Page 1

HAAL

DE ZO

IN JE Z

Beste friet 2014! Aviko Pommes Frites € 1,95

a Meegal D De lekkerste aanbiedingen Pag. 7

delixl.nl

AAK

Meer ma r Deli XL’s I ge met Jsgilde

uari r b e f / 4 201 #1 /

et lekkerst Kenners kiezen h

MER

W i n naa r

Lees d Deli X e uitslag va L’s Fri n Pag. 3ettest!

e patatje

Het geheim van Theo Norder Winnaar Cafetaria Top-100 over het succes van Snacksalon De Schelp: “We bieden méér keuze met dezelfde producten”

De lekkerste inspiratie Pag. 20

Souflesse Kaassoufflé € 7,95

a Meegal D De lekkerste aanbiedingen Pag. 9

“Het jaar van de avontuurlijke snack” Food watcher Anneke Ammerlaan voorspelt een gouden toekomst voor creatieve cafetaria’s met een ‘signature dish’

De lekkerste inspiratie Pag. 22


De testgenoten

OP ZOEK N A HET BESTE AR FRIETJE

Berto Veenvliet Kwalitaria De Pitstop, Woudenberg

W

elke friet is het beste? Het antwoord op deze vraag moest komen tijdens de Friettest van Deli XL. Eigenaren van cafetaria’s proefden met ons mee.

Arthur te Boekhorst The Snackcorner, Renesse

Zes gelouterde cafetaria-ondernemers staan schouder aan schouder achter een tafel vol friet. Van elk bord pakken ze twee of meer patatten. Eerst worden ze gekeurd op zwarte puntjes en lengte, om rationeel de kwaliteit te kunnen bepalen. De ondernemers ruiken, keuren en proeven. Daarna schrijven ze op wat ze van de friet vinden. Hun commentaren lopen uiteen van ‘slappe hap’ en ‘geurloos’ tot ‘lekker stevig’ en ‘vol van smaak’. Aan het werk is het testpanel van Deli XL. Want hoewel er veel gelachen wordt, zijn de mannen hier niet alleen voor hun lol. Ze zijn hier voor de friettest van Deli XL. Het Foodyard

Michael van Wijk Snack-Grill-Bar Braadspit, Nieuwegein

in Nieuwegein is Deli XL’s ‘Inspiration Centre’ en proefkamer voor klanten in de horeca en fastfoodsector. Een prima locatie dus voor de allereerste friettest!

Ambachtelijke friet De inkoper van Deli XL, Wim van der Aar, en Arian Heijligers, Regiodirecteur Zuid van Deli XL, doen met het panel mee. Volgens beide is de tijd rijp voor een friettest. “De vraag naar verse, rauwe en geblancheerde friet groeit,” vertelt Heijligers. “Deze patatten smaken wat voller dan voorgebakken friet en voldoen aan de

vraag naar ambachtelijke producten. Vandaar dat we ons assortiment willen uitbreiden met geblancheerde friet, met een snelle afbaktijd en een prima smaak en textuur. Daarnaast overwegen we om ook rauwe friet in ons assortiment op te nemen. De vraag is dan: Welke merken vallen het meeste in de smaak? Op die vraag moet vandaag, tijdens de friettest, een antwoord komen.”

t ie fr e s r e v n te r o o s ie r D

1

rdt in rpakte) verse friet wo Voorgebakken (of: gasve is het langst rt oo ets kocht. Deze fri ver e est me t he nd rla Nede ebakken. kan meteen worden afg houdbaar (3 weken) en gen houdbaar friet is maximaal 5 da Ambachtelijke rauwe ar omdat afgebakken worden. Ma en moet zowel voor- als ker vinden, en rauwe friet extra lek steeds meer consument deze frietsoort. groeit de vraag naar

2

3

tatten die et zijn in feite rauwe pa Geblancheerde verse fri door je ze blancheerd) zijn, waar kort voorbehandeld (ge bewaren den en ook langer kunt wat sneller kunt berei in de smaak ze soort valt letterlijk (10 à 11 dagen). Ook de sument. van de Nederlandse con

2 / De lekkerste inspiratie

Bestel direct de geteste frietsoorten op www.delixl.nl/enjoy

#1 / 2014 / feb.


‘Blind’ proeven De meeste panelleden zijn eigenaar van een snackbar. In de categorieën ‘voorgebakken’, ‘geblancheerd’ en ‘rauw’ krijgen zij verschillende merken friet voorgeschoteld. Het deskundige panel keurt de patatten op kwaliteit, kleur, geur, smaak en stevigheid. Dat gebeurt ‘blind’, want tijdens het proeven is onbekend van welk merk de friet is. Michael van Wijk, eigenaar van Snack-GrillBar Braadspit in Nieuwegein, is erg blij met de friettest van Deli XL. “Ik stap misschien over naar een ander merk,” zegt hij. “Dan komt deze test natuurlijk als geroepen. Welke friet ik het lekkerst vind? Nummer 4

winnaar

en rauwe e friet cheerd geblan

REMO

van de geblancheerde friet heeft een lekker volle smaak. Maar geen idee van welk merk die is, haha. Dat horen we straks.”

‘Goed initiatief’ Ook Arthur te Boekhorst van The Snackcorner in Renesse is graag van de partij. “Goed initiatief van Deli XL, dit,” vindt hij. “We zijn zelf ook altijd op zoek naar nóg betere en smaakvollere producten. Nu doen we dat dus samen met Deli XL. Tijdens zo’n test kun je goed merken dat het verschil per soort en merk behoorlijk uiteenloopt. We werken sinds twee jaar met verse

geblancheerde friet. De mensen willen nu vooral vers én ambachtelijk. Deze patat smaakt wat meer naar aardappel en ziet er natuurlijk uit. Maar ook binnen de geblancheerde friet zijn er verschillen. Bijvoorbeeld in de lengte van de patatten. Vandaar dat ik zo’n test heel nuttig vind. Je moet gewoon weten wat er te koop is. En tijdens de relatief rustige wintermaanden hebben we alle tijd om ons te oriënteren. Zodat we in het voorjaar en de zomer weer een toppatatje kunnen bieden.”

