Page 1

/ maa 4 1 0 2 #2 /

rt

RINEN T I V ’ E LIMM R KIJKE

DE ‘SUW GASTEN NAA

WAAR

DE WINSTM

Vijf verleide AKER: lijke tips

Nieuwe ijstijd

superieu

Het be te van M re schepijs öven Pag. 3 pick

rland e d e N t r e v o r e v e IJsgild

Ad van Geloven Vleeskroket € 8,45

a Meegal D De lekkerste aanbiedingen Pag. 13

All-youcan-eat Cafetaria Klaas Vaak ‘adopteert’ een bekend recept: onbeperkt snacken voor b 7,50. “Je moet blijven opvallen.”

De lekkerste inspiratie Pag. 24

r

Gouda’s Glorie Frituurvet € 18,95

a Meegal D De lekkerste aanbiedingen Pag. 15

Het gemak van E-food Meer omzet en minder ‘handling’ met bestellen via website, app en mobiel. Klant en ondernemer profiteren.

De lekkerste inspiratie Pag. 26

delixl.nl


Kom d’r maar op!

ste e b t e h r o en, vo n n i g e b oor v g o t e n z e t y o n j e t de l eg. En e o o r v m e l t a t i k o XL’s Oo no i l t e e D h t s s i e s v j i hep ts: Bid h g i l t o pick. p soft- en sc s n e e v d ö n i M n n cepte pijs va e h c s e r u 2 ijscon u uperie s t e h n e IJsgilde

IJsgilde maakt het verschil

M

aak kennis met IJsgilde, een concept in ijs, met een professionele en eigentijdse uitstraling. Aan de basis van dit concept staat het softijs van Bidvest Deli XL.

IJsgilde is een exclusief ijsconcept van Bidvest Deli XL, voor ondernemers die graag het verschil willen maken. Bidvest Deli XL levert het romige softijs van IJsgilde in combinatie met diverse extra’s, zoals vers fruit (als zomerspecial), slushes en smoothies. Bidvest Deli XL kan met IJsgilde één concept bieden in ijs. Het softijs van het Bidvest Deli XL huismerk is de basis van het concept, aangevuld met een breed assortiment aan, onder andere, ijsbiscuits, siropen, dippings en milkshakemixen. Naast het Bidvest Deli XL huismerk softijs en milkshakemix bent u vrij om uw eigen keuze te maken qua merken en assortiment.

Lekker volle smaak Aan de basis staat het romige softijs van het Bidvest Deli XL huismerk, in een 2 / De lekkerste inspiratie

poeder- en vloeibare variant. De toevoeging van verse room zorgt voor een lekker volle smaak en constante kwaliteit. Het aanbod van verse toevoegingen varieert van sauzen tot gekonfijte vruchten en vers fruit. Daarnaast biedt IJsgilde ook milkshakes, smoothies, specials en lekkere kinderijsjes inclusief leuke verrassing. Om IJsgilde in uw zaak te promoten, stelt Bidvest Deli XL gratis promotiemateriaal beschikbaar. U bepaalt zelf in welke mate u gebruik maakt van het beschikbare materiaal. Met onze losse bordjes, die u onder elkaar kunt hangen, kunt u het aanbod variëren én aanprijzen. Daarnaast stelt Bidvest Deli XL ook plastic vlaggen, beachbanners en ijshoornhouders beschikbaar; genoeg om de uitstraling compleet én professioneel te maken.

Lekkermakend Volgens Roel Theelen van Bidvest Deli XL hebben fastservice ondernemers behoefte aan één totaal-ijsconcept met diverse toevoegingen en specials. “Ondernemers willen het verschil maken,” zegt Theelen. “Maar als je zelf vers fruit moet snijden en ook nog eens het promotiemateriaal moet stencillen, wordt de drempel te groot. Met IJsgilde levert Bidvest Deli XL zowel alle ijsproducten en extra toevoegingen, als modulair op te bouwen POS-bordjes, banners en houders, die vertrouwen wekken bij de gast. Daarmee is de drempel om professioneel ijs te promoten in zijn geheel weggenomen.”

Meer weten over IJsgil de? Ga naar www.delixl.nl/enjoy vo or meer informatie #2 / 2014 / mrt.


Een garantie voor kwaliteit

IJ

sliefhebbers weten: voor het betere schepijs moet je bij Mövenpick zijn. Voor de betere ondernemers is Mövenpick dan ook een aanwinst van jewelste. Zéker in combinatie met de prachtige vriezers en karren van de Zwitserse ijsfabrikant.

slim Intens van smaak en geur

Handi g met 23 e vriezer smake n

Het schepijs van Mövenpick is ongeëvenaard. Elke smaak is een culinair hoogstandje, dat zelfs de meest toegewijde fijnproever weet te verrukken. Het schepijs is een mix van sorbet en traditioneel roomijs en is zowel uitzonderlijk romig (dankzij het hoge percentage Zwitserse room) als rijk aan specifieke ingrediënten (van vers fruitpuree tot echte stukjes fruit, sauzen en Zwitserse chocolade) en intens van smaak en geur.

Vriezer in bruikleen Speciaal voor de betere ondernemers biedt Mövenpick een professioneel on-the-go concept, met 23 verrukkelijke ijssmaken in een speciale Mövenpick-vriezer (of kar) die door de fabrikant in bruikleen wordt gegeven. Inclusief bekertjes, lepeltjes, ijshoornhouders, servetten en servetbakjes met het bekende Mövenpick-logo. Volgens Katia De Busschere, van Mövenpick Benelux, maken kwaliteitsondernemers goede sier met de huisstijl (en natuurlijk het schepijs) van Mövenpick. “Dit ijs is niet voor elke ondernemer weggelegd. Het is een exclusief merk dat zeker niet overal te koop is. Als je als ondernemer dan tóch Mövenpick-ijs kunt bieden, dan is dat een garantie voor kwaliteit. Het zegt iets over je zaak; namelijk dat je onderscheidend bezig bent en in staat bent om een onderscheidend product te bieden.”

Hoog percentage Zwitserse room Rijk aan vers fruit, stukjes en sauzen

Bekijk het lekkerste ijs van Mövenpick op ww w.delixl.nl/enjoy

delixl.nl

3


De meedenker

De ‘slimme’ D

vitrine

oor uw vitrine op een slimme manier in te delen, kunt u het koopgedrag van uw klanten beïnvloeden. Bidvest Deli XL’s Sales Manager Marcel Gonzalez legt uit.

De vitrine is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw snackbar of cafetaria. Dáár ligt uw handelswaar opgeslagen, of in elk geval een groot deel ervan. Er is onderzoek gedaan naar hoe de klanten de vitrine van een snackbar zien. “Dan blijkt dat bijna iedereen eerst naar het midden van de vitrine kijkt,” zegt Gonzalez. “Daarna gaat de blik naar rechtsboven, weer naar het midden en tenslotte naar links- en rechtsonder. Het is dus slim om gerechten waarvan we willen dat ze goed verkopen, in het midden of rechtsboven te leggen. Die hele hoek heeft de hoogste attentiewaarde.”

ro o m w o h s ls a e in r it De v Martin de Munnik is neuromarketeer van Neurensics in Amsterdam. Zijn bedrijf doet, via MRI-scans, onderzoek naar het effect van verpakkingen en advertenties op het brein van de consument. “Aan de hand van iemands hersenactiviteit kunnen we zien wanneer zijn of haar lust is opgewekt,” vertelt De Munnik. “En dus ook hoe je die begeerte het beste kunt beïnvloeden.” Voor ondernemers in de fastservice sector heeft De Munnik vijf tips, waarvan hij weet dat ze het onbewuste van de gast wel móeten aanspreken. Dat zijn:

3. Gebruik je vitr

ine als showroom

“Vaak zie je dat een vitrine bestaat uit losse snacks die nog niet eens zijn afgebakken. Die worden dan van elkaar gescheiden door groene papiertjes. Dat ziet er eerder klinisch dan begeerlijk uit. De klant wil verlekkerd worden en zit niet te wachten op een saaie uitstalling van het assortiment. Wil je de gast aansporen om iets extra’s te kopen, dan kun je hem beter kant-en-klare gerechten laten zien, want die wekken wél begeerte op. Gebruik je vitrine dus als showroom; laat zien hoe lekker een gerecht kan zijn.”

