Page 1

3 t/m 9 februari

CONCERT JAZZ!

...EVEN NAAR PRIMERA

Alle kleding reinigen slechts

HUE BLANES TRIO Woensdag 7 februari 20.00 uur Meridiaan 25/47 Gouda Meer informatie en reserveren: www.coxpiano.nl 0182-524 528

per stuk*

*m.u.v. leer, suede, gala en bruidskleding

Primera Herman Kok Markt 68a, 2801 JM Gouda, T. 0182-528470

Hoge Gouwe 17 • 2801 LA Gouda t. 0182 - 511424 www.alphamakelaardij.nl info@alphamakelaardij.nl


Angst voor de tandarts is bij ons geen kwestie van even doorbijten

De glimlach van een kind, daar doet onze kindertandarts het voor

Maar liefst veertig procent van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn voor een bezoek aan de tandarts. En misschien wel een nog groter percentage van de kinderen. Dat is dus een heel serieus probleem voor u en uw gezondheid, als u tot deze groep behoort. Want u snapt ook wel dat gebitsproblemen niet vanzelf weggaan, maar de vervelende neiging hebben om erger te worden.

Kinderen zijn nieuwsgierig en leergierig. En dus vinden ze het vaak heel leuk om te leren goed voor hun tandjes te zorgen. Onze speciale kindertandarts neemt - wanneer uw kind twee jaar is - uw peuter bij de eerste controle stap voor stap en op een aansprekende manier mee in de wereld van tandjes, tandpasta en poetsen. Zodat ze straks met veel plezier poetsen en trots op hun stralend witte tanden kunnen zijn.

Leuk is misschien wat anders, maar pijn hoeft u niet te lijden Vertel ons precies wat uw vervelende ervaringen zijn, wat u onprettig vindt en waarvoor u nu eigenlijk bang bent. Dan kunnen wij - na uw gebit bekeken te hebben - een plan opstellen, u steeds goed voorbereiden op wat u te wachten staat en afspraken maken over wel of niet een gedeeltelijke of zelfs gehele verdoving. 1 een behandelplan op maat 1 op angstcliënten en kinderen getrainde tandartsen 1 onder algehele narcose voeren wij met een speciaal team van erkende anesthesiologenen behandelingen uit.

Bang

voor de tandarts? Wij behandelen onder narcose.

Ook krijgen de kinderen - wanneer dat noodzakelijk wordt geacht - een fluoridebehandeling om tandbederf te voorkomen. En voor de onvermijdelijke eerste gaatjes gebruikt onze kindertandarts natuurlijk mooie, witte kunstharsvullingen die een heel melktandleven meegaan. Trouwens, leuk om te weten: voor onder de 18 zit zowel de tandarts als de mondhygiënist in de basisverzekering, en geldt zelfs geen eigen risico. Leuke service: de controle op woensdagmiddag De gratis halfjaarlijkse controles verlopen vrijwel altijd lekker vlot, stipt op het tijdstip waarop u afgesproken hebt, en worden doorgaans - heel handig - op de ‘vrije’ woensdagmiddag gehouden.

Medisch spectrum Gouda Willem Barentszlaan 26, 2803 XP Gouda 0182 - 20 00 11 06 - 55 46 08 54 info@deleukstetandartsvangouda.nl www.deleukstetandartsvangouda.nl

De tandarts die u als cliënt serieus neemt Als tandartsenpraktijk besteden we graag veel tijd en persoonlijke aandacht aan u. Stellen we uw wensen voorop. En nemen we natuurlijk - ondanks onze vriendelijke glimlach en grappige naam - ook ons vak serieus.

Dat voelt anders, kunnen we u verzekeren. Niet alleen door de prettige sfeer en entourage in de ontvangstruimten of de vele mogelijkheden die er bij ons bestaan om uw gebit cosmetisch te verfraaien. Maar ook in het geval u of uw kind (door wellicht nare ervaringen) enorm opziet tegen een bezoek aan ons, bijzondere wensen hebt of last hebt van schadelijke en hinderlijke gewoontes als tandenknarsen en snurken. In al deze gevallen bespreken we uw situatie, uw wensen en de mogelijkheden. Dit doen we graag vooraf en in alle rust en openheid met u. Daarna stellen we een behandelplan met u op en houden we rekening met uw eventuele angsten en onzekerheden, maar ook met uw verzekeringsdekking en financiële situatie.


in deGouda deze week

3 t/m 9 februari 2018

Willem Barentszlaan 36, 2803 XP Gouda  qJOGP!UXJOLFMHPVEBOM

XXXUXJOLFMHPVEBOM

Uw veelzijdige vakman voor al uw klussen:

Onderhoud - Tegelwerk - Keukens Badkamers - Renovatie - Dakkapel

Fred Kruit

Maaike Ouboter

Rossinistraat 26 2807 HK Gouda Tel: 0182- 52 56 23, Mob:06 - 27 20 01 50 fredkruit@klussenier.nl, www.klussenier.nl

qpagina 20 Ook interessant om te lezen pagina 16 Goudse Schouwburg

pagina 7 Lijstduwers

pagina 22 Valentijn Het adres voor een probleemloos dak 06 - 16 56 84 63 | Stolwijk www.bkdakbedekkingen.nl

ronsseweg 551 2803 zk gouda tel.: (0182) 555 888 fax: (0182) 555 877

Column Laat het filmhuis lekker op zijn plek het zit nu al bijna altijd vol. Wat mij betreft niks geen supermoderne nieuwe zalen, die hebben we al in de Cinema. En als er al samenwerking moet komen, waarom dan niet met de Garenspinnerij, dat is bijna om de hoek van Filmhuis Gouda. En daar kan de horeca nog wel een Kruimimpuls gebruiken om ook een fijne ontmoetingsplek te worden. Verder is het natuurlijk wel een schande dat de bovenste verdieping van de Chocoladefabriek al zo lang leegstaat. Had koopman Jan de Laat die niet kunnen verhuren aan zijn speeltje de internationale ictopleiding? Studenten boven de bieb, wat wil je nog meer. Dat

levert de gemeente geld op in plaats van het risico dat onze armlastige gemeente straks nog opdraait voor de verliezen van de gemeentegarantie waar nu om gevraagd wordt. Maar iedere andere opleiding op die plek is wat mij betreft ook prima: mooie strakke collegezalen, zo gepiept. En de studenten in een campertje op het parkeerterrein, zolang de studentenkamers en tiny houses nog niet klaar zijn. Misschien een communicatieopleiding? Of gewoon een lees- en schrijfacademie. Lekker schrijven met de pen blijkt veel beter te zijn voor de ontwikkeling van de hersenen dan al dat digitale gedoe. Straks zitten we er om te springen.

TE BELA EN

GB G

G OUD A

N GE N

Was ik net een beetje gerustgesteld omdat de plannen voor een nieuw filmhuis in de Chocoladefabriek afgeblazen waren, beginnen ze er opnieuw over. Laat ik duidelijk zijn: ik wil gewoon dat het filmhuis blijft op de plek en zoals het nu is. Heerlijk ouderwets en nostalgisch. Je zit er prima, gezellige koffiehoek en ook niet onbelangrijk: goede films. Maar het fijnste vooral: het is zo lekker dichtbij. Filmhuis aan de westkant van de binnenstad, Chocoladefabriek aan de oostkant. Er moet iets te kiezen zijn en niet alles op een kluitje. Bovendien kan de fijne horecavoorziening in de Chocoladefabriek niet nog meer gasten aan,

e-mail: info@notarisgouda.nl internet: www.notarisgouda.nl

GEM E

Beatrijs Lubbers

JUIST voor uw belang

GBG staat voor:

voor fieters en voetgangers een veilige doorgang voor een beter en zonniger Gouda: Jan de Koning, lijsttrekker ideeĂŤn, suggesties, vragen: www.gemeentebelangengouda.nl gemeentebelangengouda@gmail.com


HEUVELLAAN 1 - 2803 DT GOUDA Telefoon: 0182 - 538 030 info@bowlingcentrumgouda.nl www.bowlingcentrumgouda.nl

Vergoeding via uw zorgverzekeraar! TPP Gildenburg is gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen en repareren van kunstgebitten.

Wij hanteren geen wachtlijst

Bowling & Partycentrum Gouda heeft nu 8 splinternieuwe machine's, ballen en schoenen.

Ook helpen wij u graag met uw bestaande prothese indien: tVQJKOklachten heeft; tVXkunstgebit los zit; tVXQrothese (regelmatig) breekt; tFSBOEFre prPCMFNFO[JKONFUVXkunstgebit.

Dus kom gezellig bowlen bij ons en ervaar zelf hoe fijn het is om te bowlen op de nieuwe bowling machine's Wij hebben verschillende soorten arrangementen. Voor kinderen hebben wij automatische hekjes bij het bowlen.

Maak een afspraak voor vrijblijvend advies, blijf er niet mee lopen.

Gratis parkeren, wij zijn gevestigd aan de kant van de Jumbo

BANGKOK CITY IS WEER OPEN! VANAF VRIJDAG 2 FEBRUARI 2018

WIJ ZIJN DE AFGELOPEN MAAND IN THAILAND GEWEEST OM UIT TE RUSTEN VAN EEN DRUK EN PRACHTIG JAAR IN GOUDA. OOK ZIJN WIJ OP ZOEK GEGAAN NAAR NIEUWE GERECHTEN VOOR ONZE KEUKEN.

GRAAG HETEN WIJ U VAN HARTE WELKOM IN ONS RESTAURANT Aree Thamtes en Herman Schoemaker Lange Tiendeweg 57 Gouda 0182 - 551 333 info@bangkok-city.nl www.bangkok-city.nl

Herdacht worden zoals u bent Geen mens is hetzelfde. Dat beseffen wij als geen ander. Daarom gaan wij uiterst secuur om met al uw wensen. Zo geven we de gewenste kleur aan uw uitvaart en wordt u herdacht zoals u bent.

Voor informatie 0800 - 288 22 55 Melding van overlijden 0800 - 345 67 89 24 uur per dag bereikbaar

onderdeel van

CVU Uitvaartzorg: Gouda e.o.

onderdeel van

WWW.CVU.NL


Gouda.terugblik 5

Veertien Goudse basisscholen gaan 2018 in met een volledig rookvrij schoolplein en maken dit zichtbaar met een bord van de Rookvrije Generatie. Op dinsdag 23 januari werden de borden feestelijk uitgereikt bij OBS de KAS. Wethouder Corine Dijkstra en kinderburgemeester Romaissa Magouh hebben het eerste bord onthuld op het schoolplein van de KAS.

