Page 1

PROGRAMMA

KRANT DELFTFRINGE.NL 4-14 JUNI 2015


#

Social Media Delft Fringe is ruim vertegenwoordigd op social media. Dus zie je iets leuks, heb je een prettige ervaring, ben je aangenaam verrast of heb je een mooi plaatje te delen? Ga je gang! www.facebook.com/delftfringe www.twitter.com/delftfringe Instagram: DelftFringe # DelftFringe

Festivaltijden Delft Fringe 2015

WELKOMSTWOORD AL VIJF JAAR DE STAD ALS PODIUM VOOR NIEUW TALENT Hartelijk welkom bij theaterfestival Delft Fringe, editie 2015. Delft Fringe biedt een podium aan alle verschillende theatervormen die er zijn: van teksttoneel tot dans, van muziek tot cabaret, van kindertheater tot straattheater, van stand-up comedy tot kleinkunst, alles is er. Het festival biedt plek aan nieuwe concepten, nieuw materiaal, hernomen succesvolle voorstellingen en voorstellingen die speciaal voor een locatie zijn gemaakt. Nieuw dit jaar zijn de Delft Fringe Producties. Drie theatermakers zijn gevraagd om speciaal voor Delft Fringe en een van haar locaties een locatiegerichte voorstelling te maken. Stichting Honingvos speelt bij Thuis by Ladera, de Mannen van Hans zijn te zien op de bijzondere zolder van het PrinsenKwartier en Mirthe Dokter staat met haar voorstelling in Stadsboerderij Rietveld. De eerste editie van Delft Fringe vond plaats in 2011. Het uitgangspunt was toen het verder ontwikkelen van het amateurtheater en de theatercultuur binnen Delft en de omliggende gemeenten. Sinds de eerste editie is er veel veranderd: het festival biedt niet enkel een podium aan amateurtheatermakers, maar ook juist aan jonge makers en professionals. Theatermakers uit heel Nederland (en daarbuiten) weten inmiddels de weg naar Delft te vinden.

Festivaltijden

Vanaf het eerste moment heeft de historische binnenstad van Delft een prominente plek binnen het festival gespeeld. De stad, met haar pleinen, parken, (openbare) gebouwen én theaters zijn het decor van Delft Fringe. Het publiek zit dicht op de voorstellingen, waardoor er een direct contact is tussen bezoekers en de makers.

Openingstijden Kassa’s

De vijfde editie van Theaterfestival Delft Fringe belooft een mooi festival te worden, vol met verrassende en onverwachte voorstellingen. Wij wensen u veel plezier.

Ma-Vr 19:30 – 23:00 Za 13:30 – 23:00 Zo 13:30 – 17:00

Rietveld Theater / Festivalhart Ma-Vr 16:00 – 23:00 Za 12:00 – 23:00 Zo 12:00 – 18:00

Roel Funcken & Maarten Freriks Directie Delft Fringe

Markt Ma-Vr 16:00 – 23:00 Za 12:00 – 23:00 Zo 12:00 – 18:00 Beestenmarkt Vr 16:00 – 23:00 Za 12:00 – 23:00 Zo 12:00 – 18:00 PrinsenKwartier Ma-Vr 16:00 – 23:00 Za 12:00 – 23:00 Gesloten op zondag!

Colofon Theaterfestival Delft Fringe vindt in 2015 voor de vijfde keer plaats en is een initiatief van Stichting Theaternetwerk Delft. Festivaldirectie Roel Funcken en Maarten Freriks Programmeurs Roel Funcken en Saskia Tilanus Locatiecoördinator Madeleine Kuipers Communicatiecoördinator Hans van der Maas Vrijwilligerscoördinator Bram Hoestra Festivalhart Steven de Laet Subsidiecoördinator Dunja Gasper Horecacoördinator Vincent Dukker Ontwerp en vormgeving Geert Keuter, Studio 12 Fotografie posters/campagnebeeld Rob Funcken Sfeerfoto’s Delft Fringe 2014 Anique Baltus, Ria Bergshoeff, Jurjen Bolsenbroek, Sijmen Groot, Kees van der Niet, Erwin van Tongeren Tekstcoördinatie festivalkrant Hans van der Maas, MoreThanWords  hebben ons uiterste best gedaan dit We programma zo actueel en kloppend mogelijk te maken. Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl

FESTIVALBANDJE EN DELFT FRINGE MUNT Makkelijk en vriendelijk betalen

1. FESTIVALBANDJE Om toegang te krijgen tot Delft Fringe betaal je een kleine bijdrage van 2,50 euro bij één van de kassa’s. Voor dat bedrag ontvang je een festivalbandje. Op vertoon van dat bandje koop je Fringe Munten á 2,50 euro, waarmee je toegang hebt tot de gratis en betaalde voorstellingen of concerten. Een voorstelling of concert kost maximaal drie Fringe Munten. 2. DELFT FRINGE MUNT Met de Fringe Munt krijg je toegang tot een groot aantal voorstellingen van het theaterfestival. Je betaalt met de munt en je geniet. Van elke Fringe Munt gaat 80% naar de artiest, de overige 20% is bestemd voor het festival volgend jaar. Na afloop van de voorstelling ben je vrij de act te belonen met één of meerdere extra munten. Hoeveel is de Delft Fringe Munt waard? De Fringe Munt vertegenwoordigt een waarde van 2,50 euro en gehalveerd 1,25 euro. Er zijn uitsluitend hele munten verkrijgbaar aan de kassa. Moet ik voor alle voorstellingen betalen? Er blijven ook gratis voorstellingen, de Free Fringe, herkenbaar aan het logo ƒƒ in de plattegrond. Kan ik ook eten en drinken kopen? Ja, ook dit jaar doet een aantal horecagelegenheden in Delft mee met het festival. Bij deze gelegenheden kun je een drankje kopen met de Fringe Munt. En je kunt ze ook inwisselen voor een speciale Fringe lunch of een Fringe diner. Waar kan ik Delft Fringe Munten kopen? Tijdens het festival zijn er 4 punten waar je de Fringe Munt via pin of met contant geld kunt kopen: - Rietveld Theater (festivalhart), Rietveld 49 - Beestenmarkt - Markt - Prinsenkwartier, Sint Agathaplein Kan ik de overgebleven Delft Fringe Munt ook weer inleveren? Jazeker. Tijdens de openingstijden van het festival nemen we Fringe Munten terug bij de kassa in het Rietveld Theater. Per munt ontvang je 80% retour. Teruggave is mogelijk tot en met zondag 14 juni en geschiedt contant.


DELFT FRINGE PRODUCTIES Verrassend locatietheater

Nieuw vanaf 2015 zijn de zogenaamde Delft Fringe Producties. Het festival selecteerde drie talentvolle theatermakers/theatergroepen die zich richten op de kunst van het locatiegericht werken: Stichting Honingvos, Mirthe Dokter en de Mannen van Hans. Zij maakten een voorstelling die op de gekozen locatie thuishoort, volledig tot zijn recht komt en niet zomaar ergens anders zou kunnen werken. De geselecteerde theatermakers kregen daarbij een productiebudget en dramaturgische en locatiegerichte begeleiding tijdens het maakproces. De drie theatermakers kregen de vrijheid om te werken vanuit een zelfgekozen discipline. Het doel is tweeledig: enerzijds geeft het verdieping aan het festival, door voorstellingen te presenteren die exclusief voor het festival zijn gemaakt. Anderzijds werkt het voor de theatermakers doordat zij worden ondersteund bij de ontwikkeling, het maakproces en de presentatie naar buiten. Op deze manier biedt Delft Fringe een springplank aan dit talent. Delft Fringe daagde de makers uit om te werken met dát wat de desbetreffende locatie biedt. Zonder technische ondersteuning, maar wel met een inhoudelijke en dramaturgische en locatiegerichte begeleiding. Een ervaren locatietheatermaker begeleidt de groep gedurende het maakproces door mee te denken over vraagstukken en het geven van feedback. Stichting Honingvos, Mirthe Dokter en de Mannen van Hans kregen de volledige vrijheid in het ontwikkelen van het concept.

STICHTING HONINGVOS

Stichting Honingvos

De eerste theatergroep van de Delft Fringe Producties is Stichting Honingvos met de voorstelling ‘Whispering Walls’. In huiskamerrestaurant Thuis bij Ladera staan de acteurs tegen de muur, liggen op de grond of zitten op een stoel. Een professionele camouflage bodypaint artist beschildert ze, zodat ze opgaan in de omgeving. Ze worden het behang, de menukaart op de muur, het schilderij, de vloer. Zij worden de stille getuigen van het restaurant en ze krijgen een stem. Gasten kunnen hun gesprekken voortzetten en eten, terwijl de stille getuigen het publiek becommentariëren, door te fluisteren.

MIRTHE DOKTER

Delft Fringe Productie twee is zangeres, actrice, beeldend kunstenaar, fotograaf, maar bovenal theatermaker Mirthe Dokter. Zij biedt, onder de titel ‘IK WOU’, beeldend muziektheater in Stadsboerderij Rietveld, aan de hand van een reeks korte teksten van schrijver Toon Tellegen. In deze performance passeert de voorbijganger een onbevangen en speelse wereld waarin serieuze angsten op een naïeve manier worden bevraagd. Stille mijmeringen komen op geheime plekken tot leven door middel van projecties, schilderingen, poëzie en muziek, uitgelicht in het licht van de overheadprojector.

MANNEN VAN HANS Mirthe Dokter

Ook de Mannen van Hans kregen de kans een speciale voorstelling te maken voor Delft Fringe. In ‘SPEEL’ laat een acteur scènes zien uit een nieuwe, nog uit te komen theatervoorstelling over Willem van Oranje. Hij nodigt het publiek uit in het PrinsenKwartier, om op voor hem heilige grond de eerste try-out te spelen als de eerste echte leider van Nederland. Hoe zal het publiek reageren? En zijn kritische regisseur? Zal het goed genoeg zijn? ‘SPEEL’ is een beklemmende voorstelling over talent en hoe ver je mag gaan om dat talent te benutten.

SPEELDAGEN

Stichting Honingvos speelt in THUIS by Ladera Speeldagen: 4, 6, 7, 13 en 14 juni Mirthe Dokter speelt bij Stadsboerderij Rietveld Speeldagen: 4, 5, 6, 13 en 14 juni Mannen van Hans

De Mannen van Hans spelen in het Prinsenkwartier Speeldagen: 4, 6, 8, 9, 10, 11, 12 en 13 juni


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

ANNA

BOOGERD

AERT V AN DE R WIEL EWEG

GEERTRUYT V.

ORT

TPO

OOS

OOST PLEIN

PRINS MAURITSSTRAAT

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

SIMONSSTRAAT

AN

NALA

STRAAT

De eerste theatergroep is Stichting Honingvos met de voorstelling ‘Whispering Walls’. In huiskamerrestaurant Thuis bij Ladera staan de acteurs tegen de muur, liggen op de grond of zitten op een stoel. Een professionele camouflage bodypaint artist beschildert ze, zodat ze opgaan in de omgeving. Ze worden het behang, de menukaart op de muur, het schilderij, de vloer. Zij worden de stille getuigen van het restaurant en ze krijgen een stem. Gasten kunnen hun gesprekken voortzetten en eten, terwijl de stille getuigen het publiek becommentariëren, door te fluisteren.

VAN D. MADESTR. DR.SCHAEPMANSTRAAT

AT

JULIA

VONDEL

DOORNIK STEEG

PAD

AC

STALP

R. CELLEBROERST

PLUYMPOT

AGNIETEN

ST ASVE

OM HT

ER

RAAM

VOORSTRAAT

TUS BUURT

BRABA

KOORNM EER GE G LAN

LAKEN RAAM

ELFT OUDE D

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D KORTE GEER

‘T CARTO

SPIERING STR.

WESTSINGE L WESTVEST

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

T

HIPPOLY

SPOORSINGEL

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

GEL

DE

EIN

TAGE

ST

PLAN

SIN OOST

JE ORAN

OO

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

J.VERKOLJE STRAAT

RAAT OOSTERST

DE

A. BUSERSTR.

NIEUWELAAN

UWSTRA

W YTER

NA

SS

AU

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

ORANJE STR.

EZELSVELDLAAN

MIJNBO

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

MARKT GARAGE

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

EIN

ZUIDKOLK OI

RIJN-SCHIEKANAAL KANAALWEG

ST

GASTHOUDERPAD

HAMBRUG

HO

OO

I

ZU

VIJVERSTR.

ZUID POORT

ZUSTERLAAN

DW

STRAAT

AL

TOREN STR.

ROM

ACHTE

P

ZUIDPOORT GARAGE

GASTHUISLAAN

Delft Fringe biedt dit jubileumjaar drie talentvolle theatermakers/theatergroepen de kans zich verder te ontwikkelen. Zij maakten een voorstelling op een bijzondere, bijpassende locatie. Tijdens het maakproces van de voorstellingen kregen ze ondersteuning, productiebudget en dramaturgische en locatiegerichte begeleiding.

GROENLANDSE LAAN

HOPSTRAAT

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

P

N

COOMANS STR.

PREMIÈRES DELFT FRINGE PRODUCTIES

TR

DE GENESTETSTR.

HARMENKOKSLAA

YPERSTRAAT

LS

KOEPOORTSTR.

DONKERSTRAAT

KRUIS

LEIN

BASTIAAN POORT

VESTEP

TR

TS

KETHELSTR. ZUIDWAL

VEST POORT

CLARENSTRAAT

AE

L. BRAMERSTRAAT

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

44

STRAAT

V.

14

T

URSULAPLAATS

MOLSLAAN

GASTHUISLAAN

BREESTRAAT

GIS

OOST INDIE PLAATS

PIETERSTR.

GASTHUISSTEEG

BREESTRAAT

HOUTHAAK

GT

GASTHUIS PLAATS

MOLSLAAN CONGRE GATIEHOF

M.V.REIGERS BERGSTR.

TR.

RIETVELD

KRUIS

HUYTERS

46

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

TROMPETSTRAA

BEESTEN MARKT

ACHTERSACK

BARBARA STEEG

JESSE PLAATS

PARADIJSPOORT

NICKER STEEG

STATIONS PLEIN

WC

BURGWAL

28 AAT

WEESHUIS PLAATS

RE EN

KROMSTR.

MOLSTR

POPPESTEEG

W

HOVENIERSTR.

WESTERSTR.

OUDE LANGENDIJK

PEPERSTRAAT

SMITSTEEG

43

VLAMINGSTRAAT

OU

BINNENWATER SLOOT

BUITENWATER SLOOT

KERKSTR.

MARKT JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

T

VOLDERSGRACHT

18

JACOB GERRITSTR .

AA

17RIETVELD

VR

KLOKSTEEG

TR

34

D

NS

BOTERBRUG

15WC

DOELENTUIN

SCHUTTERSTRAAT

AN

VE

NIEUWSTR.

VERMEERSTRAAT

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

45CHOORSTRAAT HALSTEEG

P.DE HOOGHSTR.

SCHUTTERSVELD

NL

HUGO DE GROOTPLEIN

HEILIGE GEEST KERKHOF

DOELENSTRAAT

TE UT WJ OU VR

BLEKER HOF

P

PHOENIX GARAGE

TRAAT HUGO DE GROOTS HA

32

PAPENSTR.

PAXLAAN

MINDERBROER STR.

De vijfde editie van Theaterfestival Delft Fringe gaat vandaag van start. Een jubileumeditie. De komende 11 dagen, tot en met zondag 14 juni, kun je genieten van in totaal meer dan 500 voorstellingen en concerten op tientallen verschillende locaties in de binnenstad van Delft. Voorbij komt straattheater, toneel, cabaret, dans, muziek, kleinkunst, stand-up comedy, muziektheater, kindertheater en vele andere mengvormen.

REMBRANDTSTRAAT

IEKANAAL

13

. STR

S LOF

ST. OLOFSLN

2

DELFT FRINGE 2015 VAN START

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

VISSTRAAT

Delft Fringe donderdag 4 juni

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

DRIE AKERSSTRAAT

OUD KERK E STR

SCHOOLSTRAAT

NOORDERHOF

RIJN-SCH

51

SINGELSTRAAT

BUS STATION

HOEFIJZERSTEEG

BALJUW STEEG

KLEINE BOOGERD

E

EL

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

BAGIJNHOF

EIN

AG

OOSTSING

C.FOCKSTRAAT

NT

TSOEN OOSTPLAN

BAGIJNESTRAAT

LA

MOLENSTRAAT

AAT

ROODE LEEUW POORT

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

KOLK

NSTR

ANGE

DIRKL

EP

KANTOOR

VERWERSDIJK

16

BINNEN BOOGERD

ST. SEBASTIAA NSBRUG

RS DWA STR

DIRKLANGEN

VAN HEEMSTRASTRAAT

AAT KOLK

BUITEN BOOGERD

GEER

KAMPVELD

ANNAST R

NOORDEI N

DE

1 E

AT

W

UW

PL

WEG ORIS

RIN

NIE

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

E GS

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

Delft Fringe Productie 2 is zangeres, actrice, beeldend kunstenaar, fotograaf, maar bovenal theatermaker Mirthe Dokter. Zij biedt, onder de titel ‘IK WOU’, beeldend muziektheater in Stadsboerderij Rietveld, aan de hand van een reeks korte teksten van schrijver Toon Tellegen. In deze performance passeert de voorbijganger een onbevangen en speelse wereld waarin serieuze angsten op een naïeve manier worden bevraagd. Stille mijmeringen komen op geheime plekken tot leven door middel van projecties, schilderingen, poëzie en muziek, uitgelicht in het licht van de overheadprojector. Ook de Mannen van Hans krijgen de kans een speciale voorstelling te maken voor Delft Fringe. In ‘SPEEL’ laat een acteur scènes zien uit een nieuwe nog uit te komen theatervoorstelling over Willem van Oranje. Hij nodigt het publiek uit in het PrinsenKwartier, om op voor hem heilige grond de eerste try-out te spelen als de eerste echte leider van Nederland. Hoe zal het publiek reageren? En zijn kritische regisseur? Zal het goed genoeg zijn? SPEEL is een beklemmende voorstelling over talent en hoe ver je mag gaan om dat talent te benutten.

GrandCafé de Sjees

Kom lekker eten, een dagelijks wisselende dagschotel voor 5 Fringe Munten. Markt 5 www.desjees.nl

Café de Koepoort en Ko

Verrassend en lekker, geniet dagelijks van het heerlijke broodje ‘de Koepoort’ en een verfrissend drankje naar keuze voor 3 Fringe Munten. Oosterstraat 2 www.cafedekoepoortenko.nl


donderdag 4 juni 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 #13 Café Barbaar

Aron Elstak/Annemieke vd Linden

#15 GrandCafé de Sjees #16 Delftse Molen

Aron Elstak/Annemieke vd Linden

Aron Elstak/Annemieke vd Linden

Aron Elstak/Annemieke vd Linden

Remco de Wildt

Illustere Figuren

Remco de Wildt

Illustere Figuren

Theatergroep De Zusjes van

Toneelgroep Dender Illustere Figuren

#17 Falie Bagijnhof Theatergroep De Zusjes van Theater #18 Grand Café JUMA Theater ‘t Boterhuis #28 Museum Paul Djurre Brouwer TètarvanElven #32 Prinsen Kwartier #34 Rietveld Theater #43 Stadsboerderij Rietveld #44 THUIS by Ladera #45 Bakker Dan Tien in de Lucht Suikerbuik #46 Hotel JohanJasper van Kuijk nes Vermeer #51 Phoenixstraat 52

Toneelgroep Dender

JUMA Theater BiteBulletDance

BiteBulletDance

Djurre Brouwer

De Mannen van Hans Tee & Pee

Tee & Pee

Mirthe Dokter Stichting Honingvos Dan Tien in de Lucht Jasper van Kuijk Jan van der Mast

Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel

Delft Fringe Walk

Op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juni organiseren we de Delft Fringe Walk. Voordat op die dagen het festival losbarst, word je verwend met een borrel en een hapje, een hoofdgerecht en een dessert plus koffie. Hierna begint de Fringe Walk langs de bijzondere locaties van ons festival, met fascinerende anekdotes van de gids. De locaties verrassen je met diverse artiesten. Na de Walk krijg je een bandje en een muntje om nog een Fringe-voorstelling naar keuze te bekijken. De Fringe Walk start om 17.00 uur en heeft als beginpunt het Rietveld Theater. De Delft Fringe Walk tour kost 32,50 euro pp. en vindt plaats op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juni. Je kunt boeken tot en met zondag 7 juni 2015. Bij minder dan 15 aanmeldingen kan de Fringe Walk niet plaats vinden. Jullie verzamelen in het Rietveld Theater (festivalhart, Rietveld 49). De tijden zijn op afspraak. Wil je meer info of direct reserveren, stuur dan een mail naar madeleine@delftfringe.nl of reserveer direct bij de kassa van het Rietveld Theater.

Delft Fringe Publieksprijs

In 2014 introduceerde Delft Fringe de Publieksprijs. Wat vonden onze bezoekers de beste voorstelling van het festival? Madelène Veraa won dat jaar met haar cabaretvoorstelling ‘Kaal’. Ook tijdens de vijfde editie reiken we de Delft Fringe Publieksprijs uit. De winnaar genereert veel pers- en publieksaandacht en wint sowieso een speelplek op StukaFest Delft en in het Rietveld Theater. Alle voorstellingen die tot en met zaterdagmiddag 13 juni te zien zijn, dingen mee naar de Delft Fringe Publieksprijs 2015. Op zaterdagavond 13 juni vindt om 19:00 uur de uitreiking in het Rietveld Theater plaats. De publieksprijs wordt mede aangeboden door het Rietveld Theater en StukaFest Delft.

BARBARA BREEDIJK over Delft Fringe “Maar liefst drie keer stond ik op Delft Fringe. Je kunt nieuw repertoire uitproberen, ik vind het festival daar zeer geschikt voor, vanwege de ongedwongen sfeer en het ‘tussen de schuifdeuren’; karakter. Ook vind ik het verrassend dat je op plekken speelt waar het niet gebruikelijk is om theater en/of muziek te maken. Zoals in een fotostudio, kapperszaak, huiskamer of in een vintage kledingwinkel. Je speelt soms drie keer achter elkaar en iedere keer heb je met ander publiek en/of een andere locatie te maken, daardoor doe je veel ervaring op als artiest. Ik heb weleens een intiem optreden gegeven voor vijf bezoekers in een kleine huiskamer. Maar ik stond ook voor 50 mensen te spelen in een fotostudio, waar het publiek bijna bij me op schoot zat. De stad Delft biedt een fraaie setting voor het festival, met zijn oorspronkelijke grachten en het oude centrum”.

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

BOOGERD

ANNA

STRAAT VONDEL

GEERTRUYT V.

Meer informatie: www.adayofwonder.com.

VAN D. MADESTR. DR.SCHAEPMANSTRAAT

ORT

TPO

OOS

GrandCafé de Sjees NIEUWELAAN

OOST PLEIN

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

52

PRINS MAURITSSTRAAT

ST. SEBASTIAA NSBRUG

AERT V AN DE R WIEL EWEG

R. CELLEBROERST

RAAM

PAD AGNIETEN

ST ASVE

OM ER HT AC

STALP

BRABA

KOORNM EER GE G

LAKEN RAAM

VOORSTRAAT

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

LAN

T

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

OUDE D KORTE GEER

‘T CARTO

SPIERING STR.

WESTSINGE L WESTVEST

DOORNIK STEEG

ELFT OUDE D

TUS BUURT

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

GEL

TAGE

PLAN

SIN OOST

DE

EIN

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

J.VERKOLJE STRAAT

JE ORAN

A. BUSERSTR.

Giert de adrenaline na deze ontdekkingstocht nog door je lichaam? Rock dan door bij optredens van bekende artiesten. En vergeet niet te gaan kijken bij Delft Fringe-artiesten VanPlan en Bite Bullet Dance. Of laat je inspireren door (inter)nationale sprekers over de trends in de technologie. Verwonder je smaakpapillen met gekweekte tomaten op zilt, insectenbitterballen en gefrituurde sprinkhanen. Smul je liever van iets minder hightech food: strijk dan neer bij een van de tientallen mobiele keukens met hun fantastische maaltijden. Variërend van barbecuegerechten tot een spicy veggie wrap. A day of Wonder is dé ontmoetingsplek voor intellectuelen en nieuwsgierige geesten.

EZELSVELDLAAN

SIMONSSTRAAT

UWSTRA

W YTER

AT

AN

NALA

JULIA

NA

SS

AU

Kom lekker eten, de Sjees biedt een dagelijks wisselende dagschotel voor 5 Fringe Munten. Markt 5 www.desjees.nl

Café de Koepoort en Ko

Verrassend en lekker, geniet dagelijks van het heerlijke broodje ‘de Koepoort’ en een verfrissend drankje naar keuze voor 3 Fringe Munten. Oosterstraat 2 www.cafedekoepoortenko.nl

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

VIJVERSTR.

MIJNBO

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

ORANJE STR.

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

ST

OI

OO

ZUIDKOLK

HO

RIJN-SCHIEKANAAL KANAALWEG

DE

GASTHOUDERPAD

HAMBRUG

EIN

I

ZU

ZUSTERLAAN

DW

ST

AL

ZUIDPOORT GARAGE

COOMANS STR.

GASTHUISLAAN

ZUID POORT

MARKT GARAGE

GROENLANDSE LAAN

HOPSTRAAT

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

TOREN STR.

ROM

ACHTE

P

STRAAT

LEIN

TR

TS

KETHELSTR. ZUIDWAL

VESTEP

KRUIS

BREESTRAAT CLARENSTRAAT

GIS

OOST INDIE PLAATS

GASTHUISLAAN

GASTHUISSTEEG

P

N

YPERSTRAAT

TR

DE GENESTETSTR.

HARMENKOKSLAA

44

STRAAT

LS

KOEPOORTSTR.

DONKERSTRAAT

27

AE

L. BRAMERSTRAAT

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

KRUIS

BREESTRAAT

PIETERSTR.

4

URSULAPLAATS

MOLSLAAN

BASTIAAN POORT

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

GASTHUIS PLAATS

CONGRE GATIEHOF

VEST POORT

BUS STATION

TR.

MOLSLAAN ACHTERSACK

WEESHUIS PLAATS

HUYTERS

46

PARADIJSPOORT

NICKER STEEG

BEESTEN MARKT

V.

14

T

TROMPETSTRAA

OO

HOVENIERSTR.

AAT

POPPESTEEG

JESSE PLAATS

BURGWAL MOLSTR

RIETVELD HOUTHAAK

GT

KROMSTR.

M.V.REIGERS BERGSTR.

PEPERSTRAAT

SMITSTEEG

WESTERSTR.

RE EN

BINNENWATER SLOOT

WC JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

11

T

BUITENWATER SLOOT

OUDE LANGENDIJK JACOB GERRITSTR .