4 / De lekkerste inspiratie

4. Vul je vitrine m et die elkaar aanvu gerechten llen “Drank en eten vullen elkaar goed aan. Houd beide dus niet van elkaar gescheiden, maar presenteer het eten in de vitrine samen met wat koele drankjes. Of presenteer combinatiegerechten die goed bij elkaar passen. Zo wordt iemand sneller getriggerd om iets extra’s te bestellen.”

#2 / 2014 / mrt.


Vers in de vitrine

Lekker (en) vol

Volgens Gonzalez leent dit deel van de vitrine zich bij uitstek voor margerijke producten. “Of juist voor de ‘slapers’,” zegt hij. “Dat zijn gerechten die nog niet zo heel goed verkopen, maar waar je wel veel marge op hebt. Door die op een slimme manier te positioneren, worden ze eerder opgemerkt.” Gonzalez heeft nóg een tip: laat zoveel mogelijk verse producten zien. “Ook al komt je sinaasappelsap uit een pak, door het sap in een kan te schenken en die naast je snacks te plaatsen, straal je versheid uit. Met verse groenten en fruit geef je sommige klanten ook een excuus om bij jou in de zaak te komen. Er zijn altijd mensen die liever niet gezien worden in een cafetaria waar ze alleen maar snacks verkopen. Als bekend is dat ze daar ook iets gezonds kunnen kopen, voelen ze zich meer op hun gemak.”

Daarnaast komt een volle vitrine beter over dan eentje die nog lege plekken laat zien. Gonzalez: “Mijn advies: probeer de vitrine visueel vol te laten lijken. De klant ziet het liefste veel snacks, met ook veel groenten en fruit. Dat straalt succes uit en wekt de eetlust op.”

en verse eten 1. Laat gezonde

‘Een volle vitrine straalt succes uit en wekt de eetlust op’

swaren zien

“Net als een vitrine vol lekkere snacks roepen ook foto’s van appetijtelijke snacks de eetlust op. Maar nóg beter is het om foto’s te laten zien van mensen die zichtbaar genieten van zo’n snack. Bijna alle mensen houden onbewust van kopiëren. Iemand zien eten betekent dat we zelf ook zin krijgen om te eten.”

“Gezond is ‘in’ en snackbars/cafetaria’s die laten zien dat ze ‘gezond bezig zijn’ wekken onbewust vertrouwen op. Vul je vitrine daarom met bijvoorbeeld verse tomaatjes, komkommer en blaadjes sla (in plaats van de bekende groene viltjes) en vervang deze dagelijks, zodat ze er altijd vers uitzien.”

5. Doe de vitrine

Wat voor de inhoud van de vitrine geldt, geldt ook voor de bovenkant of counter; slim gebruik leidt tot meer winst. “Foto’s van kant-en-klare snacks doen het altijd goed,” besluit Gonzalez. “Maar zet je counter niet té vol. Twee foto’s vallen meer op dan een rijtje van zes. Zet er vooral ook één bij de kassa. Daar laten veel klanten zich op het laatste moment nog verleiden tot een impulsaankoop. ‘Doe mij ook nog maar twee van die frikandellen’ zeggen ze dan.”

2. Gebruik foto’s

van etende mense

n

weg

“In alle eerlijkheid; de vitrine is niet meer van deze tijd. Bent u van plan uw zaak te verbouwen of aan te passen, denk dan ook eens aan een toonbank in plaats van vitrine. Doe zoals de bekende fastfood-ketens en laat uw menu zien op foto’s, POS-materiaal, flatscreens en iPads. Dit wekt meer eetlust op dan een glazen vitrine vol koude, nog af te bakken, kroketten, frikandellen en bamischijven!

delixl.nl

Wat vindt u? Ho e ziet u de toekom st van de vitrine? Stem mee via de poll op www.del ixl.nl/enjoy

5


Het romigste roomijs

Deli XL Roomijs Kwaliteit hoeft niet duur te zijn. U heeft keuze uit 9 heerlijke smaken, ideaal om te variĂŤren en uw gasten ĂŠcht iets lekkers voor te zetten!

6 / De lekkerste inspiratie

Bestel snel op www.delixl.nl

#2 / 2014 / mrt.


BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig 2 01 #2 /

4 / maart

Mega Deal 75

20.

Deli XL

Softijsmix Vloeibaar 9% Bag-in-Box à 10 liter

710220

Bestel uw ijs via bijgevoegde bijsluiter. Kies uit 1 van de 12 prachtige cadeaus en ontvang 1/5 staatslot bij iedere order!

U kunt kiezen voor: 15 dozen + 1 cadeau:

Indien u 15 dozen bestelt (waarvan minstens 1 doos Magnum Marc de Champagne en 1 doos Cornetto Cheesecake Glory)

Of

5 dozen + GRATIS 1 doos: Indien u 5 dozen bestelt, ontvangt u GRATIS 1 doos Magnum Marc de Champagne.

Plaats nu uw opstartorder

Zie bijs luiter

Chef’s Smart Choice

Dessertijs Vanille Bak à 5 liter Productomschrijving Product omschrijving

Mega Deal 75

5.

Deli XL

Oubliehoorn met rand 125/50 Doos à 160 stuks Productomschrijving Product omschrijving

inhoudgegevens

inhoudgegevens

713400

388850

Mega Deal 95

5.

delixl.nl


Softijs toebehoren Fast Food Support

Pindakrokant

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Emmer à 4 kilo

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

12.50

380410

Deli XL

Musketzaad

Caramelblokjes

9.

95

Doos à 72 stuks

Box à 1,5 kilo

13.95

Box à 2 kilo

021825

380230

380330

Deli XL

Deli XL

Deli XL

Reuze Bekers

Radartorens

4.50

Doos à 192 stuks

Hoorn met rand 160/42

4.50

Doos à 108 stuks

388120

388910

5.

Fast Food Support

Fast Food Support

Oubliehoorn XL 170/65

Mega Deal 95

Doos à 125 stuks

6.95

388860

Deli XL

Oubliehoorn zonder rand 130/50

6.95

Doos à 160 stuks

388890

L LIXL .N W.DE ER ACTIES W W ME ICKER ZIE L NOG VOOR FRISIANA OP

Frisiana Licker

Milkshakesiroop Aardbei Can à 2,5 liter

7.75

Frisiana Licker

Milkshakesiroop Banaan Can à 2,5 liter

7.75

Frisiana Licker

Frisiana Licker

Sorbetsaus Chocolade Fles à 500 ml.

Frisiana Licker

Sorbetsaus Aardbei

2.50

Fles à 500 ml.

