Page 1

EĂŠnlaten complete Alles om mosselen en andere schaal- en schelpdieren te zinderen invulling om van elke

Het hele jaar door de eerste keus

broodmaaltijd in uw instelling een feestje te maken

Broodmaaltijd www.delixl.nl/broodmaaltijd DELI0357 Brochure brood.indd 1

31-08-11 13:26


2

DELI0357 Brochure brood.indd 2

31-08-11 13:26


Inhoud Introductie

De optimaal verzorgde broodmaaltijd

4

Doelgroepen

Hoe brood iedereen goed doet

6

Methoden

Alles naar wens uitgeserveerd

10

Beleving

Sfeer nodigt uit

14

Klanten

Broodmaaltijden in de praktijk

16

Assortiment

Slim, gevarieerd, voor elk wat wils

18

DiĂŤtiek

De broodmaaltijd helpt

21

Financiering

Gunstige opties om het gastvrijheidsconcept te waarborgen

22

Contact

Wij staan voor u klaar

23

3

DELI0357 Brochure brood.indd 3

31-08-11 13:27


Introductie

De optimaal verzorgde broodmaaltijd De broodmaaltijd, hij lijkt zo eenvoudig. Maar, u weet het ongetwijfeld, een goede broodmaaltijd vraagt veel van degenen die hem moeten verzorgen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Alle verwachtingen waarmakend Patiënten, bewoners, bezoekers, personeel, hun verwachtingen met betrekking tot de broodmaaltijd zijn heel verschillend. Dat vraagt om verschillende manieren van inkopen. En om een leverancier die met u meedenkt. Vooraanstaand in kennis van de zorgwereld, in productkwaliteit en in ondernemerschap. Die weet hoe belangrijk de broodmaaltijd is en (het allerbelangrijkst) verwachtingen waarmaakt. Die leverancier is Deli XL.

Welzijnbevorderend De broodmaaltijd heeft een belangrijke invloed op welzijn en herstel van mensen. Goede reden om van de broodmaaltijd een (bij de omstandigheden passend) feestje te maken, een verwenmoment. Als eerste voor uw cliënten, maar ook voor de bezoekers en het personeel van uw instelling.

Eén complete invulling Deli XL biedt een uniek concept om op alle verschillende wensen in te kunnen spelen met één complete invulling voor de broodmaaltijd. Door ons brede assortiment (A-merken, budgetmerken, huismerken) kunnen we alles voor u passend maken. Perfect bijdragend aan de gewenste gastvrijheid van uw instelling. Elke dag, ieder seizoen, het hele jaar door.

Tweemaal daags uitgedaagd Het optimaal invullen van de broodmaaltijd is voor elke instelling een uitdaging. Elke dag weer. En dat maal twee. Kijk op www.delixl.nl/broodmaaltijd voor meer informatie.

4

DELI0357 Brochure brood.indd 4

31-08-11 13:27


Iedereen wordt mondiger "Meer en meer ligt de focus binnen de zorg op gastvrijheid en beleving. Het verwachtingspatroon van bewoners en patiĂŤnten verandert. Steeds hogere eisen worden gesteld aan de voeding. Aan variatie en sfeer rondom een maaltijd. Aan de keuzemogelijkheden: zĂŠlf kiezen wat je eet, waar, wanneer en met wie. De focus verschuift van langer leven naar meer kwaliteit van leven." Bron: Foodstep, 2010.

5

DELI0357 Brochure brood.indd 5

31-08-11 13:27


Doelgroepen

Hoe brood iedereen goed doet Verschillende doelgroepen, met hun verschillende wensen en omstandigheden, vragen om verschillende benaderingen. Deli XL helpt u graag bij het optimaal invullen van alle, ook de meest uiteenlopende behoeften rondom de broodmaaltijd. Meegaan met belangrijke trends In het behoeftepatroon zijn twee belangrijke trends zichtbaar. We willen het keuzemoment dichter bij het consumptiemoment en we willen meer variatie in de voeding. Om het gastvrijheidconcept te kunnen blijven waarborgen, zullen zorginstellingen met deze trends mee moeten gaan.