AA

MARKT

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

VLAMINGSTRAAT

W

KLOKSTEEG

TR

KERKSTR.

OU

NS

VOLDERSGRACHT

VR

VE

17RIETVELD

D

HA

BOTERBRUG

34

43

AN

HUGO DE GROOTPLEIN

23 19

33

DOELENTUIN

SCHUTTERSTRAAT

NL

PHOENIX GARAGE

TRAAT

HUGO DE GROOTS

WC

De Delftse campus transformeert vandaag in een groot podium voor technologie, innovatie, muziek, kunst, spoken word, stand up science en een veelzijdige food line up. Elke hoek van het festivalterrein zal je verwonderen; stap in een exoskeleton, ontdek hoe je kan scheuren op bio-ethanol, hoe een fietsframe groeit van bamboe en hoe je kleding maakt met een 3D printer.

VERMEERSTRAAT

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

TE UT WJ OU VR

BLEKER HOF

P

NIEUWSTR.

HALSTEEG

P.DE HOOGHSTR.

SCHUTTERSVELD

45CHOORSTRAAT PAPENSTR.

PAXLAAN

HEILIGE GEEST KERKHOF

DOELENSTRAAT

RAAT OOSTERST

SINGELSTRAAT

MINDERBROER STR.

Vandaag vindt het eindfeest van het gloednieuwe ‘Delftse International Festival of Technology’ plaats. Dat een kruisbestuiving tussen technologie, innovatie, muziek en kunst vruchtbaar is, bewijst deze wonderlijke dag. A day of Wonder verbindt het namelijk allemaal.

REMBRANDTSTRAAT

IEKANAAL

13

. STR

S LOF

ST. OLOFSLN

2

A DAY OF WONDER

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

VISSTRAAT

Delft Fringe vrijdag 5 juni

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

DRIE AKERSSTRAAT

OUD KERK E STR

SCHOOLSTRAAT

NOORDERHOF

RIJN-SCH

51

HIPPOLY

SPOORSINGEL

HOEFIJZERSTEEG

BALJUW STEEG

KLEINE BOOGERD

E

EL

57

EIN

AG

OOSTSING

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

BAGIJNHOF

NT

TSOEN OOSTPLAN

C.FOCKSTRAAT

VERWERSDIJK

54

BAGIJNESTRAAT

LA

MOLENSTRAAT

AAT

ROODE LEEUW POORT

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

EP

KANTOOR

KOLK

NSTR

ANGE

DIRKL

BINNEN BOOGERD

PLUYMPOT

RS DWA STR

DIRKLANGEN

VAN HEEMSTRASTRAAT

AAT KOLK

BUITEN BOOGERD

GEER

KAMPVELD

ANNAST R

NOORDEI N

DE

1 E

AT

W

UW

PL

WEG ORIS

RIN

NIE

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

E GS

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

EN INEENS IS DAAR EEN VOORSTELLING

Je wandelt door de binnenstad van Delft. Festivalkrant in de hand. Welke voorstelling ga je bekijken? En plots hoor je vanuit een tijdelijke winkel een voorstelling of concert. Loop gerust naar binnen en geniet van het spontane optreden.

Lu-st | pop-up store Oude langedijk 13


vrijdag 5 juni 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 #4 Beestenmarkt #11 Café de Klomp #13 Café Barbaar #14 Café de Koepoort en Ko #17 Falie Bagijnhof Theater #19 Het Konings Huys #23 Coffee & Crafts Kek #33 Ray Brandstore #34 Rietveld Theater #43 Stadsboerderij Rietveld #44 THUIS by Ladera #45 Bakker Suikerbuik #46 Hotel Johannes Vermeer #51 Phoenixstraat #52 A Day of Wonder #52 A Day of Wonder #57 Mecanoo

Groover Jazz AllesAanElkaar

Toneelgroep Dender

AllesAanElkaar

Jildou Kroes

Het Kunstapparaat

Jildou Kroes

Delft Improv Groep Gemengd Dubbel

Delft Improv Groep

Janneke Jager

Delft Improv Groep

UGO Blue Monday

Gemengd Dubbel Shariffa Indiana

Het Kroost

Het Kunstapparaat

UGO Blue Monday

Janneke Jager

Het Kroost

JUMA Theater Illustere Figuren

Jasper van Kuijk

JUMA Theater Illustere Figuren

Mirthe Dokter Joep van Leeuwen Anne Wouter

Jasper van Kuijk Mirthe Dokter

Joep van Leeuwen Anne Wouter

FunktioneelNaakt

FunktioneelNaakt Jan van der Mast

BiteBulletDance

BiteBulletDance

BiteBulletDance

VanPlan HipSick Unusual Theatre

HipSick Unusual Theatre

Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel

DELFT FRINGE BAKFIETSTOUR

Zin om verrast te worden tijdens theaterfestival Delft Fringe? Boek dan de Delft Fringe Bakfietstour. De bakfiets leid je met twee personen langs vier verschillende theatervoorstellingen. Tijdens de tour vertelt de chauffeur anekdotes over het festival en over Delft. Daarnaast krijgen jullie een leuk bakfietsmandje mee met heerlijke versnaperingen om de tocht nóg aangenamer te maken. De bakfietstour kost 22,50 euro pp. en is te boeken tijdens alle festivaldagen van Delft Fringe, dat loopt van 4 t/m 14 juni 2015. Jullie verzamelen in het Rietveld Theater (festivalhart, Rietveld 49). De tijden zijn op afspraak. Wil je meer info of direct reserveren, stuur dan een mail naar madeleine@delftfringe.nl of reserveer direct bij de kassa van het Rietveld Theater.

DELFT FRINGE FLOATING TOUR

Het festival beleven vanaf het water? Dat kan. Per rondvaartboot vaar je door de mooie grachten van Delft. Laat je trakteren op een verrassende theatervoorstelling en zie de vele andere locaties van ons festival. Bij aanvang krijg je een picknickmandje mee met een hapje en bubbels zodat de tour een luxe tintje krijgt. De floating tour kost 22,50 euro pp. en is te boeken tijdens alle festivaldagen van Delft Fringe, dat loopt van 4 t/m 14 juni 2015. Jullie verzamelen in het Rietveld Theater (festivalhart, Rietveld 49). De tijden zijn op afspraak. Wil je meer info of direct reserveren, stuur dan een mail naar madeleine@delftfringe.nl of reserveer direct bij de kassa van het Rietveld Theater.

ESMAY USMANY over Delft Fringe “Het is een fijn festival. Klein begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een festival dat niet meer mag ontbreken op je speellijst. Met een fijne organisatie en leuk publiek. Het is een goede manier om als beginnende maker jezelf aan het grote publiek te laten zien en kilometers te maken. Het festival leert je flexibel om te gaan met het verschillende publiek waar je je voorstelling voor speelt. Elk publiek is namelijk anders. Het leert je parade lopen, want geen parade lopen betekent geen publiek”.

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

Delft Fringe zaterdag 6 juni

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

ANNA

BOOGERD

AERT V AN DE R WIEL EWEG

GEERTRUYT V.

ORT

TPO

OOST PLEIN

PRINS MAURITSSTRAAT

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

SIMONSSTRAAT

AT

AN

NALA

JULIA

STRAAT

VAN D. MADESTR.

OOS

NA

SS

AU

LA

AN

EG

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

Oude langedijk 13

VONDEL

STALP

R. CELLEBROERST

PLUYMPOT

AGNIETEN

ST ASVE

OM ER HT AC

DOORNIK STEEG

BRABA

KOORNM EER GE G LAN

PAD

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D KORTE GEER

WESTSINGE L WESTVEST

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

T

RAAM

VOORSTRAAT

TUS BUURT

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

GEL

TAGE

CO

Lu-st | pop-up store

DR.SCHAEPMANSTRAAT

NIEUWELAAN

UWSTRA

W YTER

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

Hippolytusbuurt 1

EZELSVELDLAAN

MIJNBO

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

‘T CARTO

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

PLAN

OI

SIN OOST

ZUIDKOLK

HO

RIJN-SCHIEKANAAL KANAALWEG

VIJVERSTR.

In de Bush Bush | pop-up store

A. BUSERSTR.

SPIERING STR.

HAMBRUG

29 1

ORANJE STR.

DE

GASTHOUDERPAD

EIN

I

ZU

GASTHUISLAAN

ZUID POORT

ZUSTERLAAN TOREN STR.

AL

DW

COOMANS STR.

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

ZUIDPOORT GARAGE

ST

TR ROM

ACHTE

P

OO

LEIN

44

STRAAT

VESTEP

HOPSTRAAT

KRUIS

CLARENSTRAAT

TS

KETHELSTR. ZUIDWAL

5

BREESTRAAT

GIS

OOST INDIE PLAATS

GASTHUISLAAN

GASTHUISSTEEG

BREESTRAAT

MARKT GARAGE

N

YPERSTRAAT

STRAAT

Je wandelt door de binnenstad van Delft. Festivalkrant in de hand. Welke voorstelling ga je bekijken? En plots hoor je vanuit een tijdelijke winkel een voorstelling of concert. Loop gerust naar binnen en geniet van het spontane optreden.

GROENLANDSE LAAN

2

MOLSLAAN

BASTIAAN POORT

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

53

GASTHUIS PLAATS

PIETERSTR.

VEST POORT

BUS STATION

TR.

P

HARMENKOKSLAA

KRUIS

WEESHUIS PLAATS

HUYTERS

CONGRE GATIEHOF

ACHTERSACK

POPPESTEEG

MOLSLAAN PARADIJSPOORT

NICKER STEEG

EN INEENS IS DAAR EEN VOORSTELLING

DE GENESTETSTR.

JE ORAN

WESTERSTR.

TR

KOEPOORTSTR.

DONKERSTRAAT

DE

AAT

46

4

LS

L. BRAMERSTRAAT

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

EIN

HOVENIERSTR.

MOLSTR

BEESTEN MARKT

URSULAPLAATS

ST

BURGWAL

SMITSTEEG

AE

14

T

TROMPETSTRAA

OO

55

JESSE PLAATS

Verrassend en lekker, geniet dagelijks van het heerlijke broodje ‘de Koepoort’ en een verfrissend drankje naar keuze voor 3 Fringe Munten. Oosterstraat 2 www.cafedekoepoortenko.nl

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

KROMSTR.

V.

J.VERKOLJE STRAAT

24

RIETVELD HOUTHAAK

PEPERSTRAAT

WC

GT

BINNENWATER SLOOT

OUDE LANGENDIJK

JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

T

BUITENWATER SLOOT

36

JACOB GERRITSTR .

AA

41

M.V.REIGERS BERGSTR.

TR

MARKT

KERKSTR.

RE EN

KLOKSTEEG

56

W

NS

Café de Koepoort en Ko

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

VLAMINGSTRAAT

OU

VE

BOTERBRUG

VOLDERSGRACHT

18

VR

HUGO DE GROOTPLEIN

15WC

D

TRAAT HUGO DE GROOTS HA

NIEUWSTR.

17RIETVELD

34

43

AN

P

PHOENIX GARAGE

HALSTEEG

DOELENTUIN

SCHUTTERSTRAAT

NL

BLEKER HOF

12

CHOORSTRAAT

25

VERMEERSTRAAT

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

TE UT WJ OU VR

PAXLAAN

HEILIGE GEEST KERKHOF

P.DE HOOGHSTR.

SCHUTTERSVELD

50

PAPENSTR.

42

8

Kom lekker eten, de Sjees biedt een dagelijks wisselende dagschotel voor 5 Fringe Munten. Markt 5 www.desjees.nl

REMBRANDTSTRAAT

RAAT OOSTERST

SINGELSTRAAT

MINDERBROER STR.

GrandCafé de Sjees

IEKANAAL

13

. STR

S LOF

ST. OLOFSLN

2

DOELENSTRAAT

48DRIE AKERSSTRAAT

OUD KERK E STR

SCHOOLSTRAAT

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

VISSTRAAT

21

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

RIJN-SCH

51

NOORDERHOF

LAKEN RAAM

ELFT OUDE D BALJUW STEEG

E

MOLENSTRAAT

HOEFIJZERSTEEG

HIPPOLY

SPOORSINGEL

57

KLEINE BOOGERD

AG

EL

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

BAGIJNHOF

NT

OOSTSING

54

C.FOCKSTRAAT

KOLK

BAGIJNESTRAAT

LA

EIN

TSOEN OOSTPLAN

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

EP

PL

KANTOOR

VERWERSDIJK

A

DIRKL

BINNEN BOOGERD

AAT

STR NGEN ROODE LEEUW POORT

VAN HEEMSTRASTRAAT

BUITEN BOOGERD

ST. SEBASTIAA NSBRUG

RS DWA STR

DIRKLANGEN

16

AAT KOLK

KONINGS

GEER

KAMPVELD

ANNAST R

DE NOORDEI N

W

UW

RUBBER PLANTAGE

1 AT

NIE

WEG ORIS

E

GS

IN ER

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Delft Fringe Tip Vergeet je Fringe Munten niet

Veel voorstellingen van Delft Fringe betaal je met Fringe Munten. Deze munten vertegenwoordigen een waarde van 2,50 euro. Je betaalt meestal één of twee munten en maximaal 3 munten per voorstelling. Op 4 verschillende locaties koop je Fringe Munten: - Rietveld Theater, Rietveld 49 - Beestenmarkt - Markt - Prinsenkwartier

Delft Fringe Publieksprijs

In 2014 introduceerde Delft Fringe de Publieksprijs. Wat vonden onze bezoekers de beste voorstelling van het festival? Madelène Veraa won dat jaar met haar cabaretvoorstelling ‘Kaal’. Ook tijdens de vijfde editie reiken we de Delft Fringe Publieksprijs uit. De winnaar genereert veel persen publieksaandacht en wint sowieso een speelplek op StukaFest Delft en in het Rietveld Theater. Alle voorstellingen die tot en met zaterdagmiddag 13 juni te zien zijn, dingen mee naar de Delft Fringe Publieksprijs 2015. Op zaterdagavond 13 juni vindt om 19:00 uur de uitreiking in het Rietveld Theater plaats. De publieksprijs wordt mede aangeboden door het Rietveld Theater en StukaFest Delft.


zaterdag middag 6 juni 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 #1 Agnietenpadplein #2 Atelier Zeven

EAST74 ism Melissa Roos & Jan Tekstra

Karakterkoppen Aron Elstak/Annemieke vd Linden

Aron Elstak/Annemieke vd Linden

#4 Beestenmarkt #5 Biesieklette

Droomtuin

Droomtuin

#43 Stadsboerderij Rietveld #44 THUIS by Ladera #46 Hotel Johannes Vermeer #48 Voorstraat 26

Shariffa Indiana

#56 Markt

Toneelgroep Dender

Theatergroep Moederliefde

Blue Monday

Blue Monday Stichting ENS

Anne Wouter

Stichting ENS

Anne Wouter

Het Kroost

Djurre Brouwer

Esmay Usmany

Theatergroep Moederliefde

Dance For Life Studio

Het Kroost

Djurre Brouwer

Theatergroep Het Web en dansgroep Cielito

Theatergroep Het Web en dansgroep Cielito

Theatergroep Het Web en dansgroep Cielito

Ederson Xavier/ Shuann Chai

Ederson Xavier/ Shuann Chai

Dwaalkat

Dwaalkat

Theatergroep B.O.E.I.E.N.D. Jildou Kroes

Theatergroep B.O.E.I.E.N.D. Jildou Kroes

Emmy Eve

Mirthe Dokter Stichting Honingvos

Wilde Spinazie

Joep van Leeuwen

Wilde Spinazie

Diana

Diana

Diana

#50 Zinderin #53 Congregatiegebouw #56 Markt

De Theaterbeweging

Esmay Usmany

#34 Rietveld Theater #36 Rossio #41 Something Extra #42 Spoorsingel 28

Droomtuin

De Theaterbeweging

#16 Delftse Molen

#28 Museum Paul Tètar Elven #29 Nieuwelaan 48

Aron Elstak/Annemieke vd Linden

Sillyous Productions

#12 Café Einstein

#17 Falie Bagijnhof Theater #18 Grand Café ‘t Boterhuis #21 Historisch Joris #25 M edelsmeden

Karakterkoppen

Soepsisters

Soepsisters

Theatergroep Kruimels In Your Dreams

Soepsisters Theatergroep Kruimels

In Your Dreams

Tall Tales Acrobatics

In Your Dreams Tall Tales Acrobatics

KIRSTEN VAN TEIJN over Delft Fringe “Het waren mijn eerste stappen op een podium voor publiek wat mij/ons niet kende. Op de academie spelen is veiliger, omdat dan alleen studenten en familie komen kijken. Op Delft Fringe moesten we ons eigen publiek bij elkaar flyeren om vervolgens volle bak te spelen. Enorm hard werken, maar nog harder van geleerd. Het is een heel fijn festival waar je goed begeleid wordt. Ontmoetingen met andere spelers en de organisatie denkt in alles met je mee. Het perfecte festival om te groeien, ik raad het iedereen aan”.

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl

Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

BOOGERD

ANNA

AGNIETEN

ST ER HT AC

AERT V AN DE R WIEL EWEG

STRAAT VONDEL

VAN D. MADESTR. DR.SCHAEPMANSTRAAT

ORT

TPO

OOS

RAAM

R.

LAKEN RAAM

NIEUWELAAN

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

We kunnen ons voorstellen dat je niet alle artiesten kent. In deze krant vind je van iedere artiest en de voorstelling een korte beschrijving. Wil je nóg meer weten, dan biedt Google ongetwijfeld uitkomst.

SIMONSSTRAAT

UWSTRA

Delft Fringe Publieksprijs

AT

AN

ALA LIAN

JU

Delft Fringe Tip Google voor nog meer info

OOST PLEIN

PRINS MAURITSSTRAAT

ST. SEBASTIAA NSBRUG

ASVE

OM

EER GE G LAN

BRABA

KOORNM KORTE GEER

STALP

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

T

WESTSINGE L WESTVEST

DOORNIK STEEG

TUS BUURT

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

GEL

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

TAGE

PLAN

GEERTRUYT V.

EZELSVELDLAAN

MIJNBO

W YTER

NA

SS

AU

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

VIJVERSTR.

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

‘T CARTO

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

SIN OOST

OI

JE ORAN

ZUIDKOLK

HO

RIJN-SCHIEKANAAL KANAALWEG

A. BUSERSTR.

SPIERING STR.

HAMBRUG

1

ORANJE STR.

DE

GASTHOUDERPAD

EIN

I

ZU

GASTHUISLAAN

ZUID POORT

ZUSTERLAAN TOREN STR.

AL

DW

ST

TR

TS

ROM

ACHTE

P

COOMANS STR.

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

ZUIDPOORT GARAGE

HOPSTRAAT OO

LEIN

DE

VESTEP

STRAAT

CLARENSTRAAT

N

YPERSTRAAT

STRAAT KRUIS

BREESTRAAT

GIS

KETHELSTR. ZUIDWAL

GASTHUISLAAN

GASTHUISSTEEG

BREESTRAAT

OOST INDIE PLAATS

PIETERSTR.

MARKT GARAGE

GROENLANDSE LAAN

2

44

BASTIAAN POORT

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

GASTHUIS PLAATS

CONGRE GATIEHOF

VEST POORT

BUS STATION

TR.

P

DE GENESTETSTR.

HARMENKOKSLAA

KRUIS

WEESHUIS PLAATS

HUYTERS

27

TR

KOEPOORTSTR.

DONKERSTRAAT

MOLSLAAN

ACHTERSACK

POPPESTEEG

MOLSLAAN PARADIJSPOORT

NICKER STEEG

46

LS

L. BRAMERSTRAAT

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

EIN

AAT

4

URSULAPLAATS

ST

MOLSTR

BEESTEN MARKT

AE

14

T

TROMPETSTRAA

OO

HOVENIERSTR.

WESTERSTR.

JESSE PLAATS

BURGWAL

SMITSTEEG

RIETVELD

V.

J.VERKOLJE STRAAT

KROMSTR.

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

HOUTHAAK

24

GT

PEPERSTRAAT

41

M.V.REIGERS BERGSTR.

BINNENWATER SLOOT

KERKSTR.

WC JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

11

T

BUITENWATER SLOOT

OUDE LANGENDIJK JACOB GERRITSTR .

AA

56

RE EN

KLOKSTEEG

TR

MARKT

W

NS

BOTERBRUG

43

VLAMINGSTRAAT

OU

VE

7

19

VOLDERSGRACHT

18

VR

HUGO DE GROOTPLEIN

WC

17RIETVELD

34

D

TRAAT HUGO DE GROOTS HA

NIEUWSTR.

PHOENIX GARAGE

HALSTEEG

DOELENTUIN

SCHUTTERSTRAAT

AN

P

30

45CHOORSTRAAT

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

NL

BLEKER HOF

12

VERMEERSTRAAT

SCHUTTERSVELD

TE UT WJ OU VR

PAXLAAN

HEILIGE GEEST KERKHOF

PAPENSTR.

42

32

P.DE HOOGHSTR.

RAAT OOSTERST

SINGELSTRAAT

MINDERBROER STR.

CELLEBROERST

13

. STR

S LOF

ST. OLOFSLN

De Nederlandse singer-songwriter Janne Schra geeft vandaag een concert. Ze scoorde een grote hit met de band Room Eleven, maar die hield in januari 2010 op te bestaan. Vervolgens trad ze op onder de naam Schradinova. Voor het eerste album van deze band, ‘India Lima Oscar Victor Ech you’ schreef Schra nummers met onder anderen Torre Florim van De Staat, Tjeerd Bomhof van Voicst en Leine. Begin 2013 kwam haar eerste, titelloze album onder haar eigen naam uit. Ze maakte in 2014 een album met Robin Nolan en ze liet zich daarbij begeleiden door zigeunermuzikanten in de stijl van Django Reinhardt. Afgelopen februari lanceerde Janne Schra het album ‘Ponzo’, dat van pers en publiek lovende kritieken kreeg. Een optreden van Janne Schra garandeert vrolijk makende popliedjes en intrigerende ballads.

REMBRANDTSTRAAT

IEKANAAL

OUD KERK E STR

SCHOOLSTRAAT

DOELENSTRAAT

48DRIE AKERSSTRAAT

JANNE SCHRA

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

VISSTRAAT

Delft Fringe zaterdag 6 juni

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

RIJN-SCH

51

2

VOORSTRAAT

BALJUW STEEG

NOORDERHOF

PAD

ELFT OUDE D

HOEFIJZERSTEEG

HIPPOLY

SPOORSINGEL

57

KLEINE BOOGERD

E

EL

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

BAGIJNHOF

EIN

AG

OOSTSING

C.FOCKSTRAAT

NT

TSOEN OOSTPLAN

54

BAGIJNESTRAAT

LA

MOLENSTRAAT

AAT

ROODE LEEUW POORT

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

KOLK

NSTR

ANGE

DIRKL

EP

KANTOOR

VERWERSDIJK

16

BINNEN BOOGERD

PLUYMPOT

RS DWA STR

DIRKLANGEN

VAN HEEMSTRASTRAAT

AAT

KOLK

BUITEN BOOGERD

GEER

KAMPVELD

31

ANNAST R

NOORDEI N

DE

1 E

AT

W

UW

PL

WEG ORIS

RIN

NIE

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

E GS

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

In 2014 introduceerde Delft Fringe de Publieksprijs. Wat vonden onze bezoekers de beste voorstelling van het festival? Madelène Veraa won dat jaar met haar cabaretvoorstelling ‘Kaal’. Ook tijdens de vijfde editie reiken we de Delft Fringe Publieksprijs uit. De winnaar genereert veel persen publieksaandacht en wint sowieso een speelplek op StukaFest Delft en in het Rietveld Theater. Alle voorstellingen die tot en met zaterdagmiddag 13 juni te zien zijn, dingen mee naar de Delft Fringe Publieksprijs 2015. Op zaterdagavond 13 juni vindt om 19:00 uur de uitreiking in het Rietveld Theater plaats. De publieksprijs wordt mede aangeboden door het Rietveld Theater en StukaFest Delft.


zaterdag avond 6 juni 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 #1 Agnietenpadplein #2 Atelier Zeven #4 Beestenmarkt #7 Food & Wine Bar Blue Inn #11 Café de Klomp

EAST74 ism Melissa Roos & Jan Tekstra

Karakterkoppen Het Kroost

#17 Falie Bagijnhof Theater #18 Grand Café ‘t Boterhuis #19 Het Konings Huys #24 Koornmarkt 91 #30 Nieuwstraat 36 #32 PrinsenKwartier #34 Rietveld Theater #41 Something Extra #43 Stadsboerderij Rietveld #44 THUIS by Ladera #45 Bakker Suikerbuik #46 Hotel Johannes Vermeer #48 Voorstraat 26 #51 Phoenixstraat 52 #56 Markt

Het Kroost

Janneke Jager

Janneke Jager

Groover Jazz Aron Elstak/Annemieke vd Linden de b-kant

de b-kant

De VERhaler

AllesAanElkaar

De VERhaler Toneelgroep Dender

Joep van Leeuwen Illustere Figuren

Aron Elstak/Annemieke vd Linden

Jildou Kroes

AllesAanElkaar

#13 Café Barbaar #14 Café de Koepoort en Ko #16 Delftse Molen

Karakterkoppen

Esmay Usmany

De VERhaler Joep van Leeuwen

Toneelgroep Dender

Illustere Figuren

Esmay Usmany

Illustere Figuren Ymprov

Illustere Figuren

Dwaalkat

Ymprov

Dwaalkat

UGO Man met koffer / Laurens de Groot

Man met koffer / Laurens de Groot

Tee & Pee Anne Wouter

Tee & Pee

Anne Wouter

De Mannen van Hans Janne Schra Theatergroep B.O.E.I.E.N.D. Mirthe Dokter

Barbara Breedijk

Barbara Breedijk Stichting Honingvos

Gemengd Dubbel

Gemengd Dubbel

Wilde Spinazie

Wilde Spinazie Diana

Diana

Diana Jan van der Mast

In Your Dreams

In Your Dreams

#57 Mecanoo

HipSick Unusual Theatre

JENTE JONG over Delft Fringe Op Delft Fringe heb ik mijn voorstelling verder kunnen ontwikkelen en erin kunnen groeien. Dat heeft het festival me zeker gebracht. Ook ik heb ik de voorstelling op een aantal andere plekken gespeeld. Daarnaast heb ik voor een ander festival twee jaar achter elkaar locatievoorstellingen mogen maken, dat was te gek. Het is hard werken en je moet zelf flink investeren in het winnen van publiek, maar als je er staat, op weer zo’n mooie locatie, dan is het de moeite zeker waard”.

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl

HipSick Unusual Theatre Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

ANNA

BOOGERD

ER HT AC

RAAM

LAKEN RAAM

AERT V AN DE R WIEL EWEG

STRAAT

VAN D. MADESTR.

