DELUXE JULY - AUGUST 2022

Page 1

ΤΕΥΧΟΣ 89 ΙΟΥΛ. – AΥΓΟΥΣ. 2022

T

H

E

F

I

R

S

DELUXE MEETS

T

ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

FASHION & BEAUTY TO STYLE ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΈΧΈΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΈΣ ΤΟΥ

U

P

M

A

K

E

T

F

R

E

E

W

Ο

M

E

N

S

M

A

G

A

Z

I

N

E

ΒIΤS AND VIBES OF A SUMMER EXPERIENCE

3 ESCAPES

TO REMEMBER ΚΟΝΙΤΣΑ & ΠΡΕΒΕΖΑ FROM MOUNTAIN TO SEA

A SLICE OF MYKONOS AT MEDIEVAL MONTPELLIER

Vacation mood!


DELUXE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

8 10 14 16 20 26 28 50 54

22

ΣΤΗΛΕΣ EDITORIAL Καλοκαίρι υποβοηθούμενης ευδαιμονίας WHAT’S DELUXE Πολυτέλεια εξ ορισμού A CLASS Οι luxurious εμμονές μας απέκτησαν τη στήλη τους PERISCOPE Εκθέσεις, Βιβλία, Συναυλίες, Μουσική DELUXE WORLD Τribute to the Deluxe World DELUXE PINS Σταχυολογήματα Μόδα, Design, Τέχνη ΑΠΟΨΗ Από την Κατερίνα Τσεμπερλίδου LIFE COACHING Aπό την Dr. Nάνσυ Μαλλέρου BUSINESS WOMAN Από την Ξένια Κούρτογλου

DELUXE MEETS IΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

48 52

ΙΝΤΕRVIEW ΔΡ. MAΡΙΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ EYΡΥΠΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜSC

30 36 42 44 46

ΜΟΔΑ ΟΜΟΡΦΙΑ DELUXE TALKS ABOUT FASHION FASHION CENTRAL Trends and Must Haves FASHION AND BEAUTY LATEST SUN-KISSED ΒΕΑUTY BEAUTY NEWS

56 62 66 74 80 82 90

LIFESTYLE – REBOOT YOUR MOOD HOTEL RICHER DE BELLEVAL-MOΝΤPELLIER TASTE AND STYLE GOURMET NEWS SUMMER VIBES FROM MOUNTAIN TO SEA A SLICE OF MYKONOS VIPARADE ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ GLOSSARY

Credit εξωφύλλου STEFANIA FRANGISTA S/S ’22 SWIMWEAR LILY MATISSE


www.apolafste.ypefthina.eneap.gr

Aπολαύστε υπεύθυνα


ΚΑΛΟΚΑΊΡΊ

Υποβοηθούμενης Ευδαιμονίας

DELUXE THE FIRST UPMARKET FREE WOMEN’S MAGAZINE ΤΕΥΧOΣ 89 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

EKΔOTPIA

Nανά Aγιοπετρίτου nagio@deluxeditions.gr

ΣΥΜΒOΥΛOΣ ΕΚΔOΣΗΣ

Tόνια Aγιοπετρίτου

Κ

ρούσματα κορονοϊού σε έξαρση, ακρίβεια, πόλεμος, ενεργειακή κρίση, διάχυτη βία, απερίγραπτα εγκλήματα της διπλανής πόρτας. Σχέσεις κι αξίες σε παρακμή, φαινόμενα σκληρού body shaming, άρθρα Ο, Η που αλλάζουν σε ΤΟ και μαζί τα οικονομικά και ψυχολογικά «παράσημα» που άφησε η πανδημία. Άνθρωποι αγχωμένοι, φοβισμένοι και κουρασμένοι που μοιάζει να προσπαθούμε να ισορροπήσουμε πάνω σε ένα κρυστάλλινο λεπτεπίλεπτο κολονάτο ποτήρι… Οι πρώτες 60 λέξεις νομίζω περιγράφουν μια χαρά σε αρχείο zip το ψυχολογικό Xray του μέσου Έλληνα. Όμως, «Είμαστε ισχυρότεροι στα σημεία που έχουμε ήδη σπάσει» όπως έχει γράψει ο αγαπημένος Εrnest Hemingway κι ευτυχώς υπάρχει και το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι που έχει πάντα τον τρόπο να απαλύνει το κεντρί της ανεκπλήρωτης χαράς και ξενοιασιάς.

tagiopetritou@deluxeditions.gr APXIΣYNTAKTΡΙΑ

Κάτια Μηλιαράκη

katiamiliaraki@deluxeditions.gr Katmilamila@gmail.com ΣΥΝΤOΝΙΣΜOΣ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ YΛHΣ

Μαριάννα Ανδρεάτου

editorial@deluxeditions.gr ΣYNEPΓATEΣ

Χριστίνα Ζαφειρούλη, Μπεατρίς Ηλιοπούλου, Μάρσια Ιορδανίδου, Ξένια Κούρτογλου, Αλέξανδρος Ρ. Λιζάρδος, Ελίνα Μαθιοπούλου, Νάνσυ Μαλλέρου, Ιωάννα Μαυρομάτη, Δημήτρης Μπογδάνος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Κωνσταντίνος Μπουγάς, Ίριδα Παναγοπούλου, Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Μάρβα Τυρογιάννη, Μαρία Χαλιάσου, Δημήτρης Χατζηλεμονιάς ΥΠΕΥΘΥΝΗ OMOPΦIAΣ

Σταυρούλα Τσιτούρα

Ιδιοσυγκρασιακό και φορτωμένο με προσδοκίες που μόνο σε καλογυρισμένη σειρά του Netflix θα βρεις. Στραπατσαρισμένο και πανάκριβο, ναι, αλλά είναι εδώ! Ανθίσταται, μάχεται κάθε μέρα για την ουσία και την εικόνα του και ξεδιπλώνεται, ως ένα ισχυρά ψυχοτρόπο αντίβαρο, που παλεύει να ανιχνεύσει και να ξεμπερδέψει το μακρύ νήμα μιας πολυεπίπεδης ταλαιπωρίας. Ποιο αντικαταθλιπτικό σού εξασφαλίζει καλύτερη νιρβάνα από τον μεσογειακό ήλιο και το «λιώσιμο» στην παραλία;

Χριστόφορος Δουλγέρης, Papadakis Press, Studio Panoulis, Yiannis Vlamos

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι μία από εκείνες τις εποχές-συνθήκες-περιπτώσεις –ένα δύσκολα περιγράψιμο σύνολο ευδαιμονίας και ταλαιπωρίας, έντονων αντιθέσεων και μοναδικών εμπειριών– που αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να το εφεύρουμε.

Eύη Zαραχωβίτη

Και η Ελλάδα παραμένει μία χώρα-λατρεία, μία χώρα-εμμονή – προπαγάνδα των αισθήσεων. Ένας προορισμός-διαχρονική αξία από αυτές που στα διεθνή μέσα μπαίνουν Νο1 στη λίστα «Places you must to visit before you die», όπως το πρόσφατο αφιέρωμα των NY Τimes που την αποθεώνει. Με όρους αφηρημένου εξπρεσιονισμού το ελληνικό καλοκαίρι είναι ένας μικρός χρονικός προορισμός που αξίζει τις μεγάλες προσδοκίες μας. Ένα θεραπευτικό χάπι –ή μήπως happy;– φτιαγμένο από τα υλικά των ποιητών: από θάλασσα, ήλιο, τζιτζίκια, αλμύρα, θερινή ραστώνη, πόδια στην καυτή άμμο, ψυχή στον ουρανό κι ένα μακροβούτι που πάντα εύχεσαι να σε βγάλει σε μια άλλη, πιο ανέμελη κι επιεική ζωή. «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔIAKOΣMHΣHΣ

Φαίη Θυμάκη ΦΩTOΓPAΦOI

EMΠOPIKH ΔIEYΘYNTPIA

Nανά Aγιοπετρίτου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ

Σοφία Ζώρα vs.graphicdesigners@gmail.com ΛOΓIΣTHPIO

IΔIOKTHΣIA DELUXE EKΔOTIKH M.E.Π.E.

Παύλου Μελά 3, Κηφισιά 14561, Tηλ.: 210 8075098, Fax: 210 8078471 www.deluxemagazine.gr info@deluxeditions.gr

Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση όλων ανεξαιρέτως των κειμένων και φωτογραφιών χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια του εκδότη. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συνεργατών μας. Κωδικός: 7988

Κλισέ; Φυσικά, αλλά μοναδικά ανακουφιστικό και αισιόδοξο. Ας το απολαύσουμε όπως μπορούμε. Κάτια Μηλιαράκη

DELUXE.MAGAZINE

deluxemaggr

DELUXEMAGAZINEGR

deluxemag


Ζαν Μωρεάς 80, Κάτω Χαλάνδρι T: 210 6747770-1 W: www.lilihatzopoulos.com E: info@lilihatzopoulos.com


what’s DELUXE

Octοpus scarf Nα βάλεις τα μεταξωτά –εν προκειμένω τα 100% silk μαντήλια της Grecian chic– με θεματική από τους θησαυρούς της θάλασσας και να φυσάει στο νησί…. #Αξία ανεκτίμητη.

DELUXE Sunset couture Η Fendi απελευθερώνοντας το σώμα, υποδέχεται το καλοκαίρι με μία δημιουργία που στο πέρασμά της σκορπίζει χρώματα από το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και θετική ενέργεια.

1 0

Heart beat Kαρδιές… Καρδιές παντού, ακόμη και στα αγαπησιάρικα γυαλιά ηλίου της καλοκαιρινής συλλογής της Gucci.

So yellow Μεταμοντέρνες μπαρέτες Μary Janes σε υπέροχο κίτρινο χρώμα και εντυπωσιακό γεωμετρικό τακούνι από τους τρομερούς Dolce & Gabbana.


Smells like Rose Μία μέρα του καλοκαιριού σε ένα κήπο με όμορφα τριαντάφυλλα. Εισπνεύστε βαθιά.... Ο οίκος Bulgari με λίγες μόλις σταγόνες από το νέο άρωμά του, το Rose Goldea Blossom Delight EDT, δίνει floral και φρέσκο touch στο καλοκαίρι.

Blye skies Το απαλό γαλάζιο του καλοκαιρινού ουρανού στην Mara Saddle. Mία δερμάτινη τσάντα όνειρο από την See by Chloe.

is...

“Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ”. COCO CHANEL

Βoho mood Ο Οίκος Assoulline μέσα από το ομώνυμο coffee table book μας προσκαλεί στην Ibiza. Μέσα από τις σελίδες της πολυτελούς έκδοσης ξετυλίγεται το lifestyle και η αύρα του πιο ξέφρενου νησιού της Ισπανίας.

Go Gigi, go! Με αυτό το signature suit η Gigi Hadid περπάτησε στο φινάλε του S/S 22. runway του Brandon Maxwell. Κομψότητα και υψηλή ραπτική σε ένα τολμηρό συνδυασμό.

RIHANNA LOVES CHOPARD Δακτυλίδι-πειρασμός από την capsule συλλογή Rihanna Haute Joaillerie από την Chopard.

1 1


what’s DELUXE Precious Earrings Εντυπωσιακά πολύτιμα σκουλαρίκια από τον οίκο κοσμημάτων ANATOL με τη δημιουργική υπογραφή του Jewelry designer Evan.

His secret garden Ο Tom Ford μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τον ιδιωτικό του κήπο. Το νέο άρωμα Rose Prick «Το αγκάθι του ρόδου», ανήκει στην ανατρεπτική αρωματική τριλογία του και αποπνέει ένα άγριο μπουκέτο από μεθυστικά και σπάνια υβρίδια λουλουδιών.

DELUXE is... CHROMA LAMPADAIRE Ένα πρωτότυπο πολύχρωμο επιδαπέδιο φωτιστικό με σύγχρονο σχεδιασμό που μοιάζει να αποτελεί την μετεξέλιξη της τεχνικής του βιτρό. Από τη σειρά Chroma της Roche Bobois.

Candy platforms O Christian Louboutin παντρεύει τα χρώματα των sorbet και παρουσιάζει τις Manola Disco platfoms. Ένα ζευγάρι girly πλατφόρμες για όλες τις ώρες.

Sea waves Tα μοναδικά χρώματα των νερών των ελληνικών νησιών συναντιούνται σε αυτή την αρχαιοελληνικού ύφους δημιουργία του οίκου Alberta Feretti.

1 2


Presidential Suite Μια μαγική, καλοκαιρινή βραδιά στην Προεδρική Σουίτα του NJV Athens Plaza!

Privée Parties στη βεράντα της Προεδρικής Σουίτας, με θέα στην Ακρόπολη! Το NJV Athens Plaza, στην καρδιά της Αθήνας, υπόσχεται να μαγέψει εσάς και τους καλεσμένους σας!

Πραγματοποιήστε το ιδιωτικό σας event με θέα στην Ακρόπολη! Η Προεδρική Σουίτα βρίσκεται στον 7ο & 8ο όροφο του Ξενοδοχείου, διαθέτει ένα προνομιακό Roof Top με μαγική θέα στην Ακρόπολη, χωρητικότητας 120 ατόμων σε cocktail και 80 ατόμων σε καθιστό δείπνο. Προσφέρεται για ιδιωτικά, καλοκαιρινά events με exclusive χαρακτήρα και class, ενώ η πεπειραμένη ομάδα Banquet του Ξενοδοχείου, διασφαλίζει την επιτυχία του event σας!

Τ. +30 2103352400 E. welcome@njvathensplaza.gr Πλ. Συντάγματος, Αθήνα www.njvathensplaza.gr


DELUXE A Class!

Dare or Tree

Η DIOR HAUTE COUTURE ΓΡΑΦΕΙ ΣΎΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΎΛΛΟΓΗ-ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΜΠΝΕΎΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔOΣΗ.

ΑΠΟ ΤΗΝ KATIA ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ

H

Ουκρανή καλλιτέχνις Olesia Trofymenko και η προσέγγισή της γύρω από «το Δέντρο της Ζωής» είναι η πηγή έμπνευσης της ποτέ εφησυχασμένης Maria Grazia Chiuri, δημιουργικής διευθύντριας του οίκου Dior. Το έργο της Olesia Trofymenko συνυφαίνει στοιχεία και αναμνήσεις από τις παραδόσεις της χώρας της σε μια οικεία, άκρως προσωπική αναπαράσταση που καταφέρνει να μεταφέρει στην κλίμακα της σκηνογραφίας. Για τη σκηνοθεσία του défilé, δημιούργησε ένα εικονογραφικό έργο –με τίτλο The Flow– στο οποίο το δέντρο της ζωής στέκεται δίπλα σε μπουκέτα λουλουδιών κεντημένα από τα ατελιέ Chanakya και τη Σχολή Χειροτεχνίας Chanakya. Η Maria Grazia –ονειρεύτηκε μία collection για το φθινόπωρο/χειμώνα 2022-2023– με δημιουργικό εφαλ-

1 4

τήριο αυτό το εικαστικό Δέντρο της Ζωής και τα κατάφερε, παρουσιάζοντας ένα αρμονικά πλουραλιστικό αποτέλεσμα που συζητήθηκε για μέρες… Ο Γαλλικός οίκος έδειξε πάνω στα catwalks μία συλλογή-μανιφέστο για το Φ/Χ ‘22-23 όπου οι Τέχνες και η Παράδοση είναι σε ανοιχτό διάλογο με την Υψηλή Ραπτική. Μπλέκοντας εικόνες, εντυπωσιακά κεντήματα με ζωγραφισμένες λεπτομέρειες πάνω σε τούλι και χρωματιστά υφάσματα και μοτίβα μέσα από την παράδοση του κόσμου, ακροβατεί αριστοτεχνικά με μια συλλογή ύμνο στην παράδοση. Ένα είναι βέβαιο. Η μαγευτική σκηνογραφία για την παράσταση, σηματοδοτεί έναν νέο διάλογο της τέχνης και των χειροτεχνιών μέσα από το πρίσμα της υψηλής ραπτικής. D www.deluxemagazine.gr


SCHWEPPES. Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΘΕΛΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

H E R E’ S TO CHARACTER ©2022 European Refreshments UC. SCHWEPPES is a registered trademark of European Refreshments UC.


P•E•R•I•S•C•O•P•E ΠΡΌΣΩΠΑ, EVENTS, ΤΈΧΝΗ, DESIGN. ΌΙ ΤΑΣΈΙΣ ΤΡΈΧΌΥΝ, Ό ΚΌΣΜΌΣ ΑΛΛΑΖΈΙ. ΤΌ DELUXE ΚΑΤΑΓΡΑΦΈΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΈΤΑΔΙΔΈΙ ΤΌΝ ΠΑΛΜΌ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΑΠΌ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΌΎΛΗ

COFFEE TABLE BOOK

Ken Fulk: The Movie in My Mind Μία κρυφή ματιά στο μαγικό χώρο του interior designer Ken Fulk Στο νέο βιβλίο των εκδόσεων Assouline ανακαλύπτουμε τον κόσμο και το μεγάλο έργο του διάσημου interior designer Ken Fulk που εδώ και 30 χρόνια δημιουργεί ξεχωριστούς χώρους – έργα τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο. Η «υπογραφή» του βρίσκεται πίσω από σπίτια, ξενοδοχεία, εκδηλώσεις, εστιατόρια και bar που συνδυάζουν την κινηματογραφική αισθητική με την παράδοση.

ΣΈΙΡΑ

The New Look Ένα «θρίλερ» για την ιστορία των μεγάλων της μόδας, Chanel και Dior. Πίσω στο ’50, στο Παρίσι και στη στιγμή που η μόδα άλλαξε μία για πάντα μας μεταφέρει η σειρά “The New Look“ του Apple TV+. Mε έμπνευση από το χαρακτηριστικό «νέο ύφος» που έφερε η πρώτη συλλογή του Christian Dior, η σειρά μας ταξιδεύει σε ένα κόσμο γεμάτο με στυλ και πολυτέλεια, αλλά και ίντριγκες, ανταγωνισμούς και μυστήριο. Μας δίνει, όμως, και μια «μυρωδιά» από την κόντρα των Dior και Chanel που αντιπροσώπευαν διαφορετικά στυλ και μάχονταν για την πρωτιά. 1 6

www.deluxemagazine.gr


ΘΈΑΤΡΌ

Γυάλινος Κόσμος

με την Κάτια Δανδουλάκη και τη Λένα Παπαληγούρα Το αξεπέραστο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς που χαρακτήρισε τη δραματουργία της μεταπολεμικής Αμερικής ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, ο «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Όυίλιαμς, ξεκινάει το ταξίδι του στην Ελλάδα από τις 10 Ιουλίου με δυνατά ονόματα, ανάμεσα στα οποία, Κάτια Δανδουλάκη, Λένα Παπαληγούρα, Γιάννης Κουκουράκης Κωνσταντίνος Μπιμπής. Έως τις 30 Αυγούστου κάνει στάσεις σε 25 πόλεις και θέατρα: Ηλιούπολη, Αγρίνιο, Πάτρα, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Αίγιο, Πετρούπολη, Στυλίδα, Θεσσαλονίκη (Κηποθέατρο), Λάρισα, Μουδανιά, Κιλκίς, Βόλος, Δελφοί, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Χανιά, Χαλκίδα, Νέα Μάκρη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Ήλιδα, Παπάγου, Βεάκειο και Φάληρο.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μαγικό κουτί – μέρος δεύτερο Η Τάνια Τσανακλίδου «μαγεύει» όλη την Ελλάδα Περιοδεία στην Ελλάδα ξεκινάει η Τάνια Τσανακλίδου έως τις 30 Αυγούστου, συνοδευόμενη από τους υπέροχους μουσικούς, Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες και Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και το τσέλο. Mε όχημα την αγάπη τους για την μουσική μεταναστεύουν σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς και ελευθερίας. Όλοι μαζί μας ταξιδεύουν στον τόπο όπου κατοικούν ατελέσφοροι έρωτες, ματαιώσεις και απώλειες, φόβοι και ελπίδες, η αποδοχή και η συμφιλίωση. Στις στάσεις της, τα Γιάννενα, η Άνδρος, το Αρχαίο Θέατρο Διου, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα.

ΈΚΘΈΣΗ

Alice: Curiouser and Curiouser Το μουσείο Victoria and Albert διερευνά τη δυναμική του έργου «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». ‘Εως 31 Δεκεμβρίου θα «τρέχει» η έκθεση Alice: Curiouser and Curiouser του Μουσείου Victoria and Albert παρουσιάζοντας και διερευνώντας όλες τις πτυχές που αφορούν το ξεχωριστό αυτό έργο της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, του βιβλίου που πρωτοδημοσίευσε το 1865 ο Βρετανός συγγραφέας και μαθηματικός Charles Lutwidge Dodgson, γνωστότερος με το ψευδώνυμο Lewis Carroll. Με έντονη θεατρικότητα η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει την επίδραση του βιβλίου σε πολλά διαφορετικά πολιτιστικά πεδία, ηλικίες αναγνωστών και χώρες. Παίζοντας ανάμεσα στο παράλογο και στο βαθιά φιλοσοφικό, τόσο το έργο, όσο και η έκθεση μας καλούν να ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό κόσμο μέσα από 300 αντικείμενα σχετικά με το βιβλίο ή εμπνευσμένα από αυτό.

1 7


DELUXE periscope

TAINIA

ΦΈΣΤΙΒΑΛ

Elvis hasn’t left the building

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022

Μία νέα ταινία έρχεται για να μας δείξει τη ζωή του θρύλου του Rock & Roll, Elvis Aaron Presley.

Την ιστορία του Elvis Presley παρουσιάζει η ομώνυμη νέα ταινία Elvis του Baz Lurhmann εστιάζοντας στην πολύπλοκη σχέση του τραγουδιστή με τον μάνατζέρ του, Τομ Πάρκερ τον οποίο υποδύεται ο Τομ Χανκς. Βλέπουμε μέσα σε διάστημα δύο δεκαετιών τις αλλαγές στις ζωές τους, στη μουσική και στην κοινωνία των ΗΠΑ. Ό μάνατζερ του Έλβις, με προυπηρεσία σε τσίρκο έψαχνε το the next big thing όταν βρήκε τον Elvis και εντυπωσιάστηκε από την επίδραση που είχε σε νέους ανθρώπους. Μία δύσκολη σχέση όπως την διηγείται σαν αφηγητής ο Τομ Πάρκερ που σίγουρα δημιουργεί ενδιαφέρον για την ξεχωριστή περίπτωση και τη ζωή του Έλβις.

67 παραγωγές έως τις 20 Αυγούστου συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα του αγαπημένου καλοκαιρινού φεστιβάλ.

1000 ξένοι καλλιτέχνες και άλλοι τόσοι Έλληνες μέσα από 67 παραγωγές στο Ηρώδειο, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στην Πειραιώς 260, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, μας θυμίζουν τι σημαίνει φετιβάλ. Δημοφιλείς πρωταγωνιστές, νέες τάσεις και μεγάλες παραγωγές προμηνύουν ένα δυνατό καλλιτεχνικά καλοκαίρι, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη τα τελευταία χρόνια. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο site του Φεστιβάλ: aefestival.gr/schedule/

ΜΌΥΣΙΚΗ

ΑWARENESS

Queen Symphonic σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Όι μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen σε δυο live στο Θέατρο Πέτρας και στο PAOK SPORTS Arena Όι τραγουδιστές-πρωταγωνιστές του ροκ μιούζικαλ «We Will Rock You», του West End του Λονδίνου έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο για να τραγουδήσουν μαζί μας τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen. Μαζί τους επι σκηνής η βρετανική ροκ μπάντα και το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής Φιλαρμόνιας Όρχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Bρετανού αρχιμουσικού Richard Sidwell.

1 8

News From The Future Μία συλλογή “πειραγμένων” δυστοπικών φωτογραφιών μας δείχνουν τι θα συμβεί την επόμενη μέρα της κλιματικής καταστροφής. Ό Γάλλος φωτογράφος και ψηφιακός καλλιτέχνης Φαμπιέν Μπαράου ανέλαβε μόνος του το «βάρος» του να μας αφυπνίσει για την κλιματική αλλαγή. Η συλλογή που παρουσιάζει στα ψηφιακά του κανάλια και κοινωνικά μέσα δημιουργήθηκε με τη βοήθεια drone και Photoshop και μας δείχνει μία “σοκαριστική” εκδοχή της επόμενης μέρας μίας κλιματικής καταστροφής. www.deluxemagazine.gr


ΜΌΥΣΈΙΌ

5 εκθέσεις για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Reboot για το ΕΜΣΤ με το νέο του Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με έναν κύκλο πέντε εκθέσεων. Έως τις 30 Όκτωβρίου πέντε νέες περιοδικές εκθέσεις συνθέτουν τον “ιστό” της νέας εποχής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης. Ανάμεσά τους βλέπουμε την ατομική έκθεση του Αντώνη Πίττα, jaune, geel, gelb, yellow, πράξεις μοντερνισμού με τον Theo van Doesburg, την διεθνή ομαδική έκθεση Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος, την παρουσίαση της Jennifer Nelson, Απόβλητα (Κληρονομιά) και του πολυβραβευμένου Λιβανέζου καλλιτέχνη Lawrence Abu Hamdan που δείχνει τη δουλειά του για πρώτη φορά στη χώρα μας. Επιπλέον, ο αρχιτέκτονας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Πέτρος Μπαμπασίκας, μαζί με την ομάδα του και τον στενό του συνεργάτη Κωνσταντίνο Πετράκο, δημιουργούν στην είσοδο του Μουσείου έναν ξεχωριστό χώρο συγκέντρωσης και ανάπαυλας για το κοινό.

