__MAIN_TEXT__

Page 1

Weekblad nr. 5 • degouda.nl

Gouda muziekstad pagina 15

Adverteren

TIP

Snel, makkelijk en voordelig!

Onze mobiele fietsenmaker komt bij u thuis of op het werk

in weekblad deGouda? T. 0182 - 322 456

Uw belastingaangifte 2016 vakkundig verzorgd Buys administratie & belastingadvies

Voor afspraak of prijs info: 06-83691436 Ook bereikbaar tijdens winkel tijden. www.rep26.nl

0182-785 181 • info@buysbelastingadvies.nl www.buysbelastingadvies.nl Lid Register Belastingadviseurs


Tandartsenpraktijk Gouwe Park Bedrijventerrein Gouwepark Zuidbaan 534, 2841 MD, Gouda / Moordrecht. Telefoonnummer: 0182-516527 Website: www.tgptand.nl

Even voorstellen: Wij zijn een ervaren tandartsenpraktijk op het bedrijventerrein Gouwepark, bij de Coenecoopbrug. Vlak bij u in der buurt! 10 minuten van Korte Akkeren en Westergouwe vandaan.

Onze Praktijk: Het team van Tandartsenpraktijk Gouwepark biedt u goede zorg, persoonlijke aandacht en adviezen voor uw mond en gebit in een informele sfeer. Want een goede mondverzorging is belangrijk. Voor een eerste indruk en voor uw gezondheid.

Zo werken wij: U kunt rekenen op de deskundigheid van praktijk Gouwepark. Het techniekwerk wordt in ons eigen laboratorium gemaakt (denk aan kronen, bruggen, prothese en frames ed). Als bijzondere behandelingen nodig zijn, dan hoeft u niet zelf op zoek te gaan. Wij kunnen u verwijzen naar collega’s (denk bijvoorbeeld aan implantaten). Vakkundige behandelingen staan bij ons voorop. Een prettige en ontspannen sfeer vinden wij minstens zo belangrijk. Dat ziet u ook in onze wachtkamer. U vindt er tijdschriften, een tv-scherm, informatiebrochures en speelgoed voor de kinderen. Angst? Voor sommige mensen is een bezoek aan de tandarts niet prettig omdat zij bang zijn voor de tandarts. Heeft u dat ook? Dan is het goed te weten dat u niet de enige bent.

Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Stel een tandartsbezoek niet uit. Wij vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is. Op deze wijze kunnen wij er voor zorgen dat een behandeling zo prettig mogelijk verloopt. Angst voorkomen is belangrijk, wij adviseren daarom uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze een behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers. Aan het eind mogen de kinderen uiteraard een kleinigheidje uitzoeken. Openingstijden: De praktijk is geopend voor behandelingen op: Maandag 08.30 - 17.00 uur. Dinsdag 08.30 - 17.00 uur. Donderdag 08.30 - 17.00 uur. Vrijdagochtend 08.30 - 12.00 uur. PatiĂŤnt worden? Wilt u patient worden bij onze praktijk? U bent van harte welkom! Bel voor een afspraak naar tel.: 0182-516527 Of vul het formulier in op onze website: www.tgptand.nl


in deGouda deze week

2 t/m 8 februari 2017

Actueel

5

Politiek

7

Wonen

11

Gouda Muziekstad Personeel

14 17

Goudse fotografen

18

viavesta.nl Te koop / te huur

Bedrijfs units v.a. 19 m2

Kijk op

WWW.DESTELLING.info De prijs maakt het verschil

Groene Hart Ziekenhuis 20 Sport

23

Kunstenaar in Gouda

24

Agenda

29

Het adres voor een probleemloos dak

Valentijn in Gouda

30

06 - 16 56 84 63 | Stolwijk www.bkdakbedekkingen.nl

VRIJWILLIGER WORDEN?

Column Beatrijs Lubbers

LIJKT HET JOU LEUK OM EEN PROGRAMMA TE PRESENTEREN OF INTERVIEWS AF TE NEMEN?

Mail naar: info@goudatv.nl

Ik kan toveren De eerste bijeenkomst van het Socratisch Café in Gouda was veelbelovend en smaakt naar meer. Het klinkt nogal elitair: een socratisch gesprek en ook nog over het in deze tijd heftige onderwerp ‘tolerantie’. Maar je hoeft zeker geen universitaire opleiding gehad te hebben om mee te kunnen doen in dit café. Ook hbo is niet nodig. Je hoeft maar drie dingen te kunnen: 1) luisteren 2) je aan de spelregels houden en 3) kunnen twijfelen. Eigenlijk moet je drie tot vijf dagen met een groep met deze methode aan de slag, dan wordt er in vrijwel alle gevallen volledige consensus bereikt.

Wij hadden maar één avond en het vijf dagen bij elkaar te komen: bestuurders van alle moskeeën, een werd dus een vluggertje: Toveren flinke groep islamitische vrouwen, genaamd. En tot mijn grote vertegenwoordigers van de Raad verrassing lukte dat. In een uur tijd van Kerken, een kwamen we stel goddeloze in een goede Gouwenaars, sfeer met elkaar Je hoeft maar moslims uit verder met het landen als onderwerp. drie dingen Afghanistan, Iedereen had Indonesië, zijn inbreng en te kunnen Turkije, Syrië samen bouwden en Somalië, we aan de toren ambtenaren van Babel. van de gemeente, leden van de De dagen erna groeide de toren wijkteams, een paar wethouders en in mijn hoofd verder: wat zou het de kinderburgemeester. En dan na mooi zijn om met een betrokken drie tot vijf dagen komt er een witte groep Gouwenaars drie tot

rookpluim uit de schoorsteen: we zijn eruit. Er is volstrekte consensus over de vestigingsplaats van de Goudse moskeeën, het islamitische centrum en het vrouwencentrum. De financiering is rond en we kunnen morgen beginnen. Het geruzie is afgelopen. Om dit te bereiken hoeven we maar drie dingen te kunnen: luisteren, spelregels respecteren en kunnen twijfelen. Aanmelden kan bij het Socratisch café, een onderdeel van De Goudse School. De volgende bijeenkomst is op maandag 27 februari in het café van het Verzetsmuseum.


Drankenservice Gouda

Trendy damesmode vanaf maat 40!

Willem en Marialaan 22 Gouda

Donna Petronella WINTERSALE!

KORTINGEN TOT 60% Open End

Via Appia

Brand

Twister

Sempre piu X-two

T 0182-580499

Voor een goed advies en persoonlijke service bent u bij úw topSlijter Drankenservice Gouda aan het juiste adres!

www.uwtopslijter.nl

11,99

11,99

11,49

13,99

11,99

19,99

100 cl

100 cl

100 cl

70 cl

70 cl

100 cl

OLIFANT Jonge Graanjenever

13,99 70 cl

DUJARDIN Vieux

HOOGHOUDT GLEN TALLOCH PEATED Kalmoes Beerenburg Limited Edition Beerenburg Zachtbitter

Highland Single Malt Scotch Whisky

75 cl

EXCLUSIEF BIJ TOPSLIJTER

Ophilia

Chalou

Zhenzi

Aprico

No Secret

Magna

Cocorose

Ikki

iXXXi

K l e i w e g s t r a a t

6 - 8

OPAL BIANCA Liquore alla Sambuca

ESTARO RUM Wit of Bruin

BALLANTINE’S Blended Scotch Whisky

Glengarry

5,49

9,99 70 cl

GIBSON’S London Dry Gin

DOMAINE DE LA BASTIDE Cabernet Sauvignon, Merlot

25.99 70 cl EXCLUSIEF BIJ TOPSLIJTER

NORMAAL 6,99

Duque de Sevilla D.O. Campo de Borja, Spanje Garnacha Tempranillo Viura Chardonnay Garnacha Rosado 75 cl. Per fles 4,49

[= 2e fles voor 2,25]

wk 07-08

wk 05-06 Geniet, maar drink met mate Geen 18? Geen alcohol

Geniet, maar drink met mate Geen 18? Geen alcohol

EXCLUSIEF BIJ TOPSLIJTER

Zeten/ofdrukfouten drukfouten voorbehouden voorbehouden Zeten/of Aanbiedingen geldig van 15-02-2016 t/m 28-02-2016 Aanbiedingen geldig van 30-01-2017 t/m 12-02-2017

Vergoeding via uw zorgverzekeraar! TPP Gildenburg is gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen en repareren van kunstgebitten. Dit kan zijn een volledig kunstgebit, een gedeeltelijk kunstgebit of een kunstgebit op implantaten. Wij werken samen met een implantoloog voor het plaatsen van de implantaten.

Ook helpen wij u graag met uw bestaande prothese indien: tVQJKOLMBDIUFOIFFGU tVXLVOTUHFCJUMPT[JU tVXQSPUIFTF SFHFMNBUJH CSFFLU tFSBOEFSFQSPCMFNFO[JKONFUVXLVOTUHFCJU Maak een afspraak voor vrijblijvend advies, blijf er niet mee lopen.

WIJ ZIJN DE AFGELOPEN 4 WEKEN IN THAILAND GEWEEST OM UIT TE RUSTEN VAN EEN DRUK EN PRACHTIG JAAR IN GOUDA. OOK ZIJN WIJ OP ZOEK GEGAAN NAAR NIEUWE GERECHTEN VOOR ONZE KEUKEN. ONZE CHEFKOK HEEFT VEEL INSPIRATIE OPGEDAAN VOOR NIEUWE VERRASSENDE GERECHTEN.

VANAF VRIJDAG 3 FEBRUARI ZIJN WIJ WEER OPEN! GRAAG HETEN WIJ U VAN HARTE WELKOM IN ONS RESTAURANT.

Aree Thamtes en Herman Schoemaker Lange Tiendeweg 57, Gouda T: 0182 - 551 333 E: info@bangkok-city.nl I: www.bangkok-city.nl

Gratis parkeren, wij zijn gevestigd aan de kant van de Jumbo


Gouda.actueel 5

Versterking IJsseldijk officieel begonnen ook bij andere dijkversterkingen elders in Nederland worden gebruikt.” Marco Kastelein: “Leven in Gouda betekent leven met water. Door klimaatverandering stijgt de waterstand op zee en in de Hollandsche IJssel. Om de dreiging van de stijgende zeespiegel het hoofd te bieden versterken we de IJsseldijk. Zo houden we Gouda en het achterliggende gebied veilig. Bovendien zijn we erg blij dat wij de wensen van de omgeving mee hebben kunnen nemen om deze veilige dijk ook aantrekkelijk te maken voor bijvoorbeeld een kleine wandeling.”

De werkzaamheden voor de versterking van de IJsseldijk zijn officieel gestart. Directeurgeneraal Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers, hoogheemraad Marco Kastelein van het hoogheemraadschap van Rijnland en wethouder Hilde Niezen gaven dinsdagmorgen 31 januari het startsein.

Veilige dijk wordt ook aantrekkelijk voor voorbeeld een kleine wandeling De IJsseldijk Gouda voldoet op dit moment niet aan de nieuwe landelijke veiligheidseisen. Bij hoge waterstand is de stad onvoldoende beschermd tegen het water. Daarom wordt de dijk op drie plaatsen versterkt: Sluiseiland, Schielands Hoge Zeedijk en Goejanverwelledijk. Op 9 januari is men gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Er moeten kabels worden verlegd. Dit duurt tot eind

maart, daarna beginnen de dijkversterkingswerkzaamheden. De bedoeling is dat het werk halverwege 2018 klaar is. De werkzaamheden vinden plaats midden in stedelijk gebied met beperkte ruimte voor de uitvoering. Er is gekozen voor een innovatieve manier om de dijk te versterken. De dijk wordt geïnjecteerd met bindmiddel (soil mix) dat met de grond wordt gemengd. Door deze manier van verstevigen is het niet nodig om damwanden te slaan.

