Page 45

Bestel nu de leKKerste produCten uit zeeland direCt via www.vers247.nl

Magistrale mosselen Zeg je ‘Zeeland’, dan zeg je automatisch ook ‘mosselen’. Door zijn kenmerkende smaak, het verblijf in de Oosterschelde en de unieke manier van verwerken, oogst de Zeeuwse mossel wereldwijd veel faam. Krijn Verwijs uit Yerseke voorziet in de beste kwaliteit mosselen, waaronder sinds 2012 óók biologische mosselen onder de naam ‘Premium Organic Mosselen’. Krijn Verwijs is bovendien ISO-gecertificeerd en zet zich in voor een duurzame visserij, goede ketenbeheersing, innovatie en voortdurende kwaliteitsverbetering. Tot slot: mosselen zitten bomvol eiwitten (de bouwstenen van het lichaam), vitaminen, mineralen, kalk, jodium en fosfor!

lagere zoutgehalte (-40% ten opzichte van normaal brood) bij op en u snapt waarom Pain de Mer ook wel het gezondste brood van Zeeland wordt genoemd. Beste Bolus van Nederland Met acht winkels verspreid over heel Walcheren is Bliek Meesterbakkers een belangrijke leverancier voor Zeeuwse zorginstellingen. Buiten Zeeland geniet deze bakker vooral bekendheid vanwege de Bliek Bolus, die bijna overal te koop is. Dankzij het speciale Bliek-recept is de bolus lang houdbaar en smaakt hij opgewarmd in de magnetron net alsof hij vers is afgebakken. In 2012 werd Bliek (niet voor het eerst) uitgeroepen tot Beste Bolusbakker van Nederland. De bakker biedt overigens nog meer Zeeuwse specialiteiten, zoals de Zeeuwse Vlegel (fijn volkorenbrood van milieuvriendelijke Zeeuwse tarwe) en Arnemuidse Speculaas. Daarnaast levert Bliek ook glutenvrij brood, suikervrij gebak en ‘regulier

Groenten uit zee De Oosterschelde is rijk aan zeekraal en lamsoor. Tot enkele decennia geleden stonden deze zeegroenten nog bekend als ‘armeluiseten’, maar tegenwoordig is dat wel anders.

zEEGroEntEn

zittEn VoL VitaminEn &

minEraLEn Door hun heerlijke zilte smaak en de ongekende hoeveelheid vitaminen, ijzer en mineralen groeit de vraag naar zeekraal en lamsoor met de dag. Specialist Elenbaas Zeegroenten levert groenten die ook écht uit zee komen en eenvoudig te bereiden zijn. Beide knapperige groenten kunnen zowel rauw gegeten als kort geroerbakt worden, zijn heerlijk door salades en goed te combineren met vis en schaaldieren. Gezond zeebrood De Oosterschelde levert ook een bijdrage aan een ander product van Zeeuwse bodem: Pain de Mer. Dit bijzondere brood van bakkersbedrijf Speltbakkers wordt gemaakt met duurzaam gefilterd zeewater uit de Oosterschelde. Pain de Mer bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten als tarwemeel, roggebloem, zeesap en vers zeefruit, en dus géén E-nummers, gist, lactose en additieven. Tel daar het veel

brood’ dat gemaakt is volgens traditionele recepten en met de beste grondstoffen uit de provincie. Bijzondere boerenkaas Ambachtelijke kaasboerderij Schellach maakt al dertig jaar diverse soorten boerenkaas. Het familiebedrijf bij Middelburg besteedt veel zorg aan de gezonde voeding van hun zwartbonte koeien, omdat die doorwerkt in de smaak van de boerenkaas. Door middel van rijping en het toevoegen van kruiden ontstaan er diverse kaasvarianten, van jong tot ‘brokkeloud’ en van brandnetel tot honingklaver. Een speciale variant is die met Zeeuwse lamsoor en zeekraal, die de kaas een lekkere zilte smaak geeft. Zo biedt Schellach genoeg keuze om uw cliënten iets speciaals te serveren bij de lunch of als tussendoortje!

Al deze (en andere) streekproducten zijn te bestellen via www.vers247.nl! Vers 24/7 is de online versmarkt waar de kok regionale versproducten direct kan kopen van verschillende vissers, slagers, bakkers, kaasmakers, tuinders en telers uit de omgeving, en met het gemak van Deli XL in één keer kan laten bezorgen.

streek op de kaart.

45

Served Magazine nr.2 | 2013  

Van gezond tot lekker voor de zorg. Het foodmagazine voor de zorg dat informeert en inspireert.

Advertisement