ΈΚΘΈΣΗ

ΦΈΣΤΙΒΑΛ

Sani Festival 30 χρόνια για το αγαπημένο φεστιβάλ του «Βορρά» που θα ολοκληρωθεί φέτος με μία συναυλία του Andrea Bocelli

Ταξίδι στη Δημητσάνα έναν αιώνα πριν

Ο μοναδικός φωτογράφος στην περιοχή, ο Μιχάλης Παναγόπουλος κατάφερε να απαθανατίσει μία χαμένη, πια, Ελλάδα. Με τη βοήθεια του αρχείου του Μιχάλη Παναγόπουλου (18881956), του μοναδικού φωτογράφου στην ευρύτερη περιοχή από το 1920-1950, διοργανώνονται δύο εκθέσεις που μας παρουσιάζουν την Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή της Δημητσάνας 100 χρόνια πριν, όταν η ύπαρξη του πρώτου ταξί ήταν λόγος για φωτογράφηση. Σε τέτοιες στιγμές στο χρόνο κάνουν «pause» δύο διαφορετικές εκθέσεις που τρέχουν ταυτόχρονα: η περιοδική έκθεση, υπό τον τίτλο «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα. Από το φωτογραφικό αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου», στο Ύπαίθριο Μουσείο Ύδροκίνησης με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών λειτουργίας του με την επιμέλεια της Αλεξάνδρας Ράπτη, διευθύντριας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Όμίλου Πειραιώς, και η μόνιμη έκθεση «Χρόνος και φως, η Δημητσάνα. Μιχαλάκης Παναγόπουλος», στο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας. www.deluxemagazine.gr

Έως τις 20 Αυγούστου το Sani Festival δίνει τον καλοκαιρινό ρυθμό με ένα και πλούσιο φρέσκο πρόγραμμα. Ό Λόφος της Σάνης θα υποδεχτεί ξένες και ελληνικές συναυλίες-σταθμούς για το φετινό καλοκαίρι. Τζαζ, ποπ και ροκ μουσικές και μεγάλοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό όπως οι Chucho Valdés, Paquito D’Rivera, Al Di Meola, Jack Savoretti, Bob Geldof γεμίζουν μελωδίες τις καλοκαιρινές μας νύχτες. Ταυτόχρονα, δύο μεγάλες ελληνικές παραγωγές ειδικά για τον εορτασμό των 30 χρόνων φέρνουν στη σκηνή μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα. Η αυλαία πέφτει με τον Andrea Bocelli που αποτελεί το must event του καλοκαιριού.

1 9


DELUXE world

TRIBUTE TO THE DELUXE WORLD OΛΑ ΌΣΑ ΣΥΜΒΑΊΝΌΥΝ ΣΤΌΝ DELUXE ΚΌΣΜΌ ΕΚΤΌΣ ΣΥΝΌΡΩΝ ΒΡΊΣΚΌΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΌΥΣ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΊΔΑ.

Only for Queen fans c M r e d n a x Ale μ εί νε τε γι α

α να λη ρ ώ να τε γι α το υ A le xa n d er Π ό σ α θα π μ ισ έρ μ α δι σ το ιπ ό ν, το έν α β ρ ά δυ ίν ο ; Α ν, λο ay fa ir , νδ ο Λ το σ M το σ α μ M cQ u ee n ισ nder ε, το δι α μ έρ α πο φ α σ ίσ ετ και έζησε ο ίδιος ο Alexa 0 00 σε 2. νι αί λέ ον π ρ ος που ανακ οι κι ά ζε τα ι π αμέρισμα του εν n ee u cQ M αδιά. Το δι ευρώ τη βρ ορόφου που και τετάρτου ιπλωθεί και ου ίτ τρ επ , εί στ έχει ανακαινι ί α π ό το ν ίδ ιο θε ύο δ ια σ κο σ μ η n δ ια θέ τε ι δ ee u cQ M ν α το νι ά π μ ο ύ δ α, ς υ υ π νο δ ω μ ά τι το σ d en εν ώ κα ι ro o f- g ar τε ί το λε υ κό , ρα χώ ρ ο υ ς επ ικ ι το ξύλο στα ς κα οι καθρέφτε πατώματα.

ικίδια από ογή για κατο

Συλλ

τη Celine

ο σκύλο του s, τον υπέροχ vi El ν ογή το ς α μπάνι μία νέα συλλ νιστή της κα παρουσιάζει e in el C η υ Με πρωταγω e, an ογή πο ctor Hedi Slim ίδια. Στη συλλ Creative Dire να μας κατοικ ό μέ απ πη ίς νε γα α κα α στ og θα βρει D e αφιερωμένη in el C a ρτοι Portrait of ματος έως πο τιτλοφορείτα λή μπολ ταΐσ τε λυ πο ι ρ ς, ιέ έχ λουριά μ κια και λιχουδ για σακουλά φόλι με κλιπ νόγραμμα νίδια με το μο μέχρι και παιχ «κλείυ πο υ Οίκου, Τriomphe το ιο ιδ σ το υ ς νε ι» το μ ά τι ικίδιων το κα ν τω κτήτες σουν ά για να συνδυ αξευς το και τα δικά ες ντ ά τσ ι σουάρ κα υς. το α λτ βό τη κατά

Marilyn από την Κούβα Το ρόλο της θρυλικής Marilyn Monroe αναλαμβάνει για την ταινία «Blonde» του Netflix η κουβανή ηθοποιός Ana Celia de Armas Caso. Από την παιδική ηλικία της ως Νόρμα Τζιν, έως την απόλυτη δόξα και τις ερωτικές της ιστορίες, το «Blonde» που θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου, θολώνει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ γεγονότων και μυθοπλασίας ενώ στόχος της ίδιας της de Armas είναι να γνωρίσουμε την αληθινή Νόρμα Τζιν πίσω από 2 την 0 υπέρλαμπρη Marilyn Monroe.

Βalenciaga goes…pink! Μπροστά σε μία ξεχωριστή έκπληξη βρέθηκαν όσοι πέρασαν από το κατάστημα του οίκου Balenciaga στο Λονδίνο που «πλημμύρισε» από ροζ ψεύτικη γούνα. Στο κατάστημα αφαιρέθηκαν τα πάντα: αξεσουάρ, ράφια, προϊόντα και αντικαταστάθηκαν από τη χνουδωτή, faux με σκοπό να εγκαινιαστεί πανηγυρικά η κολεξιόν Le Cagole. Και δεν αποτελεί καθόλου τυχαία επιλογή αυτό το μαξιμαλιστικό design καθώς, για όσους δε ξέρουν, στη γαλλική αργκό το Le Cagole αναφέρεται σε μία συμπεριφορά ή πράξη υπερβολική, ή extravagant. Nailed it!

Come on, Barbie, let’s go party Μετά την Margot Robbie, που δε θα χρειαστεί και πολλά για να μας θυμίσει την αγαπημένη κούκλα των παιδιών εδώ και πολλές, πολλές δεκαετίες στην ταινία Barbie, ο νέος “πανικός” ήρθε από την πλευρά του Ken. Και αυτό γιατί, πλάι στη Margot φαίνεται πως θα είναι ο Ryan Gosling. Αυτό φάνηκε από την πρόσφατη φωτογραφία του με ξανθά μαλλιά, μαύρισμα και (υπερ)φωτεινό λευκό χαμόγελο. Αυτή την περίοδο “τρέχουν” τα γυρίσματα ενώ θα απολαύσουμε την ταινία στις αίθουσες των κινηματογράφων τον Ιούλιο του 2023.

Reopening για το μοναδικό La Palma Hotel στο Κάπρι την 1η Ιουλίου Χτισμένο το 1822, το La Palma ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που άνοιξε τις πόρτες του στο Κάπρι. Σήμερα, ανακαινισμένο και πιο εντυπωσιακό από ποτέ είναι πλέον έτοιμο να υποδεχτεί ξανά επισκέπτες. Με δύο αστέρια Michelin, το εστιατόριο στον τελευταίο όροφο και ο σεφ Gennaro Esposito αποτελούν ήδη σημαντικό λόγο να να το επισκεφθεί κανείς, ενώ το ξενοδοχείο έως και την τελευταία του λεπτομέρεια υπενθυμίζει την βαριά κληρονομιά του αλλά και τις χρυσές εποχές και την αίγλη του Κάπρι.DELUXE interview

ΊΡΊΣ ΚΡΗΤΊΚΟΥ

FINE

arts

EXPERT ΝΆΞΟΣ, ΣΚΙΆΘΟΣ, ΚΥΠΆΡΙΣΣΙΆ… Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΈΧΝΗΣ ΚΙ ΈΠΙΜΈΛΗΤΡΙΆ ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΠΡΟΤΈΙΝΈΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΈΝΔΙΆΦΈΡΟΝΤΈΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΆΤΡΈΙΣ ΤΗΣ ΤΈΧΝΗΣ. ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΜΠΟΥΓΑ

Μ

ε αφορμή την ομαδική εικαστική εκθεσιακή εγκατάσταση ΤΑΠΙΣΕΡΙ στον Πύργο Μπαζαίου της Νάξου (Από 26 Ιουνίου έως 02 Οκτωβρίου 2022), το DELUXE συνομίλησε με την Ίρις Κρητικού, την Ιστορικό Τέχνης που βρίσκεται στο τιμόνι της. Ανάμεσα στα πολιτιστικά της ταξίδια ανά την Ελλάδα η διακεκριμένη επιμελήτρια αναφέρεται στην Τέχνη, την ελληνική παράδοση, τα νέα ταλέντα, τη θάλασσα και το καλοκαίρι. 2 2

ΣΥΝΈΝΤΈΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΆΤΙΆ ΜΗΛΙΆΡΆΚΗ


Από την έκθεση ΤΑΠΙΣΕΡΙ στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο

Από την έκθεση Η ΑΛΛΗ ΘΑΛΑΣΣΑ στη Σκιάθο

Τι είναι για εσάς η Τέχνη; Τέχνη είναι η ανάγκη να μετατρέψουμε αυτά που βλέπουμε, ακούμε, διαβάζουμε, κατανοούμε και συναισθανόμαστε, σε ένα δικό μας ενεργοποιημένο έδαφος, κέλυφος, χάρτη. Σε ένα δικό μας απτικό, πνευματικό και συναισθητικό οργανικό πλαστικό πεδίο. Είναι η ανάγκη οικειοποίησης, ψηλάφησης, ερμηνείας, ενόρασης, αποδόμησης, μεταποίησης κι επαναδημιουργίας του αχανούς σύμπαντος αλλά και του μικρόκοσμου που μας περιβάλλει. Είναι η ανάγκη να κατανοήσουμε τη ζωή, να εκφράσουμε και να γιορτάσουμε τον έρωτα, να εναντιωθούμε στη βία και τον ρατσισμό, να καταγγείλουμε τον πόλεμο, να θρηνήσουμε την απώλεια και τη συντριβή, να ξορκίσουμε τον φόβο του θανάτου. Είναι οι αναγκαίες για την επιβίωσή μας εισπνοές ομορφιάς. Τέχνη είναι η καταγγελία των κακώς κείμενων, αλλά και πολιτική πράξη. Είναι η συμφιλίωση, o τρόπος ζωής και ύπαρξης που επιλέγουμε. Σε ποια θέματα σας αρέσει να εστιάζετε περισσότερο; Όσο μεγαλώνω, οι αρχικές σπουδές μου της αρχαιολογίας, συναντούν εκείνες της ιστορίας της τέχνης. Με αφορά συνεπώς ιδιαίτερα η έννοια της διαχρονίας. Και ταυτόχρονα, η κοινωνική υπόσταση του έργου τέχνης, και η χρήση του ή αναφορά του στην καθημερινή ζωή. Με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο, αγαπώ εξίσου τις διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης που είναι ικανές να παράγουν πρωτογενή και συναρπαστικά έργα. Είτε πρόκειται για ζωγραφική και γλυπτική ή φωτογραφία, είτε πρόκειται για κεραμική, ύφασμά ή κόσμημα, ξεκινώ πάντοτε

από την ίδια κινητήρια δύναμη μιας νέας ανακάλυψης ή συνομιλίας. Είναι γνωστή η αδυναμία σας στην τέχνη της ύφανσης, όπως είναι ξεκάθαρο κι από την έκθεση ΤΑΠΙΣΕΡΙ στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, της οποίας ηγείστε ως επιμελήτρια. Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με το συγκεκριμένο είδος; Το ύφασμα και το νήμα, το κέντημα και η ύφανση, πάντοτε με ενδιέφεραν. Από παιδί είχα πρόσβαση σε αυτό, όχι ίσως πρωτογενώς αλλά μέσω του μελετητικού ενδιαφέροντος της μητέρας μου. Θυμάμαι σχετικές επισκέψεις σε μουσεία και εργαστήρια σε όποιον ελληνικό ή ξένο τόπο ταξιδεύαμε. Η ίδια η μητέρα μου τις τελευταίες δεκαετίες πέρασε στην πράξη και κεντά, έχοντας εκθέσει δουλειά της πολλές φορές σε μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επιπλέον συμμετέχει στην παρούσα έκθεση. Στη συνέχεια ασφαλώς, το ενδιαφέρον αυτό ενισχύθηκε μέσω των σπουδών αλλά και των ενήλικων συναντήσεών μου με σημαντικούς εκπροσώπους του είδους. Στην ομαδική εικαστική εκθεσιακή εγκατάσταση ΤΑΠΙΣΕΡΙ, ο ιστορικός Πύργος Μπαζαίου και ο εξέχουσας ομορφιάς περιβάλλων εξωτερικός χώρος με το ξερικό τοπίο και τους διατηρητέους ερειπιώνες, ενεργοποιούνται ταυτόχρονα, υποδεχόμενοι δώδεκα ετερόκλητες νησίδες ύφανσης. Οι σύγχρονοι υφαντικοί τόποι των συμμετεχόντων εικαστικών, συνομιλούν με την ελληνική διαχρονική υφαντική παράδοση, ορίζοντας άλλους τρόπους, αναζητώντας νέα υλικά, επινοώντας αυτοδίδακτες μεθόδους χειρωναξίας και προτεί-

νοντας νεωτερικά υφασμένα τοπία. Η επιμελητική διαδικασία «ύφανσης» της έκθεσης, υπήρξε και αυτή εξίσου χειροποίητη με την πολύτιμη πρώτη ύλη της. Αγκαλιάζοντας κι εγκαλώντας στην πορεία σε συμμετοχή, τόσο τους στημένους παραδοσιακούς αργαλειούς και τις βελόνες από τα Καλά Νερά του Πηλίου ως τα περίχωρα των Χανίων, του Ηρακλείου και της Νάξου, όσο και τις συναρπαστικές προτάσεις κεντητικής και ύφανσης που έφτασαν από την Αθήνα και την Αγγλία. Συγκεντρώνοντας, εντέλει, ένα διακριτό μέρος του ανθού των Ελλήνων δημιουργών που επίμονα καταπιάνονται και πειραματίζονται με την κλωστή και το υφάδι, με φυσικές βαφές και φυτικά νήματα, με χαμηλόφωνα μοτίβα και ευτελή υλικά που μετατρέπονται σε πολύτιμα. Τι διαφορετικό μας προτείνετε σε αυτήν την τόσο σημαντική έκθεση; Το κοινό συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τη λαογραφική πλευρά της Τέχνης, έτσι δεν είναι; Συντάσσοντας την εκθεσιακή δράση, οι συμμετέχοντες ενεργοποιούνται σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους του Πύργου και διερευνούν τη μικρογεωγραφία του. Προχωρώντας σε επιμέρους διαδραστικές με τον χώρο κι οργανικές ως προς τη χρήση των υλικών υφαντικές εγκαταστάσεις με αισθητικές, πλαστικές και συμβολικές σημειώσεις και λύσεις στη διαδικασία και τις ανεξάντλητες δυνατότητες της ύφανσης. Χρησιμοποιώντας βαμβάκι, λινάρι, φυτίλι, τσουβάλι, μαλλί και μετάξι, σύρμα, υφάσματα, κλωστές, χειροποίητο χαρτί και χαρτόνι, γιούτα, σιζάλ, καλάμια και ξύλα, βαφές και κουρέλια, εξερευνούν, επαναπροσδιορίζουν και ανασυνθέτουν την υφαντική διαχρονία. Η έκθεση Ξόμπλια, πλουμίδια & στολίδια που παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας είναι ένα 2 3


Από την έκθεση Ξόμπλια στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας

DELUXE interview

ακόμα από τα πολύ σημαντικά «παιδιά» σας. Μιλήστε μου για αυτή. Η έκθεση Ξόμπλια, που ευτύχησε να αγκαλιαστεί ως ιδέα από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος και να φιλοξενηθεί κατά την πρώτη της εκδοχή το 2018, σε ιδανική εκθεσιακή συνύπαρξη με την ενδυματολογική συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, παρουσιάστηκε στη συνέχεια στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη, παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου το 2019 και με 2 4

ένα διάλειμμα λόγω της πανδημίας, παρουσιάζεται τώρα με εξαιρετική επιτυχία στο λαογραφικό Μουσείο της Κυπαρισσίας, ενώ έχει επιπλέον βάλει πλώρη για το εξωτερικό. Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ανθού των Ελλήνων δημιουργών που αντλούν έμπνευση από τη διαχρονία του παραδοσιακού ελληνικού ενδύματος, των πολύτιμων υλικών του και των μονάκριβων οργανικά συνοδευτικών κοσμημάτων του, αποτελεί μια μικρή γιορτή της ιστορίας και της καταγεγραμμένης μνήμης και ταυτόχρονα, έναν μικρό θρίαμβο της αισθητικής και μαζί, όλων των αισθήσεων. Με κύρια αφετηρία τα κειμήλια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, πολλά από τα οποία σπάνια όπως της Ίου, της Χίου, της Αστυπάλαιας και της Νισύρου, ή και πραγματικά μονάκριβα, όπως η ενδυμασία Ψαριανής, δωρεά του Νικηφόρου Λύτρα, ή η φορεσιά της Λήμνου και η «αρχαία στολή γυναικεία της Αμοργού», το βελουδένιο μοβ φόρεμα με τους διπλούς χρυσοκεντημένους αετούς και το πορτοφολάκι της κυρά-Φροσύνης, η περίτεχνη αθηναϊκή ενδυμασία της κόρης της οικογενείας Μπενιζέλου και η αυστηρή υδραίικη φορεσιά της Κονδύλως Μιαούλη, συλλέχθηκαν και αντιστοιχήθηκαν με γόνιμη ελευθερία αλλά διακριτή σύνδεση τα έργα των σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Άλλα από αυτά, παλαιότερα φτιαγμένα, μα επιλεγμένα για την προφανή τους σχέση με τα μουσειακά αντικείμενα κοντά στα οποία αρχικά παρουσιάστηκαν κι άλλα φτιαγμένα με ενθουσιώδη έμπνευση και αφοσιωμένη προσήλωση, με αφορμή την έκθεση. Τα Ξόμπλια των σύγχρονων δημιουργών, αντλώντας από μια πληθώρα πολύτιμων, φυσικών αλλά και ευτελών υλικών, που κυμαίνονται από τον χρυσό, το ασήμι, τον μπρούντζο, τον χαλκό, το

φίλντισι, το ψηφιδωτό, το σίδηρο, το κέρατο, την πορσελάνη, το κεχριμπάρι, το χρώμα, το κερί και τις πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες, το ξύλο, τη λάβα, το δέρμα, το γυαλί, τις παλαιές αποτμήσεις κεντημένου υφάσματος, την κλωστή και το χαρτί, ή ακόμη, το πλαστικό, τις χάντρες, τις τρέσες, τις κορδέλες, τη δαντέλα, τον σπάγκο, τον τενεκέ, τις εφημερίδες, τα φτερά, το αλουμίνιο ή το τύπωμα, μετατρέπονται σε χάρτινες παιδικές φορεσιές, σε ζώνες με τενεκεδένια καθρεφτάκια και σε αλαφροΐσκιωτα στέφανα γάμου, σε πλατιά βραχιόλια από πολύχρωμα υφάσματα και σε περίτεχνα στολίδια για τα μαλλιά, σε περιδέραια με διάτρητα τσολιαδάκια και σε μαγικά χαϊμαλιά, σε υφασμάτινα πετούμενα και σε κεντημένα στο χέρι τσαντάκια, σε πασουμάκια και υφαντά τοίχου από ψηφίδες και σε χάρτινα καπελάκια, σε κεφαλόδεσμους και κορώνες από μετάξι κι από νάιλον, σε κεντημένα με ασήμι τσόκαρα του χαμάμ, σε μαγικά χαλιά, σε εκσυγχρονισμένες σαρακατσάνικες ποδιές και σε ολόσωμες χάρτινες φορεσιές της Ύδρας. Η έκθεση Ξόμπλια, αποτελεί μια αναδίφηση στις εικόνες, τις φόρμες, τις αφές, τις μνήμες, τις εμπειρίες και τις διαχρονικές μας γνώσεις, μια απρόσμενη συνάντηση παλαιών και νέων πολύτιμων φίλων. Αλλά ταυτόχρονα, μία συνύπαρξη πολλών διαφορετικών «ιερών τεράτων» της σύγχρονης ιστορίας των εφαρμοσμένων τεχνών στην Ελλάδα και των νέων δυνάμεων, που επιβεβαιώνουν και ενδυναμώνουν την οργανική συνέχεια της επινοητικής πρωτογενούς δημιουργίας. Μια ακόμα ξεχωριστή ομαδική έκθεση που επιμεληθήκατε φέτος το καλοκαίρι είναι και Η Άλλη Θάλασσα στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Σκιάθου. Είναι η θάλασσα ένα από τα αγαπημένα σας θέματα έμπνευσης; Η θάλασσα πάντα θα είναι θέμα όχι μόνο αγαπημένο αλλά ζωοποιό…Η έκθεση Η Άλλη Θάλασσα, πραγματοποιείται σε επετειακή διοργάνωση του Δήμου Σκιάθου με τη συμμετοχή σαράντα διακεκριμένων εικαστικών, στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Σκιάθου, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην Επέτειο Μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και έχοντας βασιστεί σε ένα αληθινό ιστορικό γεγονός: την καθολική φυγή των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής του Τσεσμέ, λίγο πριν τα τραγικά γεγονότα του 1922. Σώζοντας πλήθος ανθρώπων και διαφεύγοντας και οι ίδιοι με τα περίφημα αλιευτικά πλοία τους λίγο πριν την καταστροφή, αναζήτησαν μια νέα πατρίδα στη Σκιάθο. Τα περισσότερα από τα έργα, που με ελάχιστες πολύτιμες αρχειακές εξαιρέσεις υλοποιήθηκαν σχεδόν όλα για τις ανάγκες της παρούσας έκθεσης, αφορούν σε τρισδιάστατες και δισδιάστατες απεικονίσεις συμβόλων μνήμης της άλλης θάλασσας ή πλωτών μέσων που αποτέλεσαν τον τρόπο μετάβασης και διάσωσης και ταυτόχρονα, τον τρόπο και το βασικό μέσο επιβίωσης από την επόμενη ημέρα. Τα


Τον περασμένο χειμώνα καταπιαστήκατε και με την εξίσου σημαντική έκθεση Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Πώς ήταν αυτή σας η εμπειρία; Η έκθεση ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 2021, με ανάθεση και διοργάνωση του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης και στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Κατσίγρα. Πρόκειται για μια συλλογική εικαστική ανάγνωση του «Ύμνου Εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού. Πρόκειται για τον ευτυχή καρπό μιας ιδέας που ευτύχησε να υλοποιηθεί, αλλά και μιας συναρπαστικής διαδικασίας: της εικαστικής μεταγραφής και των 158 στροφών του Ύμνου Εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού, ενεργοποιημένων σε εικόνα με τη συνδρομή 116 διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών. Του κορυφαίου ποιητικού πονήματος για αυτό που καλούμε ελεύθερη Ελλάδα. Στο πλαίσιο της δράσης και μεσούντος του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, προσκάλεσα διακεκριμένους Έλληνες εικαστικούς να συναντήσουν τον Ύμνο εξαρχής και να επιλέξουν μία ή περισσότερες στροφές του, προκειμένου να προχωρήσουν σε μια εννοιολογική και εικονοπλαστική ανάγνωση, συνομιλώντας οργανικά με τα πολύτιμα συμπυκνωμένα νοήματα και τα ιστορικά του επεισόδια, διατυπώνοντας συναισθήματα, καταγράφοντας τη στιγμή, ανατρέχοντας στο ένδοξο παρελθόν

Έργο του Χαρίτωνα Μπεκιάρη από την έκθεση Ύμνος εις την Ελευθερία

σύγχρονα εκθέματα, τοποθετημένα ανάμεσα στα μουσειακά, είναι ιδιαιτέρως συγκινητικά: οικογενειακά κασελάκια ζωγραφισμένα με προικιά και ντυμένα με τάματα, αιωρούμενα ανεμολόγια από μαργαριτάρια και χάντρες, σκαριά από μπρούντζο, ξύλο, χαρτί, λαμαρίνα, καλάμι, σύρμα και άχυρο, ιστορίες μετάβασης και στιγμές πιασμένες στα δίχτυα, κελύφη γλυπτά από τιμόνι και σίδερο. Φιγούρες ανθρώπων, σκαριά χωρίς πρύμνη, ίχνη προσφύγων και ονείρων χαραγμένα στο χαρτί, φωτεινά εικονοστάσια μνήμης, φορτία προσφύγων βαμμένα λευκά, παλαιοί δίσκοι με τοπία του Κιόστε, μοντέλα σκαριών από σφένδαμο και πυξάρι, πολύτιμα αφιερώματα κατασκευασμένα με κεντίδια, ιερατικά υφάσματα και παλαιά κειμήλια, χράμια με πρόσφυγες και λουόμενους υφασμένους στον αργαλειό με νήμα και βότσαλα, ασπρόρουχα διασωσμένα από καταποντισμένα ερμάρια, πήλινοι μπόγοι φορτωμένοι με τα τραυματισμένα ιερά και τα όσια σε αναμονή αναγέννησης. φυλαγμένα κλειδιά των σπιτιών που έμειναν πίσω, φουστανάκια γαζωμένα με οικογενειακές φωτογραφίες και αληθινά παραμύθια του γλυτωμού, υφασμένα στον αργαλειό της συλλογικής μνήμης.

