weten wat er toen gebeurde? Dit lees je in het volgende artikel, waar we het zesde leerjaar zelf aan het woord laten. Na hun bezoek aan het zesde leerjaar, dachten ze aan het werk te gaan… en toen werden ze door het tweede leerjaar getrakteerd op een lekker fris pintje. Na zo’n vermoeiende dag zal dat gesmaakt hebben, nietwaar? Dank je wel Lies en Philippe, voor jullie dagelijkse inzet. Juf Marleen, zorgcoördinator

Welness in het zesde leerjaar Op 31 januari werd onze directie in de bloemetjes gezet met ‘de dag van de directie’. De leerlingen hadden heel wat ideeën om hen eens goed te verwennen. De twee klassen van het zesde leerjaar staken de koppen bij elkaar en zo werd het volgende afgesproken: De directie werd door enkele leerlingen opgehaald. Ze moesten eerst een badjas en pantoffels aandoen voor ze het schoonheidsinstituut binnen kwamen. Ze wisten nog niet wat hen te wachten stond. Enkele leerlingen hadden gezorgd voor een aangepast ‘kader’. Een rustig muziekje op de achtergrond, enkele welriekende kaarsjes… Nore en Jonas: Wij mochten de directie ontvangen en ervoor zorgen dat ze op hun gemak waren. Ze mochten dan ook gaan zitten in een relax. We deden hun pantoffels uit en ze staken hun voeten in een teiltje met lekker warm water. We gooiden er een geurige bruistablet in. Mevrouw de directeur vond dat het kietelde maar meneer de directeur vond het heel ontspannend . Wij hebben er erg van genoten en we denken, de directie ook.


Rogier, Ellen, Ruben en Michiel: Met vier kinderen behandelden we de voeten met een peeling. Iedereen nam een voet voor zijn of haar rekening. We masseerden de voeten met een zalf. De zalf zat vol met zandkorreltjes en dat kriebelde. Het was heel leuk. Mevrouw de directeur kon niet goed tegen de kriebels van de zandkorreltjes. Chelsea en Tine: Onze directie werd ook verwend met een gezichtsmasker. Ik had hiervoor een komkommer in stukjes gesneden en meegenomen naar de klas. We legden de komkommers op hun gezicht maar bij juf Lies vielen ze er de hele tijd af. Juf Lies moest de hele tijd lachen en wij ook. Hun voeten werden ook gemasseerd met een vochtinbrengende crème door Senne, Chloë, Samantha en Imke. Nore gaf instructies en de kinderen deden een fantastisch werk. Ook het haar van juf Lies werd mooi opgestoken door Britt met de hulp van Pauline. Haar nagels werden gelakt door Margaux en Leila. Het hele gebeuren werd door enkele kinderen gefotografeerd en gefilmd. Na afloop werd een interview afgenomen door Vital , Leila ,Ticha en Fay. Journalist: “Wat vond u ervan? Directeur Philippe: “Ik vond het super en heel onverwacht.” Directeur Lies: “Het mag herhaald worden.” Journalist: “Wat gebeurde er allemaal?” Directeur Philippe: “Eerst kwamen ze met een badjas en slippers, daarna deden ze onze voeten in het water.” Directeur Lies: “We kregen een voetbadje, daarna een massage. Ze deden ook mijn nagels en mijn haar.” Journalist: “Voelt u zich nu rustiger en beter?” Directeur Philippe: “Ja ,veel rustiger.” Directeur Lies: “Ja, heel zeker.” Journalist: “ Zou u het nog eens willen doen ? Waarom ?” Directeur Philippe: “ Ja, omdat het zalig is.” Directeur Lies: “ Ja, omdat het heel relaxed en ontspannend is.” Journalist: “Wat vindt u van het resultaat ?” Directeur Philippe: “Ik vond dit heel zacht.” Directrice Lies: “Het resultaat is heel mooi.” Journalist: “Had u dit verwacht.” Directeur Philippe: “Nee , helemaal niet.” Directeur Lies: “Nee , en ook niet dat mijn kinderen zo goed konden zwijgen.” Journalist: “Waren er nog minpuntjes? Welke dan ?” Directeur Philippe: “Te kleine pantoffels.” Directeur Lies: “ Kriebels aan de voeten.” Journalist: “Wilt u nog iets zeggen ?” Directeur Philippe: “Het voelde heel goed.” Directeur Lies:” Het was heel goed .”

Dank

u wel! V verwe oor alle fij nnerij ne en.