Friettest: de uitslag! Het panel testte per categorie friet de verschillende merken. Daarnaast werden de categorieën friet ook met elkaar vergeleken. Opvallend was het minimale verschil in smaak en ambachtelijke uitstraling tussen rauwe en geblancheerde friet. Wel is het zo dat de geblancheerde friet grote voordelen heeft voor de ondernemer qua bereidingswijze in tijd en middelen. In de categorieën rauwe én geblancheerde friet wordt Remo als beste beoordeeld door het testpanel en in de categorie voorgebakken friet scoort Lord hoge ogen.

winnaar

voorg ebakk friet en

LORD

Samen met u zijn wij continu op zoek naar de beste kwaliteit voor nu en in de toekomst. Wilt u ook een keer plaats nemen in het testpanel? Meld u aan: enjoy@delixl.nl

delixl.nl

3


Counterknaller

IJsgilde: de kunst van het verleiden

D

eli XL presenteert een nieuw ijsconcept met een professionele totaaluitstraling, dat valt onder het eigen huismerk softijs: IJsgilde. Zowel de kwaliteit van het ijs als de frisse uitstraling van het promotiemateriaal helpen u om aanzienlijk meer marge uit uw ijsverkoop te halen.

r e m o z e d g n Bre ! k a a z w in u

IJs is vaak een impulsaankoop. Veel gasten besluiten ter plaatse een (soft)ijsje te kopen. Ze laten zich daarbij verleiden door beeldmateriaal van het ijsassortiment in en rond uw cafetaria. Door slim gebruik te maken van posters, borden, banners en kaarten stimuleert u uw ijsomzet. Een vlag aan de gevel is vaak al voldoende om voorbijgangers te interesseren in een ijsje.

Ambachtelijk en lekker Om die reden presenteert Deli XL met IJsgilde een volledig en verleidelijk ijsconcept dat zich zowel laat smaken áls zien. Aan de basis van dit concept staat het softijs van Deli XL; daarmee haalt u lekker romig en ambachtelijk ijs in huis. Het softijs is er in poedervorm én in een vloeibare variant.

4 / De lekkerste inspiratie

De toevoeging van verse room zorgt voor een volle smaak en constante kwaliteit. Uiteraard zijn onze mixen geschikt voor elk type softijsmachine.

Van banners tot vlaggen IJsgilde is een exclusief concept van Deli XL en u bepaalt zelf in welke mate u gebruikmaakt van de beschikbare promotiematerialen. De luxe ijskaart die u zelf samenstelt helpt u het aanbod te variëren én aan te prijzen. Zo geeft u de gast een beter (en niet te missen) inzicht in het aangeboden assortiment. Daarnaast kunt u kiezen uit plastic vlaggen, een beachbanner en ijshoornhouder om de uitstraling compleet te maken.

#1 / 2014 / feb.


sli m

Verkoo lekker p meer me t pr materomotieiaal

Méé

ro méémzet, ma r rge

Hogere omzet Met IJsgilde beheerst u de kunst van het verleiden als geen ander. De kwaliteit ijs is van een hoog niveau. Het promotiemateriaal geeft uw onderneming een extra frisse, zomerse en eigentijdse uitstraling. Het gevolg is dat uw gasten zich niet alleen laten verleiden tot een impulsieve ijsaankoop, maar óók vaker zullen terugkomen om te kunnen genieten van zo’n heerlijk softijsje. Dit leidt tot méér omzet en méér marge. Breng daarom snel de zomer in uw zaak met Deli XL’s IJsgilde!

Ook weten hoe u gebruik kun t maken van Ga direct naa IJsgilde? r www.delixl.n l/enjoy

Proef het overheerlijke softijs, of laat u informeren door uw contactpersoon.

delixl.nl

5


Enjoy! Jullie nieuwe tijdschrift. Gefeliciteerd!

Ook De BourgondiĂŤr krijgt een nieuwe uitstraling. Maak kennis met

6 / De lekkerste inspiratie

#1 / 2014 / feb.

Volgens traditioneel recept van speciaal geselecteerd draadjesrundvlees


BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig 2 01 #1 /

4 / februari

Mega Deal 25

8.

Beckers

Frikandel Spicy Doos 40 stuks à 85 gram

621430

Aviko

Pommes Frites 10 mm Doos 5 zakken à 2,5 kilo, per zak

617380

delixl.nl

Mega Deal 95

1.

Deli XL

Frituurvet Prestige Vloeibaar Emmer à 10 liter Productomschrijving Product omschrijving

Mega Deal 95

15.

AA-Drink

High Energy Tray 20 flesjes à 50 cl., per flesje Productomschrijving Product omschrijving

inhoudgegevens

inhoudgegevens

324310

520680

Mega Deal 73

0.


Sauzen & vetten Mega Deal 50

Diamant

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Frituurvet Blauw Vloeibaar

17.

Emmer à 10 liter

322330

Gouda’s Glorie

Frituurvet Xtreme (Oranje) Doos 4 pakken à 2,5 kilo

15.95

323090

Zeisner

Frituurvet Rood Vloeibaar

Curry Ketchup

16.95

Emmer à 10 liter

Can à 10 liter

26.50

292050

322380

Deli XL

Zeisner

Tomaten Ketchup Can à 10 kilo

Remia

Zeisner

Tomaten Ketchup

9.95

297210

Can à 10 liter

26.50

291750

13.25

Remia

Van Oordt

Satésaus Pasta

8 / De lekkerste aanbiedingen

324540

Go-Tan

8.95

Doos 1000 sachets à 2 gram

341520

Fles à 1000 ml.

2.65

295340

Van Oordt

Sambal Oelek

32.50

Chilisaus

Emmer à 10 liter

001825

294940

Doos 4 pakken à 2,5 kilo

Fritessaus halfvol 10%

306220

Emmer à 12 kilo

Frituurvet Prestige Vast (transvet <1,0%)

Deli XL

Fritessaus 35% Zacht en Romig Emmer à 10 liter

26.50

295090

Gouda’s Glorie

14.

Deli XL

Schlaslicksaus Can à 10 liter

Mega Deal 50

Deli XL

Ketjap Manis

19.85

Doos 248 sachets à 5 ml.

341560

Dressing Honing Mosterd

7.95

Fles à 1 liter

4.60

398500

#1 / 2014 / feb.


Snacks Ad van Geloven

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Vleeskroket 10% Doos 28 stuks à 80 gram

5.25

626730

Ad van Geloven

Kwekkeboom

12.50

Doos 22 stuks à 90 gram

Doos 28 stuks à 100 gram

Kalfsvleeskroket

9.

95

620190

634050

11.

Van Dobben

Goulashkroket 10%

Winterkroket (kroket van zuurkool en rookworst)

Mega Deal 50

Doos 20 stuks à 100 gram

643920

OP E MET GETEELD IK EN D L E E I F O KOF DDENST PA

Terrabites

Doos 18 stuks à 75 gram

De Vries

Laan Snacks

Kroket Oesterzwam

Kipkroket 15%

13.50

026657

10.50

Doos 24 stuks à 80 gram

Sajoera (groentenkroket)

7.60

Doos 18 stuks à 100 gram

620790

626550

Van Dobben

Welten

Luxe Kaassoufflé Doos 24 stuks à 75 gram

Souflesse

Kaassoufflé Premium Doos 22 stuks à 75 gram

691750

Mega Deal 95

7.