και στη διαχρονία του μεγαλειώδους ελληνικού φυσικού και μυθικού σύμπαντος, σκιαγραφώντας την ελληνική αγωνία για την Ελευθερία που εμφανίζεται εδώ με προσωποποιημένη μορφή αλλά και την κριτική για την ξένη βοήθεια καθώς και τη χαλεπή σκιά της διχόνοιας. Η εικαστική ανάγνωση του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», υλοποιημένη ως πολύτιμη συνέργεια εικαστικών από πολλούς διαφορετικούς τόπους της Ελλάδας, συνεχίζει το ταξίδι της στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της συλλογικής εργασίας, της επικοινωνίας και του «μαζί», σε καιρούς αναταραχής, κοινωνικών στερήσεων και προσωπικής ερημίας. Τα πρωτότυπα έργα αυτής της ανάγνωσης έχουν υλοποιηθεί με διαφορετικές τεχνικές και υλικά, όλα όμως διατηρούν τη διάσταση του

«Τέχνη είναι η ανάγκη να κατανοήσουμε τη ζωή, να εκφράσουμε και να γιορτάσουμε τον έρωτα, να εναντιωθούμε στη βία και τον ρατσισμό» ορθού Α4, προκειμένου ο θεατής να μπορεί τόσο στην έκδοση και την ψηφιακή πλατφόρμα της έκθεσης όσο κι από κοντά, να τα περιτρέξει με τον τρόπο των ανοιχτών σελίδων ενός βιβλίου. Με μικρό σε δέμας αλλά σημαίνον σε συμβολισμό αποτέλεσμα. Ποια είναι κατά την άποψή σας η θέση της τέχνης στη μετά covid-19 εποχή, τον πόλεμο στην Ουκρανία κι όσα δύσκολα περνάμε ως κοινωνία; Η τέχνη είναι μια πολύ δυνατή φωνή. Η τέχνη είναι η ηχώ της εποχής της. Η Τέχνη είναι επουλωτική, συντροφική, ενθαρρυντική και παγκόσμια. Και νομίζω ότι έχει αρθρώσει, έχει ενώσει, έχει βοηθήσει κι εξακολουθεί να βοηθάει πάρα πολύ. Είναι το ελληνικό καλοκαίρι και οι τέχνες ταυτόσημες έννοιες; Δε θα το έλεγα. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι μάλλον μια ανοιχτή θάλασσα και μια φέτα καρπούζι, ένα βρεγμένο φιλί και ένα νυχτερινό γιασεμί, μία βραδιά στην Επίδαυρο ή μία Πανσέληνος του Αυγούστου. Η κινητικότητα της δικής μας καλλιτεχνικής και φιλότεχνης «φυλής» με όχημα και αφορμή την τέχνη, ίσως ναι, ίσως αυτή να είναι ταυτόσημη με το ελληνικό καλοκαίρι. Και είναι σίγουρα σημαντικό που γίνονται τόσα σπουδαία σε διαφορετικούς τόπους, ζωντανεύοντας κι αγκαλιάζοντάς τους. Ας δούμε ωστόσο την τέχνη και την παρουσία της και μάλιστα σε συνδυασμό με τον εκπαιδευτικό της ρόλο για μικρούς και μεγάλους σαν μια ζωτική ολοχρόνια ανάγκη. Σαν έναν τρόπο ζωής και μια καταφυγή ανακουφιστική. Και μακάρι η τέχνη να

εξακολουθεί να χαϊδεύει και να βοηθάει τα νησιά μας κι αφότου εμείς ως χαρούμενοι εκδρομείς τα χαιρετήσουμε το φθινόπωρο. Εκτός από πολλές υποχρεώσεις, τι επιφυλάσσει για εσάς το υπόλοιπο του καλοκαιριού; Πολλές κλεμμένες πολύτιμες προσωπικές στιγμές με βουτιές και εξερευνήσεις στα υπέροχα νησιά και τη θαυμάσια ηπειρωτική Ελλάδα όπου καλούμαι να βρεθώ για όσα επιμελούμαι. Και κυρίως συναντήσεις με πολύτιμους φίλους εκεί που αποτελούν πολύτιμους τοπικούς πολιτιστικούς πόλους-βράχους, σταθερό λόγο επιστροφής και συναισθηματική δικλείδα ασφαλείας. Λίγη ενδιάμεση ξεκούραση στο καταφύγιο της Αίγινας... Και μια εξαιρετική οικογενειακή στιγμή - την αποφοίτηση της κόρης μου από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Θα είμαστε εκεί, για να μοιραστούμε τη χαρά της… Κλείνοντας, ήθελα να σας ρωτήσω αν πιστεύετε ότι το μέλλον της ελληνικής τέχνης βρίσκεται σε καλά χέρια; Υπάρχουν νέοι, ταλαντούχοι καλλιτέχνες; Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που δε σταματούν να με συγκινούν και να με εκπλήσσουν. Που αν κι ανοιχτοί στον παγκόσμιο άτλαντα της τέχνης κι ενεργά ενήμεροι για τα τεκταινόμενα στις μητροπόλεις του κόσμου, σέβονται, αγαπούν και ενεργοποιούν στο έργο τους τα ουσιαστικά συστατικά της γενέθλιας πνευματικής ρίζας και της ελληνικής παράδοσης. Το μέλλον της ελληνικής τέχνης ναι, σίγουρα βρίσκεται σε καλά χέρια! D 2 5


2

1

7 9 6 3

4

8

4 5

DELUXEP NS ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ «ΧΑΡΤΗ» ΤΟΥ DESIGN, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ.

1. Aria d’Italia, ένα project που υμνεί τον σύγχρονο ιταλικό τρόπο ζωής και τις αξίες του σε κάθε πτυχή της ζωής, από τις απολαύσεις του τραπεζιού μέχρι και την τέχνη και την αγάπη για τις παραδόσεις. Η αποκάλυψη του project θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές πλατφόρμες μέσα από ένα ψηφιακό ταξίδι, καταγράφοντας το συναίσθημα μιας νέας γενιάς Ιταλών, που δεν τους λείπει η δημιουργικότητα και οι καλλιτεχνικές ιδέες. 2.Η νέα Limited Palette M•A•C X MARINA VERNICOS μας ταξιδεύει στο απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι! 3.Ένα απρόσμενο γράμμα από τη Γερμανία θα αναστατώσει τον Πετρόκαμπο. Όταν μάλιστα στην ιστορία ανακατευτεί και η Σανγκάη, ε, τότε τα πράγματα υπερβαίνουν προκλητικά τη φαντασία ενός συνηθισμένου μοναχικού άντρα που δροσιζόταν με λεμονάδες. Η ενδιαφέρουσα αυτή ιστορία εκτυλίσσεται στο «Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη», το νέο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη από τις εκδόσεις Διόπτρα. 4.Η ΙΚΕΑ, δημιούργησε τη συλλεκτική έκδοση, «ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ», καταγράφοντας όλους τους νέους τρόπους που βρίσκουν οι άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη του κόσμου για μια πιο χαρούμενη, υγιεινή και βιώσιμη καθημερινή ζωή. 5. Ακολουθώντας μια δημοφιλή τάση που θέλει πολυτελείς μάρκες να συνδυάζονται με street brands για τη δημιουργία πρωτότυπων προϊόντων που φέρουν τα καλύτερα στοιχεία και από τους δύο κόσμους, η OMEGA συνεργάστηκε με τη Swatch για να δημιουργήσει μια παιχνιδιάρικη έκδοση του θρυλικού χρονογράφου Speedmaster. 6. «Η δουλειά μου τοποθετείται ανάμεσα στην τέχνη και το design, και ως εκ τούτου αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μένα να φιλοξενείται στο περιβάλλον της εταιρείας Δελούδης, την Ελληνική Μέκκα του design και της αισθητικής» είπε ο ιταλός καλλιτέχνης Luca de Salvia, (Gucci, Tom Ford, YSL) για τη συνεργασία τους που ξεκινά με μια συλλογή από έξι εμβληματικά έργα του, που εκτίθενται στο κατάστημα Δελούδης στο Μαρούσι και είναι διαθέσιμα μέχρι εξαντλήσεώς τους. 7. Tα παιχνιδιάρικα χρώματα στους φακούς , τους σκελετούς και οι λεπτομέρειες από ουράνιο τόξο, δίνουν ένα απροσδόκητα ξεχωριστό τόνο στη συλλογή γυαλιών ηλίου και οράσεως “COOL”. Από την Polaroid. 8. Αυτό το δαχτυλίδι με τα μπλέ κρύσταλλα που λούζονται στο φως του ελληνικού καλοκαιριού, είναι αντιπροσωπευτική δημιουργία της νέας συλλογής DIMITRIOS Exclusive Jewelry. 9.Το Heaven on Earth, ο απόλυτος προορισμός για luxury beauty & home gifting στην Κηφισιά και online, υποδέχεται τις πολυτελείς συλλογές κεριών & diffuser Baobab Collection, ένα niche brand, με καταγωγή από το Βέλγιο και έμπνευση από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς ανά τον κόσμο. 2 6

www.deluxemagazine.gr


Greek Jewellery with a twist GEORGES presents a wide range of contemporary jewellery and an exquisite heritage collection inspired by Ancient Greece and the Byzantine Empire. His family has grown a long experience in jewellery design and manufacturing for more than half a century. Located in the heart of Athens, their in-house workshop is one of the most qualified in the country with craftsmen being fully initiated into traditional ancient jewellery-making techniques. Discover the collections in 14K and 18K gold with diamonds and precious stones in their Athens boutique or online at www.georgesjewellery.gr


DELUXE άποψη

Μετά την απομόνωση στο σπίτι, ήρθε ο συνωστισμός παντού ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ Συγγραφέας, blogger για την ευτυχία, ομιλήτρια για θέματα ευτυχίας και θετικής σκέψης. Δημιουργός του site www.tsemperlidou.gr

Σ

υνηθίσαμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια στις αποστάσεις, στην απομόνωση, στην προφύλαξή μας από την αναπνοή του άλλου, βγάλαμε ρίζες εκεί που μέναμε. Αυτή ήταν η νόρμα, η νέα συνθήκη, η νέα κατάσταση, η νέα πραγματικότητα. Και ξαφνικά, ξανασηκώθηκε η αυλαία που έκρυβε την παλιά μας ζωή, και την έφερε πάλι στο προσκήνιο. Χωρίς όμως ο κίνδυνος να έχει περάσει. Κάτι η ψυχολογική μας ανάγκη, κάτι η οικονομία, κάτι η βιομηχανία του τουρισμού, καταργήθηκαν εν μία νυκτί μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού, αποστάσεις και η φιλοσοφία «κάθε κατεργάρης στον τόπο του». Τώρα, κάθε κατεργάρης μπορεί να βγαίνει έξω και να πηγαίνει όπου θέλει, με όποιους θέλει, όπως το 2019, με απόλυτη ελευθερία από περιορισμούς, κολλητά μαζί με χιλιάδες, εκατομμύρια ομοίους σαν αυτόν. Και ξαφνικά, αποκαλύφθηκε ο αστικός παραλογισμός. Τώρα όμως, τον βλέπουμε με άλλα μάτια. Πού πάμε κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα; Πώς ζούμε τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στριμωγμένοι σε μια πόλη, στην Αθήνα, η μισή Ελλάδα πώς βρίσκεται εδώ, ενώ όλοι η υπόλοιπη έχει ερημώσει; Έχουμε γίνει στην κυριολεξία «κολλητοί». Δώσ’ μου να αναπνεύσω το οξυγόνο σου και να παρκάρω στη θέση πάρκινγκ σου. Στριμωξίδι παντού, τρεχάλα. Πώς είχαμε συνηθίσει παλιότερα τόση πολυκοσμία; Την αγνοούσαμε μήπως; Όλοι χρειαζόμαστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους συνανθρώπους μας. Ποιος δεν θέλει παρέα για να ζήσει; Όμως, η πραγματικότητα της πολυκοσμίας αρχίζει να γίνεται ασφυκτική, πιεστική. Μας φέρνει στη θέση τού να διεκδικούμε για τα αυτονόητα. Μια θέση στη διαδρομή στον Κηφισό για τη δουλειά μας. Τη φρατζόλα από το αγαπημένο ψωμί, πριν εξαντληθεί. Το τραπέζι κάτω από τη σκιά. Την ξαπλώστρα στην παραλία. Μια καλή θέση στη συναυλία. Όλοι διεκδικούμε το δικό μας χώρο, το δικό μας οξυγόνο, τα δικά μας τετραγωνικά, τη δική μας προτεραιότητα, τη δική μας εξυπηρέτηση. Τουλάχιστον, δεν είμαστε και η Σαγκάη με τα 26 εκατομμύρια 2 8

κατοίκους, που η διάμετρος της οικιστικής της έκτασης φτάνει τα 100 χιλιόμετρα! Όμως, αυτή η πόλη έχει απέραντα πάρκα! Και ξαφνικά, στα αεροδρόμια δεν πέφτει καρφίτσα. Ουρές στα check-in, φίσκα τα αεροπλάνα, στις αίθουσες αναμονής «διώχνουν» τους υπεράριθμους κατόχους καρτών με μίλια ή εισιτηρίων business, γιατί δεν έχουν πού να τους βάλουν. Η κατανάλωση τουρισμού άνοιξε πάλι την όρεξη των καταναλωτών του. Ξαναμπήκαν στα κλασικά δρομολόγια μεγάλα αεροσκάφη, παροπλισμένα και παρκαρισμένα για δυόμισι χρόνια. Όλοι πρέπει να χωρέσουμε, να εξυπηρετηθούμε, να ταξιδέψουμε. Φίσκα είναι τώρα και τα τρένα της κεντρικής Ευρώπης που κινούνταν σαν φαντάσματα. Τώρα, τα βαγόνια αυξήθηκαν σαν σαρανταποδαρούσες για να φιλοξενήσουν όποιον κινείται με οικολογικό τρόπο. Και ξαφνικά, αποκαλύφθηκε η σύγχρονη πάλη των γενεών. Οι νέοι θέλουν να ζήσουν ελεύθερα, η μάσκα τους πνίγει, θέλουν να καταναλώσουν εμπειρίες τουρισμού, ταξιδιών, γαστρονομίας, διασκέδασης, ακραίων σπορ, χωρίς περιορισμούς. Δεν φοβούνται μήπως πεθάνουν αν κολλήσουν covid. Οι μεγαλύτεροι, πάλι, θέλουν να επιβιώσουν, με όποιο τίμημα, ακόμα και περιορισμών. Και ξαφνικά, οι αλλαγές που έγιναν υπόκωφα, σιωπηλά, και οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως, μας εξέθεσαν στο βάρος του υπερπληθυσμού. Η ψυχική υγεία ήρθε στο προσκήνιο και οι θυμοί, η οργή και οι εκρήξεις έγιναν καθημερινός τόπος. Από την άλλη, υπάρχει και το αντίβαρο, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που πλέον αναζητούν την αλήθεια μέσα τους, την επίγνωση, την ενσυνειδητότητα, την επαφή με τη φύση, τη γαλήνη της ψυχής που καταστρέφεται στη φασαρία και στην ηχορύπανση. Σοβαρά τώρα, ποιος τα σκεφτόταν αυτά το 2018; Κολλητοί μου, κάντε μου λίγο χώρο να περάσω, να αναπνεύσω, να πάω μπροστά! D Ακολουθήστε τη συγγραφέα Κατερίνα Τσεμπερλίδου στο Instagram: @tsemperlidou www.deluxemagazine.gr


Στα περίχωρα της Πρέβεζας, σε μια παρθένα έκταση της Ελληνικής ακτογραμμής, το Meraviglia Slow Living αποτελεί μια νέα μορφή προσωπικής και αναβαθμισμένης εμπειρίας για ξεκούραση και χαλάρωση, σε μια τοποθεσία, που υπενθυμίζει στους επισκέπτες του τις πραγματικές αξίες της ζωής καθώς και τη δύναμη της φύσης για αναζωογόνηση. Ένα βιοκλιματικό συγκρότημα από επτά σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κατάφυτες αυλές, απόλυτα εναρμονισμένο στο φυσικό περιβάλλον, απλωμένο κατά μήκος μιας ονειρεμένης ακτής του Ιονίου πελάγους, αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό διακοπών με παροχές ευεξίας και υψηλή ποιότητα φιλοξενίας.

Στο Meraviglia Slow Living η ζωή κυλάει αργά…

hello@meravigliaslowliving.com +30 2682 440120 • Mytikas, 48 100 • Preveza, Greece


MSGM

DELUXE talks about fashion

Σαν ένα λαχταριστό κοκτέιλ μοιάζει φέτος η μόδα των διακοπών. Στα catwalks είδαμε αισιοδοξία και φαντασία, αλλά πάνω από όλα φωτεινό και ηλεκτρισμένο χρώμα, τονισμένο με τολμηρές αντιθέσεις, με φόντο beach stories που ξεχύνονται σε μακριά φορέματα, αποκαλυπτικά tops, χυτά παντελόνια, sexy microminis, ανάλαφρα σύνολα που ανεμίζουν στα μελτέμια του Αυγούστου. ΚΕΙΜΕΝΑ:

ΚΑΤΙΑ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

The

3 0

VERSACE

ETRO

YIANNIS VLAMOS

Summer Code

www.deluxemagazine.gr


VERSACE MISSONI BLUMARINE

ISLAND CHIC

www.deluxemagazine.gr

Γοητευτικό, αριστοκρατικό και σοφιστικέ, το style του καλοκαιριού δίνει τη δική του ερμηνεία στον κοσμοπολιτισμό. Το βλέπεις και το ζεις κάθε ώρα της μέρας και της νύχτας στο νησί. 3 1


BALMAIN

BLUMARINE

CHANEL

DELUXE talks about fashion

COSTUMES DE BAIN Swimwear και beachwear που δεν περιορίζονται στην παραλία αλλά ξεπροβάλουν ως bustiers μέσα από τουνίκ και ανάλαφρα top δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία μεταξύ του sexy και του ανέμελου καλοκαιρινού look. 3 2

www.deluxemagazine.gr


www.deluxemagazine.gr

3 3

CHANEL

ISABEL MARANT

ROBERTO CAVALLI


BLUMARINE

BLUMARINE

DELUXE talks about fashion

TOM FORD

SUMMER NIGHT VIBES

3 4

O ήλιος και η θάλασσα μάς ενθαρρύνουν να τολμήσουμε ένα δημιουργικό mix & match υλικών, μοτίβων και υφών παίζοντας με φωτεινά χρώματα και γήινους τόνους που θα κάνουν αμέσως upgrade το island chic ύφος τoυ καλοκαιριού. www.deluxemagazine.gr


www.deluxemagazine.gr

3 5

TOM FORD

ROBERTO CAVALLI

ROBERTO CAVALLI


DELUXE fashion central

Συλλογή S/S 2022 N21

Γυαλιά ηλίου CAROLINA HERRERA

Lip gloss RADIANT

Tote bag SALVATORE FERRAGAMO KALOGIROU

Flat sandal MANOLIA Φόρεμα ΤΟΜΜΥ HILFIGER

ΒΕΙGE & WHITE TRENDS

ΟΤΑΝ ΟΙ ΖΕΣΤΟΙ ΤΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟ TΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ FASHION TREΝD ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. Συλλογή S/S 2022 ELISABETTA FRANCHI

Toπ Resortwear Magnolia STEFANIA FRANGISTA

Ζώνη TOD’S

Blossoms Hair Mist JO MALONE

Suede Wedge Sandals MADMONICA

Φούστα Resortwear Magnolia STEFANIA FRANGISTA

Αντηλιακό Sun defense RADIANT Ψάθινο καπέλο TOΜΜΥ ΗΙLFIGER

3 6DELUXE fashion central Swimwear Lily Matisse Συλλογή Summer 2022 STEFANIA FRANGISTA

Συλλογή S/S 2022 ETRO

Tropic Exotic Cheek Palette CATRICE

Summer silk bandana TOMMY HILFIGER

SUMMER Πουκάμισο LIU JO

Ψάθινο καπέλο BARBOUR

BREEZE H KAΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΥΡΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΠΙΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑΣ. Συλλογή S/S 2022 GENNY

Γυαλιά ηλίου GUCCI

Μαγιό ΜΟDIVO.GR

Μοnoi des lagons HEI POA, Monoi Collection Tοπ VERSACE JEANS COUTURE

Hight heels CHRISTIAN LOUBOUTIN 3 8

Ψάθινη τσάντα EMILIO PUCCI

Platform Sandals ALEXANDER MCQUEEN


Η Εβδοµάδα Μόδας της Αθήνας στηρίζει εκστρατείες & σκοπούς κοινωφελούς χαρακτήρα Σε κάθε διοργάνωση, η Eβδομάδα Mόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, στηρίζει εκστρατείες και σκοπούς με κοινωφελή χαρακτήρα. Στην 30η AXDW, το concept “Inclusive is the new Xclusive” έχει ως στόχο την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας, την Ισότητα, την Αγάπη, την Ενίσχυση και Ενδυνάμωση, κυρίως των γυναικών και την υποστήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Διοτίμα”, και τους σκοπούς της, για την ενδυνάμωση των γυναικών. Στo πλαίσιο του συγκεκριμένου concept, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε έκθεση με quotes Ελλήνων και διεθνών σχεδιαστών σχετικά με τη Διαφορετικότητα και την Ισότητα. Παράλληλα, παρουσιάστηκε έκθεση με φωτογραφίες διάσημων φωτογράφων που αποτύπωσαν δημιουργικά με τον φακό τους το πως αντιλαμβάνονται τη Διαφορετικότητα, ενώ παράλληλα, πραγματοποιήθηκε Silent Auction, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν στο Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα “Διοτίμα”. Οι φωτογράφοι που

INCLUSIVE

Areti Llis, Άννα Βίσση, Τόνια Φουσέκη

O Γιώργος Νιάρχος από τη Media Strom και η Τόνια Φουσέκη στο χώρο της Media Strom

Τόνια Φουσέκη στην Έκθεση Φωτογραφίας

Το concept ''Αποτύπωµα Αγάπης'' της Media Strom µε φωτογράφο τον ∆ιονύση Κούτση

συμμετείχαν σε αυτό το πολύ σημαντικό εγχείρημα είναι οι Ευτύχης Ανδρεαδάκης, Νίκος Βαρδακαστάνης, Μάρα Δεσύπρης, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Μάριος Θεολόγης, Γιώργος Καλφαμανώλης, Διονύσης Κούτσης, Ολυμπία Κρασαγάκη, Κύνθια Κυνδελή, Μαρία Μαρκέζη, Πέτρος Νικολαρέας, Θοδωρής Παπαδάκης, Πλάτων Παπαδάτος – Καλός, Παναγιώτης Σιμόπουλος, Πάνος Σταυριανός, Βασίλης Τοπουσλίδης, Θωμάς Χρυσοχοΐδης, Mariam Chorozian, Charis Evagorou, Harris Kyprianou, Sakis Lalas. H φιλανθρωπική δράση της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, συνεχίστηκε στις 20 Ιουνίου, όταν o καταξιωμένος Έλληνας σχεδιαστής Vassilis Zoulias σε συνδυασμό με τα περίτεχνα κοσμήματα του Pericles Kondylatos, παρουσίασε την νέα του συλλογή “The Swans”, στο πλαίσιο της Athens Xclusive Designers Week και για τη στήριξη των σκοπών της Επιτροπής Elpida Youth, του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο”. Για πρώτη φορά, ο ιστορικός πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετατράπηκε σε μια εντυπωσιακή πασαρέλα, όπου τα μοντέλα με θέα την Ακρόπολη παρουσίασαν τις μοναδικές δημιουργίες του σχεδιαστή και αποθεωθήκαν από το κοινό. Το show είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο”. Εντυπωσιακό και παράλληλα συγκινητικό ήταν το φινάλε του fashion show καθώς ο Pericles Kondylatos περπάτησε μαζί με την κυρία Μαριάννα Λαιμού και με παιδιά του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο”, που έχουν αποθεραπευθεί ενώ ο Vassilis Zoulias στο grand �inale περπάτησε με την επίτιμη καλεσμένη, Ariana Rockefeller.

“The Swans” fashion show finale - Περικλής Κονδυλάτος, Ισµήνη Παπαβλασοπούλου, Τόνια Φουσέκη, Βασίλης Ζούλιας & µοντέλα Γιώργος Ματέλλας, Viannet Pivet, Άννα Χαµαλέλη, Αρετή Κίκερη, Νατάσα Μπεγνή, Μαρία Κοράλη - L'Oréal Professionnel team “∆ιάλεξε να µη διαλέξεις” µε την Aim White Now Sensitive

Στέλλα Μέλιγκαν απολαµβάνοντας τον µοναδικό espresso illy

Βασίλης Ζούλιας - Ξανθή Τζερεφού για το FreeStyle Libre από την Abbott


Τα highlights της Επετειακής 30ης Εβδοµάδας Μόδας της Αθήνας

INCLUSIVE Η απόλυτη γιορτή της μόδας επέστρεψε στο Ζάππειο Μέγαρο γεμίζοντας την Αθήνα με στυλ, λάμψη και διεθνές άρωμα! Καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές, αγαπημένα fashion brands, ο διάσημος International Guest Designer, Rami Kadi αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα παρουσίασαν τις συλλογές τους. Special Guest Star της επετειακής 30ης AXDW η Δούκισσα Νομικού. Δημοσιογράφοι και buyers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επώνυμοι, επιχειρηματίες του χώρου, celebrities αλλά και το κοινό που αγαπά την μόδα συναντήθηκαν στo μεγαλύτερο fashion event της Αθήνας.

Σημαντικοί Έλληνες σχεδιαστές μόδας έδωσαν το παρόν παρουσιάζοντας τις συλλογές τους: Vassilis Zoulias, Λάκης Γαβαλας, Daphne Valente, Kathy Heyndels & Marios Togos, Valtadoros, Tania Christοforatou, Irene Angelopoulos, MK by Marios κι αγαπημένα fashion brands όπως Passager by Nadia Chalimou, Ratt by Rita Attala, Niki Stylianou, Desmira by Miraraki, Juicy Couture, Doukissa Nomikou Collection. H Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας είχε τη χαρά να φιλοξενεί ως επίτιμο προσκεκλημένο τον διάσημο Αμερικανό - Λιβανέζο σχεδιαστή μόδας, Rami Kadi, ο οποίος ήρθε

Niki Stylianou Jewelry

Μοντέλο δοκιμάζει προϊόντα της Demak Up

Daphne Valente fashion show

Ηλίας Ψινάκης και Rami Kadi στο εντυπωσιακό rooftop του NYX, στο ξενοδοχείο ACADEMIAS


To ''Αποτύπωμα Αγάπης'' τηςτης Media Strom, To ''Αποτύπωμα Αγάπης'' Media Strom, μοντέλο με δημιουργία Rami Kadi μοντέλο με δημιουργία Rami Kadi κατευθείαν μετά το Paris κατευθείαν μετά το Paris Fashion Week οποίο Fashion Week στοστο οποίο παρουσιάζει παρουσιάζει τις τις εντυπωσιακές Haute εντυπωσιακές Haute Couture δημιουργίες Couture δημιουργίες τουτου το 2014. Στην Αθήνα απόαπό το 2014. Στην Αθήνα παρουσίασε τη νέα παρουσίασε τη νέα τουτου Haute Couture συλλογή Haute Couture συλλογή SS22, “Lucid Algorithms”, SS22, “Lucid Algorithms”, η οποία συνδυάζει η οποία συνδυάζει με με μοναδικό τρόπο μοναδικό τρόπο τηντην τεχνολογία τεχνολογία και και τις τις παραδοσιακές τεχνικές παραδοσιακές τεχνικές υψηλής ραπτικής, υψηλής ραπτικής, ενώενώ οι οι λαμπερές δημιουργίες λαμπερές τουτου δημιουργίες ενθουσίασαν το Αθηναϊκό ενθουσίασαν το Αθηναϊκό κοινό. Οι εντυπωσιακές κοινό. Οι εντυπωσιακές Haute Couture Haute Couture δημιουργίες δημιουργίες τουτου φιγουράρουν κόκκινο φιγουράρουν στοστο κόκκινο χαλί, έχοντας κερδίσει χαλί, έχοντας κερδίσει το το ενδιαφέρον ενδιαφέρον τωντων διασημοτήτων, όπως διασημοτήτων, όπως η η Beyoncé, η Jennifer Lopez, Beyoncé, η Jennifer Lopez,

Tania Christoforatou fashion show Tania Christoforatou fashion show Paris Valtadoros fashion show Paris Valtadoros fashion show

η Kendal η Kendal Jenner, Jenner, η Rita η Rita Ora,Ora, η Katy η Katy Perry, Perry, η Suki η Suki Waterhouse, Waterhouse, η Nicole η Nicole Scherzinger, Scherzinger, η Sara η Sara Sampaio Sampaio και και πολλές πολλές άλλες. άλλες. Η Εβδομάδα Η Εβδομάδα Μόδας Μόδας τηςτης Αθήνας Αθήνας ανανεώνει ανανεώνει το ραντεβού το ραντεβού τηςτης τοντον Νοέμβρη Νοέμβρη και και σαςσας υπόσχεται υπόσχεται πολλές πολλές εκπλήξεις! εκπλήξεις!

