Folder vrijwilligerswerking

Page 1

Vrijwilligerswerking


Welkom De Korenbloem wil als organisatie een partner zijn in de zorg en ondersteuning van alle gebruikers. Het totaal pakket van de verschillende zorg- en woonvormen moet een antwoord geven op alle noden en vragen van onze doelgroepen nl. de buurt, jonge personen met dementie en/of zorg en ouderen.

Onze werking In een familiale en huiselijke sfeer willen we iedere gebruiker met respect en geborgenheid en volgens de eigen behoeftes benaderen. In een kleinschalige omgeving streven we naar het bevorderen van sociale contacten, stimuleren we de zelfredzaamheid en bieden we zinvolle dagbesteding aan. De actieve betrokkenheid van familie en vrijwilligers zien we in de totale organisatie als een ondersteuning en een grote meerwaarde. De Korenbloem durft vernieuwend te denken zowel in aanbod als in ondersteuning met als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren. Extra troeven zijn de eigen warme keuken en de centraal gelegen grote parktuin die het hart van de site is.


Aanbod

voor vrijwilligers en familie De werking van de Korenbloem wordt op alle niveaus ondersteund door vrijwilligers en familieleden. Zij zorgen voor een meerwaarde binnen al onze woon- en zorgvormen. Bij interesse in het vrijwilligerswerk, gaan we samen op zoek naar welke vorm van vrijwilligen het beste bij u past. Hierbij is een eigen inbreng steeds welkom. In deze zoektocht staan de eigen interesses en talenten van de vrijwilliger centraal.

“Kom vrijwilligen in de Korenbloem en maak mee het verschil” Mogelijke taken die u kunt opnemen: barmedewerker, hulp in de keuken, hulp bij vervoers- en onderhoudsdienst van de busjes, begeleiding bij uitstappen, ondersteuning van de leefgroepwerking Familieleden worden vanaf het eerste contact tussen de gebruiker en de Korenbloem een betrokken partij. Familie is in de eerste plaats een belangrijke bron van informatie voor de medewerkers. Daarnaast kan de familie de opname mee ondersteunen en tijdens het verblijf van de gebruiker steeds participeren. Dit kan door het begeleiden van activititeiten, hulp bieden op de leefgroep, mee gaan op uitstap,...

“Wonen en leven staat in de Korenbloem centraal”


het Portiek Een lokaal dienstencentrum dat ondersteuning aanbiedt en activiteiten organiseert voor buurtbewoners.

Woon- en begeleidingsvormen voor jonge personen met dementie en/of zorg.

de Korenbloem Pieter de Conincklaan 12 8500 Kortrijk 056 26 01 01 socialedienst@dekorenbloem.net I www.dekorenbloem.net I

@deKorenbloem

Woon- en begeleidingsvormen voor ouderen.