Mourik uit Groot-Ammers gaat de dijkversterking uitvoeren. Watersnoodramp

Jan Hendrik Dronkers: “Vandaag start exact 64 jaar na de watersnoodramp een bijzondere dijkversterking bij Gouda. Bijzonder want deze dijk ligt midden in de stad, en dankzij slimme innovaties kunnen we de dijk veilig maken volgens de nieuwe normen, zonder veel ruimte in te nemen. Deze innovaties kunnen in de toekomst

Wensen bewoners

Bij de verbeteringsplannen is rekening gehouden met wensen van de bewoners. Bij het Weidebloemkwartier wordt de oorspronkelijke ronde vorm van de vijver (een wiel) hersteld. Om de binding van de stad met het water te versterken wordt het struinpad langs de buitenzijde van de Goejanverwelledijk opgeknapt en doorgetrokken tot aan de begraafplaats. De dijk wordt ingezaaid met een bloemrijk mengsel.

Stadsarcheologen vertellen over opgravingen Voor de Goudse stadsarcheologen zijn dit gouden tijden: vanwege wegwerkzaamheden waarbij kabels en leidingen rond de Sint-Janskerk worden vervangen, kunnen opgravingen worden gedaan. Vorig jaar gebeurde dat aan de zuidzijde, nu is de noordzijde aan de beurt. Vorige week begonnen de archeologen met hun werk, afgelopen maandag vertelden ze het toegestroomde publiek over hun vondsten. De grootste verrassing was wel de vondst van baby- en kinderskeletten uit de zeventiende eeuw, ter hoogte van de Koster Gijzensteeg. De leeftijd van de

overleden kinderen varieerde van nul tot zeven jaar. Rijke mensen werden eeuwenlang in de kerk begraven; in de Sint Jan vonden in totaal zo’n 10.000 Gouwenaars hun laatste rustplaats. Mensen met minder geld werden in de jaren tussen 1350 en 1821 buiten de kerk, maar wel in de directe nabijheid begraven. Geschat wordt dat het om 100.000 mensen gaat. Diep in de grond bevinden zich de oudste menselijke resten; de overledenen werden op elkaar gestapeld. De beenderen die nu worden opgegraven dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw. De skeletten die worden

Iedere werkdag tussen 17.00 - 18.00 uur Gouda Actueel! op GoudaFM.nl (99Mhz)

opgegraven worden onderzocht en later herbegraven. De opgravingen

gaan nog vijf weken duren.

Elke vrijdag om 19.15 uur De Week van Gouda op GoudaTV.nl (kanaal63)


Openingsadvertentie De Gouda 01022017.pdf 1 30-1-2017 21:44:56

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Nieuw arbeidsrecht: doel niet bereikt! Op 1-1-2015 is de wet werk en zekerheid (WWZ) ingevoerd. Het doel van de wet was het ontslagrecht te vereenvoudigen en te versoepelen. Na twee jaar blijkt de wet in praktijk een averechts effect te hebben. Werkgevers en werknemers zitten sinds de invoering van de wet bij problemen in de arbeidsrelatie met de handen in het haar. Werknemers nemen geen genoegen met de in de wet vastgestelde (lage) ontslagvergoedingen. Werkgevers zijn ontevreden door de strenge eisen die gesteld worden om een arbeidsovereenkomst te mogen beĂŤindigen. Daarbij komt ook nog de veel langere duur van de ontslagprocedures met oplopende kosten en onzekerheden. Toch kunt u met deskundige hulp veel van deze problemen oplossen. Het is dan ook nu meer dan ooit zaak om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen! Wacht bij problemen niet te lang. Maak een afspraak voor een vrijblijvend eerste gesprek of kom langs op ons spreekuur, iedere maandag van 16 tot 18 uur. +1("%70$"5&/t8&45)"7&/t1/(06%"t WWW.JPGADVOCATEN.NL EN INFO@JPGADVOCATEN.NL


Gouda.politiek 7 Deze periode leggen we de partijen de vraag voor: Wat moet er in de komende twee jaar vooral gebeuren? Deze week is het woord aan Partij voor de Dieren.

Corina Kerkmans

TE BELA EN

GB G

G OUD A

N GE N

GEM E

Partij voor de Dieren

“Een duurzame samenleving waarin iedereen meedoet’ De komende weken zal ook in Gouda veel aandacht worden besteed aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. Vanaf die dag zal duidelijk worden wat de nieuwe koers van de nationale politiek gaat worden. Welke uitdagingen we het belangrijkst vinden en vooral, hoe we die gaan oplossen. Dat is best spannend, want ook in Nederland zijn er inmiddels heel wat politici die daarbij gericht zijn op een ’one-issue’. Een aantal biedt de kiezer zelfs een oplossing aan in de vorm van een ‘vijand’ die moet worden bestreden. In andere woorden: als we nou maar afkomen van met name moslims, dan komt het volgens hen allemaal goed, ‘net als vroeger’. Ze ontkennen daarbij tegelijkertijd glashard dat we te maken hebben met zoiets als een klimaatverandering, met zeer ernstige en dure gevolgen. Hun legitimatie is dat zij praten namens ‘het volk’. Maar welk volk dan? En gebaseerd op welke feiten? Planeet-brede visie

Als Partij voor de Dieren sluiten we onze ogen niet voor de uitdagingen van deze tijd. Het gekke is alleen dat juist onze partij wordt verweten qua oplossingen een one-issue partij te zijn. Maar wie wél voorbij onze naam kijkt en ons programma Plan B leest, ziet dat

wij opkomen voor de problemen van mens, dier, milieu én het klimaat. Vanuit een planeet-brede visie, gericht op het behoud van onze aarde die we eerlijk willen delen met alle levende wezens. In balans met wat de planeet kan geven, met schone lucht, schoon water en voldoende voedsel zonder gif. Met producten die zonder menselijke ellende zijn gemaakt en eindeloos kunnen circuleren. Gebaseerd op een regionale, duurzame economie waarin bovendien geen dieren voor menselijke doeleinden worden gebruikt of gedood. Met belastingen op schaarse grondstoffen in plaats van op arbeid om zo meer werk te creëren. In een maatschappij die toegankelijk is voor iedereen. Waar geld niet louter de scepter zwaait. Scootmobiel

In Gouda zullen we ons in het komende jaar daarom richten op: • Inclusiviteit. We willen met raadsleden en ambtenaren een paar uur op stap in een scootmobiel of als visueel beperkte. • Een duurzame samenleving, waarin iedereen meedoet met een sociaal vangnet voor diegenen die dat nodig hebben. • Vuurwerk, om die traditie veilig en duurzaam te maken. • De positie van dieren, daartoe

gaan we een dierenwelzijnsnota indienen. • Groen Gouda , omdat ons kostbare groen jaar na jaar wordt weg geknibbeld, zo is gebleken. • Het uitdagen van de gemeente om serieus werk te maken van CO2 reductie en een circulaire economie in Gouda en de regio. Geen discriminatie

Geen vanzelfsprekendheden, want in de Goudse gemeenteraad wordt nu nog te vaak een duurzame samenleving volop met de mond beleden, maar als het er op aankomt: simpelweg vermeden. En tot slot: het eerste artikel van de Grondwet dat in de hal van het Huis van de Stad komt, wordt na 15 maart mogelijk actueler dan ooit. Hierin staat dat overheid én burgers niet mogen discrimineren op basis van bijvoorbeeld ras, gender, geloof of seksualiteit. En daar is onze Grondwet namelijk (ook) voor bedoeld: om alle inwoners te beschermen tegen dit soort uitwassen van de machtige overheid.

#raad0182 Praat mee via twitter!

HOOGTSTE INKOOP OUD GOUD EN ZILVER Uit eigen fabrikaat, voor elk budget v0WWOste dagkoers vEerlijk, discreet en veilig eili eilig v)TRIIZMMn vertrouwd adres vZonder afspraak vVrijblijvende taxatie v,Qrect contant geld v=_M`XMZ\QVOW]LbISMV

van eenvoudig tot exclusief of luxe…

P!!! LETtrO a hoge

Uk koopt rechtstreeks uit eerste hand - Laa Laagste prijs, hoge kwaliteit garantie Gratis graveren -G - LLevenslang garantie op materiaal Gratis briljant (0,03 ct wesselton VS) -G

Ex jben inruilprid goud u tegen o _QVSMT QVWVbM

Damar juwe er Korte orte Groe rroe e

aa

Gou a Te


Gouda.actueel 8

Museum Gouda en vele genodigden namen vrijdag afscheid van directeur Gerard de Kleijn. Het was een afscheidsfeestje in de vorm van een festival door het hele museum. Op diverse plaatsen was een optreden van onder andere leden van het Jeugdtheaterhuis, dichter Gino van Weenen en kunstenares Mieke de Haan.

De schaatsen konden vorige week nog even tevoorschijn worden gehaald. Vooral vrijdagochtend genoten veel mensen van een tochtje over bijvoorbeeld de Reeuwijkse plassen. Daarbij werd vooral langs de kanten geschaatst en het midden gemeden. Zaterdag bleek het ijs al stukken minder betrouwbaar. De brandweer moest uitrukken om een ijszeiler te redden (foto jan de Jong).

Vernieuwing Sociale Dienst met meer vrijheid voor bijstandsgerechtigden Vernieuwing van de Sociale Dienst met wat meer vrijheden voor bijstandsgerechtigden, financiële ruimte om de Onroerend Zaak Belasting voor huishoudens vanaf 2018 structureel te verlagen en een sportimpulsfonds waarop sportverenigingen met nijpende problemen een beroep kunnen doen. Het zijn enkele speerpunten uit het actieprogramma dat het college heeft opgesteld bij de formatie in september vorig jaar. Woensdagmiddag presenteerden

de wethouders hun speerpunten. Het college wil de schouwburg, bibliotheek en cultuurhuis Garenspinnerij een extra financiële impuls geven. Ook blijft veiligheid een belangrijk speerpunt. Zo wordt er extra geld vrijgemaakt voor de aanpak van woninginbraken. Voor de komende jaren wil het college een structurele lastenverlichting voor Goudse huishoudens realiseren. De OZB voor huishoudens wordt daarom vanaf 2018 met één

miljoen euro verlaagd. De Sociale Dienst is aan vernieuwing toe, legde wethouder Rogier Tetteroo uit. Gouda heeft 2.000 inwoners die een beroep doen op de bijstand. “De manier waarop we nu bezig zijn, werkt onvoldoende. Hoe kun je de talenten die deze mensen hebben meer benutten?” Dat kan door hen wat meer vrijheden te geven, te kijken naar wat ze allemaal wel kunnen. Zo wordt ruimte geboden aan ‘scharrelondernemerschap’

met als doel om mensen die in de bijstand zitten en ondernemersbloed in zich hebben, net een extra zetje te geven. Doel is om alle bijstandsgerechtigden beter in beeld te krijgen en te zien wat ze kunnen. Door de nieuwe aanpak moet de uitstroom hoger worden, zo’n 700 tot 800 mensen. Binnenkort wordt de uitwerking van het actieprogramma in de gemeenteraad besproken.