Sorbetsaus Room Caramel

2.50

712910

713100

007758

007757

007760

Heinz

Heinz

Heinz

Gruno

Gruno

Dessertsaus Chocolade Tray 8 flessen à 1 liter, per fles

3.50

502390

8 / De lekkerste aanbiedingen

Dessertsaus Mokka-Karamel Tray 8 flessen à 1 liter, per fles

502440

Dessertsaus Aardbei

3.50

Fles à 990 ml.

500510

Dessertsaus Chocolade

3.50

Fles à 990 ml.

515060

3.75

2.50

Fles à 500 ml.

Sorbetsaus Aardbei Fles à 990 ml.

3.75

515010

#2 / 2014 / maart


Softijs Deli XL

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Milkshakemix Vloeibaar 5% Bag-in-Box à 10 liter

19.50

710610

.NL ELIXL CTIES A WW.D ZIE W OG MEERICKER L N VOOR FRISIANA OP

Frisiana Licker

IJsmix Vanille Vloeibaar 5% Bag-in-Box à 10 liter

023117

Frisiana Licker

IJsmix 02 poedervorm Vanille 17% melkvet

Mega Deal 25

14.

24.95

Deli XL

IJsmixpoeder Vanille 17% melkvet Doos 20 zakken à 1 kilo, per zak

Frusco

Frusco

Slagroom Softijs

Doos 8 zakken à 2 kilo, per zak

25.50

171730

Doos 18 zakken à 1 kilo, per zak

IJsmix Standaard 7%

5.75

Bag-in-Box à 10 liter

19.95

712130

Frusco

Frusco

Milkshakemix 3,5%

712220

5.75

Doos 20 zakken à 1 kilo, per zak

Frusco

710050

Bag-in-Box à 10 liter

IJsmixpoeder D-room met slagroomsmaak

710140

Frusco

Softijsmixpoeder Comel-18

4.

710310

Bag-in-Box à 10 liter

023111

Mega Deal 95

Reliz-17

IJsmix Gold 10%

19.95

Bag-in-Box à 10 liter

Softijspoeder 17%

23.50

Doos 20 zakken à 1 kilo, per zak

5.75

710340

712310

delixl.nl

9


Schepijs Deli XL

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Roomijs Aardbei Bak à 5 liter

8.95

713010

Deli XL

Roomijs Boerenroom

Roomijs Banaan

10.95

Bak à 5 liter

713310

Deli XL

Chef’s Smart Choice

Roomijs Vanille Bak à 5 liter

Deli XL

Deli XL

Roomijs Luxe Vanille Bourbon

Dessertijs Aardbei

7.95

713040

Bak à 5 liter

Bak à 5 liter

8.95

713020

713000

Chef’s Smart Choice

Chef’s Smart Choice

Dessertijs Banaan

5.75

713390

Bak à 5 liter

7.95

Bak à 5 liter

Dessertijs Chocolade

5.75

713380

5.75

Bak à 5 liter

713370

Boerderijs

Bosvruchten Roomijs Doos 2 bakken à 2,25 liter, per bak

4.25

033135

Boerderijs

Boerderijs

Bosbessen Yoghurtijs Doos 2 bakken à 2,25 liter, per bak

033134

10 / De lekkerste aanbiedingen

Boerderijs

Naturel Yoghurtijs

4.95

Doos 2 bakken à 2,25 liter, per bak

033137

4.95

Chocolade Roomijs biologisch Doos 2 bakken à 2,25 liter, per bak

033136

Boerderijs

Stracciatella Roomijs

4.25

Doos 2 bakken à 2,25 liter, per bak

4.25

033138

#2 / 2014 / maart


Handijs Domini

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Starship Doos 30 stuks à 55 ml., per stuk

0.25

697800

Domini

Domini

Clipper Cola Doos 16 stuks à 110 ml., per stuk

Coolcone Classic Vanille

0.45

Doos 24 stuks à 120 ml., per stuk

0.65

Domini

Ben & Jerry’s

Giant Classic Doos 20 stuks à 120 ml., per stuk

Shortie Chunky Monkey

0.75

Doos 12 cupjes à 150 ml., per cupje

1.55

Ben & Jerry’s

Greek Yogurt Vanille & Honey

697640

697670

697700

707550

034726

Domini

Domini

Domini

Hero

Hero

Clipper Orange Doos 16 stuks à 110 ml., per stuk

Coolcone Strawberry

0.45

Doos 24 stuks à 120 ml., per stuk

Giant Almond

0.65

Doos 20 stuks à 120 ml., per stuk

0.75

Bevroren Fruit op een stokje, Appel/Peer Doos 24 stuks à 55 ml., per stuk

0.50

Bevroren Fruit op een stokje, Sinaasappel

697660

697690

026031

026032

Boerderijs

Boerderijs

Boerderijs

Boerderijs

Boerderijs

Doos 24 stuks à 60 ml.

026303

Royaal Amandel biologisch

8.50

Doos 24 stuks à 120 ml.

026304

19.95

Royaal Melk biologisch Doos 24 stuks à 120 ml.

026305

19.95

Aardbeien Roomijshoorn biologisch Doos 24 stuks à 110 ml.

026301

delixl.nl

17.95

0.50

Doos 24 stuks à 55 ml., per stuk

697650

Vlieger biologisch

2.05

Doos 12 stuks à 150 ml., per stuk

Vanille Roomijshoorn biologisch Doos 24 stuks à 110 ml., per stuk

17.95

026306

11


Frites Aviko

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Frites Premium Super Long Fries 7 mm

2.25

Doos 5 zakken à 2,5 kilo, per zak

612240

Potato Wedges Skin-On

Mega Deal 45

2.

Lamb Weston

Frites Premium Freeze Chilled 10x10 mm

2.

Aviko

Lamb Weston

2.

45

Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

Mega Deal 25

Frites Premium Super Long Fries 10 mm Doos 5 zakken à 2,5 kilo, per zak

613270

614710

Lamb Weston

Aviko

Seasoned Crispy Cubes with Herbs

3.25

Aviko

Pom’ Sautées Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

Doos 5 zakken à 2,5 kilo, per zak

Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

614730

610110

615360

Dr. Oetker

Dr. Oetker

Spicy Jacket Wedges

2.95

Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

3.25

613470

Divers BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Baguette Ham-Kaas Doos 12 wikkels x 2 stuks à 136 gram, per wikkel

Baguette 4-Kazen

1.65

014600

S.H. Meij

Noorse zalm ambachtelijk, gerookt, vacuüm Doos 12 pakken à 100 gram, per pak

2.75

649340

12 / De lekkerste aanbiedingen

S.H. Meij

Makreelfilet met peper ambachtelijk Bak ca. 1 kilo, per kilo

942600

11.95

S.H. Meij

Makreelfilet Naturel ambachtelijk Bak ca. 1 kilo, per kilo

941400

1.65

Doos 12 wikkels x 2 stuks à 136 gram, per wikkel

014597

Mega Deal 95

11.

Dr. Oetker

Dr. Oetker

Pizza Margherita take-away Doos 4 krimpen x 2 stuks à 590 gram

032171

Pizza Pepperoni 30 cm take-away

19.95

Doos 8 stuks à 666 gram

24.95

673310

#2 / 2014 / maart


Snacks Mega Deal 50

Beckers

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Frikandel Original

10.

Doos 40 stuks à 85 gram

Mora

Van Lieshout

8.

