Page 1

Afgiftekantoor 3200 Aarschot 1

Tweemaandelijks tijdschrift

Herfst- en Kerstvakantie 2011

Jaargang 17 nr 4 oktober 2011


Beste Grabbelpassers, Vakantieclubbers, ouders, Voor u ligt het laatste Grabbelpasprogramma van dit jaar. Ook tijdens de herfst- en kerstvakantie proberen we voor de kids en tieners een zinvol vrijetijdsaanbod op poten te zetten. 2011 was een spetterend Grabbelpas- en Vakantieclubjaar. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om u als ouder te danken voor het vertrouwen. Een goede communicatie en relatie met de ouders vinden wij belangrijk. We staan open voor uw suggesties en opmerkingen. Langs deze weg wil ik ook de monitoren bedanken voor de inspanningen en het enthousiast volmaken van de lange werk-speel-dagen. Wij willen u wijzen op enkele vakantiedagen voor het jeugdcentrumteam. Herfstvakantie: 1 en 2 november Kerstvakantie: 26 en 30 december – 2 januari Verder wens ik u en de kids een prettige en gezellige herfst- en kerstvakantie. Met vriendelijke groeten Els Vinckx Schepen van Jeugd

Inhoud Herfst- en Kerstbrochure Voorwoord Schepen Handige weetjes Wat is Vakantieclub De geboden van de Grabbelpas Grabbelpasprogramma: herfstvakantie Grabbelpasprogramma: kerstvakantie Sfeerbeelden van de zomer

2

p2 p3 p4 p6 p8 p 12 p 19


Handige weetjes Kei Kassei In deze brochure vind je een handig overzicht van wat je in je vrije tijd kan doen in Aarschot. Voetbal je graag, teken je het liefst, is dansen je favoriete bezigheid of hou je van ravotten… voor alles en nog wat kan je terecht in de “Kei Kassei”! De Keikasseifiguurtjes zul je overal tegenkomen. Waar is dat goed voor? Kei Kassei betekent kindvriendelijk. Met andere woorden zie je deze kasseifiguurtjes bij een activiteit, dan mag je er zeker van zijn dat ze geschikt is voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Als een activiteit voor een specifieke leeftijdsgroep bedoeld is, zal dit zeker vermeld staan. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Verloren voorwerpen Tijdens de zomer zijn er 100’den voorwerpen achtergebleven, broeken, tshirts, schoenen, rugzakjes, brooddozen.. Er zijn zelfs rugzakken en kledingstukken verwisseld van eigenaar! Kijk dit goed na. -alle verloren voorwerpen blijven tot 4 november in JC De Klinker^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Wij willen u wijzen op enkele vakantiedagen voor het jeugdcentrumteam. Herfstvakantie: 1 en 2 november Kerstvakantie: 26 en 30 december – 2 januari ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Zondag 16 oktober Supervlieg landt weer in Aarschot! Supervlieg is een bruisende familie- en gezinshappening vol met kunsten en kunstjes voor kinderen van 3 tot 12 jaar en hun mama’s, papa’s, oma’s en opa’s, ooms en tantes, peters, meters en andere vrienden en vriendinnen. Supervlieg is vooral ook proeven van het beste dat Aarschot te bieden heeft aan Cultuur op kindermaat: spannende voorstellingen, leuke workshops, gekke straatanimatie en ongewone gebeurtenissen. Om helemaal cultureluurs van te worden! Hou de folder in’t oog! Meer info: 016 56 62 24 (JC De Klinker) of 016 56 48 24 (CC Het Gasthuis)

3


Wat is Vakantieclub VAKANTIECLUB Speelplein voor kids van 3 tot 12 jaar Spelen, spelen, spelen en nog eens spelen in de vorm van spelletjes, uitstappen, toneel, sport, knutselen, koken, ravotten, vriendjes maken,… De monitoren staan de kids vol ongeduld op te wachten om van elke vakantieclubdag een feest te maken!