Goverwelle aandacht voor het onterecht straffen van kinderen. Dat gebeurt veel in de Filipijnen en Mongolië maar ook in Nederland, de VS en Australië komt het regelmatig voor. De vier leerlingen van de Goudse Waarden deden dit in het kader van het project Breaking News waarmee de Goudse Waarden aandacht vraagt voor stille rampen, zoals kinderslavernij in onder meer de seksindustrie en de mijnbouw, kinderarbeid, verwaarlozing van gehandicapten in Derdewereldlanden en de onterechte opsluiting van kinderen. Het is de bedoeling dat elke groep bekendheid gaat werven voor een van de onderwerpen. “Wij zijn naar

winkelcentrum Goverwelle gegaan en zijn daar gaan staan met ‘tralies’ voor ons en een bord met informatie en foto’s erop”, vertelt Saskia Heisterborg. “Telkens als iemand ernaar keek spraken we die persoon aan, legden we het probleem uit en verzochten we de mensen om het aan hun familie en vrienden te vertellen, zodat er iets aan gedaan kan worden.”

Gouda Goed voor elkaar Donatie voor Goudse Weekendschool

De Goudse Weekendschool heeft een bedrag van 7.500 euro ontvangen van De Goudse. Het is grotendeels bij elkaar gebracht op initiatief van Michel Lamie (links op de foto). Onlangs vertrok hij bij De Goudse als bestuursvoorzitter en hij vroeg de bezoekers van zijn afscheidsreceptie - medewerkers en verzekeringsadviseurs - om een bijdrage te doneren aan de Weekendschool. De Goudse Weekendschool is in februari 2010 opgericht op initiatief van Woonpartners Midden-Holland. Kinderen van tien tot veertien jaar krijgen daar op zondag les van mensen die met enthousiasme

vertellen over hun beroep. De leerlingen krijgen zo de kans de wereld te ontdekken en meer zelfvertrouwen en zicht op hun eigen talenten te ontwikkelen. Leerlingen vragen aandacht voor stille rampen

Lieke Vermeulen, Esmee van Vliet, Thomas van Jaarsveld en Saskia Heisterborg vroegen vorige week vrijdag in winkelcentrum


Gouda.actueel 9

De Gein, het pontje van GOUDasfalt, staat tijdelijk op het droge. Met een kraan van de firma Nederhoff is het originele Rijkswaterstaatpontje uit 1938 op de wal getakeld. Medewerkers gaan het onderwaterschip opknappen. Honderden zoetwatermosselen hebben zich vastgezet op de onderkant en ook qua verf- en herstelwerk is er het nodige te doen. Naar verwachting kan de Gein rond april weer het water in.

Renovatie winkeldeel de Goudse bijna klaar De renovatie van het winkelgedeelte onderin het pand van de Goudse Verzekeringen aan het Stationsplein is bijna klaar. Medio februari wordt de nieuwbouw opgeleverd, aldus een woordvoerder van de Goudse. Na de oplevering kunnen de nieuwe huurders starten met de inrichting van hun winkelruimtes. Naast een supermarkt-to-go, zal Uitzendbureau Ruim Baan één van de nieuwe winkelruimtes

huren en keert Arriva als huurder terug. Arriva zal op de vernieuwde locatie ook een reizigersbalie openen. De ruimte die beoogd is als horecaruimte is nog te huur. De ANWB-winkel die eerst in het pand was gevestigd, opende in juni een nieuwe winkel aan de Kop van de Kleiweg. Ook Multicopy verhuisde van het Stationsplein naar een andere plek in Gouda.

Goudse Reddingsbrigade neemt nieuwe botenloods in gebruik De Goudse reddingsbrigade nam afgelopen zaterdag officieel de nieuwe loods aan de Keerkring in gebruik. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst. De behoefte aan een nieuw onderkomen heeft een lange voorgeschiedenis. In 2012,

en al ver daarvoor, hebben de toenmalig voorzitter en haar bestuur veel inspanningen geleverd om voor de Goudse Reddingsbrigade een geschikt onderkomen te vinden. Vele jaren zijn sindsdien verstreken, tot 2016. In dat jaar kwam er

definitief een doorbraak in de impasse. Op 1 december 2016 kreeg de Goudse Reddingsbrigade de sleutels van een nieuw onderkomen. Twee dagen later werd het materiaal overgebracht naar de loods. De daaropvolgende twee maanden is hard gewerkt

en afgelopen zaterdag kon de officiële opening plaatsvinden, in het bijzijn van onder anderen burgemeester Milo Schoenmaker en het hoofd operationele zaken van Reddingsbrigade Nederland.


Bij Wout van Galen Keukens

...voor de toekomst !

AL 35 JAAR UW VERTROUWDE ADRES!

Siemens Home Connect Altijd in verbinding met uw huishouden.

Connectiviteit krijgt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks

8761,-

leven. Vrijwel iedereen is het erover eens dat het op afstand bedienen

T: ÉÉN AANSPREEKPUN , D AN H N ÉÉ IN S LE AL

ALL-IN

8998,-

van (keuken-)apparatuur de

NIEUW BIJ ONS IN DE SHOWROOM

standaard gaat worden. Kom langs voor meer info!

IS BIJ ONS ECHT ALL-IN! plannen.

om alles te regelen en maar u ziet er tegenop ouwen of renoveren, monteur... ken keu Wilt u uw keuken verb de schilder ĂŠn een en. adoor, de loodgieter, IN mogelijkheid bied De aannemer, de stuk daar dat wij u de ALLvan is, ning plan een hele hand. dit ĂŠĂŠn dat in t s bes alle n r rijpe maa Wij beg chillende bedrijven, en met allemaal vers Geen moeilijke planning unt! EĂŠn aanspreekp n door voor u; Wij kunnen u ontzorge "$#(&##(*$&#  #( ) .)+$) &,$&# &'#! (&+& (* ( $ .#(!$ $# ( +& !& ' .((!'()# &())&#'!)(# $#(&##!!%% ngen .#)+ ) #" 1 adres voor het veva zijn ook het nummer n medewerkers. Wij En dit alles door eige . den pparatuur en werkbla van keukeninbouwa

1

Raam 59

I

2801 VJ GOUDA

|

T 0182-522966

www.woutvangalen.nl

Rob de Woningontruimer Onze diensten :

*

* Afvoer restboedel in eigen beheer. alle denkbare stoffering * Verwijderen inclusief lijmresten. * * *

Wij doen ook verhuizingen!

Bezemschoon opleveren huur/ koopwoningen en bedrijven.

Lichtpunten herstellen inclusief plaatsen kroonsteen. Schoonmaken woning bijvoorbeeld bij ernstige rookaanslag Schoonmaken bedrijfspanden.

verwijderen, * Plavuizen vloeren egaliseren. stucwerk, * Schilderen, herstelwerkzaamheden. gratis offerte, * Duidelijke geen voorrijkosten. team is snel, * Ons betrouwbaar en vakkundig.

10% korting binnen 14 dagen na offerte Neem vrijblijvend contact met ons op

tel: 06 30 78 85 33

(bgg 06 158 204 71)

e-mail: info@woningontruiming-rijnmond.nl, internet: www.woningontruiming-rijnmond.nl KvK nummer 24448641


Gouda.wonen 11 Heerenborch is de naam Rogier Tetteroo (wethouder Wonen) en Ron de Haas (directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen) onthulden afgelopen donderdag de naam van het nieuwe appartementengebouw aan de Gerard Leeustraat: Heerenborch.

vinden? Waar is deze voordeur te uda. naar de voordeuren in Go nu we en Na de gevels kijk r. nie ma en eig zijn op r Elke voordeur is bijzonder e nieuwe rubriek? Mail naa Jouw voordeur ook in dez langs. je bij t kom af gra foto e info@degouda.nl en onz is? a deze voordeur te vinden Wil je weten waar in Goud l a.n Ga dan naar www.degoud

Deze handeling wordt gezien als een belangrijke mijlpaal in de centrumontwikkeling van de wijk Korte Akkeren. Ze markeert de afronding van jaren van samenwerking tussen Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda bij de vernieuweing van het centrum van Korte Akkeren. In totaal bevat het nieuwe appartementengebouw achttien woningen: vier koopappartementen en veertien sociale huurwoningen die worden verhuurd door Mozaïek Wonen. Op de begane grond bevindt zich het ontmoetingscentrum de Walvis. Kwadraad organiseert hier activiteiten met en voor de bewoners van Gouda West, samen

met het Sociaal Team (Jeugd) en andere organisaties. Mozaïek Wonen is samen met de gemeente Gouda en Woonpartners MiddenHolland geruime tijd actief geweest in de wijk Korte Akkeren. In het kader van de Wijkontwikkeling Korte Akkeren zijn verschillende projecten afgerond. Zoals het gezondheidscentrum in de Sacramentskerk, de woningen aan Westerkade, Snoystraat en de Erasmusstraat. De nieuwbouw van het appartementencomplex is een aanvulling op deze projecten.

Inloopavond Singelpark Gouda Singelpark Gouda organiseert op woensdag 8 februari vanaf 17.00 uur een inloopavond over de plannen voor Mariawal/Wachtel, kade bij Molen de Rode Leeuw, Erasmusplein en Kleiwegplein. Tijdens opeenvolgende, korte bijeenkomsten van ongeveer drie kwartier per project krijgen

geïnteresseerden de mogelijkheid ideeën te delen. De avond wordt gehouden in Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel. Aanmelden kan via: info@singelparkgouda.nl, graag met vermelding van het project waar de interesse naar uit gaat.

Makelaarsteam met

PIT

Professioneel Inzet Talentvol

is een tuinbank die je aan een muur bevestigt. Een tuinbank die altijd voor je klaar hangt. Meer info? www.alphamakelaardij.nl of bel 0182-511424

Ideaal voor de kleine tuin, voortuin of balkon. Deze bank zit muurvast verbonden aan uw gevel of muur.

Eenvoudig te bestellen in 3 modellen op

.nl

info@muur-bank.nl | Vossenburchkade 34 Gouda | www.muur-bank.nl

Jeroen Zeegers

06 - 15 20 39 90 www.onderhoudsbedrijfzeegers.nl

info@onderhoudsbedrijfzeegers.nl

i e d e r e k l u s i n e n o m u w h u i s ...


Wij mengen alles op uw gewenste kleur op onze originele De Vos en Sikkens mengmachines. Tevens uw leverancier voor: 5)00-1!-" 5!%/. 51(+!-(' 5!/+*1!-" 5 %1!-.!)!-'!*!$*# 5((!1!-"/+!!$+-!* 5#(.2!!".!(!$*# 5!/!/

Primer plus: Grondverf Elders: € 42,85 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 28,00 per liter

Dit is slechts een kleine greep uit ons assortiment. !1!*.* !-! )!-'!*/!#!* ! laagste prijzen!

De beste verf tegen de

laagste prijs.

AZ plus: Hoogglans aflak Elders: € 58,10 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 36,00 per liter

XD: Hoog- of halfglans aflak voor buiten Elders: € 72,85 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 45,00 per liter

Sikkens SB Plus aflak Elders: € 67,40 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 45,00 per liter MER DAN SB!

30% DUURZA

IN UW KLEUR GEMENGD

EPS plus: Halfglans grond en aflak Elders: € 51,70 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 35,00 per liter

IN UW KLEUR GEMENGD

IN UW KLEUR GEMENGD

Finura Satin: Slijtvaste zijdeglans aflak Elders: € 66,30 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 36,00 per liter

IN UW KLEUR GEMENGD

BL Satura: Watergedragen zijdeglans aflak Elders: € 67,30 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 37,50 per liter

IN UW KLEUR GEMENGD

Alpha Projecttex Elders: € 109,55 per 10 liter Bij ons: Vaste lage prijs € 65,00 per 10 liter

Sikkens Finura High Gloss aflak Elders: € 66,30 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 36,00 per liter

IN UW KLEUR GEMENGD

IN UW KLEUR GEMENGD

BL Primer: Watergedragen grondverf Elders: € 47,75 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 32,50 per liter

IN UW KLEUR GEMENGD

IN UW KLEUR GEMENGD

BL Rezisto Satin: Watergedragen aflak Elders: € 67,30 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 37,50 per liter

BL Rezisto Hoogglans: Watergedragen aflak Elders: € 67,30 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 37,50 per liter

IN UW KLEUR GEMENGD

IN UW KLEUR GEMENGD

Alphatex SF Elders: € 160,05 per 10 liter Bij ons: Vaste lage prijs € 110,00 per 10 liter

Alphacryl Pure Mat SF Elders: € 202,00 per 10 liter Bij ons: Vaste lage prijs € 135,00 per 10 liter

Cetol TGL: Buitenbeits zijdeglans Elders: € 60,95 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 33,00 per liter

Sikkens Cetol TGX: buitenbeits hoogglans Elders: € 67,60 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 35,50 per liter

IN UW KLEUR GEMENGD

Sikkens Satura Plus Zijdeglans aflak Elders: € 60,75 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 36,00 per liter

Renovlies: Rol 25 meter € 35,00 Ook per meter verkrijgbaar. Glasweefsel voorgesausd In diverse soorten verkrijgbaar Rol 25 meter € 42,50 Ook per meter verkrijgbaar.