De interculturele muziekavond die donderdagavond 25 januari in de Garenspinnerij werd gehouden was een groot succes. De belangstelling voor de muziekavond, verzorgd door Goudse statushouders, was zo groot dat lang niet iedereen een plekje in de zaal kon bemachtigen. De bedoeling is dat het programma in april wordt herhaald, zodat nog meer mensen kunnen genieten van de muziek van onder anderen Syriërs en Eritreeërs. (Foto Coby van Wageningen).

Kinderen konden zaterdag 27 en zondag 28 januari onder begeleiding van een vogelliefhebber meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling. De kinderen namen plaats in de moestuin van kinderboerderij De Goudse Hofsteden en probeerden de vogels te herkennen en te tellen. De aantallen werden doorgegeven aan de Vogelbescherming, die de Tuinvogeltelling organiseert.

Toen de kinderen van de onderbouw woensdag 24 januari op school kwamen, stonden de tafels al mooi gedekt klaar. In het kader van de Nationale Voorleesdagen was er namelijk een voorleesontbijt op de Koningin Beatrixschool in Waddinxveen.

De allereerste Sketchcrawl vond in Gouda in 2011 plaats. Op zaterdag 27 januari was het precies de 25ste keer dat dit evenement werd gehouden. Dit keer in de Garenspinnerij, waar onder meer het uitzicht of de tafels en de stoelen werden getekend, en buiten aan de Turfsingel waar de historische schepen een onderwerp vormden voor de tekenaars.

Het is 65 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. Het Gemaal Haastrecht wijdde er dit en vorig weekend de expositie ‘Dijken, onze veiligheid’ aan. Drie ooggetuigen van destijds, die nu vrijwilliger zijn bij het Gemaal, vertelden over hun ervaringen.


Whatsapp favoriet in Nederland Whatsapp, Facebook en YouTube zijn de drie meest gebruikte social media in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Newcom Research & Consultancy, dat jaarlijks het grootste onderzoek van Nederland uitvoert naar het gebruik van sociale media onder Nederlanders ouder dan vijftien jaar.

Met 11,5 miljoen Nederlandse gebruikers staat WhatsApp boven aan het lijstje ‘meest gebruikte social media in Nederland’. Gevolgd door Facebook, met 10,8 miljoen Nederlandse gebruikers. De top drie wordt afgesloten door YouTube, die 8,0 miljoen gebruikers heeft. Wat opvalt is dat jongeren tussen de vijftien en negentien jaar steeds minder actief zijn op Facebook, terwijl het gebruik in de leeftijdscategorieën daarboven juist stijgt. Er zijn verschillende redenen waarom de jongeren afhaken. Ze voelen zich minder thuis tussen de (oudere) mensen die op Facebook zitten. De vijftien- tot negentienjarigen geven aan dat er teveel mensen op zitten waar ze niks mee

Live vanuit Bali

hebben. Daarnaast zijn de advertenties op de Facebook, ook een motivatie om af te haken. Daarentegen worden Snapchat en Instagram steeds populairder bij de jongeren, maar ook de hogere leeftijdscategorieën gaan Instagram steeds vaker gebruiken. Als we kijken naar de top zes meest gebruikte social media in Nederland, staan Twitter en LinkedIn, samen met Instagram onderaan. LinkedIn bleef het afgelopen jaar gelijk, Instagram is flink gegroeid en ook Twitter krabbelt na jaren weer omhoog in aantal gebruikers.

Maak kennis met Zakelijke aanbiedingen op deGouda.nl Online adverteren is de trend. Daarom biedt Weekblad deGouda nu adverteerders de mogelijkheid om op de deGouda.nl hun aanbiedingen te plaatsen.

Ga naar deGouda.nl en kijk naar het kopje ‘Zakelijke aanbiedingen’, recht onder de huidige online editie van Weekblad deGouda. Om onze

Column

Garro Wiersema

adverteerders kennis te laten maken met de mogelijkheid van online, bieden wij nu de mogelijkheid de advertenties uit het Weekblad door te plaatsen op onze website (tegen een tarief van 10 procent extra op de prijs van de advertentie in het weekblad.) deGouda.nl is de meest bezochte website uit Gouda, met zo’n 30.000 unieke bezoekers per week.

Dit is mijn eerste column geschreven vanaf de andere kant van de wereld, namelijk het eiland Bali. Terwijl het in Gouda zes graden is geniet ik hier van dertig graden, maar wel met een vochtigheidsgraad van zeker negentig procent. Het eerste dat mij opviel is de reis hier naartoe. In twaalf uur vliegen ben je al in Singapore. En die tijd vliegt om. Even wat Netflix kijken en je bent er. De wereld is dus niet zo groot als ik altijd dacht. Mijn eindbestemming in Bali vroeg nog eens ruim twaalf uur met een vlucht en autorit. Dat dit zolang duurt heeft vooral te maken met de lokale infrastructuur. Er bestaan geen snelwegen of grote vliegvelden op Bali. Het leuke van de moderne tijd is dat ik gewoon GoudaFM kan luisteren vanaf Bali en na wat research kom ik tot de conclusie dat ik zelfs mijn radioprogramma Gouda Actueel live had kunnen maken vanaf de tuintafel. Hoera voor onze moderne infrastructuur! Maar ja, geen spullen meegenomen. Het is zeer interessant en leerzaam om te zien hoe de lokale bevolking van Bali media consumeert en via welk medium (analoog of digitaal). Er zijn in ieder geval meer dan veertig lokale radiostations zowel op FM als via internet. Hoezo druk op de FM band? Kunnen we in NL nog iets van leren. Natuurlijk zijn de meeste radiostations hier actief op social media zoals Facebook en Instagram. Maar ja, hun taal... alle stations presenteren in het Balinees. Een Engelssprekend radiostation is er niet. Dat terwijl hier heel veel expats wonen. Ik krijg zomaar een idee... Nu even naar de ochtendshow met Jeroen luisteren op GoudaFM, hier om drie uur ‘s middags, in het zwembad. Dat dan weer wel. Sampai jumpa. Volgende week deel 2.

Dit waren onze gasten in de radioshow Goedemorgen Gouda. Luister elke werkdag tussen 8.00 en 10.00 uur naar muziek en interessante gasten. YES-R

“Op 1 februari komt mijn nieuwe single uit. Het nummer is echt een beetje back to basic, het gaat terug naar hoe ik begonnen ben.” SOPHIE HEESEN

“Ik ben jong en vind het belangrijk om mijn mening te geven, dus ik besloot om niet te gaan stemmen maar mij gewoon verkiesbaar te stellen.”


Gouda.politiek 7

Lijstduwer: een vorm van kiezersbedrog? Je komt ze steeds vaker tegen: bekende namen helemaal onderaan op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bekende Nederlanders, favoriete sporters of voormalig wethouders staan als lijstduwer wel op de kandidatenlijst, maar niet op een verkiesbare plek. Ze zijn als stemmentrekkers belangrijk voor de partij, maar zijn vaak niet echt van plan hun plek in de gemeenteraad in te nemen. De meningen over dit fenomeen zijn verdeeld. De een vindt het een vorm van kiezersbedrog, de ander zegt dat er weinig aan de hand is. Hoe zit het in Gouda?

Landelijk is over het verschijnsel lijstduwer al lange tijd een discussie. Aanjager is de Leidse hoogleraar politiek gedrag en kiezersonderzoek Jaap van Holsteyn. Hij ergert zich al jaren aan het verschijnsel lijstduwer. Hij vindt dat er sprake is van kiezersbedrog als een kandidaat wel op de lijst gaat staan, maar eigenlijk niet van plan is in de gemeenteraad of het parlement te gaan zitten. Hij schreef: “Volksvertegenwoordiger is een voornaam ambt, waarmee niet lichtzinnig mag worden omgesprongen. Lijstduwers doen dat helaas wel. Zij zeggen op te gaan voor dat ambt, maar ze jokken.” De lijstduwer stelt zich in formele

zin kandidaat voor een functie die hij niet daadwerkelijk wil aanvaarden. Hij zou zijn steun ook op een andere manier aan de partij kunnen betuigen, zo vinden sommigen. Maar anderen vinden dat er weinig aan de hand is, zolang maar voor iedereen duidelijk is dat het slechts om lijstduwerschap gaat en de kiezer op de hoogte is van de functie daarvan. Zo kan iedereen in het stemhokje zijn of haar eigen afweging maken. Trots

Hoe gaan de Goudse politieke partijen om met het lijstduwerschap? Verschillende partijen (Gemeentebelangen Gouda, Groen Links, D66 en VVD), om er maar eens enkele te noemen maken niet nadrukkelijk gebruik van een lijstduwer. De Partij voor de Dieren noemt ze juist met trots: ‘Lijstduwer Hans Beck is al jaren een stille kracht achter het gedachtengoed van de partij in Gouda. Tweede lijstduwer Esther Groenewegen kent de Goudse politiek goed na jarenlang de Goudse fractie vrijwillig te hebben gesteund en is tegenwoordig bestuurslid van de partij in Zuid-Holland.’ Ook lijstduwer Herman Schoemaker van Gouda Positief is trots op zijn functie als lijstduwer en maakt daarvan

gebruik om de partij te promoten. Het CDA noemt de laatste tien kandidaten allemaal lijstduwer. Voormalig wethouder Marco Kastelein sluit de rij. Bij de SGP is de huidige fractievoorzitter Arjan Versteeg de lijstduwer. Bij de SP sluit Hans van Dijk de rij. Voorkeursstemmen

De vraag is natuurlijk: gaan de lijstduwers ook hun plek in de raad innemen als zij met veel voorkeursstemmen krijgen? In Gouda lijkt vooral de duidelijkheid te overheersen. “Als ik voldoende voorkeurstemmen zou krijgen, wat bij de SGP achterban echt een bijzonderheid zou zijn, dan vindt dus een groep kiezers dat je die plaats moet innemen. Ik zou het dan inderdaad ernstig in overweging nemen”, antwoordt Arjan Versteeg (SGP). Herman Schoemaker zegt op de vraag: “Jazeker, uiteraard!” Voormalig wethouder Marco Kastelein sluit de rij van het CDA. Hij zegt: “Ik verbind mijn naam aan het CDA. Ik hoop dat veel mensen op het CDA stemmen. De kiezer bepaalt de uitslag. De plek op de lijst geeft wel mijn ambitie aan.”


Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V. verricht voor diverse opdrachtgevers met name in de regio Zuid-Holland werkzaamheden in de groenvoorziening in de openbare ruimte. Van aanleg tot onderhoud en van boomverzorging tot onkruidbestrijding. Voor versterking van ons team zijn wij op zoek naar de gemotiveerde medewerkers:

Vakbekwaam hovenier De vakbekwaam hovenier dient in het bezit te zijn van rijbewijs B (bij voorkeur BE) alsmede aantoonbare werkervaring in aanleg en onderhoud werkzaamheden en relevante opleiding (vakopleiding in het groen). Functie eisen: pro actieve werkhouding, leidinggevende capaciteiten, plantenkennis, goede communicatieve vaardigheden, zelfstandig, inventief, representatief, tekening lezen, geen 9-5 mentaliteit en in het bezit van VCA (of bereid zijn deze te behalen). Vrachtwagenchauffeur De vrachtwagenchauffeur dient in het bezit te zijn van rijbewijs CE + Code 95 en aantoonbare werkervaring. Functie eisen: pro actieve werkhouding, goede communicatieve vaardigheden, zelfstandig, inventief, tekening lezen, geen 9-5 mentaliteit en in het bezit van VCA ( of bereid zijn deze te behalen). Trekkerchauffeur De trekkerchauffeur beschikt over een rijbewijs B ( bij voorkeur BE) en/of trekkerrijbewijs naast de aantoonbare werkervaring en opleiding.

Functie eisen: pro actieve werkhouding, werkervaring met maaien-klepelen, tekening lezen, goede communicatieve vaardigheden, zelfstandig, inventief, geen 9-5 mentaliteit en in het bezit van VCA ( of bereid zijn deze te behalen). Medewerk(st)er Administratie Medewerk(st)er administratie beschikt over aantoonbare werkervaring en relevante opleiding.Werkzaamheden: invoeren van de planning, verwerken van de planning, invoeren grondbonnen. Onderhouden van projectmappen, receptiewerkzaamheden (ontvangst bezoekers, bediening telefoon) en overige voorkomende administratieve werkzaamheden. Functie eisen: pro actieve werkhouding, werkervaring met administratie, receptiewerkzaamheden communicatieve vaardigheden, zelfstandig, inventief en geen 9-5 mentaliteit. Wat wij bieden naast een gezellige sfeer; goede arbeidsvoorwaarden, afwisseling en uitdaging in werkzaamheden, opleidingsmogelijkheden en een passend salaris op basis van ervaring en werkniveau bij een gecertificeerd bedrijf. Leeftijd speelt bij ons geen rol!

Ben jij, of ken jij de vakbekwaam hovenier, vrachtwagenchauffeur, trekkerchauffeur of medewerk(st)er administratie die wij zoeken, neem dan nu contact op met Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V. te Rotterdam, Wendy Martin en stuur een motivatie en curriculum vitae naar wmartin@groen-puntbv.nl

All-round Verkoopmedewerkster Voor onze prachtige winkel zijn wij op zoek naar een enthousiaste, extraverte verkoopster voor minimaal 16 uur per week. Zij moet: • Ruime ervaring hebben met advisering en verkoop van zowel dames als herenkleding in het midden en hoogsegment • • Klantvriendelijk zijn en kunnen samenwerken in een team • Zelfstandig kunnen werken • Leergierig zijn • Voortreffelijke service kunnen verlenen aan een breed scala van klanten • Bereid zijn minstens twee zaterdagen per maand te werken • De klant, en het verlenen van service aan de klant, als prioriteit kunnen stellen boven andere taken • In staat zijn om klanten te binden (We make customers, no sales)

www.puntkomma.nu Bij interesse kunt u contact opnemen met Renske van Dam, telefonisch: 06 - 105 332 99 of via de mail: info@puntkomma.nu

Regel nu eenvoudig en snel zelf uw advertentieruimte in Weekblad deGouda. Ga naar www.degoudastore.nl en plaats uw bestelling.


Gouda.personeel 9

Medewerker interieurverzorging m/v

Voorman Particuliere Markt Montagemedewerker Particuliere Markt Monteur Service en Onderhoud Voor de regio Zuid-Holland zijn we op zoek naar enthousiaste medewerkers die kwaliteit en servicegerichtheid hoog in het vaandel hebben. Kom werken bij een regionaal familiebedrijf in een team van enthousiaste collega’s!

Interesse? Meer informatie vind je op schipperkozijnen.nl/vacatures of stuur je sollicitatie direct naar vacature@schipperkozijnen.nl

Functieomschrijving: Wij zoeken een collega die verantwoordelijk is voor het schoonhouden van onze drie vestigingen in Capelle aan den IJssel, Moordrecht en Den Haag. Elke vestiging bestaat uit kantoren, een showroom en een magazijn. U weet wat er van u verlangd wordt omdat u ruime ervaring (5-10 jaar) heeft in het zelfstandig schoon en op orde houden van een bedrijfspand. Functie-eisen: • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift • in het bezit zijn van een rijbewijs en eigen vervoer • u bent fulltime beschikbaar (40 uur) • een goed verzorgd uiterlijk • indien nodig inzetbaar in de avonden en op zaterdagen Korte bedrijfsomschrijving: Breur IJzerhandel Rivium is een groothandel voor bouw, industrie en infra. Wij leveren o.a. ijzerwaren, gereedschappen, hang- en sluitwerk, bevestigingsmaterialen, machines, persoonlijke beschermingsmiddelen, kantoormeubilair, kantoorartikelen en bedrijfskleding. Voor bovenstaande functie bieden wij een leuke baan in een dynamische organisatie, volop mogelijkheden voor groei binnen onze organisatie en goede salariëring en arbeidsvoorwaarden. Sollicitaties kunt u, voorzien van een (pas)foto, per e-mail richten aan: sollicitatie@breur.nl óf schriftelijk versturen naar: Breur IJzerhandel Rivium, T.a.v. mevrouw P. Breur, Rivium Boulevard 147, 2909 LK Capelle a/d IJssel. Tel: 010-2888444 Kijk voor meer informatie op www.breur.nl of bel naar het volgende nummer: 010-2888 444

Wij bouwen aan uw toekomst! Ook aan jouw toekomst? Wij zoeken een:

Allround Timmerman

M/V

Wij zijn op zoek naar een ervaren allround timmerman voor diverse projecten in de nieuwbouw, renovatie en verbouw. Wij zoeken:

Wij bieden:

• Minimaal 3 jaar ervaring • MBO opleiding timmerwerk • In bezit van rijbewijs B-E • Zelfstandig werkend persoon

• Goed salaris • Goede werkomstandigheden • Prettige (werk-)sfeer

Interesse? Stuur je CV mét motivatie naar Bouwcombinatie Bodegraven t.a.v. Vacature Timmerman, Zuidzijde 54b, 2411 RS Bodegraven of per mail aan info@bouwcobo.nl

• Woningbouw • Utiliteitsbouw

Bouwcombinatie Bodegraven houdt niet van half werk. Wij staan u terzijde op elk onderdeel van het gehele (bouw)traject. Van planontwikkeling en budgettering tot vergunningszaken.

• Renovatie/verbouw • Restauratie • Waterbouw

Zuidzijde 54b, 2411 RS Bodegraven, tel. (0172) 612 127 info@bouwcobo.nl, www.bouwcobo.nl


Weekblad nr. 21 • degouda.nl

Virtual Reality gaat de wereld veranderen

Weekblad nr. 22 • degouda.nl

Yassine Mellah is de nieuwe kinderburgemeester

pagina 16-17

Weekblad nr. 23 • degouda.nl

Goudse kaasmeisjes op kalender SensationKaas

Wij zijn geslaagd!

Goudse Jiu Jitsuka zet vechtsport op de kaart

pagina 20

Net als Niels en Arjen konden ook andere leerlingen de vlag uithangen

pagina 20

pagina 20

Weekblad nr. 25 • degouda.nl

Weekblad nr. 24 • degouda.nl

pagina 19 Oscar van der Wijk Fotografie

Weekblad nr. 27 • degouda.nl

Weekblad nr. 26 • degouda.nl

Kaasboerin komt tot leven

Ramadan is meer dan vasten

pagina 21

pagina 20

Weekblad nr. 28 • degouda.nl

Weekblad nr. 30 • degouda.nl

Een hele week leesplezier! Wateronderzoek Goudse restaurants

Roze Zaterdag naar Gouda!

pagina 15

pagina 14

Weekblad nr. 31 • degouda.nl

Weekblad nr. 32 • degouda.nl

Weekblad nr. 33 • degouda.nl

Weekblad nr. 34 • degouda.nl

Favoriete fietsroute door het Groene Hart

Weekblad nr. 35 • degouda.nl

Elektrisch rijden in Gouda pagina 21

pagina 9

Varen door de Goudse grachten pagina 14

pagina 16

Weekblad nr. 37 • degouda.nl

De Kleiweg in de loop der pagina 17 jaren

Mijn plekje aan de gracht

Weekblad nr. 40 • degouda.nl

Weekblad nr. 39 • degouda.nl

Weekblad nr. 38 • degouda.nl

Goudse Paralympiërs blikken terug

Veganistische schoenen vanuit Gouda pagina 19

pagina 36

Elektrisch fietsen door Gouda pagina 19

Najaar hèt seizoen voor gidsen pagina 34

Weekblad nr. 41 • degouda.nl

Derde editie Whisky is Goud(s) pagina 37

Foto: Hermen Buurman

info@degouda.nl 0182 - 322 456


Secretarieel/administratief medewerker m/v Ben jij iemand die van houdt van aanpakken? Iemand die nauwkeurig en discreet werkt en iemand die zich vastbijt in financiële administraties? Vind je het leuk om daarnaast secretariële taken uit te voeren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Wij zijn Profit Cure, een dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in het ondersteunen van ondernemers bij alle aspecten op financieel gebied. Van administratie tot financiering; van personeelszaken tot fiscale zaken. Het gehele perspectief is ‘ons ding’. Onze dagelijkse uitdaging: het ontzorgen van onze klanten, zodat zij zich op de core business kunnen concentreren. Wat zoeken wij? In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle

financiële en administratieve werkzaamheden voor onze klanten. Hierbij kun je denken aan het vastleggen, scannen, verrijken, boeken en archiveren van de financiële administratie van onze klanten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor verschillende secretariële taken waaronder het beantwoorden van de telefoon, het verwerken van de post en het registreren en afhandelen van binnenkomende administraties.

Ben je studerend voor MBO 4 (BBL) of PDB dan is dit een pre. Verder heb je veel affiniteit met ICT.

Wie zoeken wij? Een vlotte, communicatief vaardige en proactieve persoonlijkheid, dat is waar we naar op zoek zijn. Iemand die houdt van structuur, die zelfstandig en accuraat werkt en die het hoofd koel houdt in hectische situaties. We zoeken iemand met een afgerond MBO diploma op niveau 3 Financiële administratie / BKB en BKC diploma.

Herken je jezelf in deze functie en wil je graag kijken of we bij elkaar passen? Solliciteer dan nu! Stuur je sollicitatie naar Afdeling HRM, Fokkerstraat 11 (unit 6), 2811 EN te Reeuwijk, of stuur een e-mail naar salaris@profitcure. nl. Het is van belang dat je zowel je CV als gemotiveerde sollicitatiebrief toestuurt.