Doos 32 stuks à 70 gram

13.50

Kwekkeboom

Ad van Geloven

Goulashkroket Doos 22 stuks à 90 gram

Garnalenkroket 20%

12.50

Doos 24 stuks à 60 gram

630900

620280

Vivera

Laan Snacks

Kaasstick Bieslook Doos 80 stuks à 20 gram

032008

13.25

16.50

Doos 40 stuks à 85 gram

8.75

621240

Laan Snacks

Van Dobben

Draadjesvleeskroket Doos 21 stuks à 80 gram

620170

13.95

Frikandel Horeca Extra

656200

Vleeskroket 20%

Doos 30 stuks à 100 gram

658390

Doos 27 stuks à 100 gram

Ad van Geloven

Hamburger Kingsize

621310

Viandel

Mega Deal 45

Van Lieshout

Groentenkroket

6.95

Doos 24 stuks à 80 gram

626460

622620

Laan Snacks

Welten

Bamihap

Mega Deal 50

11.

Bamischijf

Doos 24 stuks à 125 gram

8.15

629750

Doos 24 stuks à 100 gram

7.25

626670

Duca

Kaassoufflé, rechthoek

Cheese Sticks

13.50

Doos 40 stuks à 65 gram

627130

Doosje 60 stuks à 15 gram

11.25

021935

delixl.nl

13


Sadia

Speedy Mexican Wings Doos à 2 kilo

Beckers

Shoarmarol Doos 25 stuks à 100 gram

Mega Deal 95

21.

11.

Mini Frikandel Doos 50 stuks à 20 gram

4.

Doos 30 stuks à 90 gram

Beckers

Duca

11.95

Doosje 40 stuks à 25 gram

621960

674790

Beckers

Duca

7.95

Doos 60 stuks à 25 gram

012526

Ad van Geloven

Beckers

Mini Toppers, 8 soorten

11.45

Doos 20 stuks à 100 gram

675380

655860

Welten

Buitenhuis

Buitenhuis

Doos 50 stuks à 20 gram

640210

14 / De lekkerste aanbiedingen

6.25

623840

9.45

21.95

Mini Bamibal

Mini Nasihapjes Doos 70 stuks à 30 gram

9.90

Kipfilet, voorgebraden

672000

Mini Nasischijf Oriëntal

12.

Kipfiletnugets, gegaard, Halal

621980

Doos 96 stuks à 20 gram

Mega Deal 85

Yakitori Kipspiesjes

Loempia Exquis

Doos 20 stuks à 53 gram

Van Lieshout

Kipburger Krokant, extra gegaard 650560

Viëtnamese Loempia

Mega Deal 25

Sadia

032315

Doos 12 stuks à 200 gram

627180

Mega Deal 50

7.95

Doos 70 stuks à 28 gram

7.50

623930

#2 / 2014 / maart


Sauzen & vetten Gouda’s Glorie

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Frituurvet Vloeibaar Rood

16.95

Emmer à 10 liter

322380

Romi

Frituurolie Healthy Green Bag-in-Box à 15 liter

29.95

322090

Deli XL

23.95

324320

Remia

16.95

323090

Heinz

Tomaten Ketchup

2.95

291720

Tube à 800 ml.

292060

11.95

Dressing Thousand Islands

2.95

Fles à 2 liter

398490

291320

1.

291360

2.

1.65

291380

1. Fritessaus 25% Doos 15 tubes à 750 ml., per tube 2. Knoflooksaus Doos 15 tubes à 750 ml., per tube 1.

291340

2.

1.65

291470

Doos 350 sachets à 5 gram

12.95

011371

Deli XL

Curry Ketchup

2.

1. Tomatenketchup Doos 15 tubes à 750 ml., per tube 2. Curry Gewürz Doos 15 tubes à 750 ml., per tube

Mosterd

014080

Zeisner

302570

1.65

Remia

Heinz

Tomatenketchup Doos 200 sachets à 15 gram

Remia

1. Mayonaise Doos 15 tubes à 750 ml., per tube 2. Franse Mosterd Doos 15 tubes à 750 ml., per tube 1.

Zeisner

Emmer à 10 liter

320070

Remia

Tube à 800 ml.

Frituurvet Vloeibaar Plus

Box 3 zakken à 5 liter

Doos 4 pakken à 2,5 kilo

18.

Gouda’s Glorie

Frituurvet Vloeibaar Prestige

Frituurvet Xtreme (Oranje)

Mega Deal 95

4.50

Deli XL

Deli XL

Dressing Yoghurt

Fritessaus 25% Zoet en Romig

4.50

Fles à 2 liter

Emmer à 10 liter

Mega Deal 50

9.

001821

398480

delixl.nl

15


W ENT NNSIEASU SORTIM

Brood & beleg BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Deli XL

Petit Pain Wit 17 cm Doos 75 stuks à 80 gram

Mega Deal 50

8.

Culifrost

Curryworstbroodje Doos 30 stuks à 120 gram

23.95

IN O

IN O

Molco

Molco

Molco

Waldkorn Oergranen Breekbrood Doos 12 stuks à 280 gram

Deli XL

Pruvé

Saucijzenbroodje kant-en-klaar Doos 24 stuks à 90 gram

Kère Noëlle

Frico

Deli XL

7.95

Stuk à 4 kilo, per kilo

8.25

009894

Zwanenberg

Kips

Zwanenberg

Bak à 500 gram

4.75

741810

Pak à 500 gram

0.75

Deli XL

Gebraden Gehakt, gesneden (ca. 38 plakken)

6.75

440010

16 / De lekkerste aanbiedingen

Pak à 500 gram

445380

12.50

Waldkorn Oergranen Breekbrood Doos 20 stuks à 140 gram

12.50

034309

Mega Deal 75

26.

602670

Pruvé

Beemster Kaasbroodje, ongebakken Doos 40 stuks à 130 gram

26.25

656110

Deli XL

Tosti Ham-Kaas

6.95

Doos 24 stuks à 83 gram

15.75

621320

Gesneden Chorizo, vacuüm (ca. 37 plakken) Pak à 250 gram

3.95

720530

035265

Deli XL

Gebakken Beenham (ca. 20 plakken)

Doos 6 stuks à 125 gram, per stuk

Doos 40 stuks à 112 gram

Folie à 4 kilo, per kilo

310200

Saksische Leverworst

9.50

Unox Rookworst in Bladerdeeg

Hotelblok 48+ Jong Belegen

352190

Tostiham (ca. 34 plakken)

Doos 30 stuks à 90 gram

034308

621170

Stuk à 3 kilo, per kilo

15.50

Waldkorn Oergranen Breekbrood

034307

032005

Hotelblok 48+ Jong Belegen

W ENT NNSIEASU SORTIM

IN O

633340

Brie 60+

W ENT NNSIEASU SORTIM

3.85

Deli XL

Deli XL

Pak à 500 gram

Pak à 360 gram

Pastrami (ca. 30 plakken)

440070

9.75

Gerookte Bacon (ca. 30 plakken)

Mega Deal 75

5.

017138

#2 / 2014 / maart


Salades Abee

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Zalmslaatje Doos 12 cups à 140 gram, per cup

0.59

032158

Deli XL

Deli XL

Krabsalade

4.75

015272

472500

Deli XL

Deli XL

Tonijnsalade

Kip Sweet Union Slaatje

5.45

Bak à 1 kilo

Doos 12 cups à 140 gram, per cup

033400

Deli XL

Wortelsalade

5.95

Bak à 1 kilo

472520

0.