Η Άννα Βίσση στοστο περίπτερο Starbucks Η Άννα Βίσση περίπτερο Starbucks

Διαγωνιζόμενος στοστο Fashion Design Διαγωνιζόμενος Fashion Design Project by Answear.gr Project by Answear.gr

Η ομάδα τηςτης L'Oréal Professionnel ετοιμάζει Η ομάδα L'Oréal Professionnel ετοιμάζει τοντον Rami Kadi Rami Kadi


2.

1.

FASHION & ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ DELUXE ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.

7.

Beauty

LATEST

1. O Οίκος Carolina Herrera παρουσιάζει τη νέα “Νude Couture Collection”, μία

3.

πολυτελή συλλογή γήινων αποχρώσεων για τα χείλη. Εμπνευσμένη από τη μίνιμαλ αισθητική των 90s, η νέα συλλογή της Herrera Beauty είναι συνυφασμένη με την ανεπιτήδευτη λάμψη, η οποία αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. 2. Στη φαντασμαγορική επίδειξη με τίτλο «Les années folles» γιά τη χειμερινή συλλογή 2022-2023, στο επιβλητικό Μοnnaie de Paris 1775, η Celia Kritharioti εμπνευσμένη από τη δύναμη και την πληθωρικότητα της δεκαετίας του 1920 κατέπληξε με τις αξιοθαύμαστες δημιουργίες της που χαρακτηρίζονται από στοιχεία art deco, χρησιμοποιώντας το πολυτελές μαύρο και το πολύτιμο χρυσό. 3.H Acqua di Parma ενώνει τις δυνάμεις της με τον οίκο μόδας forte_forte και παρουσιάζει τη νέα limited edition συλλογή forte_forte loves Acqua di Parma. Τα δύο brands, που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την αριστοτεχνία και τη «made in Italy» κουλτούρα, συναντώνται για να υμνήσουν το Mirto di Panarea της σειράς Blu Mediterraneo, μέσα από ένα μοναδικό άρωμα με σπινθηροβόλες νότες της μεσογειακής φύσης, που ξυπνά τις αισθήσεις. 4. Με ανανεωμένη καλοκαιρινή διάθεση, περίτεχνα σχέδια και μοναδικό σχεδιασμό, η νέα συλλογή γυαλιών ηλίου MOSCHINO SS 2022 ήρθε για να κάνει την κάθε εμφάνιση σας ένα fashion statement! 5.Ta Betty Velvet Sling Pumps από τον μάγο shoe-maker Christian Louboutin θα χαρίσουν απαράμιλλο στυλ σε κάθε σας εμφάνιση. 6. Η Μόδα από τον Βορρά γοητεύει με την απλότητα και τη φινέτσα της αλλά και με ένα ζωηρό και μοντέρνο στυλ. Στο MODIVO.gr θα βρείτε το δανέζικο brand ROTATE πίσω από το οποίο βρίσκονται οι Δανές στυλίστριες Jeanette Madsen και Thora Valdimars, αλλά και άλλες εμβληματικές δανέζικες μάρκες που ενεργούν σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης μόδας και υποστηρίζουν το slow life. 7. Το νέο Elvive Dream Long Wonder Water είναι ένα καινοτόμο conditioner σε μορφή νερού ιδανικό για μακρυά και ταλαιπωρημένα μαλλιά που τους προσφέρει ενυδάτωση, απαλότητα και λάμψη. Χάρη στην τεχνολογία lamellar τα αφήνει απαλά και ανάλαφρα, χωρίς να τα βαραίνει, ακόμη και μετά από μόνο μία χρήση.

6.

5. 4 2

4.


Αντηλιακή σειρά Nuxe Sun

Δε χορταίνεις καλοκαίρι! H ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ NUXE ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

DELUXE Publi

K

αλοκαίρι σημαίνει ήλιος, χρυσαφένιο δέρμα, άρωμα θάλασσας. Ποιος δε θέλει να το ζει ξανά και ξανά; Η αντηλιακή σειρά NUXE SUN προσφέρει ακριβώς αυτό: Απόλαυση, αποτελεσματική προστασία και άρωμα καλοκαιριού που δεν χορταίνεις να νιώθεις. Η νέα καμπάνια Δε χορταίνεις καλοκαίρι παρουσιάζει την τεχνογνωσία των εργαστηρίων NUXE που συνδυάζει την απόλαυση κατά τη χρήση και τη δραστική αποτελεσματικότητα, μέσα από τρία hero προϊόντα της σειράς NUXE SUN: νέα αντηλιακή κρέμα προσώπου ελαφριάς υφής Light Fluid High Protection με δείκτη SPF50, το λάδι μαυρίσματος Tanning Oil High Protection SPF50 και το ενυδατικό γαλάκτωμα για μετά τον ήλιο Refreshing After-Sun Lotion.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Τα προϊόντα περιέχουν ειδικά επιλεγμένα αντηλιακά φίλτρα που προστατεύουν από UVA/UVB ακτινοβολία και από τα ορατά σημάδια φωτογήρανσης.

ΦΥΤΙΚΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ Ο υάκινθος και ο ηλίανθος προστατεύουν από αφυδάτωση, τα άνθη από KauPe και τα εκχυλίσματα από ρύζι βοηθούν στην καταπράυνση από την αίσθηση του καύσου, το δενδρολίβανο και η Vitamin E προσφέρουν ισχυρή αντιγηραντική προστασία. Το αποτέλεσμα; Απολαυστική εμπειρία στο repeat. Οι απολαυστικές υφές και το εθιστικό άρωμα από γλυκό πορτοκάλι, άνθη tiare και βανίλια σε συνδυασμό με τη δραστική αποτελεσματικότητα, σε κάνουν να θέλεις να χρησιμοποιείς όλα τα προϊόντα της σειράς ξανά και ξανά… και ξανά. Το τρίπτυχο της ατελείωτης καλοκαιρινής απόλαυσης «ακούει» στο όνομα NUXE SUN: Ευχάριστες υφές και άρωμα –πιο συχνή εφαρμογή– καλύτερη προστασία! Σας προσκαλούμε να το ζήσετε στο repeat.


DELUXE editor’s choice

ΧΕΙΛΗ ΛΑΜΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΑ Το πρόσφατα ανανεωμένο από τη Laura Mercier, Lip Glacé Hydrating Balm Gloss, συνδυάζει το λαμπερό glossy τελείωμα με την άνεση ενός lip balm. Προσφέρει μια φυσικά άνετη, καθόλου κολλώδη αίσθηση στα χείλη, περιέχοντας παράγοντες 24ωρης ενυδάτωσης, ώστε να τα διατηρεί απαλά και μαλακά όλη μέρα.

CK SUMMER DAZE BRONZE GODDESS KAI AYTO TO KAΛΟΚΑΙΡΙ H πολυπόθητη συλλογή Bronze Goddess από την ESTEE LAUDER μας ταξιδεύει στην αίγλη μιας καλοκαιρινής εξόρμησης, με τις ιδιαίτερες πολυτελείς συσκευασίες, που θυμίζουν τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και το χρυσαφένιο φως του ήλιου. H παλέτα σκιών της limited-edition Bronze Goddess Nuit εμπνέεται από τον ρομαντισμό του μεσονύκτιου ήλιου και συνδυάζει ματ και αστραφτερούς τόνους που αναμιγνύονται εύκολα και προσφέρουν άψογη εφαρμογή και διάρκεια.

Αυτό το καλοκαίρι ο αρωματικός οίκος Calvin Klein συνεργάζεται με τον Βρετανό καλλιτέχνη Harry Cartwright και μας μεταφέρει νοητά στην Αμερικανική καλοκαιρινή Δύση δημιουργώντας ένα νέο άρωμα-ωδή στην πιο χαρούμενη και ηλιόλουστη εποχή του χρόνου!

ΓΙΑ ΒΑΘΥ ΜΑΥΡΙΣΜΑ Το Sun Beauty Tan Deepener Tinted Jelly της Lancaster,είναι σχεδιασμένο για επιδερμίδες που μαυρίζουν εύκολα ή είναι συνηθισμένες στην ηλιακή έκθεση. Με δείκτη προστασίας SPF6 και χάρη στο σύμπλεγμα Tan Activator που περιέχει, προσφέρει ομοιόμορφο, λαμπερό μαύρισμα και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Sun

kissed ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ MAXIMUM

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ To Luxurious Sun Care Antioxidant Sunscreen Invisible Spray SPF 30 με βιταμίνη C εφαρμόζεται και σε βρεγμένο δέρμα ενώ το Luxurious Hydrating antioxidant spray-mist, κατάλληλο για πρόσωπο και σώμα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση χάρη στο συνδυασμό Υαλορουνικού και Προβιταμίνης Β5.

4 4

Η Darphin επαναπροσδιορίζει την αντηλιακή προστασία. Με γνώμονα τα ισχυρά βοτανικά συστατικά και την προηγμένη επιστήμη, το Soleil Plaisir Sun Protective Cream for Face SPF 50 προστατεύει αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες UVA & UVB, ενώ παράλληλα προσφέρει μια αίσθηση αναζωογόνησης στην επιδερμίδα.

#SHISEIDOSUNCARE# To Sυncare UV ProtectiveCompact Foundation SPF30 της Shiseido χαρίζει φυσικό χρώμα, ενώ προσφέρει στην επιδερμίδα προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και τις δυνητικές φθορές τόσο στην πόλη όσο και την παραλία.DELUXE beauty news ENA ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΡΩΜΑ Olympéa Solar. Το όνομα του αρκεί για να αφηγηθεί την ιστορία του πιο λαμπερού αρώματος του οίκου Paco Rabanne. Για το νέο εκθαμβωτικό άρωμα, η αρωματοποιός A nne Flipo εμπνεύστηκε από ένα αγρό με λουλούδια που λαμπυρίζουν κάτω από τον ήλιο δημιουργώντας έτσι την πιο φωτεινή έκρηξη αισθησιασμού.

ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΟΤΗΤΑ

To υπέροχο εθιστικό άρωμα του Νuxe Huile Prodigieuse® Or, θα σας συνοδεύσει στις καλοκαιρινές σας διακοπές και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα ξηρό λάδι που θρέφει και ενυδατώνει συγχρόνως πρόσωπο, σώμα, μαλλιά. Τα ιριδίζοντα μικροσωματίδιά του προσφέρουν διακριτική λάμψη στα μαλλιά ενώ η επιδερμίδα αποκτά απαλή και μεταξένια υφή.

ΛΑΜΨΗ AΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜ FORD

NOUVEAUTÉS Ο,ΤΙ ΝΕΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

To Soleil Sheer Cheek Duo της σειράς ΤΟΜ FORD BEAUTY στην απόχρωση Eclat Nu αναδεικνύει με φυσικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου και χαρίζει αισθησιακό, ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη παλέτα προσώπου, που συνδυάζει Ηighlighter και Blush, χαρίζει αισθησιακή και ηλιόλουστη λάμψη. Η ροδακινί απόχρωση μιμείται την αίσθηση του ήλιου πάνω στην επιδερμίδα, ενώ ο ροζ τόνος προσδίδει την τέλεια αναλογία χρώματος.

VANILLE ANTIQUE

Η Byredo παρουσιάζει το Vanille Antique, ένα γλυκό oriental extrait de parfum που έρχεται να συμπληρώσει το κουιντέτο της συλλογής των Night Veils. Η μόνη ορχιδέα που δίνει καρπούς, η οποία συλλέγεται μέσα από μια μεγάλη και ντελικάτη διαδικασία, το VanilleAntique, αναφέρεται στην πολυπλοκότητα της προέλευσής του–ένα μοναδικό συστατικό με εκατοντάδες αρωματικές δυνατότητες.

OXYGEN-GLOW MASK Η Filorga δημιουργεί τη νέα Oxygen-glow, την 1η σειρά #NOFILTERSKIN για τέλειο δέρμα, για κάθε τύπο δέρματος. Η καινοτόμα σύνθεση της σειράς με υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικό ένζυμο L και εκχύλισμα ινδοκαρδάμου, προσφέρει λείανση και λαμπερή όψη στο δέρμα, καθώς και αναζωογόνηση μέσα από την ενίσχυση οξυγόνωσης. Η Οxygen-glow mask είναι εμπλουτισμένη από 3 ενεργά συστατικά, έχει κρεμώδη υφή, και είναι η μάσκα που λειτουργεί σε μόλις 10 λεπτά προσφέροντας μοναδική λάμψη στην επιδερμίδα σας.

MIST, MUST HAVE

To ανανεωμένο mist πολλαπλών χρήσεων Βeauty Elixir από την Caudalie, φωτίζει την επιδερμίδα και σταθεροποιεί το μακιγιάζ. Τα χρώματά του εμπνέονται από τα συστατικά της σύνθεσής του: τριαντάφυλλο & άνθη πορτοκαλιάς, φρέσκες και σπινθηροβόλες νότες σταφυλιού, μέντα και δεντρολίβανο.DELUXE interview

DR ΜΑΡΙΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΐΔΟΥ

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ Η Dr. ΜΑΡΙΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΗΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ. ΣΤΟ DELUXE ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΓΕΜΑΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Η

διακεκριμένη Μαιευτήρας Γυναικολόγος μάς αναλύει μέσα από την πορεία της, τον ρόλο της στην πολυτιμότερη στιγμή μιας γυναίκας, στο να γίνει μητέρα, φέρνοντας στον κόσμο υγιή παιδιά, παραμένοντας και η ίδια υγιής και ευτυχισμένη. Τι σας ώθησε να γίνεται γιατρός; Πώς προέκυψε η Ιατρική στη ζωή σας; Προέκυψε εντελώς αυθόρμητα. Στο ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον δεν υπήρχε κάποιος γιατρός. Το πρώτο μου ερέθισμα ήταν ο παιδίατρός μου. Η ιδιαίτερη φροντίδα που έδειχνε στους μικρούς ασθενείς του. Ακόμα και στα παιδικά μου σκίτσα, με ζωγράφιζα με λευκή ποδιά και στηθοσκόπιο. Γιατί επιλέξατε την Μαιευτική Γυναικολογία; Μέσα στην Σχολή, περνώντας από τις Κλινικές, αντιλήφθηκα την κλίση μου, αλλά και την αγάπη μου στις Χειρουργικές ειδικότητες. Το πέρασμά μου από την Κλινική της Γυναικολογίας, απλά σφράγισε αυτό που ήξερα πως θέλω να κάνω, για το υπόλοιπο της ζωής μου. Σπουδαίο ρόλο, ωστόσο, έπαιξε η μητέρα μου, που αναπολώντας τους δύσκολους τοκετούς της, με έκανε να θέλω να βοηθήσω τις γυναίκες, ώστε το ταξίδι της εγκυμοσύνης και του τοκετού να αποτελεί μία όμορφη εμπειρία, γεμάτη ασφάλεια και φροντίδα. Εκτός από τη Μαιευτική και την παρακολούθηση κυήσεων υψηλού κινδύνου, δραστηριοποιείστε ιδιαίτερα στη χειρουργική αντιμετώπιση των γυναικολογικών παθήσεων. Στη διάρκεια της Ειδικότητας εκπαιδεύτηκα δυόμιση χρόνια στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου απέκτησα εμπειρία σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις της Γυναικολογίας, τόσο σε καλοήθεις όσο και σε κακοήθεις παθήσεις. Αγαπώ ιδιαίτερα τη Χειρουργική, η οποία στην πραγματικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Μαιευτική: οι περισσότερες επιπλοκές μετά από έναν τοκετό, φυσιολογικό ή καισαρική, χρήζουν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης. Πρόκειται λοιπόν για τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, όσον αφορά τη Μαιευτική και τη χειρουργική παρέμβαση, που πολλές φορές είναι απαραίτητη.

4 8

www.deluxemagazine.gr


Τα τελευταία χρόνια ασχολείστε ιδιαίτερα με την αντιμετώπιση της Μαιευτικής Αιμορραγίας και του Διεισδυτικού Πλακούντα, με δημοσιεύσεις άρθρων σε κορυφαία Επιστημονικά Περιοδικά, ομιλίες και βραβεύσεις σε Διεθνή Συνέδρια. Ο Διεισδυτικός Πλακούντας αποτελεί μια παθολογία απειλητική για τη ζωή της μητέρας, που οδηγεί σε μαζική αιμορραγία κατά τη διάρκεια του τοκετού, ιδιαίτερα αν δεν είναι γνωστή και δεν αντιμετωπισθεί σε εξειδικευμένο κέντρο. Η Ομάδα μας αντιμετωπίζει μεθοδικά και οργανωμένα αυτά τα περιστατικά, έχοντας καταγράψει περισσότερα από εκατό περιστατικά στην τελευταία πενταετία, με εξαιρετική έκβαση, έχοντας μητέρα και μωρό υγιείς. Στόχος είναι η ασφαλής αντιμετώπιση αυτών των γυναικών και η αποτροπή της θνησιμότητας και νοσηρότητας, που συνοδεύει αυτή την κατάσταση. Έχουμε οργανώσει Εξειδικευμένο Κέντρο Αντιμετώπισης Διεισδυτικού Πλακούντα στην Ελλάδα στο Μαιευτήριο, που εργάζομαι και πλέον η δουλειά μας έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Ασκείτε μια ειδικότητα ιδιαίτερα απαιτητική και με μεγάλη ευθύνη. Πόσο κουραστικό είναι αυτό για εσάς; Πράγματι, η Μαιευτική Γυναικολογία απαιτεί ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Οι αποφάσεις και η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση, όταν μάλιστα αφορά τη ζωή δύο ανθρώπων, μητέρας και παιδιού. Πρέπει να είσαι σε εγρήγορση και έτοιμη ανά πάσα στιγμή. Παρά τις αυξημένες απαιτήσεις, αγαπώ τόσο την επιστήμη μου, έτσι ώστε η κούραση είναι παροδική. Είστε μία γυναίκα στο χειρουργείο, Μαιευτήρας. Συναντήσατε εμπόδια και αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για έναν «παραδοσιακά» ανδροκρατούμενο χώρο; Ακόμη και στις μέρες μας, δυστυχώς υπάρχουν προκαταλήψεις, όσον αφορά τον χώρο αυτό και τη χειρουργική γενικά για τις γυναίκες. Στο παρελθόν όλοι προσπαθούσαν να με αποτρέψουν λέγοντας ότι δεν ταιριάζει η Μαιευτική και η Χειρουργική στις γυναίκες, κάτι που είναι εντελώς λάθος. Η ικανότητα και το ταλέντο στη χειρουργική δεν έχει φύλο. Έχει να κάνει με τη δουλειά, την εκπαίδευση, το πείσμα, το πάθος που έχεις. Πράγματι, μία γυναίκα χρειάζεται να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια, προκειμένου να κερδίσει τον χώρο της. Πώς βιώνετε ως γυναίκα την ειδικότητά σας; Όπως ακριβώς το είπατε: βιωματικά. Έχω ήδη περάσει τις περισσότερες φάσεις και αυτό μου δίνει το πλεονέκτημα της αυξημένης ενσυναίσθησης, όταν αντιμετωπίζω μία γυναίκα, είτε με κάποιο πρόβλημα

είτε για μία απλή προληπτική εξέταση. Γνωρίζω τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, έχω περάσει το άγχος του τοκετού, γνωρίζω ποια είναι η αίσθηση όταν κάνουμε τεστ Παπ, πώς είναι η μαστογραφία. Μπορώ λοιπόν να συνδυάζω την επιστημονική μου γνώση, με την εμπειρία ετών αλλά και με το προσωπικό μου βίωμα. Αυτόματα η επικοινωνία μου με τις γυναίκες, είναι άμεση και εκείνες αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Κάθε φορά που έχω μια γυναίκα στο ιατρείο μου, η αντιμετώπισή μου είναι ίδια με αυτή που θα είχα για κάποιο δικό μου πρόσωπο, την μητέρα μου ή την κόρη μου. Συστήνω ό,τι θα σύστηνα σε κάποιον δικό μου άνθρωπο. Διατηρείτε δύο ιατρεία στην Αθήνα ενώ δραστηριοποιείστε και στη Λακωνία. Χειρουργείο και συνέδρια. Πώς εξισορροπείται με την μητρότητα; Θα σας πω αυτό που λέω σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες: για να είναι καλά τα παιδιά μας πρέπει και εμείς οι μαμάδες να είμαστε ευτυχισμένες. Όταν είμαστε πλήρεις και χαρούμενες, όταν νιώθεις πως βοηθάς να έρχονται στον κόσμο υγιή μωρά και αντιμετωπίζεις με επιτυχία τα προβλήματα των ασθενών σου, είσαι τόσο γεμάτη και μπορείς να δώσεις και στα παιδιά σου. Σαφώς ο αγώνας με το χρόνο και η κούραση είναι μεγάλη, αλλά η κόρη μου, Δανάη, πάντα με έχει στο πλάι της. Ελπίζω πως της έχω περάσει το πρότυπο του ανθρώπου, που προσπαθεί και επιτυγχάνει με τη σκληρή δουλειά, τον στόχο του. Του ανθρώπου που αγαπά τη δουλειά και τους ανθρώπους. Ποια φράση σας αντιπροσωπεύει; Κυνήγησε τα όνειρά σου όσο ανέφικτα και αν φαίνονται! Και αν σου πουν δεν γίνεται, προχώρα και απλά δείξε τον τρόπο! D

Μαριλία Νικολαΐδου Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών • Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου « Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» Κάτοχος του International Interuniversity Diploma of Operative Endoscopy in Gynecology του Κέντρου Ενδοσκοπικής Χειρουργικής CICE (Centre International de Chirurgie Endoscopique), Clermont-Ferrand, France Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) Πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και συμμετοχές με βραβεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια Μαιευτήριο Ιασώ Facebook: Νικολαΐδου Μαριλία Γυναικολόγος • Insta: marilianikolaidou • site: www.mnikolaidou.gr Ιατρεία: Πειραιά, Αγία Παρασκευή και Μολάους Λακωνίας

www.deluxemagazine.gr

4 9


DELUXE life coaching

When Mην it’sαναβάλλεις always Summer! τώρα περισσότερο από ποτέ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡ. ΝΑΝΣΥ ΜΑΛΛΕΡΟΥ Coach| Ομιλήτρια| Συγγραφέας Ιδρύτρια & CEO Life Clinic Group www.lifeclinicgroup.com

Ε

Σ

ίμαι σίγουρη θα συμφωνήσετε εν μέσω της πανδημίας, ότι ήμερα, μετά μετά από μια εβδομάδα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να ή περισσότερες μέρες διακοπών κρατάμε υψηλά το ηθικό μας. Η στη διάρκεια των οποίων έχετε απολαύσει καλή ψυχολογία έρχεται από τη τα οφέλη της ξεκούρασης μακρυά απόΑπό τη δράση και όχι την απραξία. συνήθη ρουτίνα σας, τον όμορφο καιρό, την αποφασιστικότητα και όχι την αναβολή. το καλό φαγητό, παρέα, τις εικόνες,για τα Ετοιμάζοντας ένατην τηλεοπτικό επεισόδιο την αναβλητικότητα αποφάσισαμε ναπερισκάνω τοπία και τόσα αλλά επιστρέφετε ένα μικρό γκάλοπ στο συνεργείο μας, σε σότερη αυτοπεποίθηση, λαμπερή εμφάνιγνωστούς, φίλους και επίσης πελάτεςσίγουρη μου καιότι οι ση και διάθεση! Είμαι απαντήσεις που πήρα ήταν ποικίλες θα έλεθα συμφωνήσετε πως επιστρέφοντας στην γα, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες. «Αναβάλλω πραγματικότητα της εργασίας και της καθηαπό βαρεμάρα» ήταν η Νο 1 απάντηση, διμερινής ζωής, οι αναμνήσεις, οι θετικές σκέκαιολογία θα έλεγα, για την αναβλητικότητα. ψεις η σωματική ενέργεια εξαφανίζονται Μία και συνεργάτης μου μου έδωσε μία πολύ ως διακαι μαγείας χρόνο ρεκόρ. καλή αστείασε απάντηση: «εγώ αναβάλλω Πώς λοιπόν μπορούμε παρατείνουμε την τα πράγματα που θέλωνανα κάνω γιατί στην ουσία λουφάρω και κάποιος άλλος θα τα καλοκαιρινή μας λάμψη και διάθεση μετά κάνει για μένα!». τις διακοπές μας; Οι ειδικοί λένε με τη διατήΣτην πραγματικότητα ρηση των αισθήσεωνδεν πουαναβάλλουμε μας έδωσαν γιατην τί βαριόμαστε, δεν αναβάλλουμε γιατί δεν ευτυχία κατά τη διάρκεια των διακοπών μας έχουμε ενέργεια, δεν αναβάλλουμε γιατί δεν και την εισαγωγή τους στην καθημερινή μας έχουμε χρόνο. Αναβάλλουμε γιατί φοβόμαρουτίνα. Σας δίνω λοιπόν τρία μυστικά που στε. Ας πούμε ότι έχεις κάτι που πρέπει να θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αίσυζητήσεις με τη γυναίκα σου, τον την άντρα σθηση των διακοπών και αφού επιστρέψετε: σου, τον σύντροφό σου ή ακόμα και με τον προϊστάμενό σου και το τραβάς, το τραβάς ΚΡΑΤΉΣΤΕ και κάθε μέρα λεςΖΩΝΤΑΝΕΣ «όχι σήμερα», «όχι αύριο». ΌΛΕΣ ΤΙΣτονΑΙΣΘΉΣΕΙΣ! Ο λόγος για οποίο το κάνεις, στην πραγΣυνεχίστε ναδεν φοράτε άρωμα τηνγιατί κρέμα ή ματικότητα είναιτο άλλος, αλλά φοβάσαι το αποτέλεσμα αυτής της το αντιηλιακό των διακοπών σας,συζήτησης. να ακούτε Πίσω απόστο κάθε τι που αναβάλλετε κρύβεται μουσικές αυτοκίνητο ή το γραφείο που ένας ταξιδεύουν μικρός ή μεγάλος φόβος. πρόβλημα σας στο beach barΤοπου πηγαίείναι μετά ότι, αντίθετα με σας, ό,τι πιστεύουμε, όταν νατε το μπάνιο τροποποιήστε τα αναβάλλουμε δεν αποφεύγουμε αυτό το δυγεύματά σας προσθέτοντας θαλασσινά ή σάρεστο συναίσθημα που φοβόμαστε ότι θα φρούτα, πιείτε ακόμα και στη βεράντα του βιώσουμε. Αντίθετα, υποβάλουμε τον εαυτό σπιτιού σας για στην ατμόσφαιρα κεριών το μας σε αυτό, όσο χρονικό διάστημα ανα7 0 5