Waar vind je ons? Onze lokalen bevinden zich in: Huis Verdonck Testeltsesteenweg 29 te Langdorp Hoe oud moet je zijn? Je kan bij de vakantieclub terecht vanaf 3 jaar . De kinderen moeten zindelijk zijn. Je bent welkom tot en met 12 jaar.

Uren + dagindeling De deuren zijn open vanaf 7u00 en sluiten om 18u00. Kinderen kunnen enkel gebracht en afgehaald worden op volgende momenten, gelieve hier rekening mee te houden: 7u00 tot 9u15 12u30 tot 13u30 15u45 tot 18u00

Dagprogramma De kinderen stellen tijdens het openingsmoment hun eigen dag samen. Per dagdeel kan je kiezen tussen een atelier (knutselen, koken,…), een spel of vrij spel.

Dagindeling: 7u00: deuren open – vrij spel 9u15: openingsmoment + start programma 10u00: pauze (tijd voor een 10-uurtje) 10u30: programma 12u30: eten + vrij spel 13u30: programma 15u30: afsluitmoment van de dag 15u45: 4-uurtje 16u00: vrij spel 18u00: deuren sluiten 4

Wat is vrij spel?I In het materiaalwinkeltje kunnen kinderen materiaal verkrijgen. Tijdens het vrij spel spelen kinderen samen met de monitoren wat ze zelf willen. In de ochtend, middag en avond is er voor alle kinderen vrij spel.


Wat is een atelier? Per dagdeel kunnen kinderen kiezen voor een atelier. Een atelier kan zijn: koken, knutselen, theater, zingen,…. De monitoren geven meer uitleg tijdens het openingsmoment.

Wat is het spelmoment? Per dagdeel kunnen kinderen kiezen voor een spel. Dit kan gaan van ruwe spelen tot gezelschapsspelen. Dit kan buiten, binnen of in het bos doorgaan. De monitoren geven meer uitleg tijdens de opening.

De prijs Inwoner Aarschot € 3,50 voor een hele dag - € 2,50 voor een halve dag

Niet inwoner Aarschot € 6 voor een hele dag - € 3,50 voor een halve dag

Eten en drinken? Boterhammen en een vieruurtje niet vergeten! Een drankkaart kun je voor € 5,00 aanschaffen, hiermee hebben de kids recht op 10 drankjes, voor € 2,50 kunnen er 5 drankjes gedronken worden. Kledij! De Vakantieclub staat voor spelen, spelen en nog eens spelen. Voorzie kledij die vuil mag worden.

Geld – gsm! Extra centjes meebrengen is niet nodig. Je betaalt voor de activiteit een bijdrage dewelke alle uitgaven dekt. De kinderen mogen tijdens de activiteiten niets aankopen. Er worden vaak nutteloze spullen, souvenirs en snoep gekocht. Het gebruik van een gsm (of videospelletjes) is verboden. Wordt er toch iets ontdekt dan worden deze spullen in de voorziene enveloppen opgeborgen tot na de activiteit.

Medicatie Medicatie kan enkel toegediend worden na schriftelijke toestemming van de ouders. In geen geval zal een monitor een pijnstiller of behandelende medicatie toedienen zonder toestemming.

Betaling Inschrijven voor de Vakantieclub en Grabbelpas is verplicht en gebeurt in Jeugdcentrum De Klinker (en alleen daar). Inschrijvingen zijn pas definitief na betaling. Tijdens de inschrijving ontvang je een factuur of bij contante betaling een betalingsbewijs.