Abee

Kip-Kerriesalade

Bak à 1 kilo

Mega Deal 65

Cocktailuien 10/14 mm

2.75

Tray 2 potten à 2400 ml., per pot

423800

Tray 2 potten à 2400 ml., per pot

3.75

423860

Groenten & fruit Bonduelle

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Vers&zo

Vers&zo

Fruitsalade op sap Emmer à 3 liter

900293

11.95

Fruitsalade op sap Tropical Bak à 3 liter

013763

Bonduelle

Gratin Dauphinois Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

5.95

Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak

Red Kidney Rauwkost

5.95

Zak à 1 kilo

606470

602170

931793

Vers&zo

Vers&zo

Vers&zo

Fruitsalade Standaard

11.95

Vers&zo

Broccoli

4.95

Bak à 1 kilo

013785

American Rauwkost Bak à 1 kilo

974151

delixl.nl

4.95

Gezonde Rauwkost

4.95

Zak à 1 kilo

4.45

931886

17


Zoet & zoutwaren Deli XL

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Salsa Mix Emmer à 2250 gram

9.75

412130

Pringles

Pringles

Deli XL

Lay’s

1. Original, Doos 12 busjes à 40 gram, per busje 2. Paprika, Doos 12 busjes à 40 gram, per busje

1. Cream & Onion, Doos 12 busjes à 40 gram, per busje 2. Hot & Spicy, Doos 12 busjes à 40 gram, per busje

Emmer à 7,75 liter

1. Naturel Doos 20 zakjes à 40 gram, per zakje 2. Paprika Doos 20 zakjes à 40 gram, per zakje 3. Bolognese Doos 20 zakjes à 40 gram, per zakje

Chips

1.

493010

Chips

2.

0.52

493040

1.

493170

Samba voordeelmix

2.

493110

032241

1.

485910

2.

485920

Milka

Milka

KitKat

KitKat

Doos 24 stuks à 45 gram, per stuk

Doos 24 stuks à 45 gram, per stuk

Doos 36 stuks à 45 gram, per stuk

Doos 24 stuks à 48 gram, per stuk

Melk en Daim

Candybar

Toffee Hele Noot

0.45

0.45

3.

4. Cheese/Onion Doos 20 zakjes à 40 gram, per zakje 5. Patatje Joppie Doos 20 zakjes à 40 gram, per zakje

485940

4.

5.

481700

KitKat

Chunky single

0.40

485950

Chunky

0.47

1. White single Doos 24 stuks à 48 gram, per stuk 2. Hazelnoot Doos 24 stuks à 42 gram, per stuk

497380

017259

1. 489170

494420

1.

Maoam

Maoam

M&M’s

M&M’s

M&M’s

Doos 30 wikkels à 3 stuks, per wikkel

Doos 30 wikkels à 3 stuks, per wikkel

Doos 24 zakjes à 45 gram, per zakje

Doos 24 zakjes à 45 gram, per zakje

Bloxx Zoet

Bloxx Zuur

0.30

032805

Choco

0.30

032938

0.

Chips

17.25

0.52

Mega Deal 35

Pinda

0.38

029822

494660

2.

0.47

498560

Crispy

0.38

029819

Doos 24 zakjes à 36 gram, per zakje

0.38

485150

.NL ELIXL P WW.DACTIES O W E I Z ALLE VOOR HARIBO

Maoam

Maoam

Haribo

Haribo

Doos 30 zakjes à 70 gram, per zakje

Doos 30 zakjes à 70 gram, per zakje

Doos 30 zakjes à 75 gram, per zakje

Doos 30 zakjes à 75 gram, per zakje

Mao Mix

Pinballs

0.30

503010

18 / De lekkerste aanbiedingen

506160

Balla Balla

0.30

494510

Haribo

Kindermix

0.30

502880

Starmix

0.30

Doos 30 zakjes à 75 gram, per zakje

0.30

498160

#2 / 2014 / maart


Sultana

YoFruit 1. Aardbei, Doos 20 pakjes à 2 stuks, per pakje 2. Bosvruchten, Tray 20 pakjes à 2 stuks, per pakje 1.

015173

2.

0.36

373000

Lotus

Koffieleutjes per stuk verpakt Doos à 300 stuks

9.25

026308

Wieger Ketellapper

Wieger Ketellapper

Doos 20 stuks à 70 gram, per stuk

1. Choco, Doos 20 stuks à 53,5 gram, per stuk 2. Rozijnen Doos 20 stuks à 70 gram, per stuk

Snelle Jelle Kruidkoek Naturel

0.45

363410

1.

Hoppe

Hoppe

Mengelmoes Assortiment per stuk verpakt Doos à 150 stuks

Haust

Snelle Jelle

7.95

180210

008764

0.45

360650

2.

Classic Melange

12.75

Doos à 184 stuks

Candykoekjes per stuk verpakt Doos à 300 stuks

De Lekkerste

8.50

Stroopwafel per stuk verpakt Doos 24 folieën x 2 stuks à 40 gram, per folie

188910

372140

De Lekkerste

De Lekkerste

Gevulde Koek roomboter per stuk verpakt Doos 30 folieën à 100 gram, per folie

0.35

Cakeplak roomboter per stuk verpakt Doos 24 folieën à 60 gram, per folie

192850

003135

003136

Reuser & Smulders

Reuser & Smulders

Mill House

0.35

0.35

Koffie & thee BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Thee in envelop Engelse Melange

Thee in envelop Earl Grey

3.15

Doosje 100 zakjes à 2 gram

123230

Douwe Egberts

Douwe Egberts

Cacao Fantasy Red Puur Doos 10 zakken à 1 kilo, per zak

002642

5.25

Doos 10 zakken à 1 kilo, per zak

002643

Koffiebonen Espresso 100% Arabica

5.25

1. Dark Roast Doos 6 pakken à 1 kilo, per pak 2. Medium Roast Doos 6 pakken à 1 kilo, per pak 1.

100450

3.65

123190

Douwe Egberts

Cacao Fantasy Blue Melk

Doosje 100 zakjes à 2 gram

2.

100460

delixl.nl

12.25

44.50

Mega Deal 25

11.

Koffie Rood

1. Standaard Tray 4 pakken à 1,5 kilo, per pak 2. Snelfilter Tray 4 pakken à 1,5 kilo, per pak

101970

Blik 4 zakken à 1,25 kilo

102430

Reuser & Smulders

1.

Koffie Rood Horeca Melange Snelfilter

2.

101960

3.

19


Dranken Pago

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Appel Troebel Biologisch Tray 12 flesjes à 33 cl., per flesje

0.75

013739

Mega Deal 85

Sourcy

Vitaminwater Heineken

Pils Star Bottle Groen 5% Krat 24 flesjes à 30 cl., per flesje

0.41

Heineken

Pago

Pils 5% Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Orange Biologisch

0.59

Tray 12 flesjes à 33 cl., per flesje

0.75

1. Balans Limoen/Lychee Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje 2. Fit Appel/Golden Kiwi Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje 3. Energie Sinaasappel/Calamansi Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje 1.

521780 521950

3.

521910 522210

5.

024581

530840

013741

2.

Spa

Spa

AA-Drink

AA-Drink

Tray 24 flesjes à 33 cl., per flesje

1. Isotone Doos 24 flesjes à 33 cl., per flesje 2. Iso Lemon Doos 24 flesjes à 33 cl., per flesje

1. High Energy Doos 24 flesjes à 33 cl., per flesje 2. Multi Nine Energy Doos 24 flesjes à 33 cl., per flesje

Mineraalwater Barisart Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

0.25

Mineraalwater Reine

0.28

0.45

4.