ORT

EN INEENS IS DAAR EEN VOORSTELLING

TPO

OOS

Je wandelt door de binnenstad van Delft. Festivalkrant in de hand. Welke voorstelling ga je bekijken? En plots hoor je vanuit een tijdelijke winkel een voorstelling of concert. Loop gerust naar binnen en geniet van het spontane optreden.

OOST PLEIN

PRINS MAURITSSTRAAT

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

52

VONDEL

STALP

R. CELLEBROERST

PLUYMPOT

AGNIETEN

ST ASVE

OM

EER GE G LAN

BRABA

KOORNM KORTE GEER

DOORNIK STEEG

TUS BUURT

HIPPOLY

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

T

WESTSINGE L WESTVEST

PAD

ELFT OUDE D

VOORSTRAAT

SPOORSINGEL

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

GEL

TAGE

PLAN

SIN OOST

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

J.VERKOLJE STRAAT

JE ORAN

GEERTRUYT V.

Verrassend en lekker, geniet dagelijks van het heerlijke broodje ‘de Koepoort’ en een verfrissend drankje naar keuze voor 3 Fringe Munten. Oosterstraat 2 www.cafedekoepoortenko.nl

DR.SCHAEPMANSTRAAT

NIEUWELAAN

In de Bush Bush | pop-up store Hippolytusbuurt 1

Lu-st | pop-store Oude langedijk 13

SIMONSSTRAAT

UWSTRA

W YTER

AT

AN

NALA

JULIA

NA

SS

AU

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

Café de Koepoort en Ko

EZELSVELDLAAN

MIJNBO

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

‘T CARTO

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

RAAT OOSTERST

OI

RIJN-SCHIEKANAAL KANAALWEG

VIJVERSTR.

Kom lekker eten, de Sjees biedt een dagelijks wisselende dagschotel voor 5 Fringe Munten. Markt 5 www.desjees.nl

A. BUSERSTR.

SPIERING STR.

ZUIDKOLK

HO

29 1

ORANJE STR.

DE

HAMBRUG

EIN

GASTHOUDERPAD

GASTHUISLAAN

ZUID POORT

ZUSTERLAAN

DW

I

ZU

ZUIDPOORT GARAGE

COOMANS STR.

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

TOREN STR.

AL

44

ST

TR ROM

ACHTE

P

OO

LEIN

N

2

YPERSTRAAT

STRAAT

STRAAT

VESTEP

VEST POORT

CLARENSTRAAT

TS

KETHELSTR. ZUIDWAL

5

BREESTRAAT

GIS

OOST INDIE PLAATS

GASTHUISLAAN

GASTHUISSTEEG

BREESTRAAT

HOUTHAAK

GASTHUIS PLAATS

PIETERSTR.

BASTIAAN POORT

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

TR.

GrandCafé de Sjees

MARKT GARAGE

GROENLANDSE LAAN

HOPSTRAAT

KRUIS

WEESHUIS PLAATS

HUYTERS

CONGRE GATIEHOF

P

HARMENKOKSLAA

MOLSLAAN

ACHTERSACK

POPPESTEEG

MOLSLAAN

TR

DE GENESTETSTR.

DONKERSTRAAT

KRUIS

NICKER STEEG

46

4

LS

KOEPOORTSTR.

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

DE

AAT

BEESTEN MARKT

AE

T

EIN

MOLSTR

PARADIJSPOORT

BUS STATION

BURGWAL

28

V.

L. BRAMERSTRAAT

TROMPETSTRAA

URSULAPLAATS

ST

WESTERSTR.

JESSE PLAATS

Wie herinnert zich niet het chaoshotel van Basil Fawlty in de jaren 70 tv-hit Fawlty Towers? Dit hotel komt weer tot leven in de komische act ‘Aan tafel bij Fawlty Towers’. Restaurant Le Mariage presenteert de Spaanse ober Manuel, de stevig in de krulspelden zittende Sybil en de super chaotische, dolkomische hoteleigenaar Basil. En jij kunt erbij zijn. Op zondagmiddag 7 juni (12:30-15:00) en op donderdagavond 11 juni (19:00 - 21:30 uur). reserveer.

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

RIETVELD

OO

HOVENIERSTR.

SMITSTEEG

KROMSTR.

41

GT

24

WC

M.V.REIGERS BERGSTR.

PEPERSTRAAT

RE EN

BINNENWATER SLOOT

BUITENWATER SLOOT

OUDE LANGENDIJK

JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

11

T

36

JACOB GERRITSTR .

AA

KERKSTR.

39 MARKT

W

KLOKSTEEG

TR

43

VLAMINGSTRAAT

OU

NS

VOLDERSGRACHT

VR

VE

BOTERBRUG

19

D

HUGO DE GROOTPLEIN

15WC

17RIETVELD

34

38

25

HALSTEEG

DOELENTUIN

SCHUTTERSTRAAT

AN

TRAAT HUGO DE GROOTS HA

NIEUWSTR.

PHOENIX GARAGE

CHOORSTRAAT

VERMEERSTRAAT

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

NL

P

30

8

Van 12.30 uur tot 15.00 uur Inclusief 3-gangen Mariage lunchmenu voor € 39,50 en inclusief theater

P.DE HOOGHSTR.

SCHUTTERSVELD

TE UT WJ OU VR

BLEKER HOF

12

MINDERBROER STR.

PAPENSTR.

PAXLAAN

HEILIGE GEEST KERKHOF

2

DOELENSTRAAT

‘AAN TAFEL BIJ FAWLTY TOWERS’ Lunch in Restaurant Le Mariage

REMBRANDTSTRAAT

IEKANAAL

. STR

S LOF

SINGELSTRAAT

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

VISSTRAAT

Delft Fringe zondag 7 juni

21

3

PLANTAGE BRUG

RIJN-SCH

OUD KERK E STR

ST. OLOFSLN

NOORDERHOF GEERWEG

48DRIE AKERSSTRAAT

20 SCHOOLSTRAAT

KLEINE BOOGERD

E

MOLENSTRAAT

HOEFIJZERSTEEG

BALJUW STEEG

EIN

AG

EL

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

BAGIJNHOF

NT

OOSTSING

54

C.FOCKSTRAAT

BAGIJNESTRAAT

LA

TSOEN OOSTPLAN

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

KOLK

VERWERSDIJK

A

DIRKL

EP

KANTOOR

AAT

STR NGEN ROODE LEEUW POORT

VAN HEEMSTRASTRAAT

BINNEN BOOGERD

ST. SEBASTIAA NSBRUG

RS DWA STR

DIRKLANGEN

16

AAT KOLK

BUITEN BOOGERD

GEER

KAMPVELD

ANNAST R

NOORDEI N

DE

1 E

AT

W

UW

PL

WEG ORIS

RIN

NIE

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

E GS

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

ROOS BLUFPAND over Delft Fringe “Mijn muzikale loopbaan begon bij Delft Fringe. Het is een onwijs leuk festival. Er komen echte kunst- en muziekliefhebbers op af. Mensen die oor hebben voor wat je via muziek te vertellen hebt. De locaties zijn bijzonder sfeervol. Soms ook letterlijk door de aankleding, maar soms ook gewoon door de mensen die er zitten. Wij speelden in de Bibliotheek, de synagoge, een huiskamer, op een pleintje en in een atelier. Mensen, geniet ervan”.

Delft Fringe Tip Sponsor de artiesten

Genieten van de artiesten op Delft Fringe kost weinig. De soms jonge, talentvolle theatermakers/ muzikanten of de professionele artiesten spelen graag voor je. Na afloop mogen zij met de pet rond gaan. Zo houden ze wat over, wat ze weer in hun carrière kunnen investeren. Schroom niet om ze wat te geven.

Word vriend van Delft Fringe

Draag je Delft Fringe een warm hart toe? Word dan vriend. Voor slechts 40 euro per jaar steun je het festival. Met je donatie help je alvast mee aan de editie van 2016 en ondersteun je het theatertalent van de toekomst. Stuur een mail naar info@delftfringe.nl.


zondag 7 juni 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 #1 Agnietenpadplein #2 Atelier Zeven #4 Beestenmarkt #5 Biesieklette #8 Boekhandel Huyser #11 Café de Klomp

EAST74 ism Melissa Roos & Jan Tekstra Esmay Usmany

Anke Timmer

#17 Falie Bagijnhof Theater #19 Het Konings Huys #20 Het Labyrint #21 Historisch Joris #24 Koornmarkt 91 #25 M edelsmeden #28 Museum Paul Tètar Elven #29 Nieuwelaan 48 #34 Rietveld Theater #36 Rossio #38 Second Story #41 Something Extra #43 Stadsboerderij Rietveld #44 THUIS by Ladera #46 Hotel Johannes Vermeer #48 Voorstraat 26 #56 Markt #56 Markt

EAST74 ism Melissa Roos & Jan Tekstra Esmay Usmany

Sillyous Productions

Anke Timmer

Café Vlaanderen: Live Muziek!

Droomtuin

Droomtuin

Droomtuin

Hinke Hoeksma

Hinke Hoeksma

Hinke Hoeksma

Aron Elstak & Annemieke van der Linde

Aron Elstak & Annemieke van der Linde

Aron Elstak & Annemieke van der Linde

#12 Café Einstein #15 GrandCafé de Sjees #16 Delftse Molen

EAST74 ism Melissa Roos & Jan Tekstra

De Theaterbeweging Kindertheater Kaboem

De Theaterbeweging Kindertheater Kaboem

Kindertheater Kaboem

Soepsisters

Jildou Kroes

Soepsisters

Jildou Kroes

Ederson Xavier/ Shuann Chai

World of Ludique!

Ederson Xavier/ Shuann Chai

World of Ludique!

UGO

UGO Rapaille

Karakterkoppen

Karakterkoppen

Karakterkoppen

Een goede reden

Jasper van Kuijk

Een goede reden

Dan Tien in de Lucht

GordijnOpzij

Dan Tien in de Lucht Het Kroost

Toneelgroep Dender

GordijnOpzij

Het Kroost Toneelgroep Dender

Theatergroep Moederliefde

Sharon Wezer

Theatergroep Moederliefde

Sharon Wezer

Delft Improv Groep

Anke Timmer

Delft Improv Groep

Vertelkring Delft

Vertelkring Delft

SomeThingExtra en Merlijntheater

SomeThingExtra en Merlijntheater

SomeThingExtra en Merlijntheater

SomeThingExtra en Merlijntheater

Raymon Rodenburg

Het Roze Vlaggen Theater

Raymon Rodenburg

Het Roze Vlaggen Theater

Stichting Honingvos JUMA Theater

JUMA Theater

Diana In Your Dreams

Diana In Your Dreams

Diana In Your Dreams

Tall Tales Acrobatics

Tall Tales Acrobatics

Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

BOOGERD

ANNA

STRAAT

VAN D. MADESTR. DR.SCHAEPMANSTRAAT

ORT

TPO

OOS

Heb je een vraag over het programma of wil je andere informatie over Delft Fringe, onze vrijwilligers en mensen van het organisatieteam helpen je graag verder. Ze zijn herkenbaar aan het blauwe Delft Fringe T-shirt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte zijn en blijven van festival Delft Fringe, abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Ga naar www.delftfringe.nl/nieuwsbrief en meld je aan.

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

SIMONSSTRAAT

UWSTRA

AT

AN

ALA LIAN

JU

DELFT FRINGE BAKFIETSTOUR

OOST PLEIN

PRINS MAURITSSTRAAT

ST. SEBASTIAA NSBRUG

AERT V AN DE R WIEL EWEG

R. CELLEBROERST

RAAM

PAD AGNIETEN

ST ASVE

OM ER HT AC

GEERTRUYT V.

VONDEL

BRABA

KOORNM EER GE G

LAKEN RAAM

VOORSTRAAT

TUS BUURT

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

LAN

T

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

OUDE D KORTE GEER

‘T CARTO

SPIERING STR.

WESTSINGE L WESTVEST

DOORNIK STEEG

ELFT OUDE D

HIPPOLY

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

A. BUSERSTR.

GEL

DE

EIN

TAGE

PLAN

SIN OOST

JE ORAN

ST

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

J.VERKOLJE STRAAT

RAAT OOSTERST

OO

ORANJE STR.

NIEUWELAAN

MIJNBO

W YTER

NA

SS

AU

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

Delft Fringe Tip Herken onze vrijwilligers

EZELSVELDLAAN

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

Verrassend en lekker, geniet dagelijks van het heerlijke broodje ‘de Koepoort’ en een verfrissend drankje naar keuze voor 3 Fringe Munten. Oosterstraat 2 www.cafedekoepoortenko.nl

MARKT GARAGE

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

DE

OI

RIJN-SCHIEKANAAL KANAALWEG

EIN

GASTHOUDERPAD

HAMBRUG

ST

I

ZU

STRAAT

DW

VIJVERSTR.

ZUID POORT

ZUSTERLAAN TOREN STR.

AL

P

GASTHUISLAAN

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

ZUIDPOORT GARAGE

COOMANS STR.

Café de Koepoort en Ko

GROENLANDSE LAAN

HOPSTRAAT

KRUIS

LEIN

BASTIAAN POORT

VESTEP

TR

TS

ROM

ACHTE

ZUIDKOLK

HO

VEST POORT

CLARENSTRAAT

P

N

YPERSTRAAT

TR

DE GENESTETSTR.

HARMENKOKSLAA

44

STRAAT

LS

KOEPOORTSTR.

DONKERSTRAAT

MOLSLAAN

GASTHUISLAAN

BREESTRAAT

GIS

KETHELSTR. ZUIDWAL

PIETERSTR.

GASTHUISSTEEG

BREESTRAAT

OOST INDIE PLAATS

CONGRE GATIEHOF

AE

L. BRAMERSTRAAT

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

KRUIS

GASTHUIS PLAATS

MOLSLAAN ACHTERSACK

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

TR.

46

PARADIJSPOORT

BUS STATION

HUYTERS

URSULAPLAATS

BEESTEN MARKT

V.

14

T

TROMPETSTRAA

OO

AAT

RIETVELD HOUTHAAK

GT

HOVENIERSTR.

MOLSTR

WEESHUIS PLAATS

JESSE PLAATS

BURGWAL

NICKER STEEG

POPPESTEEG

WC

M.V.REIGERS BERGSTR.

KROMSTR.

SMITSTEEG

WESTERSTR.

RE EN

PEPERSTRAAT

Kom lekker eten, de Sjees biedt een dagelijks wisselende dagschotel voor 5 Fringe Munten. Markt 5 www.desjees.nl

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

VLAMINGSTRAAT

W

BINNENWATER SLOOT

OUDE LANGENDIJK

JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

11

T

BUITENWATER SLOOT

KERKSTR.

MARKT JACOB GERRITSTR .

AA

17RIETVELD

OU

KLOKSTEEG

TR

19

VOLDERSGRACHT

18

34

VR

BOTERBRUG

23

SCHUTTERSTRAAT

D

NS

7

HALSTEEG

15WC

DOELENTUIN

AN

VE

NIEUWSTR.

45CHOORSTRAAT

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

NL

HUGO DE GROOTPLEIN

HEILIGE GEEST KERKHOF

GrandCafé de Sjees

VERMEERSTRAAT

SCHUTTERSVELD

TE UT WJ OU VR

BLEKER HOF

P

PHOENIX GARAGE

TRAAT HUGO DE GROOTS HA

32

PAPENSTR.

PAXLAAN

MINDERBROER STR.

P.DE HOOGHSTR.

IEKANAAL

SINGELSTRAAT

2

DOELENSTRAAT

REMBRANDTSTRAAT

RIJN-SCH

. STR

S LOF

13

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

VISSTRAAT

Delft Fringe maandag 8 juni dinsdag 9 juni

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

DRIE AKERSSTRAAT

OUD KERK E STR

SCHOOLSTRAAT

ST. OLOFSLN

NOORDERHOF

EL

SPOORSINGEL

HOEFIJZERSTEEG

BALJUW STEEG

KLEINE BOOGERD

E

OOSTSING

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

BAGIJNHOF

EIN

AG

TSOEN OOSTPLAN

C.FOCKSTRAAT

NT

MOLENSTRAAT

VERWERSDIJK

BAGIJNESTRAAT

LA

STALP

KOLK

ROODE LEEUW POORT

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

EP

KANTOOR

AAT

STR NGEN

A

DIRKL

BINNEN BOOGERD

PLUYMPOT

RS DWA STR

DIRKLANGEN

VAN HEEMSTRASTRAAT

AAT KOLK

BUITEN BOOGERD

GEER

KAMPVELD

ANNAST R

NOORDEI N

DE

1 E

AT

W

UW

PL

WEG ORIS

RIN

NIE

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

E GS

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

Zin om verrast te worden tijdens theaterfestival Delft Fringe? Boek dan de Delft Fringe Bakfietstour. De bakfiets leid je met twee personen langs vier verschillende theatervoorstellingen. Tijdens de tour vertelt de chauffeur anekdotes over het festival en over Delft. Daarnaast krijgen jullie een leuk bakfietsmandje mee met heerlijke versnaperingen om de tocht nóg aangenamer te maken. De bakfietstour kost 22,50 euro pp. en is te boeken tijdens alle festivaldagen van Delft Fringe, dat loopt van 4 t/m 14 juni 2015. Jullie verzamelen in het Rietveld Theater (festivalhart, Rietveld 49). De tijden zijn op afspraak. Wil je meer info of direct reserveren, stuur dan een mail naar madeleine@delftfringe.nl of reserveer direct bij de kassa van het Rietveld Theater.

DELFT FRINGE FLOATING TOUR

Het festival beleven vanaf het water? Dat kan. Per rondvaartboot vaar je door de mooie grachten van Delft. Laat je trakteren op een verrassende theatervoorstelling en zie de vele andere locaties van ons festival. Bij aanvang krijg je een picknickmandje mee met een hapje en bubbels zodat de tour een luxe tintje krijgt. De floating tour kost 22,50 euro pp. en is te boeken tijdens alle festivaldagen van Delft Fringe, dat loopt van 4 t/m 14 juni 2015. Jullie verzamelen in het Rietveld Theater (festivalhart, Rietveld 49). De tijden zijn op afspraak. Wil je meer info of direct reserveren, stuur dan een mail naar madeleine@delftfringe.nl of reserveer direct bij de kassa van het Rietveld Theater.


maandag 8 juni 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 #11 Café de Klomp

Noortje Braat & Egon Kracht

#13 Café Barbaar #15 GrandCafé de Sjees #17 Falie Bagijnhof Theater #19 Het Konings Huys #23 Coffee & Crafts Kek #32 PrinsenKwartier #34 Rietveld Theater #45 Bakker Suikerbuik

Noortje Braat & Egon Kracht

La Mythomanie

Blue Monday

Blue Monday

Op ‘t Eijnde

Rogier Pelgrim

Op ‘t Eijnde

Rogier Pelgrim

Theatergroep De Zusjes van

Grupo Revolver

Theatergroep De Zusjes van

Grupo Revolver

Rogier Pelgrimv

La Mythomanie

Theatergroep Vals Plat

Dwaalkat Theatergroep Vals Plat

Dwaalkat

De Mannen van Hans

De Mannen van Hans

Ahead of the Curve

Theatergroep Monotremata

Jasper van Kuijk

Jasper van Kuijk

Ahead of the Curve

Theatergroep Monotremata

dinsdag 9 juni 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 #7 Food & Wine Bar Blue Inn #11 Café de Klomp #13 Café Barbaar #14 Café de Koepoort en Ko #15 GrandCafé de Sjees #17 Falie Bagijnhof Theater #18 Grand Café ‘t Boterhuis #32 PrinsenKwartier #34 Rietveld Theater #44 THUIS by Ladera #45 Bakker Suikerbuik #46 Hotel Johannes Vermeer

Stefka

UGO

Stefka

Noortje Braat & Egon Kracht

UGO Noortje Braat & Egon Kracht

Gershwin Bonevacia

Jeroen Bloemhoff

Aron Elstak & Annemieke van der Linde

Aron Elstak & Annemieke van der Linde

Gershwin Bonevacia

Jeroen Bloemhoff

Aron Elstak & Annemieke van der Linde

Het Kunstapparaat

Toneelgroep Dender

Het Kunstapparaat

Toneelgroep Dender

The Mycah Principle

Theatergroep De Zusjes van

The Mycah Principle

Theatergroep De Zusjes van

Theatergroep Rocky Amaretto

Theatergroep Rocky Amaretto

Theatergroep Rocky Amaretto

De Mannen van Hans Theatergroep Paradox

Esmay Usmany

Theatergroep Paradox

Festes Evangelos Biskas Theatergroep Vals Plat

Esmay Usmany Festes

Evangelos Biskas Theatergroep Vals Plat

JAN-WILLEM VAN OPSTAL over Delft Fringe “Ik heb naast de ervaring en fijne herinneringen ook een aantal mooie mensen leren kennen en contacten opgedaan. Zo speel ik sinds de eerste Delft Fringe tijdens het avondprogramma in Theater de Veste, ik treed zo nu en dan op met De Nachtgasten en ik heb opgetreden in het Theatercafé Leiden en Delft vanwege mijn contacten met de Delft Fringe organisatie”. Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl

Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

Delft Fringe woensdag 10 juni

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

ANNA

BOOGERD GEER

Wil je op de hoogte zijn en blijven van festival Delft Fringe, abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Ga naar www.delftfringe.nl/nieuwsbrief en meld je aan.

Mooi Weer Spelen

ORT

TPO

OOS

De alweer 27ste editie van het Delftse straatkunstfestival Mooi Weer Spelen is in het laatste weekend van juni, gezellig en intiem op de Markt. Artiesten en gezelschappen uit binnen- en buitenland brengen straattheater, clowning, circus, dans en muziek.

OOST PLEIN

PAD

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

SIMONSSTRAAT

AN

NALA

STRAAT

VAN D. MADESTR. DR.SCHAEPMANSTRAAT

AT

JULIA

VONDEL

GEERTRUYT V.

PRINS MAURITSSTRAAT

ST. SEBASTIAA NSBRUG

AERT V AN DE R WIEL EWEG

R.

PLUYMPOT

AGNIETEN

ST ASVE

OM ER HT AC

DOORNIK STEEG

BRABA

KOORNM EER GE G LAN

RAAM

VOORSTRAAT

TUS BUURT

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D KORTE GEER

‘T CARTO

SPIERING STR.

WESTSINGE L WESTVEST

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

T

LAKEN RAAM

ELFT OUDE D

HIPPOLY

SPOORSINGEL

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

GEL

TAGE

PLAN

SIN OOST

JE ORAN

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

J.VERKOLJE STRAAT

RAAT OOSTERST

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

A. BUSERSTR.

NIEUWELAAN

UWSTRA

W YTER

NA

SS

AU

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

Verrassend en lekker, geniet dagelijks van het heerlijke broodje ‘de Koepoort’ en een verfrissend drankje naar keuze voor 3 Fringe Munten. Oosterstraat 2 www.cafedekoepoortenko.nl

EZELSVELDLAAN

MIJNBO

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

VIJVERSTR.

Café de Koepoort en Ko

MARKT GARAGE

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

ORANJE STR.

DE

OI

EIN

ZUIDKOLK

HO

RIJN-SCHIEKANAAL KANAALWEG

ST

GASTHOUDERPAD

HAMBRUG

OO

I

ZU

GASTHUISLAAN

ZUID POORT

ZUSTERLAAN TOREN STR.

AL

COOMANS STR.

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

ZUIDPOORT GARAGE

DW

DE

TR

TS

ROM

ACHTE

P

STRAAT

LEIN

KRUIS

VESTEP

YPERSTRAAT

STRAAT

TR

GROENLANDSE LAAN

HOPSTRAAT

44

BASTIAAN POORT

CLARENSTRAAT

VEST POORT

BREESTRAAT

GIS

KETHELSTR. ZUIDWAL

GASTHUISLAAN

GASTHUISSTEEG

BREESTRAAT

OOST INDIE PLAATS

PIETERSTR.

P

N

KRUIS

GASTHUIS PLAATS

CONGRE GATIEHOF

LS

DE GENESTETSTR.

HARMENKOKSLAA

MOLSLAAN

ACHTERSACK

TR.

PARADIJSPOORT

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

HUYTERS

MOLSLAAN

AE

KOEPOORTSTR.

DONKERSTRAAT

EIN

AAT

V.

L. BRAMERSTRAAT

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

ST

MOLSTR

URSULAPLAATS

BEESTEN MARKT

Kom lekker eten, de Sjees biedt een dagelijks wisselende dagschotel voor 5 Fringe Munten. Markt 5 www.desjees.nl

14

T

TROMPETSTRAA

OO

HOVENIERSTR.

BUS STATION

JESSE PLAATS

BURGWAL

NICKER STEEG

WEESHUIS PLAATS

HOUTHAAK

GT

55

WC

M.V.REIGERS BERGSTR.

KROMSTR.

40

POPPESTEEG

RE EN

PEPERSTRAAT

SMITSTEEG

WESTERSTR.

W

BINNENWATER SLOOT

OUDE LANGENDIJK

JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

11

T

BUITENWATER SLOOT

KERKSTR.

MARKT JACOB GERRITSTR .

AA

RIETVELD

VLAMINGSTRAAT

OU

KLOKSTEEG

TR

17RIETVELD

VR

NS

BOTERBRUG

34

D

VE

7

VOLDERSGRACHT

18

GrandCafé de Sjees

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

AN

HUGO DE GROOTPLEIN

15WC

SCHUTTERSTRAAT

NL

TRAAT HUGO DE GROOTS HA

NIEUWSTR.

DOELENTUIN

TE UT WJ OU VR

BLEKER HOF

P

PHOENIX GARAGE

HALSTEEG

P.DE HOOGHSTR.

VERMEERSTRAAT

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

CHOORSTRAAT PAPENSTR.

PAXLAAN

MINDERBROER STR.

...presenteert voor € 22,50 een 3-gangen Delft Fringe menu. En wel op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juni tussen 17.00 uur en 19.30 uur! Hippolytusbuurt 10 www.bistrodepijpenla.nl

SCHUTTERSVELD

DRIE AKERSSTRAAT

32 HEILIGE GEEST KERKHOF

DOELENSTRAAT

VISSTRAAT

Bistro de Pijpenla

REMBRANDTSTRAAT

IEKANAAL

SINGELSTRAAT

2

VAN DER MASTENSTR.