5


De geboden van de Grabbelpas Hoe inschrijven? Om deel te nemen aan een Grabbelpas-activiteit moet je een Grabbelpas aanschaffen in jeugdcentrum De Klinker, Demervallei 14, 3200 Aarschot, 016/56.62.24. Een pasje kost € 4 en is geldig voor alle vakanties in 2011. Je kan in Aarschot ook terecht met een Grabbelpasje van een andere gemeente, de deelnemer moet wel geregistreerd zijn in ons bestand + een individuele steekkaart indienen. Betaling Inschrijven voor de Vakantieclub en Grabbelpas is verplicht en gebeurt in Jeugdcentrum De Klinker (en alleen daar). Inschrijvingen zijn pas definitief na betaling. Tijdens de inschrijving ontvang je een factuur of bij contante betaling een betalingsbewijs.

Leeftijd? Grabbelpas is er voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Deelnemen mag vanaf het jaar dat je 6 jaar wordt. Prijs? De deelnemers wonende in Aarschot krijgen een prijsvoordeel voor de activiteiten. Het systeem van de Grabbelpas blijft behouden (zie: Hoe inschrijven). Voor de activiteiten wordt er voor niet-inwoners van Aarschot een kleine meerkost aangerekend. Niet inwoner van Aarschot: bedrag tussen: € 0 en € 5: + 1,50 € (meest voorkomend) bedrag tussen: € 5 en € 10: + 2,00 € bedrag tussen: € 10 en € 15: + 2,50 € bedrag tussen: € 15 en € 20: + 3,00 € bedrag tussen: € 20 en € 25: + 3,50 € Annuleren? De inschrijvingskosten worden enkel terugbetaald bij ziekte (indienen van een ziektebriefje is verplicht). Bij annuleringen van andere aard betalen we het inschrijvingsgeld niet terug.

6


Afspraken ivm de activiteit! Lees vooraf alle tips die in dit programmaboekje bij de activiteiten vermeld staan. Zo weet je voor welke leeftijdscategorie de activiteit bedoeld is, waar de verzamelplaats is, hoe laat we vertrekken en wat je moet meebrengen. Alle kinderen eten ’s middags hun lunchpakket. Eten mag niet gekocht worden! Wees steeds op tijd! De kinderen worden afgehaald op het tijdstip vermeld in het boekje. Elke grabbelpasser draagt bij elke activiteit zijn sjaaltje! Te koop aan € 2,50. Geld – gsm! Extra centjes meebrengen is niet nodig. Je betaalt voor de activiteit een bijdrage dewelke alle uitgaven dekt. De kinderen mogen tijdens de activiteiten niets aankopen! Het gebruik van een gsm (of videospelletjes) is verboden. Wordt er toch iets ontdekt dan worden deze spullen in de voorziene enveloppen opgeborgen tot na de activiteit. Medicatie Medicatie kan enkel toegediend worden na schriftelijke toestemming van de ouders. In geen geval zal een monitor een pijnstiller of behandelende medicatie toedienen zonder toestemming. Wat je niet mag vergeten is je goede grabbelpashumeur!!!

7


Grabbelpas: herfstprogramma ~ maandag 31 oktober ~

Griezelknutseltochtkookdag!

Leeftijd? 6j – 12j Uren? 13u30 tot 16u30 Waar? Huis Verdonck Prijs € 1,50 (Aarschot) € 3,00 (niet Aarschot) Extra!

Halloween = griezelen! Na een griezeltochtje maken we heksen, spoken, spookslingers en speciale theelichthoudertjes zodat je thuis een griezelige Halloweensfeer kunt creëren!. Wat denk je van bloederige pompoensoep met spookhoofdjes, toverdrank en vleermuiskeutels? We knutselen mooie Halloweenrietjes om de zelfgemaakte toverdrank op te slurpen en Halloweenservetringen om je servetje in te steken. Happy Halloween!!!

Naar Utopolis!

Lekker genieten van een filmke op een koude winterdag. Lekker Chill! De moni’s stellen 2 films voor waartussen je kan kiezen. Achteraf gaan we de film nabespreken met een lekker drankje (Grabbelpas trakteert). Een aanrader!