ποτό που πίνατε στις διακοπές σας και φορέβάλλουμε. Πώς μπορούμε να πάψουμε να στε μέσα στο σπίτι τα ανάλαφρα ρούχα της είμαστε αναβλητικοί; Ποιο είναι το αντίδοτο παραλίας. Κρατήστε έτσι ενεργό το σημείο της αναβλητικότητας; του εγκεφάλου σας που δημιουργεί τις αναΝο1 – Σταματήστε τις δικαιολογίες: «Όταν μνήσεις τα συναισθήματα διατηρώντας περάσει και η πανδημία», «Δεν πρόλαβα», «Δεν ζωντανές τις αισθήσεις που συνδέονται ήθελα», «Δεν ήξερα», «Με μπλέξανε»... με τις στιγμές σας. ΑναγνωρίΌλα αυτά των είναιδιακοπών αναβλητικότητα. στε την πραγματικότητα και ονοματίστε την: ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΌΙ ΣΤΉΝ πείτε στον εαυτό σας «τώρα είμαι αναβλητιΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΉ ΚΑΙ ΤΉΝ κός» και αποφασίστε να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Νο2 – Θυμηθείτε τις αρνητικές επιπτώσεις. ΑΠΌΛΑΥΣΉ Σκεφτείτε όλα τα πουδιάθεσης έπονται του Η διατήρηση τηςκακά θετικής και ενός των κακού που κάνετεπου τώρα, «της αναβλητικότησυναισθημάτων παρατηρούνται κατά τας». Σκεφτείτε τι θα χάσετε, σκεφτείτε πόσο τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής απόδρασης θα σας κοστίσει, σκεφτείτε πόσο ακόμα θα μπορεί να επιτευχθεί με την ενσωμάτωση υποφέρετε περιμένοντας να κάνετε αυτό το των αντίστοιχων στην καθημεοποίο δεν κάνετεσυνηθειών τώρα και σηκωθείτε και ρινότητά κάντε το. σας. Παραμείνετε αναζωογονημένοι συναισθήματα Νο3 – καταπολεμώντας Θυμηθείτε και τηντα ανταμοιβή σας. Τι καλόπλήξης θα σας ήσυμβεί άμα τελειώσετεμε μ’ κάθε αυτή της της δυσαρέσκειας την ιστορία; Πόσο θα ξαλαφρώσετε; Ποιος τρόπο: οργανώστε ένα γεύμα με καλή παθα σας πει ένα μπράβο, μία καλή κουβέντα, ρέα, απολαύστε το φρέσκο αέρα και τον ή ακόμα απλά, τι θα φύγει από πάνω σας ήλιο διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο και θα σας ελευθερώσει χρόνο για κάτι άλλο σε ένα ήσυχο καφέ, γευθείτε το αγαπημένο καλύτερο, πιο ευχάριστο; σας παγωτόστο ακόμα κι αν τοτιθεωρείτε Ξαναφέρτε μυαλό σας καλό θααπαγοσυμβεί ρευτικό, ή ξεκινήστε την ημέρα σαςπου με λίγη αν τελειώσετε με αυτήν την ιστορία σας ηλιοθεραπεία το πρωινό σας ταλαιπωρεί, μ’παίρνοντας αυτή τη δουλειά που έχετε αναλάβει, με αυτό στο μπαλκόνι σας. το γράμμα που πρέπει να γράψετε, με αυτή την κουβέντα που πρέπει ΑΦΉΣΤΕ ΤΌ ΜΥΑΛΌ ΣΑΣΑκόμα να κάνετε. Κάτι καλό θα σας συμβεί. και ανΤΑΞΙΔΕΨΕΙ αυτό είναι ότι απλώς θα ελευθερώσετε ΝΑ ενέργεια, χρόνο χώρο ειδικούς για κάτι πιο Σύμφωνα πάλι και με τους τηςεπόμεμνήνο, διαφορετικό, καλύτερο. μης, η ονειροπόληση είναι μια πολύτιμη Νο4 – Ξεκινήστε. Πάμε. Η αδράνεια ενισχύει μέθοδος να ρίξουμε τους τόνους και την τους φόβους μας. Η αρχή δεν είναι μόνο ένταση και μπορεί να μας βοηθήσει στο να το ήμισυ του παντός είναι και το καλύτερο επανασυνδεθούμε με απομακρυσμένους αντίδοτο της αναβλητικότητας.

προορισμούς, αναμνήσεις και συναισθήμαΝο5Έχετε – Βάλτε το στο Ό,τι τα. σκεφτεί ότι ημερολόγιό με ένα απλόσας. κλείσιμο αρνείστε να προγραμματίσετε σημαίνει απλά των ματιών και μια απλή τεχνική μπορείτε να ότι δεν θα τα κάνετε. Προγραμματίζω σημαίνει μεταφερθείτε σε όποιο προορισμό, στιγμή ή ότι το βάζω στο πρόγραμμά μου σε μια συγκεσυναίσθημα Σας δίνω βασικά κριμένη μέραεπιθυμείτε; και του αφιερώνω μιατα συγκεκριβήματα για να το πετύχετε: μένη ώρα. Γι’ αυτό βάλτε μια συγκεκριμένη • Πάρτε αναπνοή, κρατήστε μέρα και μια ώραβαθιά στο ημερολόγιό σας τώρα, την για όλα αυτά που έχετε αφήσει σε εκκρεμότητα και για πέντε δευτερόλεπτα, στη συνέχεια εκπεριμένετε, κάπως, να γίνουν από μόνα τους. πνεύστε ήπια. Νο6 – Δεσμευτείτε ή αλλιώς • Καθώς συνεχίζετε με αυτή τηεκτεθείτε. σταθερή Δεσμευτείτε ή εκτεθείτε σε γνωστούς και αναπνοή, «μεταφέρετε» τον εαυτό σας στον αγνώστους. Με τους γνωστούς είναι πιο εύπροορισμό των διακοπών σας και περιηγηκολο. Ανακοινώνεις σε φίλους και γνωστούς θείτε στα αξιοθέατα, ήχους και τιςναμυσου ότι θέλεις να κάνειςτους «κάτι» και θέλεις το ρωδιές του περιβάλλοντός σας. κάνεις «τότε»» και τους δίνεις το ελεύθερο να • τα Συνήθως συναισθήματα σεΝιώστε κυνηγάνε. μας είναιτης πιοευτυχίας δύσκολο και ντροπιαστικό το να απογοητεύσουμε τους της χαλάρωσης που βιώνετε. Απολαύάλλους παρά το να απογοητεύσουμε τον εαυστε αυτή την αίσθηση για όσο το δυνατόν τό μας. Αλλά η δημόσια δέσμευση, δηλαδή περισσότερο πριν σιγά-σιγά τεντώνοντας το το να εκτεθείς σε ανθρώπους που δεν ξέρεις, σώμα σας ανοίξετε τα μάτια σας. πολλές φορές λειτουργεί καλύτερα. Το δικό Όσο περισσότερο επαναλαμβάνετε αυτή μου μικρό μυστικό; την το μυαλό Ότανάσκηση, ξέρω ότι τόσο πρέπειπερισσότερο να κάνω ένα σεμινάριο, σας αρχίζει να συνηθίζει στο να για παράδειγμα, και βαριέμαι να το «φεύγετε κάνω, δεν μακρυά» όποια στιγμή το επιθυμήσετε είμαι σίγουρη αν θα βγει, δεν είμαι σίγουρη και καν αν θα έλθει κόσμος, το καλύτερο κόλπο που έχω επιτρέποντάς σας έτσι να διατηρείτε την ηλιόβρει είναι να εκτίθεμαι: βάζω λουστη διάθεσή σας όπου καιμια ναημερομηνία, βρίσκεστε. την ανακοινώνω σε όλο τον κόσμο και από και Μην ξεχνάτε ότι οι καλές διακοπές δεν κει ωφεπέρα απλά πρέπει να το κάνω. λούν μόνο εσάς αλλά και όσους είναι γύρω σας. τα καλάαπό συναισθήματα τα ΤώραΑυτά περισσότερο ποτέ πρέπει ναμε προοποία επιστρέφετε μπορούν να επηρεάβάλλουμε την αξία μας κυρίως στον ίδιο μας τον εαυτό. χρονιά είναι και σουν θετικάΜία τηννέα οικογένεια τους εδώ φίλους, παράκαι τις τους δυσκολίες είναι γεμάτη αλλά συναδέλφους σας.προκλήσεις, Επομένως, και γιατί όχι, νέες προοπτικές. Αντιμετωπίστε σκεφτείτε πως υπάρχει ένας παραπάνω λότους φόβους σας και κάντε την αρχή. Η ζωή γος να διατηρήσετε αυτή την καλή αίσθηση δεν περιμένει. Η ζωή σας συμβαίνει ακόμα ενθαρρύνοντας και τους άλλους να κάνουν και τώρα που διαβάζετε αυτές τις σελίδες. το ίδιο.της D ό,τι καλό έχετε! D Δώστε www.deluxemagazine.grDELUXE interview

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΉΣ MSC

ΛΕΜΦΙΚΉ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΉ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ!

Η

Λεμφική Παροχέτευση με τα Χέρια (MLD) είναι μία αλληλουχία τεχνικών που εφαρμόζονται στο δέρμα και σκοπό έχουν να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος. Είναι ρυθμικές ακολουθίες κινήσεων που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις περιοχές του σώματος και προσαρμόζονται ανάλογα με το αν έχουμε να κάνουμε με υγιείς ιστούς ή μία παθολογική κατάσταση. Η επίδρασή της είναι σε ένα ευρύ πεδίο ιστών με πολλούς και διαφορετικούς

5 2

τρόπους. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον Emil Vodder στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα όπου και αναπτύχθηκαν οι πρώτες τεχνικές, οι οποίες αφού προσαρμόστηκαν και εξελίχθηκαν συνεχίζουν μέχρι σήμερα να έχουν εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα. Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί η Λεμφική Παροχέτευση με τα χέρια; Το πεδίο εφαρμογής των τεχνικών είναι τεράστιο. Μπορούν να εφαρμοστούν

σε ανθρώπους που έχουν σοβαρά οιδήματα όπως το λεμφοίδημα, ως τμήμα της Ολοκληρωμένης Αποσυμφορητικής Θεραπείας, αλλά και σε περιπτώσεις πιο ήπιων οιδημάτων όπως αυτά που οφείλονται στη Φλεβική Ανεπάρκεια. Παράλληλα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις οιδημάτων που οφείλονται σε φαρμακευτική αγωγή όπως η κορτιζόνη ή χημειοθεραπεία αλλά και σε οιδήματα οφειλόμενα σε ειδικές καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη, η παρατεταμένη ορθοστασία και η υπερwww.deluxemagazine.gr


βολική κούραση. Σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως σε οιδήματα που προέρχονται από σοβαρές παθολογικές καταστάσεις (διάφορα συστημικά νοσήματα) απαιτεί μεγάλη εμπειρία από την πλευρά του θεραπευτή και φυσικά στενή συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό. Τέλος, έχουν μεγάλο πεδίο δράσης σε περιπτώσεις τραυματισμών και επεμβάσεων. Βοηθούν στην ταχύτερη απορρόφηση του μετεγχειρητικού οιδήματος, επιταχύνουν την επούλωση και ποιοτικοποιούν την αποκατάσταση. Μπορούν να αποτελέσουν τον καλύτερο βοηθό του πλαστικού χειρουργού για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και φυσικά βοηθούν στην λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Η εφαρμογή των τεχνικών είναι μόνο για περιπτώσεις που υπάρχει οίδημα; Το οίδημα είναι ο κύριος στόχος των Τεχνικών Λεμφικής Παροχέτευσης με τα Χέρια. Όμως η δράση τους δεν σταματά εκεί. Οι τεχνικές είναι ρυθμικές, απαλές, ενίοτε πιο έντονες αλλά πάντα ανώδυνες. Ο τρόπος που εφαρμόζονται έχει και νευροφυσιολογική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα ενεργοποιώντας το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργεί αίσθημα χαλάρωσης ειδικά για τους ανθρώπους που είναι σε έντονη ψυχική ένταση. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να κοιμηθούν κατά την διάρκεια της θεραπείας. Μπορεί να επιδράσουν θετικά στην ομορφιά; Η ενεργοποίηση του λεμφαγγειακού συστήματος βελτιώνει την λεμφική ροή και κατά συνέπεια την απομάκρυνση όλων των τοξικών ουσιών, των νεκρών κυττάρων, των παθογόνων μικροοργανισμών και άλλων περιττών συστατικών από τον χώρο ανάμεσα στα κύτταρα, παράλληλα με την μείωση του οιδήματος. Αποτέλεσμα είναι τα κύτταρα να λειτουργούν και να μεταβολίζουν καλύτερα άρα να είναι πιο υγιή. Ένας υγιής οργανισμός έχει πάντα πιο όμορφη εξωτερική όψη! Ακούμε συχνά τον όρο Λεμφική Μάλαξη, σε τι διαφέρει; Η Λεμφική Παροχέτευση με τα Χέρια ουσιαστικά αποτελεί την ιατρική, επιστημονική εκδοχή. Απαιτεί γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας, παθολογίας και παθοφυσιολογίας για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα οιδήματα. Δεν πονάει, δεν δημιουργεί μωλωπισμούς και έχει ελάχιστες πιθανές παρενέργειες. Πότε δεν πρέπει να εφαρμοστούν οι τεχνικές; Υπάρχουν συγκεκριμένες, σαφείς αντενδείξεις για τις τεχνικές: w Όταν υπάρχει ένα σοβαρό συστημικό οίδημα όπως στις περιπτώσεις βαριάς καρδιακής ή νεφρικής ανεπάρκειας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό, όταν υποψιαζόμαστε κάποια σοβαρή κατάσταση, να παραπέμπουμε τον ασθενή μας για ιατρική αξιολόγηση. w Όταν υπάρχει ενεργή λοίμωξη μαλακών μορίων. Θα την ακούσουμε με τους ιατρικούς όρους «ερυσίπελας» και «κυτταρίτιδα». Η δεύτερη δεν πρέπει να συγχέεται με την μορφή φλοιού πορτοκαλιού! Είναι σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη και απαιτεί ιατρική θεραπεία. w Όταν υπάρχει οξεία θρομβοφλεβίτιδα ή υποψία αυτής! Ακόμα και αν υποψιαζόμαστε κάποια από τις παραπάνω καταστάσεις πρέπει να παραπέμψουμε τον ασθενή για ιατρική εξέταση. www.deluxemagazine.gr

Πόσες θεραπείες απαιτούνται για να δει κάποιος αποτέλεσμα; Ο αριθμός των συνεδριών δεν είναι συγκεκριμένος αλλά εξαρτάται από την πάθηση, τις συνοδές παθολογίες, την ηλικία του ασθενή και τη δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος. Αν έχουμε να κάνουμε με λεμφοίδημα τότε πρέπει να ακολουθήσουμε τις αρχές της Ολοκληρωμένης Αποσυμφορητικής Θεραπείας που μπορεί να περιλαμβάνει από 2-3 μέχρι 12-15 συνεχόμενες θεραπείες ανάλογα με τον όγκο και τη σκληρότητα του οιδήματος. Όταν έχουμε ήπια οιδήματα λόγω κούρασης ή φαρμακευτικής αγωγής συστήνεται να εφαρμόζονται 3-4 συνεχόμενες θεραπείες για να δώσουν μία «ώθηση» στο λεμφικό σύστημα. Ανάλογα με την αποτελεσματικότητα αυτής της πρώτης εντατικής φάσης, ακολουθούμε έπειτα μία συντήρηση με μία θεραπεία ανά 7, 14 ή 30 ημέρες. Πώς μπορώ να βρω τον κατάλληλο θεραπευτή; Η Λεμφική Παροχέτευση με τα Χέρια αποτελεί μία μεταπτυχιακή εξειδίκευση της φυσικοθεραπείας. Ένας φυσικοθεραπευτής έχει όλο το θεωρητικό υπόβαθρο και τις πρακτικές δεξιότητες για να εφαρμόσει αυτές τις τεχνικές, θα πρέπει όμως να έχει ακολουθήσει την κατάλληλη εκπαίδευση. Η ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ που αποτελεί την επιστημονική ομάδα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών που αφορά τη διαχείριση οιδημάτων, διατηρεί μητρώο πιστοποιημένων θεραπευτών. Συμπερασματικά: Η Λεμφική Παροχέτευση με τα Χέρια αποτελεί μία εξαιρετική θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί είτε ως μία αποτελεσματική θεραπεία οιδημάτων είτε ως ένα εργαλείο για την ευεξία και την ομορφιά. Απαιτεί γνώσεις και εμπειρία από την πλευρά του θεραπευτή και προσφέρει ποιότητα ζωής στον άνθρωπο! D Ευριπίδης Τριανταφύλλου Φυσικοθεραπευτής MSc Πιστοποιημένος Εισηγητής Σεμιναρίων MLD/CDT (Vodder) Ειδικός στην Αξιολόγηση Συμπιεστικών Ενδυμάτων www.bioanadrasis.com • www.mediphysio.gr Facebook: Evripidis Triantafyllou / ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ 5 3


DELUXE business woman ΠΟΠΗ ΣΚΑΓΙΑ

Η Επιτομή της Επιχειρηματικής Μεταμόρφωσης! Ε

ίναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή που φιλοξενώ σ’ αυτό το τεύχος την Πόπη Σκαγιά: μια γυναίκα με σπουδές Πανεπιστημιακές και Μεταπτυχιακές Ψυχολογίας και Επιχειρηματικής Οργάνωσης που ξεκίνησε πολύ νέα να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, και παρά την κρίση στην αγορά του χαρτιού και την επικράτηση του ψηφιακού κόσμου, έχει καταφέρει με το όραμα και την θετική της οπτική να εξελίσσει και να διατηρεί συνεχώς την SKAG στις πρώτες θέσεις της επιχειρηματικής κοινότητας! Τα μυστικά της, το πάθος γι’ αυτό που κάνει, η ανθρωποκεντρικότητα και προσωπική της εξέλιξη μέσα από τις προκλήσεις που ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΙΑ συνεχώς ξεπερνά, βγαίνοντας ακόμα καλύτερη! Με άλλα ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ λόγια, μια γυναίκα με Ψυχική Ανθεκτικότητα! Ποιες ήταν και είναι οι βασικές σου αξίες, αρχές και προσωπικά χαρακτηριστικά που θεωρείς ότι σε βοήθησαν να πετύχεις στην καριέρα; Πάθος με αυτό που καταπιάνομαι αλλά και ήθος είναι αυτά που επιθυμώ να διακρίνουν το σύνολο των ενεργειών μου σε όλες τους τις εκφάνσεις. Για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να μας εμπιστεύονται οι πελάτες θα πρέπει να τους σεβόμαστε, να ενδιαφερόμαστε οι ίδιοι προσωπικά για εκείνους και να τους τροφοδοτούμε με γνώσεις και συμβουλές ως πολύτιμους συνεργάτες. Τι είναι αυτό που όταν συμβαίνει στην δουλειά σου, σου δίνει την μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση; Αυτό που με γεμίζει μοναδικά συναισθήματα είναι όταν ολοκληρώνεται μια νέα σειρά προϊόντων. Όταν μετά από μήνες προσπάθειας, σχεδίασης, δοκιμών εκτύπωσης και φινιρίσματος πάει για παραγωγή και με αγωνία περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα. Όταν δε πάρω το προϊόν στα χέρια μου και θα το επεξεργαστώ η χαρά και η ικανοποίησή μου δεν περιγράφονται. Αισθάνομαι σαν κουκουβάγια Μαμά, είναι το παιδί μου και το καμαρώνω. Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες και εμπόδια που συνάντησες στην πορεία της καριέρας σου; Με τα χρόνια έχω καλλιεργήσει την αισιοδοξία μου και έχω μάθει να μεταφράζω τις δυσκολίες σε προκλήσεις. Πάντα αναρωτιέμαι σε κάθε εμπόδιο που θα συναντήσω τι εναλλακτικές υπάρχουν. Παλιά αγχωνόμουν αρκετά. Τώρα δεν μπορεί να με αγχώσει κάτι εύκολα. Λειτουργώ υπό πίεση χωρίς να χάσω την αυτοσυγκέντρωσή μου, και σε κρίσιμες στιγμές ανταπεξέρχομαι μια χαρά! Δυσκολίες συνάντησα στην αρχή επειδή δεν είχα αρκετές γνώσεις και εμπειρία, που απέκτησα σταδιακά, με μελέτη και μέσα από την δουλειά. Στην πορεία απέκτησα τέτοια αυτοπεποίθηση ώστε να μπορώ να διεκδικώ για την SKAG όσα της αξίζουν με γνώμονα πάντα την συνείδησή μου και την Αλήθεια. Ποιες είναι οι “deluxe” απολαύσεις σου (δηλαδή τι θεωρείς πολυτέλεια για τον εαυτό σου, ότι και να είναι αυτό, είτε κάποιο ακριβό ρούχο/αξεσουάρ, είτε καλλυντικά, spa, είτε χρόνος χαλάρωσης, είτε οτιδήποτε άλλο σε ευχαριστεί); Μου αρέσουν τα ταξίδια καθώς απολαμβάνω να ανακαλύπτω νέα μέρη κυρίως στην Ελλάδα, παρόλο που έχω ταξιδέψει αρκετά και στο εξωτερικό. Μου αρέσει η καλή παρέα με φίλους γύρω από ένα τραπέζι με νόστιμα, λαχταριστά μεζεδάκια και καλό κρασί. Αποφορτίζομαι και χαλαρώνω τα φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα στο πατρικό του άνδρα μου στα Λαγκάδια Αρκαδίας με το τζάκι αναμμένο και εμένα στον καναπέ με ένα βιβλίο να ταξιδεύω σε άλλα μήκη και 5 4

πλάτη. Απολαμβάνω να φροντίζω τον εαυτό μου και την υγεία μου, πάνω από όλα, ενώ προσέχω ιδιαίτερα το πρόσωπό μου. Το περιποιούμαι πολύ συχνά και όσο μεγαλώνω θέλω να το διατηρώ όσο πιο φρέσκο γίνεται. Το πρόσωπο άλλωστε είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας, όλα είναι στο χέρι μας αρκεί να υπάρχει θέληση και πειθαρχία. Αν μπορούσες να γυρίσεις πίσω τον χρόνο, τι δεν θα ξαναέκανες με τον ίδιο τρόπο; Θα επιδίωκα ίσως μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Τι χρειάστηκες πάνω απ’ όλα για να φέρεις σε πέρας μια υπεύθυνη και απαιτητική επιχειρηματική καριέρα, την οικογένεια, την κοινωνική και προσωπική ζωή; Δύναμη και αντοχή και φυσικά τον σύζυγό μου πάνω από όλα. Είμαι πολύ τυχερή διότι για αρκετά χρόνια εκπλήρωνε και τους δύο ρόλους, Μάνας και Πατέρα και δεν στερήθηκε γονικής φροντίδας η κόρη μας, όταν ταξίδευα. Του χρωστώ πολλά! Τώρα που μεγάλωσε η κόρη μας, συνεχίζει να μας φροντίζει! Είναι πολύ δραστήριος και ικανός μιας και καταπιάνεται με πολλά. Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που θεωρείς απαραίτητα για να αντιμετωπίσει μια επιχειρηματίας την κρίση και τους δύσκολες συνθήκες που συναντάμε σήμερα τους αγορές; Όλα βασίζονται στις ανθρώπινες σχέσεις. Όταν έχεις ένα καλό κλίμα στην επιχείρησή και ξέρουν οι εργαζόμενοι πως ό,τι και να γίνει θα είμαστε όλοι μαζί, τότε έχεις ένα «στρατό» έτοιμο να πολεμήσει για την εταιρία, γιατί είναι η οικογένειά του και θα έκανε για εκείνη το καλύτερο, ώστε να βγει από τα αδιέξοδα. Με την σειρά της βέβαια και η εταιρία στηρίζει και φροντίζει τους ανθρώπους της. Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες! Όταν ξέρουν ότι έχουν δίπλα τους μια δυναμική παραγωγική μονάδα που θα τους τροφοδοτήσει με τα προϊόντα της ανά πάσα στιγμή, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Αισθάνονται εμπιστοσύνη και ασφάλεια ιδιαίτερα μάλιστα σε κρίσιμες και δύσκολες συγκυρίες βλέπουμε ότι μεγαλώνει η πιστότητα των πελατών μας. Τι συμβουλή θα είχες να δώσεις τους νέες κοπέλες που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους; Να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που θέλουν να ασχοληθούν. Έπειτα να αποκτήσουν πείρα μέσα από τη δουλειά, σεβόμενες τους γύρω τους. Τέλος, να μάθουν να διεκδικούν αυτό που τους αξίζει. Η σειρά να είναι πάντα η παραπάνω και όχι να διεκδικούν χωρίς γνώση, εμπειρία και σεβασμό. Προσωπικά εγώ όταν προσλαμβάνω δεν ασχολούμαι τόσο με τα πτυχία, αλλά με τους χαρακτήρες και τις αξίες και όπως μ’ αρέσει να τονίζω: «Την ηθική την φέρνουμε από το σπίτι μας, δεν καλλιεργείται και δεν μαθαίνεται». D www.deluxemagazine.gr


www.johnp-shop.com John p. @johnp_shop


© Jerome Mondière

DELUXE place to be

HÔTEL RICHER DE BELLEVAL

ART DE VIVRE ΣΤΟ ΜONTPELLIER! Η ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ ΈΝΌΣ ΚΤΙΡΙΌΥ ΑΦΙΈΡΩΜΈΝΌΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΌΧΗ ΠΌΛΥΤΈΛΩΝ ΥΠΗΡΈΣΙΩΝ, ΤΗ ΓΑΣΤΡΌΝΌΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΈΧΝΗ, ΈΧΈΙ ΤΌ ΌΝΌΜΑ HÔTEL RICHER DE BELLEVAL ΚΙ ΈΝΤΌΠΙΖΈΤΑΙ ΣΤΌ ΠΑΝΤΑ CLASSY ΚΑΙ LUXURIOUS ΜONTPELLIER ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ. ΑΠΌ ΤON ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΌ ΜΠΌΥΓΑ 5 6


© Jerome Mondière © Jerome Mondière

© Jerome Mondière

© Alexia Roux

Τ

ο Hôtel Richer de Belleval αποκαλύπτει το μεγαλείο του με την πρώτη ματιά. Ανακαινισμένο μέχρι την πιο μικρή λεπτομέρεια από τους καλύτερους ειδικούς στην αναπαλαίωση, το πρώην αρχοντικό του 17ου αιώνα –και πρώτο δημαρχείο της πόλης– έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές boutique hôtel, που περιλαμβάνει γκουρμέ εστιατόριο και ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης, μέλος της διάσημης αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Relais & Chateaux. «Καλπάζοντας» στο ρομαντικό μοτίβο της εποχής του Διαφωτισμού, αυτό το κτίριοκόσμημα αναδεικνύει στο έπακρο τον γοητευτικό συνδυασμό της διακοσμητικής κι αρχιτεκτονικής τέχνης κρατώντας αλώβητο το πνεύμα της καλλιτεχνικής κληρονομιάς που το χαρακτηρίζει εδώ και… αιώνες. Έτσι, το παρελθόν και το παρόν αλληλοσυνδέονται μοναδικά, όπως αποδεικνύεται από τα 20 πολυτελή δωμάτια που μονίμως… φλερτάρουν με το κλασικό και το μποέμ. Οι χώροι έχουν επανασχεδιαστεί σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Philippe

5 7


DELUXE place to be

Prost και τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Christian Collot με κύριο στόχο την ισορροπία και την πλήρη αρμονία ανάμεσα στις ιστορικές περιόδους του κτίσματος.