9.75

Bamiblok Extra Pittig Doos 20 stuks à 125 gram

613330

621830

Van Lieshout

De Vries

Mexicano

Frikandel Bikfrik Doos 40 stuks à 100 gram

7.50

9.25

Doos 15 stuks à 135 gram

8.95

623260

621210

delixl.nl

9


Deli XL

15.75

Doos 24 stuks à 150 gram

Vegetarische Hamburger

Doos 30 stuks à 80 gram

23.95

Kipburger kant-en-klaar

026153

699590

Perdix

Duca

Duca

11.25

Doos à 2 kilo

Kipspiesen, voorgegaard Doosje 20 stuks à 100 gram

16.95

675270

032315

7.

Doos 24 stuks à 80 gram

699540

Speedy Mexican Wings

Mega Deal 45

Deli XL

De Vegetarische Slager

Gehaktbal Excellent half-om-half, gegaard

Kipfiletnuggets, gegaard, Halal

9.40

Doos 60 stuks à 25 gram

012526

OP E MET GETEELD DIK TOELEN E I F F KO DDENS PA

Topking

Topking

KaasTengels

Terrabites

Vlamtosti

14.95

Doos 60 stuks à 15 gram

Oesterzwam Ragout Broodje

14.95

Doos 20 stuks à 110 gram

626850

636230

031992

Deli XL

Deli XL

Deli XL

Kibbeling

Lekkerbek

12.95

Doos à 2,5 kilo

031925

031924

Coertjens

Beckers

Coertjens

Stoofvlees Blik à 2,7 kilo

12.95

Doos à 2,5 kilo

Kippenragout

13.95

453410

10 / De lekkerste aanbiedingen

Blik à 2,7 kilo

459960

13.95

Worstenbroodje Traditioneel Doos 30 stuks à 70 gram

624050

36.50

Doos 40 stuks à 125 gram

Inktvisringen gebatterd

10.95

Doos à 2,5 kilo

031919

Mega Deal 95

7.

Deli XL

Deli XL

Mosselen gekookt Doos à 2,5 kilo

031917

Mosselen gepaneerd

10.95

Doos à 2,5 kilo

11.95

031916

#1 / 2014 / feb.


Frites Aviko

Spicy Jacket Wedges

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

3.25

613470

McCain

Frites Freez Chill TradiStyle Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

2.

95

McCain

Doos 5 zakken à 2,5 kilo, per zak

2.

95

Wedges Garlic & Herbs Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

Pommes Frites Julienne 7 mm

3.

25

Doos 5 zakken à 2,5 kilo, per zak

611540

654580

681390

617350

Jozo

McCain

Lamb Weston

Lamb Weston

Zout Wikkel 12 pakken à 1 kilo, per pak

0.40

299050

Frites Country Style Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

2.75

015148

Potato Dipping Strips Onion & Black Pepper Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

1.

Aviko

Aviko

Fry ‘n’ Dip

Mega Deal 95

4.25

671020

Frites Private Reserve 11 mm Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

613540

Lamb Weston

2.45

Frites Private Reserve 6 mm Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

2.65

611820

L LIXL .N W.DEE OP DELI W W ZIE DE ACTI URKEN G VOOR23880 AU XL 4

Salades

Deli XL

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Zigeunersalade Tray 2 potten à 2400 ml., per pot

3.95

423840

Fano

Russische Salade grof Emmer à 5 kilo

458440

Deli XL

Deli XL

Zalmsalade

10.45

Bak à 1 kilo

015267

Deli XL

Kip-Kerrie Salade

5.45

Beenhamsalade

5.45

Bak à 1 kilo

472500

Bak à 1 kilo

Mega Deal 95

5.

015269

delixl.nl

11


Brood & beleg Deli XL

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Deli XL

Hotelblok 48+ Jong Belegen Blok ca. 4 kilo, per kilo

Molco

Rustico Bonk

6.50

009894

Doos 30 stuks à 100 gram

Ambachtelijke Bol wit gesneden Doos 32 stuks à 50 gram

Deli XL

4.50

640240

Doos 4 bakken x 90 plaks à 17 gram, per bak

Desem Enzo

Desem Enzo

Doos 30 stuks à 100 gram

11.85

612430

Zak à 2 kilo

12.50

Mega Deal 75

6.

Deli XL

Tostiham Stuk à 3 kilo, per kilo

Dr. Oetker

313930

12 / De lekkerste aanbiedingen

Deli XL

Deli XL

Dr. Oetker

Doos 12 wikkels x 2 stuks à 136 gram, per wikkel

014600

1.55

014598

Pak à 360 gram

442830

Zwanenberg

Zwanenberg

Tostiham (ca. 34 plakken)

4.95

Spekreepjes gerookt Bak à 500 gram

5.95

4.95

734260

Dr. Oetker

Baguette Barbeque Doos 12 wikkels x 2 stuks à 136 gram, per wikkel

3.95

20.75

Cassellerrib met interleaves (ca. 20x2 plakken)

312480

741810

Baguette Ham-Kaas

Doos 6 stuks à 1000 gram

022349

Pak à 500 gram

Brie Neutre blok

20.75

Desem Vloer Meneer van Dijk Donker

022348

Pak à 400 gram

916545

8.50

Doos 6 stuks à 1000 gram

Leverkaas (ca. 20x2 plakken)

322040

Blok ca. 1 kilo, per kilo

Desem Vloer Meneer van Dijk Blond

10.25

Doos 40 stuks à 105 gram

Molco

326690

Geraspte Kaas Gouda Jong Belegen

4.50

633770

14.95

Deli XL

Italiaanse Bol

614900

Vergeer

Gesneden 48+ Jong Belegen

Doos 32 stuks à 50 gram

Deli XL

671940

Rustico Bonk Donker

11.85

Ambachtelijke Bol bruin, gesneden

Baguette 4-Kazen

1.55

Doos 12 wikkels x 2 stuks à 136 gram, per wikkel

1.55

014597

#1 / 2014 / feb.


Groenten & fruit Znek

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Bonduelle

Maïskorrels Crispy Tray 3 blikken à 2,65 liter, per blik

Bonduelle

4.95

424130

Buffetsalade Sombrero Tray 3 blikken à 2,65 liter, per blik

Doos 4 zakjes à 120 gram

4.95

927103

871795

Bonduelle

Bonduelle

Bonduelle

Doos 7 zakken à 1 kilo, per zak

Gegrilde Courgettes

4.95

Doos 7 zakken à 1 kilo, per zak

4.45

600890

Paprika Rood/Geel gegrild Doos 7 zakken à 1 kilo, per zak

2.95

3.95

627230

1. Vanille/Caramel Doos 12 bakjes à 200 ml., per bakje 2. Vanille/Chocolade Doos 12 bakjes à 200 ml., per bakje

715700

2.