IN UW KLEUR GEMENGD

KIJK VOOR ONZE VASTE LAGE PRIJZEN OP WWW.VERFHUISBODEGRAVEN.NL PRIJSWIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 13.00 uur - 19.00 uur Zaterdag 9.00 uur - 13.00 uur Van Tolstraat 5 Bodegraven M 06-46 32 68 75

Designed by: Kopkracht

IN UW KLEUR GEMENGD


! G N I M I U R P O

HOEKBANK BARMEN

+ Uit onze stof- en ledercollectie. + Ook in spiegelbeeld.

VAN

699 VOOR

599 Elburgplein 12 2803 PX Gouda Tel. 0182 - 758 018

Profijt Meubel Zoeterwoude Hoge Rijndijk 313 2382 AP Zoeterwoude Tel. 071 - 304 00 55

Op de 1e etage bij:

+ ELKE ZONDAG OPEN! Maandag 13.00 - 17.30 uur. Di. t/m vr. 10.00 - 17.30 uur. Donderdag 19.00 - 21.00 uur. Zaterdag 10.00 - 17.00 uur. Zondag 12.00 - 17.00 uur.

Park Triangel, Waddinxveen Kijk op www.nieuwbouw-parktriangel.nl

Twee-onder-één-kapwoningen

Vrijstaande woning

Woonoppervlakte vanaf 154 en 161 m2 Kavels van 234 tot 304 m2 Tuinen op het noordwesten 1e verdieping met 4 slaapkamers Complete badkamer met ligbad, douche en wastafel Zolder met aparte berging voor wasmachine en droger Koopsom vanaf € 374.000,- v.o.n.

Woonoppervlakte vanaf 168 m2 Kavel 364 m2 1e verdieping met 4 slaapkamers Complete badkamer met ligbad, douche en wastafel Zolder met 5e slaapkamer en aparte berging voor wasmachine en droger Koopsom € 499.000,- v.o.n.

START VERKOOP DONDERDAG 9 FEBRUARI VAN 18.30 TOT 20.00 UUR TRIANGELPAVILJOEN (INGANG HOOFDENTREE AAN DE PARKLAAN) EEN ONTWIKKELING VAN

INFORMATIE EN VERKOOP

0182 - 61 38 22

D W OR A O TU AN N PS W IN D EN EG B E O U W -

Profijt Meubel Gouda LNAIEATUSWTE

088 - 712 28 46


Gouda.muziek 15

Gouda muziek C stad

Weekblad deGouda duikt in deze serie over muziek in de wereld van de Goudse klanken. We gaan gesprekken aan met Goudse muzikanten, bandjes, koorleden, muziekdocenten en muziekkenners en zoomen in op de muziekmogelijkheden in de stad. Het antwoord op de vraag of Gouda een muziekstad is, mag u als lezer aan het eind van de serie zelf geven.

ornelis De Keizer, rolde met zijn passie voor muziek op zestienjarige leeftijd de muziekwereld in. Vlak na de opening van ‘Lex Hardings Discotheek Platen en Posters’ in 1968 kocht Cornelis zijn eerste dubbel LP. Niet veel later werkte hij als parttime medewerker onder leiding van DJ, Veronica Radio Directeur en Media ondernemer Lex Harding. Inmiddels is Cornelis al veertig jaar directeur van Free Music High Fidelity. Hij heeft menig artiest en band zien komen en zien gaan.

Cornelis is over een ding duidelijk; Gouda kent ontzettend veel muziektalenten. Over de vraag welke Goudse namen hij voorbij heeft zien komen,moet hij even nadenken. Het zijn er veel. Hij noemt onder meer Niek Nieuwenhuijsen, drummer van Klein Orkest, Maurits Westerik, de frontman van Bewilder, Tim van Esch, zanger van de Handsome Poets maar ook mezzosopraan Tania Kross, die op Curaçao geboren is maar haar plek in Gouda vond. Daarnaast kent Gouda ook singer-songwriters als Eefje de Visser en Maaike Ouboter. “En, wat onderbelicht, de coverbands in Gouda. Zo heb je bijvoorbeeld The Old Timers waar Goudse siroopwafelbakker Kees van Zandwijk in zit. Ze spelen klassiekers van onder andere Neil Young, The Beatles, The Rolling Stones en Bob Dylan.” Muziekstad

“Wanneer is een stad een muziekstad?”, is de tegenvraag op de vraag of Cornelis vindt dat Gouda zichzelf zo mag noemen. “In principe ontstonden de meeste Nederlandse bands tijdens de jaren zestig in Den Haag. Gouda ligt onder de rook van deze stad. Tegenwoordig

komen er veel artiesten en bands uit Utrecht en Haarlem. Volgens Cornelis heeft dit alles te maken met de capaciteiten die Gouda mist. “Gouda heeft te weinig poppodia”, zegt hij. “Vroeger had je meerdere zalen. Bijvoorbeeld Over De Brug aan de Peperstraat. Daar draaide ik zelf als discjockey.” Hij haalt ook de Haven aan de Westhaven aan. “Een poppodium dat is overgebleven is So What! en nu heb je Studio Gonz. Het is jammer dat hier mede vanwege de brandveiligheid niet zoveel mensen in kunnen, dat is voor sommige bands en artiesten minder aantrekkelijk. Daarnaast is alles is tegenwoordig zo geprofessionaliseerd dat het al snel te duur is voor kleine zalen om bands en artiesten te huren.” LP is terug

Cornelis is zijn leven lang een groot fan van vinyl. Bij hem in de winkel zijn platen nooit helemaal weggeweest maar om zich heen zag hij merendeel van het aanbod aan vinyl verdwijnen. Hij is positief over de herintroductie van de platenspeler anno nu. “De kwaliteit en belevenis van de muziek is via een plaat zo veel beter”, vindt hij. De hang naar platen in dit digitale tijdperk is volgens hem een vorm van tegenbeweging. Ook artiesten brengen tegenwoordig hun albums op vinyl uit. “Mensen die van muziek houden ondervinden dat door het digitaliseren van muziek gewoon een stuk geluid verkleurt of wegvalt.” Volgens Cornelis mis je de warmte die een vinylplaat wel biedt. In de winkel aan de Turfmarkt kun je terecht als je meer wil weten over platen. “We bieden hier ook het gereedschap dat ervoor zorgt dat de muziekbelevenis zo goed mogelijk kan worden ervaren.”


Gouda.ondernemen 16

Column Tim van Dasselaar

Tien jaar zencentrum in Gouda Zendoen, het zencentrum voor persoonlijke ontwikkeling, bestaat tien jaar. Wat ooit begon als proef lijkt inmiddels een constante factor. Bij het non-profit zencentrum kan men kennis opdoen over zen en deze verdiepen tot werkelijk inzicht. Daarvoor worden meditatiegroepen, stiltedagen en persoonlijke begeleiding aangeboden.

“Centraal staat de beproefde zenmeditatie met een zorgvuldig opgebouwde houding, stilte en ‘wu wei’ ofwel niet-doen. Dat is overigens iets anders dan niets doen”, zegt oprichter van Zendoen, Ronald Keiyaku Uijtdehaage. “Zenbeoefening

Financieel Planner

wordt wel ‘het bemesten van de geest’ genoemd.” In maart 2007 kwam als proef de eerste meditatiegroep bijeen in het toenmalige Advaitacentrum aan de Fluwelensingel. De proef had tot doel om de belangstelling voor zen in Gouda te peilen, en het gaf Ronald Keiyaku Uijtdehaage de gelegenheid zijn rol als begeleider van meditaties te ontdekken. Inmiddels hebben velen uit Gouda en omstreken bij het centrum kennis gemaakt met zen. Sinds 2015 is onderdak gevonden bij de Goudse Praktijk in de fraaie aula. Vanwege de verjaardag heeft Zendoen het basisprogramma, dat begin februari start, aangevuld met de mogelijkheid om vijf keer

gratis te mediteren: vrij te zitten. Dit biedt een unieke gelegenheid om de werking van een aantal volledige zenmeditaties te ervaren.

www.zendoen.nl

JewelEar bedenkt en realiseert oplossingen voor hoorproblemen JewelEar is alweer bijna twee jaar als gespecialiseerd, zelfstandig audiciensbedrijf gevestigd in Gouda tegenover het Groene Hart Ziekenhuis. Eigenaresse Eline Ruiter, logopediste en audicien, zit ruim twintig jaar in het vak. “JewelEar heeft in Gouda snel naam gemaakt als specialist die in alle opzichten maatwerk levert en voor ieder gehoorprobleem de beste oplossing bedenkt en realiseert, uiteraard in nauwe samenspraak met de klant”, vertelt Eline Ruiter. “Je moet het goede gevoel en vertrouwen hebben bij een audicien. Mensen denken veelal

ten onrechte dat ze voor langere periodes aan een audicien of een hoortoestel vastzitten. Je kunt in

de meeste gevallen gewoon overstappen. Zeker met de speciale inruil- en overstapservice die we hebben ontwikkeld.” Het advies van Eline: stap gewoon eens de winkel van JewelEar binnen en informeer naar de mogelijkheden. “Slecht horen is heel naar en vaak gewoon helemaal niet nodig. Het is echt zonde dat mensen zo lang met die problemen blijven rondlopen zonder eens een keer bij een goede audicien naar binnen te stappen, of wij dat nou zijn of een ander.” www.jewelear.nl

Gouda krijgt er een broodfonds bij Regio Gouda krijgt er mogelijk een broodfonds bij. Op 15 februari is er een informatieavond hierover. Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. Onderneemster Natasja Janssen nam het initiatief voor de bijeenkomst op 15 februari. “Ik ben zzp’er in de kappersbranche. Wat gebeurt er wanneer

ik ziek wordt of geblesseerd raak? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is duur, daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Zo kwam ik bij het broodfonds. De informatieavond

op 15 februari wordt gehouden in Best Western Plus City Hotel aan de Hoge Gouwe 201. De avond begint om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via info@broodfonds.nl.

