Page 1

Stages, projecten en traineeships bij maritieme mkb-bedrijven

d e m at c h i n m a r i t i e m Leerrijke projecten voor hbo-studenten Scheepsbouwkunde Maritieme techniek, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek.

In samenwerking met:


Stages, projecten en traineeships bij maritieme mkb-bedrijven

een zee aan mogelijkheden voor ta l e n t v o l l e h B o ’ e r s ! het succes van je studie scheepsbouwkunde maritieme techniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek hangt mede af van je praktijkervaringen. een goede stage, interessante werkprojecten of een leerrijk traineeship zijn belangrijk voor je carrière. de maritieme sector biedt jou wat dit betreft volop mogelijkheden. vooral bij het maritieme midden- en kleinbedrijf (mkb) liggen er interessante klussen op je te wachten.

maritiem mkb zit te springen om hbo’ers Wist je bijvoorbeeld dat maritieme bedrijven vaak een sleutelrol spelen bij technische innovaties die uiteindelijk landelijke en internationale bekendheid krijgen? En dat ze onmisbaar zijn als hoogwaardig kennisspecialist en toeleverancier voor grote bedrijven en hun geavanceerde technische processen? Maritieme bedrijven zijn voortdurend bezig met het verbeteren en vernieuwen van hun producten en diensten. Hierbij is de inzet van hbo-opgeleide medewerkers hard nodig. Want juist hbo’ers combineren vakkennis met praktische vaardigheden, zijn creatief, communicatief en kunnen uitstekend samenwerken in teamverband.


verschillende projecten, één werkgever Samen met een groot aantal maritieme bedrijven biedt Metalent je de kans op een spetterende start van je carrière. Via ons doe je kennis en ervaring op via stage, duale opleidingen, afstudeertrajecten en traineeships. De trajecten die we je bieden, zijn verschillend in opzet, afhankelijk van jouw wensen en de eisen vanuit je opleiding. Je kunt kiezen uit verschillende bedrijven, maar gedurende het programma kom je bij ons in dienst. Dat is handig bij projectbegeleiding en het biedt je continuïteit.

Wereldwijd maatgevend Nederland is toonaangevend in de maritieme sector. Deze sterke positie is te danken aan een zeer diverse vloot van zeeschepen, de grootste havencapaciteit en binnenvaartvloot van Europa en een veelzijdige maritieme industrie. Daarnaast is Nederland wereldwijd toonaangevend op het gebied van offshore dienstverlening en de ontwikkeling van complexe offshore systemen.

Nadat je kennis hebt gemaakt met een aantal maritieme bedrijven kies je zelf het bedrijf waar je je carrière definitief wilt starten. volop mogelijkheden voor talentvolle hbo’ers Maritieme bedrijven in het mkb zijn veelzijdige werkgevers. Werkgevers waar je volop je ambities kunt ontplooien en waar je met plezier carrière kunt maken.


de voordelen van werken in een maritiem bedrijf op een rij: • Je werkt in een klein, maar innovatief en breed georiënteerd bedrijf. • Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid met gevarieerde werkzaamheden. • Je bent betrokken bij het complete bedrijfsproces (van ontwerp tot en met uitvoering). • Je draagt bij aan de verbetering en vernieuwing van technische processen en producten. • Je doet ervaring en kennis op binnen een zeer breed gebied en je ontwikkelt je dus multidisciplinair. wat mag je van ons verwachten? • Dienstverband bij Metalent voor de duur van je opleiding • Mobiliteit • Continuïteit • Extra begeleiding • Groot bedrijvennetwerk

Om van jouw stage, duale opleiding(en) of traineeship een succes te maken, verwachten we van jou 100% inzet, een open mind en een flinke dosis enthousiasme. Je moet het leuk vinden om verantwoordelijkheid te nemen en samen met anderen aan de slag te gaan. geïnteresseerd? Wil je via Metalent aan de slag tijdens en/of na je studie? Neem vandaag nog contact met ons op. Na aanmelding nodigen we je uit voor een oriëntatiegesprek en bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Is er een match, dan gaan we keihard voor je aan de slag om zo snel mogelijk jouw ideale werkplek te vinden in de maritieme sector.


“Via Metalent werkte ik aan een project over kwaliteitsbewaking voor de inkoop van materialen. Vervolgens deed ik een technisch inhoudelijk project, waarbij ik o.a. werkte aan een studie voor krachtenberekeningen aan lieren en ankers. Mijn afstudeerproject was een haalbaarheidsonderzoek naar de inzetbaarheid van wagens voor het plaatsen van Spudpalen op de zeebodem. Mooie projecten. Veel geleerd. Goede begeleiding.” Bart de Winter, afgestudeerd in 2012

“in de maritieme sector liggen veel interessante klussen op j e t e w a c h t e n .”

“Ik heb via Metalent een langdurig project gedaan voor implementatie van een lasrobot bij de vervaardiging van onderdelen voor secties van baggerschepen. Ook deed ik een haalbaarheidsstudie naar de inzet van een lasrobot en schreef ik programma’s voor deze robot. Zeer veel geleerd. Grote uitdagingen!” Sylvester Machielse, afgestudeerd in 2009


‘HBO Maritieme Delta’ is een project van Metalent in samenwerking met Scheepsbouw Nederland, de Kennisalliantie en talloze technische mkb-bedrijven in de maritieme sector van de regio Rotterdam en de Drechtsteden. Metalent is een initiatief van Deltametaal.

Bezoekadres Stationsweg 78, 2991 CM Barendrecht postadres Postbus 201, 2990 AE Barendrecht t 0180 645455 e info@metalent.nl i www.metalent.nl

Metalent is een samenwerkingsverband van en voor bedrijven die de instroom in de metaal verbeteren. Metalent biedt betaalde opleidingen en werkbanen van (v)mbo tot en met hbo en creëert kansen voor jongeren die hun talenten in de metaal optimaal willen ontwikkelen. Metalent werkt aan de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

In samenwerking met:

Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst. Dit project is mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie.

hbo maritiem brochure  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you