0.85

715710

Fast Food Support

Ola

Ola

Box à 1100 gram

Doos 18 stuks à 125 ml., per stuk

1. Vanille Doos 12 potten à 140 ml., per pot 2. Chocolade Doos 12 potten à 140 ml., per pot

Decocrisp Mix Choc

710310

Doos 4 zakjes à 120 gram

927102

1.

4.95

2.95

IJs

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Doos 20 zakken à 1 kilo, per zak

Doos 4 zakjes à 120 gram

Groene Appel

Hertog

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

IJsmixpoeder Vanille 17% melkvet

2.95

608520

IJs & desserts

Znek

Knapperige Wortel

Gegrilde Aubergines

423480

Deli XL

Znek

Rode Appel

Mini Viennetta Vanille

10.25

380270

0.80

031715

Mega Deal 15

1.

Magnum

1.

031564

2.

031141

.NL ELIXL P WW.D TIES O ZIE WMEER AC ERS K E R B VOO JOY IJS EN

Veldt’s

Frusco

Doos 24 stuks à 80 gram

1. Appel Kaneel op dikke siroop Doos 6 potten à 1150 gram, per pot 2. Rum-Rozijnen op dikke siroop Doos 6 potten à 1150 gram, per pot

Brusselse Wafels

8.50 638610

1.

380010

2.

177440

Frusco

La Concorde

Doos 6 potten à 1150 gram, per pot

Doos 6 bussen à 700 gram, per bus

Kersen op dikke siroop

6.85

177420

5.50

030516

delixl.nl

Enjoy

Slagroom met suiker

IJsbeker 112 ml. Doos 20 krimpen à 50 stuks, per krimp

4.25

1.65 015179

13


Koffie & thee Kanis & Gunnink

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Kanis & Gunnink

Koffie Hotel Melange Filtermaling

18.95

Blik à 2,5 kilo

14.

Doos 80 sticks à 12,5 gram

Reuser & Smulders

Reuser & Smulders

Pickwick

8.20

Koffiebonen Espresso Superiore Doos 4 zakken à 1 kilo, per zak

8.20

Thee in envelop Earl Grey Doos 100 zakjes à 2 gram

3.45

4.50

122750

102380

Reuser & Smulders

Reuser & Smulders

Thee Engelse Melange

Thee Assorti Multipack

3.75

Doos 100 zakjes à 4 gram

100800

Doos 100 zakjes à 2 gram

122760

102330

Oploskoffie Café Cappuccino

37.50

103040

Doos 4 zakken à 1 kilo, per zak

Douwe Egberts

Blik à 5 kilo

Thee in envelop Engelse Melange

103020

Koffiebonen Espresso Forte

Mega Deal 95

Pickwick

Koffie Hotel Melange Filtermaling

Doos 6 doosjes x 20 zakjes à 2 gram

5.45

123300

123210

W ENT NNSIEASU SORTIM

IN O

Dranken

ALLE OOR .NL V ARTINS L X I L E M ENT T DR. WW.D M ZIE WIES OP HE ASSORTI ACT O JUICE C CO

Dr. Martins

Coco Juice

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

1. Mango Doos 12 flesjes à 33 cl., per flesje 2. Peach Doos 12 flesjes à 33 cl., per flesje 3. Puur Doos 12 flesjes à 33 cl., per flesje 1.

Deli XL

Deli XL

Appelsap Tray 6 pakken à 1 liter, per pak

0.70

506030

14 / De lekkerste aanbiedingen

506010

2.

032932

3.

032933

Fresh4You

Sinaasappelsap Tray 6 pakken à 1 liter, per pak

032931

1.35

Fresh4You

Sinaasappelsap

0.85

Doos 6 flesjes à 25 cl., per flesje

879309

0.85

Sinaasappel/ Aardbeisap Doos 6 flesjes à 25 cl., per flesje

879306

Fresh4You

0.85

Sinaasappel/ Banaansap Doos 6 flesjes à 25 cl., per flesje

0.85

879307

#1 / 2014 / feb.


Royal Club

Royal Club

Tonic

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Mega Deal 57

0.

Mountain Dew

Citrus

Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje

026796

Royal

Bitter Lemon

0.42

Club Cassis

0.42

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

521220

521160

521280

Crystal Clear

Crystal Clear

Crystal Clear

Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje

1. Lemon Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje 2. Peach Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje

Cranberry/Limoen koolzuurvrij

Frisdrank

0.49

015792

1.

015793

2.

0.54

Citroen/Passie

0.49

Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje

0.49

015790

015794

E R ALL L VOO CLES LIXL .NTLE MIRA T E .D EN LIT WW ZIE W S OP HET ASSORTIM ACTIE ERGIZER EN

Hero

Hero

Sap

Hero

Orange

1. Multifruit Vitamine Mix Forest Tray 12 flesjes à 33 cl., per flesje 2. Multi 36% Tray 12 flesjes à 33 cl., per flesje

0.82

Tray 12 flesjes à 33 cl., per flesje

Little Miracles

Appelsap

0.82

Little Miracles

Energizer Black Tea

Tray 12 flesjes à 33 cl., per flesje

0.82

Tray 12 flesjes à 33 cl., per flesje

Energizer Green Tea

1.15

Tray 12 flesjes à 33 cl., per flesje

182520

182530

001815

001814

Grolsch

AA-Drink

Extran

Extran

Extran

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Tray 20 flesjes à 50 cl., per flesje

Tray 24 flesjes à 33 cl., per flesje

Tray 24 flesjes à 33 cl., per flesje

1.

521850

2.

182550

Pils 5%

Sportwater

0.62 531540

Energy Orange

0.45 520650

Cranberry Energy

0.49 525450

delixl.nl

Sap

0.49 525460

1.15

1. Hydro Citrus Tray 24 flesjes à 33 cl., per flesje 2. Hydro Lemon Ice Tray 24 flesjes à 33 cl., per flesje

1.

525470

2.

0.49

527900

15


.NL ELIXL P WW.D IES O ZIE W ALLE ACTIPS VOORROKY CH C

Zoet & zoutwaren Croky

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Croky

Chips Paprika Doos 20 zakjes à 40 gram, per zakje

0.30

022684

Doos 12 zakken à 100 gram, per zak

Mega Deal 50

Deli XL

Chips Naturel

Bar Melange

0.55

474540

10.

