Page 1

OPENBAAR VERVOER ROTTERDAM

Rotterdam heeft veel manieren van vervoer. Denk maar aan de bus, tram, metro, taxi etc. In deze folder geven wij allerlei informatie over het openbaar vervoer in Rotterdam. Rotterdam is vanuit het hele land goed te bereiken per openbaar vervoer. Ook binnen Rotterdam zelf is het openbaar vervoer goed geregeld.

DeJor Rotterdam events


DE OV-CHIPKAART De OV-chipkaart is de nieuwe manier van reizen en betalen in het openbaar vervoer in Nederland. Het is ĂŠĂŠn kaart waarmee u elektronisch betaalt in tram, trein, bus en metro.

INCHECKEN/

Om uit te checken houdt u de kaart voor de kaartlezer (wacht op de UITCHECKEN pieptoon en een groen lichtje). Om in te checken houdt u uw OV- Vergeet nooit uit te checken! Als u op saldo reist, wordt bij het chipkaart voor het OVinchecken een instaptarief van 4 chipkaartlogo op de kaartlezer euro van uw saldo afgeschreven. Bij (wacht op de pieptoon en een het uitchecken wordt het instaptagroen lichtje). rief, minus uw ritprijs, teruggestort. Inchecken mislukt? Wanneer u vergeet uit te checken, Dan hoort u twee pieptonen. Conzal het instaptarief van 4 euro niet troleer of u voldoende saldo worden teruggestort. U bent dan heeft. Niet het geval? Laad uw het hele instaptarief kwijt voor de kaart op of koop een kaartje bij de rit. Vergeet daarom nooit uit te buschauffeur. checken!


DE METRO

Dit is een metro overzicht van Rotterdam. Bij Beurs komen alle lijnen samen. Lijn A is een verbinding tussen Schiedam centrum en Binnenhof Lijn B is een verbinding tussen Schiedam centrum en Nesselande Lijn C is een verbinding tussen De Akkers en De Terp Lijn D is een verbinding tussen De Akkers en Rotterdam centraal Lijn E is een verbinding russen Hofplein en Den Haag centraal


TUK TUK/WATERTAXI Tuk Tuk’s en water taxi’s zijn 2 vervoers middelen waar je niet vaak iets over hoort. Op deze pagina vertellen we iets meer over deze bijzondere vervoers middelen.

WATERTAXI

TUK TUK

De snelste manier om je over het water te vervoeren in Rotterdam is met de watertaxi. Er zijn 35 opstappunten waarvan je een watertaxirit kan nemen. Hiernaast verzorgt Watertaxi Rotterdam ook de veerdienst naar Hotel New York vanuit het centrum (Veerhaven en de Leuvehaven). Naast het snelle vervoer is de rit natuurlijk ook een spectaculaire attractie.

Tuk Tuks zijn gemotoriseerde versies van de traditionele rickshaw die veel gebruikt worden in grote Aziatische steden zoals Bangkok, Delhi en Bangalore. De Tuk Tuks in Rotterdam verschillen wel van hun Aziatische familie want de Rotterdamse Tuk Tuks zijn voorzien van elektrische aandrijving en voldoen aan alle Europese en Nederlandse veiligheidsnormen. Je reist er dus snel en veilig mee door de stad!

Prijzen De prijzen zijn vergelijkbaar met gewone taxies. Watertaxies kunnen worden gedeeld met anderen waardoor de prijzen aanzienlijk goedkoper worden.

Prijzen Ook de prijzen van de Tuk Tuk zijn vergelijkbaar met gewone taxies.

Openbaarvervoer Rotterdam  

Hoe reis ik binnen in Rotterdam rond

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you