RIJN-SCH

13

. STR

S LOF

ST. OLOFSLN

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

9

OUD KERK E STR

SCHOOLSTRAAT

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

MOLENSTRAAT

HOEFIJZERSTEEG

BALJUW STEEG

NOORDERHOF

EL

57

E

OOSTSING

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

BAGIJNHOF

KLEINE BOOGERD

AG

TSOEN OOSTPLAN

ROODE LEEUW POORT

C.FOCKSTRAAT

NT

STALP

KOLK

BAGIJNESTRAAT

10 26

CELLEBROERST

RS DWA STR

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

BINNEN BOOGERD

LA

EIN

KANTOOR

AAT

STR NGEN

A DIRKL

AAT KOLK

DIRKLANGEN

VAN HEEMSTRASTRAAT

ANNAST R

DE NOORDEI N

KAMPVELD

BUITEN BOOGERD

EP

PL

RUBBER PLANTAGE

W

UW

KONINGS

VERWERSDIJK

1 AT

NIE

WEG ORIS

E

GS

IN ER

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

Verwacht onder meer nieuwe acts van HipSick Unusual Theatre (Delikaat), Tim Horsting Creations (Corpus Diem) en Tall Tales Acrobatics (Langs). Elke mei- en herfstvakantie organiseert MWS sinds kort ook de Delftse Maakweken, een creatief kamp voor straatkunst voor creatieve makers en bewoners. In Poptahof, een wijk in Delft. Gedurende een week creëren muzikanten, dansers, clowns en acrobaten uit binnen- en buitenland met elkaar ad hoc voorstellingen, geven ze workshops aan kinderen en proberen gezelschappen hun nieuwe voorstellingen uit op het winkelend publiek in de Hoven Passage. Zo bouwt MWS aan een collegiaal vriendennetwerk van makers en bewoners. Het festival beweegt mee met de Delftse en landelijke economie. Sommige edities zijn boordevol grote en spectaculaire acts en overal en nergens te zien in het Middeleeuwse centrum van Delft. Sommige edities zijn kleinschalig, gemoedelijk en ingetogen, en alleen op de Markt. Maar… groots is Mooi Weer Spelen altijd. Zaterdagavond 27 en zondagmiddag 28 juni, Markt Delft. De straattheater acts gemerkt met een te zien tijdens de Mooi Weer Spelen.

zijn ook


woensdag 10 juni 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 #9 Bousquetfabr. Hoefijzersteeg #10 Bousquetfabr. Molenstraat #11 Café de Klomp

Esmay Usmany The Mycah Principle

#44 THUIS by Ladera #55 Koornmarkt 48F #57 Mecanoo

Esmay Usmany

Jasper van Kuijk

Blue Monday

#13 Café Barbaar #14 Café de Koepoort en Ko #15 GrandCafé de Sjees #17 Falie Bagijnhof Theater #18 Grand Café ‘t Boterhuis #26 Molenstraat 30 #32 PrinsenKwartier #34 Rietveld Theater #40 Sint Jansbrug

Tee & Pee The Mycah Principle

La Mythomanie

Blue Monday

Dwaalkat

Dwaalkat

GordijnOpzij

GordijnOpzij

Wonderland Theater

Wonderland Theater

Grupo Revolver

Stichting ENS

Grupo Revolver

Stichting ENS

House For Art

House For Art

de b-kant

de b-kant

Op ‘t Eijnde

Man met koffer / Laurens de Groot

Op ‘t Eijnde

Man met koffer / Laurens de Groot

De Mannen van Hans Ahead of the Curve

De Gestampte Meisjes

Ahead of the Curve

Graaskalf

Graaskalf

Graaskalf

De Gestampte Meisjes

Gaia’s Treat Theater La loupe Het Vermoeden

Het Vermoeden

Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel

MAAIKE BREIJMAN over Delft Fringe “Ik vond alle locaties op hun eigen manier bijzonder en uniek, hoewel ik de Stadsboerderij Rietveld eruit wil lichten. Deze was sfeervol ingericht, met kaarsen en kussens. De akoestiek was er fantastisch, en het publiek ook. We hebben direct na het optreden besloten er de laatste avond een extra optreden te doen. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Voor mij was het eigenlijk een try-out van mijn eigen werk wat ik samen met collega Remco Engels schrijf onder de naam The Mycah Principle. Het was goed en fijn om in korte tijd zo veel te kunnen spelen en de reacties van het publiek te peilen”.

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

ANNA

BOOGERD GEER

RAAM

PAD

STRAAT

Kom lekker eten, de Sjees biedt een dagelijks wisselende dagschotel voor 5 Fringe Munten. Markt 5 www.desjees.nl

Café de Koepoort en Ko

Verrassend en lekker, geniet dagelijks van het heerlijke broodje ‘de Koepoort’ en een verfrissend drankje naar keuze voor 3 Fringe Munten. Oosterstraat 2 www.cafedekoepoortenko.nl

OOST PLEIN

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

PRINS MAURITSSTRAAT

ST. SEBASTIAA NSBRUG

AERT V AN DE R WIEL EWEG

R.

PLUYMPOT

AGNIETEN

ST ASVE

OM ER HT AC

ORT

TPO

OOS

SIMONSSTRAAT

AT

AN

NALA

JULIA

VONDEL

BRABA

KOORNM EER GE G LAN

DOORNIK STEEG

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D KORTE GEER

WESTSINGE L WESTVEST

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

T

LAKEN RAAM

VOORSTRAAT

TUS BUURT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

GEL

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

TAGE

PLAN

SIN OOST

VAN D. MADESTR. DR.SCHAEPMANSTRAAT

NIEUWELAAN

UWSTRA

W YTER

NA

SS

AU

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

GEERTRUYT V.

EZELSVELDLAAN

MIJNBO

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

‘T CARTO

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

J.VERKOLJE STRAAT

OI

JE ORAN

ZUIDKOLK

HO

RIJN-SCHIEKANAAL KANAALWEG

VIJVERSTR.

GrandCafé de Sjees

A. BUSERSTR.

SPIERING STR.

HAMBRUG

ORANJE STR.

DE

GASTHOUDERPAD

EIN

I

ZU

GASTHUISLAAN

ZUID POORT

ZUSTERLAAN TOREN STR.

AL

DW

COOMANS STR.

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

ZUIDPOORT GARAGE

ST

TR

TS

ROM

ACHTE

P

OO

LEIN

STRAAT

VESTEP

GROENLANDSE LAAN

HOPSTRAAT

44

KRUIS

CLARENSTRAAT

DE GENESTETSTR.

N

YPERSTRAAT

STRAAT

...presenteert voor € 22,50 een 3-gangen Delft Fringe menu. En wel op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juni tussen 17.00 uur en 19.30 uur! Hippolytusbuurt 10 www.bistrodepijpenla.nl

MARKT GARAGE

HARMENKOKSLAA

KRUIS

BREESTRAAT

GIS

KETHELSTR. ZUIDWAL

GASTHUISLAAN

GASTHUISSTEEG

BREESTRAAT

OOST INDIE PLAATS

PIETERSTR.

27

TR

Bistro de Pijpenla P

DONKERSTRAAT

MOLSLAAN

BASTIAAN POORT

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

GASTHUIS PLAATS

CONGRE GATIEHOF

VEST POORT

BUS STATION

TR.

MOLSLAAN ACHTERSACK

WEESHUIS PLAATS

HUYTERS

46

PARADIJSPOORT

NICKER STEEG

POPPESTEEG

HOUTHAAK

AAT

LS

KOEPOORTSTR.

DE

MOLSTR

BEESTEN MARKT

AE

L. BRAMERSTRAAT

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

EIN

HOVENIERSTR.

40

URSULAPLAATS

ST

BURGWAL

SMITSTEEG

WESTERSTR.

JESSE PLAATS

V.

14

T

TROMPETSTRAA

OO

55

GT

KROMSTR.

WC

41

M.V.REIGERS BERGSTR.

PEPERSTRAAT

RE EN

BINNENWATER SLOOT

BUITENWATER SLOOT

OUDE LANGENDIJK

JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

T

JACOB GERRITSTR .

AA

MARKT

W

TR

KERKSTR.

OU

KLOKSTEEG

RIETVELD

VLAMINGSTRAAT

VR

BOTERBRUG

17RIETVELD

34

D

NS

7

VOLDERSGRACHT

18

Wie herinnert zich niet het chaoshotel van Basil Fawlty in de jaren 70 tv-hit Fawlty Towers? Dit hotel komt weer tot leven in de komische act ‘Aan tafel bij Fawlty Towers’. Restaurant Le Mariage presenteert de Spaanse ober Manuel, de stevig in de krulspelden zittende Sybil en de super chaotische, dolkomische hoteleigenaar Basil. En jij kunt erbij zijn. Op zondagmiddag 7 juni (12:30-15:00) en op donderdagavond 11 juni (19:00 - 21:30 uur). reserveer.

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

AN

HUGO DE GROOTPLEIN

15WC

SCHUTTERSTRAAT

NL

TRAAT HUGO DE GROOTS

VE

NIEUWSTR.

DOELENTUIN

TE UT WJ OU VR

BLEKER HOF

P

PHOENIX GARAGE

HALSTEEG

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

45CHOORSTRAAT PAPENSTR.

PAXLAAN

HEILIGE GEEST KERKHOF

VERMEERSTRAAT

RAAT OOSTERST

SINGELSTRAAT

HA

32

PHOENIXSTRAAT

. STR

S LOF

13

MINDERBROER STR.

P.DE HOOGHSTR.

IEKANAAL

OUD KERK E STR

Van 12.30 uur tot 15.00 uur Inclusief 3-gangen Mariage lunchmenu voor € 39,50 en inclusief theater

SCHUTTERSVELD

DRIE AKERSSTRAAT

20

SCHOOLSTRAAT

ST. OLOFSLN

2

DOELENSTRAAT

‘AAN TAFEL BIJ FAWLTY TOWERS’ Lunch in Restaurant Le Mariage

REMBRANDTSTRAAT

RIJN-SCH

51

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

49 VISSTRAAT

Delft Fringe donderdag 11 juni

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

9

ELFT OUDE D BALJUW STEEG

NOORDERHOF

MOLENSTRAAT

HOEFIJZERSTEEG

HIPPOLY

SPOORSINGEL

57

KLEINE BOOGERD

E

EL

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

EIN

AG

OOSTSING

C.FOCKSTRAAT

BAGIJNHOF

NT

TSOEN OOSTPLAN

BAGIJNESTRAAT

10

LA

STALP

KOLK

ROODE LEEUW POORT

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

BINNEN BOOGERD

CELLEBROERST

RS DWA STR

A DIRKL

BUITEN BOOGERD

EP

KANTOOR

AAT

STR NGEN

VAN HEEMSTRASTRAAT

AAT

KOLK

DIRKLANGEN

16

ANNAST R

DE NOORDEI N

KAMPVELD

31

VERWERSDIJK

1 E

AT

W

UW

PL

WEG ORIS

RIN

NIE

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

E GS

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

Delft Fringe Tip

Spreek de artiesten aan

Op ons laagdrempelige festival spelen artiesten die ook geschikt kunnen zijn voor een verjaardag, trouwerij, bedrijfsfeest, jubileum enzovoort. Spreek ze gerust aan en vraag ze voor een optreden. Ze doen het graag, dat weten we zeker.

Word vriend van Delft Fringe

Draag je Delft Fringe een warm hart toe? Word dan vriend. Voor slechts 40 euro per jaar steun je het festival. Met je donatie help je alvast mee aan de editie van 2016 en ondersteun je het theatertalent van de toekomst. Stuur een mail naar info@delftfringe.nl.


donderdag 11 juni 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 #7 Food & Wine Bar Blue Inn #9 Bousquetfabr. Hoefijzersteeg #10 Bousquetfabr. Molenstraat #13 Café Barbaar #17 Falie Bagijnhof Theater #18 Grand Café ‘t Boterhuis #20 Het Labyrint #31 Noordeinde 18

Theatergroep Rocky Amaretto Mr. Martin

#51 Phoenixstraat 52 #55 Koornmarkt 48F #57 Mecanoo

Mr. Martin

Esmay Usmany

Esmay Usmany

Op ‘t Eijnde

Stefka

Esmay Usmany Op ‘t Eijnde

Stefka

Theatergroep Paradox

Theatergroep Paradox

Tee & Pee

House For Art

Tee & Pee

Noortje Braat & Egon Kracht

Noortje Braat & Egon Kracht

Nuffe Tantes

Jasper van Kuijk

Nuffe Tantes

#32 PrinsenKwartier #34 Rietveld Theater #40 Sint Jansbrug #41 Something Extra #44 THUIS by Ladera #46 Hotel Johannes Vermeer #49 Voorstraat 34b

Theatergroep Rocky Amaretto

House For Art

Jasper van Kuijk

De Mannen van Hans QuiteQuiet Madelène Veraa

Madelène Veraa

Madelène Veraa

Theatergroep B.O.E.I.E.N.D. Judika Lessmann Festes

Festes

The Mycah Principle

UGO

Judika Lessmann

The Mycah Principle

UGO Jan van der Mast

Theater La loupe Het Vermoeden

Het Vermoeden

Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel

MATROESJKA’S over Delft Fringe “Delft Fringe is een heel bijzonder festival. Je speelt op onverwachte plekken, bijvoorbeeld in een reclamebureau of op een terrasboot. Er is veel interactie met het publiek en je krijgt ook veel meer reacties dan in een theaterzaal. Omdat je de voorstelling meerdere keren op een dag speelt, maak je veel speeluren en kun je echt schaven aan je materiaal. Daarnaast hebben we geprobeerd zo veel mogelijk parade te maken voor onze voorstelling, door op straat liedjes te zingen en mensen naar binnen te lokken. Dat is een uitdaging, maar het werkt wel”.

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

ANNA

BOOGERD

RAAM

AERT V AN DE R WIEL EWEG

PAD

Oude langedijk 13

STRAAT

Delft Fringe Tip Verplaats je met de OV-fiets

PRINS MAURITSSTRAAT

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

SIMONSSTRAAT

AN

Lu-st | pop-up store

ORT

TPO

OOS

OOST PLEIN

NALA

Je wandelt door de binnenstad van Delft. Festivalkrant in de hand. Welke voorstelling ga je bekijken? En plots hoor je vanuit een tijdelijke winkel een voorstelling of concert. Loop gerust naar binnen en geniet van het spontane optreden.

DR.SCHAEPMANSTRAAT

AT

JULIA

VONDEL

R. CELLEBROERST

PLUYMPOT

AGNIETEN

ST ASVE

ER HT AC

LAKEN RAAM

VOORSTRAAT

OM

EER GE G LAN

BRABA

KOORNM KORTE GEER

STALP

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

T

WESTSINGE L WESTVEST

DOORNIK STEEG

ELFT

TUS BUURT

SPOORSINGEL

OUDE D

HIPPOLY

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

GEL

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

VAN D. MADESTR.

NIEUWELAAN

UWSTRA

W YTER

NA

SS

AU

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

GEERTRUYT V.

EZELSVELDLAAN

MIJNBO

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

‘T CARTO

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

TAGE

OI

PLAN

ZUIDKOLK

HO

KANAALWEG

SIN OOST

HAMBRUG

J.VERKOLJE STRAAT

GASTHOUDERPAD

RIJN-SCHIEKANAAL

EN INEENS IS DAAR EEN VOORSTELLING

A. BUSERSTR.

SPIERING STR.

I

ZU

ZUSTERLAAN TOREN STR.

AL

DW

VIJVERSTR.

ZUID POORT

ORANJE STR.

DE

TR

TS

ROM

ACHTE

P

GASTHUISLAAN

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

ZUIDPOORT GARAGE

COOMANS STR.

EIN

LEIN

ST

GIS

KETHELSTR. ZUIDWAL

VESTEP

OO

CLARENSTRAAT

STRAAT

BREESTRAAT

YPERSTRAAT

STRAAT KRUIS

BREESTRAAT

OOST INDIE PLAATS

GASTHUISLAAN

GASTHUISSTEEG

HOPSTRAAT

44

BASTIAAN POORT

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

GASTHUIS PLAATS

PIETERSTR.

VEST POORT

BUS STATION

TR.

GROENLANDSE LAAN

N

MOLSLAAN

Verrassend en lekker, geniet dagelijks van het heerlijke broodje ‘de Koepoort’ en een verfrissend drankje naar keuze voor 3 Fringe Munten. Oosterstraat 2 www.cafedekoepoortenko.nl

MARKT GARAGE

HARMENKOKSLAA

KRUIS

WEESHUIS PLAATS

HUYTERS

CONGRE GATIEHOF

ACHTERSACK

POPPESTEEG

MOLSLAAN PARADIJSPOORT

NICKER STEEG

P

DONKERSTRAAT

27

Café de Koepoort en Ko

DE GENESTETSTR.

JE ORAN

AAT

L

KOEPOORTSTR.

DE

MOLSTR

46

4

AE

L. BRAMERSTRAAT

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

EIN

HOVENIERSTR.

40

BEESTEN MARKT

URSULAPLAATS

ST

BURGWAL

SMITSTEEG

WESTERSTR.

JESSE PLAATS

V.

Kom lekker eten, de Sjees biedt een dagelijks wisselende dagschotel voor 5 Fringe Munten. Markt 5 www.desjees.nl

R ST

14

T

TROMPETSTRAA

OO

55

RIETVELD HOUTHAAK

KROMSTR.

GT

PEPERSTRAAT

WC

M.V.REIGERS BERGSTR.

OUDE LANGENDIJK

GrandCafé de Sjees

WI L L E M

VLAMINGSTRAAT RE EN

BINNENWATER SLOOT

39 MARKT JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

T

BUITENWATER SLOOT

KERKSTR.

JACOB GERRITSTR .

AA

VOLDERSGRACHT

W

KLOKSTEEG

TR

17RIETVELD

OU

NS

19

18

34

VR

VE

BOTERBRUG

WC

SCHUTTERSTRAAT

D

HA

33

HALSTEEG

DOELENTUIN

AN

HUGO DE GROOTPLEIN

45CHOORSTRAAT

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

NL

BLEKER HOF

P

NIEUWSTR.

PHOENIX GARAGE

TRAAT

HUGO DE GROOTS

HEILIGE GEEST KERKHOF

FABRITIUSSTRAAT

P.DE HOOGHSTR.

SCHUTTERSVELD

TE UT WJ OU VR

PAXLAAN

32

PAPENSTR.

42

MINDERBROER STR.

VERMEERSTRAAT

...presenteert voor € 22,50 een 3-gangen Delft Fringe menu. En wel op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juni tussen 17.00 uur en 19.30 uur! Hippolytusbuurt 10 www.bistrodepijpenla.nl

REMBRANDTSTRAAT

RAAT OOSTERST

SINGELSTRAAT

2

DOELENSTRAAT

Bistro de Pijpenla

IEKANAAL

13

. STR

S LOF

ST. OLOFSLN

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

49 VISSTRAAT

Delft Fringe vrijdag 12 juni

21

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

DRIE AKERSSTRAAT

OUD KERK E STR

SCHOOLSTRAAT

NOORDERHOF

RIJN-SCH

51

KLEINE BOOGERD

E

MOLENSTRAAT

HOEFIJZERSTEEG

BALJUW STEEG

EIN

AG

EL

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

BAGIJNHOF

NT

OOSTSING

54

C.FOCKSTRAAT

3

BAGIJNESTRAAT

LA

TSOEN OOSTPLAN

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

KOLK

VERWERSDIJK

A

DIRKL

EP

KANTOOR

AAT

STR NGEN ROODE LEEUW POORT

VAN HEEMSTRASTRAAT

BINNEN BOOGERD

ST. SEBASTIAA NSBRUG

RS DWA STR

DIRKLANGEN

16

AAT

KOLK

BUITEN BOOGERD

GEER

KAMPVELD

31

ANNAST R

NOORDEI N

DE

1 E

AT

W

UW

PL

WEG ORIS

RIN

NIE

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

E GS

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

JANNEKE JAGER over Delft Fringe “Aan Delft Fringe hield ik behalve die bijzondere herinneringen ook een portie ervaring over. Ik laat me sindsdien niet meer zo snel van de wijs brengen als ik op een ‘aparte’ plek sta of maar vijf mensen voor me heb. Het leert je om flexibel te zijn en met minimale middelen toch een maximaal resultaat te halen, een soort cadeautje aan een kleine groep mensen die daar voor jou zitten. Daarom zou ik beginnende theatermakers of muzikanten echt aanraden om mee te doen. Niet alleen voor de sfeer, maar ook als leerschool. Sterker nog; ik vond het zó leuk dat ik me ook heb opgegeven voor de 5e editie. Ook die wordt vast weer heel bijzonder. Dus bring it on!”

De voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de binnenstad van Delft. Om je snel en eenvoudig te verplaatsen, en dus nog meer te zien, kun je gebruik maken van een OV-fiets. Deze fiets kun je per dag huren op het station van Delft.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte zijn en blijven van festival Delft Fringe, abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Ga naar www.delftfringe.nl/nieuwsbrief en meld je aan.


vrijdag 12 juni 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 #3 Woongroep Bagijnhof #4 Beestenmarkt #16 Delftse Molen #17 Falie Bagijnhof Theater #18 Grand Café ‘t Boterhuis #21 Historisch Joris #27 Molslaan 121 #31 Noordeinde 18 #32 PrinsenKwartier #33 Ray Brandstore #34 Rietveld Theater #40 Sint Jansbrug #42 Spoorsingel 28 #44 THUIS by Ladera #45 Bakker Suikerbuik #46 Hotel Johannes Vermeer #49 Voorstraat 34b

Cabaretduo Reijn en Goed

Cabaretduo Reijn en Goed

Groover Jazz Esmay Usmany

Raymon Rodenburg

Esmay Usmany

Raymon Rodenburg

De groep van Lee

World of Ludique!

De groep van Lee

World of Ludique!

Delft Improv Groep

Delft Improv Groep Hanno van der Loo

Nuffe Tantes

Nuffe Tantes

Maasstadspelers

Maasstadspelers

Gershwin Bonevacia

Janneke Jager

Gershwin Bonevacia

Janneke Jager

De Mannen van Hans

De Mannen van Hans

Erika E.

Shariffa Indiana

Erika E.

De Gestampte Meisjes

Linea Rekta

De Gestampte Meisjes

Linea Rekta

Merel Moistra

Voor Galg en Rad

Merel Moistra

Voor Galg en Rad

Wonderland Theater

Wonderland Theater

Wonderland Theater

Remco de Wildt

Remco de Wildt

Remco de Wildt

Jeroen Bloemhoff

Jeroen Bloemhoff

Festes Op ‘t Eijnde

Festes Op ‘t Eijnde

Tee & Pee

#51 Phoenixstraat 52 #54 Bagijnetoren #55 Koornmarkt 48F #56 Markt

Hanno van der Loo

Tee & Pee Jan van der Mast

Frans Verschoor Theater La loupe Tim Horsting en Sander Reimink

Tim Horsting en Sander Reimink

Tim Horsting en Sander Reimink

Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

ANNA

BOOGERD

AERT V AN DE R WIEL EWEG

GEERTRUYT V.

PAD

STRAAT

2. Tegenover de Oude Kerk staat de ‘Prinsenhof’. De plaats waar Willem van Oranje is vermoord in 1584. Op de binnenplaats van de Prinsenhof, het St.Agathaplein, wordt het WaveFieldSystem gedemonstreerd. Een Delftse vinding en uitvloeisel van de elektronische muziek die in Delft is ontwikkeld. Ook worden er twee Kinderconcerten gegeven, allebei een wereldpremière omdat het nog nooit eerder of op deze wijze is gecomponeerd en uitgevoerd.

VAN D. MADESTR. DR.SCHAEPMANSTRAAT

ORT

TPO

OOS

GrandCafé de Sjees

Kom lekker eten, de Sjees biedt een dagelijks wisselende dagschotel voor 5 Fringe Munten. Markt 5 www.desjees.nl

EZELSVELDLAAN

NIEUWELAAN

OOST PLEIN

PRINS MAURITSSTRAAT

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

SIMONSSTRAAT

UWSTRA

VONDEL

STALP

R. CELLEBROERST

PLUYMPOT

AGNIETEN

ST ASVE

OM ER HT AC

DOORNIK STEEG

BRABA

KOORNM EER GE G LAN

RAAM

VOORSTRAAT

TUS BUURT

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D KORTE GEER

‘T CARTO

SPIERING STR.

WESTSINGE L WESTVEST

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

T

HIPPOLY

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

A. BUSERSTR.

GEL

TAGE

PLAN

SIN OOST

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

J.VERKOLJE STRAAT

JE ORAN

DE

VIJVERSTR.

MIJNBO

W YTER

E RU

Café de Koepoort en Ko

Verrassend en lekker, geniet dagelijks van het heerlijke broodje ‘de Koepoort’ en een verfrissend drankje naar keuze voor 3 Fringe Munten. Oosterstraat 2 www.cafedekoepoortenko.nl

AT

AN

NALA

JULIA

NA

SS

AU

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

GASTHUISLAAN

ORANJE STR.

KANAALWEG

D HIEL MIC

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

COOMANS STR.

EIN

DE

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

RIJN-SCHIEKANAAL KANAALWEG

KA

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

GASTHOUDERPAD

ST

OI

OO

ZUIDKOLK

TOREN STR.

Z

HAMBRUG

HO

AL

HOPSTRAAT

ZUID POORT

ZUSTERLAAN

W

D UI

DE

TR

TS

ROM

ACHTE

P

ZUIDPOORT GARAGE

GROENLANDSE LAAN

2

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

MARKT GARAGE

N

EIN

LEIN

STRAAT

VESTEP

P

HARMENKOKSLAA

YPERSTRAAT KRUIS

CLARENSTRAAT

27

STRAAT

TR

DE GENESTETSTR.

DONKERSTRAAT

44

BASTIAAN POORT

5

BREESTRAAT

GIS

KETHELSTR. ZUIDWAL

GASTHUISLAAN

GASTHUISSTEEG

BREESTRAAT

OOST INDIE PLAATS

PIETERSTR.

LS

KOEPOORTSTR.

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

KRUIS

GASTHUIS PLAATS

CONGRE GATIEHOF

4

AE

T

MOLSLAAN

ACHTERSACK

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

TR.

MOLSLAAN

VEST POORT

BUS STATION

HUYTERS

46

PARADIJSPOORT

NICKER STEEG

BEESTEN MARKT

V.

L. BRAMERSTRAAT

TROMPETSTRAA

URSULAPLAATS

ST

AAT

WEESHUIS PLAATS

RIETVELD

OO

HOVENIERSTR.

MOLSTR

POPPESTEEG

JESSE PLAATS

BURGWAL

28

1. De oudste kerk van Delft (1246) staat aan het Heilige Geesterkerkhof. Met scheve toren, gerestaureerd godshuis en prachtig interieur waar Piet Hein, Maerten Tromp, Johannes Vermeer en Anthony van Leeuwenhoek zijn begraven. In deze kerk klinken Delftse Getijden gezangen uit de 16e eeuw, een orgelconcert zoals Abbé Vogler dat in 1786 in Delft heeft gegeven. Ook wordt het Mare liberum gespeeld, dat in eerste instantie is geïnspireerd op de teksten van de Delftenaar Hugo de Groot.