8

Leeftijd? 12j – 16j Uren? 13u30 tot 16u30 Waar? JC De Klinker Prijs € 5,00 (Aarschot) € 7,00 (niet Aarschot) Extra!


~ Donderdag 3 november ~ Snooker en poolnamiddag Den Abricot verwacht je voor een gezellige namiddag snookeren en poolen. Na het succes van de vorige edities mag deze activiteit niet ontbreken. Wij zorgen voor de snooker- en pooltafels, de ballen en keu. Zorgen jullie voor een optimaal snookerhumeur?

Leeftijd? 10j – 16j Uren? 13u45 tot 16u00 Waar? JC De Klinker Prijs € 4,00 (Aarschot) € 5,50 (niet Aarschot) Extra!

Een dagje Aquatopia en het Pirateneiland Leeftijd? 6j – 12j Uren? 8u30 tot 17u00 Waar? JC De Klinker Prijs € 10,00 (Aarschot) € 12,50 (niet Aarschot) Extra! Drankjes en lunchpakket niet vergeten

Een leuk dagje uit om de herfstvakantie te beginnen. In de voormiddag ontdek je de wondere onderwaterwereld van Aquatopia. Vaar mee in een duikboot, klauter tussen de boomwortels, en ga op zoek naar de meest exotische vissen en kikkers. In de namiddag trekken we met z’n allen naar het enige echte pirateneiland!! Je kan je daar volledig uitleven in de kraaiennesten van het piratenschip, rond dit schip vind je een groot ballenbad, zand en bakkamers, een autoracebaan, een adventure way en glijbanen. Vergeet zeker geen boterhammen en een drankje want van deze stoere activiteiten krijg je reuzehonger. AHOY!

9


~ Vrijdag 4 november ~ Subtropisch zwemmen: Erperheide te Peer Geen herfstvakantie zonder een bezoekje te brengen aan een subtropisch zwembad. We trekken naar Erperheide in Peer. Een supertof dagje uit, want daar valt superveel te beleven. Een kleine opsomming: lagunebad, wildwaterbaan, verschillende glijbanen en de Aqua Mundo met zijn blauwgroene lagunes. In de tropische jungle kun je wegdromen naar verre oorden. Je kan er snorkelen tussen piranha’s in het vissersdorp. Ben je overtuigd? Aarzel dan niet en kom je inschrijven voor deze onvergetelijke dag. Vergeet zeker je boterhammetjes niet want van al dat zwemmen krijg je reuzehonger!

10

Leeftijd? 7j – 16j Uren? 9u30 tot 17u00 Waar? JC De Klinker Prijs € 13,00 (Aarschot) € 15,50 (niet Aarschot) Extra! Lunchpakket, drankjes en zwemkledij niet vergeten.


Grabbelpas: Kerstvakantie ~ Dinsdag 27 december ~ Wenskaarten knutselen Gelukkig nieuwjaar… in deze feestelijke periode van Kerst en Nieuwjaar worden allerhande wensen verstuurd. Vandaag krijgt je de kans om je wenskaarten te ontwerpen. We knippen en plakken erop los! Jullie vrienden of familie zullen nog nooit zulke originele kaarten in de bus gevonden hebben. Niet vergeten: Enveloppen met adressen en postzegels. De feestmonitoren posten voor jou de brieven.

Leeftijd? 6j – 12j Uren? 14u00 tot 16u30 Waar? Huis Verdonck Prijs € 2,00 (Aarschot) € 3,50 (niet Aarschot) Extra! Enveloppen, adressen en postzegels niet vergeten

Kwis je mee? Leeftijd? 10j – 16j Uren? 14u00 tot 16u00 Waar? JC De Klinker Prijs € 1,50 (Aarschot) € 3,00 (niet Aarschot) Extra! Niet vergeten: goed humeur

Wie weet wat er is gebeurd in het verleden? Welke records werden er gebroken? Welke grote roddels over onze grote vedetten zijn er in de omloop? 1 ding is zeker! Het wordt een spectaculaire en interactieve kwis met veel denk maar vooral veel doe-proeven. Er is een prachtige prijs voor de winnaars! Fun en ambiance gegarandeerd!!

