Page 1

V.U. Mattias Paglialunga

Tweemaandelijks tijdschrift

Vanaf 3 t.e.m. 12 jaar

krokus-pasen 2014

Jaargang 19 nr 2 april 2013


Hey Grabbelpassers en Vakantieclubbers, Ook in 2014 staan de monitoren weer te popelen om de Vakantieclubbers en Grabbelpassers onvergetelijke vakanties te bezorgen. Want wat is er leuker dan elke vakantiedag te ravotten, spelen, sporten en knutselen? In de Vakantieclub kiezen de kids van 3 tot 12 jaar per dagdeel voor spel, atelier of vrij spel aangepast aan het weekthema. Vakantieclub staat garant voor een (h)echte speelpleinwerking met topmonitoren. Een uitstapje naar De Efteling, een bezoekje aan de beenhouwer of kinderboerderij, op stap met de boswachter of knutselen, ... Voor de Grabbelpassers van 6 tot 12 jaar is er tijdens de krokus- en paasvakantie geen tijd voor verveling. Voor de tieners van 11 tot 16 jaar zijn er neige en te gekke uitstappen gepland: radio maken in Gent, Wooden Art, subtropisch zwemmen, keramiekatelier, ... Kortom, met een Grabbelpas worden de vakanties één groot feest. Een nieuw kalenderjaar wil ook zeggen dat je een nieuw Grabbelpasje aankoopt. Meer info vind je op pagina 3 in deze brochure. Om de Vakantieclubwerking te garanderen zijn de tarieven lichtjes gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het goede nieuws is wel dat je het inschrijvingsgeld fiscaal kan aftrekken. Je kan ook bij je mutualiteit terecht voor een tegemoetkoming. Heb je nog vragen hierover? Neem dan contact op met jeugdcentrum De Klinker. Vakantieclub en Grabbelpas zijn de garantie voor een supertoffe vakantie! Mattias Paglialunga André Peeters Schepen van Jeugd Burgemeester

Info Adres: Tel.: Openingsuren:

Demervallei 14, 3200 Aarschot 016/56.62.24 maandag: 9u00 - 12u00 en van 13u00 - 19u30 dinsdag: gesloten (wel open tijdens vakanties) woe. - vrij.: 9u00 - 12u00 en van 13u00 - 17u00

Online inschrijven kan op www.jcdeklinker.be

2


Grabbelpas 2014

Om deel te nemen aan een Grabbelpasactiviteit moet je een Grabbelpasje aanschaffen. Een pasje kost â‚Ź4,50 en is geldig voor alle vakanties in 2014. Dit pasje is enkel te verkrijgen aan de balie in Jeugdcentrum De klinker. Online of telefonisch inschrijven kan enkel na het aankopen van een Grabbelpasje. Je kan in Aarschot ook terecht met een pasje van een andere gemeente, de deelnemer moet wel geregistreerd zijn in ons bestand en een medische fiche indienen.

Online inschrijven - eerst Grabbelpasje aanschaffen in De Klinker

Inschrijven kan via www.jcdeklinker.be, hier vind je de volledige handleiding. Na de inschrijving ontvang je het factuur in je mailbox. Om iedereen een kans te geven, wordt een de een deel van de actitiveiten voorbehouden aan de balie. Een reservatie geldt als definitieve inschrijving die meteen gefactueerd wordt. Gelieve dit factuur binnen de 5 werkdagen te betalen. Indien het inschrijvingsgeld niet betaald is bij aanvang van de activiteit kan het kind geweigerd worden.

Fiscaal aftrekbaar + tegemoetkoming mutualiteit

Je kan als ouder de kosten voor de opvang van uw kinderen beneden de 12 jaar inbrengen als vermindering van uw belastbaar inkomen. In de folder vind je het fiscaal attest van 2013. Informeer bij je aangesloten mutualiteit. Deze voorzien een tussenkomst voor kinderen die deelnemen aan speelpleinwerkingen.

Indeling leeftijden

In het eerst deel van de folder vind je het programma voor de 3 tot 12 jarigen. Draai het boekje om en daar vind je het programma voor de 11 tot 16 jarigen. Vakantieclub: Het kind moet 3 jaar zijn (en zindelijk) - tot 12 jaar. Grabbelpas: Deelnemen kan vanaf het jaar dat het kind 6 wordt. Activiteiten van 11 jaar tot 16 jaar: om aan deze activieiten deel te nemen met het kind effectief 11 jaar zijn.

3


Speelplein voor kids van 3 tot 12 jaar

Spelen, spelen, spelen en nog eens spelen in de vorm van spelletjes, uitstappen, toneel, sport, knutselen, koken, ravotten, vriendjes maken,…

Waar vind je ons?