Wat bieden wij? Wij bieden een veelzijdige en zelfstandige functie in een gezellig team, samen met een marktconform salaris dat gebaseerd is op je ervaring en leeftijd. De functie is voor 32 tot 40 uur per week.


Gouda.wonen 13 Appartementen Kloosterveste bijna klaar

De omvorming van het voormalig stadskantoor aan de Agnietenstraat naar 53 sociale huurwoningen nadert haar einde. De appartementen zijn eind februari, begin maart klaar voor bewoning. Donderdagmiddag 25 januari was er een open huis voor Gouwenaars.

vinden? Waar is dit kunstwerk te stwerken in In Gouda staan diverse kun graaf legde foto ze On e. mt rui re de openba in Gouda deze ze vast. Wil je weten waar dan naar Ga kunstuiting te vinden is? www.degouda.nl.

27 januari:

Graaf Florisweg

Ron de Haas, directeur-bestuurder van MozaĂŻek Wonen, lichtte toe waarom de sociale huurappartementen van belang zijn voor Gouda. “Er is grote vraag naar woningen in Gouda. Wij wilden iets creĂŤren wat een mooie toevoeging is voor de samenleving.

Zo heb je naast de appartementen hier ook een gezamenlijke ruimte. In deze ruimte willen wij de uiteenlopende bewoners een plek geven waar ze samen kunnen komen en leuke activiteiten kunnen ondernemen.� Kloosterveste

Het nieuwe wooncomplex kreeg de naam Kloosterveste. Wethouder Rogier Tetteroo onthulde de naam op de gevel. Tetteroo: “Wij wilden iets neerzetten dat betaalbaar is voor elke portemonnee. Hier in de Kloosterveste is dat mogelijk. De woningen kosten tussen de 350 en 680 euro per maand.�

Eos voor al uw verlichting! Eos verlichting t"HOJFUFOTUSBBUt)9(PVEBt 5tJOGP!FPTWFSMJDIUJOHOMtXXXFPTWFSMJDIUJOHOM

Jeroen Zeegers

info@onderhoudsbedrijfzeegers.nl 06 - 15 20 39 90 www.onderhoudsbedrijfzeegers.nl

i e d e r e k l u s i n e n o m u w h u i s ...

BIJ KALMEIJER KEUKENS VINDT U ALLES ONDER ÉÉN DAK

Hoogwaardige kwaliteit keukens Alle merken inbouwapparatuur Keukenrenovatie Totaaloplossing voor uw keuken Eerlijk en scherp geprijsd Top service en garantie

www.kalmeijerkeukens.nl info@kalmeijerkeukens.nl Keerkring 39, 2801 DG Gouda 0182-605 839

Bezoek onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!


VOOR ECHTE PRO’S LEREN DOOR DOEN

VERKOOP ENILOGISTIEKI HORECA EN VOEDING TECHNIEKI GROEN- EN DIERVERZORGINGI DIENSTVERLENINGIEN ZORGI

Geniet

van jullie

KOM OOK NAAR ÉÉN VAN ONZE OPEN DAGEN: DINSDAG 3 OKTOBER 2017

WOENSDAG 1 NOVEMBER 2017

ZATERDAG 9 DECEMBER 2017

ZATERDAG 13 JANUARI 2018

DONDERDAG 8 FEBRUARI 2018

19.30 – 21.00 UUR

19.30 – 21.00 UUR

10.00 – 12.00 UUR

10.00 – 12.00 UUR

19.30 – 21.00 UUR

wintersport! ' ','#$+$&',' !"#,$!',' '$##,'  !#

GSG HET SEGMENT

NOG IETS NODIG? WE STAAN VOOR JE KLAAR!

Dé regionale school voor praktijkonderwijs 39413 Poster A3 Het Segment.indd 1

!)&%!#, $) 21-06-17 12:19

Bestel op www.vrijbuiter.nl


Extra ruimte nodig? @ Inbox Storage: al jarenlang de grootste aanbieder van opslagruimte in Gouda @ Altijd de ruimte die bij je past @ Geen zin om heen en weer te rijden? Wij halen en brengen je spullen. @ 365 dagen toegang en 24/7 overzicht. @ Simpel en overzichtelijk.

Opslaan

Kampenringweg 26 2803 PE Gouda

T: 085 - 303 0880 www.inboxstorage.eu


DE GOUDSE SCHOUWBURG. SEIZOEN 3 AFLEVERING 3

In deze serie schrijven we, in samenwerking met De Goudse Schouwburg, over wat er allemaal komt kijken bij een topavond theater.

De meeste bezoekers kennen De Goudse Schouwburg van de theatervoorstellingen. Maar het gebouw dient ook vaak als toneel voor vergaderingen, congressen en evenementen.

ts). Laurens van Wijk (links) en Antoine Vergeer (rech

Zakelijk evenement in een magische omgeving De meeste bezoekers kennen De Goudse Schouwburg van de theatervoorstellingen. Maar het gebouw dient ook vaak als toneel voor vergaderingen, congressen en evenementen. “We zijn niet alleen gastvrij naar bezoekers die voor de voorstellingen komen, maar we zijn net zo gastvrij naar artiesten, bedrijven en culturele instellingen die ons pand willen huren”, zegt Laurens van Wijk (Hoofd Commerciële activiteiten, Horeca en Serviceverlening). Samen met Coördinator Verhuur Antoine Vergeer praten we over de mogelijkheden die De Goudse Schouwburg te bieden heeft. Dat zijn natuurlijk behalve de foyer de drie zalen: de Grote zaal, Kleine zaal en de Gouden zaal. Maar er is nog meer mogelijk. Antoine vertelt over een receptie met 400 gasten op het podium van de Grote zaal. “Het vergde wel wat inspanning om dat voor elkaar te krijgen, maar het was fantastisch.” Laurens: “Dat is onze charme; doordat dit pand een theater is, kunnen we meer bieden dan alleen standaard zalen. De magie van een theater voel je ook bij evenementen. Voor de bezoekers is het leuk, zij komen op plaatsen waar ze op een theateravond nooit komen.” Hoe een bijeenkomst

van een bedrijf of organisatie eruit ziet, hangt helemaal af van wat men wil. Antoine en Laurens gaan met de partijen in gesprek en proberen er vooral achter te komen welke beleving men voor ogen heeft. “Vanuit onze ervaring brengen wij onze ideeën en ervaringen in”, zegt Antoine. Laurens: “Wij maken niet alleen de afspraken. Tijdens de bijeenkomst zelf, is één van ons aanwezig en begeleidt het evenement. We benaderen het alsof het een voorstelling is.” Antoine vult aan: “De schouwburg heeft de knowhow. Je hoeft je nergens zorgen over te maken, alles is aanwezig.” En veel kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Flexibiliteit is hier het sleutelwoord. De Goudse Schouwburg wil niet alleen zijn expertise inzetten als verhuurder van het pand, maar zoekt ook op andere manieren de verbinding met ondernemend Gouda. “We treden actief naar buiten”, zegt Laurens. Als voorbeeld geeft hij de samenwerking die de schouwburg is aangegaan met de horeca in Gouda met Theatertafelen en organisaties als Gouda Roze en Hart van Oranje, die een beroep doen op de expertise en contacten van de schouwburg. “Ik geloof erin dat je door samenwerken van meerwaarde bent voor elkaar.”


Nieuwjaarsreceptie Groene Hart Ziekenhuis Eén keer per jaar is De Goudse Schouwburg helemaal gevuld met artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis. Dan wordt hier de nieuwjaarsreceptie van het ziekenhuis gehouden, waar gemiddeld 900 mensen naartoe komen. Die nieuwjaarsreceptie vindt hier al een aantal jaren plaats, en dat bevalt goed, zegt Marianne van Slooten, senior adviseur marketing en communicatie van het GHZ. “Wij zijn echt een ziekenhuis van en voor onze regio en we proberen daarom in Gouda of de directe omgeving een geschikte accommodatie te vinden. De Goudse Schouwburg blijkt de beste plek, met alle faciliteiten die hier worden geboden. Bovendien ligt de schouwburg heel dicht bij het ziekenhuis en ook bij het station, zodat iedereen gemakkelijk kan komen en weer naar huis kan gaan. “De voorzieningen hier zijn heel breed, dat sluit goed aan op onze vraag.” De nieuwjaarsreceptie vergt een behoorlijke organisatie, want het is behalve een receptie, tegelijk ook het jaarlijkse personeelsfeest van het ziekenhuis. De aanwezigen eten gezamenlijk, er is een programma in de grote zaal en een feestavond. Het hele pand is dan in gebruik. Alles moet gesmeerd lopen, en dat lukt ook. “De Goudse Schouwburg is een fijne samenwerkingspartner, vindt Marianne. “Ze hebben hier alle expertise in huis en ze begeleiden ons niet alleen, maar denken actief mee.”

Ondernemersprijs Midden-Holland Het is voor de ondernemers altijd een spannende avond: de bijeenkomst waarop de Ondernemersprijs Midden-Holland wordt uitgereikt. Maar het is ook een heel gezellig evenement. Het evenement is tegelijk de nieuwjaarsreceptie van de ondernemersorganisatie Gouda Onderneemt. De Goudse Schouwburg is hier een perfecte locatie voor, vindt voorzitter Nico Voogt. Hij roemt de goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en de auto en alle faciliteiten die de schouwburg biedt. “Alles kan. Als je een extra zaal erbij wil omdat er meer mensen komen, dan kan dat. Zou je minder willen, omdat er minder aanmeldingen zijn, dan kan dat ook.” Natuurlijk zouden de ondernemers dit evenement ook in een bedrijfshal kunnen houden, maar dan moet je alles gaan inhuren: licht, techniek, catering. Dat is volgens Nico Voogt heel kostbaar, terwijl je het maar een korte tijd nodig hebt, en het gevaar bestaat dat het niet helemaal perfect werkt. En het weegt allemaal niet op tegen wat de schouwburg te bieden heeft. “De uitschuifbare tribune, de aparte ruimtes, de gastvrijheid, de techniek, en de kwaliteit, laten we die niet vergeten. Er is hier veel ervaring in huis. Alles is op maat te maken, wat je wilt kun je geleverd krijgen. Zeg maar wat je hier niet hebt.”


Plastische Chirurgie • Handchirurgie • Esthetische ingrepen o.a ooglidcorrecties • Geen wachttijden • Ervaren personeel • Persoonlijke aandacht

Euromarkt 34 2408 BL Alphen aan den Rijn T 017 276 6041 F 017 276 6042 E www.kliniekalphen.nl


De heren en dames In deze serie nemen we een kijkje in de keuken van de verschillende serviceclubs en sociëteiten van Gouda.