Patiënten waarderen persoonlijke benadering In steeds meer ziekenhuizen is de broodmaaltijd van de avond verschoven naar de middag. Meer dan zeventig procent van de patiënten in ziekenhuizen eet de warme maaltijd het liefst ’s avonds. Het broodmaaltijdaanbod is in ziekenhuizen vaak breder dan in andere instellingen. Patiënten stellen het zeer op prijs wanneer het personeel op hun persoonlijke wensen ingaat. Met goed en lekker eten, geheel afgestemd op de wensen van de patiënt, wordt elke broodmaaltijd een hoogtepunt van de dag.

6

DELI0357 Brochure brood.indd 6

31-08-11 13:27


7

DELI0357 Brochure brood.indd 7

31-08-11 13:27


Bewoners eten beter als het gezelliger is In verzorgingstehuizen wordt de broodmaaltijd over het algemeen 's morgens en 's avonds aangeboden. Ook hier is echter steeds vaker te zien dat het warme middagmaal van plek wisselt met het avondbrood. Veel bewoners eten hun broodmaaltijd op hun kamer. Er is een sterke behoefte aan eten in eigen omgeving, als het even kan met familie en vrienden. Er wordt veel waarde gehecht aan beleving rondom de maaltijd: eten moet niet alleen goed zijn, maar ook gezellig, huiselijk. Onderzoek in verpleeghuizen heeft aangetoond dat bewoners meer eten wanneer het gezelliger is. Aandacht voor sfeer en beleving is dus van groot belang. Daarnaast geven herkenbare producten en merken een huiselijk gevoel. Om bewoners beter (lees: meer) te laten eten, kunt u ook meer variĂŤren in het aanbod. Of extra verwenmomenten creĂŤren, zoals een gebakje in het weekend (als tussendoortje). Alles voor het welzijn van uw bewoners. En waar nodig om ondervoeding tegen te gaan.

8

DELI0357 Brochure brood.indd 8

31-08-11 13:27


Bezoekers willen kleine lekkernijen Onder bezoekers in verzorgingshuizen en verpleeghuizen bestaat veel behoefte om mee te eten met de bewoner(s), zeker bij speciale evenementen. De voorkeur gaat uit naar belegde broodjes, sandwiches, warme snacks uit de oven, soep en fruit. Bezoekers in ziekenhuizen hebben over het algemeen minder behoefte om mee te eten met de patiĂŤnt, tenzij het om een langere opname gaat. Bezoekers kunnen natuurlijk wel gewoon eten in het bezoekersrestaurant.

Personeel besteedt meer bij meer aanbod Een goed aanbod van broodmaaltijden voor personeel van zorgstellingen draagt bij aan een goede werksfeer en productiviteit. Een beter aanbod zou uw personeel ook verleiden om meer te besteden, zo blijkt uit onderzoek. Personeel dat bij een beperkt aanbod gemiddeld 2 euro aan een broodmaaltijd besteedt, zou bij een uitgebreider aanbod gemiddeld 2,60 per lunch uitgeven.

9

DELI0357 Brochure brood.indd 9

31-08-11 13:27


Methoden

Alles naar wens uitgeserveerd De broodmaaltijd wordt op verschillende manieren aan de verschillende doelgroepen uitgeserveerd. Zorginstellingen hebben te maken met meerdere uitgiftemethoden, elk met zijn voor- en nadelen. Deli XL helpt u graag bij het optimaal inrichten van het proces rondom de broodmaaltijd voor de verschillende methoden. Broodserveerwagen steeds populairder Zeventig procent van de ziekenhuizen maakt inmiddels gebruik van de broodserveerwagen. Ook in andere zorg­ instellingen wint de broodserveerwagen snel aan populariteit. Hij draagt sterk bij aan het niveau van gastvrijheid en de klantgerichte benadering. De broodserveerwagen biedt de mogelijkheid om á la carte te serveren. Hierdoor kan goed op individuele behoeften worden ingespeeld. De brood­ serveerwagen biedt meer ambiance, beleving, aandacht én flexibiliteit in tijdstip en eetplek. De bewoner of patiënt kan ter plekke bedenken hoeveel trek hij heeft en waarin. Door het persoonlijke contact met de voedingsassistenten wordt het eetpatroon direct beïnvloed, waardoor ook mogelijke ondervoeding beter kan worden tegengegaan. Kijk voor meer informatie op www.delixl.nl/broodaanbod.