Pro Energy

523950

1.

Fanta

Fanta

Fanta

Fanta

1. Lemon Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje 2. Red Fruit Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Orange Zero

0.44

2.

520850

1.

Orange

0.44

520620

521680 522220

AA-Drink

525210

520630

6.

2.

0.46

Doos 24 flesjes à 33 cl., per flesje

Sprite

Lemon Lime

0.57

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

527550

522870

522860

522840

Lipton

Lipton

Lipton

Lipton

Lipton

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

1.

523440

2.

523590

Ice Tea No Bubbles Lemon

0.43

521740

20 / De lekkerste aanbiedingen

Ice Tea No Bubbles Peach

521750

0.43

Ice Tea Green Pure Still

528840

0.43

Ice Tea Sparkling Zero

528850

0.49

527690

526160

Cassis

0.45

0.

4. Multivit Mango/Guave Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje 5. Weerstand Framboos/ Granaatappel Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje 6. Focus Braam/Açai Tray 6 flesjes à 50 cl., per flesje

0.45

Ice Tea Sparkling

0.43

Tray 24 blikjes à 33 cl., per blikje

0.43

525810

#2 / 2014 / maart


Hoogesteger

Smoothie Bosvruchten Fles à 1 liter

2.95

864507

Hoogesteger

Hoogesteger

Smoothie Aardbeien Fles à 1 liter

Hartevelt

Smoothie Mango

2.95

913472

3.95

Fles à 1 liter

Sambuca

Jonge Jenever 35%

919332

Fles à 1 liter

Isolabella 40%

8.75

540590

Fles à 70 cl.

10.95

545960

Non-food NFP

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOY

Makkelijk, overzichtelijk, voordelig

Cooking Koksmes 20 cm

9.25

Per stuk

022885

Araven

Voorraadbak met deksel 1/3 65 mm - 2,5 liter Per stuk

Mega Deal 65

4.

072129

Lacor

Garde met fiber greep 30 cm Per stuk

5.18

Edlund

Serveertang met ophangoog rvs 23 cm

6.55

Per stuk

Mega Deal 50

167.

Milan

Tosti-apparaat 2-gleufs rvs 18,5x30x30 cm Per stuk

095033

075542

096684

Ebro

Mammoet

NFP

G IEDIN EN AANB LEUR DEZE P ALLE K EN 1/1 TO NK GELD SNIJPL A NFP

NFP

Snijplank GN 1/1 Rood Per stuk

092766

15.80

Thermometer TTX110 Per stuk

025915

Colaglas klein 22 cl.

52.00

Doos à 24 stuks

7.70

010964

Per stuk

094914

delixl.nl

NFP

Maatbeker kunststof Ø 11x17 cm - 1 liter

2.35

Fritesschep vierkant rvs enkel gaas 20x17 cm Per stuk

7.85

016129

21


COLOFON

Take it & Taste it

Sier

Doos 20 krimpen à 50 stuks, per krimp

Doosje à 100 stuks

Milkshakebeker 300 cc

Sorbetlepels assorti 21 cm

1.95

028023

3.75 849380

Sier

Sier

IJslepeltjes plastic assorti 9,7 cm, Transparant Overdoos 12 doosjes à 500 stuks, per doosje

IJslepeltjes plastic assorti 9 cm

5.45

842040

Overdoos 6 doosjes à 1000 stuks, per doosje

897840

ART EL AP R DEKSRIJGBAA VERK 55460 8

Enjoy

Enjoy

Enjoy

1. 400 cc Doos 20 krimpen à 50 stuks, per krimp 2. 500 cc Doos 20 krimpen à 50 stuks, per krimp

Doos 20 krimpen à 50 stuks, per krimp

Doos 20 krimpen à 50 stuks, per krimp

Doos à 150 stuks

1.

028024

2.

Milkshakebeker 300 ml.

IJsbeker 112 ml.

2.

1.

75 015179

028025

Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd of vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming van de afzender. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Bucket 2500 ml.

37.50

1.

55

Redactieadres: Han Snel, Keizerstraat 31, 3512 EA Utrecht, tel. (030) 230 70 50.

ART EL AP R DEKSRIJGBAA VERK 06248 0

Take it & Taste it

Milkshakebeker

5.45

Enjoy is een uitgave van Bidvest Deli XL en verschijnt 11 keer per jaar. Aan dit nummer werkten mee: Han Snel (concept, realisatie, DTP-/opmaak en redactionele begeleiding), Jeroen Jansen Journalistiek (redactie en fotografie), Voici (DTP-/opmaak), Angelique Kors, Johanneke Vink, Marieke Morrenhof en Ferry Schotsman van Bidvest Deli XL (redactionele begeleiding).

65

Burgh-Haamstede

(0111) 652 343

006246

008587

Vestigingen

Drachten

.NL ELIXL WW.DG MEER W E I Z NO R VOORIES OP SIE ACT

(0512) 513 171 Emmen

(0591) 670 100 Geleen

(046) 423 54 00 Deli XL

Deli XL

1. Wit Doos 8 pakken à 250 stuks, per pak 2. Bordeaux Doos 8 pakken à 250 stuks, per pak

1. Champagne Doos 8 pakken à 250 stuks, per pak 2. Donkerblauw Doos 8 pakken à 250 stuks, per pak

Servet 2-laags, 33 cm

1.

012536

2.

Sier

Servet 2-laags, 33 cm

3.

25

012533

1.

012534

2.

Buigrietjes Zwart 21 cm x 5 mm

3.

Doosje à 500 stuks

012535

(050) 368 55 55

Palmtree Metallic op prikker 15 cm

1.

25

Groningen

Sier

Doosje à 100 stuks

1.

95

50

896350

Helmond

(0492) 531 414 Hengelo

897370

(074) 249 04 91

ART R AP R A ENSE DISP KRIJGBA VER 29476 0

Hoofddorp

(023) 563 80 50 Nieuwegein

(030) 607 11 11 Schiedam Pro Smart Choice

Pro Smart Choice

Drinkbeker Wit, ps. 180 cc

Poetspapier Naturel 1-laags, 21 cm

Sier

Chenille Clown op prikker 19 cm

Doos 30 rollen à 100 stuks, per rol Doos 6 rollen à 300 meter, per rol

1.95 015335

2.75 015149

Doos 12 doosjes à 50 stuks, per doosje

5.85

897810

(010) 208 52 08

Andy

Allesreiniger Professional APC 1. Original Doos 2 cans à 5 liter, per can 2. Citroen Fris Doos 2 cans à 5 liter, per can 1.

761990

2.

Mega Deal 25

6.

760230

Tilburg

(013) 542 69 92 Klantenservice

(088) 8008 900

G IEDIN AANB OP PRO 2 E Z E K D T OO 01534 GELDT CHOICE SMAR LEPEL

Actieperiode Prijzen zijn geldig van: 3-3 t/m 29-3 2014

Pro Smart Choice

Pro Smart Choice

1. Vork Doos 30 pakken à 100 stuks, per pak 2. Mes Doos 30 pakken à 100 stuks, per pak

Pak à 500 stuks

Wit stapelbaar 165 mm

1.

015347

2.

