Page 1

No Bullshit Jef Rombouts


Inhoud Inleiding 2 Atelierruimte 4 Dep. ASRO Revisited 6 Mindf*ck 8


Inleiding Welkom Mijn naam is Jef rombouts. Neem een kijk in een kleine selectie van mijn werk als student Ingenieur-architect aan de K.U.Leuven. Veel heb ik nog niet gepresteerd, daarom wil ik het vooral zeer kort houden. Architecten moeten voor mij in de eerste plaats kritisch zijn. Ik ben voorstander van een logische, begrijpbare architectuur en probeer dit in mijn eigen ontwerpen ook te realiseren. Ik heb een hekel aan alles wat overbodig is en aan beslissingen waar geen argumenten voor zijn, NO BULLSHIT. Mijn passie is klimmen, daarom kan ik heel erg genieten van een ruime architectuur en het spel van verschillende niveaus die in elkaar overvloeien.

2


Atelierruimte Deze opdracht was ĂŠĂŠn van mijn eerste echte architectuurprojecten. Ik ben er nog steeds trots op. In dit project speel ik met niveaus in een balkvorm die schuin oploopt. De vloeren liggen ongeveer een meter boven elkaar, daardoor wordt een grote open ruimte toch ingedeeld. De vloer van het grondniveau loopt bijvoorbeeld over in het aanrecht van het keukentje van het niveau eronder. Op het onderste niveau is een plaats waar men zich kan terugtrekken terwijl men op de eerste verdieping juist kan genieten van het landschap in een ruimte die helemaal open is.

4


C B

Bureau dep hoofd

Depot Toilet

5.00

Secretariaat Plein Inkom A Bib

Atelier 1

0

5

1ste Verdieping

10

20 B'

C'


Dep. ASRO Revisited DĂŠ grote opdracht van het tweede jaar. Na een maand zwoegen heb ik mijn voorstel mogen verdedigen om het Departement ASRO een nieuwe plaats te geven. Ik ben voor deze opdracht van een krachtige vorm vertrokken, die liet toe een groot plein te plaatsen in mijn project. Dit plein kwam met een smalle kant aan de straat te liggen en zorgde voor licht en zicht in het gebouw. De circulatie stroomt rond dit binnenplein, terwijl de functionele ruimtes oplopen langs een schuin dak met prachtige uitzichten over Leuven en Kessel-Lo. Bijzonderheden zoals zichten doorheen verschillende ruimtes langs het schuine dak maken dit ontwerp kwaliteitsvol. De kop van Kessel-Lo loopt op in een hoogtepunt in mijn project, vooral letterlijk dan.

6


Mindf*ck Tenslotte wil ik nog een beeld tonen dat ik heb gemanipuleerd met behulp van photoshop. Deze vakantiefoto heeft op zich al een beetje een fictief karakter. De kracht van de natuur die deze rotsformaties naar boven heeft weten stuwen spreekt tot de verbeelding. Deze kracht heeft architectuur ook. Ik heb dit beeld gemaakt om het natuurlijke karakter van een groeiende stad te tonen. de wolkenkrabbers zijn schijnbaar uit de rotsen ontsprongen als kwartskristallen.

8


Jef Rombouts jef.rombouts@student.kuleuven.be KU Leuven

Portfolio Archcomp  

My portfolio

Advertisement