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

HOUTHAAK

KROMSTR.

SMITSTEEG

WESTERSTR.

GT

PEPERSTRAAT

WC

M.V.REIGERS BERGSTR.

BINNENWATER SLOOT

BUITENWATER SLOOT

OUDE LANGENDIJK

JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

T

36

KERKSTR.

MARKT JACOB GERRITSTR .

AA

43

VLAMINGSTRAAT RE EN

KLOKSTEEG

TR

VOLDERSGRACHT

18

W

NS

WC

17RIETVELD

OU

VE

BOTERBRUG

HALSTEEG

34

VR

HUGO DE GROOTPLEIN

25

D

TRAAT HUGO DE GROOTS HA

NIEUWSTR.

PHOENIX GARAGE

45CHOORSTRAAT

SCHUTTERSTRAAT

AN

P

30

DOELENTUIN

NL

BLEKER HOF

12

50

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

TE UT WJ OU VR

PAXLAAN

8

PAPENSTR.

42

HEILIGE GEEST KERKHOF

MINDERBROER STR.

VERMEERSTRAAT

SCHUTTERSVELD

DRIE AKERSSTRAAT

OUD KERK E STR

P.DE HOOGHSTR.

RAAT OOSTERST

SINGELSTRAAT

22

DOELENSTRAAT

REMBRANDTSTRAAT

IEKANAAL

. STR

S LOF

13

2

Delft In-Ovatie organiseert met, in en voor Delft een muziekfestival. Gratis voor iedereen. Leidraad is de historie waarmee Delft groot is geworden: het water en de zee, innovatie en de historie. Dit alles wordt uitgedrukt in muziek, die in Delft of door Delft is ontstaan. Van klassiek tot modern of zelfs futuristisch en innovatief. U bent welkom op twee historische locaties:

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

49 VISSTRAAT

Delft Fringe zaterdag 13 juni

21

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

RIJN-SCH

35

SCHOOLSTRAAT

ST. OLOFSLN

NOORDERHOF

LAKEN RAAM

ELFT BALJUW STEEG

KLEINE BOOGERD

E

MOLENSTRAAT

HOEFIJZERSTEEG

OUDE D

BAGIJNHOF

EIN

AG

EL

LAAN VAN OVERVEST

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

SPOORSINGEL

C.FOCKSTRAAT

37

NT

OOSTSING

54

3

BAGIJNESTRAAT

LA

TSOEN OOSTPLAN

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

KOLK

VERWERSDIJK

A

DIRKL

EP

KANTOOR

AAT

STR NGEN ROODE LEEUW POORT

VAN HEEMSTRASTRAAT

BINNEN BOOGERD

ST. SEBASTIAA NSBRUG

RS DWA STR

DIRKLANGEN

16

AAT

KOLK

BUITEN BOOGERD

GEER

KAMPVELD

31

ANNAST R

NOORDEI N

DE

1 E

AT

W

UW

PL

WEG ORIS

RIN

NIE

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

E GS

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

EN INEENS IS DAAR EEN VOORSTELLING

Je wandelt door de binnenstad van Delft. Festivalkrant in de hand. Welke voorstelling ga je bekijken? En plots hoor je vanuit een tijdelijke winkel een voorstelling of concert. Loop gerust naar binnen en geniet van het spontane optreden.

In de Bush Bush | pop-up store Hippolytusbuurt 1

MADELENE VERAA over Delft Fringe “Ik won in 2014 de Publieksprijs op Delft Fringe. Helemaal ruk natuurlijk. Nee, flauwekul (flauwekul? Ik lijk mijn moeder wel, is dit een fase van je quarter-life-crisis? ‘The mommy-face’?). Serieus, ik was echt verrast. Ik was helemaal vergeten tegen mijn publiek te zeggen dat ze op me konden stemmen. Dus ik had de hoop allang opgegeven. Dat mensen dan toch de moeite hebben genomen de computer aan te zetten, je op te zoeken en op je te stemmen, dat is natuurlijk te gek”.

Lu-st | pop-up store Oude langedijk 13

Stukafest Delft is een jaarlijks terugkerend cultureel festival in het hartje van Delft, waarbij 15 studentenkamers voor een avond worden omgetoverd tot minitheaters. Midden tussen de bierkratjes en de studieboeken word je verrast door een variatie aan muziek, cabaret, dans, toneel, poëzie en literatuur. Een mix van bekende en nog opkomende kunstenaars en performers, zoals Typhoon, Spinvis en CUT_, geeft persoonlijke optredens in de intieme en huiselijke sfeer van een woonkamer. Gegarandeerd een gezellige avond vol cultuur dus.


zaterdag middag 13 juni 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 #2 Atelier Zeven #3 Woongroep Bagijnhof #4 Beestenmarkt #5 Biesieklette #8 Boekhandel Huyser #12 Café Einstein

De VERhaler

Zingende Zeemeerminnen

De VERhaler

Zingende Zeemeerminnen

Anke Timmer

FunktioneelNaakt

Madelène Veraa

FunktioneelNaakt

Mr. Martin

Mr. Martin

Droomtuin

Droomtuin Toneelgroep Naakt!

Toneelgroep Naakt!

Shariffa Indiana

Shariffa Indiana

#13 Café Barbaar #16 Delftse Molen #17 Falie Bagijnhof Theater #18 Grand Café ‘t Boterhuis #21 Historisch Joris #22 Sint Agathaplein #25 M edelsmeden #27 Molslaan 121 #28 Museum Paul Tètar Elven #31 Noordeinde 18 #34 Rietveld Theater #35 Oude Kerk #36 Rossio #37 Schuilkerk

Op ‘t Eijnde Esmay Usmany

#50 Zinderin

Anke Timmer

Esmay Usmany De groep van Lee

Ridderhof

Ridderhof

Dance For Life Studio

Evangelos Biskas

Wave Field System (Delft In-Ovatie)

Evangelos Biskas

Geluidschoreografisch Kinderconcert (Delft In-Ovatie) UGO

Evangelos Biskas Wave Field System (Delft In-Ovatie)

Merel Moistra

Merel Moistra

Erika E.

Erika E.

SKVR Dansmakers

SKVR Dansmakers Theatergroep Vals Plat

Anni Kaila & Pat Cleaver

Theatergroep Vals Plat

Theatergroep Paradox

Ahead of the Curve

A sense of jazzmine

Mare liberum (Delft In-Ovatie)

Getijdengezangen Wilde Spinazie

Wilde Spinazie

Merlijntheater

Frans Brekelmans Theatergezelschap Mar&Co

Merlijntheater Cabaretduo Reijn en Goed

Rogier Pelgrim

Frans Brekelmans Theatergezelschap Mar&Co

Mirthe Dokter Stichting Honingvos

Nuffe Tantes

Voor Galg en Rad

Nuffe Tantes

Het Roze Vlaggentheater Het Papier

Voor Galg en Rad

Het Roze Vlaggentheater Stefka

#54 Bagijnetoren #56 Markt

UGO

De groep van Lee

#42 Spoorsingel 28 #43 Stadsboerderij Rietveld #44 THUIS by Ladera #46 Hotel Johannes Vermeer #49 Voorstraat 34b

Droomtuin

Het Papier

Stefka

Frans Verschoor Tim Horsting en Sander Reimink

Tim Horsting en Sander Reimink

Tim Horsting en Sander Reimink Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

ANNA

BOOGERD GEER

AERT V AN DE R WIEL EWEG

STRAAT VONDEL

STALP

GEERTRUYT V.

VAN D. MADESTR. DR.SCHAEPMANSTRAAT

ORT

TPO

OOS

PAD

NIEUWELAAN

Tijdens Delft Fringe spelen een aantal door Groover uitgenodigde combo’s op de Beestenmarkt.

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

SIMONSSTRAAT

AT

AN

NALA

JULIA

Uitreiking Delft Fringe Publieksprijs

OOST PLEIN

NA

SS

AU

Rietveld Theater: 19.00 uur PRINS MAURITSSTRAAT

ST. SEBASTIAA NSBRUG

ER HT AC

RAAM

R.

PLUYMPOT

AGNIETEN

ST ASVE

OM

EER GE G LAN

BRABA

KOORNM KORTE GEER

LAKEN RAAM

VOORSTRAAT

TUS BUURT

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

T

WESTSINGE L WESTVEST

DOORNIK STEEG

ELFT OUDE D

HIPPOLY

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

GEL

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

TAGE

PLAN

‘T CARTO

Er heerst een open sfeer, waarbinnen beginnende muzikanten zich kunnen ontwikkelen en veel van andere leden kunnen leren, terwijl de gevorderden aan hun trekken komen op de professionele workshops.

EZELSVELDLAAN

UWSTRA

W YTER

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

VIJVERSTR.

MIJNBO

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

A. BUSERSTR.

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

SIN OOST

OI

JE ORAN

HO

KANAALWEG

DE GENESTETSTR.

SPIERING STR.

HAMBRUG

ZUIDKOLK

RIJN-SCHIEKANAAL

ORANJE STR.

DE

GASTHOUDERPAD

EIN

I

ZU

GASTHUISLAAN

ZUID POORT

ZUSTERLAAN TOREN STR.

AL

DW

COOMANS STR.

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

ZUIDPOORT GARAGE

ST

TR

TS

ROM

ACHTE

P

OO

LEIN

STRAAT

VESTEP

KRUIS

CLARENSTRAAT

HOPSTRAAT

YPERSTRAAT

STRAAT

De grootste studentenjazzvereniging in Europa is opgericht in 2006 en is in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardige vereniging die jazz en alle aanverwante stijlen speelt. Groover heeft behalve workshops, weekends en jazzuitjes ook diverse combo’s en verenigingscombo’s.

MARKT GARAGE

N

KRUIS

BREESTRAAT

GIS

KETHELSTR. ZUIDWAL

GASTHUISLAAN

GASTHUISSTEEG

BREESTRAAT

OOST INDIE PLAATS

PIETERSTR.

27

Delftse Studenten Jazzvereniging Groover

GROENLANDSE LAAN

2

44

BASTIAAN POORT

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

GASTHUIS PLAATS

CONGRE GATIEHOF

VEST POORT

BUS STATION

TR.

P

HARMENKOKSLAA

MOLSLAAN

ACHTERSACK

WEESHUIS PLAATS

HUYTERS

PARADIJSPOORT

POPPESTEEG

MOLSLAAN

Wil je op de hoogte zijn en blijven van festival Delft Fringe, abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Ga naar www.delftfringe.nl/nieuwsbrief en meld je aan.

KOEPOORTSTR.

DONKERSTRAAT

DE

WESTERSTR.

NICKER STEEG

46

L

L. BRAMERSTRAAT

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

EIN

AAT

4

URSULAPLAATS

ST

HOVENIERSTR.

MOLSTR

BEESTEN MARKT

AE

Meld je aan voor de nieuwsbrief! R ST

14

T

TROMPETSTRAA

OO

BURGWAL

SMITSTEEG

RIETVELD

V.

J.VERKOLJE STRAAT

KROMSTR.

55

WC JESSE PLAATS

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

HOUTHAAK

GT

OUDE LANGENDIJK

PEPERSTRAAT

M.V.REIGERS BERGSTR.

BINNENWATER SLOOT

JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

11

T

MARKT JACOB GERRITSTR .

AA

KERKSTR.

RE EN

TR

BUITENWATER SLOOT

43

VLAMINGSTRAAT

W

KLOKSTEEG

17RIETVELD

OU

NS

BOTERBRUG

34

VR

VE

7

19

VOLDERSGRACHT

18

SCHUTTERSTRAAT

D

HUGO DE GROOTPLEIN

WC

DOELENTUIN

AN

TRAAT HUGO DE GROOTS HA

NIEUWSTR.

PHOENIX GARAGE

45CHOORSTRAAT HALSTEEG

VERMEERSTRAAT

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

NL

BLEKER HOF

P

30

P.DE HOOGHSTR.

SCHUTTERSVELD

TE UT WJ OU VR

PAXLAAN

MINDERBROER STR.

PAPENSTR.

42

HEILIGE GEEST KERKHOF

DOELENSTRAAT

Op Delft Fringe komen veel acts die de moeite waard zijn om te fotograferen. Misschien maak je zelf ook wel foto’s. Mogen wij ze ook zien? Mail dan je mooiste foto’s naar hans@delftfringe.nl en wie weet plaatsen we ze op onze social media of website.

REMBRANDTSTRAAT

RAAT OOSTERST

SINGELSTRAAT

32 22

VEN

SPOORSINGEL

13

. STR

S LOF

ST. OLOFSLN

2

VAN DER MASTENSTR.

DRIE AKERSSTRAAT

OUD KERK E STR

Delft Fringe Tip Mail je foto’s

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

9

49 VISSTRAAT

Delft Fringe zaterdag 13 juni

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

IEKANAAL

35

SCHOOLSTRAAT

NOORDERHOF

RIJN-SCH

51

KLEINE BOOGERD

E

MOLENSTRAAT

HOEFIJZERSTEEG

BALJUW STEEG

EIN

AG

EL

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

BAGIJNHOF

NT

OOSTSING

C.FOCKSTRAAT

3

BAGIJNESTRAAT

10 26

LA

TSOEN OOSTPLAN

54

KOLK

ROODE LEEUW POORT

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

BINNEN BOOGERD

CELLEBROERST

RS DWA STR

A DIRKL

BUITEN BOOGERD

EP

KANTOOR

AAT

STR NGEN

VAN HEEMSTRASTRAAT

AAT

KOLK

DIRKLANGEN

16

ANNAST R

DE NOORDEI N

KAMPVELD

31

VERWERSDIJK

1 E

AT

W

UW

PL

WEG ORIS

RIN

NIE

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

E GS

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

In 2014 introduceerde Delft Fringe de Publieksprijs. Wat vonden onze bezoekers de beste voorstelling van het festival? Madelène Veraa won dat jaar met haar cabaretvoorstelling ‘Kaal’. Ook tijdens de vijfde editie reiken we de Delft Fringe Publieksprijs uit. De winnaar wint naast de bokaal een speelplek op StukaFest Delft 2016 en in het Rietveld Theater. Alle voorstellingen die tot en met zaterdagmiddag 13 juni te zien zijn geweest, dingen mee naar de Delft Fringe Publieksprijs 2015. Op zaterdagavond 13 juni vindt om 19:00 uur de uitreiking in het Rietveld Theater plaats, deze is gratis toegankelijk. De publieksprijs wordt mede aangeboden door het Rietveld Theater en StukaFest Delft.


zaterdag avond 13 juni 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 #2 Atelier Zeven

Merel Moistra

#3 Woongroep Bagijnhof #4 Beestenmarkt #7 Food & Wine Bar Blue Inn #9 Bousquetfabr. Hoefijzersteeg #13 Café Barbaar #16 Delftse Molen #17 Falie Bagijnhof Theater #18 Grand Café ‘t Boterhuis #19 Het Konings Huys #22 Sint Agathaplein #26 Molenstraat 30 #27 Molslaan 121

Raymon Rodenburg

Groover Jazz Voor Galg en Rad

Voor Galg en Rad

Loes & die Kleine Op ‘t Eijnde

Loes & die Kleine

Esmay Usmany

Loes & die Kleine Theatergroep Rocky Amaretto

Frans Brekelmans

B.O.O.M! Opera

Esmay Usmany B.O.O.M! Opera

Grupo Revolver UGO

Grupo Revolver

Ridderhof

UGO

Rogier Pelgrim

Emmy Eve

Rogier Pelgrim

Emmy Eve

Cabaretduo Reijn en Goed

Jildou Kroes

Cabaretduo Reijn en Goed

Jildou Kroes

Maasstadspelers

Maasstadspelers Henk Elderson

Maasstadspelers Henk Elderson

Anke Timmer

Anke Timmer

De Mannen van Hans

De Mannen van Hans

Theatergroep Paradox

Anni Kaila & Pat Cleaver

A sense of jazzmine

Mare liberum (Delft In-Ovatie) Hanno van der Loo

Hanno van der Loo

Mirthe Dokter

Erika E.

Erika E.

Stichting Honingvos Judika Lessmann

Judika Lessmann

Echt Mannen

Echt Mannen

Echt Mannen

Barbara Breedijk

#51 Phoenixstraat 52 #54 Bagijnetoren #55 Koornmarkt 48F #56 Markt

Voor Galg en Rad

Theatergroep Rocky Amaretto

#32 PrinsenKwartier #34 Rietveld Theater #35 Oude Kerk

#43 Stadsboerderij Rietveld #44 THUIS by Ladera #45 Bakker Suikerbuik #46 Hotel Johannes Vermeer #49 Voorstraat 34b

Raymon Rodenburg

Madelène Veraa

#30 Nieuwstraat 36 #31 Noordeinde 18

#42 Spoorsingel 28

Merel Moistra

Barbara Breedijk Jan van der Mast Frans Verschoor

Theater La loupe Tim Horsting en Sander Reimink Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl


WATE

WEG

DASTRAA

WE PLANTAGE

P.HENDRIKSTR.

T

BONAIRESTRAAT

Delft Fringe Zones

ST. EUSTATIUSSTR.

A13

AN TA GE GE ER PL

VERNIEUWDE BOOGERD

BOOGERD

ANNA

BOOGERD

AERT V AN DE R WIEL EWEG

PAD

STRAAT VONDEL

STALP

R. CELLEBROERST

PLUYMPOT

AGNIETEN

ST ASVE

OM ER HT AC

DOORNIK STEEG

BRABA

KOORNM EER GE G LAN

RAAM

VOORSTRAAT

VEN

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D KORTE GEER

WESTSINGE L WESTVEST

NTSE T URFMA RKT

HOUTTUINEN

T

TUS BUURT

PHOENIXSTRAAT

OUDE DELFT

F KHO MEL

AA TR RS DE EN

GEL

TAGE

PLAN

SIN OOST

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

J.VERKOLJE STRAAT

Verrassend en lekker, geniet dagelijks van het heerlijke broodje ‘de Koepoort’ en een verfrissend drankje naar keuze voor 3 Fringe Munten. Oosterstraat 2 www.cafedekoepoortenko.nl

VAN D. MADESTR. DR.SCHAEPMANSTRAAT

EN INEENS IS DAAR EEN VOORSTELLING

ORT

TPO

OOS

NIEUWELAAN

Je wandelt door de binnenstad van Delft. Festivalkrant in de hand. Welke voorstelling ga je bekijken? En plots hoor je vanuit een tijdelijke winkel een voorstelling of concert. Loop gerust naar binnen en geniet van het spontane optreden.

OOST PLEIN

In de Bush Bush | pop-up store PRINS MAURITSSTRAAT

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

52

MIJNBO

AT

AN

ALA LIAN

JU

Hippolytusbuurt 1

Lu-st | pop-up store Oude langedijk 13

SIMONSSTRAAT

UWSTRA

W YTER

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

NA

SS

AU

LA

AN

Binnen iedere zone verplaats je je snel van de ene voorstelling naar de andere. Zo zie je meer van alles wat Delft Fringe te bieden heeft. EG

Alle voorstellingen van Delft Fringe vinden plaats in de historische binnenstad van Delft. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de binnenstad verdeeld in 3 zones.

GEERTRUYT V.

EZELSVELDLAAN

E RU

OMPSTRAAT

KIES EEN ZONE EN ZIE MEER

‘T CARTO

KANAALWEG

D HIEL MIC

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

DE

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

KA

JE ORAN

OI

RAAT OOSTERST

ZUIDKOLK

HO

RIJN-SCHIEKANAAL KANAALWEG

IEKANAAL

HAMBRUG

Café de Koepoort en Ko

A. BUSERSTR.

SPIERING STR.

GASTHOUDERPAD

ORANJE STR.

DE

I

ZU

VIJVERSTR.

ZUID POORT

ZUSTERLAAN TOREN STR.

AL

DW

GASTHUISLAAN

EIN

TR

TS

ROM

ACHTE

P

COOMANS STR.

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

ZUIDPOORT GARAGE

ST

LEIN

HOPSTRAAT OO

VESTEP

N

DE

CLARENSTRAAT

VEST POORT

5

BREESTRAAT

DE GENESTETSTR.

GROENLANDSE LAAN

2

YPERSTRAAT

STRAAT

Kom lekker eten, de Sjees biedt een dagelijks wisselende dagschotel voor 5 Fringe Munten. Markt 5 www.desjees.nl

MARKT GARAGE

HARMENKOKSLAA

44

STRAAT

GASTHUISLAAN

GASTHUISSTEEG

GIS

KETHELSTR. ZUIDWAL

PIETERSTR.

27

KRUIS

GASTHUIS PLAATS

BREESTRAAT

OOST INDIE PLAATS

53

CONGRE GATIEHOF

BASTIAAN POORT

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

TR.

TR

GrandCafé de Sjees P

DONKERSTRAAT

KRUIS

WEESHUIS PLAATS

HUYTERS

LS

KOEPOORTSTR.

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

MOLSLAAN

ACHTERSACK

POPPESTEEG

MOLSLAAN PARADIJSPOORT

NICKER STEEG

AE

T

EIN

AAT

BEESTEN MARKT

V.

L. BRAMERSTRAAT

TROMPETSTRAA

URSULAPLAATS

ST

WESTERSTR.

BURGWAL

28 MOLSTR

RIETVELD

OO

HOVENIERSTR.

SMITSTEEG

JESSE PLAATS

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

HOUTHAAK

KROMSTR.

GT

PEPERSTRAAT

WC

41

M.V.REIGERS BERGSTR.

BINNENWATER SLOOT

BUITENWATER SLOOT

OUDE LANGENDIJK

JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

11

T

JACOB GERRITSTR .

AA

RE EN

TR

KERKSTR.

MARKT

W

KLOKSTEEG

43

VLAMINGSTRAAT

OU

NS

VOLDERSGRACHT

VR

VE

BOTERBRUG

17RIETVELD

34

D

HUGO DE GROOTPLEIN

15WC

SCHUTTERSTRAAT

AN

TRAAT HUGO DE GROOTS HA

NIEUWSTR.

HALSTEEG

DOELENTUIN

38

25

P.DE HOOGHSTR.

VERMEERSTRAAT

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

DOELEN PLEIN

NL

BLEKER HOF

P

PHOENIX GARAGE

45CHOORSTRAAT

Om half twaalf in het Rietveld theater een uniek pre-Fringe concert. Op bandoneon, viool, piano, gitaar en met zang worden authentieke en modernere Argentijnse tango’s, milonga’s en walsen op het podium gebracht. Speciaal voor dit concert aangevuld met een levensloopdeclamatie van een rasechte ‘portena’ uit Buenos Aires. Het zal moeilijk zijn om onberoerd te blijven bij deze vertolkingen van de tango. Het concert wordt ingeleid met een programma, gebracht door musici van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

SCHUTTERSVELD

TE UT WJ OU VR

PAXLAAN

MINDERBROER STR.

PAPENSTR.

42

HEILIGE GEEST KERKHOF

DOELENSTRAAT

Tango Buenos Aires door Quinteto Connara

REMBRANDTSTRAAT

RIJN-SCH

. STR

S LOF

ST. OLOFSLN

2

SPECIAAL VOOR VROEGE VOGELS! TONEN VAN TOPPERS PRESENTEERT…

AAN ‘T VERLAAT

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

VISSTRAAT

Delft Fringe zondag 14 juni

21

3

PLANTAGE BRUG

GEERWEG

DRIE AKERSSTRAAT

OUD KERK E STR

SCHOOLSTRAAT

NOORDERHOF

LAKEN RAAM

ELFT OUDE D BALJUW STEEG

51

SINGELSTRAAT

BUS STATION

HOEFIJZERSTEEG

HIPPOLY

SPOORSINGEL

BAGIJNHOF

KLEINE BOOGERD

E

EL

ST. O

A. BEIJERSTRAAT

LAAN VAN OVERVEST

37

EIN

AG

OOSTSING

C.FOCKSTRAAT

3

BAGIJNESTRAAT

NT

TSOEN OOSTPLAN

54

LA

MOLENSTRAAT

VERWERSDIJK

E

FRANSEN VAN DE PUTT STRAAT

KOLK

ROODE LEEUW POORT

A DIRKL

EP

KANTOOR

AAT

STR NGEN

VAN HEEMSTRASTRAAT

BINNEN BOOGERD

ST. SEBASTIAA NSBRUG

RS DWA STR

DIRKLANGEN

16

AAT

KOLK

BUITEN BOOGERD

GEER

KAMPVELD

31

ANNAST R

NOORDEI N

DE

1 E

AT

W

UW

PL

WEG ORIS

RIN

NIE

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

E GS

ER

GE

NA

AN

J SINT

T

S VE

Wat dan ook handig is: kies iedere dag een andere zone en zie nóg meer voorstellingen.

Wil je op de hoogte zijn en blijven van festival Delft Fringe, abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Ga naar www.delftfringe.nl/nieuwsbrief en meld je aan.


zondag 14 juni 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 #2 Atelier Zeven #3 Woongroep Bagijnhof #5 Biesieklette

Esmay Usmany

Zingende Zeemeerminnen

Barbara Breedijk

Stefka

Droomtuin

#15 GrandCafé de Sjees #16 Delftse Molen

Ridderhof Het Kunstapparaat

#28 Museum Paul Tètar Elven #31 Noordeinde 18 #34 Rietveld Theater #37 Schuilkerk #38 Second Story #43 Stadsboerderij Rietveld #44 THUIS by Ladera #45 Bakker Suikerbuik #54 Bagijnetoren

Droomtuin Ridderhof

Het Kunstapparaat

Theatergezelschap Mar&Co

#17 Falie Bagijnhof Theater #21 Historisch Joris #25 M edelsmeden #27 Molslaan 121

Stefka Droomtuin

#11 Café de Klomp

Zingende Zeemeerminnen

Esmay Usmany

Ridderhof Het Kunstapparaat

Theatergezelschap Mar&Co

Theatergezelschap Mar&Co

B.O.O.M! Opera

B.O.O.M! Opera

SKVR Dansmakers

SKVR Dansmakers

FunktioneelNaakt

FunktioneelNaakt

Toneelgroep Naakt!

Mr. Martin

FunktioneelNaakt

Mr. Martin

Raymon Rodenburg

Naakt

Raymon Rodenburg

Remco de Wildt

Echt Mannen

Remco de Wildt

Echt Mannen

Anni Kaila & Pat Cleaver

A sense of jazzmine

Anni Kaila & Pat Cleaver

A sense of jazzmine

Merlijntheater

Frans Brekelmans

Merlijntheater

Frans Brekelmans

Vertelkring Delft

Vertelkring Delft

Mirthe Dokter

De VERhaler

Mirthe Dokter

De VERhaler

Stichting Honingvos Gaia’s Treat

Gaia’s Treat

Gaia’s Treat

Frans Verschoor

Delft Fringe Productie Cabaret Installatie/expo Dans Kindertheater Kleinkunst Muziek Muziektheater Poëzie en Verteltheater Straattheater Toneel

MARGRIET SJOERDSMA over Delft Fringe “In mei 2012, ik herinner me dat als een bloedhete dag, deed ik op theaterfestival Delft Fringe een concert in Madame de Berry, een heel schattig theatertje. Samen met een violist en een gitarist speelde ik een half uur een aantal van mijn liedjes. Tegenwoordig speel ik ook veel solo, ik voel me daar comfortabel bij. Het toffe van Delft Fringe is dat het zo afwisselend is, zo’n divers aanbod van artiesten en locaties. Er heerst een goede vibe op het festival”.

