Page 1

Augustus 2010

be

Esprit Kids 2010-2011

Gsm´s in de ban van de muziek... De iPhone, een succes in BelgiÍ


40 jaar

Range Rover De Range Rover was de eerste auto ter wereld die zowel on- als offroad even goed presteerde en die beslist tot de allerbelangrijkste auto’s uit de geschiedenis van de automobiel kan worden gerekend. Het was de eerste luxueuze vierwielaangedreven auto met volledige 4x4-capaciteiten en vormde een mijlpaal in de ontwikkeling van de SUV (Sport Utility Vehicle). Er zijn drie generaties van de Range Rover. Het originele model, dat nu bekend staat als de Classic, werd in 1970 geïntroduceerd en bleef meer dan 25 jaar in productie; een periode waarin meerdere varianten werden geïntroduceerd en ontelbare verbeteringen werden doorgevoerd. De tweede generatie, ook wel bekend als de P38a, kwam in 1994 op de markt en werd in 2001 opgevolgd door het huidige model. Het grote en voortdurende succes van de Range Rover zorgde ervoor dat andere premium autofabrikanten e v e n e e n s geïnteresseerd raakten in de groeiende markt voor luxueuze SUV’s. De jongste generatie onderscheidt zich jaar na jaar door grotere verkoopaantallen dan zijn voorgangers en geniet wereldwijd een enorme populariteit. De Range Rover blijft de ultieme keuze voor luxueuze SUV-kopers over de hele wereld: van Amsterdam tot Athene, van London tot Los Angeles, van Sydney tot Shanghai en van Turijn tot Tokyo.


“De Range Rover is eigenlijk vier auto’s in één’, stelt Phil Popham, managing director van Land Rover. “Het is een luxueuze personenauto voor dagelijks gebruik; een luxueuze vrijetijdsauto die overal ter wereld thuis is, van snelweg tot ‘geenweg’; een ‘high performance’ auto voor het snel afleggen van grote afstanden; en natuurlijk een overvalste terreinauto met ongeëvenaarde capaciteiten in zijn klasse.” Van royalty tot politici, van popsterren tot bergbeklimmers, van voetballers tot hereboeren, van managers tot modeontwerpers – de Range Rover heeft altijd een brede klantenkring aangesproken. In 2005 werd met de Range Rover Sport een tweede modellijn geïntroduceerd, die was gericht op kopers met een voorliefde voor een sportiever rijgedrag. Ook dit model bleek een groot succes en was in 2007 zelfs het meest verkochte Land Rover model. Later dit jaar wordt de Range Rover familie uitgebreid met een derde modellijn. Dit nieuwe model wordt kleiner, lichter en zuiniger en sluit perfect aan op het streven van het merk Range Rover naar grotere duurzaamheid. Maar ondanks het compactere formaat, zal het nieuwe model niet minder premium, niet minder luxueus en niet minder speciaal zijn dan de andere Range Rover modellen.


Exclusieve diensten Mobistar ADSL Max6: thuis surfen waar je wil Zonder een Belgacom-abonnement te betalen. gratis activatie inbegrepen Livebox (wiÞ -modem) 35 GB surfplezier inbegrepen of om meer dan 35 Þ lms, 5000 liedjes in mp3-formaat of 10000 foto´s per maand te downloaden.

25 € per mnd

Mobistar Livebox¨

Slech t

Nog sneller en meer volume? Ontdek onze optie ADSL Max16. Je surft 3x zo snel en beschikt over 2x zoveel downloadvolume.

5€

per m

s

aand

Mobistar ADSL Max6 + Voice: voordelig surfen en bellen Je belt en surft draadloos. Je behoudt je huidige telefoonnummer en bovendien betaal je geen Belgacom-abonnement meer. Je krijgt al de voordelen van Mobistar ADSL Max6 en: 1 gratis draadloos telefoontoestel e xtra diensten: Voice Mail, Second Call, Call Forwarding, enz. ...

28€

per maand

Slech t

Minder duur bellen naar alle vaste lijnen? 7€ p Als je veel naar vaste lijnen in Belgi‘ belt, kies dan voor er maand de optie Anytime. 40 uur bellen per maand naar vaste lijnen (uitgezonderd speciale nummers).

s

Internet Home&Away: thuis en onderweg Alle voordelen van Mobistar ADSL Max6 en Internet Everywhere Daily in 1 formule, om thuis en onderweg te surfen. Geniet van onze extra promo: een Internet Everywhere Daily-abonnement gedurende 12 maanden.