Emmer à 2500 gram

412120

.NL ELIXL P WW.DACTIES O W E I Z ALLE VOOR HARIBO

Haribo

SnoepSilo Smurfen Fruitgum Silo à 150 stuks

Haribo

Haribo

4.75

486340

SnoepSilo Drop Halve Manen Silo à 150 stuks

Haribo

Reuzenslangen

4.75

4.75

Silo à 30 stuks

013586

486180

OOR .NL V ELIXL ENTOS .D W M W ZIE W ACTIE OPIT SINGLE DE 40 FRU 3 8 8 4

Fruitgum Pasta Frutta Silo à 375 stuks

Maoam

Red Band

Maoam

1. Mint Doos à 40 rollen, per rol 2. Drop Doos à 40 rollen, per rol

1. Air Action Doos à 40 rollen, per rol 2. Rainbow Doos à 40 rollen, per rol

Doos 18 zakjes à 275 gram, per zakje

Silo à 50 stuks

Single

0.34

488470

1.

473140

Dropfruit Duo’s

2.

Rolo of Lion

1. KitKat Doos 36 stuks à 45 gram, per stuk 2. Nuts Doos 24 stuks à 42 gram, per stuk

1. Rolo Chocoladerol Doos 36 stuks à 52 gram, per stuk 2. Lion Candybar single Doos 36 stuks à 42 gram, per stuk

489170

2.

0.38

484500

1.

483680

2.

0.34

010055

KitKat of Nuts

1.

4.95

Silo à 150 stuks

491260

Mentos

2.

4.75

.NL ELIXL WW.D TIE OP ZIE W ALLE AC D VOORRED BAN

Single

488240

Soft Kiss Spek

487740

Mentos

1.

Haribo

Bloxx

1.20

494130

4.75

Silo à 50 stuks

1. 488650

013572

013574

Liga

Liga

Liga

1. Crunchy Muesli & Rozijnen Doos 24 pakjes à 2 stuks, per pakje 2. Krenten Doos 24 pakjes à 2 stuks, per pakje

1. Melk Doos 24 stuks à 41 gram, per stuk 2. Duo Melk Aardbei Doos 24 stuks à 41 gram, per stuk

Evergreen

0.38

Bloxx Zuur

1.

188630

2.

Milkbreak

0.35

188660

1.

188780

2.

4.75

Fruitkick Appel

0.39

188790

Doos 24 stuks à 33 gram, per stuk

188710

Mars

Mars

Mars

Twix single

Bounty Candybar Melk

Balisto Muesli-Mix

Doos 32 stuks à 51 gram, per stuk

Doos 32 stuks à 50 gram, per stuk

Doos 25 stuks à 50 gram, per stuk

Doos 24 stuks à 57 gram, per stuk

Doos 20 stuks à 37 gram, per stuk

Candybar single

Snickers candybar

0.36

022250

16 / De lekkerste aanbiedingen

022240

0.36

022251

0.36

483410

0.39

0.36

0.36

492870

#1 / 2014 / feb.


De Lekkerste

Cakeplak roomboter per stuk verpakt Doos 24 pakjes à 60 gram, per pakje

De Lekkerste

0.35

003136

Stroopwafel per stuk verpakt Doos 24 pakjes à 2 stuks, per pakje

De Lekkerste

0.35

030080

Gevulde Koek roomboter per stuk verpakt Doos 30 pakjes à 100 gram, per pakje

0.35

003135

Sultana

Sultana

1. Bosvruchten Doos 20 pakjes à 35 gram, per pakje 2. Kers Doos 20 pakjes à 35 gram, per pakje

3. Bosvruchten Doos 20 pakjes à 35 gram, per pakje 4. Aardbei Doos 20 pakjes à 35 gram, per pakje

ChocoFruit Hero B’tween

Hero B’tween

Big Chocolade/Rozijnen Doos 24 repen à 50 gram, per reep

Hero B’tween

Big Hazelnoot/Amandel

0.

37

Doos 24 repen à 50 gram, per reep

Big Pinda/Chocolade

0.

37

Doos 24 repen à 50 gram, per reep

0.

37 015175

363170

363180

496630

1.

De Molen’s Banket

De Molen’s Banket

De Molen’s Banket

Hoppe

1. Sprits per stuk verpakt Doos 40 stuks à 40 gram, per stuk 2. Torondo per stuk verpakt Doos 28 stuks à 75 gram, per stuk

1. Gevulde Koek per stuk verpakt Doos 30 stuks à 50 gram, per stuk 2. Gevulde Appelkoeken mono Doos 30 stuks à 50 gram, per stuk

Sprits of Torondo

1.

188570

2.

Gevulde koek of appelkoek

0.16

378970

1.

188550

2.

0.16

188540

Speculaaspop per stuk verpakt Doos 22 stuks à 50 gram, per stuk

YoFruit

0.16

2.

015174

3.

373000

Stedenmix Assorti, 8 soorten per stuk verpakt Doos à 150 stuks

8.85

4.

Mega Deal 35

0.

015173

Hoppe

Allegaartje Mix. 6 soorten per stuk verpakt Doos à 150 stuks

188050

180510

180350

Mammoet

NFP

Mammoet

9.95

Non-food BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Bierglas stapelbaar klein 22 cl. Doos à 24 stuks, per stuk

0.38

017107

.NL ELIXL WW.DE MATEN W E I Z ALL ERS VOORNENLIKK PAN

Per stuk

014214

Per stuk

4.95

Some like it hot Theeglas Ø 8,6x9,8 cm - 32 cl. Doos à 6 stuks

033704

008121

Chaud Devant

NFP

7.35

.NL ELIXL WW.DE MATEN W E I Z ALL S VOOR OLLEPEL P

Rubbermaid

Pannenlikker kunststof 34 cm

Glazenspoelborstel 3-delig 19x10x18 cm

NFP

3.95

Afruimbak polypropyleen grijs 55,5x41x13 cm Per stuk

095005

5.95

De Buyer

Pollepel rvs 12 cm

9.95

Per stuk

028073

Uni Schort met zak zwart 75x100 cm Per stuk

060401

delixl.nl

11.15

Frituurschep rvs Ø 24x55 cm Per stuk

17.85

095003

17


COLOFON

.NL ELIXL WW.DE MATENEN W E I L Z AL ANN VOORR KOOKP E TEND

NFP

Beslagkom rvs Ø 30 cm / 5 liter Per stuk

3.95

008514

Carbone Koekenpan staal Ø 28x4 cm Per stuk

Mega Deal 75

Pintinox

De Buyer

15.75

Tender Kookpan hoog rvs 24x24 cm / 10,75 liter

23.

