Page 47

SERVED.NL

op ons online platform kunt u, naast de verhalen in het magazine, nog meer inspiratie halen. maar ook kunt u hier meepraten over onderwerpen die spelen binnen de markt én uw instelling. Wij zijn zeer geïnteresseerd in uw verhalen en gaan graag de dialoog met u aan!

served online Uw gastvrijheid in kaart

Wilt u weten wat uw cliënten van de gastvrijheid binnen uw instelling vinden? Met de speciale ‘gastvrijheidsbarometer’ van IFC kunt u op een speelse manier de gastvrijheidsbeleving van uw cliënten in kaart brengen. De cliënten krijgen vragen over drie pijlers: product, gedrag en omgeving. Door middel van dobbelstenen waarop smiley’s staan afgebeeld, geven zij antwoord op de vragen. Naast de gesloten vragen is er ook de mogelijkheid om meer tekst en uitleg te geven. Aan de hand van de uitslagen geeft IFC zorginstellingen een concreet advies over hoe ze hun gastvrijheid kunnen optimaliseren.

Vers 24/7: primeur voor de zorg

Wilt u bij het bereiden van lekkere en voedzame maaltijden meer gebruikmaken van producten uit uw regio? Dit kan via Vers 24/7, dé online versmarkt van Deli XL. Na een jaar lang succesvol samenwerken met horecabedrijven is het nu ook voor zorginstellingen mogelijk om streekproducten te bestellen. Zorgcliënten beleven doorgaans meer plezier aan herkenbaar eten en drinken uit de regio. Vers 24/7 haalt onder andere groente, fruit, kaas en vlees rechtstreeks bij de boer, teler of specialist en levert alles tot in de keuken van uw zorginstelling!

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP

Meer over Vers 24/7 vindt u op

WWW.SERVED.NL

Brood op de plank

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? Kijk dan op www.served.nl

www.served.nl

Chef-kok Monique Nefkens geeft tips over een bijzondere presentatie van de lunch in zorginstellingen; méér uitnodigend, maar wel met dezelfde ingrediënten en minder arbeidsintensief. Denk daarbij aan een uitgeholde Italiaanse bol met kipragout of een maaltijdsalade. Deze fraaie presentatie heeft bovendien als voordeel dat het broodje zachter wordt en daardoor makkelijk te eten. En zo geeft Monique Nefkens wel meer concrete tips om te komen tot meer beleving en een groter gevoel van gastvrijheid voor uw cliënten tijdens de lunch.

Afval Monitor bespaart geld Consumptie

Opslag

Een derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, belandt op de afvalstapel. Dat kan dus veel en veel beter. Wilt u weten hoeveel uw instelling gemiddeld weggooit aan ongebruikte voeding? Met de eenvoudige Afval Monitor van Unilever Food Solutions kunnen uw medewerkers de knelpunten in uw keuken ontdekken én aanpakken. Door de voedselverspilling in kaart te brengen en verminderen, worden er uiteindelijk kosten bespaard. Een reductie van 20 procent behoort tot de mogelijkheden, al is het maar omdat medewerkers zich meer betrokken voelen bij het onderwerp ‘waste’.

Bereiding

Wilt u weten hoe de Afval Monitor werkt? Kijk dan op

WWW.SERVED.NL

served.nl.

47

Served Magazine nr.2 | 2013  

Van gezond tot lekker voor de zorg. Het foodmagazine voor de zorg dat informeert en inspireert.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you