Page 1

december 2011

December Vorig jaar zaten we er anders bij rond deze tijd. De sneeuw heeft zich zeer voorzichtig al even laten zien, maar dat mag geen naam hebben als we dat met afgelopen winter vergelijken. Ondanks het achterwege blijven van een winters tafereeltje, zit de sfeer er op school al goed in. Regelmatig wordt er ‘s morgens in de klas begonnen met kleine lichtjes en worden de voorbereidingen getroffen voor een kerstviering met de senioren uit de buurt. Daarnaast kijken we erg uit naar de feestelijke avond op donderdag aanstaande in de klas en op het plein. We hopen u allen te kunnen ontmoeten op het plein. Zoals ieder jaar zal er de mogelijkheid zijn om onder het genot van een drankje, bij een vuurtje met muziek even lekker bij te kletsen met elkaar. Namens het team wens ik eenieder hele fijne dagen en een goed uiteinde toe! Esger van Baest, directeur

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers De Nationale Voorleesdagen 2012 vinden plaats van woensdag 18 t/m zaterdag 28 januari. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2012: Mama kwijt van Chris Haughton. Over de campagne Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar. De Prentenboek TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2012: Ik ben de beste Wat het lieveheersbeestje hoorde Zara speelt doktertje Mama kwijt Daar buiten loopt een schaap Ikke niet! Netjes wachten in de rij! Vliegensvlugge vlieg Bramenjam Meneer René

Namens de klimboom wensen de groepen 6, 7 en 8 op zeer speciale wijze iedereen:

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2012! Zie ook: www.bs-klimboom.nl

Een beroemd familielid?

India

In januari vinden de Nationale Voorleesdagen 2012 plaats en de start is woensdag 18 januari. Wie heeft een ‘beroemd, bekend’ familielid, die op die dag op school zou willen komen voorlezen? Graag aanmelden bij Sanne Liebregts, Katja Peeters of Jacqueline Wieffering (s.liebregts@bs-klimboom.nl; k.peeters@bs-klimboom.nl; j.wieffering@bs-klimboom.nl)

Zoals u al weet, gaat Gera le Mair, leerkracht van groep 4A, voor 2 maanden naar India om daar les te geven op een school. We willen haar daarbij graag financieel bij steunen. Hiervoor hebben de kinderen allemaal een kerstkaart gemaakt, die u tijdens het kerstdiner op donderdag a.s. buiten op het plein kunt kopen voor €0,50 per stuk. We hopen Gera een mooi bedrag mee te kunnen geven.

GEZOCHT: 3D-brillen De laatste tijd verschijnen er regelmatig 3D-films in de bios. Hierbij worden 3Dbrillen uitgegeven. Voor haar activiteiten zou het TechniekTeam graag deze 3D-brillen verzamelen. Kunt u uw bril missen? Wilt u deze dan inleveren bij de leerkracht van uw kind?

Ouders: heeft u uw nietschoolgaande kind(eren) al ingeschreven?

Stookhout !!!! Bij gezelligheid op het plein tijdens het kerstdiner horen natuurlijk ook brandende vuurkorven. Wij zorgen voor de korven. Heeft u dan wat hout voor ons? Hartelijk bedankt!

Agenda - december 2011 / januari 2012 Donderdag 22 december: Vrijdag 23 december: Vrijdag 23 december t/m vrijdag 6 januari: Week van 9 januari: Vrijdag 27 januari: Maandag 30 januari (19.30 tot 21.00u) 1

Continuerooster (08.30-14.30u) Kerstdiner (18.00-19.15u) Eerste dag van de Kerstvakantie KERSTVAKANTIE Hoofdluiscontrôle Vrije dag Schoolraadvergadering