Εκτός από τα 20 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων πέντε σουιτών, επιπλωμένα με μια «μονόχρωμη» προσέγγιση στους relaxing τόνους του λευκού, του γκρι, του μπεζ, του πράσινου και του μπλε, το ξενοδοχείο περιλαμβάνει το εστιατόριο Jardin des Sens με τρεις τραπεζαρίες και το μπιστρό La Canourgue με μια φωτεινή εσωτερική αυλή, διακοσμημένη με κολώνες, πολυελαίους, μπαλκόνια κι άφθονα, ψηλά παράθυρα. Ανάμεσα σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, την είσοδο και την κομψή σκάλα που οδηγεί στα ιδιωτικά δωμάτια, ο μεγάλος χώρος έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να θυμίζει χειμερινό κήπο, αποτελούμενο από τις τρεις κλασικές συλλογές της ισπανικής εταιρείας επίπλων Kettal: Roll by Patricia Urquiola, Boma by Rodolfo Dordoni και Cala by Doshi Levien. Στο εσωτερικό, στο κοκτέιλ μπαρ Elytre κυριαρχεί μια θεατρική πολύχρωμη γυάλινη οροφή -ένα έργο του Jan Fabre-Hommage à un esprit libre-, αφιερωμένο στον Pierre Richer de Belleval, τον βασιλικό γιατρό και βοτανολόγο που τον 16ο αιώνα δημιούργησε τον πρώτο Jardin des Plantes στη Γαλλία και το Μontpellier.

© Jerome Mondière

COUR INTÉRIEURE ΜΈ ΤΗΝ ΥΠΌΓΡΑΦΗ ΤΗΣ KETTAL

Το αρχοντικό φιλοξενεί επίσης το Ίδρυμα Τέχνης GGL, του οποίου η πρωταρχική αποστολή είναι ο διάλογος μεταξύ κληρονομιάς και Σύγχρονης Τέχνης. Τέσσερα μνη-

5 8

© Jerome Mondière

Η ΤΈΧΝΗ ΤΌΥ ΖΗΝ


www.deluxemagazine.gr

© Jerome Mondière

© Jerome Mondière

© Jerome Mondière

μειώδη σύγχρονα έργα, που ανατέθηκαν από το Ίδρυμα, διακοσμούν τους τέσσερις κεντρικούς χώρους του κτιρίου, αντανακλώντας την ιστορική διακόσμηση, επιλεγμένα από την curator Numa Hambursin. Tα Vaults στην είσοδο είναι διακοσμημένα από τον Jim Dine, ενώ κομμάτια του Abdelkader Benchamma βρίσκονται στο λόμπι. Έργα της Marlène Moquet επεκτείνονται στο μνημειώδες κλιμακοστάσιο, ενώ οι τοίχοι του μπουντουάρ στο δεύτερο όροφο, έχουν την υπογραφή της Olympe Racana-Weiler. Στον χώρο του ιδρύματος πραγματοποιούνται κι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, προσβάσιμες σε όλους, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

5 9


© Jerome Mondière

© Jerome Mondière

© Jerome Mondière

DELUXE place to be

6 0


© Fangchun XU

Καθώς απολαμβάνετε τη θέα στην πλατεία Place de la Canourgue, η σύγχρονη κουζίνα του Jardin des Sens είναι αναπόσπαστο κομμάτι της όλης εμπειρίας που προσφέρει το eclectic αυτό boutique hôtel. Επικεφαλής είναι οι βραβευμένοι δίδυμοι σεφ Jacques και Laurent Pourcel, που έχουν βρει στο Hôtel Richer de Belleval ένα σκηνικό αντάξιο της κορυφαίας –και πολυβραβευμένης– μαγειρικής τους έκφρασης. Το ασυναγώνιστο μαγειρικό ντουέτο προσφέρει over the top γαστρονομικές εμπειρίες στους τρεις ξεχωριστούς χώρους του Jardin des Sens, κάτω από τις μαρμάρινες δημιουργίες και τους πίνακες του Jean de Roy, τα τρισδιάστατα μενταγιόν και τους κυλίνδρους. Επίσης προτείνει μια bistronomic (μοντέρνες γαλλικές συνταγές) κουζίνα στον επάνω όροφο, στην πρώην αίθουσα γάμου, στην αυλή του ξενοδοχείου ή στη βεράντα, κοντά στις μουριές της Place de la Canourgue. Τα δημοφιλή αξιοθέατα κοντά στο Hôtel Richer De Belleval περιλαμβάνουν την Place de la Comédie, την Εθνική Όπερα του Μontpellier και το γνωστό συνεδριακό κέντρο Corum. Το πλη-

www.deluxemagazine.gr

© Jerome Mondière

DUO GASTRONOMIC!

σιέστερο αεροδρόμιο είναι το Montpellier - Mediterranee, σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από το ξενοδοχείο. Το ήσυχο, πέντε αστέρων boutique hôtel κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα που άνοιξε εκ νέου τις πύλες του τον Ιούνιο του 2021, αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους γνωρίζουν –κι επιθυμούν– να… κακομάθουν τον εαυτό τους! D Place de la Canourgue 34000 Montpellier, Γαλλία www.hotel-richerdebelleval.com

6 1


DELUXE food society GB ROOF GARDEN RESTAURANT ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Tο GB Roof Garden Restaurant και ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης, του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, υποδέχονται την καλοκαιρινή σεζόν. Ο διακεκριμένος Chef De Cuisine Νίκος Λιόκας, ήρθε να συμπληρώσει την ταλαντούχα γαστρονομική ομάδα. Με γαστρονομικές μεσογειακές επιρροές αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του GB Roof Garden σχεδιάζοντας ένα «fine comfort» μενού με μια ευρεία παλέτα γνήσιων γεύσεων και κάθε πιάτο που δημιουργεί είναι ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι. Το ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού αναδεικνύει με δημιουργικό τρόπο την εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, αρχές που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Αναδύουν ένταση και βαθιά νοστιμιά και ετοιμάζονται με φρέσκα υλικά εποχής και έμφαση στα βιολογικά

&

TASTE

STYLE

ΟDORI ΜΕ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΟ ΑΕΡΑ

Φέτος το καλοκαίρι, το πολυβραβευμένο Odori Vermuteria Di Atene προσκαλεί τους λάτρεις της αυθεντικής Iταλικής κουζίνας, να απολαύσουν τις ξεχωριστές δημιουργίες του σεφ Νίκου Σωτηρόπουλου, με φόντο το urban σκηνικό της Αθήνας.

εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών, υπάρχει μάλιστα χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού. Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε το ταρτάρ από λαβράκι, την τσακώνικη μελιτζάνα με γλάσο ντομάτας, το χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με μανούρι Βλάστης και το τραγανό προζυμένιο ψωμί, την ψητή σφυρίδα με αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί αλλά και το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο μπούτι.

HENDRICK’S NEPTUNIA GIN! Το Hendrick's NEPTUNIA Gin είναι η νέα, απολαυστικά δροσερή Limited Edition πρόταση από τη Μaster Distiller του Hendrick’s Gin, Lesley Gracie, που αιχμαλωτίζει τη σαγηνευτική μαγεία της θάλασσας σε ένα τζιν. Την Lesley ενέπνευσε το μελωδικό τραγούδι των κυμάτων, κατά τις μακρινές βόλτες της στις παραλίες της Σκωτίας, χώρα καταγωγής του Hendrick’s Gin. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της στη χημεία, την εμπειρία της στους πειραματισμούς και το πάθος της για τους συνδυασμούς βοτάνων, η Lesley αιχμαλώτισε αυτήν τη μαγική αίσθηση και την εμφιάλωσε σε ένα τζιν.

BEEF BAR ATHENS To Beefbar Athens στο ξενοδοχείο FOUR SEASONS Astir Palace αποτελεί και αυτή τη χρονιά τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, με πρωταγωνιστές τους πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς και τα μοναδικά signature cocktails. Ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι γεύσεων, που φέρει την υπογραφή του chef Παναγιώτη Ρέτζη, και με πρωταγωνιστές το υψηλής ποιότητας κρέας και τις διαφορετικές κοπές, θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα all time classic πιάτα του Beefbar Athens, όπως το beef ribeye ham, το signature carpaccio και το tartare & tartine, συναντούν το KFC (Kobe beef tallow fried chicken), τα Quesadillas από Braised Wagyu και το Calamari Crunc, ενώ το leaf menu είναι αφιερωμένο σε όσους επιθυμούν ανάλαφρες επιλογές, χωρίς κρέας. 6 2


Find YOUrawSELF

Making Authentic Wines #oenopswines #etsiapla


DELUXE viparade

H ΜΟËΤ

ΆΝΟΙΞΕ ΚΆΙ ΠΆΛΙ ΠΆΝΙΆ!

Βίκυ Καγιά

Ο ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .. ΜΟEΤ & CHANDON ΣΤΟ 10Ο SPETSES CLASSIC YACHT REGATTA 2022 6 4

A

λμύρα, αέρας, υψηλοί κόμβοι, περήφανα πανιά, εμβληματικά σκαριά! Μαγικές εικόνες αλλά και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις πρόσφερε ο 10ος επετειακός Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών. Το Spetses Classic Yacht Regatta 2022 (SCYR), διεξήχθη από τις 23 ως τις 26 Ιουνίου με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, Χρυσό χορηγό τη σαμπάνια Moët & Chandon, μέγα υποστηρικτή το Poseidonion Grand Hotel, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθώς και την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών! Το υπέροχο νησί των Σπετσών, κατακλύστηκε από πλήθος σκαφών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Οι συμwww.deluxemagazine.gr


Απονομές βραβείων

Άποψη χώρου

Λίζα Σταθάτου, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής SCYR – Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Ελίζα Προκοπίου, Αντιπρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος – Μαρίνα Κουταρέλλη, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου SCYR.

μετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, κάνοντας τον αγωνιστικό παλμό να χτυπάει δυνατότερα από κάθε άλλη χρονιά. Η Moët & Chandon ως περήφανος Χρυσός χορηγός πρόσθεσε μερικά ακόμη ναυτικά μίλια στη μακρόχρονη ιστορία της ως λάτρης και υποστηρικτής του συναρπαστικού κόσμου της ιστιοπλοΐας. Η επιτομή της κομψότητας, η παλαίωση, η διπλή ζύμωση πείσματος και πειθαρχίας δεν θέτουν μόνο τις βάσεις ηθικής ενός εκ των ωραιοτέρων αγώνων της Μεσογείου αλλά και εκείνες της κορυφαίας σαμπάνιας του κόσμου. Την έναρξη του Spetses Classic Yacht Regatta 2022 κήρυξε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Λίζα Σταθάτου και την αντιπρόεδρο του ΝΟΕ, κυρία Ελίζα Προκοπίου. Η πρώτη μέρα έκλεισε με το λαμπερό Welcome Cocktail powered by Moët & Chandon, στο ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, σημείο κατατεθέν του νησιού των Σπετσών. www.deluxemagazine.gr

Τη 2η μέρα βραβεύτηκαν τα σκάφη Αλκμήνη, Caretta-Caretta, Glaramara, Larne, Marida και Navisa, που έχουν τιμήσει το θεσμό και στα δέκα χρόνια του. Το Moët & Chandon Gold Sponsor Award παρέλαβε το σκάφος Glaramara, με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη. Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, επίτιμη καλεσμένη της σαμπάνιας Moët & Chandon, η κυρία Βίκυ Καγιά παρευρέθη στο welcome party, στο Poseidonion Grand Hotel, ενώ την 2η ημέρα της διοργάνωσης είχε την ευκαιρία να επιβιβασθεί στο σκάφος Glaramara, να γνωρίσει το πλήρωμα και να μυηθεί στα μυστικά της ιστιοπλοΐας. Στο τέλος δεν παρέλειψε να απολαύσει ένα ποτήρι Moët Brut Imperial! Η Moët & Chandon είναι εδώ και αιώνες, από το 1743, η κορυφαία σαμπάνια των μεγάλων στιγμών και του savoir-faire, με μία φιάλη της να ανοίγει κάθε δευτερόλεπτο κάπου στον κόσμο γιορτάζοντας την επιτυχία και την απόλαυση της ζωής! D 6 5


The

Summer E X P E R I E N C E ΜΥΣΤΙΚΌΙ ΠΡΌΌΡΙΣΜΌΙ, ΤΈΧΝΗ, ΠΡΌΪΌΝΤΑ ΈΥΖΩΙΑΣ, ΠΌΛΙΤΙΣΜΌΣ, ΔΙΈΘΝΈΙΣ ΠΑΡΌΥΣΙΈΣ, ΓΈΥΣΈΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΌΥΡΓΌΙ ΌΡΙΖΌΥΝ ΤΌΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΌΥ ΈΛΛΗΝΙΚΌΥ ΚΑΛΌΚΑΙΡΙΌΥ.

ΑΠΌ ΤΌΥΣ ΚΑΤΙΑ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΌ ΜΠΌΥΓΑ

1. 1. ΑΡΧΑΜΠΌΛΗ Ένας «κρυφός» θησαυρός με ιστορική και πολιτιστική σημασία είναι η Αρχάμπολη στην Εύβοια, 50 χλμ. βορειοανατολικά της διαχρονικά κοσμοπολίτικης Καρύστου. Εκτός του αρχαιολογικού χώρου όπου σώζονται τα ερείπια ενός οργανωμένου οικιστικού συνόλου, εκεί βρίσκεται και μια μικρή αλλά πλούσια ακτή, η ομώνυμη παραλία Αρχάμπολη. Βγαλμένη μέσα από ένα νησιώτικο τοπίο, διαθέτει γαλάζια και καθαρά νερά με λευκή, απαλή άμμο. Μια σχετικά άγνωστη παραλία καθώς δε διαθέτει σκιά, αλλά λούζεται από το φως του ήλιου και περιτριγυρίζεται από επιβλητικά βράχια. Ένα παραδεισένιο τοπίο που όποιος το επισκεφτεί δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί. Κατάλληλη για όσους ψάχνουν προορισμούς κοντά στην Αττική.


2 ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΈΝ ΈΧΈΙ! Δύο μικροί όρμοι με γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βράχια και καταπράσινους λόφους, προσεγγίσιμοι μόνο με τα πόδια, σε μικρή απόσταση από τη περιγράφουν τις πασίγνωστες Kαβουρότρυπες στη Σιθωνία. Σειρά έχει το Καρύδι στη Βουρβουρού. Eξωτική και προστατευμένη από τον άνεμο, ξεχωρίζει για τη λευκή άμμο, τη φυσική σκιά των δέντρων και τα ήρεμα, ρηχά νερά, που την καθιστούν τέλεια οικογενειακή επιλογή ενώ οι μαγικές Αλυκές στην Αμμουλιανή, με διαφανή, κρυστάλλινα νερά σε γαλάζιο και πράσινο χρώμα, λευκή άμμο κι ένα κατάφυτο, φυσικό τοπίο θυμίζουν γιατί αυτή η παραδεισένια παραλία είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες στο Instagram.

2.

3. ΙΣΤΌΡΙΑ ΈΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΠΌ ΦΡΑΓΚΌΣΥΚΌ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΑ Η Γιώτα Παπαγεωργάκη, καθηγήτρια Αγγλικών και ο Σταύρος Δαμιανίδης, μέτοχος και CEO διεθνούς εταιρείας, δημιούργησαν-με έμπνευση από τα ταξίδια και την αγάπη τους στην ελληνική φύση- μία σειρά από ολοκληρωμένα προϊόντα περιποίησης βασισμένα στο φραγκόσυκο και την αγκινάρα. Υπακούοντας στους κανόνες του clean beauty μας συστήνουν τις ευεργετικές ιδιότητες των δυο superfoods-συστατικών που αποτελούν την πεμπτουσία των δραστικών στοιχείων των ισχυρά αποτελεσματικών καλλυντικών. Η εταιρία δεν επενδύει μόνο στην έρευνα και ανάπτυξη με πάθος, αλλά δίνει έμφαση και στην αισθητική, με αποτέλεσμα τα Divine Seeds να βραβευτούν στα European Design Awards για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό των συσκευασιών τους. divineseeds.gr

3.

4.

4. ANAMA RESTAURANT, ΤASTE & BOTTLED POETRY Στον πεζόδρομο της Γιάλοβας με θέα μοναδική στον κόλπο της Πύλου, βρίσκεται μία φρέσκια γευστική αποκάλυψη. Στο παλαιό οινοποιείο του Συνεταιρισμού Κορινθιακής Σταφίδας σε ένα εκπληκτικό χώρο που πήρε ζωή ξανά και ταίριαξε απόλυτα με την φιλοσοφία της ανώτερης γαστρονομικής εμπειρίας, το minimal industrial concept αποτελεί προορισμό για τους λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων και της δημιουργικής κουζίνας δια χειρός Χρύσανθου Καραμολέγκου, ενός καταξιωμένου διεθνώς Έλληνα σεφ, που πρωτοστατεί στην ανανέωση και αναβάθμιση της ελληνικής κουζίνας. anamarestaurant.gr

6 7


5.

8. 6.

7.

μεταξύ του σύγχρονου και του αρχαίου. Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση «μετράει» παραπάνω από είκοσι χρόνια από την τελευταία ατομική έκθεση του Jeff Koons στην Ελλάδα.

6. NATURE ECO RESIDENCES SANTORINI

5. ΈΚΘΈΣΗ JEFF KOONS ΣΤΑ ΣΦΑΓΈΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ Ο Jeff Koons κατέφτασε στην Ύδρα καλεσμένος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του συλλέκτη Δάκη Ιωάννου, για μια πρωτότυπη εγκατάσταση στα σφαγεία του νησιού. Η έκθεση με τίτλο Apollo παρουσιάζει τα νέα γλυπτά του εμβληματικού Αμερικανού καλλιτέχνη μαζί με έτοιμα αντικείμενα που επιλέχθηκαν από τον ίδιο για να εμπλέξουν τον θεατή σε έναν μεταφυσικό διάλογο 6 8

Κοντά στην αρχαία πόλη του Ακρωτηρίου από τον Μάιο του 2020 δεσπόζει ένα από τα εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης. Το πολυτελές Nature Eco Residences Santorini διαθέτει 15 σουίτες γεμάτες vintage διακοσμητικά στοιχεία σε γήινους τόνους και χειροποίητα έπιπλα πλήρως εναρμονισμένα με την αρχιτεκτονική του νησιού. Εδώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν αχόρταγα τα γαλαζοπράσινα νερά ψηλά από την Καλντέρα και τους απότομους βράχους που έχουν σχηματίσει εδώ και αιώνες η λάβα.

7. ΤΌ ΗΛΙΌΒΑΣΙΛΈΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΌΡΤΑΡΑ ΣΤΗ ΝΑΞΌ Όλα στη Νάξο ξεκινάνε από εκεί! Η Πορτάρα, η διάσημη σε όλον τον κόσμο τεράστια

μαρμάρινη πύλη, αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα σαγηνευτικό κι άλυτο μυστήριο, γύρω από την οποία έχουν γραφτεί κι ειπωθεί πολλά. Στέκεται εδώ κι αιώνες αγέρωχη στη νησίδα Παλάτια, η οποία σήμερα είναι ενωμένη με τη Χώρα της Νάξου. Αναμφισβήτητα αποτελεί το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του πανέμορφου νησιού και το αγαπημένο spot για να απολαύσει κάποιος το ηλιοβασίλεμα.

8. ΤΌ ΚΡΥΜΜΈΝΌ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙ ΤΌΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΛΙΧΑΔΑΣ Aπέραντο γαλάζιο μεταξύ βόρειας Εύβοιας και Καμένων Βούρλων, σε νησίδες με χρυσή άμμο κι ένα σπάνιο ναυάγιο στον βυθό. Aυτά είναι τα Λιχαδονήσια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την Καραϊβική. Το καλά κρυμμένο μυστικό, όμως, βρίσκεται στον κοντινό Αη Γιώργη Λιχάδας, ένα μικρό ψαροχώρι με πανέμορφες παραλίες,απέναντι από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και δεν είναι άλλο από την περίφημη ψαροταβέρνα του «ΑΝΤΩΝΗ». Θα δέσετε με το σκάφος σας στην προβλήτα του ήρεμου www.deluxemagazine.gr


9.

10. 11.

κόλπου ή θα φτάσετε με το αυτοκίνητό σας. Στην οικογενειακή ταβέρνα, που στέκει εδώ από το 1967, θα απολαύσετέ την καλύτερη αστακο/καραβιδομακαρονάδα της περιοχής, φρέσκα ψάρια, θαλασσινούς μεζέδες αλλά και σπιτικά πιάτα, όλα από τοπικά προϊόντα. Ακριβώς πάνω στο κύμα, θα απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, με ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο μικρών τοπικών παραγωγών. Αν η βάση σας είναι ο Αντώνης –μπορείτε να κλείσετε και δωμάτια– η μονοήμερη εκδρομή στα Λιχαδονήσια, στο Κάβο, στη Χρυσή Ακτή επιβάλλεται, ενώ καλή ιδέα είναι και η πεζοπορία στα μονοπάτια του χαριτωμένου χωριού. Facebook page@ Antonisevia Lixada

γράφο και πολλές παράλληλες δράσεις. Σε ένα μοναδικό σκηνικό το

9. SARISTRA FESTIVAL 2022

H κοσμοπολίτικη και εμβληματική Astir Beach στον Αστέρα Βουλιαγ-

Το Saristra Festival, ένα από τα πιο ιδιαίτερα καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ελλάδα, από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου δίνει και φέτος ζωή στο εγκαταλελειμμένο χωριό των Παλιών Βλαχάτων Σάμης στην Κεφαλονιά για τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, τέχνη, κινηματο-

παρελθόν συνδέεται με το παρόν, με το φεστιβάλ να παίρνει το όνομά του από την κεντρική πλατεία του χωριού.

10. ΦΈΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΌΥ Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, μετά τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας, επανέρχεται δυναμικά, με μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών, φιλοξενώντας ξεχωριστές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις τοπικών φορέων.

11. ASTIR BEACH ΣΤΌΝ ΑΣΤΈΡΑ ΒΌΥΛΙΑΓΜΈΝΗΣ μένης, έχοντας επιβραβευτεί για 23η χρονιά με Γαλάζια Σημαία, παραμένει και φέτος ο απόλυτος προορισμός διακοπών στην Αθήνα και υπόσχεται σε όλους τους επισκέπτες μια κορυφαία seaside εμπειρία χαλάρωσης, απόλαυσης και πολυτέλειας.


11.

12.

13.

μορφη Χώρα αποτελεί ιδανικό προορισμό. Αν αγαπάτε την απλότητα και την ήρεμη ομορφιά που γαληνεύει, θα γίνει το προσωπικό σας καταφύγιο. Το λευκό και το γαλάζιο κυριαρχούν, ενώ πανέμορφα στενά σοκάκια θα σας οδηγήσουν στο Ενετικό κάστρο, την καρδιά του νησιού. Το πιο ωραίο αιγαιοπελαγίτικο ξημέρωμα ανήκει δικαιωματικά στον όμορφο αυτό τόπο.

13. Ό JOHN MALKOVICH ΣΤΌ ΗΡΩΔΈΙΌ 11. ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΓΙΑ "ΠΡΑΣΙΝΈΣ" ΜΈΤΑΚΙΝΗΣΈΙΣ Το πανέμορφο ελληνικό νησί γίνεται εργαστήριο του μέλλοντος για τις «πράσινες» μετακινήσεις. Στα κλιματικά ουδέτερα προγράμματα ηλεκτροκίνησης μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας σε συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο, περιλαμβάνονται ηλιακά πάνελ για την παραγωγή οικολογικού ρεύματος, ηλεκτρικά οχήματα, εφαρμογές 7 0

car-sharing κι έξυπνες, δημόσιες υπηρεσίες μετακίνησης. Έτσι, η Αστυπάλαια, εκτός από ιδιαίτερος καλοκαιρινός προορισμός, μεταμορφώνεται στον απόλυτο eco-friendly παράδεισο των Δωδεκανήσων.

12. ΞΗΜΈΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ Καταφύγιο των Αργοναυτών κι αγαπημένη του Θεού Απόλλωνα, λουσμένη στο εκτυφλωτικό φως του Αιγαίου η Ανάφη, με τους φιλόξενους κατοίκους και την πανέ-

Ο John Malkovich, ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών, καταφθάνει στη χώρα μας στις 6 Οκτωβρίου με το απολαυστικά σαρκαστικό πρότζεκτ The Music Critic που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Aleksey Igudesman, γιατί όπως λέει ο ίδιος: «Ο Σούμαν απλώς φαντάζεται τον εαυτό του συνθέτη, ενώ ο Μπραμς είναι ένας μπάσταρδος χωρίς κανένα μουσικό χάρισμα και ο Ντεμπυσσύ είναι έτσι απλά, άσχημος». www.deluxemagazine.gr


In one of the older bars in Hora, in a picturesque alley of the old town, Giorgakis and his music choices are waiting for you to have fun with, making you drunk with his party mood. Open all year round, from 9 pm until dawn

Chora, Naxos | Τ +30 22850 25336


14.