10

DELI0357 Brochure brood.indd 10

31-08-11 13:27


Tip: niet nodeloos confronteren Stel menukaarten samen specifiek voor de verschillende diĂŤten. Zo confronteert u patiĂŤnten of bewoners niet nodeloos met hun beperkingen: producten die voor hen niet toegestaan zijn. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Advies & Organisatie.

11

DELI0357 Brochure brood.indd 11

31-08-11 13:27


Tip: brood als buffet Serveer de broodmaaltijd eens in buffetvorm in het restaurant. Uw gasten krijgen de keus uit een extra breed aanbod. Door aankleding met displays en ander sfeerverhogend presentatiemateriaal van Deli XL versterkt u de sfeer en beleving rondom de broodmaaltijd.

12

DELI0357 Brochure brood.indd 12

31-08-11 13:27


Kleinschalige zorg op wenken bediend Een opkomende trend in de zorg is kleinschalig wonen in een woongroep. De beperkte schaalgrootte maakt het makkelijker om in te spelen op individuele behoeftes en wensen. Het probleem van slecht of te weinig eten komt bij kleinschalig wonen nauwelijks voor. Met name doordat het eten zelfstandig wordt bereid, al dan niet onder begeleiding, en alleen de geur doet vaak al eten. Deli XL biedt een geheel afgestemd assortiment, perfect voor kleinschalig wonen en afdelingsgericht leveren. De bestelling wordt per afdeling/woongroep geplaatst en daarna op afdelingsniveau in kratten geleverd.

Dienbladensysteem vooral goed planbaar Steeds minder instellingen werken met een dienbladensysteem. Dit is met name een gevolg van de opkomst van de broodserveerwagen. Bij het dienbladensysteem krijgen patiĂŤnten en bewoners precies aangereikt wat ze hebben besteld. Die bestelling moet een dag tot wel een week van tevoren geplaatst worden. De maaltijden worden centraal geportioneerd en vervolgens uitgeserveerd. Dit alles betekent dat je niet Ă  la minute kunt beslissen waar je dan trek in hebt. Minpunt is ook dat de presentatie van het eten op een dienblad (en dus de beleving) niet altijd even aantrekkelijk is. Voordeel is dat instellingen dit proces door de hoge planbaarheid goed kunnen managen.

13

DELI0357 Brochure brood.indd 13

31-08-11 13:27


Beleving

Sfeer nodigt uit Als de omstandigheden het toelaten, is het echt de moeite waard om van elke broodmaaltijd een feestje te maken. Zorg voor de juiste aankleding, het juiste assortiment, een rustgevende sfeer en het eten gaat bijna vanzelf. Tafelaankleding passend bij seizoen Slechte eetlust onder bewoners van verpleeghuizen is een veel voorkomend verschijnsel. Om dit tegen te gaan, wordt vaak gekeken naar voedingspatronen en -kwaliteit. Maar de oplossing zit hem vaker in de sfeer tijdens de maaltijd. Een creatieve tafelaankleding, passend bij het seizoen, zorgt direct voor het gewenste succes. En dat hoeft geen uren te duren. Al met een aantal simpele aanpassingen kunt u een gezellige ambiance creĂŤren. Deli XL biedt u hiervoor een breed assortiment tafelaankleding. Gegarandeerd direct sfeerverhogend. En uitnodigend om meer te eten en te drinken. Kijk op www.delixl.nl/nonfood voor meer informatie.

Tip: brunch met een thema Organiseer eens een themabrunch in het weekend. Een leuke gelegenheid voor extra verwennerij. Goede sfeer en ambiance zijn hierbij essentieel.

Smaakmakend presentatiemateriaal Het gebruik van presentatiemateriaal zoals uithangborden, placemats en menukaarten versterken de sfeer en de zin in eten. Het draagt ook bij aan de zichtbaarheid van de keuzes. In samenwerking met gespecialiseerde partners kunnen wij u een breed scala aan presentatiemateriaal bieden. Wat dacht u bijvoorbeeld van displays om portieverpakkingen overzichtelijk te presenteren, ideaal voor op de broodserveerwagen en bij een buffet. Of speciale menukaarten, voor elk seizoen op maat gemaakt en gemakkelijk aan te passen. Kijk voor meer informatie op www.delixl.nl/menukaart. Wilt u een totaaladvies in presentatie en tafelaankleding? Vraag het uw contactpersoon bij Deli XL.