ELLAOPMAAT

borstprotheses en speciale lingerie Ambachtweg 12 2841 LZ Moordrecht 06 - 12 627 030 0182 - 50 55 18 Vertrouwd en dichtbij

info@ellaopmaat.nl www.ellaopmaat.nl -

Erkend leverancier van uw zorgverzekeraar

Studiekeuze kinderen Met kinderen thuis, die zo langzamerhand studies moeten kiezen, is het voor mij lastig om objectief te blijven. Natuurlijk vind ik dat je een studie moet kiezen die je interessant vindt voor je toekomst. Een toekomst waarin je inhoudsvol werk doet, waar je het liefst veel plezier aan beleeft. Een beetje puber roept tegenwoordig natuurlijk ook, dat je flink geld moet kunnen verdienen met je werk. Rijk worden vinden ze dan nog belangrijk. Dat voelt meestal al niet lekker bij de gemiddelde ouder. Maar is het nu erg verkeerd om met een schuin oog te kijken naar het toekomstige salaris? Als je graag voor de klas wilt staan en je weet dat je op de middelbare school als leraar 15.000 euro per jaar meer verdient, dan je collega’s op de basisschool. Of als je als commerciële binnendienst bij een bedrijf jaarlijks 10.000 euro meer verdient dan als verkoper in een winkel. Daar is toch niets mis mee? Als banen min of meer uitwisselbaar zijn qua belangstelling, dan wil je misschien juist van te voren weten, waar het werk het beste wordt betaald. Dat lijkt mij redelijk. Uit ervaring weet ik dat de salarisverschillen tussen verschillende bedrijfstakken groot kunnen zijn. Een beetje voorkennis wat een baan oplevert voor de toekomst, is eigenlijk bere-interessant. Maar soms mag ik thuis niet over geld praten...

Echt Pensioenadvies voor de DGA


Gouda.personeel 17

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een jonge fulltime: Ter uitbreiding van ons team zijn wij op korte termijn op zoek naar:

barkeeper m/v Fulltime

Wie zoeken we? • Je bent minimaal 18 jaar oud en woonachtig in de omgeving van ons bedrijf • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent goed in de omgang met gasten en collega’s • Ruime aantoonbare ervaring en/of opleiding in een soortgelijke functie is een vereiste • Je bent bereid om in de avond, weekenddiensten en op feestdagen te werken en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit • Je bent flexibel en stressbestendig • Je bent bereid om hard te werken • Bezit van Sociale Hygiëne en BHV is een pré

Wat bieden we? • • • • • •

Goede werksfeer in een gezellige werkomgeving Een zeer divers team met leuke collega’s Mogelijkheid tot het volgen van workshops en trainingen Mogelijkheid om door te groeien Ruimte voor eigen initiatief Goede arbeidsvoorwaarden gebaseerd op het AVR van Koninklijke Horeca Nederland.

ADMINISTRATIEF/SECRETARIEEL MEDEWERK(ST)ER Ben je in het bezit van een MBO4 of HAVO diploma, ben je nauwkeurig en discreet enlijkt het je leuk om op een snelle enthousiaste manier te worden ingewerkt in de administratieve geheimen van het notariaat, stuur dan je sollicitatie per e-mail t.a.v. de heer C.J.C.M. van Haperen. WESTERHUIS NOTARISSEN BLEULANDWEG 1d 2803 HG GOUDA POSTBUS 4 2800 AA GOUDA T (0182) 53 55 77 E INFO@WESTERHUISNOTARISSEN.NL

WWW.WESTERHUISNOTARISSEN.NL J.P. Heyestraat 14 <> 2802 LC <> Gouda www.WL-ICT.nl info@WL-ICT.nl

Voor het aankomende zomerseizoen zijn wij op zoek naar:

Medewerkers bediening m/v Parttime

Wie zoeken we? • Je bent minimaal 16 jaar oud en woonachtig in de omgeving van ons bedrijf • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent goed in de omgang met gasten en collega’s • Je bent bereid om in de avond en weekenddiensten te werken en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit • Je bent gemotiveerd en wilt graag leren • Je bent bereid om hard te werken • Aantoonbare ervaring in de horeca is een pré

Wat bieden we? • • • •

Goede werksfeer in een gezellige werkomgeving Een zeer divers team met leuke collega’s Ruimte voor eigen initiatief Goede arbeidsvoorwaarden gebaseerd op het AVR van Koninklijke Horeca Nederland.

Interesse? Stuur je sollicitatiebrief inclusief CV en (pas)foto naar info@wapenvanreeuwijk.nl Notaris d’Aumerielaan 17 • 2811 HS Reeuwijk • 0182 39 23 64 www.wapenvanreeuwijk.nl

Gevraagd : Leerling / Hulp monteur Aankomend data monteur Werk omschrijving: Je gaat met een monteur mee voor het aanleggen van data / telecom en glasvezelnetwerken. Wat wordt er van je verwacht: Dat je beslist gemotiveerd bent, netjes werkt, accuraat werkt en geen afwachtende houding aan neemt. Tevens moet je vroeg je bed uit kunnen en de mogelijkheid bestaat dat er overnacht moet worden. Je hoeft niet over ervaring te beschikken maar wel over de juiste mentaliteit! Liefst wel iemand met technisch inzicht. VCA diploma zou mooi zijn, zo niet wordt dit geregeld voor je. Soort contract: Tijdelijk <> Bij gebleken geschiktheid behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden Salaris: Volgens CAO klein metaal en onkostenvergoeding. Algemeen: Je moet de Nederlandse taal goed beheersen in spraak en geschrift. Omdat we ook voor overheidsinstellingen werken moet het mogelijk zijn (indien gewenst) om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te kunnen overleggen. Ben je tussen de 16 en 23 jaar en wil je in een klein bedrijf (6 mensen) werken met hard werkende, fijne en gezellige collega’s, die jou van alles willen leren? Is je mentaliteit en motivatie prima? Stuur dan je CV naar info@wl-ict.nl Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Goudse fotografen Deze serie in weekblad deGouda brengt Goudse fotografen in beeld.


“De laatste tijd maak ik veel landschapsfoto’s waarbij ik speel met het aanwezige licht. De meeste van mijn landschapsfoto's zijn gemaakt in de omgeving van Gouda, zoals deze langs de Breevaart. Met mijn foto's laat ik zien hoe mooi onze eigen omgeving is. Het aanwezige licht bepaalt de sfeer in een foto. De kunst is om dezelfde plek steeds weer een andere uitstraling te geven, afhankelijk van het licht op dat moment. Hier was de zon was net een half uurtje op. Het uur na zonsopkomst wordt ook wel het gouden uurtje genoemd. Het zonlicht heeft dan een warme gloed en is geel van kleur. Heel de omgeving wordt dan ook in een gouden gloed gehuld.

Renate Oskam Renate Oskam volgde enkele jaren geleden fotografiecursussen bij Gouda Studio's om beter te leren kijken en composities te maken. “Gedreven door passie en perfectionisme gebruik ik mijn foto's om de schoonheid van de omgeving aan de mensen te tonen. Naast landschappen fotografeer ik ook moderne architectuur. Ik wil de mensen wijzen op en laten genieten van de schoonheid van lijnen en vlakken. Dan fotografeer ik bij voorkeur in zwart wit, omdat kleur afleidt van vorm en structuur.”


Een gastvrij ziekenhuis in elke situatie Bij binnenkomst in de ruime hal van het Groene Hart Ziekenhuis, valt meteen de bedrijvigheid op. Wat gebeurt hier allemaal? De redactie van weekblad deGouda belicht in samenwerking met het ziekenhuis enkele aspecten van de zorg in het GHZ. Deze keer kijken we naar de vrijwilligers. Ongeveer 150 vrijwillige medewerkers zorgen ervoor dat patiënt en bezoeker zich welkom en gezien voelen.

Extra aandacht Vrijwilligers kom je in het Groene Hart Ziekenhuis bijna overal tegen. Meteen al bij binnenkomst word je vriendelijk begroet door een van de gastheren of –vrouwen. Op de verpleegafdelingen en de poliklinieken zorgen ze voor extra aandacht, door bijvoorbeeld een praatje te maken, voor te lezen, een handmassage te geven of patiënten naar afspraken te begeleiden. Ze zijn met Reshma Jagroep 150 mensen een factor van betekenis in het ziekenhuis; een gewaardeerde factor ook. Elk jaar geeft de Raad van Bestuur van het ziekenhuis een officieel compliment aan de afdeling die zich extra heeft onderscheiden. Dit jaar ontvingen de vrijwilligers dit compliment. “Ik zie dat als een erkenning, een gebaar om te laten zien dat ook het ziekenhuisbestuur blij is met de vrijwilligers”, zegt Reshma Jagroep, coördinator vrijwilligerswerk. Het GHZ kreeg bovendien dinsdag 31 januari het NOV-keurmerk Goed Geregeld, vertelt Reshma niet zonder trots. Dat is een landelijk kwaliteitskeurmerk dat organisaties kunnen verdienen als ze met hun vrijwilligerswerk een hoog niveau hebben behaald. De vrijwilligers worden op een professionele manier ingezet in de organisatie, zegt Reshma. “Er is vanuit het ziekenhuis veel aandacht voor hen, ze horen erbij, zijn op de afdelingen bijvoorbeeld echt onderdeel van het team, dat zorgt voor een grote betrokkenheid.”


Gouda.gezond 21

Jan Berden Het werk van Jan Berden is even nieuw als bijzonder. Sinds kort zijn er drie vrijwilligers die kwetsbare ouderen met een delier (acute verwardheid) helpen terug te komen in de realiteit door rust te creéren en persoonlijke aandacht te bieden. Een delier kan ontstaan na een traumatische gebeurtenis zoals een val of een operatie en kan enkele uren, maar ook enkele dagen duren. Het is voor hun genezing belangrijk dat deze patiënten daar snel weer uitkomen. Jan was kortgeleden nodig op de afdeling Orthopedie waar een vrouw herstelde van een gebroken heup en in een delier was geraakt. Haar zoon en dochter deden wat mogelijk was, maar konden niet constant bij haar zijn. Jan Berden, gepensioneerd ambtenaar bij Rijkswaterstaat, weet van aanpakken. “Je moet je creativiteit gebruiken en je moet aanvoelen waar zo’n patiënt behoefte aan heeft”, zegt hij eenvoudig.” Ik zag kaarten op haar prikbord, die zijn we samen gaan lezen. We kwamen daardoor in gesprek over haar familie en over het feit dat ze in het ziekenhuis lag. Zo probeer je haar in de werkelijkheid te krijgen. Ik vind het mooi om hieraan een bijdrage te kunnen leveren.” Jan oogt rustig; een rots in de branding van verwardheid.

Nicole Hageman “Ik mag u namens het ziekenhuis een handmassage aanbieden.” Met die boodschap stapt Nicole Hageman een middag in de week de patiëntenkamers binnen van de afdeling Longgeneeskunde. Als ze erover vertelt, straalt ze. Ze was betrokken bij de proef die ruim een jaar geleden startte. Het zou een testperiode zijn van drie maanden, maar al snel was iedereen zo enthousiast dat besloten werd er niet meer mee te stoppen. Het streven is dat de handmassages op alle afdelingen worden aangeboden. Uit onderzoek blijkt, zegt Nicole, dat patiënten door een handmassage zich meer ontspannen voelen. “Ik gaf pas een dame die heel ziek was en daardoor weinig sliep een handmassage. Tijdens de massage viel ze toch in slaap. Het is mooi dat iemand zo wel kan ontspannen, daarom ben ik langer doorgegaan en kreeg ze de rust die ze mistte en zo nodig had. Ik ben echt waanzinnig dankbaar dat ik dit mag doen.”