Meer info in de brochure in de winkel. Promovoorwaarden zie p. 30

25 € + 1€

/maand

per dag dat je surft

Mobistar Livebox¨


Witte Kubushuizen in Japan... Het Parallel Huis van Fumihito Hisanari is Simpel en Chic Door het minimalisme in zijn uiterste vorm toe te passen heeft de Japanse architect Fumihito Hisanari dit witte (doos)huis ontworpen en de naam “Parallel house� kreeg. Dit ontwerp is een eengezinswoning gebouwd in de Kagawa regio van Japan. Het licht stroomt vooral via het dak binnen en het luchtige interieur maakt van wat een claustrofobisch huis zou zijn een open ruimtelijke plaats. Het Parallel huis is eigenlijk een huis met 2 verdiepingen gebouwd binnen een houten geraamte en is binnenin veel ruimer dan je ooit zou denken!

digital magazine


De iPhone, een succes in België Volgens cijfers die La Libre Belgique eind mei bekend heeft gemaakt – cijfers die de gegevens van de drie voornaamste mobiele operatoren in België overigens bevestigen – zouden er meer dan 150 000 iPhones in omloop zijn in België. 30 % van de toestellen zou buiten het officiële verkoopkanaal (via Mobistar, exclusieve verdeler voor België) om zijn verkocht. Drie jaar na zijn lancering – twee jaar voor België! – is 50 % van de smartphones die in ons land verkocht werd een iPhone. Van de 7,5 miljoen toestellen die in ons land verkocht werden, is slechts 5 % een smartphone, zonder daarbij een onderscheid te maken tussen de merken. En België is top wat de iPhone – en nu ook de iPad – betreft: SABAM en Apple hebben, in samenwerking met het bedrijf AppSolution, een overeenkomst gesloten waardoor het mogelijk is om muziek en boeken van Belgische artiesten en auteurs via iTunes of de iBookStore te downloaden tegen een prijs van 0,79 tot 5,99 euro. Bron: Hello Nieuws Mobistar

Gsm´s in de ban van de muziek... Uit een studie uitgevoerd door Comscore blijkt dat in veel landen – waaronder Frankrijk, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk – het gebruik van de gsm als mp3-speler aan een stevige opmars bezig is. 28,4 % van de Europeanen zou al zijn goede oude iPod ingeruild hebben voor een smartphone met muziekfunctie. Naar schatting 54 miljoen mensen hebben dit jaar dus naar muziek geluisterd op hun smartphone: dat is 10 % meer dan een jaartje geleden. Spanje voert de lijst aan: meer dan 30 % van de bevolking luistert er naar muziek op zijn gsm, tegenover 21 % in Italië. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten spreekt men slechts van 13,2 % van de bevolking. Als je naar muziek luistert, download je toch veel? Niet noodzakelijk. Wat de Europese verkoop betreft, staat Duitsland op kop: 1 miljoen Duitsers hebben dit jaar muziek rechtstreeks op hun gsm gedownload, een stijging van 102 %. Uit de studie van Comscore blijkt dat mensen die hun gsm gebruiken om naar muziek te luisteren het meest geneigd zijn om mobiel te surfen. Zij downloaden dus muziek rechtstreeks op hun smartphone zonder dat ze die eerst op een computer downloaden. Die muziek kan gedownload worden via operatoren (op de portaalwebsite van Mobistar ‘Orange World’ kan je verschillende liedjes downloaden) of via onlinediensten die op de gsm’s of smartphones geïnstalleerd zijn. In ons land zijn er drie producenten die zich distantiëren: Apple en zijn iPhone, Sony Ericsson en de dienst Playnow Arena, en ten slotte BlackBerry die met 7digital.be eveneens over een downloadshop beschikt. Noch Samsung, noch Nokia biedt momenteel een equivalent aan in België, al zou dat niet lang meer op zich laten wachten.