Snackvork met snijrand

1.25

015341

22 / De lekkerste aanbiedingen

2.95 015337

Pro Smart Choice

Aluminiumfolie dispenserdoos

Hemddraagtas Wit 9 my, 27x12x48 cm

1. 29 cm, 11 my Rol à 250 meter 2. 40 cm, 12 my Rol à 250 meter

Doos à 2000 stuks

1.

015096

2.

12.95 015097

813490

15.95

Legenda Diepvries Vers

#2 / 2014 / maart


De winstmaker

Creatief verleiden Hoe haal je meer winst uit je cafetaria of snackbar? Enjoy zet 5 tips op een rijtje; van combinatiedeals tot prikkelende foto’s en mini snacks om van te proeven.

1

2

3

4

5

Voer actie op rustige dagen

Maak combinatiedeals

Kies voor unieke gerechten

Gebruik foto’s (maar niet te veel)

Laat uw gasten proeven

Op maandag t/m donderdag is het vaak het rustigst. Dat kan veranderen als u speciaal voor deze dagen een actie bedenkt; van een bijzonder en voordelig menu (‘Dinsdag Menudag!’) tot een actie voor kinderen op woensdagmiddag (kinderen komen meestal niet alleen!).

Bied ‘combideals’ aan (bijvoorbeeld frites met snacks), waarmee het voor de klant aantrekkelijker wordt een combinatie van gerechten te bestellen, in plaats van alleen losse snacks. Dit verhoogt de omzet per gast!

Klanten waarderen originaliteit. Als ze in uw snackbar snacks aantreffen die ze een paar straten verderop niet kunnen kopen, kan dat een argument zijn om juist voor úw cafetaria te kiezen. Die originaliteit zit zowel in de samenstelling van een gerecht, als in de naam. Er zijn snackbars die hun broodjes vernoemen naar straten in de buurt. Dit maakt het extra persoonlijk voor de wijkbewoners. Denk ook aan het gebruik van bekende lokale ingrediënten. Streekproducten zijn in!

Posters en foto’s van kant-en-klare gerechten, broodjes en snacks wekken de eetlust op. Maar wees terughoudend in het aantal beelden. Liever een paar foto’s die écht opvallen dan een brei van illustraties die elkaar alleen maar in de weg zitten.

Wanneer uw gasten proeven van (nieuwe) snacks, maken ze kennis met voor hen nog onbekende gerechten. Zo bestaat de kans dat ze tijdens hun volgende bezoek vanzelf deze snacks bestellen. Bovendien doet u aan extra klantenbinding wanneer u uw (vaste) gasten een mini snack mee naar huis geeft (veel snacks, zoals de Javaanse frikandel, zijn er ook in mini-uitvoering), of ze tijdens hun bezoek laat proeven van een in stukjes gesneden snack.

delixl.nl

23


Sfeertje proeven

‘Je moet blijven opvallen’ Klaas Veldhuis Eigenaar Cafetaria Sandwichcorner Klaas Vaak

S

inds augustus 2013 kun je in Cafetaria Sandwichcorner Klaas Vaak onbeperkt snacken voor 7,50 euro. Het is niet het enige initiatief waarmee eigenaar Klaas Veldhuis aan klantenbinding doet. Enjoy sprak in Sliedrecht met één van de meest ondernemende snackbareigenaren van Nederland. ‘Een week niets gedaan, is een verloren week.’

Klaas Veldhuis is eerlijk, goudeerlijk. Hij was niet de eerste die het all-you-can-eat principe naar de snackbar haalde. En hij is degene die er de meeste publiciteit mee vergaarde. Twee jaar geleden werd Cafetaria Sandwichcorner Klaas Vaak in Sliedrecht nog verkozen tot ‘s lands beste kleine snackbar. Dat was precies

een jaar nadat Veldhuis de zaak had overgenomen. Hij maakte er een winstgevende onderneming van, al ging dat niet vanzelf. “Vorig jaar april liep ik nog te klagen. Daarna begon het opeens te lopen. Waarom? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Soms moet je een beetje geluk hebben.”

s i u h d l e V as

a l K n a v s p De 3 ti 1

it van n de kwalite a a s ie ss ce n l even Doe geen co het financiee t zi l a k o o , frites, je producten oedkoopste g e d r o o v je ketten, tegen. Kies kleinere kro en e li o e st p lf weg. de goedkoo asten vanze g je en p lo dan eer elke en! Organis em n er ingsacties, d n o Blijf Bedenk kort s. w u ie n maand iets p! ies en val o ludieke act n bij jou dje met e klant allee er, een broo d rg ie u d -b n k a te a h V ec laas ortiment. Serveer ger en wij de K s in ons ass b er p eb h lo o rd Z a . h en één van de kan bestell aan. Dat is er en p o er alles

2

3

24 / De lekkerste inspiratie

Onbeperkt snacken Veldhuis doet er alles aan om zijn snackbar te promoten. Met het idee voor een all-you-can-eat formule liep hij al langer rond. “Je zag het steeds vaker,” zegt hij. “Wokrestaurants waar je twee uur lang onbeperkt kan opscheppen, onbeperkt spareribs eten, all-you-can-eat sushi; al die zaken zitten stamp- en stampvol. Ik dacht: daar moeten wij ook iets mee kunnen.” Toen hij las over een cafetaria in het zuiden des lands waar je voor een vast bedrag onbeperkt kan snacken, was Veldhuis ‘om’. “In die snackbar kan je alléén nog maar ‘all-you-can-eaten’,” zegt hij. “Dat ging mij net een stap te ver. Je moet hier ook gewoon voor een patatje of frikandel terecht kunnen. Maar heb je erge honger, dan mag je voor een vast bedrag alles bestellen wat je hartje begeert.”

Teveel is bijbetalen Sinds augustus 2013 kun je bij Klaas Vaak van maandag tot en met donderdag drie kwartier lang snacken voor 7,50 euro. Veldhuis: “Op de andere dagen is het hier te druk. Dan lukt het niet om je klanten binnen drie kwartier alles te serveren.” Een voorwaarde is wel dat de eter niets laat liggen. “Bestel je teveel, dan moet je bijbetalen. Van een euro voor een patatje tot 1,50 voor een snack. Zo voorkom je verspilling, maar óók dat je zaak het toneel wordt van een vreetwedstrijd. Daar zit niemand op te wachten.” Voor Veldhuis was dit dé manier om de klanten ertoe te bewegen langer in zijn zaak te blijven. “Ik heb hier een aantal zitplaatsen,” zegt hij. “Die wil ik

#2 / 2014 / mrt.


at e n a c u o y ‘Met all ten n a l k n j i houd ik m binnen’ langer

natuurlijk bezet hebben. Zodat mensen die langs mijn snackbar lopen zien dat het hier gezellig druk is. Maar ik zit wel middenin een woonwijk. De verleiding voor klanten om iets af te halen is groot. Op deze manier houd ik ze langer binnen.”

Verjaardagen Sinds de lancering van het all-you-can-eat principe maken vooral groepjes klanten gebruik van het onbeperkt snacken. “Voor verjaardagen is dit ideaal,” zegt Veldhuis. “Nu, in de winter, zie je dat de klant weer liever thuis zit. Maar als straks het ijsseizoen begint, trekt het vast weer aan.” Dat de eigenaar naam maakte met zijn initiatief, was een leuke bijkomstigheid. “Kranten, radio, televisie; ze wilden er allemaal het fijne van weten. Daardoor krijgen we nu ook gasten uit Dordrecht en Rotterdam. Alleen al door die publiciteit is het een stuk drukker geworden.”