14

DELI0357 Brochure brood.indd 14

31-08-11 13:27


15

DELI0357 Brochure brood.indd 15

31-08-11 13:27


Klanten aan het woord

Broodmaaltijden van Deli XL in de praktijk

Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, locatie Oosterpark “Maandelijks vragen we onze klanten wat ze van de broodmaaltijd vinden. De broodwagen wordt hoog gewaardeerd, deze krijgt op dit moment een 7,9.” “We bieden graag een gezonde keuze, bij ons worden broodjes ter plekke bereid en dit wordt door bezoekers erg gewaardeerd.” “We zijn een toonaangevend gastvrij ziekenhuis en dat willen we ook uitstralen. De kwaliteit van de producten is belangrijk, we moeten dagelijks 500 mensen van een goede maaltijd voorzien. Deli XL is hierin een goede partner, ze blijven met ons meedenken en dat is voor ons erg belangrijk.”

Azora Zorggroep locatie Zorgcentrum & Verpleeghuis de Schuylenburgh in Silvolde “Soms zou ik voor mijn cliënten wat flexibeler willen zijn met het verstrekken van een gebakje bij de koffie of een extraatje. Door krappe budgetten en omdat alle verstrekkingen via het restaurant of de winkel gaan, moet ik slim inkopen.” “De artsen letten goed op of de bewoners genoeg voedsel binnenkrijgen, als een zuivel product te weinig calcium bevat gaan wij op zoek naar betere zuivel. Soms krijgt een bewoner bijvoorbeeld shakes op medische indicatie.” “De samenwerking met Deli XL ervaar ik als prettig, ik kan bestellen wat ik nodig heb en het wordt op tijd geleverd.”

Jetze Jan Dijkstra Sr. Afdelingsleider Restaurant & Banqueting / Manager Patiëntenvoeding

Michel Koster Teamleider gastenservice

Lees het gehele interview op www.delixl.nl/olvg

Lees het gehele interview op www.delixl.nl/azora

16

DELI0357 Brochure brood.indd 16

31-08-11 13:27


Vincent van Gogh voor Geestelijke Gezondheidszorg Noord- en Midden Limburg “De beleving binnen de psychiatrie is per afdeling heel verschillend. Zo maken cliënten op bijvoorbeeld gesloten afdelingen gebruik van verpakt beleg en zijn er ook groepen die aan een buffet of aan de keukentafel eten. Onze afdelingen worden hierin geadviseerd en ‘beleving’ staat daarbij hoog in het vaandel.” “Ik ben er van overtuigd dat goede voeding de gezondheid en welzijn van de cliënt bevorderd. Als je lekker eet, in een gezellige ambiance voel je jezelf ook goed en dat is al het halve werk.” “Deli XL levert toegevoegde waarde, ik ben ergens naar op zoek en zij brengen me in contact met de bewuste leveranciers en dat werkt goed.” René van Bruxvoort Hoofd voeding en Service Desk FB & ICT Lees het gehele interview op www.delixl.nl/vvgi 17

DELI0357 Brochure brood.indd 17

31-08-11 13:27


Assortiment

Slim, gevarieerd, voor elk wat wils Verschillende distributiemethoden vragen om verschillende verpakkingseisen. Zoals ook verschil in budget vraagt om verschil in de prijsopbouw van het assortiment. Bij het samenstellen van ons totale broodmaaltijdassortiment hebben we al deze aspecten meegenomen. Zo kunnen we u als geen ander helpen om uw assortiment slimmer in te richten en de variatie te vergroten. Groeiende behoefte aan optimale voeding Het begrip 'gezonde voeding' heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Het positieve effect op gezondheid en genezing heeft daar natuurlijk alles mee te maken. Toch staan smaak en kwaliteit nog altijd voorop bij de waardering van voeding. In plaats van gezonde voeding wordt daarom steeds meer gesproken van optimale voeding.

De vele voordelen van portieverpakkingen Portieverpakkingen bieden tal van voordelen. U kunt er gericht mee doseren. Ze zijn hygiĂŤnisch, gebruiksvriendelijk en vaak relatief lang houdbaar. Portieverpakkingen zijn ideaal voor bij een buffet of op de broodserveerwagen. Speciaal voor u heeft Deli XL een breed assortiment aan portieverpakking geselecteerd voor de broodmaaltijd.