Rotary Club Gouda Bloemendaal: ‘verbindingen met de Goudse samenleving’ Rotary Club Gouda Bloemendaal is in 1980 opgericht en daarmee de jongste Goudse Rotaryclub. De club telt 37 mannelijke en vrouwelijke leden. Elke woensdagavond komen zij bijeen in De Lichtfabriek. Jos Nederpel en Jan Willem Vermeulen vervullen dit jaar samen de voorzitterstaak en schetsen een beeld van deze actieve club.

De Rotary club is een wereldwijde organisatie met meer dan 1.2 miljoen leden. Langer dan 100 jaar geleden is de eerste club opgericht in Chicago. Het doel was om in die hectische tijd de normen en waarden op de werkvloer en tijdens het doen van zaken, te versterken. In de loop der jaren is de wens gegroeid om daarnaast een maatschappelijke bijdrage te leveren. Fellowship

“In ons voorzittersjaar stellen we drie pijlers van het Rotarylidmaatschap centraal. Allereerst de pijler Fellowship. Dat staat voor een hechte groep leden en vriendschappen. We komen wekelijks bijeen en dat moet gezellig en de moeite waard zijn. Naast een hapje en een drankje, heeft elke avond een inhoudelijk programma. De sfeer van De Lichtfabriek is hiervoor perfect. Daarnaast hebben we ook gezamenlijk sociale activiteiten, zoals het jaarlijkse running dinner, het kerstdiner, bezoek aan onze Duitse zusterclub en de maatschappelijke activiteiten”, vertelt Jos. Vocational

Jan Willem vult Jos mooi aan: “De tweede pijler heet Vocational. Onze leden komen uit

uiteenlopende beroepsgroepen en werken voor allerlei bedrijven en organisaties: multinationals, mkb, zorg, cultuur en de overheid. Deze diversiteit maakt het heel interessant om ervaringen te delen en vanuit verschillende perspectieven over onderwerpen te praten. Dat doen we bijvoorbeeld tijdens de clubavonden met een inleiding over een actueel thema, door discussies of met interessante gastsprekers die een presentatie geven.” Community services

De derde pijler heet Community services en gaat over de bijdrage die de Rotary Gouda Bloemendaal, levert aan de maatschappij als serviceclub. Dat kan een kleine bijdrage zijn aan een van de wereldwijde projecten zoals End Polio Now of hulp aan Sint Maarten na orkaan Irma. Dit jaar leggen ze het accent extra op verbindingen met de Goudse samenleving. Dat doen ze door lokale initiatieven te ondersteunen, het liefst met raad en daad, soms financieel. Zo helpt de Rotary vrijwilligersproject Kapsalon de Walvis in Korte Akkeren, gericht op kansarmere groepen. En hebben ze een jarenlange samenwerking met de Driestar, waarbij ze twee keer per jaar een groep stagiaires ondersteunen om naar Gambia te gaan. De stagiaires leveren daar een bijdrage om het onderwijs te verbeteren.

Ook geven de leden telefonische sollicitatietraining aan leerlingen van MboRijnland. “Erg trots zijn we op de Ouderendag die door ons is opgezet: meer dan 150 ouderen uit Goudse verpleeghuizen hebben een onvergetelijke dag in Rotterdam gehad, inclusief een Spido-rondvaarttocht.” En tot slot Wandelen voor Water in maart. Watergebrek en slechte waterkwaliteit vormen een enorm wereldwijd probleem. “We organiseren een dag waaraan leerlingen van Goudse basisscholen meedoen. Zij lopen met een rugzak gevuld met water, een tocht door Gouda, zoals voor kinderen in Afrika gebruikelijk is. Daarmee verhogen we hun betrokkenheid bij waterproblematiek in ontwikkelingslanden. De kinderen laten zich voor dit project sponsoren”, vertelt Jan Willem. RotaryCafé

Alle leden zijn actief betrokken bij de organisatie en invulling van de drie pijlers. “Daarom is de diversiteit in leeftijd, geslacht en beroep zo belangrijk. Het belang van de drie pijlers kan per lid verschillen: juist deze combinatie maakt onze club aantrekkelijk voor onze leden”, geeft Jos aan. Eens per kwartaal organiseert RC Gouda Bloemendaal het RotaryCafé. Dit zijn open avonden met een gastspreker, waarbij ook geïnteresseerde niet-leden welkom zijn om kennis te maken en de sfeer te proeven. “Deze avonden kondigen we, net als onze andere activiteiten, altijd aan in de media en op Facebook.”


e Goudse Maaike Ouboter werd vijf jaar geleden bekend met haar deelname aan het programma ‘De Beste Singer Songwriter Van Nederland’. Zij raakte de jury met haar eigen geschreven nummer ‘Dat ik je mis’. Sinds dien is er veel veranderd in het leven van Maaike. Eind februari start ze met haar nieuwe theatertour, waarmee ze ook naar Gouda komt.

Amsterdam. Een van die drie koos ik uit voor ‘De Beste Singer Songwriters Van Nederland’, ‘Dat ik je mis’ vond ik het meest bijzonder.’’ Inmiddels is het alweer vijf jaar geleden, maar nog steeds kan Maaike ervan nagenieten. Podiumervaring had ze wel al, doordat ze als klein meisje op het Jeugdtheaterhuis in Gouda zat.

Maaike begint te vertellen: “Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik leerde piano spelen en op mijn veertiende kreeg ik mijn eerste eigen gitaar. Ik leerde van alles. Maar ik was er nooit zo heel bewust mee bezig, het hoorde er gewoon bij. Thuis zongen we ook altijd, gezellig met zijn allen tijdens het afwassen.” Maaike studeerde in Australië en keek daar naar het eerste seizoen van het programma ‘De Beste Singer Songwriter Van Nederland’. “Ik vond dit een heel mooi programma, het was niet zo’n grootse show, maar juist heel klein en integer. Dus ik dacht als ik ergens aan mee doe, dan is dat het wel. Eenmaal terug in Nederland was ik vrij en had ik tijd voor nieuwe dingen. Mijn vrienden wilden dat ik me zou opgeven, maar ik vond dat eigenlijk niet zo nodig. Mijn vrienden kwamen met het argument: wat heb je te verliezen? Daar had ik geen antwoord op en dus heb ik de stap toch maar gezet en dat pakte goed uit.”

Ik vind het heel bijzonder om iets te maken waar andere mensen hun eigen verhaal in herkennen

Schrijven

Tijdens het tv-programma werd ze bekend met haar nummer ‘Dat ik je mis’. “Ik schreef nog helemaal niet zo lang in het Nederlands en had maar drie eigen liedjes geschreven, tijdens een cursus in

“Maar ik merk dat ik sinds het programma toch wel gegroeid ben in het zingen en schrijven van liedjes”, vertelt Maaike. “Ik hou er van om me ergens volledig in te storten. Je maakt met een hele leuke groep mensen elke week weer nieuwe dingen, daar heb ik toen echt ontdekt dat ik het schrijven zo ontzettend leuk vind en nog heel lang wil doen.” ‘Dat ik je mis’

“Ik vind het heel bijzonder om iets te

maken waar andere mensen hun eigen verhaal in herkennen. Mijn nieuwe theatertour gaat daar ook over. Over verhalen vertellen en horen, en hoe jij dat mee pakt. Je kijkt altijd door je eigen bril en mensen halen er altijd iets uit wat ze zelf herkennen.” Dit merkte Maaike ook met haar nummer ‘Dat ik je mis’. Veel mensen herkenden zichzelf erin. “Ik vind het mooi dat het nummer niet voor mij alleen is.” Dat komt volgens Maaike ook omdat het Nederlandstalig is. “Mensen begrijpen het verhaal beter omdat het je eigen moedertaal is. Je kan dan tussen de woorden door het verhaal begrijpen. Wat het ook voor mij leuk maakt om het te schrijven. Ik kan daardoor woorden weglaten en mensen begrijpen nog steeds waar het verhaal over gaat”, aldus Maaike. Bekend terrein

Maaike woont tegenwoordig in Amsterdam. Met haar theatertour staat ze in april ook in Gouda. “Het voelt echt als thuis komen. Ik ken de gangen van het theater nog zo goed. Toen ik op het Jeugdtheaterhuis zat deden we daar de première en ik heb op een blauwe maandag ballet gedaan en ook toen trad ik daar op. Ik vind het dus heel erg leuk om daar weer even terug te zijn.” Niet alleen de oude bekenden maar veel meer mensen weten inmiddels wie ze is. “Ik vind het dan ook soms best moeilijk om dichtbij mezelf te blijven. Ik probeer me juist niet heel bewust te zijn van hoeveel mensen mij kennen. Ik denk dat ik zo goed bij mezelf blijf en vriendelijk ben naar de buitenwereld, en dat vind ik juist heel belangrijk.”


VALENTIJNSDAG Valentijnsdag. De dag van de liefde. Voor de een een bijzondere dag, terwijl een ander er niks mee kan hebben. Wij gingen de straat op om te vragen wat verschillende koppels van Valentijsdag (14 januari) vinden. En hoe hebben zij elkaar ontmoet?

Estelle & Giovanni Giovanni en ik hebben elkaar zes jaar geleden ontmoet, via vrienden die op dat moment een relatie hadden. We vonden elkaar toen al heel interessant, maar het is nooit wat geworden. We kregen beiden een relatie, maar hadden toch nog regelmatig contact. Toen we allebei weer single waren, zijn we samen een drankje gaan doen en wisten we allebei dat we dit veel eerder hadden moeten doen. We zijn nu bijna een half jaar samen. Ik vind Valentijnsdag eigenlijk een beetje te commercieel. Ik vind dat je niet alleen die dag je liefde moet uiten. Maar net als ieder meisje vind ik het toch leuk om stiekem verrast te worden. Of dat op Valentijnsdag of een week er na is, maakt me dan ook helemaal niet uit. Plannen op Valentijnsdag hebben we niet en ik denk dat het een normale woensdag is waarop ik ga voetballen, maar wie weet word ik nog verrast door mijn vriend.

Adrian We hebben elkaar ontmoet op onze school. Shirley en ik hadden een gemeenschappelijke vriend. Hierdoor ben ik met haar in contact gekomen en leerden we elkaar kennen. Dit maakt dat we nu bij elkaar zijn. Ik vind Valentijnsdag echt grote onzin. Waarom zou ik op één specifieke dag zo zoetsappig lief zijn en schijnheilig doen, terwijl ik mijn hele leven voor Shirley kan zorgen met alle liefde? Ik denk en hoop dat er niks gedaan wordt voor mij, op Valentijnsdag. Meestal laat ik het gewoon langs me heen gaan. Als ik met Shirley iets leuks wil doen, heb ik daar het hele jaar nog voor. Het is toch veel leuker om je vriendin zomaar iets te geven op een normale dag, in plaats van een vooruit geplande dag?