In Huis Verdonck : Testeltsesteenweg 29 te Langdorp

Hoe oud moet je zijn?

Je kan bij de vakantieclub terecht vanaf 3 jaar. De kinderen moeten zindelijk zijn. Je bent welkom tot en met 12 jaar.

Uren + dagindeling

De deuren zijn open vanaf 7u00 en sluiten om 18u00. Kinderen kunnen enkel gebracht en afgehaald worden op volgende momenten, gelieve hier rekening mee te houden: 7u00 tot 9u15 - 12u30 tot 13u30 - 15u45 tot 18u00

Dagprogramma

De kinderen stellen tijdens het openingsmoment hun eigen dag samen. Per dagdeel kunnen ze kiezen tussen een atelier (knutselen, koken,…), een spel of vrij spel.

De prijs

Inwoner Aarschot: € 6,00 voor een hele dag - € 4,50 voor een halve dag Niet-inwoner Aarschot: € 9,75 voor een hele dag - € 6,00 voor een halve dag Alle inschrijvingen gebeuren in Jc De Klinker, in de Vakantieclub worden geen inschrijvingen aangenomen.

Eten en drinken?

Boterhammen en een vieruurtje niet vergeten! Een drankkaart kun je voor € 5,50 aanschaffen, hiermee hebben de kids recht op 10 drankjes, voor € 3,00 kunnen er 5 drankjes gedronken worden.

Kledij!

De Vakantieclub staat voor spelen, spelen en nog eens spelen. Voorzie kledij die vuil mag worden.

Medicatie

Medicatie kan enkel toegediend worden na schriftelijke toestemming van de ouders. In geen geval zal een monitor een pijnstiller of behandelende medicatie toedienen zonder toestemming.

4


Hoe inschrijven?

Om deel te nemen aan een Grabbelpas-activiteit moet je een Grabbelpas aanschaffen in jeugdcentrum De Klinker. Een pasje kost € 4,50 en is geldig voor alle vakanties in 2014. Je kan in Aarschot ook terecht met een Grabbelpasje van een andere gemeente, de deelnemer moet wel geregistreerd zijn in ons bestand en een medische fiche indienen.

Leeftijd?

Grabbelpas is er voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Deelnemen mag vanaf het jaar dat je 6 jaar wordt. Om deel te nemen aan de activiteiten van de 11 tot 16 jarigen, moet je effectief 11 jaar zijn.

Prijs?

De deelnemers wonende in Aarschot krijgen een prijsvoordeel voor de activiteiten. Het systeem van de Grabbelpas blijft behouden (zie: Hoe inschrijven). Voor de activiteiten wordt er voor niet-inwoners van Aarschot een kleine meerkost aangerekend. Niet-inwoner van Aarschot: bedrag tussen: €0 en €5: + €2,00 bedrag tussen: €5 en €10: + €2,50 bedrag tussen: €10 en €15: + €3,00 bedrag tussen: €15 en €20: + €3,50 bedrag tussen: €20 en €25: + €4,00

Annuleren?

De inschrijvingskosten worden enkel terugbetaald bij ziekte (indienen van een ziektebriefje is verplicht). Bij annuleringen van andere aard betalen we het inschrijvingsgeld niet terug.

Magda?!

Lees vooraf alle tips die in dit programmaboekje bij de activiteiten vermeld staan. Zo weet je voor welke leeftijdscategorie de activiteit bedoeld is, waar de verzamelplaats is, hoe laat we vertrekken en wat je moet meebrengen. Alle kinderen eten ’s middags hun lunchpakket. Eten mag niet gekocht worden! Elke grabbelpasser draagt bij elke activiteit zijn sjaaltje! Te koop aan €3,00.

Geld – gsm!

Extra centjes meebrengen is niet nodig. Je betaalt voor de activiteit een bijdrage dewelke alle uitgaven dekt. De kinderen mogen tijdens de activiteiten niets aankopen! Het gebruik van een gsm (of videospelletjes) is verboden. Wordt er toch iets ontdekt dan worden deze spullen in de voorziene enveloppen opgeborgen tot na de activiteit.

Wat je niet mag vergeten is je goede grabbelpashumeur

5


Maandag 3 maart

Leeftijd

Jeugdfilmfestival en Pirateneiland

6 tot 11 jaar

Hupla, met de bus naar Antwerpen. We bezoeken het jeugdfilmfestival en genieten van de film: “Stap maar op mijn bezemsteel”. Een echte heks met een wrat op haar neus vliegt met haar kat en met haar bezem door de lucht.... Sst niet te veel verklappen hé?

8u30 - 17u00

Uren

Genoeg stilgezeten! Na een stevige pick-nick is het tijd om te ravotten in het Pirateneiland. Vergeet je lunchpakket en drankjes niet.