Bron: Hello Nieuws Mobistar


Vakantie... Gratis toegang Kasteel Hoensbroek Tijdens de Open Monumentendagen in Nederland zaterdag 11 en zondag 12 september kunt u Kasteel Hoensbroek gratis bezoeken, een mooie gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met dit historische gebouw. Dat kan op beide dagen tussen 10 en 17.30 uur. Wanneer u tevens het zandsculpturenfestival wilt bezoeken betaalt u hiervoor een toeslag. Kasteel Hoensbroek Kasteel Hoensbroek is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. Het ademt de sfeer van verre verledens en grote avonturen met zijn grachten, de geheime kamer, middeleeuwse toren (donjon) en sfeervolle balzaal. Het kasteel is prima toegankelijk, er is zelfs een aparte lift voor wie minder goed ter been is. Zandsculpturen festival Bij het kasteel vindt tevens het grootste historische zandsculpturen festival van Nederland plaats. U ziet onder meer topkastelen en ridders gemaakt uit zand. Wanneer u dit evenement wilt bezoeken betaalt u de reguliere entree voor dit evenement.

De Koninck eigendom van de Duvel! Brouwerij De Koninck, bekend van het 'Bolleke Koninck', wordt volledig overgenomen door Duvel Moortgat. De Antwerpse brouwerij was al lang op zoek naar een overnemer. Als kleine brouwerij was het moeilijk op boksen tegen de grote spelers. Ook het Nederlandse Heineken had een bod uitgebracht. Bij De Koninck is men tevreden met de overname door Duvel Moortgat blijft tenslotte een brouwerij uit het Antwerpse. Dankzij de overname krijgt Duvel Moortgat ook heel wat vastgoed in handen. Het gaat onder meer om de site van de brouwerij De Koninck en 63 horecapanden, waaronder het bekende cafĂŠ 'Den Engel' op de Grote Markt van Antwerpen. Daarnaast wordt ook bierhandel Brouwerij De Valk uit Wijnegem, die dagelijks levert aan honderden cafĂŠs en restaurants, eigendom van Duvel Moortgat.


Mobiel Internet

Business

Onderweg surfen en mailen

0,

00

*

197,52 € (239 € btw inbegrepen)

**

Internet Everywhere Mobiel internet op uw laptop Met de usb-modem en Internet Everywhere kan u altijd op het internet, waar u ook bent.

Supervoordelen altijd en overal toegang tot uw professionele data gebruiksklaar in enkele minuten met de eenvoudige interface krijgt u snel toegang tot internet met eender welke laptop of pc Internet Everywhere werkt ook op Mac aanbevolen voor occassioneel professioneel gebruik.

*

GRATIS bij aansluiting van een Blackberry dienst of Internet Everywher optie , contractduur 24maanden.

!

op uw pc & Blackberry

**

GRATIS bij minimum 2 Blackberry Mobistar diensten en of contracten (24maanden duur)

Dit voordeel is niet van toepassing in onze Mobistar centers enkel via onze Business Sales team. admin@twobrax.com – Gsm 0497 804631


iPhone-applicatie om het cafébezoek leuker te maken

Jupiler lanceert als eerste biermerk een iPhone-applicatie om het cafébezoek leuker te maken. Zo is de Jupiler Bartenderapplicatie een gratis tool die het bestellen op café heel wat makkelijker maakt. De applicatie, waarmee je de bestelling bij kunt houden door op icoontjes te klikken, is gratis te downloaden via de Apple Store:

Knokke - Blankenberge - Oostende - Middelkerke - Nieuwpoort

Steeds een center in uw buurt! Nieuwpoort Albert I laan 153-155

050-684122

050-627250

059-434022 059-434122

058-620731

059-511670


WAT IS

! ! w u w Niieeu

d d u u g o g n i l n t i t u C mppu

Cloud Computing kan je vergelijken met gaan eten à la carte. Bij deze techniek gaat het er namelijk om dat jouw computer zich aanpast aan je wensen: op piekmomenten heb je immers meer power nodig en die power moet van je server(s) komen. Met cloud computing is het mogelijk om 'op afroep’ (ook cloud hosting genoemd) beroep te doen op meerdere servers zodat jouw capaciteitsprobleem is opgelost en de toegang tot (bijvoorbeeld) je website is gegarandeerd. Het grote voordeel van Cloud Computing is kostenbesparing: omdat je alleen maar betaalt voor hetgeen je verbruikt, bespaar je met cloud computing vanzelfsprekend aanzienlijke kosten. Aldus heb je ook geen (dure) ‘noodservers’ meer nodig voor het geval er iets gebeurt met jouw systeem.