Per stuk

Redactieadres: Han Snel, Keizerstraat 31, 3512 EA Utrecht, tel. (030) 230 70 50.

025976

016907

Enjoy is een uitgave van Deli XL en verschijnt 11 keer per jaar. Aan dit nummer werkten mee: Han Snel (concept, realisatie, DTP-/ opmaak en redactionele begeleiding), Jeroen Jansen Journalistiek (redactie en fotografie), Voici (DTP-/ opmaak), Angelique Kors, Johanneke Vink en Ferry Schotsman van Deli XL (redactionele begeleiding).

Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd of vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming van de afzender. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Sun

Vaatwasmiddel All-in-One tabletten Doos à 200 stuks

Sun

Mega Deal 25

17.

741520

Vaatwasmiddel professioneel liquid Can à 10 liter

Sun

Mega Deal 95

17.

764300

Vaatwasmiddel professioneel s&mwe poeder Vat à 10 kilo

Sun

Mega Deal 95

17.

760830

Vaatwasmiddel professioneel citroen poeder Vat à 10 kilo

Mega Deal 95

17.

Burgh-Haamstede

(0111) 652 343

760290

Emmen

R L VOO LIXL .NDEPA E .D OP WW ZIE WLE ACTIESPOSABLES AL DIS N E E GR

L LIXL .N W.DEACTIES W W E E ZI ALL VOOROP SIER

Vestigingen

(0591) 670 100 Geleen

(046) 423 54 00 Groningen

(050) 368 55 55 Sier

Sier

Depa Green Disposables

Depa Green Disposables

1. 17 cm, Transparant Doosje à 100 stuks 2. 17 cm, Zwart Doosje à 100 stuks

1. 16,5 cm, Transparant Overdoos 12 doosjes à 200 stuks, per doosje 2. 16,5 cm, Zwart Doosje à 200 stuks

Doos 8 krimpen à 250 stuks, per pak

Doos 4 krimpen à 250 stuks, per pak

Tonicstampers

1.

848160

2.

Roerstaafjes longdrink

2.

50

848210

1.

848820

2.

Bakje A-16n, 300 cc, Wit

2.

848930

(0492) 531 414

Bakje A-13, 430 cc, Wit

3.

75

Helmond

5.

75

75

(023) 563 80 50

L LIXL .N W.DE TIES OP W W C A ZIE ALLE R VOORPANCOVE

L LIXL .N W.DE TIES OP W W C A ZIE ALLE INDT VOORN DER W VA

(074) 249 04 91 Hoofddorp

837990

838040

Hengelo

Nieuwegein

(030) 607 11 11 Schiedam

(010) 208 52 08 Sluis

(0117) 461 320 Tilburg

van der Windt

van der Windt

Kartonnen Beker

Pancover 1/6 GN

Pancover 1/4 GN

1. Fresco 200 cc Doos 20 rollen à 50 stuks, per rol 2. Gusto 200 cc Doos 20 rollen à 50 stuks, per rol

1. Fresco 180 cc Doos 25 rollen à 100 stuks, per rol 2. Gusto 180 cc Doos 25 rollen à 100 stuks, per rol

Doos 4 pakken à 200 stuks, per pak

Doos 4 pakken à 200 stuks, per pak

Kartonnen Beker

1.

031423

2.

1.45

031425

1.

031421

2.

1.80

031424

7.95

031602

(013) 542 69 92

7.95

031603

.NL ELIXL P WW.D IES O ZIE W ALLE ACT TE IT S VOOR E IT & TA TAK

Actieperiode Prijzen zijn geldig van: 3 februari t/m 1 maart 2014

Pro Smart Choice

Snackvork met snijrand

Pro Smart Choice

Take it & Taste it

Take it & Taste it

Doos 5 pakken à 1000 stuks, per pak

Doos 5 krimpen à 100 stuks, per krimp

1. 1-vak Doos 2 krimpen à 125 stuks, per krimp 2. 2-vaks 247x198x75 mm Doos 2 krimpen à 100 stuks, per krimp

Vork drietands assorti

Hamburgerbak

Doos 4 pakken à 500 stuks, per pak

3.95 015337

18 / De lekkerste aanbiedingen

3.85

1.75 015339

028012

Legenda

Menubak

1.

028014

2.

Diepvries

15.25

Vers

028015

#1 / 2014 / feb.


Coupe marge

Coupe marge Hoe haal je meer winst uit je ijsverkoop? Enjoy zet 5 tips op een rijtje; van slim tappen tot zuinig koelen en laten zien wat je hebt.

let op

promoot

het tappen van softijs

wat u verkoopt

u ppen dat ijs zo te ta ft m so o et is h rs e. De clou edewerke ijsmachin pen. Leer uw m alt uit de a tje te tap h rn e o rg o a h et h n e, méér m va tj d ijshoorn op de ran ijs óp het ef egint het softijs to B ie t. o zi o l een m emaal vo el h e ‘i f Zo krijgt u o eer ijs ls bent u m het lijkt a pen, dan waardoor p . ta en te zi e oorntj it te laten u ín het h e er vol u tj rn o o h het kwijt om

Promotiemat eriaal is erg belangrijk om ‘lekker te mak uw klanten en’. Daarbij gaat het voor van uw mar al om foto’s gerijke artikel en, met een handling en minimum aa een maximum n aan winst. Ko zien wat u ve rtom: laat rkoopt aan ijs , bij voorkeur van uw cafe al vóór de de taria. Deli XL ur helpt u aan van het ijs da sfeervolle po t valt onder sters ons IJsgilde-co complete softi ncept. Over js concept le dit est u meer op pagina 4 en 5.

oor ijscoupe d een heuse ooi je m ijs n ft ee so veerd in n simpel er ee es G n . ziet va , en k p Maa e te voeg met siroo rs fruit to afgetopt ar a en D p e. el tj stukjes ve h n ijshoorn eetbare sc ee f o n a ger je o d lt h a it a x sch siever u ruim 2 e er exclu vragen die sten van het r o vo js zo’n coup ri p at de ko n ook een e. En omd winst. kunt u da et hoorntj h ook meer n u va kt a ie a m , jn zi is dan d kt roop beper fruit en si

Gebruik (kinder)ijs als marketingtool

Pimp

uw softijs

r ee t M ze om et m

Maak specia le aanbieding en voor kind een ‘happy ho eren, zoals ur’ op woens dagmiddag, u kinderijsjes waarbij extra voorde lig aa veel kinderen samen met hu nbiedt. Omdat n krijgt u zo no ouders komen g meer pote , ntiële klante De kans dat n in uw zaak ook zij iets be . stellen, is aa nzienlijk.