Waar

JC De Klinker

Prijs

€11,00 (Aarschot) €14,00 (niet-Aarschot)

Extra!

vergeet je lunchpakket en drankjes niet

Dinsdag 4 maart

Leeftijd

6 tot 11 jaar

Uren

Slager voor 1 dag!

Waar

Pensen, hamburgers, worsten, kip curry, samsonworst, … je vindt het allemaal bij beenhouwer Lieve van de Kroonslager. Maar hoe maak je dit dan?

9u45 – 11u45 JC De Klinker

Prijs €5,00 (Aarschot) €7,50 (niet-Aarschot)

Extra!

Wel, schrijf je snel in, rol je mouwen op, en ervaar hoe een echte beenhouwer te werk gaat. Op het einde ga jij naar huis met een zelfgemaakte hamburger of worst! Opgepast, plaatsen zijn beperkt.

6


Woensdag 5 maart Leeftijd

Ridders, prinsessen en draken

6 tot 11 jaar

Uren

Droom je er soms van om een stoere ridder of prachtige prinses te zijn? Maar wat dan met de gruwelijke draak?

13u30 tot 16u00

Waar

Huis Verdonck

Prijs €4,50 (Aarschot) €6,50 (niet Aarschot)

Extra!

Schrijf je in en word ondergedompeld in deze magische wereld. We maken een schild, knutselen een kroon en bedenken samen een super plan om de draak te overwinnen.

Donderdag 6 maart Leeftijd

Mega-Speelstad

6 tot 11 jaar

Uren

Het grootste kinderpretpark in België!

9u30 tot 16u30

Waar

Ongelooflijke grote klim- en klauterkooien met alle denkbare speeltoestellen ingewerkt, verschillende luchtkastelen, een paardenmolen, botsauto’s, een go-cartcircuit, verschillende draaimolens, een groot kasteel “Het leeuwenkamp”, … en nog zo veel meer.

€9,50 (Aarschot) €12,00 (niet Aarschot)

‘s Middags genieten we van een frietje met curryworst. (prijs incl.)

niet vergeten: tussendoortje en drankjes prijs incl: frietje

7

JC De Klinker

Prijs Extra!


Vrijdag 7 maart Carnavalsfeest

Leeftijd

We vieren carnaval en iedereen mag het weten. Met toeters en bellen gaan we van start. Zorg maar dat je goed bent uitgeslapen, want er zal ook van alles worden geknutseld. Misschien ben jij op het einde van het feest wel Prins of Prinses Carnaval? Grabbelpas trakteert met hapjes en drankjes.

6 tot 11 jaar

Uren

13u30 tot 16u00

Waar

Huis Verdonck

Prijs â‚Ź4,50 (Aarschot) â‚Ź6,50 (niet Aarschot)

Extra!

verkleden mag

Extra info Buitenspeeldag op woensdag 2 april Op woensdag 2 april vanaf 13u00 is er opnieuw Buitenspeeldag. Die dag staat helemaal in het teken van sporten en buiten spelen. Bovendien is het ook het ideale moment om de speelkwaliteit van de Grote Markt uit te testen. Daarnaast is er ook keuze uit verschillende activiteiten. Deelname aan de Buitenspeeldag is gratis. Tot dan?

8


Kleur deze tekening en win een prijs op de Buitenspeeldag! Naam: ................................................................... Adres: ................................................................... (geef je tekening af aan de inkom op 2 april 2014 Grote Markt Aarschot)


Maandag 7 april

Leeftijd

Laat je vangen door dromen

6 tot 11 jaar

Uren

We gaan de dromenwereld verkennen.

13u30 – 16u00

Wat is jouw hartsdroom? Kunnen we ervoor zorgen dat we enkel mooie dromen krijgen?

Huis Verdonck

Een fantastische dromerige namiddag gevuld met yoga, fantasie,… en knutselen.

Waar Prijs

€4,50 (Aarschot) €6,50 (niet-Aarschot)

Extra!

Dinsdag 8 april

Leeftijd

6 tot 11 jaar

Uren

Doe-mee-boerderij ‘t Groenhof

Waar

Werken op de boerderij is hard labeur, dus kan je maar best zorgen dat je een stevig ontbijt naar binnen werkt.

9u00 – 16u00 JC De Klinker

Prijs €11,00 (Aarschot) €14,00 (niet-Aarschot)

Extra!

niet vergeten: lunchpakket en drankjes aangepaste kledij

We starten de dag met het bakken van een eigen brood, ’s middags krijgen we hier een hartelijke kom soep bij. Maar dan start het echte werk! Stallen kuisen, dieren voederen, kortom, het leven zoals het is op de boerderij!

11


Woensdag 9 april Leeftijd

Cowboy’s en indianen

6 tot 11 jaar

Uren

Een perfecte mix van spel en knutselwerk.