15. 16.

Aχιλλέας Παπακώστας, Untitled, 2004

14. ΤΌ ΠΑΘΌΣ ΤΌΥ ΌΡΑΤΌΥ «Το πάθος του ορατού». Μια ιχνηλάτηση στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής παραστατικής ζωγραφικής, από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, μέσα από 104 έργα ζωγραφικής 64 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών της συλλογής του Αντώνη και της Άζιας Χατζηιωάννου, αποτελεί η έκθεση “Το πάθος του ορατού”, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και εγκαινιάζεται το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022.

15. GRANDMA’S ΣΤΌ ΈΣΤΙΑΤΌΡΙΌ ΤΌΥ ΞΈΝΌΔΌΧΈΙΌΥ LIOSTASI ΣΤΗΝ ΙΌ Με πανοραμική θέα το λιμάνι της Ίου και στο βάθος να αχνοφαίνεται η Σίκινος, το Grandma’s συναντά την τοπική κουζίνα των Κυκλάδων με μεσογειακές επιρροές. Την επιμέλεια του μενού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχει ο βραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, γνωστός για την αγάπη που τρέφει για τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας. Στο τιμόνι της κουζίνας θα βρούμε τον Executive Chef του ξενοδοχείου, Χρήστο Κανουλά, ο οποίος ξεδιπλώνει τη μαγειρική του ικανότητα με απόλυτη μαεστρία. 7 2

16. ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΌΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΌ Η παραλία της Κολώνας στην Κύθνο είναι η πιο διάσημη και ίσως η ομορφότερη παραλία όχι μόνο για το νησί της Κύθνου, αλλά κι όλων των Κυκλάδων. Η διάσημη παραλία βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, βόρεια του λιμανιού του Μέριχα κι απέναντι από την επίσης πανέμορφη παραλία της Απόκρουσης. Η πρόσβαση μετά την Απόκρουση γίνεται μέσω ενός σχετικά δύσβατου χωματόδρομου, όμως η οργανωμένη αυτή παραλία είναι τόσο ιδιαίτερη που πραγματικά αξίζει τον κόπο να την επισκεφτεί κάποιος. Είναι ιδανική για να απολαύσει ο επισκέπτης τη θάλασσα και το κολύμπι στα κρυστάλλινα

νερά της. Επίσης, λόγω της θέσης της, προστατεύονται και οι δυο πλευρές από τον αέρα με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

17. ΛΗΜΝΌΣ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΌ ΙΈΡΌ ΤΩΝ ΚΑΒΈΙΡΩΝ Αεροφωτογραφία από το Ιερό των Καβείρων, Λήμνος, Ελληνιστικό Τελεστήριο. Οι Κάβειροι, δαίμονες της φωτιάς και της μεταλλουργίας, της γονιμότητας, του κρασιού και της θάλασσας, κατάγονται από τον αρχέγονο πατέρα τους, τον Ήφαιστο, θεό στενά συνδεδεμένο με την αμιχθαλόεσσα Λήμνο. Το μαγευτικό τοπίο του «Καβειρίου» γίνεται το σκηνικό για δύο παραστάσεις στις 12 και13 Αυγούστου, www.deluxemagazine.gr


17. 18.

υπό το φως της Πανσελήνου. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση από τον Τρύφωνα Κουτσουρέλη, η χορογραφική και σκηνοθετική πρόταση της Αποστολίας Παπαδαμάκη, οι καταξιωμένες ερμηνεύτριες Σαβίνα Γιαννάτου και Μαρία Παπαγεωργίου, ο ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης και έξι επαγγελματίες χορευτές θα ταξιδέψουν το κοινό σε μια τελετουργία εξερεύνησης της ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού.

18. TO GRACE HOTEL TO NO 1 BEST RESORT HOTEL ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΆ ΣΤΆ TRAVEL + LEISURE WORLD'S BEST AWARDS 2022 Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις για το πολυτελές boutique ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης για ακόμη μία χρονιά έρχονται να επιβεβαιώσουν την υψηλού επιπέδου εμπειρία φιλοξενίας με τη μοναδική θέα στη διάσημη καλντέρα. D www.deluxemagazine.gr


DELUXE destination

From

MOUNTAIN to SEA

7 4

www.deluxemagazine.gr


ΚΑΛΟΚΑΊΡΊ ΔΕΝ ΕΊΝΑΊ ΜΟΝΟ ΤΑ ΝΗΣΊΑ. ΤΟ DELUXE ΞΕΚΊΝΑΕΊ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΊΣΤΟ ΟΔΟΊΠΟΡΊΚΟ ΣΤΗΝ ΛΑΞΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ, ΑΝΘΡΩΠΊΝΟ ΠΕΊΣΜΑ ΚΑΊ ΊΣΤΟΡΊΑ ΚΟΝΊΤΣΑ, ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΊΑ ΣΤΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΩΟΥ ΚΑΊ ΤΟΥ ΒΟΪΔΟΜΑΤΗ ΚΑΊ ΚΑΤΑΛΗΓΕΊ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΕΊ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΦΊΝΊΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΊΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΟΣΜΟΠΟΛΊΤΊΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑ. ΓΡΑΦΕΊ Η ΚΑΤΊΑ ΜΗΛΊΑΡΑΚΗ

Α

υτό είναι ένα ταξίδι –εναλλακτική πρόταση για σένα που έχεις κουραστεί από τα νησιά– που εκτός από τα πόδια σου θα μιλήσει και στην ψυχή σου. Θα περπατήσεις πολύ, θα δεις πολλά, θα μάθεις ακόμη περισσότερα κυρίως όμως θα νιώσεις πολλά… Και χωρίς υπερβολή, το κάθε δικό μας «Πολύ» μοιάζει λίγο μπροστά σε όσα αυτός ο ανεξερεύνητος τόπος- μπορεί να σε κάνει να ζήσεις.

Στην Κόνιτσα της πέτρας και των extreme εμπειριών 479 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και ένα ΧΧL long weekend φιλοξενίας μετά, θα σου πω με βεβαιότητα -που η ίδια η εμπειρία της παραμονής μου εδώ γέννησε- πως Ήπειρος δεν είναι μόνο τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια και το «κοσμικό» Πάπιγκο. Αν είσαι ψαγμένος ταξιδευτής και αγαπάς τις δυνατές εμπειρίες, η Κόνιτσα, είναι το αληθινό πετράδι του τουριστικού στέμματος της Ηπείρου. Ατόφια κι ανόθευτη σου κλείνει με νόημα το μάτι και τις 4 εποχές του χρόνου. Και δεν ξέρω αν «μιλάει», το βουνό, το ποτάμι, η αίσθηση ελευθερίας που εδώ σφραγίζει τα πάντα -ή απλά το παλαιωμένο τσίπουρο -πάντως άκου τι έχει να σου πει μια πόλη φτιαγμένη από πέτρα, νερό, θαύματα και αυθεντικότητα. Στο νομό Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 600μ., στην πλαγιά του όρους Τραπεζίτσα, ξεδιπλώνεται αμφιθεατρικά η Κόνιτσα, χτισμένη κατά το παραδοσιακό ύφος της ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής. Πλησιάζοντας

λίγα μέτρα πριν την είσοδο, κοιτάζοντας στα δεξιά, σας υποδέχεται το ξακουστό πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας. Το τοπόσημο της περιοχής- χτίστηκε το 1870- πρόκειται για το ψηλότερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων. Το σκηνικό στο γεφύρι- σύμβολο μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, πλαισιωμένο από οργιώδη φύση και eco zen αύρα. Το μονοπάτι που ξεκινά από αυτό το σημείο, αποτελεί μια από τις εισόδους στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO “Βίκου-Αώου», διασχίζει την χαράδρα Αώου και μέσα από μια μαγευτική διαδρομή δίπλα στο ποτάμι οδηγεί στη Μονή Στομίου (1776). Το απαράμιλλο, πλούσιο, φυσικό περιβάλλον μέσα στην χαράδρα του Αώου, η χαράδρα του Βίκου, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου, τα πολυάριθμα μονοπάτια για πεζοπόρους αλλά και έμπειρους ορειβάτες, τα πλούσια και πυκνά δάση, τα τοξωτά γεφύρια, οι τρεις ποταμοί Αώος, Βοϊδομάτης, Σαραντάπορος και το σημείο όπου συναντιούνται στην πεδιάδα, συνθέτουν ένα επιβλητικό τοπίο που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Η περιοχή χάρη στη γεωμορφολογία της και στις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που προσφέρει, έχει καθιερωθεί ως κέντρο εναλλακτικού τουρισμού. Άλλωστε η Κόνιτσα θεωρείται “η πόλη του καγιάκ “ και μπορεί κάποιος όλο το χρόνο να απολαύσει το αγαπημένο αυτό άθλημα. Δοκιμάστε να κάνετε kayak και rafting στον Αώο και στον Βοϊδομάτη. Τα δύο ποτάμια προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις

τόσο στους αρχάριους όσο και στους πιο έμπειρους του αθλήματος. Αν πάλι αντί για το καγιάκ προτιμάτε το κολύμπι, τότε η κολύμβηση στα πεντακάθαρα νερά των ποταμών είναι μια αξέχαστη εμπειρία Για τους περιπατητές και τους λάτρεις της ορειβασίας, η ανάβαση στα βουνά του Σμόλικα, του Γράμμου και της Τύμφης θα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των επιλογών τους. Καθηλωτική εμπειρία αποτελούν οι Δρακόλιμνες με την εκπληκτική ομορφιά τους και τους μύθους που υπάρχουν γι’ αυτές. Μέσα στην πόλη τώρα, η περιπλάνηση στα ανηφορικά καλντερίμια και μέσα στα πλακόστρωτα σοκάκια της Άνω Πόλης, αποκαλύπτει εντυπωσιακά αρχοντικά, τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και τις πετρόκτιστες εκκλησίες. Εδώ η θρησκευτικότητα σε παίρνει από το χέρι και περπατάει μαζί σου… μιας και η Κόνιτσα είναι απόλυτος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού. Επισκεφθείτε την οικία του Αγίου Παΐσίου, καθώς και τις πιο γνωστές Μονές, την Μονή Στομίου και την Μονή Μολυβδοσκεπάστου, που θα προσκυνήσετε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ενώ ακολουθώντας την διαδρομή ιστορικής μνήμης θα βρεθείτε στα παλιά φυλάκια στα χωριά του Δήμου, εκεί που ο Ελληνικός Στρατός κατατρόπωσε τους εισβολείς Ιταλούς το 1940-41 και γράφτηκαν οι νεότερες σελίδες δόξας της Ιστορίας μας. Πλούσια παράδοση, γραφικοί οικισμοί στα πολυάριθμα χωριά της όπως τα περίφημα Μαστοροχώρια (τα χωριά των μαστόρων), 7 5


DELUXE destination Η πέτρα, τα water sports στον Αώο και το θρησκευτικό στοιχείο χαρακτηρίζουν την Κόνιτσα

ματικών πηγών. Στα Καβάσιλα, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε θερμές μεταλλικές πηγές ενώ στον Αμάραντο, σε απόσταση 28 χλμ από την Κόνιτσα, υπάρχουν ατμόλουτρα μοναδικά στο είδος τους στην Ευρώπη, με τον ατμό να βγαίνει κατ ευθείαν μέσα από το βουνό! Εμπειρία μοναδική! Ετοιμάζουμε βαλίτσες και ξεκινάμε με προορισμό την Πρέβεζα…Μέσα από το τζάμι του αυτοκινήτου παρατηρώ τις βουνοκορφές που αλλάζουν όψη ανάλογα με τη θέση του ήλιου. Παραμένουν όμως πάντα αγέρωχες που κόβουν την ανάσα. Αυτά τα βουνά έχουν πραγματικά κάτι μαγικό που σε κάνει να θέλεις να επιστρέφεις.

Ένα «νησί» που το λένε Πρέβεζα

τα χωριά της Λάκκας Αώου καθώς και τα Πέτρινα χωριά (Γανναδιό, Μοναστήρι, Μόλιστα κ.α) θα σας μαγέψουν όχι μόνο από την τέχνη της πέτρας που κυριαρχεί σε κάθε γωνία αλλά και από τις ντόπιες γεύσεις όπως οι περίφημες Ηπειρώτικες πίτες, το κοντοσούβλι, οι πέστροφες, το πανταχού παρόν τσίπουρο και τα απίθανα γλυκά ταψιού και κουταλιού. Όλα από ντόπια προϊόντα. Με παραδοσιακές συνταγές ετών…

Last but not least: Απολαύστε spa από τη φύση και τις ευεργετικές ιδιότητες των ια7 6

Περίπου τρεις ώρες μετά τα βουνά και τα ποτάμια κάνουμε check in στην πόλη του Καρυτωτάκη. Η Πρέβεζα, με το βλέμμα στραμμένο στα γαλήνια νερά του Ιονίου και στον Αμβρακικό κόλπο είναι μία πόλη-νησί χωρίς να είναι νησί. Κομβικό σημείο που συνδέει την μοναδική ακτογραμμή της Ηπειρωτικής Ριβιέρας με νησιωτικούς προορισμούς όπως η Λευκάδα και οι Παξοί αλλά και αφετηρία ή σταθμός για διακοπές με σκάφος στο Ιόνιο. Είναι κτισμένη πάνω στο σημείο που ο Αμβρακικός κόλπος συναντά το Ιόνιο πέλαγος και που μαζί με το διπλό δέλτα των ποταμών Λούρου και Αράχθου, καθώς και ένα σύστημα λιμνοθαλασσών, αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα που προστατεύεται με τη συνθήκη RAMSAR. Ακριβώς απέναντι το ακρωτήριο Άκτιο γνωστό από την ομώνυμη ναυμαχία το 31 π.Χ. Εντυπωσιακές παραλίες, ένα κουκλίστικο και περιποιημένο ιστορικό κέντρο που χτυπάει ο δυνατός σφυγμός της, καλές τιμές για διαμονή σε μια διαρκώς ανερχόμενη γκάμα αξιοπρόσεκτων ξενοδοχείων, εύκολη πρόσβαση, ναός της ψαροφαγίας με απίθανα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, δεν είναι να απορείς γιατί κερδίζει το στοίχημα των αγαπημένου προορισμού για καλοκαιρινές διακοπές. Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν φτάσεις εδώ είναι μία χαλαρωτική -μετά το ταξίδι -βόλτα στην παραλία και κοσμοπολίτικο χάζι στη βραβευμένη μαρίνα με τα σκάφη και να αφήσεις τον θαλασσινό αέρα να ανανεώσει κάθε σου κύτταρο. Στο ρολόι της πόλης ακριβώς στο κέντρο της είναι το βενετσιάνικο μνημείο που αποτελεί σήμα κατατεθέν και δίνει τον τόνο μιας κοσμοπολίτικης πόλης η οποία όμως έχει κι έντονα στοιχεία ευζωίας και ανεμελιάς. Η καρδιά


Η Γοργόνα της Πρέβεζας σε υποδέχεται σε μία χαριτωμένη και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη πολη, γεμάτη Ιστορία, θάλασσα, καλό φαγητό, αγκαλιασμένη από τον μαγικό Αμβρακικό και τα δελφίνια του

της πόλης χτυπάει στο Σειτάν Παζάρ, στο ιστορικό κέντρο με τα δαιδαλώδη στενά καλντερίμια, με τα χαριτωμένα καφέ, τις απίθανες ταβέρνες, τα μπαράκια και τα μεζεδοπωλεία- ουζάδικα. Εδώ θα πιείς και το εμβληματικό ούζο Ρούμπου, το καλύτερο ούζο της ηπειρωτικής Ελλάδας που παράγει η οικογένεια με παραδοσιακές μεδόθους και μυστική συνταγή. Θα είναι αμάρτημα να μην το σετάρεις γευστικά με τις διάσημες γαρίδες Αμβρακικού και το αυγοτάραχο. Η Ριβιέρα της Ηπείρου είναι βουτηγμένη στην Ιστορία και διαθέτει και τρία Ενετικά κάστρα. Του Παντοκράτορα, του Αγίου Αντρέα και του Αγίου Γεωργίου. Θα εντυπωσιαστείτε από την επιβλητική τους όψη και την αρχιτεκτονική τους. Από τα κάστρα η θέα της πόλης είναι συναρπαστική και πανοραμική κι αξίζει μία selfie στο ηλιοβασίλεμα. Όμως το αρχαιολογικό καμάρι της περιοχής είναι η Αρχαία Νικόπολη η οποία αποτελεί και λόγο από μόνη της για να έρθεις εδώ. Ο αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο σε έκταση 9.000 στρεμμάτων. Η πόλη χτίστηκε από τον Οκταβιανό το 30 π.χ. σε ανάμνηση της νίκης του επί της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αυρήλιου. Εδώ θα δείτε το πολύ ενδιαφέρον μουσείο της Νικόπολης, το Νυμφαίο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, το θέατρο. Στον χώρο της Νικόπολης βρίσκονται ακόμη 6 βυζαντινές εκκλησίες με σπάνια ψηφιδωτά δάπεδα. Το «Ρωμαϊκό Ωδείο» της Νικόπολης (30-27 π.Χ.) βρίσκεται δυτικά της σειράς των παλαιοχριστιανικών τειχών επί της επαρχιακής οδού Πρέβεζας – Άρτας, στο κέντρο της ρωμαϊκής πόλης, σε απόσταση 200 μ. από το παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο της «Νικόπολης». Δεν είναι ακριβώς γνωστό πότε χτίστηκε και πόσο κράτησε η κατασκευή του από τους Ρωμαίους.

www.deluxemagazine.gr

7 7


DELUXE destination

Στον υγρότοπο του Αμβρακικού ζουν περίπου 150 ρινοδέλφινα.

Όρμοι, χερσόνησοι, κόλποι, αμμουδιές και βράχια εναλλάσσονται αρμονικά. Οι παραλίες της Πρέβεζας εκτείνονται σε μήκος 60 χιλιομέτρων. Δάση από πεύκα που φτάνουν μέχρι στις φιλόξενες παραλίες, συνθέτουν μια ειδυλλιακή εικόνα. Η παραλία Κυανή Ακτή βρίσκεται στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, μπροστά από το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, μόλις 200 μ. από το κέντρο της Πρέβεζας ιδανική για παιδιά λόγω των ρηχών και ήρεμων νερών. Ενώ στο Ψαθάκι μόλις 3χλμ. από το κέντρο της Πρέβεζας, θερμά νερά της θάλασσας βρέχουν τις ρίζες των ευκαλύπτων. Για ατέλειωτες βουτιές και οι παραλίες Άγιοι Απόστολοι, Καλαμίτσι και Μονολίθι. 7 8

Χειροκροτώντας τα δελφίνια Από το λιμάνι μπορείτε να πάρετε καίκι που κάνει ημερήσιες εκδρομές και στην είσοδο του Αμβρακικού θα ευχαριστηθείτε τα παιχνιδίσματα των δελφινιών. Κι αυτή είναι μία εμπειρία –που ειδικά αν έχετε παιδιά– αξίζει να ζήσετε και πάει κάπως έτσι… Το καΐκι του Δημήτρη κινείται με χάρη στα ήρεμα νερά. Ο ήλιος καίει, τα νερά στραφταλίζουν σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, τα πουλιά επιχειρούν εναέριες επιδείξεις. Ο κόλπος του Αμβρακικού είναι ένας από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου, προστατεύεται από τη διεθνή συνθήκη Ραμσάρ. Τα ανάμεικτα υφάλμυρα νερά του είναι μια ζεστή φιλόξενη αγκαλιά για δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες αλλά και τις φημισμένες γαρίδες (γάμπαρες) του Αμβρακικού. Εθνικό πάρκο είναι τεράστιας οικολογικής σημασία και ένας από τους μεγαλύτερους κλειστούς κόλπους της Ελλάδας. Μόνιμοι κάτοικοι –με guest εμφανίσεις– 150 χαρούμενα ρινοδέλφινα που ζουν στον Αμβρακικό κόλπο, και δεν φεύγουν από εδώ. Εδώ το είναι το σπίτι τους και χαίρονται να παίζουν με τους ανθρώπους που κάνουν την περιηγητική κρουαζιέρα στα ήρεμα νερά του.Ο τοπικός μύθος του Αμβρακικού λέει πως τα δελφίνια αγαπούν την κλασική μουσική Λατρεία με τον Bocelli, έρωτας με τον Pavarotti. Λατρεύουν,όμως, και την επιβράβευση. Χτυπώντας τους παλαμάκια –όσο πιο δυ-

νατά τόσο πιο πολύ σου κάνουν τη χάρη– εμφανίζονται κι αρχίζουν ένα μοναδικό show. Η ατρόμητη καπετάνισσά μας λέει πως τα δελφίνια θέλουν ανθρώπινη φωνή κι ενθάρρυνση. Κι εμείς, 20 ενήλικες «κρεμασμένοι» απ' όποια πλευρά του καϊκιού πιθανολογούσαμε ότι θα φανούν να τους χτυπάμε ασταμάτητα παλαμάκια: «Μπράβο, μπράβο, παιδιά...» «Μπράβο!» Και δώστου ξανά παλαμάκια Και οι αληθινοί πρωταγωνιστές αυτής της μαγικής παράστασης εμφανίζονται! Παίζουν, ένας ένας ή δύο τρεις μαζί, κάνουν τσαλίμια γύρω από το καΐκι. Βουτούν εδώ και βγαίνουν με μια ανάσα από την άλλη πλευρά… Μη βιαστείτε να σκεφτείτε πως ο ανθρώπινος αυτός ήχος τα ενοχλεί. Όχι, ακριβώς το αντίθετο. Τα ενθαρρύνει να εμφανιστούν. Η μουσική υπόκρουση τέρμα Il Volo. Και να σου τα δελφίνια. Να τα βλέπεις να παίζουν με το νερό, σε μια άρτια χορογραφία που μόνο η ευφυία τους και η φύση μπορεί να σκηνοθετήσει... Δύο ώρες ούρλιαζα σαν «βαμμένος» Ολυμπιακός στην εξέδρα. Ο λαιμός μου έκλεισε από τα «μπράβο» και στο τσακ γλύτωσα την ηλίαση περιμένοντας με το κινητό να πιάσω έστω και τη φιγούρα τους μέσα στο νερό. Αν, όμως, το να χειροκροτάς δελφίνια σε ένα ανορθόδοξο encore κάτω από τον ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού, δεν είναι μία αξέχαστη εμπειρία, τότε τι είναι; D Ευχαριστούμε τον Δήμο Κόνιτσας (Konitsa.gr) και τον Δήμο Πρεβεζας (dimosprevezas.gr) για την φιλοξενία και την ταξιδιωτική εμπειρία.

www.deluxemagazine.grDELUXE loves Mykonos

sneak peeks

MYKONOS

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ KOΣΜΙΚΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΧΤΥΠΑ ΕΝΤΟΝΑ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΩΝ HOT ΑΦΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Άποψη χώρου Λάκης Γαβαλάς

ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ LOEWE STORE ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Στο Nammos Village, σε ένα τροπικό σκηνικό δίπλα στα luxury καταστήματα άλλων κορυφαίων οίκων μόδας, ο ισπανικός οίκος Loewe και η οικογένεια Λιακωτίτη (Simple Caracters, Simple Gallery και Off White) εγκαινίασαν την πρώτη ημέρα του Ιουλίου ένα pop-up store με δημιουργίες Loewe, ένα από τα πιο hot fashion brands εδώ και πολλά χρόνια.

Οικογένεια Λιακωτίτη

ΑΦΙΞΗ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ Το Once in Mykonos Luxury Resort, η νέα υπερσύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Φοίβου Σταυρίδη των F Studio Designers, άνοιξε τις πύλες της στην παραλία του Ορνού, αλλάζοντας το χάρτη της μυκονιάτικης φιλοξενίας. Πρόκειται για το νέο απόκτημα της γνωστής αλυσίδας Louis Hotels, σε συνεργασία με την εταιρεία hotel management Trésor Hospitality, που διαχειρίζεται ήδη περισσότερα από 10 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα. Το αμφιθεατρικά χτισμένο Once in Mykonos με τις εντυπωσιακές υποδομές του, προσφέρει ένα αληθινό ταξίδι αισθήσεων ενώ διαθέτει μια συγκλονιστική infinity pool και 59 σουίτες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την minimal-chic αρχιτεκτονική και την eco design φιλοσοφία. 8 0

www.deluxemagazine.gr


Η ΒΥΒLOS TΗΣ ΓΕΥΣΗΣ H νέα γαστρονομική άφιξη στο Νησί των Ανέμων ακούει στο όνομα Byblos Mykonos και ήρθε για να προσφέρει στους επισκέπτες του fusion γαστρονομία από το Περού και την Ιαπωνία. Ο ταλαντούχος executive chef Θάνος Στασινός, είναι επικεφαλής των gourmet προτάσεων, από το εξαιρετικό ceviche μέχρι τα λαχταριστά tiraditos και nigiri, ενώ, ο παγκοσμίου φήμης sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος έχει δημιουργήσει μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα ποτών, με πλούσια συλλογή από εκλεκτά κρασιά, πρωτότυπα cocktails και σπάνιο sake.

SANDY KOSTA GOES TO MYKONOS!

COCCO MYKONOS: ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ Το νέο ιταλικό bistro του ξενοδοχείου Belvedere κάνει πρεμιέρα πάνω στο κύμα, προσφέροντας αυθεντική μυκονιάτικη ατμόσφαιρα. Το Cocco Mykonos, ένα petite εστιατόριο στη Μικρή Βενετία, είναι σχεδιασμένο για να μοιάζει με προσωπική ανακάλυψη. Άλλοτε μέρος του θρυλικού Caprice, η μαγεία του παρελθόντος αναδύεται από κάθε γωνιά του ιστορικού αυτού κτιρίου, όμως το Cocco είναι εδώ για να διεκδικήσει τη δική του θέση στην καρδιά της Μυκόνου. Στο τέλος μιας απογευματινής βόλτας ή στην αρχή μιας συναρπαστικής νύχτας, μια στάση στα μπλε παραθαλάσσια τραπεζάκια του θα σας παρασύρει σε ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία.