Oliebollen en proeverij Daarmee blijkt maar weer dat je als eigenaar van een snackbar of cafetaria moet blijven ondernemen. Wie opvalt, doet goede zaken. Zo pakt Veldhuis voor de Kerst steevast uit met een gigantische oliebollenkraam en organiseert hij jaarlijks een proeverij voor vaste gasten. “Er komen hier best veel vertegenwoordigers die mij nieuwe producten willen verkopen,” zegt hij. “Toevallig net nog; of ik geïnteresseerd was in vierkante frikandellen… Maar de vraag is niet wat ik hiervan vind. Het gaat erom wat mijn klanten van die nieuwe snacks vinden. Daarom organiseer ik nu elk jaar een proeverij, zodat ik letterlijk kan zien welke snacks het goed doen en welke niet. Dat werkt twee kanten op: ik doe aan klantenbinding én ik weet wat ik moet toevoegen aan mijn assortiment. Ik denk nu ook aan een ladies night en een gentlemen’s night, met bijvoorbeeld extra voordelige groentekroketten en kaassoufflés voor haar en lange lummels en Klaas Vaak-burgers voor hem. Zo moet je blijven ondernemen. Een week niets gedaan, is een verloren week. En het werkt écht. In 2013 had ik 11 procent meer omzet, terwijl de landelijke trend een teruggang van 3 procent laat zien. Voor mij is dat het bewijs dat je moet blijven opvallen.”

delixl.nl

25


Uitsmijter

Hogere omzet, lagere

E-food helpt ondernemer en klant

S

nackbars en cafetaria’s die voor hun online bestellingen gebruikmaken van E-food, profiteren van hogere omzetten en een lagere werkdruk. Enjoy sprak met ‘uitvinder’ Leon Besselink, van Next to Food, en Harald van Ballegooijen van Cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven.

Leon Besselink is directeur van Next to Food, een bedrijf dat kassa- en softwaresystemen (op maat) ontwikkelt voor onder andere cafetaria’s en snackbars. “Eén van onze klanten zocht naar een geautomatiseerde oplossing voor zijn telefonische bestellingen,” vertelt hij. “Die telefoontjes zorgden, tijdens de spits, voor een te hoge werkdruk. In plaats daarvan dacht hij aan een bestelformule voor de website. Vanuit die behoefte is de E-food tool ontstaan.”

Meer gemak ‘E-food’ bestaat uit drie onderdelen. Klanten bestellen via een website in de huisstijl van de ondernemer, via een mobielvriendelijke site en via een app die speciaal voor de snackbar/ cafetaria is gemaakt. Besselink: “Op elk van deze platforms staat het assortiment van de ondernemer. Dat komt overeen met de snacks die ook in de kassa staan. Een bestelling komt binnen via de kassa en kan dan meteen worden verwerkt.” Via E-food geven klanten ook specifieke wensen aan, over bijvoorbeeld de bereiding, en kiezen ze tussen online en

‘Online bestellen heeft de toekomst’ Cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven was half januari één van de eerste die gebruikmaakte van de Bidvest Deli XL E-food actie (zie pagina hiernaast, onderaan). Eigenaar Harald van Ballegooijen is erg te spreken over het systeem. “Online bestellen heeft de toekomst,” zegt hij achter de kassa van zijn fraaie en ruim opgezette cafetaria. “De mensen willen niet meer in de rij staan. En ook voor ons biedt E-food alleen maar voordelen. Tot nu toe moesten we alle telefonische bestellingen tijdens de spitsuren gewoon laten lopen. Het is dan echt te druk om de telefoon op te nemen. Nu communiceren we naar onze gasten dat ze vooral online moeten bestellen, via E-food. Daarmee maken ze het zichzelf én ons een stuk gemakkelijker.”

26 / De lekkerste inspiratie

#2 / 2014 / mrt.


Gratis flyers

werkdruk

Omdat Harald van Ballegooijen van Cafetaria XL Oude Gracht gebruikmaakte van de Bidvest Deli XL actie, kreeg hij gratis flyers en ander promotiemateriaal over E-food. Die deelde hij uit onder zijn gasten tijdens het recente 50-jarige jubileum van zijn cafetaria. “Er werd enthousiast op gereageerd,” zegt hij. “Alleen al daarom denk ik dat de drukte voor de kassa iets zal afnemen. Voor ons is dat alleen maar goed. Soms stonden de mensen tot buiten te wachten op hun bestelling. Voorbijgangers denken dan al snel: laat ik de volgende snackbar maar nemen.” De eigenaar verwacht bovendien dat zijn klanten zich thuis sneller laten verleiden tot een impulsaankoop dan in de zaak. “Als je in de rij staat en je hebt net besteld, zeg je niet snel: ‘Doe nog maar een kroketje.’ Thuis neem je met zijn allen rustig de menukaart door en is de besteding veel groter. Weet je wat ook een voordeel is? Al je bestelcontacten worden opgeslagen in een database. Die kun je mooi weer gebruiken voor nieuwsbrieven, bijvoorbeeld om acties mee te communiceren. Zo bind je de klanten nog eens extra aan je!”

‘Ondernemers houden de controle over hun bestellingen’ contant betalen en afhalen of bezorgen (indien mogelijk). De snackbareigenaar kan op zijn beurt online de bereidingstijden aanpassen. “Daarmee houd je altijd controle over de bestellingen,” zegt Besselink. “Is het erg druk, dan zet je de eerstvolgende bereidingstijd op bijvoorbeeld 45 minuten. Daarnaast kun je instellen hoeveel orders je per uur wilt ontvangen. Zo word je tijdens de spits nooit overvallen door teveel bestellingen.”

Hogere omzet Maar er is nóg een voordeel dat de ondernemer wel móet aanspreken. “De gemiddelde klant geeft via E-food tot 40 procent meer geld uit dan in de cafetaria zelf,” laat Besselink weten. “Hoe dat komt? De mensen hoeven niet meer in de rij te staan. Ze bekijken op hun gemakje thuis, of waar dan ook, de menukaart en kiezen zo voor méér snacks dan wanneer ze voor de kassa staan. In een drukke zaak gaan klanten al snel voor de snacks waar ze altijd voor kiezen. Maar thuis bestellen ze opeens ook andere gerechten, daartoe uitgenodigd door de foto’s op de site of app.”

ket k a P d o o f ! tis EActie: gra ten Bidvest Deli XL voor klan Waar kunt u op rekenen? GRATIS VOLLEDIG E-FOOD PAKKET TER WAARDE VAN € 1.595,• Inclusief bestelomgeving en promotiemiddelen • Inclusief Google AdWords tegoed én training • Inclusief training in het gebruik van e-mailnieuwsbrieven • Inclusief 250 gratis bestellingen, daarna betaalt u slechts € 0,45 per bestelling

BIJ ZO’N 150 E-FOOD BESTELLINGEN PER MAAND EEN EXTRA RENDEMENT VAN € 5.300,- PER JAAR! Meer weten over deze exclusieve actie? Bel of mail uw contactpersoon bij Bidvest Deli XL.

delixl.nl

27


It’s Really Greekin’ Good! Strawberry Shortcake (034722) Roomijs met Greek Style Frozen Yogurt, Aardbeien en Zandkoekjes Vanilla Honey Caramel (034726) Vanilleroomijs met Greek Style Frozen Yogurt en een Swirl van Karamel en Honing

Probeer nu!

Enjoy, maart 2014  

De lekkerste inspiratie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you