13u30 tot 16u00

Waar

Huis Verdonck

Prijs

Bouw je eigen saloon of tipi of knutsel een hoed met of zonder veren. Iedereen vermomd? Aanvalleeeeennn!?!

€4,50 (Aarschot) €6,50 (niet Aarschot)

Extra!

Donderdag 10 april Leeftijd

De Efteling

6 tot 11 jaar

We trekken naar het bekendste, grootste en meest sprookjesachtige pretpark van Nederland! De Efteling is één groot feest, een dag vol avontuur, spanning en … sprookjes natuurlijk. Het is een lange dag, dus voorzie voldoende boterhammen en drankjes.

12

Uren

8u00 tot 20u00

Waar

JC De Klinker

Prijs €22,00 (Aarschot) €26,00 (niet Aarschot)

Extra!

niet vergeten: 2 lunchpakketten, drankjes, tussendoortje


Vrijdag 11 april Leeftijd

6 tot 11 jaar

Uren

8u45 tot 12u45

Waar

JC De Klinker

Prijs €4,50 (Aarschot) €6,50 (niet Aarschot)

Extra!

Achter de schermen van “Ter Venne” Unieke kans, mis dit niet! Speciaal voor de Grabbelpassers van Aarschot laten Stijn en zijn team je binnen in de keuken van één van de beste restaurants van Aarschot en ver daar buiten. Ciseleren, dresseren, monteren, mise en place, …! Na deze dag heeft een restaurant geen geheimen meer voor jou. Natuurlijk worden ook de maagjes rijkelijk gevuld.

Maandag 14 april Op bezoek in de luchthaven van Zaventem Starten doen we met een rondleiding binnen in de luchthaven om vervolgens over te gaan naar het echte werk: rondrit langs de militaire luchtvaart, de toren waar alles wordt gecoördineerd, de touchdown. We zijn er zelfs “live en int echt” bij als deze gigantische toestellen worden geparkeerd!

Leeftijd

6 tot 11 jaar

Uren

12u30 tot 17u30

Waar

JC De Klinker

Prijs €10,00 (Aarschot) €12,50 (niet Aarschot)

Extra!

niet vergeten: Kids - ID

Vergeet je Kids-Id niet!

13


Dinsdag 15 april Leeftijd

Kunstwerk maken uit hout

6 tot 11 jaar

Uren

9u00 tot 13u00

Waar

JC De Klinker

Prijs €10,00 (Aarschot) €13,00 (niet Aarschot)

Kunst, dan denken we aan schilderen, lassen, tekenen, maar het kan dus ook met hout. We geven een boom een tweede leven door het om te toveren tot een decoratief kunstwerk. Beitel, hamer, zaag,… CHECK!

Extra!

niet vetgeten: drankje en tussendoortje slechte kledij voorzien

Woensdag 16 april Op stap met de boswachter + bosspel Deze boswachters kennen elke boom in alle bossen persoonlijk! Deze dag nemen ze je mee op tocht doorheen de holle wegen, hellingen en dalen van het Chartreuzenbos in Holsbeek.

Leeftijd

6 tot 11 jaar

Uren

9u00 tot 16u00

Waar

JC De Klinker

Prijs

Je dacht dat je alles al had gezien in het bos? Wij zijn zeker van niet!

€6,00 (Aarschot) €8,50 (niet Aarschot)

’s Middags picknick en vervolgens een groot bosspel.

niet vergeten: lunchpakket en drankje aangepaste kledij

14

Extra!


Donderdag 17 april Leeftijd

6 tot 11 jaar

Subtropisch zwemmen te Vossemeren

Uren

Ben je klaar voor de Monkey Splash? De laatste nieuwe attractie in Aqua Mundo!

9u00 tot 17u00

Waar

JC De Klinker

Prijs €11,00 (Aarschot) €14,00 (niet Aarschot)

Maar ook zwemmen, relaxen of snorkelen in de subtropische onderwaterwereld,… Wat een superfijne dag!

Extra!

Vergeet je zwemkledij niet.

niet vetgeten: zwemkledij lunchpakket en drankjes

Vrijdag 18 april Leeftijd

Grabbelpasateljee!

6 tot 11 jaar

Onze kunstenaars van de grabbelpas zijn weer van de partij om samen met jullie een groots knutselwerkje te maken. Wat we gaan maken is nog een verrassing maar het zal zeker weer de moeite zijn!

Uren

13u30 tot 16u00

Waar

Huis Verdonck

Prijs €4,50 (Aarschot) €6,50 (niet Aarschot)

Extra!

15

Grabbelpasbrochure krokus en pasen voor 3 tot 12 jarigen  
Grabbelpasbrochure krokus en pasen voor 3 tot 12 jarigen  
Advertisement