y p p r a h ou h

Bespaar koelwater wijnt in el. Dit verd water als koelmidd et ls h a r r o te vo a veel w zowel eld ebruiken aalt dan eer veel g achines g ool. U bet elk jaar w ri sm u de ij et t r h e o en d o in b D el ) o elwater. oogd. Zo nvervuild Watergek n van ko ordt verh ze lheden (o w lo ee ks ij et ev o h rl h a r grote . ap naa t’, dat ja besparen watersch ‘rioolrech m bij uw tueel geld voor het ro en a a ev d u r t kun rmee kwijt. Info ssenmeter van een tu g in ts a la p

Bekijk het assortiment softijs op www.delixl.nl/enjoy delixl.nl

19


Sfeertje proeven

Snacksalon De Schelp Roelofarendsveen Allerbeste Cafetaria 2013

Het geheim van Theo Norder

D

e Schelp staat met stip op één in de Cafetaria top-100 van vakblad Snackkoerier. Ten opzichte van 2012 klom de Snacksalon van Theo en Wilma Norder maar liefst 47 plaatsen. Toch heeft de eigenaar het afgelopen jaar niet fors in zijn zaak geïnvesteerd. “We doen al jaren hetzelfde: hard werken, met veel aandacht voor de producten en onze gasten. Daardoor staan we ook al jaren in die top-100. En nu dan een keer op één.” Toeval? Nee, hier is meer aan de hand. Als we Norder vragen naar zijn ‘geheim’, blijkt dat er wel degelijk sprake is van een uitgekiend beleid. “Ons bedrijf is aan de buitenkant goed zichtbaar. We vallen op. Er staat met koeienletters ‘lunch’, ‘diner’, ‘snacks’ en ‘ijs’. Daarnaast ziet het er strak en clean uit. Dat vind je terug in het interieur. Het is hier ruim, schoon en modern, met veel zitjes, lcd-schermen en zelfs touchscreens.”

Werkwijze

r e d r o N o s van The

De 3 tip

gebied van eiden op het h sc er d n o je te koers. Durf ing. Vaar je eigen richting en bedrijfsvoer in t, assortimen sse. Neem toon intere en t n la k aar Ken je telling op, m e. es b e d n ee niet all n praatj e tijd voor ee neem ook d gasten media om je l a ci so ik ieuwe Gebru eren over n rm fo in en te blijv eer. acties en m producten,

1 2

3

20 / De lekkerste inspiratie

Maar er is meer. De medewerkers zijn oprecht geïnteresseerd in de gasten en door de onderlinge taakverdeling wordt elke nieuwe gast meteen te woord gestaan. “Onze keuken is onderverdeeld in werkstations,” vertelt de eigenaar. “Er is een pizzacorner, frituurhoek, ijskeuken, een werkblad voor de broodjes en één voor het bezorgen. Maar het begint allemaal aan de voorkant, in het bedieningsstation achter de vitrine. Daar worden de gasten direct welkom geheten. Iemand neemt de bestelling op, voert deze in en via een automatiseringssysteem komt die vanzelf bij het juiste werkstation terecht. Zo wordt de gast meteen aangesproken en bespaar je veel tijd. Is het rustig, dan maken we iets meer meters. Maar in de spits lopen we elkaar tenminste niet voor de voeten.”

Verse producten Ook de kaart van Snacksalon De Schelp is in veel opzichten uniek te noemen. Het aandeel vers en zelfgemaakt is groot, érg groot. “Vers eten is vaak toch het lekkerst,” vertelt Norder. “Overigens zijn veel diepvriessnacks van uitstekende kwaliteit. Dat is je basis, maar daarnaast kun je zoveel mogelijk dagverse producten serveren. Van afgebakken broodjes tot verse jus d’orange en Hollandse garnalen. Wat we zelf

#1 / 2014 / feb.


‘Je moet het verschil zien te maken’ kunnen maken, máken we ook zelf. Nasi, bami, shoarma, gehaktballen, pikante kip, pizza’s, stoofvlees, ijs, noem maar op. Zelfs de handijsjes komen van het huis.”

Smalle inkoop Die veelzijdigheid zie je terug aan de uitgebreide kaart van de snacksalon. Daarop staan veel gerechten die je eerder van een lunchroom verwacht dan van een snackbar. Van een meergranen broodje met carpaccio, pesto, zongedroogde tomaatjes en pecorino-kaas tot huisgemaakte soep. Norder: “Ons geheim is dat we een brede menukaart combineren met een smalle inkoop. We kopen echt niet zoveel in. De clou is om veel producten in veel verschillende gerechten te verwerken. Onze zalmsalade gebruiken we voor salades, broodjes, wraps en meer. We bieden méér keuze met dezelfde producten. Zo hebben we een hoge omloopsnelheid en voorkom je derving.”

Originaliteit Een menukaart met exclusieve, deels huisbereide producten die alleen in zijn snacksalon te koop zijn; dat is waar Norder naar streeft. “Kijk je naar fastfood, dan is het nog teveel mainstream. Maar de

gast van nu wil ambachtelijkheid, vers en originaliteit. In restaurants is die trend al langer gaande. Tegelijkertijd moet je geen restaurant willen zijn. We zijn en blijven een snackbar. Of beter gezegd: een snackbar plús. Bij fastservice ligt de nadruk op fast en laagdrempelig. De mensen willen snel geholpen worden. Maar ze zijn ook kritisch, willen waar voor hun geld. Geef je ze iets extra’s, iets wat ze ergens anders niet kunnen krijgen, dan zijn ze ook bereid om daar net iets meer voor te betalen. We maken “Magnums” die niemand anders kan maken, met het beste ijs en de lekkerste chocolade. Want verkoop je de gewone variant, dan gaan ze wel naar de supermarkt. Zo moet je het verschil zien te maken.”

delixl.nl

21


Uitsmijter

‘Het jaar van de avontuurlijke snack’