Het Groene Hart Ziekenhuis is op zoek naar meer vrijwilligers die kwetsbare ouderen met (kans op) een delier willen begeleiden of vrijwilligers die

Wim de Bruijn Gastheer Wim de Bruijn houdt het graag luchtig. Een beetje humor helpt mensen te ontspannen. Wim is één van de gastheren die in herkenbare uniformen in de hal van het ziekenhuis staan en mensen vriendelijk groeten, de route wijzen of hen zelfs naar hun afspraak brengen als ze moeilijk hun weg kunnen vinden. “Als mensen binnenkomen, wacht ik altijd even. Ze rommelen vaak eerst nog wat in hun tas, op zoek naar de afsprakenkaart, en dan zie ik aan de blik in hun ogen of ik hen moet helpen of juist niet.” Een kind stelt hij graag met een grapje op zijn gemak. “Ik wil proberen de bezorgdheid en de spanning bij mensen weg te nemen, dat vind ik mooi aan dit werk.” Het gebeurt regelmatig dat mensen met wie hij meeloopt om ze bij hun afspraak te brengen, hun verhaal aan hem vertellen. “Wij vragen nooit: waarom bent u hier. Maar soms hebben mensen behoefte hun hart te luchten.” Alle vrijwilligers krijgen een basistraining hoe op een gastvrije manier om te gaan met patiënten, Wim die dit werk nu bijna een jaar doet, natuurlijk ook. “Maar het gevoel voor mensen, daar kan geen opleiding tegenop.”

handmassages willen geven. Heeft u interesse in een van deze vrijwilligersfuncties, kijk dan op www.ghz.nl/vrijwilligers voor meer informatie.

De cijfers • Op dit moment werken ongeveer 150 vrijwilligers werkzaam in het GHZ. • Het gaat om 20 mannen en 130 vrouwen. • Het langste dienstverband op dit moment is 23 jaar. • De oudste is 76 jaar en de jongste is 17 jaar. • Er zijn 14 verschillende vrijwilligersfuncties in het GHZ. • Op ongeveer 20 afdelingen/locaties worden deze vrijwilligers ingezet.


Kom naar het Gouds Sportgala! Op vrijdag 10 februari organiseert SPORTâ&#x20AC;˘GOUDA in samenwerking met de VGSO, RTV Gouwestad en de Gemeente Gouda het Gouds Sportgala in sportcentrum de Mammoet. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij te zijn! Tijdens deze feestelijke avond (vanaf 19.30 uur) wordt de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van 2016 bekend gemaakt. Daarnaast h reikt VGSO haar vrijwilligerspenningen uit en maakt de Gemeente Gouda de winnaar van de integratieprijs bekend. De presentatie is in handen van Marijn de Vries (voormalig profwielrenster en jjournaliste). De uitreikingen worden afgewisseld met muziek en demonstraties. Zorg dat je erbij bent!

10 februari 2017

De genomineerde sporters zijn: SPORTTALENT

SPORTMAN

SPORTVROUW

SPORTPLOEG

Duncan van Haaren zwemmen (para)

Bastiaan de Knoop zwemmend redden

Aafke van Leeuwen jiu jitsu ghting system

Vincent Atres/Jos Numan zwemmend redden

Nejma Akabbouz taekwondo

Pascal van Norden ultra atletiek

Joy Stubbe beach volleybal

Jodan Boys 1 voetbal

Tom den Heijer inline skaten

Ronald Hertog verspringen (para)

Femke Pluim polsstokhoogspringen

Messemaker 1 schaken

Wil jij aanwezig zijn op 10 februari?

MELD JE DAN AAN OP GOUDSESPORTVERKIEZING.NL Tobbepad 4 2803 WH Gouda Tel 0182 590 910

Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl www.facebook.com/SPORT.GOUDA


Gouda.sport 23

JODAN BOYS

SV GOUDA

SV DONK

GC&FC OLYMPIA

V.V. ONA

Trainer: Dennis van den IJssel Klasse: Zaterdag Hoofdklasse B

Trainer: Jerry de Groot Klasse: Zaterdag 4e klasse C

Trainer: Tom Rietberg Klasse: Zondag 1e klasse B

Trainer: Edwin Erwich Klasse: Zondag 2e klasse C

Trainer: Theo van Eck Klasse: Zondag 3e klasse C

Speelronde 17, terugblik:

Speelronde 17, terugblik:

Speelronde 17, terugblik:

Speelronde 17, terugblik:

Speelronde 17, terugblik:

“Afgelopen zaterdag speelden we uit bij Swift, het was een goede nul-nul wedstrijd. Ik ben niet ontevreden, we hebben een goede teamprestatie geleverd. Het ging in een hoog tempo met kansen over en weer. In de tweede helft hadden we het wel moeten afmaken. Aankomende zaterdag spelen we thuis tegen Noordwijk. Ik verwacht een lastige wedstrijd. Noordwijk is

“Het is altijd lastig om de winterstop uit te komen, zeker als je voorbereiding minder is door het weer en andere omstandigheden. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was afgelast. Onze eerste wedstrijd spelen we dus aankomende zaterdag thuis tegen NSV’46. We hebben wat recht te zetten tegen hen vanwege een 4-0 verlies aan het begin van het seizoen. NSV heeft

“De wedstrijd tegen VOC van afgelopen zondag werd afgelast. Zondag spelen we uit tegen TAC’90, een ploeg die gelijkwaardig is aan ons; alleen door puntenmindering is TAC’90 naar de degradatieplekken gedaald. Het blijft een lastige ploeg voor ons, zo is in het verleden gebleken. We moeten ze niet onderschatten”

“De wedstrijd tegen rvc van afgelopen zondag stelt me teleur. We hebben met 1-0 verloren, terwijl we kansen hadden om een beter resultaat neer te zetten. Mijn ploeg heeft hard gewerkt, maar is niet slim genoeg geweest om door de hechte verdediging van rvc heen te breken. Over de wedstrijd van zondag tegen DOSR heb ik een goed gevoel. We weten waar we ons moeten

“We zijn goed uit de startblokken gekomen na de winterstop. We hebben met goed voetbal met 2-3 uit gewonnen bij NOC Kralingen. Dat terwijl Kralingen thuis nog niet had verloren. We waren over het algemeen heer en meester. Het was dik en dik verdiend. Aankomende zondag spelen we thuis tegen Ammerstol. Ik verwacht dat Ammerstol zich gaat ingraven. We moeten ons eigen

vooral aan de bal erg sterk.”

een gevaarlijke voorhoede, daar moeten we alert op zijn.”

verbeteren. Dat gaat lukken.”

spel spelen en vol voor de winst gaan”

Zaterdag 4 februari: Jodan Boys - Noordwijk: 14.30 uur

Zondag 5 februari: TAC’90 - Olympia: 14.00 uur.

Zondag 5 februari:

Zaterdag 4 februari:

DOSR - SV Donk: 14.00 uur.

Zondag 5 februari: ONA - Ammerstol: 14.00 uur.

SV Gouda - NSV’46: 14.30 uur.

Grieks Specialiteiten Restaurant

20% KORTING W^_^caZkZg^c\deYZgZ`Zc^c\# <ZaY^\idiZcbZi'-[ZWgjVg^'%&, C^Zi\ZaY^\^#X#b#bZiVcYZgZ VXi^Zh!VVcW^ZY^c\ZcZcYg^Z\Vc\ZcbZcj# 7^_]ZiV[]VaZc`g^_\ij&%`dgi^c\#

www.restaurantkreta.nl CZhhZ-™',)&:HLVYY^cmkZZc™IZa/%&-'+&++--


Gouda.kunstenaar 24

Kunstenaars in Gouda Gouda is rijk aan kunstenaars. Wie zijn ze, wat maken ze en waarom juist dat? Weekblad deGouda gaat elke maand bij een kunstenaar langs. We laten de kunstwerken zien en praten over zijn of haar passie. Vandaag zijn we te gast bij beeldend kunstenares Dieuwertje Verhagen.

O

Op zolder schildert ze dagelijks en maakt ze kunstvoorwerpen van keramiek. Daarnaast geeft Dieuwertje regelmatig workshops over kunsttechnieken. Als ze niet op haar zolder bezig is, reist ze het land door waar zij op markten haar werk verkoopt. Daarnaast werkt zij met ouderen in de zorg. Haar diploma haalde zij op de opleiding Creatieve Therapie Beeldend vormen aan de Hogeschool Utrecht.

“Mensen omschrijven mijn werk vaak als eigen, mysterieus en sprookjesachtig.” Iets wat Dieuwertje een compliment vindt. Mysterieuze en soms wat vervreemdende beelden spreken haar aan. “Ik probeer in alles wat ik maak bezieling te leggen zodat het als het ware tot leven komt. Dat brengt een hoop plezier teweeg. Bij mezelf en bij anderen.” Dieuwertje haalt het merendeel van haar inspiratie uit het wandelen in de natuur. “Nederland kan heel sprookjesachtig zijn”, vindt ze. ‘Vooral als het zo mistig is en ik loop door de bossen, of tijdens zonsondergangen.” Maar dat is niet het enige. Ook sporen van gebouwen, mensen en dieren zijn in haar werk terug te vinden. Ze heeft altijd een boekje bij zich waar ze haar ideeën in opschrijft. “Zo’n idee is al ergens. Mijn hoofd werkt daarbij als een filter tot ik weet hoe ik het met een goed gevoel tot uiting kan brengen.” Naast fantasiehuisjes van keramiek en gedetailleerd beschilderde steentjes, schildert Dieuwertje ook vaak mensen. Kenmerkend aan haar gedetailleerde portretten zijn de gezichten met grote ogen waarin emoties terug te vinden zijn. “De mens heeft iets kwetsbaars”, vindt ze. Dat toont ze graag door thema’s als goed en kwaad in haar werk te leggen. ‘Ik verkoop regelmatig mijn werken op markten. Als iemand voorbij loopt en gniffelend naar mijn kunst kijkt, dan weet ik dat ik iemand geraakt heb. Mensen raken is voor mij het belangrijkste.”


Monsters Op dit schilderij is een onschuldig kind te zien dat door het kwade uit de buitenwereld wordt omsluierd. Het symboliseert hoe moeilijk we er aan ontkomen dat negativiteit ons van buitenaf benadert of besmet. De kat die ze in haar handen heeft, blijft rein.

Rattenvanger van Hamelen Dit driedimensionale beeld van keramiek portretteert de Rattenvanger van Hamelen. Het beeld telt in totaal dertig handgemaakte ratten.

Ons Stadhuis in lachspiegelstijl GeĂŻnspireerd door het Oude Stadhuys in Gouda maakte Dieuwertje een keramiek portret van het gebouw in lachspiegelstijl. Door de open ramen is het mogelijk een theelichtje aan de achterzijde te zetten. Zo lijkt het of er licht brandt.


www.crob.nl 11215

“OP DE WERKVLOER LEER JE DE KNEEPJES VAN HET VAK” JENS ANDRIESSEN / CARGILL

IN 4 JAAR INGENIEUR MÉT WERKERVARING? Kies jij voor een hbo-opleiding Elektrotechniek of

Heb je een technisch mbo-, havo- of vwo-diploma? Ben je

Werktuigbouwkunde? Dan heb je twee opties: een

vol ambitie en bereid alles uit jezelf te halen om door te

voltijd hbo-opleiding óf het Duale Hbo Engineering

groeien tot eersteklas ingenieur? Meld je dan meteen aan

Traject van Dosign. Kies je voor duaal, dan kies je voor

voor het Duale Hbo Engineering Traject van Dosign. Stuur

een betaalde opleiding, vier jaar relevante werkervaring,

je cv met motivatiebrief naar duaal@dosign.nl of kijk op

aanvullende trainingen/opleidingen én een salaris. Een betere voorbereiding op een succesvolle carrière is er niet!

WWW.IN4JAARINGENIEUR.NL


Leren n met hoofd, d, hart & handen n

2, 3 & 4 februar februari rii r

6 -10 -11 FEBRUARI

OPEN DAGEN LLEGE | ROC LEIDEN MBO-OPLEIDINGEN ID CO

‘OPENINGSTIJDEN PER LOCATIE VIND JE ONLINE!’