Opvoedingsondersteuning: regels en grenzen in huis Een bericht van Jorieke van der Westen Volwassenen hebben te maken met tal van regels en grenzen waaraan zij zich moeten houden. Kinderen, hoe jong ze ook zijn, komen ze ook tegen. Regels en grenzen zijn belangrijk voor kinderen. In elk gezin bestaan regels die nodig zijn om samen te leven. Waarom zijn regels zo belangrijk? Kinderen moeten van jongs af aan leren rekening te houden met anderen. Als er te weinig duidelijke regels en grenzen zijn, wordt het voor het kind heel onduidelijk en trekt het zijn of haar eigen plan of speelt ouders tegen elkaar uit. Het is van belang dat u als ouders samen op één lijn zit. Wat bij vader geldt, geldt ook bij moeder. Communiceer hier dan ook met elkaar over. Wat is het verschil tussen regels en grenzen? Hoe bewaak je je grens? Vanaf welke leeftijd begrijpen kinderen regels en grenzen steeds beter? Welke regels zijn belangrijk? Wat kan ik op welke leeftijd verwachten van mijn kind? Herkent u dit? Of heeft u andere vragen over de opvoeding of ontwikkeling van uw kind(eren), of bent u geïnteresseerd in Triple P (individueel) neem dan gerust contact met mij op: U kunt me altijd aanspreken als u me op school ziet. Ik ben 1x in de twee weken op dinsdagochtend tussen 8.20 uur en 9.15 uur op school aanwezig. Spreek me gerust aan, als u me ziet lopen! De exacte data hangen bij de AB-ruimte in de centrale hal. U kunt me altijd bellen om een afspraak te maken. Ik ben te bereiken op telefoonnummer: 040-219 37 21 of 06-158 666 13. Mailadres: j.vd.westen@welzijneindhoven.nl U kunt ook aan de leerkracht vragen of ik contact met u opneem. Ik bel u dan op om een afspraak te maken. Tot ziens!

Inlopen Een bericht van de ouders van Tim Ik mocht vandaag een uurtje op bezoek in groep 7a, de groep van mijn zoon Tim. De opkomst was voldoende, van 8 kinderen was er een ouder op bezoek. Martin draaide het gewone programma en wij deden mee. Een vertelkring over

vuurwerk en vervolgens een les meedoen in de nieuwe begrijpend lezen methode, leuk! Wat zie je veel in een uurtje. Bij de gesprekken die aan de eettafel over de klas worden gevoerd krijg ik nu een beeld. Klasgenootjes die tijdens de soep over de tafel vliegen zie ik weer eens in levende lijve. Ik heb genoten en heb even mogen meemaken hoe het er in groep 7a aan toegaat. Een eerste stap om ouders wat meer in contact met de klas te brengen. Wat mij betreft mag het vaker, bedankt Martin!

Linda met een paar originele toneelstukjes. Daarna moest de jury in beraad over de winnaar in die tijd kregen we nog iets te eten en te drinken. Toen kwam de jury met de cheque, de gedeelde derde plaats was voor groep 8b van Linda, zij kregen 100€. De tweede prijs was voor de hoofdbandjes, zij kregen 200€. En de eerste prijs ging naar 8a van de klimboom en ze kregen maarliefst 400€ voor de klas. Na een leuke middag gehad te hebben, ging iedereen met een glimlach weer naar huis.

Klassenquiz

Nog een keer Speelkr8! Stichting Speelkr8 wil alle ouders en kinderen, die speelgoed ingeleverd hebben, bedanken. Dankzij uw inzet is onze actie weer een groot succes geworden! We hebben dit jaar ruim 2000 kinderen (1100 gezinnen) blij kunnen maken met een speelgoedpakket. We hopen dat u ons ook volgend jaar weer op deze manier willen blijven steunen. Nogmaals bedankt!

Kinderen aan het woord: Biz World project Een bericht van Stijn en Josse, 8a en 8b Op woensdagmiddag 7 december aten wij met beide klassen op school. Om 1 uur pakten wij de fiets op weg naar het stadhuis. In het stadhuis kregen we meteen wat te drinken en wat te snoepen aangeboden. Daarna moesten we even wachten tot dat het begon. De eerste presentatie was van kinderen met leuke hoofdbandjes, de tweede was van groep 8a met een leuke presentatie, de derde was van kinderen met een reclame van Tommy Teleshopping. En de laatste was van de groep 8b van 2

Een bericht van Stijn en Josse, gr. 8 Vrijdagmiddag 11 november deden de beide groepen acht mee aan de klassenquiz. Als eerste ging groep 8b en toen ze klaar waren deed de klassenquiz het ook bij 8a. De vragen gingen over Eindhoven en soms ook over mediawijsheid. De eerste ronde was een makkelijke en rustige ronde, De 2de was een snelle en moeilijkere ronde. De 3de en 4de waren moeilijk. En groep 8b stond toen een na laatste. En de 5de ging om punten in zetten. Toen werd groep 8b 1ste , gedeeltelijk dankzij 8a. Twee weken later kwamen mensen van de klassenquiz en die vertelden de 2 groepen acht dat ze per klas vier tablets gewonnen hebben. Beide groepen acht waren heel blij met dit nieuws.

Bezoek ook eens onze website! www.bs-klimboom.nl

Voor de laatste dagen van ‘t jaar, veel gezelligheid met elkaar. Voor de 365 dagen die dan volgen, veel geluk, gezondheid en weinig zorgen!

20111221 Klimsalabim december  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you