Στη καρδιά της Μυκόνου, στο κοσμοπολίτικο σοκάκι Ματογιάννι, άνοιξε η νέα exclusive boutique, SANDY KOSTA, του Γιώργου Ασημακόπουλου, όπου κάθε κομμάτι της μας ταξιδεύει στο boho style και σ’ ένα ατελείωτο καλοκαίρι. Το ύφος των ρούχων είναι αποτέλεσμα από ένα όμορφο μείγμα χρωμάτων, σχεδίων και υφασμάτων. Ιδιαίτερα κομμάτια από φυσικά υλικά, κεντήματα, κρόσσια και φοβερούς συνδυασμούς που κάνουν την διαφορά και υμνούν την άνεση και την απαράμιλλη κομψότητα. Στο νέο fashion spot απαθανάτισε και ο φωτογραφικός φακός τον Γιώργο Ντάβλα παρέα με την μητέρα του Γιώργου Ασημακόπουλου, Σάντυ Ασημακοπούλου.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΝΟ Nέα άφιξη στον Ορνό με την υπογραφή των The Myconian Collection Ηοtels. Στο Myconian O Hotel, ο επισκέπτης θα απολαύσει μία εμπειρία πολυτέλειας σε συνδυασμό με άριστο service και φιλοξενία πολλών αστέρων. www.deluxemagazine.gr

8 1


DELUXE viparade ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ, ΚΟΜΨΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ. ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ ΣΜΙΓΟΥΝ ΣΕ ΩΡΕΣ ΧΑΡΑΣ. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ LIFELINE HELLAS ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

ΠΡΙΓΚIΠΙΣΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙIΝΗ, ΕΛEΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜHΤΡΗΣ ΜΠΟYΣΗ, ΑΛΕΞIΑ ΣΤΕΛΛΑ ΜAΝΤΖΑΡΗ AΝΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙAΔΗ ΚΑΙ ΠΡIΓΚΙΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas διοργάνωσε φιλανθρωπικό δείπνο στο Golf Prive με σκοπό την στήριξη του νεογνολογικού τμήματος του νοσοκομείου Π. Γ. Ν. «Αττικόν» και των παιδιών της Ουκρανίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης. ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ, ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΙΝΟΥ

DAVID ANDREWS, ΑΝΤΖΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ANDREWS, ΛΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

8 2

ΕΜΗ ΤΡΙΚΑΡΔΟΥ

ΝΑΝΑ ΒΕΝΕΤΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΖΑΙΟΥ

www.deluxemagazine.gr


THE HELLENIC INITIATIVE 10 ΧΡΌΝΙΑ ΠΑΡΌΥΣΙΑΣ Το The Hellenic Initiative γιόρτασε τα 10α γενέθλιά του με το 6ο Venture Fair και μία μεγάλη δεξίωση στο Zάππειο Μέγαρο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, GEORGE P. STAMAS

ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ

ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟY ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ

© STUDIO PANOULIS

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΑΤΙΑΝΑ, ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, ΕΛΙΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ

www.deluxemagazine.gr

ΜΑΙΗ ΖΑΝΝΗ, ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ, ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΟΥΒΙΔΗ

8 3


DELUXE viparade

ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ, Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ Η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει την έκθεση «Κωνσταντίνος Παρθένης (18781967), Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του». Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη αναδρομική έκθεση, που αφιερώνεται στο έργο ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νεοελληνικής τέχνης και αποσκοπεί στο να τιμήσει και να φωτίσει την σύνθετη, υψηλόφρονα και βαθιά ελληνική δημιουργία του.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΙΑΣ, ΜΙΜΙΚΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ, ΤΖΕΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ, ΣΥΡΑΓΩ ΤΣΙΑΡΑ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΡΑΓΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

8 4

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΦΕΡΜΟΥ, ΣΑΡΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

www.deluxemagazine.gr

© STUDIO PANOULIS

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΝΤΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΑΝΝΑ ΒΛΑΧΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ


EYΓΕΝΙΑ ΧΑΝΔΡΗ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ

ΤΑΝΙΑ ΤΡΑΚΑΚΗ, ΧΑΡΗΣ ΝΤΑΒΛΑΣ

ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ DIOR ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

© STUDIO PANOULIS

Η εμβληματική παραλία του Αστέρα υποδέχθηκε το pop up store, Dioriviera, το πρώτο κατάστημα του Dior Beauty στην Αθήνα που θα φιλοξενεί έως τις αρχές Οκτωβρίου την πιο πολυτελή σειρά αρωμάτων Dior, La Collection Privée Christian Dior, καθώς και κάποιες αγαπημένες επιλογές αρωμάτων, μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος της κλασσικής σειράς Dior.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ, ΡΑΝΙΑ ΣΟΥΤΟΥ, ΦΑΝΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

RICCARDO MASCAMBRUNO, ΠΕΝΝΥ ΖΑΓΛΑΡΙΔΟΥ

CHANDON GARDEN SPRITZ: Η MOËT HENNESSY ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ APERITIF!

ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΟΥ

Στο Ξενοδοχείο Grande Bretagne, στο αίθριο του Alexander's Lounge, σε έναν «μυστικό κήπο», πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμα του Chandon Garden Spritz, της Moët Hennessy. με ένα cocktail party γεμάτο εκπλήξεις και οικοδέσποινα την πάντα εντυπωσιακή Ντορέττα Παπαδημητρίου. ΠΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΙΝΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΡΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΟΡΡΕΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ, ΜΙΚΑ ΧΟΥΝΤΑ, ΤΖΟΣΗ ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ

www.deluxemagazine.gr

8 5


DELUXE viparade

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Μια βραδιά πολλών αστέρων πραγματοποιήθηκε για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα σε φιλανθρωπικό δείπνο-gala στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αφιερωμένη στον Desmond Child και τους φίλους του που ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.

RITA WILSON, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ

ΣΟΦΙΑ ΒΑΧΑΡΗ, ALICE COOPER, CHERYL COOPER, ΙΩΑΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ

ROBERT SULLIVAN, BONNIE TYLER

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ

ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ, ΑLBHY GALUTEN ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ, ΛΕΝΑ ΠΛΕΥΡΗ, ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ, ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

8 6

www.deluxemagazine.gr


ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΟΥ

ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΛΜΑΝΤΗΣ, ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΡΝΕΣΗ

ΣΤΕΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑΛΙΑΝ

«CULTIVATORS OF CHANGE» Η ΝΕΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ L’OCCITANE EN PROVENCE

H γνωστή σχεδιάστρια κοσμημάτων Charlotte Chesnais βρέθηκε στην Αθήνα για να εγκαινιάσει ένα εντυπωσιακό POP UP, στο i-D CONCEPT STORES στο Κολωνάκι. © STUDIO PANOULIS

Σε ένα σκηνικό που θύμιζε γαλλική εξοχή η εταιρία Beauty Vibes –αποκλειστικός αντιπρόσωπος του οίκου L’Occitane En Provence στην Ελλάδα– παρουσίασε τη νέα ταυτότητα της μάρκας «Cultivators of Change» και τη νέα συλλογή White Lavender.

H CHARLOTTE CHESNAIS ΣTO I-D CONCEPT STORES

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ, ΧΡΥΣΙΑΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

"MYKONOS IS BEAUTIFUL!" "Mykonos is beautiful!" λέει ο Mr. Brainwash και παρουσιάζει τη νέα του ατομική έκθεση στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο νησί των ανέμων, με νέα έργα που δημιούργησε εμπνευσμένος από τη Μύκονο.

CHARLOTTE CHESNAIS, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΕΡΟΥ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΟΥ

www.deluxemagazine.gr

8 7


DELUXE

Σ Η Μ Ε Ι Α

Δ Ι Α Ν O Μ Η Σ

SHOPPING ΑΒΑΞ Λ. Κηφισίας 233, Κηφισιά ANAΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Είδη μπάνιου, Παπαδιαμάντη 3 Κηφισιά ANATOL Koσμηματοπωλείο Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, Golden Hall Λεωφ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη BCBG MAXAZRIA Αναγνωστοπούλου 4 & Ξάνθου, Κολωνάκι, Ανδρέα Παπανδρέου 19, Χαλάνδρι, Λ. Κηφισίας 310, Ερυθραία, Κύπρου 51, Γλυφάδα CHOPARD BOUTIQUE Σταδίου 2 & Βασ. Γεωργίου, Σύνταγμα DETROIT Kyριαζή 6-8, Κηφισιά DIMITRIS GEORGANTAS Κολοκοτρώνη 3, Κηφισιά FESSA-ΜΑΡΘΑ ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΟΥ Πλουτάρχου 8, Θεσσαλονίκη FLERIA Πατρ. Ιωακείμ 35, Κολωνάκι FREE SHOP Βουκουρεστίου 50, Κολωνάκι, Δημητρίου Βασιλείου 15, Νέο Ψυχικό GANT Καψάλη 3, Κολωνάκι, Ι. Μεταξά 20, Γλυφάδα, Κύπρου 5, Κηφισιά, Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη GOFAS Σταδίου 3, Αθήνα GOLD CLASS VILLAGE Λ. Ποσειδώνος 1 & Μωραϊτίνη 3, Δέλτα Π. Φαλήρου, Ανδρέα Παπανδρέου 35, θέση Ψαλίδι, Μαρούσι GUCCI Τσακάλωφ 27, Κολωνάκι HEAVEN ON EARTH Λεβίδου 16, Κηφισιά INTERNI ONE Λ. Κηφισίας 188, Χαλάνδρι KASSIS Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά KK JEWELRY LAB Αδάνων 8, Βύρωνας ΚΡΗΤΙΚOΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Λ. Κηφισίας 338, Κηφισιά LA STAMPA Λεωφ. Κηφισίας 254Κηφισιά καταστημα LACOSTE Σόλωνος 5, Κολωνάκι, Πατησίων 122, Αθήνα, Ι.Μεταξά 35, Γλυφάδα, Ηρ. Πολυτεχνείου 45, Πειραιάς, Χαϊμάντα 19, Χαλάνδρι, Κολοκοτρώνη 10, Κηφισιά, Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη ΛΑΣΚΑΡΗΣ Λεβίδου 14, Κηφισιά LIANA VOURAKIS Βουκουρεστίου 1, Αθήνα City Link LILI HATZOPOULOU Ζαν Μωρεάς 80, Κάτω Χαλάνδρι MARINA RINALDI Σκουφά 8, Κολωνάκι, Α. Μεταξά 35, Γλυφάδα MINAS Εμ. Μπενάκη 8, Κηφισιά MODA BAGNO Αναπαύσεως 50, Βριλήσσια NASSOS NTOTSIKAS Λ. Κηφισίας 292, Νέο Ψυχικό PALMERS BOUTIQUE Π. Ιωακείμ 16, Κολωνάκι, Κολοκοτρώνη 2, Κηφισιά PANDORA Κολοκοτρώνη 3, Κηφισιά, Λ. Αγγέλου Μεταξά 10, Γλυφάδα, Ματογιάννια, Χώρα, Μύκονος ΠΑΡOΥΣΙΑΣΗ Π. Ιωακείμ 33, Κολωνάκι, Ι. Μεταξά 16, Γλυφάδα, Λ. Κηφισίας 324, Ερυθραία, Αριστοφάνους 19 & Χαϊμαντά, Χαλάνδρι, Oλυμπιονικών 290 & Ν. Παρίτση 2, Ψυχικό, Κολοκοτρώνη 11, Κηφισιά, Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη PASSION ALLEY Ξάνθου 5, Κολωνάκι ΠΑΤΣΕΑΣ Κηφισίας 336, Ψυχικό, Κυριαζή 30 & Αλωνίων, Κηφισιά QUEEN CALLIOPE Ηροδότου 9, Κολωνάκι RALPH LAUREN Κασσαβέτη 19, Kηφισιά RICHE Λ. Κηφισίας 204, Κηφισιά SIMPLE CARACTERE Α. Παπανδρέου 31 & Αγ. Παρασκευής 2, Χαλάνδρι, The Mall, Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι, Κυριαζή 23, Κηφισιά, The Mall, Άνω Βρύση, Μύκονος, Ματογιάννια, Χώρα, Μύκονος STUDIO KOSTA BODA ILLUM Ανδρέα Λαζαράκη 16, Γλυφάδα, Κολοκοτρώνη 12, Κηφισιά STYLIANOS ATELIER Κανάρη 23, Κολωνάκι TIMBERLAND Τσακάλωφ 16, Κολωνάκι, Λ. Δημάρχου Μεταξά Αγγέλου 18, Γλυφάδα TOMMY HILFIGER The Μall-Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι, Σόλωνος 1, Κολωνάκι, Α.Μεταξά 14, Γλυφάδα, Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη TZANNES MONTBLANC Κριεζώτου 7, Κολωνάκι UKKA LELLE Τσακάλωφ 32, Κολωνάκι VANI Λ. Κηφισίας 361, Κηφισιά VASSILIS ZOULIAS ATELIER Ακαδημίας 4, Κολωνάκι VARDAS Ηροδότου 24 & Π. Ιωακείμ, Κολωνάκι, Λ. Πεντέλης 91, Χαλάνδρι, The Mall Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι, Παναγίτσας 6, Κηφισιά, Χαριλάου Τρικούπη 151, Νέα Κηφισιά, Κύπρου 70 Πλ. Εσπερίδες, Γλυφάδα, Αγ.Νικολάου 49 & Γρ. Λαμπράκη 46, Γλυφάδα, Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη WOLFORD BOUTIQUE Σκουφά 9, Κολωνάκι, Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά ZERTEO Κύπρου 78, Γλυφάδα, Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά

ΞΕΝOΔOΧΕΙΑ-ΕΣΤΙΑΤOΡΙΑ-DELICATESSEN-CAFES ΑΛΕΑ Λ. Κηφισίας 258, Ν. Ψυχικό, Κύπρου 76, Γλυφάδα ATHENS PARK HOTEL Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα CAFE ΚΑΦΕ Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα CAKE Ηροδότου 13 & Καψάλη, Κολωνάκι, Λ. Κηφισίας 180, Domus, Ψυχικό CASA E CAMPO Aφίδνες CITY BISTROT Στοά Σπυρομήλιου CLAP THE RESTAURANT Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος COMMON SECRET Λ. Κηφισίας 324, Ερυθραία DALLIANCE Kυριαζή 19, Κηφισιά DIVANI APOLLON PALACE & SPA Αγίου Νικολάου 10 & Ηλίου, Βουλιαγμένη FLOCAFE Χαριλάου Τρικούπη 146, Ν. Ερυθραία G BAR CAFE Bouκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ, Κολωνάκι ESPERIA CATERING Λεωφ. Τραπεζούντος 27, Αγιος Στέφανος GALLO NERO Λ.Αλεξάνδρας 10 (Athens Park Hotel), Αθήνα GASPAR Δημητρίου Βασιλείου & Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού, Ν. Ψυχικό IL BARRETTO Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37α & Σπύρου Λούη, Μαρούσι J COCKTAIL BAR Αργυροπούλου 6, Κηφισιά LE CHOCOLAT Λ. Δήμαρχου Μεταξά Αγγέλου 18, Γλυφάδα LIS CAFE Ι. Μεταξά 30 & Ζησιμοπούλου, Γλυφάδα NESPRESSO Λ. Κηφισίας 168, Ν. Ψυχικό NJV ATHENS PLAZA Βασ. Γεωργίου Α’ 2, Σύνταγμα NICE N EASY Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Φωκυλίδου 15, Κολωνάκι PASTIS Golden Hall, Μαρούσι PERISCOPE Xάρητος 22, Κολωνάκι PERE UBU Κύπρου 74, Γλυφάδα ΠΟΡΤΕΣ Λ. Κηφισίας 242, Φάρος Ψυχικού ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη SALUMAIO DI ATENE Παναγίτσας 3, Κηφισιά SEMIRAMIS Χαρ.Τρικούπη 48, Κεφαλάρι SIMUL Υψηλάντου 63, Κολωνάκι SOLETTO Λαοδίκης 33, Γλυφάδα SQUARE SUSHI Δηληγιάννη 56, Κεφαλάρι STOFFA Bασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά THE KEFALARI SUITES Πεντέλης 1 & Κολοκοτρώνη, Κεφαλάρι TΙΤΑΝΙΑ HOTEL Πανεπιστημίου 52, Αθήνα TWENTYONE Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κηφισιά WAGAMAMA Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΥΘΟΥ Εκάλης 40, Νέα Ερυθραία YELLOW Χαριλάου Τρικούπη & Κρήτης 27, Κηφισιά ZILLION’S Διονύσου 69, Κηφισιά

GALLERIES-ΧΩΡOΙ ΤΕΧΝΗΣ-ΒΙΒΛΙOΠΩΛΕΙΑ GALLERIE TITANIUM Βασ. Κωνσταντίνου 44, Αθήνα INTERIOR DESIGNER ELENA KAROULA Aύρας 42 & Ξάνιας, Κεφαλάρι MIHALARIAS ART Λ.Κηφισίας 260 & Δηληγιάννη, Κηφισιά ΣΠΟΡΟΣ Δροσίνη 7, Κηφισιά STUDIO PANOULIS Πινδάρου 38, Κολωνάκι ΤΗΕ ΤSITOURAS COLLECTION Σκουφά 10, Αθήνα

BEAUTY/HEALTH CENTRES & SPA AGGELOS Λεωφ. Κηφισίας 367, Κηφισιά ANDREAS COIFFURE Ηροδότου 19, Κολωνάκι, Λ. Κηφισίας 375, Ερυθραία, Λ. Κηφισίας 362, Χαλάνδρι ANGELOPOULOS- HAIR COMPANY Χαριλάου Τρικούπη & Τατοϊου 73, Ερυθραία ANNA.KOM Oλύμπου 43, Κηφισιά BEAUTY WORKS Λαοδίκης 29, Γλυφάδα CHRYSSALIS MEDICAL SPA Ηρώδου Αττικού 7, Κηφισιά COSTAS Μιλτιάδου 5, Κηφισιά DIVANI PALACE SPA Αγ. Νικολάου 10, Βουλιαγμένη DOUDESSIS Βουκουρεστίου 39, Αθήνα, Golden Hall Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη FINGER TIPS Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Ερυθραία GEORGES COIFFURES Π. Ιωακείμ 4, Κολωνάκι, Λ. Κηφισίας 363, Κηφισιά, Σολωμού 4-6, Ψυχικό GINO Μεταξά 30, Γλυφάδα ΙLIAS ZARBALIS CONCEPT Λ. Κηφισίας 286, Χαλάνδρι IMAGINAIL Χαρ. Τρικούπη & Πεντέλης 2, Ν. Ερυθραία JOHNNY Σολωμού 9 & Στρατήγη, Φάρος Ψυχικού KOMMΩΤΗΡΙΟ ΓΚΙΩΝΗΣ Λ. Δήμαρχου Μεταξά Αγγέλου 24-26, Γλυφάδα KOMMΩΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΣΤΗ Φραγκοπούλου 26, Κηφισιά LIFE GALLERY Λεωφ. Θησέως 103, Εκάλη MAC Κολοκοτρώνη 1, Κεφαλάρι, Κηφισιά MANOLEA-GOUSKOS Λεωφ. Κηφισίας 304 & Παπαναστασίου 2, Νέο Ψυχικό NASSOS HAIRESORT Αναγνωστοπούλου 37, Κολωνάκι NIKO & NIKO Δημητρίου Βασιλείου 7, Νέο Ψυχικό PETROS C Kύπρου 51, Γλυφάδα PLANET Στροφυλίου 67, Ν. Ερυθραία SADHU HAIR Ακτή Κουντουριώτου 15-17 & Ουίλσωνος Καστέλλα, Πειραιάς TEO Ηρ. Πολυτεχνείου 8, Αγ. Παρασκευή, Τσακάλωφ 6 (2ος όροφος), Κολωνάκι, Δαβάκη 3-5, Αμπελόκηποι, Κύπρου & Πανδώρας 22, Γλυφάδα, Π. Δροσιάς 5 & Σταμάτας 1, Δροσιά, Χ. Τρικούπη 46 & Φιλαδελφέως 10, Κηφισιά, 25ης Μαρτίου 25, Ν. Σμύρνη, Λ. Πεντέλης 77, Χαλάνδρι

ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΙΑΤΡOΙ

ΕΞΕΡΕΥΝΉΣΤΕ ΤΟ ΑΓΑΠΉΜΕΝΟ ΣΑΣ ΝΉΣΊ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΊΑ ΕΝΟΊΚΊΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΧΉΜΑ ΤΉΣ ΕΠΊΛΟΓΉΣ ΣΑΣ ΣΤΊΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΊΜΕΣ ΑΠΟ ΤΉΝ ΜΟTOPOWER RENT A CAR ΔΊΕΥΘΥΝΣΉ: ΑΓΊΑ ΑΝΝΑ, ΑΓΊΟΣ ΠΡΟΚΟΠΉΣ – ΝΑΞΟΣ ΤΉΛ. 22850-41628 & 22850 42046 www.motopower-naxos.com

8 8

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΡ. ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ Κολοκοτρώνη 8, Κηφισιά, Εμπορικό Κέντρο Αίγλη, Α. Μεταξα 1 & Μαραγκού 3, Γλυφάδα ANΔΡΕΑΣ ΖΑΜΠΑΣ Λ. Κηφισίας 108, Αθήνα ΑΣΚΗΤΗΣ ΘΑΝOΣ Λ. Κηφισίας 360 & Θερμοπυλών 2, Χαλάνδρι ΑΤΗΕΝS BEVERLY HILLS Βασιλέως Γεωργίου Β’ 12, Γλυφάδα ΒΑΛΣΑΜΗΣ Εθνικής Αντιστάσεως 84Β, Χαλάνδρι, Oμήρου 32, Κολωνάκι DR. PRINOU Πατησίων 129, Αθήνα, Χαριλάου Τρικούπη 129, Νέα Ερυθραία ΕΥΓOΝΙΑ Βεντήρη 7, Hilton ΚΑΛΛΙΓΑ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Τατοΐου 122, Ν. Ερυθραία ΚOΝΤOΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Περ. Σταύρου 13, Ψυχικό ΗΕΑLTHY DERMA CLINICS Μιλτιάδου 10, Κηφισιά LIFE CLINIC GROUP Αδριανού 4, Νέο Ψυχικό ΜΑΓΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πλουτάρχου 25, Κολωνάκι ΜΕDICAL EXCESS Γεωργαντά 10, Κηφισιά ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κηφισίας & Ερυθρού Σταυρού 4, Μαρούσι ΜOΡΦΗ Λ. Κηφισίας 164, Ν. Ψυχικό, Λ. Ποσειδώνος 36, Π.Φάληρο ΜΠΑΖΑΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Αγ. Σοφίας 6, Ν. Ψυχικό ΝΤΑΙΛΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝOΣ Βασ. Σοφίας 115, Αμπελόκηποι ΠΕΣΚΕΣΗ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΙΗ Δημ. Βασιλείου & Περικλέους 13,Νέο Ψυχικό REGEN Βασ. Σοφίας 77, Αθήνα ΡΙΜΙΚΗ ΜΑΡΙΑ Λ. Κηφισίας 34, Αμπελόκηποι ΤΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Μεταξά 37, Γλυφάδα

ΑΘΛΗΤΙΚOI OΜΙΛOΙ ΑΘΛΗΤΙΚOΣ OΜΙΛOΣ ΑΘΗΝΩΝ Βασ. Όλγας 2, Αθήνα ΑΘΛΗΤΙΚOΣ OΜΙΛOΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Τατοΐου 49, Κηφισιά ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ OΜΙΛOΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ Καλλιγά 74, Φιλοθέη ΤENNIS CLUB ΦΙΛΟΘΕΗΣ Δάφνης και Καλλιγά ECALI CLUB Λόφου 15, Eκάλη ΠOΛΙΤΕΙΑ ΤΕΝΝΙΣ CLUB Αριστοτέλους 18, Πολιτεία

www.deluxemagazine.gr


ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΊΔΟΥ «Ψυχική Βιταμίνη»: για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Μόλις κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία και online βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο αυτογνωσίας της Κατερίνας Τσεμπερλίδου «Ψυχική Βιταμίνη», από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου είναι συγγραφέας, happiness blogger, inspirational speaker και πιστεύει στη θετική σκέψη και στη δυνατότητα που έχουμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αν το θέλουμε. Είναι δημιουργός δύο ιστοσελίδων, του www.tsemperlidou.gr με θέμα του την ευτυχία και τη θετική στάση ζωής και του www.vivlio.gr, όπου παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Πέφτεις στα πατώματα όταν αποτυγχάνεις; Ξαναζείς με τη φαντασία σου τα αρνητικά σχόλια των άλλων; Πιστεύεις ότι χρειάζεται να αποδεικνύεις συνεχώς την αξία σου; Παίρνεις προσωπικά ό,τι σου συμβαίνει; Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις μια νέα αρχή, μια επανεκκίνηση; Ένα restart που θα σε βοηθήσει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας του βιβλίου «Ψυχική Μπουγάδα», μας φέρνει τώρα με την «Ψυχική Βιταμίνη», εκδόσεις Ψυχογιός, 60 + 1 δυναμωτικές ιδέες, που θα μας οπλίσουν με θάρρος και σοφία, για να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας, να μπορέσουμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα εμπόδια της ζωής, τη στάση μας απέναντι στις σχέσεις μας, τις αντιδράσεις μας στα γεγονότα. Η «Ψυχική Βιταμίνη», της Κατερίνας Τσεμπερλίδου, εκδόσεις Ψυχογιός, είναι ένα βιβλίο που μας κινητοποιεί να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που μας ταιριάζουν, για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Γιατί το αξίζουμε!

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στο χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας, ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος. Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει 14 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει best sellers, όπως η συλλογή διηγημάτων ΟΧΙ ΠΙΑ SEX ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ και το βιβλίο αυτογνωσίας Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΊΒΛΊΟΠΩΛΕΊΑ ΑΠΟ ΤΊΣ ΕΚΔΟΣΕΊΣ ΨΥΧΟΓΊΟΣ


DELUXE glossary

H σουρεαλιστική προσομοίωση του μπάνιου του σε pop-up κατάστημα μέσα στο Selfridges από τον Jacquemus.

Το νέο εστιατόριο Osteria da Massimo Bottura του Οίκου Gucci, στη Σεούλ.

Η βαλίτσα για κάθε ταξίδι με στιλ Globe-Trotter X GOLF Le FLEUR.

Το OKAI Beetle, το E-Scooter που υπόσχεται πιο «πράσινες» μετακινήσεις.

ray X-

Τα στιλάτα EarPods με χρυσό 22 καρατίων από την MISHO.

Earthy

Urban

Lovely

Εlegant

Dazzling

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΚΑΠΩΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ. AVANT-GARDE, ΑΛΛΑ ΚΑΙ MAINSTREAM ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΩΠΑ, PROJECTS, DESIGNERS, MOST WANTED ITEMS. ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΥΛΛΑΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ DELUXE ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Τα αρχιτεκτονικά σκαμπό του γερμανικού brand OUT που ξεγελάνε και μοιάζουν σαν από πέτρα.Athens boutique: 7-15 Pandrosou & Mnisikleous street, Plaka, Athens 10556, Greece - t: (+30) 210 3247 896 - e: info@georgesjewellery.gr www.georgesjewellery.gr