Kijk voor het laatste nieuws én aankondigingen op www.delftfringe.nl


A

Ahead of the curve

AllesAanElkaar

Anke Timmer

Een groep jonge vrouwen met rondingen die ambitieus, professioneel, getalenteerd, krachtig en vooruitstrevend zijn. Zij willen een voorbeeld zijn voor meiden die niet voldoen aan maatje XS/S. Jonge, vaak onzekere, meiden in de puberteit spiegelen zich aan slanke modellen en slanke danseressen. Maar voor een groot aantal meiden is de realiteit anders. AOTC laat zien dat vrouwen met rondingen op hetzelfde niveau presteren als slanke meiden. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Drukke banen, klepperende eierstokken, irritante stemmetjes op tv, relaties die niet meer vanzelf gaan. Van pure stress gaan mensen maar rare zaadjes eten of geven zich massaal over aan de Oosterse rituelen. Maar intussen raast het leven maar door. Was vroeger nou echt alles beter? Of is vroeger alleen maar langer geleden? AllesAanElkaar probeert er wijs uit te worden. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Uitgerust met rood haar, houthakkersblouse, een gitaar en liedjes. Een roestige witte polo om het land mee door te rijden en een debuut EP als eerste wapenfeit; singer-songwriter Anke Timmer heeft een nieuw plan: eigen songs, Engelstalige pop/folkmuziek, uitgevoerd in een akoestisch jasje. ‘20% meer pijn’ is een liedjesvoorstelling. Over de liefde, over treinen, over slapen in een bed aan de oceaan. 30 minuten - 2 Fringe Munten

inFatuated

Laat zich niet onder druk zetten

Anni Kaila & Pat Cleaver

Anne Wouter

The Waste Land is a collaboration between dancer Anni Kaila and composer Pat Cleaver (Best Soloist, European Jazz Competition 2014). It is a powerful ritualistic performance based on the classic poem ‘The Waste Land’ (Het Barre Land) by TS Eliot. The dancer goes through a series of transformations and rebirths, guiding the audience through a strange landscape and leaving them breathless. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Anne Wouter studeerde in 2009 af als zangeres. Sindsdien werkt ze als zangeres en zangdocente. Met haar eigen nummers speelt ze door het hele land, waarbij Anne zingt en zichzelf begeleid op de piano. Ze treedt op samen met celliste en zangeres Riekje Kattenbusch. Met mooie samenzang en samenspel vertellen ze met hun liedjes over het leven en de wereld om zich heen. 30 minuten - 2 Fringe Munten

The Wasteland

20% meer pijn

Here I am

Anke Timmer

Aron Elstak & Annemieke van der Linde Cabaretroulette

Zin in een avontuurtje? Bij de cabaretroulette weet je van tevoren niet wie er speelt, dat bepaalt het lot. Aron zoekt helden en Annemieke zoekt de schoonheid van angst. Hij speelt God en zij een Disneyprinses. Hij halve finalist Cameretten, zij al jaren actrice en voor het eerst solo. Een half uur vol liedjes, typetjes en sterke grappen. Ze delen hun kijk op de wereld en sparen ook zichzelf niet.

B

A Sense of Jazzmime De tijd van toen

Terug naar de tijd van toen: Kris en Marianne zitten in de huiskamer, gekluisterd aan de radio en genietend van liedjes als ‘Het dorp’, ‘Weet je nog wel’, ‘Fly me to the moon’ enz. Spontaan vervallen zij in een live performance en kunnen het niet laten om de nummers mee te zingen. Dit Speelse Vlaamse duo dompelt je onder in een romantische nostalgie. Een eenvoudige, muzikale voorstelling. 30 minuten - 2 Fringe Munten A Sense of Jazzmine

Barbara Breedijk

Bite Bullet Dance

Deze blonde onorthodoxe krullenbol dartelt vrolijk over het podium en presenteert haar liedjes op een aanstekelijke manier aan het publiek. Ze zingt over de meest verrassende en uiteenlopende onderwerpen. Barbara wordt gecoacht door zangeres Matilde Santing. Ze was te horen op radio 2 en te zien bij de AVRO (Een vandaag). “Gevatte en intelligente humor, plezant met beestachtige teksten”. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Bite Bullet Dance stands for Movement, Rhythm and Fantasy. With a specific physical language and our dystopian view of the human condition we celebrate the love affair of dance and music. In Basalt, two humans, isolated and exposed, fight the decline of their kinship. The intruder is all around. Gazing at the unapproachable beings. Their last call to their gods. Until it all comes down on them. 15 minuten - 1 Fringe Munt

Hatsikidee!

Basalt

Barbara Breedijk foto Vincent Basler

Blue Monday

B.O.O.M! Opera

Het genre van Blue Monday is niet echt in een hokje te plaatsen, maar ze noemen het zelf bluesrock met een ‘poppy’ invloed. De band is hard bezig het repertoire uit te breiden, wat nu bestaat uit 10 eigen nummers. Vijf daarvan zijn opgenomen en op een EP gezet, die ook te koop zal zijn. Blue Monday probeert zoveel mogelijk op te treden en heeft al een aantal keren in Gebouw-T gestaan. 30 minuten - 1 Fringe Munt

B.O.O.M! staat voor Bold Opera On the Move en bestaat uit een internationale cast van jonge operaprofessionals, een pianist en een regisseur. B.O.O.M! bezingt de kern van Mozart’s Le Nozze di Figaro met slechts zes personages en een piano, wat resulteert in frisse muziektheatervoorstellingen. Interessant voor zowel de operaliefhebber als voor hen die nog onbekend zijn met het genre. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Live

Scènes of Figaro

D

De Friendshow

Cabaretduo Reijn en Goed won in 2000 het Leids Cabaret Festival. Het duo onderscheidt zich door hun dynamische, muzikale en directe aanpak waarbij de betrokkenheid van het publiek wordt opgezocht. Hun scherpe humor en stijl doen denken aan het Britse duo French and Saunders. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Dance for life studio

Dan Tien in de Lucht

Vol, propvol, een heel hoofd vol met geheimen. Van liefdesverdriet, saaie schooldagen, tot elke dag stiekem willen dansen alle geheimen komen in de voorstelling aan bod. De danseressen van de Dance for Life Studio zullen in samenwerking met toneel een spannende en sprankelende voorstelling opvoeren. U zult gegarandeerd dansend de zaal verlaten. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Zwemvesten-, kikker- of muggenvrees? ‘Dan Tien in de Lucht’ helpt je er vanaf, of toch niet? Vier man sterk maken kleinkunstshows die ook muzikaal stevig in elkaar zitten. Absurde en fysieke scènes worden afgewisseld door zelfgeschreven nummers. Op 9 mei won ‘Dan Tien’ de jury- en publieksprijs van het Utrechts Kleinkunst Festival en schrijft als een bezetene aan haar nieuwe show. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Het geheim

Blue Monday

C

Cabaretduo Reijn en Goed

Dan Zet ik me Af


De Gestampte Meisjes

De groep van Lee

De b-kant

De Gestampte Meisjes zijn schaamteloos op zoek gegaan naar hun schaamte. Gedrag, familie, lichaam en seks zijn thema’s die in deze voorstelling voorbij komen. Ook de schaamte en schaamteloosheid van buitenaf op social media, tv en in onze omgeving komen aan bod. Een montagevoorstelling met spel, dans en zang waar abstractie en realiteit dwars door elkaar heen lopen. Schaamtevol en schaamteloos dus. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Kaas, Matthias en Dragan kennen elkaar nog van de zandbak. Kaas is huisvader geworden, Matthias een carrièretijger en Dragan studeert weer. Ze proberen hun vriendschap te redden met een reis naar hun vriend Abi in Istanbul. Abi is een voorstelling die je als student, jonge starter of begin veertiger moet hebben gezien om over de toekomst of het verleden te kunnen lachen of huilen. 30 minuten – 2 Fringe Munten

Bas Bonthuis komt uit de indie-rockwereld, stapte over naar het cabaret, en sloot zich toen op om een Nederlandstalige popplaat te maken. Tegenwoordig omringt Bas zich met een viertal ervaren muzikanten. Samen zijn zij ‘de b-kant’. De b-kant kan live alle kanten op: van huiskamer naar festival. De b-kant is: Pieter van Koetsveld, Coen Siersma, Arjen van der Straaten, Marnix Walters en Bas Bonthuis. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Schaam Streken

Abi

Gas erop klad erin

Delft Improv Group Enter the Jam

‘Enter the Jam’ van Delft Improv Group is an improvised performance in the style of ‘Whose Line Is It Anyway’ and the ‘Lama’s De Grote Improvisatieshow’. Based on suggestions from the audience scenes are played in quick succession. Some will be goofy, most will funny, one or two might be sad, but all of them will be entertaining. Come and find out for yourself! 30 minuten - gratis De Theaterbeweging

Delft Improv Group

De Theaterbeweging

De VERhaler

De Zingende Zeemeerminnen

Hoe fanatiek ben jij in je werk? Hoe ver ga jij voor je volgende promotie? ‘Bouwdruk’ is een fysieke voorstelling over ellebogenwerk en ambities. Over de torenhoge druk in de aannemerij. Een luchtige en humoristische locatievoorstelling (10+) waar je snel middenin zit. Herkenbaar voor iedereen die werkt met collega’s of iemand kent met collega’s. Je hebt maandag zeker een goed verhaal bij het koffiezetapparaat. 30 minuten - 1 Fringe Munt

De VERhaler gaat ‘onder constructie’. Op weg naar een nieuwe vertelling. Geen idee waar het naartoe gaat en waar het uitkomt. De vertelling ontstaat met het publiek. De VERhaler zet de tijd stil en kan je fantasie op hol laten slaan. Verwonder, verras en vertwijfel. Puur, oprecht met een knipoog en doorspekt met spitsvondig taalgebruik. De verhalen worden muzikaal goud omlijst. 30 minuten - 2 Fringe Munten

De Zingende Zeemeerminnen maken betoverend muziektheater vanuit hun muzikale badkuip. Met volle overgave zingen en spelen ze het wereldberoemde sprookje ‘De Nachtegaal’ van Hans Christian Andersen, op rijm gezet door Martine Bijl. De zeemeerminnen nemen het publiek mee in het sprookje met hun stralende stemmen, schitterende staarten, een lach en een traan van ontroering. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Bouwdruk

Van het pad af

De Nachtegaal

Diana van der Bent

Djurre Brouwer

Van Ramses tot Rossini. In dit komische muziektheaterprogramma leidt zangeres Diana van der Bent je met veel charme en kundigheid door de meest illustere stukjes in en over klassieke muziek. Begeleid op piano verandert zij in een prima donna, ontaardt ze in schaamteloze verleiding en raast ze er in enkele minuutjes tijd wat Chopin doorheen. Laat u verleiden door mooie, gekke en bijzondere muziek omlijst met een (glim)lach. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Djurre Brouwer is een jonge, beginnende choreograaf. In 2012, heeft Djurre de opleiding Jazz Musical succesvol afgerond aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hierna heeft Djurre ruim twee jaar als professional danser voor Leine & Roebana gedanst. Djurre is altijd geïnteresseerd geweest in het ontdekken van nieuwe dansdisciplines en in het bevorderen van onderlinge samenwerking. 15 minuten - 1 Fringe Munt

Van Ramses tot Rossini

‘Where are we now’

De VERhaler

Droomtuin

Dwaalkat

Allard Sponk, de gevierde kunstenaar, is voor zijn boekpresentatie in zijn geboortestad Delft. Voor dit artistieke feestje koos hij de fietsenstalling als decor. Geïnspireerd door vervreemdende ontmoetingen schreef Jolanda van Klaveren opnieuw een kort stuk voor Delft Fringe. Als eerbetoon aan de schooljuf en de gelukkige arbeider. Over maakbaarheid, verwachtingen en het soms abrupt ingrijpende. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Dwaalkat maakt theatrale popmuziek, geïnspireerd door artiesten als Eefje de Visser en Roosbeef. In 2013 won Dwaalkat de Muziekprijs van Theaterfestival Boulevard met haar debuutvoorstelling Music Box. In datzelfde jaar kwam het gelijknamig album met bijbehorend boek uit. Na het spelen van de voorstelling Music Box is het nu tijd voor een nieuw programma: Nederlandstalige muziek. 15 minuten - 1 Fringe Munt

Zand & Bedankt

Solo

E

East74 ism Melissa Roos & Jan Tekstra 1000&1 dagen

Frank ligt al tijden in coma en wordt elke dag bezocht door zijn grote liefde Suzanne. Ze praten zonder elkaar te horen. Maar is dat wel zo? En wie is nou eigenlijk werkelijk in coma? Een tragikomische muziektheatervoorstelling over een onalledaagse liefde. Jan Tekstra schreef onder meer de tekst van ‘Het Water’ van Marco Borsato en won een musicalaward voor ‘Dromen zijn bedrog’. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Echt Mannen

Ederson Xavier/Shuann Chai

Een goede reden

‘Reset de Zoemer’ wordt gespeeld door de professor en Jilles Flinterman. Aan de professor de taak om de aan geheugenverlies lijdende Jilles opnieuw wegwijs te maken hoe hij zich in het leven dient te gedragen. De professor legt daarbij zijn eigen visie steeds meer op Jilles, maar gedurende het stuk wordt hij steeds meer omstreden, althans in de ogen van Jilles. 30 minuten - 1 Fringe Munt

‘Fairytales en Nightmares’ onderzoeken de donkere zijde van onze dagelijkse realiteit. Niet alleen aan de oude sprookjes, maar ook aan de mythe van het perfecte gezinnetje en de utopische beloftes van politieke propaganda. Nachtmerries zijn de duistere achterkant van deze idealen, en dat de grens tussen Duister en Licht veel diffuser is dan we graag willen denken. Met muziek van S. Prokofiev. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Clemens en Mirjam zingen tweestemmig zelf geschreven liedjes in het Nederlands. In een half uur nemen ze je mee naar een marktkraam in de winter, een uitzinnig Romafeest, het mysterieuze achterland, binnenvaartschepen met grauwe vlaggen en nog veel meer plekken die de moeite van het bezoeken waard zijn. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Reset de Zoemer

Fairytales and Nightmares

Een goede reden om te zingen


Emmy Eve

Erika E.

Emmy Eve was in haar roze pak te zien in het vierde seizoen van ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’. Met haar bandleden heeft de singer-songwriter hard gewerkt aan haar EP ‘It’s About Time’ die in maart 2015 werd gelanceerd. Met optredens bij onder andere 3FM, Radio 1, De Grote Prijs en het Bevrijdingsfestival is Emmy Eve misschien wel de nieuwste ontdekking. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Haar fantasieën groots, haar wereld klein. ‘Haarpijn’ is een licht absurd toneelstuk waarin een eenzame Brabantse vrouw herinneringen ophaalt aan haar jeugd vol majorettes, worstenbroodjes en aan die ene liefde. Vervlogen dromen, gemiste kansen? Of is er nog hoop haar leven in eigen hand te nemen? Vorig jaar speelde Erika E. als doorgedraaide secretaresse het succesvolle ‘Nietje’ op Delft Fringe. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Live

Haarpijn

Emmy Eve

Esmay Usmany

Niets is wat het lijkt

In de liedjesvoorstelling ‘Niets is wat het lijkt’ pakt Esmay Usmany haar koffer en neemt het publiek mee op een avontuur door het leven van een jonge vrouw. Ze zingt en vertelt haar verhaal in warme woorden en met mooie melodieën. Over wijzer of eigenwijzer worden. Over loslaten of jezelf vastbijten tijdens die zoektocht naar het ultieme geluk. Maar wat is dat eigenlijk, ultiem ge…eh…luk? 30 minuten - 2 Fringe Munten

F Esmay Usmany

Evangelos Biskas

Don Quixotte and the Bunny

This piece is one that presents a lot of images with a symbolic character. One can say that these images are a clear reference to a dream world, giving a surrealistic atmosphere. The use of objects earn a meaning through different stages; the jacket is the comfort zone that the bunny is trying to gain access to, but Don Quixotte doesn’t allow this to happen without being challenged. It is about accepting or not being able to accept the other. 15 minuten

Festes Theater

Frans Brekelmans

Een glastuinderechtpaar is door de bodem van hun bestaan gezakt en met een stortvloed van woorden zoeken ze wanhopig de draad in het doolhof dat hun leven is geworden. Winnaar Jury & Publieksprijs ATFR 2014: ‘We worden meegenomen van hoogtepunt naar hoogtepunt door het integere spel van de twee acteurs. Bijna terloops doorlopen zij het hele spectrum aan emoties’. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Frans Brekelmans geeft hij vijf korte concerten met een nieuw programma vol verstilling, romantiek en virtuositeit. ‘Echte’ muziek op gitaar kunt u verwachten. Onder andere werken uit het repertoire van de beroemde Spaanse klassiek gitarist Andrés Segovia, zoals ‘la Frescobalda’ van Frescobaldi, Bach’s Cello prelude suite nr 1, Tarrega’s Capricho Arabe, en Manuel Ponce’s Sonatine Meridional. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Doodrijp

Frans Verschoor

Funktioneel Naakt

In de zogenaamde Bagijnetoren toont Frans Verschoor het videowerk Slowscape#2. Beelden van talloze locaties vermengen zich en vloeien samen tot nieuwe, nog onbekende landschappen. De veranderingen voltrekken zich haast onmerkbaar, maar als constante factor is er altijd de horizon.

Hun regisseur stuurt de acteurs Puck en Julia naar zijn zomerhuisje. Ze zijn beste vrienden, maar spelen geliefden. In het afgezonderde zomerhuisje lopen fantasie en werkelijkheid steeds meer in elkaar over. Of is de werkelijkheid niet meer dan een spel? ‘Funktioneel Naakt’ doet het met zo weinig mogelijk middelen. Alleen gedachtes, emoties en handelingen. Rauw en ongepolijst. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Slowscape#2, 2015

Puck en Julia

Gemengd Dubbel

Gerswin Bonevacia

Sonja en Peter gaan voor het eerst samen kamperen. De tent wordt opgezet, het butagasje geïnstalleerd en de koelelementen worden in gebruik genomen. ‘Ach, je krijgt er heus wel routine in, je gaat het vanzelf leuk vinden.’ Daar gaan ze vanuit. Maar wie zijn toch die types, die steeds langskomen? En wat willen ze van Sonja en Peter? Is dit wel de juiste vakantie? 30 minuten - 1 Fringe Munt

We zijn getuige van de zoektocht van een jonge man naar zichzelf. Realiteit en fantasie lopen hierin door elkaar. Een acteur, een jonge man én een dichter, ieder met zijn idealen, dromen en doelen. Waar wil hij naar toe, waarheen leidt zijn levenspad? Vragen die in het leven van elke jonge man centraal staan. Een zoektocht met teleurstellingen, maar ook vol overwinningen. Maar er is ook angst. 30 minuten - 2 Fringe Munten

De Camping

Erika E.

Segoviana

G Gaia’s Treat Live

De vijf zangeressen van Gaia’s treat brengen een gevarieerd programma van hits van Nederlandse artiesten die het hebben gemaakt in het buitenland. Zo komen oudjes van Shocking Blue en Golden Earring voorbij, maar ook hits van nu, zoals van Waylon en Ilse de Lange. De nummers zijn altijd in een fris nieuw a-capellajasje gestoken. Een feest van herkenning voor zowel het nationale als het internationale publiek. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Regendagen

Gaia’s Treat

GordijnOpzij speelt!

Graaskalf

Groover Jazz

Er staat een vrouw bij de bushalte. Lang haar, schattig jurkje, zwarte pumps, klein. Man wil contact. Hoe doe je dat met een vreemde vrouw? Hij waagt het erop en biedt haar alles dat hij bezit. Zijn liefde. De vrouw negeert hem. Nog één keer toont hij zijn hunkerende hart en… ze reageert. Ze dansen en zijn gelukkig. Maar wat als de liefde van je leven niet meer is zoals het was? Verlaat hij haar? Hij kijkt weer naar haar mooie gezicht. 30 minuten - 1 Fringe Munt

U bent de input van de show bij Graaskalf. Roep een locatie, een zin die je vandaag gezegd hebt of een huishoudelijk probleem en de vijf studenten van Graaskalf improviseren er op los. Soms ontroerend, tranentrekkend, vaak grappig en vol energie. En ze wisselen het improvisatiecabaret af met liedjes. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Voor wie van jazz en aanverwante muziek houdt, is de Beestenmarkt tijdens Delft Fringe een bijzonder aangename plek. Want daar programmeert de Delftse Studenten Jazzvereniging Groover op verschillende dagen een aantal swingende jazzbandjes. Groover uit Delft is de grootste studentenjazzverening in Europa en bestaat sinds 2006. Swing it out! Gratis

Echte Liefde

Geimproviseerd theater

Jazz op de Beestenmarkt


H

Grupo Revolver & Marron Das

Hanno van der Loo

Als Ik Nerveus Word Maak Ik Fouten

Sloop de crisis!

Daan en Ko hebben spelen een bloedstollend spel met potentieel dodelijke gevolgen. Slechts een van hen kan overleven, dat is de afspraak. Als de twijfel toeslaat en zowel Daan als Ko zich afvragen waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn, blijkt er geen weg meer terug. Grupo Revolver won in 2011 zowel de tweede juryprijs op het Café Theater Festival in Utrecht als de Rabobank jong-talent prijs. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Theaterzanger Hanno van der Loo neemt voor de vierde keer deel aan Delft Fringe. In ‘Sloop de crisis!’ vechten de economische crisis, een identiteitscrisis en een midlifecrisis om voorrang. Het nagejaagde erepodium dreigt een schavot te worden, maar... Pianist Jaco Benckhuijsen levert een onmisbare bijdrage aan deze voorstelling, waarin ernst, humor, poëzie en muzikaliteit hand in hand gaan. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Grupo Revolver & Marron Das

Henk Helderson & Vrienden

Het Kroost

Het begint leuk en het eindigt met een glimlach, maar daartussenin laat Huilebabbels je de pijn voelen van het verlies en het verdriet van mensen van wie je houdt, door ziekte, dood of scheiding. Via poëzie en muziek van hoge kwaliteit word je geconfronteerd met de belevenissen van de makers en via hen met je eigen emoties. Durf je het aan om je eigen verdriet te voelen? 30 minuten - 1 Fringe Munt

Een voorstelling over en gespeeld door een homoseksuele jongen en zijn vader over de bijzondere band die ze met elkaar hebben. De vader is een rots in het leven van de jongen die worstelt met zijn identiteit. Hij krijgt de vrijheid om zijn eigen pad te kiezen, maar hunkert naar bevestiging. Het eerste deel van de tweeluik van Suzie Roijmans en Jochem van Rijsingen over hun eigen vader/kindrelaties. 15 minuten - 1 Fringe Munt

Huilebabbels

Ja mijn zoon

Het Kunstapparaat

Het Kunstapparaat

Het Roze Vlaggentheater

Petrus en Petra zijn al eeuwen de eigenaren van café De Hemelpoort. Maar na jaren dolende zielen richting een vonnis te hebben geloodst, bezwijkt Petrus. Hij weet het niet meer. En als Petrus het niet meer weet, dan staat de godganse mensheid voor een dichte poort. EXITUS IN DUBIO EST is een tragikomische voorstelling over het verdwijnen van de hemelse regels in een aards spelletje dat leven heet. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Need a break from the visual overload? Does it make you restless, agitated and numb? Shhh. Be still. We will blindfold you, but there is no need to be afraid of the dark. Somewhere inside shines a light. So sit down, relax, enter the movie in your head, and uncover the infinite worlds that await you. Subtle scents, movements and sounds will gently touch your forgotten senses. 30 minuten - 2 Fringe Munten

EXITUS IN DUBIO EST

Silence please

Het Kroost

Het Vermoeden

Hinke Hoeksma

HipSick Unusual Theatre

Verloren eer en liefde zonder trouw. Beide hoofdpersonen verliezen hun eer en hun geliefde in ‘De Grote Oorlog’ die het land verscheurt. Louis houdt oprecht van zijn Hortense, maar krijgt niet de kans afscheid van haar te nemen. Rachel bevalt van een kind zonder vader. Twee ontroerende oorlogsverhalen over Honneur jetté en Amour sans fidelité. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Fons wil dolgraag schrijver worden en mag komen werken in de verhalenfabriek van Meneer Storie. Hier worden verhalen geschreven die ‘s avonds voor het slapen gaan aan de kinderen worden voorgelezen. Als er opeens nare verhalen worden geschreven gaat Fons op onderzoek uit. Iemand probeert de kinderen bang te maken. En wie is toch die oude meneer? Zal het Fons lukken om het mysterie op te lossen? 30 minuten - 2 Fringe Munten

‘Delikaat’ captures life through the prism of vulnerability, at it’s most vulnerable, The protective curtains are being dropped, the naked gentleness is ripe to meet the audience. Expect a mesmerizing show, an unique choice of progressive music, custom lightning and bizarre costumes. HipSick Unusual Theatre zooms in on elements of daily life and taboos of society. Identification plays a major role. 30 minuten - 1 Fringe Munt

De soldaat facteur en Rachel

House for Art

LULLABY - part two

In danstheatersolo LULLABY is een man op reis naar huis. Hij gaat door verschillende fases heen. Zijn drijfveer is de ‘lullaby’ in zijn hoofd. Het slaapliedje dat zijn geliefde altijd voor hem zong. Maker Melany Chrissy Bos liet zich inspireren door de gedichten uit ‘Love Letters of Great Men Vol. 1’ en het gegeven ‘tijd’, danser Jochen Kool doet de fysieke invulling. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Ben Niet Bang

I

Delikaat

Illustere figuren

De NS Zet Bussen In

Een multidisciplinaire voorstelling die videokunst en toneel samenbrengt. Het vertelt het verhaal van een man die op het spoor staat en een voorbijganger die hem daar aantreft. Een donkerkomisch stuk over twee onbekenden die hun best doen elkaar te begrijpen. Illustere Figuren toont met humor een inzage in de mores van het denken. Een unieke interactie tussen videoprojectie en toneelspel. 30 minuten - 2 Fringe Munten

HipSick Unusual Theatre

Illustere figuren

In Your Dreams

Drie prinsen zijn op zoek naar de beroemde paarden van Utert. Waarom? Ach, een stervende moeder, levenselixer en dat soort wonderlijke zaken. Na lang zoeken ontmoeten ze de zwarte dief die aanbiedt ze samen te stelen. Ze worden echter betrapt en eindigen gekneveld naast een pot kokende olie. De zwarte dief blijkt echter een rijke ervaring te hebben in het overleven van dit soort situaties. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Na een ongeluk gaat een jonge danseres in twee werelden leven. Enerzijds die van haar verlangen naar het verleden en anderzijds de wereld van haar ziekte en de strijd met het onvermogen. Beide werelden gaan steeds meer door elkaar lopen, wat leidt tot komische en ongewone situaties. “ONTPLOFT!” is vernieuwend dans- en bewegingstheater, omdat een van de dansers invalide is. 15 minuten - 1 Fringe Munt

De Zwarte Dief

Ontploft!