Bekijk het volledige assortiment en selecteer "broodmaaltijd" als bestellijst op www.delixl.nl/bestellen

18

DELI0357 Brochure brood.indd 18

31-08-11 13:27


Onderzoek onderstreept waardering A-merken Foodstep heeft onderzoek gedaan naar de verschillen tussen merkloze producten en merkproducten. Met name met betrekking tot de criteria gezond, lekker, kwalitatief en uitnodigend. A-merken blijken een positieve bijdrage te leveren aan de beleving en waardering van de broodmaaltijd, zowel in ziekenhuizen als in zorgcentra (bij beide broodmaaltijden, onafhankelijk van de manier van aanbieden). A-merken zorgen voor vertrouwen en worden gezien als een garantie voor kwaliteit. Het onderzoek toonde ook aan dat variĂŤren met luxe brood de gastvrijheidsbeleving versterkt.

Bepaal uw eigen combinatie Voornamelijk voor de producten die in het zicht staan kiezen zorginstellingen vaak voor A-merken. Achter de schermen worden net zo makkelijk B-merken en huismerken gebruikt. Door te combineren bespaart u kosten zonder aan de broodnodige beleving en kwaliteit in te boeten.

Broodnodige tussendoortjes De rol van een tussendoortje wil nog wel eens onderschat worden. Of gewoon vergeten. Terwijl het zo belangrijk is om regelmatig met een aanvullende verwennerij te komen. Kleine moeite om de sfeer te verhogen. En het helpt ook nog eens ondervoeding tegen te gaan. Sommige tussendoortjes (warme snacks) kunnen natuurlijk ook ter variatie bij de lunch worden aangeboden.

Eigen merken maken aanbod compleet Om het aanbod compleet en zo budgetvriendelijk mogelijk te maken heeft Deli XL de nodige huismerkproducten van A-merk kwaliteit. Ideaal voor de invulling rondom de broodmaaltijd. U profiteert van een zeer aantrekkelijke prijs zonder in te leveren op smaak en kwaliteit. Meer weten over Deli XL Huismerk, Fresh4You en Reuser & Smulders? Kijk op www.delixl.nl/assortiment/huismerk.

19

DELI0357 Brochure brood.indd 19

01-09-11 09:48


Deli XL Huismerk: A-merk kwaliteit, scherp in prijs Onder de paraplu van Deli XL Huismerk heeft u de keus uit meer dan 500 artikelen verdeeld over ruim dertig productcategorieën. Ons huismerk staat voor A-merkkwaliteit tegen een scherpe prijs. Het aanbod loopt uiteen van brood en vleeswaren tot vruchtensappen en zuivelproducten. Stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardig én aantrekkelijk laag geprijsd! Kijk op www.delixl.nl/delixlhuismerk voor meer informatie.

Koffie en thee van Reuser & Smulders Met Reuser & Smulders haalt u een totaalconcept van koffieen theeproducten in huis. Een concept waarmee u alle kanten op kunt. Of u nu op zoek bent naar koffie, thee en aanverwanten of naar zetapparatuur, u vindt het in ons assortiment van Reuser & Smulders. Kijk op www.delixl.nl/koffie voor meer informatie.

Gezond en gevarieerd Fresh4You Fresh4You staat voor een gezonde, verantwoorde en breed gevarieerde range aan versproducten. Alle producten worden met de modernste technieken en onder optimale condities geproduceerd, voor maximaal behoud van vorm en smaak. Met Fresh4You heeft u altijd een onderscheidend gezond aanbod. Kijk op www.delixl.nl/fresh4you voor meer informatie.

20

DELI0357 Brochure brood.indd 20

31-08-11 13:28


Diëtiek

De broodmaaltijd helpt Bijdrage aan strijd tegen ondervoeding Ondervoeding is een groot probleem binnen alle segmenten van de zorg. Er wordt veel gedaan om dit probleem tegen te gaan. Een deel van de oplossing schuilt in de aangeboden voeding. Soms zelfs in ogenschijnlijk kleine dingen, zoals extra royaal (dieet)-margarine of roomboter smeren. Of broodvervangers

zoals beschuit en crackers aanbieden (die geven minder snel een vol gevoel, waardoor er mogelijk meer gegeten wordt). Het kan ook helpen om bij de broodmaaltijd energierijke zuivelproducten zoals kwark, pap, vla en yoghurt te serveren. Meer weten over voedingsoplossingen voor ondervoeding? Neem contact op met onze afdeling Advies & Organisatie.

