Page 1

Opdracht Multimedia Delphine Wolters en Freya Van Keymeulen


Communicatie applicatie


1. Communicatie Applicatie: Nautic Paris

Als rode draad doorheen onze opdracht kozen we voor alles wat met zeilen en zeilwedstrijden te maken heeft. Daarom leek het ons tof en vanzelfsprekend om voor een communicatie applicatie te kiezen die met zeilen te maken heeft.


1. Communicatie Applicatie: Nautic Paris De applicatie waar wij voor gekozen hebben, heet ‘Nautic Paris’. Deze applicatie gaat eigenlijk over een zeilbeurs die van 7 tot 15 december plaatsvond in Paris Expo, Porte de Versailles. Dat is een van de belangrijkste beurzen in de Franse zeilwereld. Het is een zeer gebruiksvriendelijke applicatie, waar je werkelijk alles te weten komt over dit evenement. We hebben deze app uitvoerig bekeken met de iPad. Hieronder volgen enkele printscreens en wat meer uitleg.


1. Communicatie Applicatie: Nautic Paris Eerst en vooral was het mogelijk om met deze app op voorhand tickets te kopen voor het event. Dat hebben wij natuurlijk niet uitgeprobeerd, maar voor wie dit evenement wou bezoeken, was dat zeer handig.


1. Communicatie Applicatie: Nautic Paris

Daarnaast vond je op de applicatie allerhande praktische informatie in verband met het evenement. Data, openingstijden, prijzen, locatie,‌ Je vond het er allemaal gemakkelijk terug onder ‘informatie’.


1. Communicatie Applicatie: Nautic Paris

Een plannetje met de nodige uitleg hoe je de beurs kon bereiken, was ook voorzien.


1. Communicatie Applicatie: Nautic Paris

Andere informatie, bijvoorbeeld over de exposanten die op de beurs te vinden waren, kom je ook heel snel te weten via deze app.


1. Communicatie Applicatie: Nautic Paris

Deze app toont je hoe ‘Nautic Paris’ in de media verscheen.


1. Communicatie Applicatie: Nautic Paris

Ten slotte kan je ook nog het navigatiesysteem gebruiken met de plattegrond van de verschillende zalen. Selecteer de standen die je wilt bezoeken en deze app begeleidt je er naartoe. Heel interactief dus.


Applicatie maken : The Sailing Radar


2. Applicatie maken via Conduit Mobile Voor het maken van onze applicatie hebben wij ‘Conduit Mobile’ gebruikt. Over het algemeen was dit een vrij gebruiksvriendelijke een eenvoudige Applicatie maker, maar hier en daar ondervonden we toch enkele moeilijkheden. Het was bijvoorbeeld niet altijd evident om iets van naam te veranderen. Zo zie je bijvoorbeeld twee maal ‘Home’ op het scherm staan, terwijl we de tweede ‘Home’ eigenlijk in de naam van onze Communicatie Applicatie uit opdracht 1 wouden veranderen. Hetzelfde probleem hadden we toen we de naam ‘Web’ in ‘MiniTransat’ wouden veranderen. Conduit Mobile wou dit in beide gevallen niet aanpassen.


2. Applicatie maken via Conduit Mobile

Onder ‘Home’ plaatsten we een korte samenvatting en omschrijving van wat onze app precies inhoudt. Ook de missie en het oprichtingsjaar hebben we vermeld. Dat was heel eenvoudig om te doen.


2. Applicatie maken via Conduit Mobile WIE ZIJN WE? Het was ook heel eenvoudig om te vertellen wie wij zijn.


2. Applicatie maken via Conduit Mobile FOTO’S Conduit Mobile liet ons ook toe om onze foto’s uit Instagram te linken aan de App. Zoals je kunt zien, zijn het allemaal foto’s die met zeilen te maken hebben.


2. Applicatie maken: Conduit Mobile QUOTES We kozen ervoor om twee quotes toe te voegen die met zeilen te maken hebben. Er was niet echt een quote-widget voorzien, maar we konden op ‘Home’ klikken en de naam ‘Home’ veranderen in ‘Quote’.


2. Applicatie maken: Conduit Mobile SOFTWARE Dit is een korte beschrijving van de software die we gebruikten. Ook hiervoor klikten we eerst op ‘Home’, waarna we de naam ‘Home’ veranderden in ‘Software’.


2. Applicatie maken: Conduit Mobile OMSCHRIJVING COMMUNICATIE APP UIT OPDRACHT 1 Het toevoegen van de omschrijving van onze communicatie app uit opdracht 1 verliep dan weer iets minder gemakkelijk. Net zoals bij ‘Quote’ en ‘Software’, probeerden we de naam van de Home-widget te veranderen naar ‘Nautic Paris’. Jammer genoeg wou Conduit Mobile dit niet aanpassen, waardoor er twee maal ‘Home’ op ons startscherm staat.


2. Applicatie maken: Conduit Mobile WEBSITES We voegden ook vier websites toe aan onze Sailing app. Dit zijn directe links naar de officiele websites van zeilwedstrijden.


2. Applicatie maken: Conduit Mobile


Instagram


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #teambelgium


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #omanair


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #princedebretagne


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #goaustralia


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #gowild


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #takeabreak


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #harbour


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #sunnysailing


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #sail4u


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #littlerace


3. Instagram

#multimedia2 #sailing #snowyboat


Taak multimedia 2  

Taak multimedia 2 (2013) Delphine Wolters en Freya Van Keymeulen 2 COM G

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you