Dikketruiendag - Valentijn Op vrijdag 14 februari vierden we op school Valentijn en was het ook dikketruiendag. Deze dag lieten we niet onopgemerkt voorbij gaan. De kinderen kwamen in warme rode kledij naar school. Ze namen ook hun knuffelbeer mee. De dag begon met aerobic om het lekker warm te krijgen. Tijdens de speeltijd verwarmden we ons met een lekker tasje rode tomatensoep. Vooraleer we terug naar de klas gingen, gaven we elkaar nog een warme knuffel. En om helemaal op te gaan in het thema kregen de kinderen ‘s middags balletjes in tomatensaus met pasta om te eten. Zo werd het toch een warme dikketruiendag op school.


14 maart: opendeurdag

Kalender

15 maart: fuif 75 jaar GBS 20 maart: kangoeroewedstrijd ‘wiskunde’ voor L3 , L4, L5 en L6. 22 maart: lentefeest 3 april: lagere afdeling: lenterapport mee naar huis. 4 april: solidaire maaltijd 5 april tot en met 21 april: paasvakantie 26 april: eerste communie 28 april: lentewandeling derde kleuter/eerste leerjaar 1 en 2 mei: vrije dagen 9 mei: L2 naar de kinderboerderij ‘t Bokkeslot’ in Deerlijk 9 mei: receptie eerste leerjaar 12 mei: mondiale dag 17 mei: vormsel in de namiddag 23 mei: sportdag voor derde kleuter en lagere afdeling 29 mei: O-L-H-Hemelvaart 30 mei: vrije dag 6 juni: meerkeuze– en UNO-kaarting 7 juni: schoolfeest 11 tot en met 20 juni: proefwerkenweek voor L3, L4 en L5 17 t.e.m. 19 juni: OVSG-toetsen L6 13 juni: sportdag voor K1 en K2 16 juni: sportdag voor de instapklas 23 juni: schoolreis 24 en 25 juni: oudercontact voor L1 tot en met L5 26 juni: diploma-uitreiking 27 juni: 11.35u.: einde schooljaar 30 juni: vrije dag voor de leerlingen. 2014 - 2015 - 8 oktober: pedagogische studiedag - Eerste communieweekend: zondag 26 april - Vormsel: zaterdag 9 mei in de namiddag 2015 - 2016 - Vormsel: zaterdag 30 april in de namiddag 2016 - 2017 - Vormsel: zaterdag 6 mei in de namiddag

e 01 uw La aar 2 S j GB hool Sc

20 3-

14


Sport minivoetbaltornooi Op woensdag 15 januari namen we met 1 ploeg deel aan het minivoetbaltornooi. Er schreven zich 17 ploegen in. We werden ingedeeld in 4 poules. We konden 2 keer winnen en 1 keer gelijk spelen. Dit bleek voldoende om als eerste te eindigen in onze poule. De week erop mochten we de finales gaan spelen in de sporthal van Rekkem. Op woensdag 22 januari waren we opnieuw present in Rekkem. Het waren spannende wedstrijden. Alle ploegen waren aan elkaar gewaagd. De laatste wedstrijd was cruciaal om te weten wie er winnaar werd. De eindscore van onze laatste wedstrijd was gelijk, maar langs beide kanten waren er mooie doelkansen die jammer genoeg niet werden benut. Ofwel door de keeper ofwel door de doellat. Jammer! De gemeenteschool van Rekkem werd uiteindelijk eindwinnaar omdat ze in het totaal het meeste doelpunten hadden gescoord. Om te weten wie 2e en 3e werd, mochten we nog strafschoppen nemen tegen SIOS. Jammer genoeg konden we niet scoren en werden uiteindelijk derde. Het was een spannend en leuk tornooi. Dank aan de sportieve leerlingen van het 5e en 6e leerjaar voor hun inzet!

GBS Beste lezers,

Het kan u moeilijk ontgaan zijn: onze school GBS-Lauwe blaast 75 kaarsjes uit! Dit zorgt ervoor dat 2013-2014 een heel speciaal schooljaar is geworden. Tevreden mogen we terugkijken op onze schitterend totaalspektakel ‘Meiskus’. Op 14 maart zetten we de deuren van onze school open. We nodigen u dan ook vriendelijk uit in de OPVANG van onze school om te genieten van een unieke powerpoint over 75 jaar GBS-Lauwe. U kunt deze de hele openschooldag bezoeken. Zeker de moeite waard! Het GBS-team.


MAN Trucks Wevelgem Diesel Bernard bvba Kortrijkstraat 266 B-8560 Wevelgem Tel : 056 / 42.68.40 Fax : 056 / 41.78.35 www.dieselbernard.be info@dieselbernard.be


Schoolkrant krokus 2014  

GBS LAUWE

Advertisement