“De grens tussen cafetaria en eetcafé vervaagt. Je ziet meer snackbars met gezellige zithoekjes.” Anneke Am

merlaan, fo

Wat zijn dé snacktrends van 2014? Enjoy vroeg het aan Anneke Ammerlaan, één van Nederlands bekendste food watchers. Wat blijkt? Gezond wordt nóg belangrijker, net als ambachtelijk en origineel. Gezonde snacks: we zijn er nog lang niet klaar mee. Volgens food watcher Anneke Ammerlaan kunnen snackbars en cafetaria’s ook in 2014 niet zonder ‘groene’ en caloriearme gerechten. Bovendien verwacht ze dat het aantal vegetarische gerechten nog verder zal toenemen. “In 2013 is de eerste vegetarische snackbar geopend,” vertelt ze. “Voor de meeste ondernemers gaat dit te ver, maar het zegt wel iets over de tijd van nu. De mensen eten minder vlees dan vroeger. En als ze vlees eten, willen ze vaak dat het op een diervriendelijke manier tot stand is gekomen.” Gezellige zitjes Ammerlaan ziet nóg een ontwikkeling: “De grens tussen cafetaria en eetcafé vervaagt. Je ziet meer snackbars met gezellige zithoekjes, waar de mensen in alle rust hun maaltijd opeten. Gingen veel klanten vroeger alleen naar de snackbar om iets te halen, 22 / De lekkerste inspiratie

od watcher

tegenwoordig blijven ze langer hangen. Als er tenminste sprake is van een sfeervol interieur, met leuke zitjes. En natuurlijk moet ook de menukaart uitnodigend genoeg zijn.” Signature dish Op die menukaart verschijnen meer en meer gerechten die door de ondernemer zelf zijn bedacht én gemaakt. “Ambachtelijkheid is in,” zegt Ammerlaan. “Eigenlijk zou elke ondernemer één gerecht moeten hebben dat je nergens anders kunt krijgen. Een soort signature dish. Die kun je bijvoorbeeld heel goed van streekproducten maken. Zit je in een gebied waar veel streekproducten vandaan komen? Gebruik die producten dan om jezelf te onderscheiden! Dat is óók leuk voor toeristen die bij jou in de buurt op vakantie zijn.” Creatief met snacks Tot slot wijst Ammerlaan op de trend van ‘avontuurlijke smaakcombinaties’. “Die is begonnen met de introductie van de Kapsalon,” zegt ze. “Toen bleek voor het eerst dat je heel creatief kunt zijn met de basissmaken zoet, zout, zuur en bitter. Die avontuurlijkheid zet door. Er komen méér avontuurlijke combinaties. In België proefde ik kortgeleden van een patatje met barbecuesaus, zelfgemaakt stoofvlees en uitjes. Het was heerlijk! Daarmee heb je niet één, maar drie trends te pakken: avontuurlijk, ambachtelijk en onderscheidend. Dát is de toekomst.” #1 / 2014 / feb.


Lekker nieuws

Speedy kleurt de kipsnack De naam Speedy kenden we al van de Nuggy Kiplekker verpakkingen. Maar nu vallen ook de overige kipsnacks van Perdix onder deze naam. Van de Hot & Crispy Wings tot de Kipdippers en van de Mexican Wings tot de Krokante Kipburger; dankzij de nieuwe, vrolijke Speedy-uitstraling zijn ze nóg verleidelijker dan voorheen.

Zo levert Perdix felgekleurde gratis serveerdoosjes met vrolijke afbeeldingen en kunt u via speedysnacks.nl posters, tafelkaarten en ander promotiemateriaal downloaden. Gebleven is de vertrouwde, bekende smaak die de Speedy kipsnacks vliegensvlug aan de klant brengen! Bestel direct via www.delixl.nl/enjoy

Duizend kroketten naar Gouda

Topmodel gek op friet Gelezen in de Grazia: Doutzen Kroes houdt van frietjes! Het damesmagazine tekende de volgende woorden op uit de mond van het Nederlandse topmodel: “Dat ik een Victoria’s Secret angel ben, betekent niet dat ik nooit een patatje kan eten. Je moet alleen wel rekening houden met proporties en diversiteit van eten.” En ook: “Sinds de geboorte van mijn zoon Phyllon ben ik niet meer zo van de zoetigheid. Wél van de chips, frietjes en zoute dingen.” Sta dus niet vreemd te kijken als één van de mooiste Nederlandse vrouwen binnenkort uw zaak aandoet!

Roti-Roll® Het beste uit de Surinaamse keuken Topking is de producent van exclusieve productmerken als Vlammetjes®, KaasTengels®, VlamTosti’s® en Vlammensaus®. Onlangs voegde Topking daar weer een topmerk aan toe: Roti-Roll®. Deze Surinaamse rol is volgens een authentiek recept gevuld met kip, kouseband, aardappel en pittige masala-kruiden. Kortom: een verrukkelijke snack met het beste uit de Surinaamse keuken. De combinatie van de krokante flens met een rijke vulling is letterlijk onweerstaanbaar. De Roti-Roll® staat daarmee garant voor een stabiele omzet en gezonde marge!

Tijdens de Cafetaria Top-100 van 2013, een uitverkiezing die gesponsord wordt door Deli XL, viel niet alleen Snacksalon De Schelp in de prijzen. Ook voor de bezoekers viel er iets te halen. Wie zijn of haar gegevens achterliet, maakte kans op maar liefst 1.000 gratis kroketten van Deli XL. De winnaar is inmiddels bekend: Vis&Taria Vreugdenhil uit Gouda. Enjoy feliciteert de gelukkigen met hun prijs!

Friet met snert

Artikelnr. 024812

Weleens van een frietje snert gehoord? Laurens Tenbergen van Cafetaria Het Pelkhuisje in Winterswijk bedacht deze frietvariant in de aanloop naar de winter van 2013/2014. De eerste reacties op Facebook waren niet allemaal even positief, maar volgens Laurens moet je het frietje geproefd hebben om het te kunnen waarderen. Bij het frietje snert verdwijnen de frietjes onder een dikke laag erwtensoep. “Voordat we op het idee kwamen, hadden we al wel een paar biertjes op,” bekende de snackbareigenaar eerlijk voor de camera van Omroep Gelderland. De vondst levert Het Pelkhuisje in elk geval aardig wat publiciteit op.

Randstad houdt van croquet! Smaken verschillen Bijna de helft van de totale croquetproductie (42 procent) wordt verkocht in de westelijke provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland. Dat blijkt uit onderzoek van Royaan, producent van de bekende Van Dobben en Kwekkeboom croquetten. In het noorden van ons land (Friesland, Groningen en Drenthe) eten de mensen het minst vaak een croquet buiten de deur (12 procent). Van alle grote steden is Amsterdam koploper, waar jaarlijks ruim 16 miljoen croquetten verkocht worden in snackbars en cafetaria’s.

delixl.nl

23


Snackconcept met een boodschap W U E I N in ons ENT TIM

R ASSO

Van menubak tot draagtas Take it & Taste it is een volledige en eenduidige verpakkingslijn van Deli XL. De juiste boodschap aan uw gast. Altijd scherp geprijsd!

Bestel snel op www.delixl.nl/taste-it

Enjoy! De lekkerste inspiratie  

#1 / 2014 / februari. Enjoy is een uitgave van Bidvest Deli XL

Advertisement