Shirley In ons eerste jaar op het Grafisch Lyceum Rotterdam, heb ik Adrian ontmoet. Onze klassen deelden vaak één lokaal en wij begonnen met elkaar te kletsen en zo kwam van het een, het ander. Nu zitten we beiden in ons laatste jaar. Valentijnsdag vind ik best wel commercieel. Eerlijk gezegd vergeet ik de dag vaak, laat staan dat ik er naar uitkijk of er iets van verwacht. Pas als ik overal roze hartjes zie in de winkels denk ik: oh ja, die zoetsappige, geforceerde kleffe dag komt er weer aan. Ik geef er dan ook geen cent aan uit. Dus Adrian, je hoeft niet bang te zijn. Ik zal er niets aan doen, dus ik verwacht het ook niet van jou. Wij plannen gewoon het hele jaar door gezellige dagen.


Tamara Wij hebben elkaar met carnaval voor het eerst ontmoet, toen vonden we elkaar helemaal niet leuk. Later elkaar nog een paar keer tegen gekomen en begonnen elkaar steeds beter te leren kennen. Uiteindelijk bleken we elkaar toch wel erg leuk te vinden en sprong de vonk over. Ik vind het leuk dat er op zo’n dag meer wordt stil gestaan bij liefde en de mensen waar je om geeft. Maar vind ook dat mensen daar niet maar 1x per jaar stil bij moeten staan, maar altijd. Wij hebben nog geen plannen voor Valentijnsdag. Als wij iets gaan ondernemen is het een spontane actie.

Ferry Wij hebben elkaar ontmoet in de kroeg. Nadat we elkaar eerst eigenlijk niet interessant vonden, bleek achteraf dat we elkaar wel heel erg leuk vonden. Valentijnsdag vind ik onzin, maar ik ga wel iets ondernemen haha ;)

Shirley (18)

Susan & Kees Wij hebben elkaar tweeënhalf jaar geleden ontmoet op het Grafisch Lyceum in Rotterdam, waar we bij elkaar in de klas zaten. Na twee jaar vriendschap kregen we een relatie. Zelf hebben wij niet zoveel met Valentijnsdag, omdat we het cliché vinden om op die dag een kaartje te sturen of cadeautje te geven. Valentijnsdag hoeft niet per se het moment te zijn om iets leuks te geven of doen. Het kan ook op een ander moment in het jaar. Zo gaan wij binnenkort bijvoorbeeld een paar dagen naar Praag.


Vloggers

Alwin & Saske


Saske de Schepper

gaat vloggend door het leven Hoe is het om een eigen YouTube kanaal te beheren? De Reeuwijkse Saske de Schepper (woont op dit moment met haar vriend Alwin in Rotterdam) weet er alles van. Samen met haar vriend beheert ze het YouTube kanaal Vet Gezellig, waarop ze vlogs en andere video’s plaatst. In hun appartement, met een kopje thee op de bank, vertelt Saske over haar ervaringen met social media.

Vet Gezellig is al sinds 2015 actief, Saske zelf is al vanaf 2010 met een eigen kanaal op YouTube te vinden. Het begon voor haar allemaal met video’s van optredens en dit groeide uit naar een volwaardig vloggersleven. “Het leuke aan het leven als vlogger is dat je heel veel mensen ontmoet. Heel veel vrienden ken ik via YouTube, met een aantal kijkers zijn we zelfs al jaren bevriend. Daarnaast is de waardering die je krijgt echt de moeite waard.” Het wordt steeds belangrijker dat je een mooi beeld laat zien, op bijvoorbeeld Instagram. “Als ik een foto plaats zonder make up dan krijg ik daar minder likes op, dan op een foto die door een fotograaf is gemaakt en mooi bewerkt is”, vertelt Saske. Als je jezelf wil presteren dan zijn goede en mooie foto’s belangrijk. “Zelf ben ik daar niet zo mee bezig, af en toe is een bewerkte foto wel leuk. Maar ik vind dat het wel realistisch moet blijven.” Saske is zich bewust van de voorbeeldfunctie die ze hierin heeft. Meningsverschillen

In hun video’s laten Alwin en Saske ook weleens een mooier beeld zien, doordat de druk van social media groter wordt. “Er moet elke week iets online komen, maar soms voel ik mij niet helemaal lekker. Dit zeg ik dan wel in de video, maar daarna ga ik niet heel de tijd met een chagrijnig hoofd voor de camera zitten. Je zet dus toch een iets betere versie van jezelf neer, omdat je

wil dat mensen het leuk blijven vinden om naar je te kijken”, vertelt Saske. Om toch een zo reëel mogelijk beeld te scheppen, laten ze in hun video’s soms wel beelden zien van meningsverschillen of ruzies. Bij het hebben van een YouTube kanaal komt veel meer kijken dan alleen video’s plaatsen. Het is heel belangrijk om op alle

‘Onbewust heb je er toch last van als mensen commentaar op je hebben’ social media actief te zijn, om zo aan je volgers te laten weten dat je er nog bent. Elke dag foto’s plaatsen is een must en daarnaast is interactie met je volgers erg belangrijk. “Je bent er eigenlijk altijd mee bezig”, aldus Saske. “Je filmt en monteert alles zelf. Als je geen vlogs maakt, maar andere video’s, bedenk je sketches en schrijf je alles uit. Als je de video’s online gaat zetten, moet je nadenken over de beschrijving, steekwoorden en titels die je erbij plaatst.” Negatieve reacties

Gelukkig krijgen ze niet veel negatieve reacties op hun berichten en video’s. De meeste kijkers zijn onwijs lief en begaan, als zij feedback hebben dan is dat vaak opbouwend. Soms zijn er mensen die vinden dat Alwin en Saske te veel zeuren; dat komt doordat ze zo’n realistisch beeld laten zien. Af en toe

sturen vrouwelijke volgers reacties op Saske haar eetgedrag of over de manier waarop ze haar wenkbrauwen heeft gedaan. “Hierdoor verander ik mijn gewoontes niet, maar onbewust heb je er toch last van dat mensen commentaar op je hebben.” Tijdens ons gesprek en het maken van de foto’s door, kijkt Saske even snel op haar telefoon. Haar geplaatste foto heeft op dat moment al meer dan tweeduizend likes. Blij deelt ze dit met ons, likes geven dus zeker een goed gevoel. De eerste twee generaties YouTubers, waar Alwin en Saske bij horen, maakten puur video’s omdat ze het leuk vonden. Toen kon je er nog geen geld mee verdienen. Dat is een hele andere insteek dan tegenwoordig, veel jongeren beginnen met het plaatsen van video’s omdat het geld oplevert of omdat het ‘cool’ is. “Ik zou het niemand aanraden om er mee te beginnen vanwege het geld, dan hou je het niet lang vol, tenzij je echt talent hebt.”


k ook Bezoe ieuwe n onze room o sh w

GLASXL-ADV RETRODEUR-CONT.indd 1

31-08-17 09:46


Gouda.lezersactie 27

Win kaarten voor de Fiets en Wandelbeurs Zwitserland staat in 2018 volop in de schijnwerpers. Van 2 tot en met 4 maart is Zwitserland namelijk het themaland van zowel Fiets en Wandelbeurs, Bike MOTION Benelux als E-bike Xperience. Deze drie events vinden dan gelijktijdig plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor fietsers, wandelaars en outdoorliefhebbers vormt deze combinatie een mooie mogelijkheid kennis te maken met dit Alpenland. De setting is dit keer uniek. Bike MOTION Benelux - de beurs voor de sportieve fietser - die eerder altijd in het najaar plaatsvond, verhuist naar het vroege voorjaar om de start van het wielerseizoen te kunnen aftrappen en nog beter aan te sluiten bij de consumentendoelgroep. Hierdoor vindt Bike MOTION nu in hetzelfde weekend plaats als Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience. Het resultaat: maar liefst negen grote hallen van het Jaarbeurscomplex staan volledig in het teken van fietsen, wandelen en outdoor. Met een toegangskaart voor de Fiets en Wandelbeurs, kun je gratis de andere twee events bezoeken. De Fiets en Wandelbeurs gaat vrijdag 2 maart om 12.00 uur van start. Op zaterdag 3 en zondag 4 maart kan men er vanaf 10.00 uur terecht en alle dagen is de beurs geopend tot 17.00 uur. Meer informatie, ook over de lezingen en workshops die zijn te bezoeken, is te vinden op www.fietsenwandelbeurs.nl.

P L G R E N S M C P A R G

De voorleesdagen zijn begonnen. Dat voorlezen belangrijk is, mag als bekend worden verondersteld, maar veel mensen weten niet hoe belangrijk. Wist u bijvoorbeeld dat peuters die dagelijks 15 minuten worden voorgelezen, later op school meetbaar beter presteren in taal en rekenen? Uit verder onderzoek blijkt dat voorlezen ook bijdraagt aan een goede band tussen ouder en kind. En dat laatste kan ik bevestigen. Ik vind het nog steeds een feest om voor te lezen en doe dat in de winkel ook regelmatig. En dan niet alleen voor kinderen. Om mensen te stimuleren hun kinderen voor te lezen heeft Boekhandel Verkaaik een mooie voorleesaanbieding: Het omkeerboek van Boer Boris, geschreven door Ted van Lieshout: ‘Boer Boris’ en ‘Boer Boris in de sneeuw’. Dat zijn dus twee verhalen voor de prijs van 7,95 euro. Het is alweer vijf jaar geleden dat het eerste prentenboek over de populairste boer van het land verscheen. Na 200.000 verkochte exemplaren en een Vlag en Wimpel van de Griffeljury is Boer Boris niet meer weg te denken uit het prentenboekenlandschap. De teksten op rijm maken het voorlezen tot een feest. Win een boek over ‘Boer Boris’ Wie kans wil maken op een exemplaar van het omkeerboek ‘Boer Boris’ kan de bijgaande puzzel invullen. Mail het antwoord, naam en adres en ‘Boer Boris’ naar info@degouda.nl. Meedoen kan tot en met 12 februari.

8JKCFTDIJLLFOPWFSFFOHSPPUBTTPSUJNFOU DBSOBWBMTLMFEJOHWPPSLJOEFSFOFOWPMXBTTFOFO

R O O Z A D E L S D O G A

E D E D R I G T C H N Z F

K L P R R R E S H N T A S

K E S G I I S O O E U K T

trekkershut groepsreis sfeer schoenen bagage spierpijn wereld rugzak Eifel dagtocht

Lezersactie Fiets en Wandelbeurs Ook kans maken op kaarten voor deze grote beurs? Los dan de bijgaande puzzel op en mail het antwoord naar info@degouda.nl. Vermeld daarbij naam, adres en Fiets en Wandelbeurs.