11


~ Woensdag 28 december ~ Overwinteren in de winterspeeltuin De Brabanthal wordt omgetoverd in een speelparadijs met luchtkastelen, klauterbanen, hindernissenparcours, kermismolens, wetenschapsdorp van Technopolis, acrobenji, kinderrad, speleo met klimmuur, rupsmolen, funhouse en nog veel meer… Je weet dat je van spelen heel veel honger krijgt! Vergeet je lunchpakket en drankjes niet. Veel speelplezier!!

Leeftijd? 11j – 16j Uren? 14u00 tot 17u30 Waar? Huis Verdonck Prijs € 4,00 (Aarschot) € 5,50 (niet Aarschot) Extra!

Leeftijd? 6j – 12j Uren? 10u00 tot 16u00 Waar? JC De Klinker Prijs € 5,00 (Aarschot) € 7,00 (niet Aarschot) Extra! Lunchpakket en drankjes niet vergeten!

Feestelijk koken (en daarna opeten) Wat Piet Huysentruyt kan, kunnen wij ook! De “Nouvelle Cuisine” is passé, leve de “Grabbelpascuisine”. Wij prefereren een stevige hap. Lekkerbekken, keukenpieten en toekomstige koks krijgen de gelegenheid zich uit te leven in de keuken. We toveren zelf het lokaal om tot een prachtig feest. Een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert mogen zeker niet ontbreken. Veel kook- en eetplezier!

12


~ Donderdag 29 december ~ Schaatsen op het gladde ijs: Aarschot One Ice + hot-dog en warme choco Het is putteke winter dus kan er weer naar hartelust geschaatst worden. We reserveerden een plaatsje op de ijspiste in Aarschot. Daar ligt een dikke laag ijs van 10 cm. Voor de prettige sfeer moeten jullie zelf zorgen! Je hoeft geen schaatsen mee te brengen, die huren we op de piste wel. Heb je er zelf, dan breng je ze natuurlijk wel mee. Vergeet je wanten of handschoenen niet, want het kan op de Grote Markt lekker koud zijn. De Grabbelpas trakteert na de schaatsbeurt met een hot-dog en warme choco. AFHALEN AAN DE KLINKER EN NIET DE IJSPISTE!

13

Leeftijd? 6j – 16j Uren? 14u00 tot 16u30 Waar? JC De Klinker Prijs € 4,00 (Aarschot) € 5,50 (niet Aarschot) Extra! Handschoenen zijn verplicht!


~ Dinsdag 3 januari ~ Fantasievolle hoeden knutselen We kennen allemaal de punthoed, bandhoed of het beroemde gevouwen krantenhoedje. Met deze hoeden als basis en wat knutselmateriaal knutselen we ze om tot de meest fantastische hoofddeksels. Met zo’n hoedje op het hoofd word je al snel iemand anders: een prinses, een clown,..

Leeftijd? 6j – 12j Uren? 14u00 tot 16u00 Waar? Huis Verdonck Prijs € 1,50 (Aarschot) € 3,00 (niet Aarschot) Extra!

Bowlen! Leeftijd? 10j – 16j Uren? 13u30 tot 16u30 Waar? Jc De Klinker Prijs € 5,00 (Aarschot) € 7,00 (niet Aarschot) Extra!

Haal je bowlspecialiteiten boven want we gaan de bowlingbanen van Holsbeek terroriseren. Kort een voorsmaakje: bowling bestaat uit een dikke zware bol met gaten die je moet rollen naar kegels. Simpel! Denk je?? Wel, kom het uitproberen met de Grabbelpas. We zien dan hoe “simpel” het is. 