N

co om c

Vier belangrijke vragen voor jij die stap durft te zetten. 1.Hoort het bij de core business? 2.Worden er kosten mee bespaard? 3.Lost het bestaande problemen op? 4.Is het vertrouwen er? Lees er alles over op onze website...

Knokke - Blankenberge - Oostende - Middelkerke - Nieuwpoort


Esprit KIDS 2010-2011 Jonge, rockende rebellen, high school heroes, mini-avonturiers, sportkampioenen en feestbeesten met een Sergeant Pepper-look – Esprit Kids zet de kleintjes in het zonnetje met de collectie Najaar/Feestdagen 2010/2011. Alle trendthema's zijn op een prachtige manier vertaald naar de kleding voor Newborn, Baby, Mini en edc youth.


op! we bsh

Nieuw! Knokke - Blankenberge - Oostende - Middelkerke - Nieuwpoort

f

20€

Bek ijk o

nze

2º handstoestellen

van a

Je mobiele verzekering. je gsm altijd verzekerd tegen diefstal of schade. Wat zit er inbegrepen in je formule? me chanisch defect ac cidentele schade door vallen of stoten sc hade door vloeistoffen be perkte diefstal (met duidelijke sporen van inbraak) frauduleuze gesprekskosten: tot 500 € accesoires : tot 150€ we reldwijd verzekerd franchise : 15€.

vanaf

4€

per maand


Fun to surf!

Knokke - Blankenberge - Oostende - Middelkerke - Nieuwpoort

Haal meer uit je gsm en surf naar je favoriete sites zoals Netlog en Facebook. Zo ben je altijd mee!

119€

89€ ,99

,99

99Û ,99

SAR R 0,85 5

LG KS360

SAR 0,99

LG Cookie Fresh

f ototoestel: 2 megapixels mp3-speler bluetooth videospeler volledig azertytoetsenbord Extra: een stereo-oortje, een usb-kabel Ook beschikbaar in blauw.

fototoestel: 2 megapixels m p3-speler lbuetooth m f -radio Extra: een stereo-oortje Ook beschikbaar in zilver en paars. Exclusief in je Mobistar Center.

w Nieu

!

99€ ,99

Ideaal met het My25-tariefplan Žn de MyMusic-voordelen!

SAR nc

119 minuten bellen naar alle netwerken op elk moment, ongelimiteerd sms'en Žn 50 MB om te surfen (indien contract van 24 maanden) of neem de optie Mail&Surf Basic met 50 MB (5 Û /maand)

f ototoestel: 2 megapixels met 4x zoom mp3-speler fm-radio bluetooth v olledig azertytoetsenbord

59€ SAR 0,66

Alcatel OT-708 A f ototoestel: 1.3 megapixels m p3-speler m f -radio lbuetooth m ms Extra: een stereo-oortje Ext Exclusief in Exc je M Mobistar Center.

LG KS365

99€ ,99

SAR 0,72

LG Cookie KP501 f ototoestel: 3 megapixels m p3-speler m f -radio lbuetooth ivdeospeler Extra: een stereo-oortje, een usb-kabel


magazine gita- laug di july ust - sep

ber 2010

st - septem

july - augu

tember 2010 digital magazine july -

augu

st - s

eptem

ber 2

010

digita

l mag

interior

interi

or

le interior lifesty archite re

architectu

azine

cture

arch lifestyle itecture

lifest

yle

Het nieuwe interieur en architectuur tijdschrift met nieuws uit de gehele wereld!

ARCHITECTURE SECOND HOME INTERIOR DESIGN

GARDENS Registreer en ontvang VivirHome gratis! (engelstalig)

www.vivirhome.com


NU RESERVEREN... Op 7 juni 2010 presenteerde Steve Jobs de opvolger van de 3GS op het WWDC. Uniek was deze keer dat al erg veel informatie vooraf was uitgelekt. Hierdoor doken er op verschillende plaatsen op het internet foto’s en filmpjes van deze nieuwe smartphone van Apple op.