Lezersactie omkeerboek ‘Boer Boris’

T T R O P S G R E B V U A

I D N I K A T E R N H S A

A L I N E A S E E A A N K

W T L E D R E Z A W B E A

S T R U I N E N E H O E L

E R R M F S N K E L U N A

R E E G E L M K N E R E N

S W I E E I T E E D U D D

H L S T F M F N N N I N T

U F O T O S O E G A G A B

grens ligfiets drinken tandem wolk tent avontuur landen zadel toerisme

I G O V S L F G S B E U H

boerderij illustratie omkeerboek letters muisje winter gewas kind step feest

N K N O R T IJ R R R K W O

M I O O E V R E E E B P O

U P O R J A E A T T I O F

I V G W P K D P T N N P D

T H C O T G A D L W O L K

E T E N T N IJ P R E I P S

bergsport pelgrim wandelen afstand hotel sokken foto ruig gaaf

S W S O M K R R E I D P S

wei kinderboek voorwoord koud boekbinders voorlezen katern oogsten jong sneeuwpop

J E T O IJ E E E L W E E T

E I E R R R O T C A R T U

K I N D E R B O E K S S K

pret rijmpje kip alinea struinen tractor hoofdstuk akker haan


Agenda

van Gouda

Maandag 5 februari Start inlooppunten VIP in de Groene Venen Het Vrijwilligers Informatie Punt gaat van start met inlooppunten in Bibliotheek de Groene Venen in Moordrecht, Moerkapelle en Zevenhuizen. Inwoners kunnen hier wekelijks terecht voor vragen over vrijwilligerswerk en burenhulp. Moerkapelle, Beatrixlaan 3: maandag 19.00 tot 20.00 uur, Moordrecht, Oudersvrucht 5: donderdag 15.00 tot 16.00 uur, Zevenhuizen, Burg. Klinkhamerweg 84D: donderdag 15.00 tot 16.00 uur. Artrosecafé Thema: Artrose in het dagelijks leven. Spreker is Renée Zaadhof, ergotherapeut Zorgpartners Midden-Holland. Van 15.30 tot 17.00 uur in het Groene Hart Ziekenhuis, Green Restaurant, begane grond. Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk en kan via info@transmuraalnetwerk.nl. Info: www. artrosenetmiddenholland.nl.

Dinsdag 6 februari Taalcafé Iedere eerste dinsdag van de maand in de Kleischuur, aanvang 19.30 uur. Een plek om te spreken en te oefenen met je eigen taal of in een andere taal. Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening. Huiskamer van Goverwelle De koffieruimte van De Oostpoort wordt elke dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur omgetoverd in een huiskamer waar alle wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een bezoekje kost 1 euro, er is geen programma. Info www.oostpoortnet. De huiskamer is rolstoelvriendelijk.

Woensdag 7 februari Autisme inloop Thema: Autisme en seksualiteit. Spreekster is Kirsten Visser, GS-psycholoog en werkzaam bij Yulius. Zij zal ingaan op de seksuele ontwikkeling van jongeren met autisme, het bespreekbaar maken van puberteitsthema’s en intimiteit in partnerrelaties bij volwassenen met autisme. Aanvang 20.00 uur in Gezondheidscentrum Korte Akkeren, Constantijn Huygensstraat 121 C in Gouda. Toegang 5 euro, aanmelden (niet verplicht) via autismeinloopgouda@gmail.com of via 06-455 885 98.

Dreumes- en peuterochtend Kinderen tot vier jaar kunnen samen met papa, mama, opa of oma, van 10.30 tot 11.30 uur, kleine dieren knuffelen en helpen met het voeren van de dieren op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Daarnaast maken ze een klein knutseltje. Bijdrage: 3,50 euro. Aanmelden via 0182-514 219 of sandra@ kinderboerderijgouda.nl. Concert bij Cox Pianoservice Hues Blanes komt met zijn trio naar Cox Pianoservice, voor een verrassend jazzconcert. Aanvang 20.00 uur, entree 12 euro. Komt men voor de eerste keer? Dan betaalt men 9 euro. Meridiaan 25/47 in Gouda, gratis parkeergelegenheid.

Donderdag 8 februari Rijbewijskeuring in De Buurtstee Senioren kunnen voor de verplichte rijbewijskeuring terecht in wijkcentrum De Buurtstee, Gildenburg 1 in Gouda. Vooraf een afspraak maken kan via 06-406 83 173. Kosten: 35 euro, chauffeurs rijbewijs C/D/E: 50 euro. Volgende keuring 8 maart. Lezing Yarden Lydia de Wit geeft de lezing: Familieopstellingen helpen bij onverwacht verlies. Na de begrafenis of crematie komt de tijd om te rouwen, en om het verlies te verwerken. Een rouwritueel gebaseerd op familieopstellingen kan daarbij helpen. Info: www.innerguiding.nl. Van 19.30 tot 22.00 uur bij Yarden IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 in Gouda. Aanmelden via www.yarden.nl/agenda.

Vrijdag 9 februari Cursus ‘Wonen in een historisch pand’ Voor iedereen die geïnteresseerd is in (bouw)geschiedenis van historische panden. Op zes vrijdagochtenden belichten experts alle kanten van onderzoek naar een historische woning. De cursusochtend bestaat uit 2 uur college en een excursie / activiteit van 1 uur, en wordt gegeven in de Chocoladefabriek. Info en aanmelden via: www.samh.nl.

Spelen & Zo met Schnauzers Van 16.30 tot 17.30 uur zijn alle Schnauzers welkom in de binnenspeeltuin van Brokken & Zo XXL, om lekker met elkaar te ravotten en te snuffelen. Eigenaren kunnen ervaringen uitwisselen en spelletjes doen met hun hond. Burg. van Reenensingel 109 in Gouda. Monki punk in StudioGonz Met BOO! en Convoi Exceptional. Aanvang 21.00 uur, info en entreeprijzen: www.studiogonz.nl.

Zaterdag 10 februari Optreden Chris Chameleon in de Garenspinnerij De Zuid-Afrikaanse zanger Chris Chameleon treedt op in de theaterzaal van de Garenspinnerij. Aanvang 20.30 uur, info en entreeprijzen zie www.studiogonz.nl. Boekenmarkt De Gouwebloem Jaarlijkse boekenmarkt in het gebouw van De Gouwebloem, Tollenslaan 161 in Waddinxveen. Van 10.00 tot 13.30 uur. Naast boeken worden er ook cd’s, dvd’s, platen, handwerk en zelfgemaakte kaarten verkocht. De netto opbrengst komt ten goede aan het werk van stichting De Gouwebloem. Inlichtingen: 06-20 24 17 91 of www.gouwebloem-waddinxveen.nl. 55 Shades of Blue in So What Om het 55-jarig jubileum te vieren organiseren zij een gemaskerd bal, en wordt So What aangekleed in Victoriaanse en Venetiaanse sferen. Aanvang 22.30 uur, info en entreeprijzen zie www.so-what.nl.

Zondag 11 februari Muziekmiddag in Swanla Hips, Hart ‘n Willis, bestaande uit drie zangeressen, treedt op in de pub van Swanla in Zevenhuizen. Het repertoire bestaat uit pop-, gospel- en soulklassiekers. Kaarten reserveren kan via www.theaterswanla.nl.

Dinsdag 13 februari Puur vrouw-zijn dag Een verwendag voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Er worden diverse creatieve workshops aangeboden, er is mogelijkheid tot coaching en je kunt je laten verwennen in de beauty- en wellnesshoek. Een introducé meenemen is geen probleem. Het evenement is gratis toegankelijk, aanmelden kan via behold@live.nl of www.puurvrouwzijn.nl. Van 10.00 tot 15.30 uur, Lage Gouwe 204 in Gouda. Lotgenotengroep Boek en Troost Boek en Troost start vanaf 13 februari van 14.00 tot 16.00 uur een besloten gespreksgroep ‘Als verlies je raakt’ in Nelson Mandela Centrum. Voor allen die langer dan een half jaar geleden een geliefde verloren hebben. Men gaat vijf middagen in gesprek over ervaringen, verdriet en vragen. Deelname kost 25 euro. Meer info: www.boek-en-troost.nl of 06-579 25 970. Stamppottenbuffet in Floravita De kok van restaurant De Boomgaard van Floravita heeft een stamppottenbuffet samengesteld, met onder meer boerenkool, zuurkool, hutspot, worst en klapstuk. Aanvang 17.30 uur, deelname kost 9,50 euro incl. twee drankjes. Reserveren kan via 0172-235 555.

Jubileumfeest Vrouw en Busyness Groene Hart Vrouw en Busyness viert haar 10-jarig bestaan in het Huis van de Stad. Thema: De kracht van vrouwelijk ondernemen. Onder meer Tineke Rensen zal vertellen over haar onderzoek naar de verschillen tussen ondernemende vrouwen en mannen. Vanaf 20.00 uur, toegang is gratis. www.vrouwen busyness.nl.

Jouw evenement ook in onze agenda? Mail je bericht drie weken voor de datum naar: info@degouda.nl

Kijk voor het uitgebreide agendabericht op www.goudafm.nl Wilt u elke vrijdag de agenda en het nieuws in uw mailbox ontvangen? Ga dan naar goudafm.nl en meld u aan voor de nieuwsbrief.


Gouda.agenda 29

Cornelis de Koning exposeert bij Arti Legi Beeldend kunstenaar Cornelis de Koning exposeert tot en met 11 februari bij Arti Legi aan de Markt in Gouda. Het thema van de tentoonstelleng is Mooi & Stil. Het werk van Cornelis de Koning is dat van een hedendaagse realist

en fijnschilder. De werken zijn elk voor zich natuurgetrouwe weergaven van de werkelijkheid. Eenvoudige taferelen, als kerkinterieurs en oude voorwerpen, getekend door de tijd. Het zijn eenvoudige composities. Alles heeft een eigen plek in een groter verband. De Koning maakt

gebruik van ingehouden kleuren, contrasten en schaduwen op glad en glanzend materiaal. Recent is hij zich gaan richten op het surrealisme. Een stroming waarin hij zijn technische schildervaardigheden en levendige fantasie kan combineren. Tijdens de expositie Mooi & Stil zal een groot

surrealistisch werk (240x120cm) te zien zijn. Er worden vijftig kunstwerken geexposeerd. De kunstenaar is tijdens alle tentoonstellingsdagen (van donderdag tot en met zondag tussen 12.00 en 18.00 uur) aanwezig. De toegang is vrij.

puberteitsthema’s met een jongere met autisme en over intimiteit in partnerrelaties bij volwassenen met autisme. Er is ruimte om vragen te stellen. Het programma van de Autisme Inloop Avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gehouden in gezondheidscentrum

Korte Akkeren aan de Constantijn Huygenstraat 121. De toegangsprijs bedraagt vijf euro. Aanmelden (via autismeinloopgouda@ gmail.com) is niet verplicht, maar de organisatoren stellen het wel op prijs.