'Zuivel en vuchtensap goed voor herstel' "Binnen de gezondheidszorg komt steeds meer erkenning voor de bijdrage van voeding aan herstel en daarmee aan het verkorten van opnameduur. Ondervoeding en uitdroging zijn veelvoorkomende problemen in de zorg. Zo vertoont ongeveer 25% van de verpleeghuispatiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen tekenen van uitdroging. In het ziekenhuis is ongeveer 25% van de patiënten ondervoed. In verpleeg- en verzorgingstehuizen is dit 21% (LPZ, 2010)." Dr. Astrid Bakker-Zierikzee Voedingskundige bij Friesland Campina

Ook pure vruchtensappen kunnen bijdragen aan herstel. Vruchtensap levert niet alleen vocht, maar ook een belangrijke hoeveelheid vitaminen en mineralen die nodig zijn voor het immuunsysteem. Goed om te weten is dat veel citrussappen van Appelsientje en CoolBest volgens Het Voedingscentrum gebruikt mogen worden als vervanging van een portie fruit."

Zuivel is - als natuurlijke bron van vocht (90% is water), vitaminen, mineralen en hoogwaardig eiwit - uitermate geschikt in de aanpak van vochttekort en (milde) ondervoeding. Volvette kwark, pudding of vla (bijvoorbeeld van Campina en Mona) is in veel gevallen een aantrekkelijk alternatief voor medische drinkvoedingen.

Kijk voor het complete interview op www.delixl.nI/fcdietiste 21

DELI0357 Brochure brood.indd 21

31-08-11 13:28


Financiering

Een broodserveerwagen naar ieders wens Ideaal voor de brood- ĂŠn warme maaltijd Van ziekenhuis tot verzorgingstehuis, de broodserveerwagen heeft toegevoegde waarde voor bijna elke instelling. Extra aantrekkelijk is dat veel broodserveerwagens tegenwoordig over een koeling ĂŠn een warmhoudgedeelte beschikken, dus ideaal voor zowel de brood- als de warme maaltijd.

is het daarom raadzaam om ook de wensen en behoeften van uw voedingsassistenten te inventariseren. Deli XL biedt in samenwerking met diverse partijen verschillende gunstige opties voor een financieringsconstructie. Informeer naar de mogelijkheden bij onze afdeling Advies & Organisatie.

Laat u adviseren Het aanschaffen van apparatuur vraagt vaak om een grote investering. Maar dan wel een investering die u helpt bij het optimaliseren van uw werkprocessen. Bij aanschaf van een broodserveerwagen

22

DELI0357 Brochure brood.indd 22

31-08-11 13:28


Contact

Wij staan voor u klaar Deli XL wil u graag helpen bij een optimale invulling van de broodmaaltijd. Van eenvoudige sfeertips tot een compleet assortimentsadvies, wij staan voor u klaar.

Wilt u dire Wilt u direct meer zien en weten?

Wilt u advies op maat?

Kijk op www.delixl.nl/broodmaaltijd.

Neem contact op met uw contactper-

Of ga direct naar www.delixl.nl/bestellen

soon bij Deli XL of met onze afdeling

en selecteer "broodmaaltijd" als bestellijst

Advies & Organisatie.

om het volledige assortiment te bekijken.

Alles voor elk denkbaar voedingsconcept Deli XL biedt professionele ondersteuning bij veranderende werkwijzen rondom maaltijden en is een actieve partner in het ontwikkelen van voedingsconcepten voor verschillende doelgroepen binnen uw instelling. Wat u ook wilt optimaliseren (proces, kwaliteit, beleving), onze afdeling Advies & Organisatie helpt u verder. adviesenorganisatie@delixl.nl (0318) 67 89 15

23

DELI0357 Brochure brood.indd 23

31-08-11 13:28


Alles om mosselen en andere schaal- en schelpdieren te laten zinderen

The

DELI0357 Brochure brood.indd 24

Member of Group Limited

31-08-11 13:28


Deli0357 brochure brood definitief  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you