Illustere Figuren


J

Janne Schra

Janneke Jager

Eerst leadzangeres van Room Eleven, daarna solo als Schradinova en sinds 2012 maakt singer-songwriter Janne Schra platen onder haar eigen naam. Begin 2015 verscheen haar tweede plaat ‘Ponzo’, een album vol catchy, blij makende popliedjes, dat juichend werd ontvangen door pers en publiek. Live tovert Janne een feeërieke glimlach bij haar muziek en dat maakt haar optredens een lust voor het gemoed. 90 minuten - 6 Fringe Munten

Janneke stond in 2015 als enige vrouw in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival. In 2013 won ze de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival. Janneke jaagt op antwoorden, gewapend met haar roze ukelele of vanachter de piano. Soms overdrijft ze een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een dramaqueen met een vleugje Groningse nuchterheid. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Janne Schra Live!

Jaagt!

Janneke Jager

Jan van der Mast

Jasper van Kuijk

In de sfeervol verlichte stadstuin wordt met livemuziek, film en poëzie het drama van het echtpaar Van Marken verbeeld. Zij woonden op deze plek. Agneta zet de jonge Jacques op het juiste spoor. Hij lijkt niet te remmen in zijn ambities: ‘Breng ieder uur een woord een daad, die voor de wereld iets achterlaat.’ Over de zoektocht naar twee koppige producten: gist & het levensgeluk van de arbeider. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Cabaretier Jasper van Kuijk won in 2010 Cameretten en in 2014 kreeg hij het ‘Stijgend Applaus Stipendium’. Zijn eerste twee shows oogstten lovende kritieken, zo noemde NRC hem ‘een getalenteerde doordenker’. Je kent hem wellicht ook van zijn columns in De Volkskrant. Van Kuijk speelt een deel uit zijn nieuwe programma ‘Onder de Streep’: hilarische verhalen, bijtende spot en mooie liedjes. 30 minuten - 1 Fringe Munt

GIST & GELUK

Onder de Streep

Janne Schra

Jeroen Bloemhoff

Joep van Leeuwen

Het debuutprogramma van de jonge cabaretier Jeroen Bloemhoff. Hierin bespreekt hij vooral persoonlijke thema’s, zoals de relatie met zijn broer, zijn ouders, zijn oude en nieuwe liefdes, en over zijn frustraties in het dagelijks leven. Een hele mond vol dus. En de grote vraag van dit allemaal is: hoe heeft dit allemaal invloed op je geluk? Wanneer ben je nou gelukkig? En waarom dan? 30 minuten - 2 Fringe Munten

Heeft u dromen? Doet u wat u graag doet? En zo ja, wie inspireerde u? Wat waren uw helden? Joep van Leeuwen neemt u mee op een muzikale reis langs zijn helden. Hoe hij verliefd werd op teksten en muziek. Hoe hij nu zelf teksten op muziek zet en zijn groei daarin naar een volwassen liedjesschrijver. Samen met zijn band stapt hij samen met u op de trein op een reis tussen verliefd en volwassen. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Ja, maar met dubbel F

Tussen Verliefd en Volwassen

K L Jasper van Kuijk

Judika Lessmann

JUMA Theater

Judika staat bekend om haar veelzijdig performerschap. In haar drang zichzelf steeds te vernieuwen, is zij na moderne dans, clownerie, mime en visueel straattheater nu bij een eigenzinnige vorm van cabaret beland. Ze speelt accordeon, zingt, danst en huilt in het openbaar. Dat ziet men niet altijd aankomen. Desondanks is zij, tot haar eigen verwondering, nog niet gesignaleerd als gevaar voor de openbare orde. 30 minuten - 2 Fringe Munten

In 2014 stond JUMA Theater op Delft Fringe en het Amsterdam Fringe Festival met de voorstelling ’Het bed van Fred’. Dit jaar daagt Judith zichzelf uit: er staat er een solovoorstelling op het programma. De wereld bekeken door de ogen van anderen en die van haarzelf. Een mix van tekst, lied en improvisatie. Uit het leven gegrepen. En misschien herken je wel iets…? 30 minuten – 1 Fringe Munt

Hopelijk worden we gek

Typisch

Kindertheater Kaboem! de NietsMasjien

Linea Rekta

Wie wil nou niet zo’n prachtige NietsMasjien? Een vrolijke, muzikale en ietwat absurdistische voorstelling over een masjien, die van alles kan, en toch ook eigenlijk niets. Maar in deze drukke tijden is het een kunst om helemaal NIETS te doen, dus misschien is zo’n masjien dan toch wel heel handig? Kindertheater Kaboem! maakt al ruim vijf jaar interactieve en muzikale voorstellingen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Karakterkoppen Buitenste Binnen

Op de schuurdeur hangt al heel lang een briefje ‘Niet storen a.u.b.’ Er schijnt soms licht naar buiten. Niemand weet wat er binnen gebeurt. Opeens is het stil. De deur gaat open. Er wordt keihard gewerkt. Een gloednieuw ambacht. Een absurde voorstelling over de maakbaarheid van de mens en de gevolgen die dat heeft voor iedereen die er al is. Door Tönnes Gorgels en Boudewijn Scholten. 30 minuten - 2 Fringe Munten

La Mythomanie Orient express

Geïnspireerd door de rijkdom en diversiteit van de muzikale culturen in Europa, besloten vijf Poolse studenten van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag ensemble La Mythomanie op te richten. Repertoire: eigen arrangementen van bekende melodieën en geïmproviseerde muziek. Naast de uitstekende beheersing van hun instrumenten charmeren zij de luisteraar met een intrigerende muzikale energie. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Linea Rekta

Loes & Die Kleine

Linea Rekta maakt energieke voorstellingen door middel van fysieke werkmethodes. Met de voorstellingen proberen we grip te krijgen op de hedendaagse maatschappij, iets wat nog knap lastig blijkt. Linea Rekta wil met haar publiek communiceren over ons land en de provincie. Over goed en slecht. Over verbeteringen en kritische kanttekeningen. Over Europa en de wereld die wij ons thuis noemen. 30 minuten – 1 Fringe Munt

Loes & Die Kleine verbazen zich over de wereld in 2015. Zij zien door de bomen het bos niet meer in een tijd van social media en andere hippigheden. Kunnen ze nog wel contact maken met de buitenwereld en met elkaar? Een copy/paste voorstelling met kleinkunstliedjes en sketches over hun generatie. Ongemakkelijke gesprekken, oppervlakkige contacten en eenzaamheid tegenover de humor van de waan van de dag. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Infernum

Generatie Mij

Kindertheater Kaboem!


M

Maasstadspelers

Madelène Veraa

‘Scènes uit een huwelijk’ is een toneelbewerking van de film van Ingmar Bergman. De Maasstadspelers spelen een afgeronde scène daaruit. Terwijl het een stuk is voor twee hoofdpersonen, worden ze nu door maar liefst acht mensen gespeeld die elk een aspect van het personage tonen. Indringend en hilarisch. Het is een verhaal over alle koppels, toch? 30 minuten - 2 Fringe Munten

Ze is de winnares van de Delft Fringe Publieksprijs 2014 en speelt dit jaar de hoofdrol in het promotiemateriaal. En tja, waar gaat haar voorstelling in 2015 over? Wellicht moet ze dat nog bedenken tussen nu en de eerste voorstelling op Delft Fringe. Het zal in ieder geval over haar gaan. En over de maatschappij. Madelene Veraa in de maatschappij. Zoiets? Ja, daar gaat ze het zeker over hebben. Dan staat dat bij deze vast. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Scènes uit een huwelijk

Winnaar

Madelène Veraa

Man met Koffer/Laurens de Groot

Mannen van Hans

Merel Moistra

‘Man met Koffer’ is acteur/verhalenverteller Laurens de Groot. Hij schrijft zijn eigen werk. Zijn beeldende en fantasierijke verhalen kenmerken zich door een scherpe blik op de mens en de maatschappij, een moraal zonder moralistisch te zijn en een onverwachte kwinkslag. Na een succesvol debuut op Delft Fringe vorig jaar is hij nu terug met nieuwe verhalen. Mis het niet! 30 minuten - 1 Fringe Munt

“Ik wil power, ik wil hoop en wanhoop. Wat er met Willem staat te gebeuren is een ramp, is de Disaster Day. Echt drama, dat is echte erotiek, zo’n moordaanslag, dat is geil, toch? Er staat daar in Delft-Zuid een hal, die ik moet zien te vullen – zeven keer per week. Ook de staanplaatsen achterin moeten het meekrijgen. En sorry, ik ben geen zachte marshmellow, dus hoe sneuer en beteuterder jij kijkt, hoe meer zin ik krijg om mijn tanden er nog eens stevig in te zetten, in dat stuk van ons.” 30 minuten - 2 Fringe Munten

Merel Moistra is allround comédienne/entertainer. Deed succesvol mee aan het AKF, Cameretten en het won het COC songfestival, de F. Boscke Award en de LHBT Icoon Zoetermeer en de sterke lady Haarlem. Op zoek naar fans zal Merel, in het kader van de ‘Merel Moistra, Merel Moistra - Like Metournee’, een proeve van bekwaamheid afleggen, waarna ook u zal zeggen: ja, dit liken wij. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Nieuwe verhalen

De Grote W

Merlijntheater Vlaardingen

Mr. Martin

Prof Van Wampel demonstreert zijn nieuwste uitvinding. Hij is apetrots. Maar wie zit hier nu echt op te wachten? Een energieke familievoorstelling voor kinderen vanaf 5 á 6 jaar

‘Show Your Hope’ is een reizende voorstelling en expositie. In het spoor van Philias Fogg, die ook vaak verkeerd begrepen werd tijdens zijn reis min 80 dagen rond de wereld, is het programma gericht op onderzoek, ontdekking, voorstellingsvermogen en nieuwsgierigheid. Na presentaties in vele landen en op uiteenlopende locaties strijkt de expositie nu neer in Delft. Interactief, hilarisch, bloedserieus en ontspannen. 30 minuten - 2 Fringe Munten

PROF VAN WAMPEL EN DE NIKSERS

ALLES UIT DE KIST

Een kleurrijk figuur komt aan met een grote kist. Wat daar niet allemaal uit komt! Weinig woorden, maar des te meer actie. Een familievoorstelling, vooral voor wat kleinere kinderen (vanaf 4). 30 minuten - 2 Fringe Munten

Show your hope

Merel Moistra, Merel Moistra!

N

Noortje Braat en Egon Kracht Het zal eens tijd worden!

Muziek, confronterende feiten en utopische vergezichten vliegen je in dit halfuur om de oren. Want het wordt tijd een nieuwe weg in te slaan. Ieder kan een verschil maken; maar hoe? Kom naar deze meezinglezing. Gewapend met contrabas, viool, piano, stem en een schat aan muzikale ervaring laten Egon en Noortje zien dat de mens machtig en rijk is, niet nietig en klein. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Nuffe Tantes Verknipt!

‘Wat betekent dat eigenlijk, Nuf?’ Kom erachter tijdens het muziektheaterprogramma van de ietwat ‘verknipte’ zussen Roosje en Greetje, oftewel de Nuffe Tantes. Noodgedwongen hebben zij de kapsalon “den Groenerooij” overgenomen en zitten de dames regelmatig met de handen in het haar. Ondersteund door liedbewerkingen van onder anderen Annie M.G. Schmidt, maakt u kennis met twee kleurrijke karikaturen. 30 minuten - 2 Fringe Munten

O R

Nuffe Tantes

Op ‘t Eijnde

Q

Noortje Braat en Egon Kracht

QuiteQuiet

singer-songwriters

De vrouw die een haakje aan haar vingernagel had. Dat huishoudelijke klusje, dat belangrijke telefoontje, die eindscriptie, ik ga er zo meteen aan beginnen. Echt waar. Zo meteen... Alleen eerst even... Uitstellen. We kennen het allemaal. Het moment waarop we juist níet in actie komen, dat Niemandsland, ligt in deze performance onder de loep. Het is een uiterst persoonlijke voorstelling waarin tekst en beweging een gelijk aandeel hebben. 15 minuten - 1 Fringe Munt Op ‘t Eijnde

Een avond QuiteQuiet betekent ingetogen muziek voor een luisterend publiek. In een huiskamerachtige setting, met fraai licht, een geweldig geluid, een retrolamp en gedurfde stilte. Op het podium verschijnen singer-songwritersduo Nancy Brick, kamerpopduo Sommerhus en de minimalistische klankleden van Winterdagen. Daar waar je een speld kunt horen vallen en alleen de muziek de stilte verrijkt. 120 minuten - 3 Fringe Munten

Rapaille

Raymon Rodenburg

Remco de Wildt

Deze vier oproerkraaiers brengen zeer persoonlijke verhalen op een wel heel ongeveinsde manier tot leven. Met een gezonde melange van akoestisch gitaarspel, spokenword, proza en bescheiden liedjes, schotelt dit collectief een gewaagde maaltijd voor. Rapaille deinst niet terug voor woorden als: stuk onverlaat, keihard doodstil, godvergeten tuig, fernweh, onbewolkte gedachten, porno en/of liefde. 30 minuten - gratis

U heeft vast ook wel zo iemand. Zo’n introverte jongen met niet alledaagse hobby’s. Die graag achter zijn computer zit en zich met allerhande fantasiewerelden bezighoudt, behalve de huidige. Raymon is zo’n jongen. Een jongen met een droom. De droom om een held te zijn. ‘Held’ is een soloprogramma met een persoonlijk verhaal dat heel absurd aandoet. Waar realiteit en fantasie door elkaar lopen. 30 minuten - 1 Fringe Munt

De solovoorstelling ‘Instant Happiness’ gaat over de zoektocht naar geluk in een wereld waar alles snel en efficiënt moet. Het speelt zich af binnen een intieme theatersetting van maximaal 30 bezoekers. Gedurende 25 minuten gaat Remco de Wildt samen met zijn publiek op zoek naar een moment van geluk. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Vertellerscollectief

Held

Instant Happiness


Ridderhof

Rogier Pelgrim

Ridderhof brengt Neo-cynische Nederpop en bezingt de ellende van het moderne leven. De muzikale begeleiding is soms ingetogen, met een randje dat lonkt naar noise, en soms weer wat feller. De band brengt tijdens het Delft Fringe nummers en gesproken teksten uit de voorstelling ‘De eenzame wolf’, dat het verhaal vertelt van Henk, een 43-jarige man voor wie het leven wel eens beter is geweest. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Singer-songwriter Rogier Pelgrim stond eerder in de finale van het tv-programma ‘De beste singersongwriter van Nederland’ en hij won De Grote Prijs van Nederland. Na een goed ontvangen EP kreeg zijn debuutalbum ‘Roll the dice’ opnieuw lovende kritieken van pers en publiek. Met zijn imponerende falsetstem en de fraai gesmede songs maakt hij van ieder optreden een lust voor het oor. 30 minuten - 1 Fringe Munt

De Eenzame Wolf

S

Live

Rogier Pelgrim

Sillyous Productions

Shariffa Indiana Kanbier

Spirit u al? Deze twee eigenaardige clowns zijn wel héél spiritueel. Tarotkaarten, hand- of auralezen of turen in de glazen bol? You name it. Een antwoord op vragen over uw liefdesleven of de toekomst? U krijgt een prachtige spirituele boodschap mee, met een korrel zout. Sterk interactief en intiem minitheater. Een paradoxale parodie op de paranormale wereld. We will get you into the spirit! 15 minuten - 1 Fringe Munt

Shariffa Indiana Kanbier volgt momenteel haar jazzopleiding aan het conservatorium in Den Haag. Ze trad onder meer op tijdens Holland Got Soul en het Prinses Christina concours 2014. De voorstelling ‘Just me’ is een verzameling van zelfgemaakte soul en jazzy songs, met een live band met leden van onder anderen Matt Bianco. Het zijn songs die over het leven gaan. In een wereld waarvan je niet altijd weet wat er komen gaat, zeker nu. 15 minuten - 1 Fringe Munt

Spirit u al?

Just me

Shariffa Indiana

Sharon Wezer

SKVR Dansmakers

De prachtige en rijke Indiase klassieke dans is duizenden jaren oud en sterk ontwikkeld in ritmische muzikaliteit en verhalend theater. De vrouw in deze vorm beschikt als godin over de mooiste kwaliteiten en als aardse vrouw verlangt zij naar haar geliefde. De voorstelling vertelt vanuit de vrouwelijke kracht Shakti een eigentijds brutaal verhaal. Dit is de enige kans om werelddans tijdens Fringe te zien. 30 minuten

Speciaal voor Delft Fringe wordt ‘Dansmakers ontspoort’ in reprise genomen. In ‘Dansmakers ontspoort’, de opening van de Rotterdamse museumnacht 2014 met het thema ‘Sporen’, volgen we acht jonge dansers. Aan hen de keus: Volgen of leiden, meelopen of voor jezelf kiezen? Verleidingen lonken, maar wat gebeurt er als je te ver gaat? ‘Dansmakers ontspoort’ zoekt de grens op. 15 minuten – 1 Fringe Munt

Dansmakers Ontspoort

Van Traditie naar Turbulentie

Sharon Wezer

Soepsisters

SomethingExtra en Merlijntheater

In deze vrolijke familievoorstelling met acrobatiek, magie en zang zien we twee lenige zomerkoninginnetjes. Eén aardbei is ongelukkig en wil graag iets anders zijn. Gaat dit lukken? Aardblij neemt je mee in een magisch en muzikaal avontuur. Winnaar van de vierde prijs én de aanmoedigingsprijs van het internationale straattheaterfestival Enschede Fringe (juni 2013). 15 minuten - 1 Fringe Munt

In het inspirerende Something Extra ontmoet u diverse personages uit de Gouden Eeuw. Van Hugo de Groot tot aan het Meisje Met de Parel. Een tijdreis die eindigt in een Hollands schutterstuk. Alles met een glimlach en een knipoog naar het heden! Inclusief een kopje VOC Thee en een Oud Hollands lekkernijtje. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Aardblij

Gezichten van Delft

SKRV Dansmakers

Stefka

Stichting ENS

Stichting Honingvos

Als het niet op Facebook staat, is het niet gebeurd. Drie musici vonden elkaar in Delft en buigen zich in deze muziekvoorstelling over het verschil tussen onzichtbaar zijn en onzichtbaar willen zijn. En over de vraag: wat bepaalt wanneer iets of iemand nuttig is? Stefka zingt en reproduceert stemmen en ritmes, Robbert Verweij speelt trompet en Christian ten Hoope bespeelt de bas. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Stichting ENS is een modern dansgezelschap. Zij maken professionele dansvoorstellingen en educatieve projecten met dans als middel voor educatie. Deze nieuwe productie gaat over groepsdruk en de impact daarvan. Op het Delft Fringe presenteren zij een variatie op deze productie en ENS wil deze graag aan iedereen presenteren. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Wees welkom in het sfeervolle huiskamerrestaurant ‘Thuis bij Ladera’. Terwijl u eet en drinkt lijkt het restaurant tot leven te komen en hebben de muren oren. Zijn het de blaadjes van het behang of is het de eikenhouten vloer die zucht? Laat uw zintuigen wakker kussen door deze prikkelende theaterervaring waarin poëzie, beeldende kunst en performance theater samenkomen. Deze intieme voorstelling en wordt gepresenteerd als één van de drie Delft Fringe Producties. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Verloren en Gevonden (Levend en Wel)

She Met Him

T

Tall Tales Acrobatics

Tee & Pee

Deze groep combineert jongleren, magie, (lucht) acrobatiek, dans en theater tot een eigen vorm van podiumkunst. Hun tweede voorstelling ‘Langs’ gaat over eenzaamheid. Een verhaal over twee mensen die verstrikt zijn in hun eigen fantasie, in een wereld waarin iedereen verbonden is, maar toch langs elkaar heen leeft. Een voorstelling over gekte, het zoeken naar liefde en de veiligheid van een eigen cocon. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Tee & Pee kennen elkaar al enkele maanden. In die moeilijke eerste tijd woonden ze apart, sliepen ze soms slecht en probeerden ze tevergeefs een drietal te zijn. Speciaal voor Delft Fringe wisten ze hun krachten te bundelen en hebben ze een voorstelling gemaakt met een gezonde dosis alles. Een muzikaal programma van Tjeerd Gerritsen (Tee) en Sabine Krol (Pee). 30 minuten - 1 Fringe Munt

Langs

Stefka

Whispering Walls

Maken iets mee


Theatergroep B.O.E.I.E.N.D.

Theatergroep De Zusjes van

Voor elke situatie, voor elke levensfase bestaat een script. Zit je niet op Facebook? Wil je geen kinderen? De marathon van New York moet je gelopen hebben. Je bent toch wel ZZP’er? Drie talentvolle spelers zijn het zat. Zij nemen u, met humoristische en ontroerende sketches en liedjes, mee in hun worsteling met het keurslijf van verwachtingen en normen. Lukt het hen om zich te bevrijden van het juk? 30 minuten - 1 Fringe Munt

Welkom in de put! Je draagt hier een ‘onesie’, eet chocola, en kijkt veel op Facebook. Het is hier niet fijn, maar negatief zijn durf je niet uit angst voor de echo. ‘De Putpassage’ is een tragikomische voorstelling over de burnout-generatie en hun paradoxale eenzaamheid. Scherpe teksten worden afgewisseld door ontroerende beelden en ondersteund met live muziek. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Wat vindt je moeder ervan?

De Putpassage

Theatergroep B.O.E.I.E.N.D.

Theatergroep het Web en Dansgroep Cielito Mycelium

Een persoonlijke voorstelling over de sporen die we meekrijgen en die we meegeven. Een ingrijpend familiedrama vormt de leidraad over sporen die we bewust maar ook onbewust achterlaten in de tijd. Hoe starten, groeien, mislukken en krijgen relaties vorm? Wat geven we ermee door aan anderen? “Wat wij doen vindt zijn echo in de eeuwigheid. Maar we zijn zoveel meer dan ons verleden”. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Theatergroep Het Web en dansgroep Cielito

Theatergroep Kruimels Het laatste lied van Wivinia

Het laatste lied van Wivinia is een beeldende vertelling over identiteit, vriendschap, vaste rituelen en over strijd tegen de moderne tijd en… een aalgladde projectontwikkelaar. Theatergroep Kruimels maakt eigentijdse bewegingstheater dat verrast zonder hoogdravend te zijn. Waar grappige momenten samengaan met verstilling en ontroering. 30 minuten - 1 Fringe Munt Theatergroep Monotremata

Theatergroep Monotremata

Theatergroep Paradox

Bewegingstheater, schaduwspel, dans, muziek en slapstick, dat zijn de kenmerken van Theatergroep Monotremata. Zij brengen met ‘Monotremata 1.0’ een vernieuwende en humoristische voorstelling waarin u een spel ziet tussen schaduwen en mensen, met als thema ‘hersenspinsels’. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Theatergroep Paradox zit gevangen in een web van grote onzekerheid. De vier spelers wachten op iemand die hun in de steek heeft gelaten. De vier blinden voelen zich uitgeleverd aan het noodlottig ongewisse dat ze op hun pad tegenkomen. Of wachten ze op de horden uit het Oosten, die een religieuze schoonmaak willen komen houden? Of laten ze zich in de armen drijven van ongekende fanatici? Door wie laten ze zich leiden? 30 minuten - 2 Fringe Munten

Monotremata 1.0

Theatergroep De Zusjes van

Theatergroep Moederliefde

De Jossen - Val en revival der saamhorigheid

De Jossen hebben het goed. Samen. Zoals ze zijn. Jos is Jos is Jos. Is Jos. Maar wat wil Jos? De kracht van de liefde is in strijd met de wil om zelf het leven vorm te geven. Wat gebeurt er als er verraad in het spel is? Welke afspraken gelden dan? De Jossen als het perpetuum mobile van de liefde; een fysiek/visueel theaterstuk vol hilariteit dat gaat over samenzijn, afscheid nemen en oprechtheid. 30 minuten - 2 Fringe Munten

De Blinden

Theatergroep Moederliefde

Theatergroep Rocky Amaretto

Theatergroep Vals Plat

‘Mooie Dingen’ is een poëtische voorstelling. Het publiek wordt meegesleept, er zijn afwisselend concrete, abstracte en (zwart)humoristische scènes en het keert altijd terug naar de kern: het gedicht. De collage van scènes schijnt steeds een nieuw licht op de woorden van het gedicht. Rocky Amaretto is getraind in het opbouwen van een evenwichtige en gevarieerde voorstelling. Elke voorstelling is uniek! 30 minuten - 1 Fringe Munt

Generatie Y: eindeloze mogelijkheden. Maar verwachtingen en keuzestress tornen aan de identiteit van jonge mensen. Wat betekent een keuze, als alles kan? Het publiek wordt meegenomen in de ontsnappingspoging van twee jonge figuren aan de verwachtingen van de wereld: deze voorstelling gaat over hen. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Mooie Dingen

Theatergroep Monotremata

HET VEGE LIJF

Theatergezelschap Mar&Co

Theater La Loupe

Wie kent het verhaal niet: ‘Een spookschip dat voer over de woeste wateren bij Kaap de Goede Hoop’. Alleen dit keer gaat het anders. Kom kijken en luisteren naar deze bijzondere versie van ‘De Vliegende Hollander’. Vlieg, uuuhh… vaar jij mee? Een vreemde vliegensvlugge voorstelling waarbij jij misschien wordt verleid om mee te doen. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar én hun ouders. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Een heerlijke muzikale horrorkomedie over het huwelijk. Misverstanden, hersenspinsels en intriges vieren hoogtij. Hoe verzuurd kan het worden als je het laat rotten. Het publiek komt in deze rollercoaster in aanraking met zijn donkere kanten, gaat door schaamte heen en komt uit bij de schaterlach. ‘Verzuurd met Maden’ is geschikt voor 16+. Wij wensen u een prettige reis! 30 minuten - 2 Fringe Munten

De Vliegende Hollander

Verzuurd met Maden

Theatergroep Rocky Amaretto


The Mycah Principle

Tim Horsting en Sander Reimink

Toneelgroep Dender

Muziek met een verhaal. Eigenzinnige luisterliedjes om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Maar wat is werkelijkheid? Wat is echt? ‘Authentically Yours’ is de voorstelling van The Mycah Principle, het eigenwerkproject van Maaike Breijman (The Dutch Kate Bush) en Remco Engels. Zij brengen een intiem concert met als thema hun zoektocht naar echtheid. De nummers gaan over mensen en over het lot. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Corpus Diem speelt zich volledig af rondom een doodskist. Een begrafenisondernemer en zijn lijk. Samen maken zij een surrealistische reis waarin ze beseffen dat ze meer op elkaar lijken dan verwacht. Door komische, poëtische en muzikale hoogtepunten komen ze er uiteindelijk achter dat deze eeuwige reis voor één van hen de laatste zal zijn. Tim Horsting en Sander Reimink wisselen elkaar af waardoor elke voorstelling eindigt zoals deze begint maar met de rollen omgedraaid. Doorlopend – Gratis

Knapzak is cartoontheater over twee keurige mannen: ze steken hun hand uit in het verkeer, zwemmen nooit in open water en gooien geen prulletjes op straat. Toch gaan ze per ongeluk dood. Dat pikken ze niet. Ze gaan op zoek naar een hogere macht die hen kan helpen. Spelend, dansend en tekenend nemen de mannen van Dender je mee op een avontuur vol onverwachte wendingen en een vreemd liedje. 30 minuten - 2 Fringe Munten

Authentically Yours

Toneelgroep Naakt

Because you have to be asleep to believe in it We staan in de rij op de kade in de haven van Rotterdam, waar De Nieuw Amsterdam in 1956 straks vertrekt naar Amerika. Een fysieke voorstelling over vier wachtende mensen, voor een moment veroordeeld tot elkaar. Alle vier in de rij voor de Holland Amerika Lijn. Alle vier op zoek naar een nieuw begin. Maar wie of wat zit er eigenlijk op ons te wachten, daar aan die overkant? Valt er nog wel wat te dromen? 15 minuten - 1 Fringe Munt

V

Corpus Diem

U

Knapzak

UGO

UGO 2.0, de haat-liefdeverhouding tussen twee Singer-Songwriters UGO 2.0. Dat volgt op de 1.0 versie. De versie die ging voor landelijke bekendheid en eeuwige roem. En dat lukte niet. Wat heeft er zich achter de schermen afgespeeld bij de ambitieuze mannen? Was het gewoon ‘bad luck’ of waren er andere grootheden in het spel die de weg naar de hitlijsten blokkeerden? De voorstelling vertelt het echte verhaal over ‘The Rise and Fall of UGO’. 30 minuten - 1 Fringe Munt Toneelgroep Dender

VanPlan

Vertelkring Delft

VanPlan (Winfried Deuling & Marieke Drent) combineert absurd fysiek theater met acrobatiek. Onze voorstelling ‘Trobriander’ is abstract, vervreemdend, dansant en humoristisch met sterke personages, een niet standaard man/vrouwrelatie. Deels is de voorstelling vastgelegd en deels geïmproviseerd. Er is interactie met publiek, maar ook die is vervreemdend... Nieuwsgierig? Kom maar kijken. 15 minuten – 1 Fringe Munt

De kunst van het vertellen in ere houden. Geen muziek of decors, maar een goed verhaal en een verteller die dat over weet te brengen. De verhalen zijn scheppingsverhalen, sprookjes & legenden uit vroegere tijden, volksverhalen en persoonlijke verhalen. Alles kan, als het verhaal maar een ziel heeft. De eerste voorstelling van de dag is gericht op kinderen, de tweede op volwassenen. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Vertelkring Delft vertelt...