14


~ Woensdag 4 januari ~ Keramiekatelier: “Aarde en vuur” Je wordt verwacht in het keramiekatelier “Aarde en vuur”. Tijdens deze supercoole workshop gaan we kneden, boetseren, draaien, afwerken en stoken. Onze potjes worden achteraf gebakken. Een week erna kan je je potje afhalen in het jeugdcentrum. Een aanrader!

Leeftijd? 6j – 10j Uren? 12u45 tot 16u15 Waar? Jc De Klinker Prijs € 10,00 (Aarschot) € 12,50 (niet Aarschot) Extra! Voorzie slechte kledij

Toveren met pasta Leeftijd? 10j – 16j Uren? 14u00 tot 16u30 Waar? Huis Verdonck Prijs € 2,00 (Aarschot) € 3,50 (niet Aarschot) Extra!

Pasta, pasta en daarmee basta. Er zijn 1000 verschillende pastarecepten. We toveren samen met de pastagetalenteerde pastamonitoren een heerlijke pasta uit onze mouw. Ken je tortellini, tagliatelli, pici of maltatagliatelli? Heb je al een halsketting van pasta? Misschien verander je wel in een pasta?

15


~ Donderdag 5 januari ~ Winterbosspelletjes met warme choco Elke seizoen heeft zijn charmes, zo ook de winter. Daarom trekken we vandaag de natuur in en verkennen we de Langdorpse bossen met allerhande coole spelletjes. Zorg zeker voor warme kledij die vuil mag worden want in deze periode van het jaar kan het vriezen dat het kraakt! Oplossing: een lekkere warme choco!!

Leeftijd? 6j – 12j Uren? 14u00 tot 16u30 Waar? Huis Verdonck Prijs € 1,50 (Aarschot) € 3,00 (niet Aarschot) Extra! Draag kledij aangepast aan de weersomstandigheden.

Sneeuwplezier in Landgraaf Leeftijd? 10j – 16j Uren? 9u45 tot 19u00 Waar? Jc De Klinker Prijs € 30,00 (Aarschot) € 33,50 (niet Aarschot) Extra! Aangepaste kledij, muts, handschoenen Ervaring vereist! Prijs incl: les, huur, materiaal, drank, friet met kipnuggets

(ski, snowbourd, tubeglide) Een dagje genieten van de sneeuw in Landgraaf is gewoonweg supercool! Er is ons beloofd dat er een pak sneeuw zal liggen. Skiën tot de sneeuw gesmolten is! Wat staat er op het programma: - keuze tussen skiën- of snowboarden - tubegliden (met een grote band) - frieten en kipnuggets Zorg voor aangepaste kledij (+ reservekledij) want het is -5 graden in de Snowhall

16


~ Vrijdag 6 januari ~ Subtropisch zwemmen in de Vossemeren Begin januari is het net iets te koud om buiten te zwemmen. Daarom gaan we ten volle genieten van de eeuwige zomer in Erperheide te Peer. In de Aqua Mundo beleven we coole momenten in de wildwaterbaan, in het golfslagbad of op de glijbanen. Of we komen tot rust in het Aziatisch vissersdorp. Hier krijgen we de unieke kans om te snorkelen en prachtige vissen te zien. Ze bevinden zich achter een glazen wand maar toch heb je het gevoel dat je er middenin zwemt. Van al dat geplens, gezwem, geglij en gespeel gaan de buikjes grollen! Vergeet je zwemkledij en lunchpakket niet!

17

Leeftijd? 7j – 16j Uren? 9u30 tot 17u00 Waar? JC De Klinker Prijs € 12,00 (Aarschot) € 14,50 (niet Aarschot) Extra! Niet vergeten: lunchpakket, drankjes en zwemkledij


Enkele sfeerbeelden

18


19

programma herfst - en kerstvakantie 2011  

programmaboekje VC - GP herfst - en kerstvakantie 2011

Advertisement