De iPhone 4 is de meest geavanceerde mobiele telefoon die er momenteel verkrijgbaar is. De specificaties zijn ronduit revolutionair te noemen. In de tabel hieronder geven wij een overzicht van alle belangrijke specificaties. Naast deze hardwarematige specificaties zijn er ook een groot aantal softwarematige eigenschappen in het iOS 4 besturingssysteem te noemen die de iPhone 4 tot een van de meest aantrekkelijke toestellen maken.

iPhone 4 Algemeen Besturingssysteem iOS 4 Afmetingen 115.2 x 58.6x 9.3 mm Gewicht 137 gram Spreektijd 840 Minuten 2G of 420 Minuten 3G Standbytijd 300 uur Batterij Ingebouwde oplaadbare lithium-ion accu Netwerk & Connecties Frequenties 850, 900, 1800, 1900 en 2100 Mhz Netwerk 3G, EDGE, UMTS en HSDPA Bluetooth, Wi-Fi iPhone 4 Scherm Grootte 3.5 inch Resolutie 960 x 640 (326ppi) Contrast Ratio 800:1 (HD kwaliteit iPhone 4 Camera Megapixels 5 megapixels Zoom, digitaal Flitser, LED flitser Autofocus, Film HD kwaliteit 720p 30 frames per seconde Extra front camera, tweede camera aan voorzijde voor videobellen

nu reserveren

iPhone 4 Multimedia Navigatie Audio met onder andere MP3 en WAV Video met onder andere MP4 en MPEG Knokke - Blankenberge - Oostende - Middelkerke - Nieuwpoort


Nieuwe boeken... en 30 andere vragen over het menselijke brein Waarom kunnen wij praten en onze directe neef - de chimpansee niet? Hangt intelligentie enkel en alleen af van de grootte van het brein? Waarom hebben sommige mensen een uitzonderlijk geheugen en vergeten anderen alles na vijf minuten? Hoe komen illusies tot stand? En hoe kunnen we het placebo-effect neurologisch verklaren? Neuroloog Laurent Cohen beantwoordt op een heel toegankelijke en humoristische manier vragen die iedereen zich wel eens stelt over onze menselijke hersenen. Laurent Cohen is hoogleraar neurologie aan het universitair ziekenhuis La Pitié Salpêtrière in Parijs. Hij weet wetenschappelijke kennis op een heel toegankelijke en humoristische manier te vertalen naar een breed publiek.

Uitgeverij Lannoo 17,95€

Alles is een verhaal Jean Philip De Tender maakt al meer dan 20 jaar televisie bij de VRT. De laatste drie jaar staat hij aan het roer van Eén. Tot hij op een dag besefte dat hij geen televisie maakt maar verhalen brengt. Hij is ervan overtuigd dat er een verhaal schuilt in alles en iedereen. Dit boek inspireert om zelf op zoek te gaan naar verhalen. Ook naar het verhaal in jezelf. Bij de lancering van dit boek hoort een gloednieuwe blog: allesiseenverhaal.be. Want ook nà de verschijning van het boek blijven er interessante en opmerkelijke verhalen te vertellen. Op de blog vind je ook een inkijkexemplaar.

inkijk exemplaar... Uitgeverij Lannoo 22,50€

Knokke - Blankenberge - Oostende - Middelkerke - Nieuwpoort


www.romeojuliette.be


Knokke - Blankenberge - Oostende - Middelkerke - Nieuwpoort

Steeds een center in uw buurt! Nieuwpoort Albert I laan 153-155

050-684122

050-627250

059-434022 059-434122

058-620731

059-511670

Gratis abonneren

Dank je om dit tijdschrift naar zo veel mogelijk vrienden door te mailen.

be

Desktopguides Tenerife X1309343E Granadilla de Abona- España Publiciteit +34-658-905539 info@desktopguides.com

Adverteren of nieuwe producten aanbieden via Vivir.be! Vivir.be is auteursrechterlijk beschermd. Wenst U artikels te scannen, kopiëren, digitaal op te slaan of commercieel te gebruiken, vraag dan eerst toestemming via info@desktopguides.com. ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN

Publicado online desde España. Usted esta visitando una página Internet Española.

vivir aug 2010  

digitaal tijdschrift met lifestyle informatie en gsm nieuws

Advertisement