Open Dagen n Basisschool B asisschooll De Ridderslag dd ders g & Vrije Peuteropvan Peuteropvang ng g Het Rozenpoortje je

MELD JE NU AAN!

www.ridderslag.nl nl ● Basisonderwijs ● Peuterklas ●

Open dag SPB: Woensdag 8 februari 2017

IDCOLLEGE.NL | ROCLEIDEN.NL

ALPHEN A/D RIJN  GOUDA  LEIDEN  LEIDSCHENDAM-VOORBURG  WOERDEN  ZOETERMEER

Voorlichtingsavond SPB: Maandag 13 maart 2017

Wil jij werken en leren in de bouw? Wij zoeken voor komend schooljaar weer nieuwe kandidaten voor de opleidingen timmeren en metselen! Er zijn weer volop kansen in onze regio om te werken en te leren in bouw! Bij het SPB heb je de zekerheid van een werkgever en een salaris voor de duur van je opleiding! Bij het SPB word je uitstekend begeleid en krijg je een prima start in de bouw! Ben je geïnteresseerd in een opleiding in de bouw? Kom dan langs op de open dag van het ID College op maandag 6 februari in Gouda.

@spb_gouwe_en_rijnstreek

SPB Gouwe en Rijnstreek

SPB Gouwe en Rijnstreek

Houd

face book in de gate n voor moo i e wina cties !!

SPB Gouwe en Rijnstreek B.V. - Maarten Schoutenstraat 6 - 2741 SZ Waddinxveen - Tel: 0182 - 612418 - www.spb-waddinxveen.nl


start

Lasopleidingen lascursussen 2017 op dinsdagavond 7 februari en donderdagavond 9 februari 2017 De lasopleidingen zijn v.a. 18 avonden 3 uur De korte cursussen zijn 8 avonden van 3 uur U kunt ook bij ons terecht voor maatwerk bijscholingen

Voor meer info: T (0182) 515274 E info@sbbgouda.nl www.lasschoolsbbgouda.nl

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie Bram Boer

ACTIEVE MEDITATIE

Maandelijks op zondagochtend Door actie naar rust en stilte

LICHAAMSGERICHTE PSYCHOTHERAPIE

Individuele sessies -Volledig gecertificeerdAanpak van blokkade naar vrijheid

(Vergoeding zorgverzekering via aanvullend pakket â&#x20AC;&#x2DC;alternatieve geneeswijzeâ&#x20AC;&#x2122;)

STILTE-AVOND

Wekelijks op donderdagavond Meditatiemoment in de week: stilte en tot jezelf komen

www.bramboer.nl -

- info@bramboer.nl

Ee n onve rwac hte op lu ch tin g www.ged oem anag eme nt.n l

15 februari of 7 juni 2017

Luister jij al GoudaFM online?

GoudaFM.nl


Gouda.agenda 29

Euterpe Ensemble bij Arti Legi

Verhalen in Verzetsmuseum Studenten van de Vertelacademie trakteren zondagochtend 5 februari op verhalen in het Verzetsmuseum, Turfmarkt 30 (ingang achterzijde, via de tuin). Frédérique te Dorsthorst uit Zwolle en de Antwerpse Geert Fierens nemen verhalengenieters deze ochtend mee met Slangenwijsheid en de vraag of kleren nu wel of niet de man maken. Dit

jaar bestaat de Utrechtse Vertelacademie tien jaar. In dit lustrumjaar reist het Vertelacademie Netwerk door het land en gaat het op verjaardagsbezoek bij vertelorganisaties en vertelpodia. Gouda krijgt op 5 februari bezoek. De voorstelling begint om 11.00 uur en duurt ongeveer 75 minuten. Entree kost vijf euro per persoon, contant te voldoen.

Cantatedienst in Sint Jan Driestar hogeschool organiseert op zaterdag 4 februari een cantatedienst in de Sint-Janskerk. In verband met het Reformatiejaar 2017 is gekozen voor cantate BWV 80: ‘Ein feste Burg ist unser Gott‘ van J.S. Bach. De cantate wordt uitgevoerd onder leiding van Mariëlle Heidekamp met medewerking van een projectkoor van oud-studenten, collega’s en andere muziekliefhebbers. De

solisten zijn Loes van Schothorst (sopraan), Jose Marchal (alt), Jelle Leistra (tenor) en Kees van Bochove (bas). Het Delphiconsort zorgt voor muzikale begeleiding. Namens de SintJansgemeente werken ds. M.C. Batenburg (meditatie) en organist Christiaan Ingelse mee. De cantatedienst begint om 16.00 uur. De entree is gratis.

Het Euterpe Ensemble geeft op zondag 5 februari een concert als derde in de serie Zondagmatinee in Arti Legi aan de Markt. Deze serie van vier zondagmatinees voor het winterseizoen 2016/2017 is een initiatief van Arti Legi en Art Connexions.

Het Euterpe Ensemble is een gezelschap van vier musici uit Gouda en omgeving, dat deze middag een programma brengt

De Bibliotheek Gouda, agenda februari

Column Verkaaik

Cursus Documentaire maken

Michael Poliza (Hamburg 1958) was al op jonge leeftijd eigenaar van een succesvol IT-bedrijf. Op 29-jarige leeftijd besloot hij zijn bedrijf te verkopen en zich te wijden aan zijn grootste hobby: de fotografie. Als fotograaf bleek hij ook succesvol. Al jaren had hij de droom om met zijn vriend Stefan Breuer een helikoptertocht te maken over het Afrikaanse continent. In 2006 was het dan zo ver. Laag over de grond en met de camera in de aanslag vloog hij over negentien Afrikaanse landen. Dat leverde een flink aantal bijzonder verrassende foto’s op. Deze foto’s zijn nu verzameld in het boek ‘Eyes over Africa’. Een boek met een hoge aaibaarheidsfactor, omdat de kaft aanvoelt als een dierenhuid. Door het ongewone perspectief (birds-eye-view) maken we kennis met bijzondere patronen in het landschap en maakt het Afrikaanse continent een verpletterende indruk op de toeschouwer. Achterin het boek legt de fotograaf uit op welke wijze de foto’s tot stand zijn gekomen.

van klassieke muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw in afwisseling met salonmuziek uit de beginjaren van de twintigste eeuw. Het ensemble treedt op in de samenstelling: Marthe van Wechem (dwarsfluit), Marjan de Neeve (viool), Nelleke Vermeij (cello) en Martin van der Puijl (piano). Het matinee begint om 15.00 uur en duurt twee keer 45 minuten. De toegangsprijs bedraagt 17,50 euro.

Door ze in een XXL formaat weer te geven komen de onderwerpen nog indringender binnen. Het ruim 13 kg (!) wegende boek is daardoor een onweerstaanbaar koffietafelboek geworden.

Word wegwijs in de beginselen van het maken van een korte film. Di 7 februari t/m 18 april, 19.30 - 21.30 uur

Ikzelf vond dit het meest bijzondere boek van de afgelopen inkoopbeurs, waar ik de collectie voor dit voorjaar heb ingekocht. Zeer de moeite waard om eens te komen kijken!

In collegereeks Goede keizers, slechte keizers wordt duidelijk hoe cruciaal het beleid van brood, spelen en stenen voor het keizerschap was. Wo 8, 15, 22 februari, 8, 15 maart 2017, 10.00 - 12.00 uur

Veel kijkplezier gewenst

Social Media Werkochtend voor ondernemers

Bart Jansen

Colleges Klassieke Oudheid, door Anton van Hooff

Onderwerp: Canva gebruiken voor het maken van Facebook banners en quotes. Wo 8 februari, 10.00 - 12.00 uur

Do 16, 23 februari, 9, 16 maart, 19.30 - 21.30 uur Boek&Diner met Angelo Dorny

De chef-kok van Kruim kookt naar recepten van moestuinmaniak én foodlover Angelo Dorny. Tussen de gangen door neemt Angelo ons aan de hand door zijn (moestuin)boeken. Vr 17 februari, 20.00 uur aanvang diner, 19.30 uur inloop 1001 Vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenis

Lezing door Els Kloek. Di 7 maart, 20.00 uur Volledige programma, prijzen en kaartverkoop: kijk op www.bibliotheekgouda.nl of bezoek de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20

Cursus Fotobewerking, SeniorWebcursus

Leer foto’s organiseren en bewerken aan de hand van het programma Windows Photo Gallery. Do 9 t/m 23 februari, 9.30 -12.00 uur Eyes over Africa Michael Poliza

1

,-

E R I K www.verkaaikboeken.nl

Werkgroep Filosofie

In kleine groep wordt het werk van filosofen gelezen en uitgebreid besproken.

www.bibliotheekgouda.nl


V

alentijn Special

Valentijn Special €349,-

Korte Groenendaal 11-13 Gouda, Tel.: 0182 - 51 49 19 www.deth.nl

Leuke date voor Valentijnsdag? Blijven swipen! Niet voor iedereen is 14 februari een dag om naar uit te kijken. De singles onder ons hebben hun lading chocolade en feelgood films al een tijd geleden ingeslagen en kijken op straat vol irritatie en jaloezie naar stelletjes die op Valentijnsdag nóg kleffer en dus nóg vervelender lijken. Toch kun je de familieverpakking bak met ijs nog even dicht laten, want volgens de Goudse Esther Schuling, auteur van het pas uitgekomen boek ‘Virtuele Belofte’, moet je de hoop nog niet op te geven. Haar antwoord: “Online daten.” Volgens Schuling hoeft niemand alleen te zijn op Valentijnsdag. Door de mogelijkheden die tegenwoordig te vinden zijn op het wereldwijde web, ben je maar één klik verwijderd van het vinden van de ware. Oké, misschien niet dé ware, maar wellicht wel een poteniele leuke date voor op die verdoemde dag! “Websites als Tinder en Lexa kent iedereen. Het is dan ook helemaal niet raar om toch maar eens een account aan te maken.” Volgens Schuling is

online daten zo populair aan het worden door het gebrek aan tijd. “Tegenwoordig is iedereen zo druk met van alles, elk weekend in de kroeg staan, zoekend naar een leuke partner is er dan vaak niet meer bij. Vanaf je bank een leuk iemand ontmoeten wordt daarom ook steeds gewoner. Een aantal tips waardoor jouw liefdesleven (via online daten) weer op gang komt. Tip 1: Zorg dat je profielfoto niet al te gek is. “Het moet vooral een leuke en spontane foto zijn.” Tip 2: Schrijf een compact stukje tekst over jezelf op je profiel. “Het moet niet te kort, maar ook zeker niet te lang. Probeer wat humor in de tekst te verwerken.” Tip 3: Ga niet te hard van stapel. “Doe vooral rustig aan als je iemand net leert kennen via het internet. Er is nog genoeg tijd om met elkaar af te spreken, geen haast dus.” Voor alle dames en heren, zoekend naar een leuke date voor Valentijnsdag: blijven swipen!

Miereakker 28 - 2811 BB Reeuwijk - Telefoon (0182) 39 28 87 - Open: ma t/m vr 9.00 - 18.00 uur - za. 9.00 - 17.00 uur


Gouda viert Valentijnsdag Gouda neemt in het weekend voorafgaand aan Valentijnsdag (dinsdag 14 februari) vast een voorschot op deze dag. Op zaterdag 11 februari bruist de stad van de valentijnsactiviteiten.