Lezing over Autisme en seksualiteit Kirsten Visser, werkzaam bij Yulius, spreekt op woensdag 7 februari tijdens de Autisme Inloop over het onderwerp Autisme en seksualiteit. Kirsten Visser is GZ-psycholoog en onlangs gepromoveerd op de studie naar de effectiviteit

van de Ik Puber-training, een interventie ter bevordering van de psychoseksuele ontwikkeling van jongeren met een autismespectrumstoornis. In haar lezing zal zij zich focussen op de seksuele ontwikkeling van jongeren met autisme, het bespreekbaar maken van

de Bibliotheek Gouda, agenda februari Regel nu eenvoudig en snel zelf uw advertentieruimte in Weekblad deGouda. Ga naar www.degoudastore.nl en plaats uw bestelling.

Ja, ik wil... een ĂŠchte relatie Persoonlijk en betrouwbaar

Christine Visser:

Kleding voor volwassene en kinderen Accessoires: schmink, pruiken en veel meer!

Van Dam Speelgoed van Dam Gouwestraat 7 2771 CG Boskoop

Bij inlevering van deze advertentie 20% korting op een artikel naar keuze

Nationale Voorleesdagen: Voorlezen in de Goudse Bibliotheken T/m 23 febr, 10.00 - 11.00 uur, verschillende dagen/bibliotheken. Robotwerkplaatsen Zie ook LEGO workshops in de Voorjaarsvakantie. Za 10, 17 en 24 febr, 10.00 - 13.00 uur, Chocoladefabriek. Colleges: Mythen in woord en beeld 5 colleges door dr. Anton van Hooff. Start: wo 7 febr, 10.00 12.00 uur, Steenlandzaal, Chocoladefabriek. Social Media Werkochtend voor ondernemers Wo 14 febr, 10.00 - 12.00 uur, Zaal Puur, Chocoladefabriek. Digitaal fotoalbum maken, Seniorwebcursus Start do 15 febr, 9.30 - 12.00 uur, Chocoladefabriek. Workshop Autonomie en Robots Onderzoeken welke gevolgen automatisering en robotisering voor ons zullen hebben. 22 febr, 19.30 uur, Chocoladefabriek Gouda. LEGO workshops We Do en Mindstorms Leer spelenderwijs programmeren

met LEGO We Do en LEGO Mindstorms. 28 febr en 1 mrt, 11.00 - 12.30 uur, Steenlandzaal Chocoladefabriek. BoekenBios: Meester Kikker Do 1 mrt, 14.30 - 16.30 uur, Steenlandzaal Chocoladefabriek. Er stond een vrouw in de tuin Auteur Anne Mieke Backer te gast op Internationale Vrouwendag. Do 8 mrt, van 20.00 - 22.00 uur, Chocoladefabriek Gouda. Film en Diner: Sprakeloos, naar de roman van Tom Lanoye De film bekijken en een heerlijke maaltijd van Kruim nuttigen. 9 mrt, 19.00 - 22.00 uur, Chocoladefabriek Gouda. Volledige programma, prijzen en kaartverkoop: kijk op www.bibliotheekgouda.nl of bezoek de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20.


Haarwerken - Haaraanvullingen Beperken haaruitval - Advies & Onderhoud Aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Altijd een haarwerk binnen uw verzekerd bedrag In privacy in onze aangename haarstudio, in het ziekenhuis of bij u thuis. Service is bij ons ook écht service! ANKO gecertificeerd! In verband met de privacy werken wij op afspraak. Meer hele goede redenen vindt u op de website! Nieuwehaven 222 • 2801 ED Gouda voor vragen en informatie: www.comforthaarwerken.nl 0182 - 79 56 54 of info@comforthaarwerken.nl

YEARS

10 - 18 FEBRUARI 2018

“voor een gebit met gevoel!” in ogelijk Ook m met e ti a in comb ting in ernach een ov World w o *** Sn Hotel* raaf! Landg

Gespecialiseerd in:

VALENTIJNSARRANGEMENT Zaterdag 10 februari t/m zondag 18 februari 2 uur skipas

IK MAAK HET T DA KUNSTGEBIT ! BIJ U PAST ouw en natuurgetr Karakteristiek p ha s vakmansc met ouderwet n. le e materia en de nieuwst

• Volledige protheses • Immediaatprotheses • Gedeeltelijke protheses • Prothese op implantaten • Klikgebit • Lichtgewicht protheses • Frames • Reparaties van protheses • Verfraaiing en correctie • Oplossen van pijnlijke plekken

fondue naar keuze (kaas-, vlees- of visfondue) dessert chocoladefontein van € 65,50 voor

€ 42,50 p.p. (exclusief materiaalhuur)

? iste op r de p Lange r a Ga na m/ orld.co noww .s w e ll w w ra jn voo valenti . opties

Meer info? Bel of kijk op mijn website. Tandprothetische praktijk Westhof Nieuwehaven 298, Gouda 0182-672499 www.tppwesthof.nl


Gouda.agenda 31

Bijzondere bewerking ‘Romeo en Julia’ Iedereen heeft wel eens gehoord van Shakespeares ‘Romeo en Julia’, maar niet iedereen heeft het stuk ook gezien. Toneelgroep Oostpool zet op vrijdag 16 februari een bijzondere versie van ‘Romeo en Julia’ op de planken. Niemand weet waarom de haat begon. Twee families hebben een vete, al decennia lang. De polarisatie heeft zijn giftige invloed in het dagelijks leven van de stad. Jonge mannen bezwijken onder groepsdruk en

zoeken de confrontatie. Beide partijen beweren voor vrede te zijn, maar het is een vrede die met geweld in stand gehouden moet worden. Tussen al het geweld, het testosteron en de wraaklust is er een sprankje licht: Romeo en

Julia. Twee jonge mensen die met liefde de wereld kunnen veranderen. Regisseur Marcus Azzini houdt van de ongepolijste schoonheid van Shakespeares klassieker over de krachten die boven alles uitstijgen: haat en liefde. Twee geliefden kiezen voor elkaar, recht tegen de stroom in, maar hun radicaliteit leidt tot zelfvernietiging. Intussen hebben ze wel ruimte voor verandering gemaakt. Kaarten zijn te bestellen via de website of bel 0182-513 750. www.goudseschouwburg.nl

CONTACT Weekblad deGouda Karnemelksloot 31, 2806 BA Gouda T (0182) 322 456 E info@degouda.nl Redactie E redactie@degouda.nl Directie Garro Wiersema ADVERTEREN Weekblad deGouda

Jubileumfeest Vrouw en Busyness Groene Hart Ondernemersvereniging Vrouw en Busyness Groene Hart viert op 13 februari haar tiende verjaardag. De vrouwen doen dat met een congres in het Huis van de Stad. Het thema van de avond is ‘de kracht van vrouwelijk ondernemen’. Vrouwen zijn anders dan mannen, maar wat zijn nu de verschillen tussen ondernemende vrouwen en mannen.

Zijn vrouwelijke ondernemers empatisch en doortastend en mannen hard en zakelijk? Topsporter en business trainer Tineke Rensen heeft onderzoek gedaan naar de verschillen en kwam tot opmerkelijke conclusies. Ze vertelt er over. En omdat het uiteindelijk allemaal gaat om het plezier in het vak, wordt er nog een luchtige verrassingsact voorbereid.

Daphne Bergman, waarnemend burgemeester van de gemeente Beuningen, praat als voorzitter van de avond één en ander aan elkaar. De bijeenkomst is in het Huis van de Stad in Gouda. Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur en rond 22.00 uur begint het traditionele netwerken en drankje. Toegang is gratis.

GOUDSE STRIP

ARJANNE VAN MANEN WWW.ARJANNE.NU

vrouwen die borstkanker hebben (gehad), van elke leeftijd, met de ziekte in elk stadium. Op deze dag worden diverse creatieve workshops aangeboden, is er een mogelijkheid tot coaching, kunnen de vrouwen zichzelf laten verwennen in de ‘beauty en wellness’ hoek, en zal er een lekkere lunch zijn. Aan het

VERSPREIDING Huis-aan-huis met het folderpakket van Spotta, op zaterdag, maandag en dinsdag, in Gouda, Haastrecht, Reeuwijk, Stolwijk en Waddinxveen. BEZORGKLACHTEN T (088) 868 2000 (Spotta) E info@degouda.nl Weekblad deGouda is een zusje van een radiozender en een tv-kanaal.

Verwendag voor vrouwen met borstkanker Speciaal voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad), is er op dinsdag 13 februari de Puur Vrouw-zijn dag. Dit is een initiatief van enthousiaste vrijwilligers die vinden dat deze bijzondere doelgroep in het zonnetje gezet moet worden, omdat deze vrouwen dit verdienen. De verwendag is bedoeld voor

T (0182) 322 456

bijwonen van het event zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via www.puurvrouwzijn.nl of via de mail: behold@live.nl. De locatie voor de verwendag is: Lage Gouwe 204 in Gouda. Het event begint om 10.00 uur en sluit af om 15.30 uur.

De content wordt gemaakt door de redactie en is deels samengesteld in samenwerking met betalende partners. Als dat laatste het geval is vind je daarover meer informatie onder het symbool

bij de artikelen.

DRUKKERIJ Janssen/Pers Rotatiedruk, Gennep @deGouda


VI AV ES TA .N L

Bekijk ons aanbod

Wij makelen zoals makelen bedoeld is

Raadhuisweg 193, Reeuwijk Vraagprijs: € 535.000,-- k.k.

Essendreef 76 Gouderak Vraagprijs: € 450.000,-- k.k.

Voorzoom 3, Moerkapelle Vraagprijs: € 299.000,-- k.k.

Johanna Hoeve 7, Gouda Vraagprijs: € 229.000,-- k.k.

Fluwelensingel 75, Gouda Vraagprijs: € 295.000,-- k.k.

Zwenkgras 77, Gouda Vraagprijs: € 425.000,-- k.k.

Praamwerf 22, Gouda Vraagprijs: € 259.000,-- k.k.

Baljuwslag 13, Gouda Vraagprijs: € 225.000,-- k.k.

Kwikstaarthof 1, Moordrecht Vraagprijs: € 259.500,-- k.k.

Sophiastraat 32, Gouda Vraagprijs: € 259.000,-- k.k.

Denneweg 3, Gouda Vraagprijs: € 220.000,-- k.k.

Ronsseweg 3 304, Gouda Vraagprijs: € 339.000-- k.k.

Ga naar viavesta.nl of bel 0182 51 12 83

Profile for degouda

Weekblad degouda, 3 februari 2018  

Weekblad degouda, 3 februari 2018

Weekblad degouda, 3 februari 2018  

Weekblad degouda, 3 februari 2018

Profile for degouda
Advertisement