Page 1


De app Herken je het moment waarop je bezoek ontvangt maar niet weet wat je moet klaarmaken? De applicatie “VTM koken� kan wel eens je reddende engel zijn. Op de simpele en moderne app vind je gemakkelijke gerechten en hun bereidingswijze. VTM koken is een applicatie van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa).


Op de homepage vind je de gerechten die je bij de suggestieknop ook kunt vinden. Vanboven verschijnen er afwisselend drie verschillende gerechten.


Als je op de gerechten duwt krijg je een foto van het gerecht met daaronder symbolen dat meer vertellen over de bereidingsduur, moeilijkheidsgraad, type gerecht, enzovoort. Bij sommige gerechten is een video beschikbaar wanneer je op de foto klikt.


Daaronder vind je twee mogelijkheden. Enerzijds kan je kiezen voor ‘Ingrediënten’. Daar kan je kiezen voor hoeveel personen je het gerecht zal bereiden. Het ingrediëntenlijstje past zich automatisch hieraan aan.


Anderzijds kun je kiezen voor de knop “Bereiding�. Hier vind je stap per stap de uitleg over de bereiding van het gerecht.


Voor de gebruiksvriendelijkheid van de app is er de mogelijkheid om tijdens het klaarmaken van het gerecht van stap naar stap te gaan zonder je scherm aan te raken. Dit door een sensor. Heel handig maar je kan wel geen stap terugkeren!


Deze app heeft nog meer te bieden namelijk: de mogelijkheid om je in te loggen en je eigen boodschappenlijstje op te stellen. Ook kan je je favoriete gerechten opslaan in “mijn keuken� zodat je ze later snel terug kan vinden. Ten slotte is er ook een zoekfunctie aanwezig, deze is niet zo gebruiksvriendelijk. In het begin is het niet zo duidelijk hoe dit juist werkt door de vele mogelijkheden. Eenmaal je het doorhebt is het handig.


Voordelen - Gemakkelijk in gebruik - Inspiratiebron wanneer je niet wat klaar te maken - Stappenplan zonder je scherm vuil te maken - Soms een video aanwezig waarbij meestal een chef het gerecht klaarmaakt. - Diverse keuze van gerechten - Mogelijkheid tot opslaan van gerechten/boodschappenlijstje - Ingrediëntenlijst automatisch aangepast aan aantal personen

Nadelen - Zoekfunctie in het begin niet zo duidelijk - Je kan in het stappenplan niet terugkeren met de sensor - Reclame voor de video’s van de gerechten - Video’s zijn niet compatibel voor alle smartphones - Je kan enkel gebruik maken van de “Boodschappenlijst”- en “Mijn Keukenfunctie” wanneer je ingelogd bent.


Onze app: A Little Fishy We hebben deze app gemaakt op de website apps-builder.com. De app handelt over de goudvis Guppy.


Je begint zeer vlot maar naar het einde toe wordt de website minder gebruiksvriendelijk

Aanpassingen worden door de website niet altijd opgeslaan.


Het is heel moeilijk om aangepaste tekst op je app zichtbaar te maken!

Op het einde voorziet de website een handige checklist!


Dit is de QR-code van onze app Onze app VTM koken staat onder het symbool “Food”.


Instagram #Guppyinthebag


Deirdre De Raymaeker & Saartje Ronsse

2COME

Flipboek Multimedia 2  
Flipboek Multimedia 2  

Opdracht Multimedia 2 2COME - Karen De Groof Deirdre De Raymaeker & Saartje Ronsse

Advertisement