Trobiander

UGO

Voor Galg en Rad In zak en as

‘Wij zijn niet grappig, daar is het leven te tragisch voor’ is het motto. Zwarte humor loopt als een rode draad door de tweestemmig gezongen pianoliedjes. Nieuwe liedjes over de Perfecte Moord en net iets té enthousiaste deurwaarders - al zal publieksfavoriet ‘Er Is Geen Whisky In Disneyland’ niet ontbreken. Met een muzikale stijl die beïnvloed is door pop, blues, klassiek en een vleugje ragtime. 30 minuten - 2 Fringe Munten

W Wilde Spinazie

Gewoon, een aardbei

Alles wat je zegt wordt nagesynchroniseerd of je wordt de rest van je leven op straat achtervolgd door een draaiorgel. Wat zou je kiezen? In een wereld waar we vele keuzes per dag maken gaan vijf spelers op zoek naar houvast. Ze wagen zich aan grote dilemma’s en kleine vraagstukken. Wat zou er gebeuren als we een dag geen keuzes maken? Een energieke voorstelling. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Van Plan

Wonderland Theater

World of Ludique!

Een woonkamer, twee individuen en het volk. Een conflict. Een muur wordt gebouwd, dwars door het publiek heen. De twee bestoken je met gepassioneerde betogen, waarbij je niet weet of het grappig of ernstig is. Het publiek wordt onderdeel van een rijk met zijn eigen visie, symbolen en een leider. Waar hoor jij bij? Wie wil je dat er wint? Zal de verdeeldheid worden opgeheven of geldt het recht van de sterkste? 30 minuten - 2 Fringe Munten

Speciaal voor Delft Fringe bewerkt World of Ludique! hun bekroonde muziektheatervoorstelling ‘Bezield’. Samen geven de heren hun ziel en zaligheid en beroeren zij de snaren van het hart. In de verte klinkt muziek. Laat u meevoeren door dit illustere duo en neem een intiem kijkje in hun wondere wereld, balancerend op de rand tussen werkelijkheid en waanzin. Laat u zich ook door hun bezieling raken? 30 minuten - 2 Fringe Munten

De een zijn Dood is de ander zijn Koekje

Y YMPROV

Ymprov Schuurt!

Improvisatietheater, waar schort het aan, wat schuurt er, we schaven het bij. Soms glad, meestal ruw. YMPROV maakt lange improvisaties en is iedere voorstelling anders. Je bent dus getuige van een unieke theatergebeurtenis. Ga mee in een rondrit door de hoofden van de makers. Uit hun fantasie ontstaan ter plekke verhalen met één of meer personages. Alleen de spelers, geen vangnet. 30 minuten - 1 Fringe Munt

Bezield

Wonderland Theater


Wij danken onze subsidiënten!

DANK DANK DANK Zonder jullie… geen festival. Dank!

Honderden handen maken theaterfestival Delft Fringe mogelijk. Professionals en vrijwilligers werken hard en naadloos samen om het festival tot een succes te maken. Dat begint al in september en eindigt pas wanneer op 14 juni de laatste speler heeft gespeeld. Wij danken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van Delft Fringe 2015.

Artiesten

Een festival zonder artiesten is als een aardbeientaart zonder aardbeien. Hartverwarmend hoe jullie je inzetten om een geslaagd optreden neer te zetten. Daar past een driewerf dank bij. Komt ie: dank dank dank!

Locaties

Ook al onmisbaar, al die locaties die gastvrij hun deuren openzetten voor de artiesten en voor het publiek. Daar kan je toch maar op één manier op reageren en dat is met een staande ovatie. Dat doen we nu.

Vrijwilligers Wij danken onze partners!

Onze blauwe t-shirt brigade, onze steun en toeverlaten. Jullie onverzettelijkheid vinden we ronduit prettig, ontroerend zelfs, en het ontlokt ons telkens weer een diepe buiging en een warm, lang en dankbaar applaus.

Subsidiënten en sponsors

Een festival organiseren kost geld. Veel geld eigenlijk. Zo plat is het. En dus maken we hier graag plek om onze subsidiënten en sponsors hartelijk te bedanken voor hun financiële steun, zodat we ook dit jaar weer rondkomen.

Horecapartners

Theater maakt dorstig en hongerig. Ook bij onze bezoekers gaat de liefde door de maag. En dus zijn er hapjes en drankjes (zie hieronder), verzorgd door een enthousiast team horecapartners. Dank jullie wel en… proost.

Publiek rob funcken fotografie

Een voorstelling zonder publiek is geen voorstelling. Fijn dat je komt kijken en de artiesten een hart onder de riem klapt. Er valt 11 dagen lang heel wat te beleven. Zijn we iemand vergeten? Dat spijt ons. Maar weet dat we iedereen, die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan Delft Fringe 2015, een zeer warm hart toedragen.

Tot Fringe!

HONGERIG GEWORDEN? GRAND CAFÉ DE SJEES

Bij Grand Café de Sjees is gezelligheid gegarandeerd. Met vriendelijk personeel en een sfeervolle locatie is dit de ideale plaats om heerlijk met zijn tweeën te genieten van een overheerlijke lunch, een fles bubbels met hapjes of een uitgebreid diner. Tijdens uw uitje kunt u dus genieten van zowel heerlijke gerechten als gezelligheid en sfeer. Vanaf het terras van het Grand Café heeft u een prachtig uitzicht op het stadhuis van Delft. De keuken staat garant voor heerlijke producten die met zorg zijn bereid. Zowel binnen als buiten zijn er uitgebreide menukaarten voor lunchgerechten, versnaperingen, complete diners en borrelhapjes. www.desjees.nl

BISTRO DE PIJPENLA

Op oud-Hollandse wijze een gezellig avondje uit, een lekker hapje eten, in een sfeervolle bistro aan de gracht in het historische centrum van Delft. Er zijn dagelijks wisselende specialiteiten. Hier volgen wat heerlijke smaakmakers die we in de loop der jaren steeds terug hebben laten komen. Carpaccio de Pijpenla; bereid volgens eigen recept. Voor meer heerlijke gerechten verwijzen u graag naar de website. In samenwerking met Rondvaart Delft hebben wij verschillende leuke actie’s in combinatie met een rondvaart door de prachtige grachten van Delft. www.bistrodepijpenla.nl

RESTAURANT LE MARIAGE

Welkom in Restaurant Le Mariage. Daag uw smaakpapillen uit... en laat u verrassen voor een compleet avondje uit. Door de persoonlijke service proberen wij onze gasten zoveel mogelijk tegemoet te komen. Zo is ook het gerecht ‘De Mariage’ en onze combinaties van duo hoofdgerechten ontstaan. Met deze ervaringen en de enthousiaste reacties van onze gasten, hebben wij dit nieuwe concept bedacht. En natuurlijk hebben wij ook weer onze specialiteiten en extra vegetarische gerechten buiten onze kaart. www.restaurantlemariage.nl

CAFÉ DE KOEPOORT & KO

In dit oergezellige café, vlak naast de Koepoortbrug, geniet je dagelijks van een overheerlijk drankje en hapje. Vooral het veelzijdige en smakelijke lunchaanbod heeft op Delft en omgeving een ware aantrekkingskracht. Proef het broodje met huisgemaakte eiersalade, het broodje met frisse tonijnsalade en het broodje gerookte zalm/roomkaas/rode uit. Op het heerlijke terras zit je in de zon en uit de wind, zodat het er al gauw aangenaam vertoeven is. Café Koepoort en Ko organiseert vaak evenementen, zoals klaverjasavonden, pubquizzen en optredens van verschillende artiesten. www.cafedekoepoortenko.nl

THUIS BY LADERA

Wie op recensiewebsite www.iens.nl kijkt, ontdekt dat THUIS by Ladera goed scoort met eten, service en decor. Het restaurant valt gemiddeld een 8 ten deel. Goed om te weten wanneer je tijd vrij maakt voor een brunch, lunch of avondeten. Het restaurant biedt naast een gevarieerde menukaart gratis wifi, een dubbel stopcontact voor telefoon/tablet of laptop bij elke tafel, een heerlijk tuinterras en een verschoningsruimte. Je kunt er in een gezellige, huiselijke sfeer lekker ontbijten, lunchen, dineren of gewoon even een bakkie doen. Of zoals een van de recensenten schrijft: “Ladera is een leuk en gezellig restaurant in huiselijke stijl, net buiten het centrum van Delft. De prijzen zijn eigenlijk de grootste trekker, aangezien je hier voor een hele leuke prijs lekker (en snel) kan eten”.


A13 TA GE G E ER

AN PL

GEER

VERNIEUWDE BOOGERD

ANNA

BOOGERD

BOOGERD

AGNIETEN

ST

SBRUG

WEG

WIELE GEERTRUYT V.

VAN D. MADESTR. DR.SCHAEPMANSTRAAT

ORT

TPO OOS

RAAM

R. CELLEBROERST

LAKEN RAAM

NIEUWELAAN

OOST PLEIN

WILLEM DE ZWIJGERSTR.

KANAALWEG

HI MIC

52

MIJNBO

PRINS MAURITSSTRAAT

ST. SEBASTIAAN

ASVE

M RO HT E

AN DE R

RKT NTSE T

BRABA

KOORNM KORTE GEER

DOORNIK STEEG

WIJNHA ARKT

ELFT

OUDE D

GE G EER

AC

L WESTSINGE

‘T CARTO

A. BUSERSTR.

EZELSVELDLAAN

PAD

HIPPOLY

T OUDE DELF

TUS BUURT

URFMA

HOUTTUINEN

AA T

WESTVEST

LAN

F KHO MEL

TR RS

L SINGE

E

DE

DE

OOST

NTAG

JE PLA

ORANJE STR.

SPIERING STR.

VIJVERSTR.

EIN

EN

DE GENESTETSTR.

ORAN

ST

CO

MARIA VAN OOSTERWIJCK STRAAT

RAAT

OO

29 1

J.VERKOLJE STRAAT

OOSTERST

HOUTHAAK

DE

EIN

DE

SIMONSSTRAAT

UWSTRA

WEG

YTER

E RU

EL D

OMPSTRAAT

MAERTEN TR

LAAN VAN VAN DER GAAG

KANAALWEG

KA

ROTTERDAMSEWEG

CROMMELINLAAN

RIJN-SCHIEKANAAL

ST

OI

GASTHOUDERPAD

OO

ZUIDKOLK

TOREN STR.

Z

COOMANS STR.

GASTHUISLAAN

ZUID POORT

ZUSTERLAAN

W

D UI

STRAAT

R ROM

ACHTE

AL

P

ZUIDPOORT GARAGE

HOPSTRAAT

ZUIDERSTRAAT ZUIDERGRACHT

BASTIAANS PLEIN

MARKT GARAGE

GROENLANDSE LAAN

2

YPERSTRAAT KRUIS

LEIN

M.V.REIGERS BERGSTR.

VESTEP

BASTIAAN POORT

5

BREESTRAAT CLARENSTRAAT

P

HARMENKOKSLAAN

44

STRAAT

TR

KOEPOORTSTR.

DONKERSTRAAT

27

LS

L. BRAMERSTRAAT

KOEPOORT BRUG

NIEUWE LANGENDIJK

KRUIS

GASTHUISLAAN

HAMBRUG

HO

PIETERSTR.

GASTHUISSTEEG

T TS

KETHELSTR. ZUIDWAL

GASTHUIS PLAATS

GIS

OOST INDIE PLAATS

53

CONGRE GATIEHOF

4

URSULAPLAATS

MOLSLAAN

VEST POORT

BREESTRAAT

STR.

MOLSLAAN ACHTERSACK

BARBARA STEEG

STATIONS PLEIN

HUYTER

BEESTEN MARKT

46

PARADIJSPOORT

NICKER STEEG

47

GT

40 28 AAT

WEESHUIS PLAATS

JESSE PLAATS

BURGWAL

MOLSTR

POPPESTEEG

WC

RE

55

41

V.

AE

14

T

EN

KROMSTR.

RIETVELD

TROMPETSTRAA

W

WESTERSTR.

24

.

HOVENIERSTR.

SMITSTEEG

PEPERSTRAAT

OU

BINNENWATER SLOOT

OUDE LANGENDIJK

KERKSTR.

FABRITIUSSTRAAT

WI L L E M

VLAMINGSTRAAT

VR

BUITENWATER SLOOT

36

39 MARKT

56

JOZEFSTR. V/H MOLENPOORT

11

T

19

VOLDERSGRACHT

18

17RIETVELD

43

23

JACOB GERRITSTR

AA

15WC

34

38

ND

TR

BOTERBRUG

HALSTEEG

SCHUTTERSTRAAT

LA

NS

KLOKSTEEG

6 25

DOELENTUIN

TEN UT WJ

VE

45CHOORSTRAAT

33

7

DOELEN PLEIN

50

FORTUINSTR.

VAANDELSTRAAT

OU

HUGO DE GROOTPLEIN

HA

NIEUWSTR.

PHOENIX GARAGE

TRAAT

30

8

VERMEERSTRAAT

SCHUTTERSVELD

VR

P

HUGO DE GROOTS

HEILIGE GEEST KERKHOF

MINDERBROER STR.

PAPENSTR.

BLEKER HOF

12

PHOENIXSTRAAT

.

42

PAXLAAN

32 22

OUD KERK E STR

P.DE HOOGHSTR.

L

13

STR

S LOF

ST. OLOFSLN

2

DOELENSTRAAT

REMBRANDTSTRAAT

IEKANAA

ST. O

35

TWEEMOLENTJESKADE

GRACHT

VAN DER MASTENSTR.

48DRIE AKERSSTRAAT

20

SCHOOLSTRAAT

AAN ‘T VERLAAT

9

49 VISSTRAAT

21

3

PLANTAGE BRUG

MOLENSTRAAT

VOORSTRAAT

BALJUW STEEG

51

SINGELSTRAAT

BUS STATION

OUDE D ELFT

57

GEERWEG

KANTOOR

HOEFIJZERSTEEG

VEN

SPOORSINGEL

BAGIJNHOF

NOORDERHOF

RIJN-SCH

LAAN VAN OVERVEST

37

E

EL OOSTSING

C.FOCKSTRAAT

BAGIJNESTRAAT

AG

TSOEN OOSTPLAN

54

3

ROODE LEEUW POORT

FRANSEN VAN DE PUTTE STRAAT

KLEINE BOOGERD

PLUYMPOT

RS DW A STR

DIRKL

10 26

NT

STALP AERT V

KOLK

KOLK

N

ANGE

VAN HEEMSTRASTRAAT

ANNAST RAAT

INDE NOORDE

BINNEN BOOGERD

DIRKLANGEN

T STRAA

BUITEN BOOGERD

LA

EIN

G

KAMPVELD

16

31

EP

PL

SW E

W

VERWERSDIJK

1 E AT

UW

KONINGS

RUBBER PLANTAGE

G RIN

NIE

JORI

AN

S IN T

T

ES

V SE

R

EE

G NA

AT

N

JUL

LAA IANA

NA

SS

AU

LA

AN


Naam locatie

1 Agnietenpadplein 2 Atelier Zeven 3 Woongroep Bagijnhof 4 Beestenmarkt 5 Biesieklette 6 Restaurant le Mariage 7 Food & Wine Bar Blue Inn ƒƒ 8 Boekhandel Huyser ƒƒ 9 Bousquetfabriek Hoefijzersteeg 10 Bousquetfabriek Molenstraat 11 Café de Klomp ƒƒ 12 Café Einstein ƒƒ 13 Café Barbaar ƒƒ 14 Café de Koepoort en Ko ƒƒ 15 GrandCafé de Sjees 16 Delftse Molen 17 Falie Bagijnhof Theater 18 Grand Diner Café ‘t Boterhuis ƒƒ 19 Het Konings Huys ƒƒ 20 Het Labyrint ƒƒ 21 Historisch Joris 22 Sint Agathaplein ƒƒ 23 Coffee & Crafts Kek ƒƒ 24 Koornmarkt 91 25 M edelsmeden ƒƒ 26 Molenstraat 30 27 Molslaan 121 28 Museum Paul Tètar van Elven 29 Nieuwelaan 48 30 Nieuwstraat 36 31 Noordeinde 18 32 Prinsenkwartier 33 Ray Brandstore ƒƒ 34 Rietveld Theater 35 Oude Kerk ƒƒ 36 Rossio ƒƒ 37 Schuilkerk Parochie HH Maria en Ursula ƒƒ 38 Second Story ƒƒ 39 Seven Days ƒƒ 40 Sint Jansbrug 41 Something Extra 42 Spoorsingel 28 43 Stadsboerderij Rietveld 44 THUIS by Ladera ƒƒ 45 Bakker Suikerbuik 46 Hotel Johannes Vermeer ƒƒ 47 Café Restaurant Vlaanderen ƒƒ 48 Voorstraat 26 49 Voorstraat 34b 50 Zinderin 51 Phoenixstraat 52 52 A Day Of Wonder ƒƒ 53 Congregatiegebouw 54 Bagijnetoren ƒƒ 55 Koornmarkt 48F 56 Markt 57 Mecanoo

Adres

Nieuwelaan 58 Hopstraat 5 Bagijnhof 9 Beestenmarkt Vesteplein 32 Hippolytusbuurt 10 Oude delft 125 Choorstraat 1 Hoefijzersteeg 6a Molenstraat 11C Binnenwatersloot 5 Spoorsingel 24 Sint Agathaplein 4 Oosterstraat 2 Markt 5 Phoenixstraat 112 Rietveld 49 Markt 15-17a Markt 38 Schoolstraat 28 Jorisweg 2 Sint Agathaplein Voldersgracht 27 Koornmarkt 91 Hippolytusbuurt 2 Molenstraat 30 Molslaan 121 Koornmarkt 67 Nieuwelaan 48 Nieuwstraat 36 Noordeinde 18 Sint Agathaplein 4 Wijnhaven 15 Rietveld 49 Markt 80 Oude Delft 78 Bagijnhof 23 Vrouw Juttenland 25 Oude Langedijk 7A Oude Delft 50 Oude Langendijk 36 Spoorsingel 28 Rietveld 220 Oosteinde 123 Hippolytusbuurt 24 Molslaan 18-22 Beestenmarkt 16 Voorstraat 26 Voorstraat 34b Choorstraat 47 Phoenixstraat 52 Mekelweg 5 Brabantse Turfmarkt 9 Phoenixstraat 85 Koornmarkt 48F Markt Phoenixstraat 60

ƒƒ D  eze ƒreeƒringe zijn gratis toegankelijk. Bij de overige locaties betaalt u met de Fringe Munt om de voorstelling te kunnen bezoeken.

Deelnemende Fringe-restaurants Restaurant Le Mariage Hippolytusbuurt 8, 015 212 2805 Grand Café de Sjees Markt 5, 015 214 4647 Bistro de Pijpenla Hippolytusbuurt 10, 015 212 2805 Café de Koepoort & Ko Oosterstraat 2, 015 213 26 83 THUIS by Ladera Oosteinde 123, 015 212 5950

Verkooppunten Fringe munt: 34 Rietveld Theater (festivalhart) 4 Beestenmarkt 56 Markt 32 Prinsenkwartier

Rietveld 49 Beestenmarkt Markt Sint Agathaplein

ZONE 1

PRINSENKWARTIER

Het Agathaplein is een toegankelijke, bruisende plek voor kunst, techniek en design. Op deze locatie vormt Prinsenkwartier een samenwerking met partners HYPO kunstsuper, TOP, Kadmium, Delft Design, het Collectief, Museum Prinsenhof Delft en café BAR/BAAR wat resulteert in een unieke en eigenwijze invulling voor Delft. Prinsenkwartier biedt plaats voor ontmoeten, genieten, leren, werken, kijken, kopen en ontdekken. Het is een broedplaats van activiteiten, experimenten en projecten in de stad.

BOUSQUETFABRIEK

De geschiedenis van de fabriek gaat terug tot 1693. Het betrof de zeepziederij ‘Het vergulde Hoefijser met drie Kruijsen’. In 1798 kwam het bedrijf in bezit van Isaac Bousquet. De oudste panden van het complex, een aantal pakhuizen aan de Molenstraat, stammen uit de 16e eeuw. Het bedrijf maakte luxe zeepsoorten, en ook scheerzeep en teerzeep. Zeepfabriek Bousquet staakte de productie in 2003. Na de sluiting werd het complex gerestaureerd en werden er in het complex, dat midden in het centrum van Delft ligt, appartementen gebouwd. Tijdens Delft Fringe is er de mogelijkheid om in twee van deze gerestaureerde panden een voorstelling te bekijken. De Hoefijzersteeg 6a en de Molenstraat 11c.

ZONE 2

MUSEUM PAUL TETAR VAN ELVEN

Het museum is gelegen aan de Koornmarkt 67 in Delft. Het is een 16e-eeuws woonhuis dat in de loop van de tijd is verbouwd. Van 1864 tot 1894 werd het huis bewoond door kunstschilder en verzamelaar Paul Tétar van Elven, en sinds 1927 dient het als museum voor diens collectie. Het museum bevat één van de honderd best bewaarde interieurs van Nederland. Hierdoor kan men in het museum een goede indruk krijgen van de smaak en manier van wonen van de bourgeoisie in de 19e eeuw.

VOORSTRAAT 34B

Een locatie met een bierrijke en langdurige historie. Tot 1922 en eeuwen daarvoor (in ieder geval vanaf 1536, maar de geschiedenis is niet volledig bekend) fungeerde Voorstraat 34b namelijk als bierbrouwerij ‘de gekroonde P’. Na 1922 bood de voormalige brouwerij onderdak aan achtereenvolgens orgelbouwer en pianohandel Hees & Co, de distilleerderij en drankengroothandel van de firma Hellebrekers en tenslotte de bakkerij Van den Berg (‘Kees bakt het zelf’). Tegenwoordig doet het pand dien als Gereedschappen Museum.

ZONE 3

HISTORISCH JORIS

Historisch Joris is de naam van de activiteiten die zich afspelen in het oude hoofdgebouw van het voormalig Sint Joris Gasthuis. Dit monumentale pand is het enige dat overgebleven is van het oude gesticht, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 14e eeuw. Een historische plek die een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van de stad Delft en in de geschiedenis van de psychiatrie in de regio. Op dit moment wordt achter de deuren hard gewerkt om op een goede manier invulling te geven aan de drie pijlers van Historisch Joris: historie, kunst en cultuur.

STADBOERDERIJ RIETVELD

In de 17e eeuw was dit een plateelbakkerij met de naam ‘De vergulde bloempot’. In 1890 is het tot zijn huidige vorm opgeknapt en werd het gebruikt als boerderij. Het voorste huis is altijd bewoond, achter waren stallen en land voor de koeien. De laatste boer, Willem Meyer, is er 1978 mee gestopt en het is toen overgegaan naar zijn dochter die er alleen nog maar heeft gewoond. Op 16 juni 2000 is het gekocht door een woongroep, die er nog steeds inzit, en helemaal verbouwd tot de stadsboerderij zoals hij nu is. Het voorste deel aan het Rietveld is het gezamenlijke deel en de oude stallen zijn helemaal omgebouwd tot aparte woonhuizen.


BEDANKT EN TOT FRINGE! DELFTFRINGE.NL

Programmakrant Delft Fringe 2015  
Advertisement