Uit gaan met valentijnsdag In het centrum van Gouda zijn tal van restaurantjes en cafeetjes waar je heerlijk kunt dineren of uren kan borrelen. Ook met Valentijnsdag zijn er genoeg plekjes in Gouda waar je met je relatie, vrouw, man of tinder date een gezellige tijd kan hebben. De redactie van weekblad deGouda zocht alvast drie mogelijkheden uit. Restaurant Belvedère

Om 11.00 uur start de Geheime liefdesroute in het Oude Stadhuys op de Markt. Deze geheime route voert langs specialiteitenwinkels, langs horecaondernemingen, galeries, en cultuurinstellingen. Bij elk adres krijg je het volgende te bezoeken adres. De route is tot 16.00 uur te lopen. De hit van Valentijnsdag, ‘Trouwen voor één dag’, is weer terug. Van 12.00 tot 16.00 uur mogen de kinderen voor één dag in het huwelijk treden met wie ze maar willen. Volwassenen kunnen tussen 18.00 en 21.00 uur ‘Trouwen voor één dag’. Vooraf opgeven via info@ondernemersgouda.nl. In Cultuurhuis Garenspinnerij (Turfsingel 34) kun je tussen 13.00 en 15.00 uur deelnemen aan de valentijnsworkshop ‘Ik versier Gouda’. Hier zijn zo’n vijftig kazen te beschilderen. De mooiste kaas ontvangt een Goudapakket en de kazen zullen uiteindelijk tentoongesteld worden in de Beste Binnenstad. Verder kun je in Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel liefdesbriefjes en -gedichtjes schrijven en ophangen. In de Chocoladefabriek kun je tussen 11.00 en 16.00 uur speedworkshops volgen: ‘Ik verklaar je de liefde’ in tekst en beeld. De Goudse Schouwburg rolt de roze loper uit en organiseert een fotowedstrijd: maak een leuke, lieve of theatrale foto op de roze loper en maak kans op vrijkaarten voor Body Language. Ook Museum Gouda heeft een fotowedstrijd: Maak een selfie bij je lievelingsschilderij en plaats deze op de Facebookpagina van het museum. Hiermee valt een prijzenpakketje te winnen. Het Goudse Gidsen Gilde heeft een stadswandeling samengesteld rond het thema Liefde in Historisch Gouda. De wandeling start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Begin- en eindpunt: voor de Goudse Waag op de Markt. Kosten 3,50 euro bij online reservering (www.goudsegidsengilde.nl) en vier euro op de dag zelf bij het VVV.

Het restaurant heeft als een van de weinige in het centrum van Gouda een speciaal valentijnsdiner opgesteld. Belvedère pakt dit jaar daarom ook flink uit met meerdere opties voor op de romantische dag. Als voorgerecht kan men proeven van diverse (wat kleinere) gerechtjes, geserveerd op een mooi stenen plateau. De gerechtjes zijn nog geheim, nog even geduld dus. Het hoofdgerecht bestaat uit een visspies op een bedje van mousseline met witte dragonsaus. Voor de vleesliefhebbers is er een mals biefstukje in rode wijn- chilipepersaus, met dagverse

groenten. Geniet van dit lekkers op 14 februari tijdens een romantisch diner bij kaarslicht! De Tapperij

Op zoek naar een wat informelere plek om je date mee naar toe te nemen? Bij De Tapperij zorgt de ongedwongen sfeer voor een gezellige plek om je avond door te brengen. Ook de kaart liegt er niet om: heerlijke gerechten voor de wat snellere hap. Leuk om na het eten te verhuizen naar de bar voor wat drankjes. Cafeetje Heeeurlijk

Valentijnsdag helemaal over een andere boeg gooien, kan natuurlijk ook. Hét volkscafé van Gouda: Cafeetje Heeeurlijk. Prima om onder het genot van een pils en een bitterbal deze speciale dag te vieren, vooral als de portemonnee het deze keer niet toe laat om te genieten van een driegangenmenu. En mocht je date niet leuk genoeg zijn, dan kun je altijd nog de gezelligheid van eigenares Lizette van Eijk opzoeken.

Valentijnseditie Daten zonder oordeel Het is weer bijna Valentijsdag. Hoe leuk zou het zijn om nog voor Valentijn gelijkgestemden te ontmoeten? Op zondagmiddag 12 februari is er een Valentijnseditie Daten zonder oordeel, in de Balzaal van de Prins Willem Alexanderkazerne aan de Groen van Prinsterersingel 44. Aanvang 13.00 uur. De gesprekken vinden plaats in steeds wisselende groepjes van vier. De deskundige begeleiding is in handen van Geny Wuestman en haar partner Rob Overgaauw. “Eén ding staat al vast. Of je nu hoopt dat je toekomstige geliefde ook heeft besloten naar De Balzaal te komen, of je nieuwe vrienden wilt maken: Love is in the air”, zegt Geny. Bij veel datingevents blijft een kennismaking hangen in oppervlakkige gesprekken. Niet iedere deelnemer beschikt immers over de moed of vaardigheid om persoonlijke zaken aan de orde te stellen, terwijl je daarover toch graag meer over zou willen weten. Je wilt die ander echt leren kennen en natuurlijk is het ook fijn als anderen interesse in jouw persoon stellen. Aan die behoefte wordt helemaal voldaan. Wie wil meedoen, moet zich vooraf even aanmelden via www. smulspeeddate.nl of bel 06-505 69 383.


Nu bij Van der Linden Groep

PROEFENRIJ RIJ U bent van harte uitgenodigd voor dit unieke evenement.

De Hyundai i10 Facelift

VIP AVOND Waddinxveen 2 februari • 19.00 - 21.00 uur VIP AVOND Zoetermeer 3 februari • 19.00 - 21.00 uur

De nieuwe Hyundai i30

Ervaar de nieuwste Hyundai modellen tijdens de PROEFENRIJ op 2, 3 en 4 februari! De Hyundai familie wordt deze eerste maanden van 2017 uitgebreid met maar liefst twee nieuwkomers: een Facelift van de Hyundai i10 en de geheel vernieuwde Hyundai i30. En dat is een reden voor een feestje! We nodigen u graag uit voor de Hyundai PROEFENRIJ dagen in onze showrooms. De nieuwste modellen staan klaar om geproefd, gevoeld en ervaren te worden.

Kom snel naar de showroom en ontdek al onze spectaculaire aanbiedingen! Ontdek meer op lindengroep.hyundai.nl Van der Linden Groep Zoetermeer: Zalkerbos 1, tel. 079 - 321 9302 Waddinxveen: Coenecoop 141, tel. 0182 - 632 100

Gecombineerd brandstofverbruik: 4,0 - 5,5 (l/100 km) / 25,0 - 18,2 (km/l); CO2 - emissie: 93 - 125 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaard uitvoering. Druk- en zetfouten voorbehouden. Zie voor kosten en voorwaarden www.hyundai.nl of vraag er naar in de showroom.

DE VERNIEUWDE SEAT LEON ALS JIJ ZOVER BENT

VANAF € 21.900 / BIJTELLING VANAF € 158 P/M TECHNOLOGY TO ENJOY Op een bepaald moment in je leven ben je overal klaar voor. Je bepaalt zelf wat je doet, wie er voorop loopt en wat je rijdt. De vernieuwde Leon is klaar voor iedere situatie, net als jij. Hij is intenser, scherper en slimmer. Ben jij klaar voor de vernieuwde SEAT Leon? Dan is dit het moment. Kom snel naar de showroom en ontdek een auto die iedere uitdaging bereikbaar maakt.

SEAT.NL

INTENSER

SCHERPER

SLIMMER

Geniet met het SEAT Sound System van een optimale geluidskwaliteit. En met de Full Link technologie in het vernieuwde Media systeem wordt je eigen muziek eenvoudig afgespeeld.

Opgewaardeerd in- en exterieur met mooiere materialen, scherper design en nieuwe kleuren, wielen en bekledingen.

Technische innovaties zoals Draadloze telefoonlader, Keyless Entry/Go, Traffic jam assist, Voetgangerherkenning, Full LED koplampen en achterlichten.

Gemiddeld brandstofverbruik SEAT Leon: 4,0 - 6,5 L/km (1:15,4 - 1:25). Gemiddelde CO2 -emissie: 96 - 152 g/km. De vermelde consumentenadviesprijs geldt voor de SEAT Leon 1.0 EcoTSI 85kW/115pk Reference en is incl. btw, bpm, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Genoemde prijs is een vrijblijvende consumentenadviesprijs ‘af importeur’. SEAT-importeur Pon’s Automobielhandel B.V. te Leusden, behoudt zich het recht voor om zonder nadere kennisgeving wijzigingen in prijs en/of uitvoeringen aan te brengen. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. *Genoemd bijtellingsbedrag betreft de netto bijtelling per maand, gebaseerd op het inkomstenbelastingtarief van 40,8%.

Van der Linden Groep Zoetermeer Zalkerbos 1 • 079 - 321 93 02 Waddinxveen Coenecoop 140 • 0182 - 63 21 00

info@vanderlinden-groep.nl www.vanderlinden-groep.nl


Agenda

van Gouda

Vrijdag 3 februari Inloophuis de Gele Linde deelt rozen uit in het Groene Hart Ziekenhuis, van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. In winkelcentrum Bloemendaal van 10.00 tot 12.00 uur. Opening Ontmoetingscafé ‘de Vrijheid’ in Verzetsmuseum Gouda. Iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur Shekina-viering in kerkgebouw De Veste, thema ‘God geeft gaven’, met Carol van Wieren. Aanvang 20.00 uur

Cantatedienst: Ein feste Burg ist unser Gott (BWV 80) door Driestar hogeschool in Sint-Janskerk. Aanvang 16.00 uur, entree gratis Muziek van Bach tot Mozart in Dorpskerk Reeuwijk, aanvang 20.00 uur, kaarten 10 euro Soundos el Ahmadi met theaterprogramma ‘Geboren met ervaring’ naar theater Swanla in Zevenhuizen. Aanvang 20.15 uur, kaarten reserveren via www.theaterswanla.nl

Holland Dance: Talent on the Move in Theater Concordia Haastrecht. Aanvang 20.15 uur, kaarten 19 euro

Popquiz in So What. Aanvang 20.30 uur. Entreeprijzen zie so-what.nl

Yachtpunk band St. Tropez in So What, aanvang 21.30 uur. Entreeprijzen zie so-what.nl

Hardrock bands Harbout Of Souls, The Unknown Children en Monsun in StudioGonz, aanvang 21.00 uur. Entreeprijzen via studiogonz.nl

Zaterdag 4 februari Open huis Hospice Midden Holland, van 11.00 tot 13.00 uur Snertfeest op kinderboerderij De Goudse Hofsteden van 11.00 tot 15.00 uur. Informatie en aanmelden: kinderboerderijgouda.nl

Zondag 5 februari Snertfeest op kinderboerderij De Goudse Hofsteden van 11.00 tot 15.00 uur. Informatie en aanmelden: kinderboerderijgouda.nl

Avond van de kleine Initiatieven

Koopzondag in Nieuwe Markt Passage, van 12.00 tot 17.00 uur

Woensdag 8 februari Dreumes- en peuterochtend op kinderboerderij De Goudse Hofsteden, van 10.30 tot 11.30 uur, bijdrage 3,25 euro

Vrijdag 10 februari Gratis voetbalclinic door Dennis van den IJssel voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Aanvang 17.30 uur bij Jodan Boys, aanmelden via www.decompletetechniek.nl

Oorlogsverhalen uit Gouda Er leven nog tal van herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog onder de Goudse bevolking. Stichting Behoud Oorlogsherinneringen wil die herinneringen graag bewaren en ook publiceren. Op die manier wil men de verhalen bewaren voor het nageslacht. Daarom is men op zoek naar Gouwenaars die bijvoorbeeld een goed thuis zoeken voor voorwerpen uit de oorlog, die een persoonlijk verhaal hebben of die een locatie weten waar in de oorlog iets heeft afgespeeld dat tot nog toe onbekend is gebleven. Gevraagd wordt dit te melden via www.oorlogsherinneringen.nl, bellen kan ook: 06-29 42 857.

Kijk voor het uitgebreide agendabericht op www.goudafm.nl Wilt u elke vrijdag de agenda en het nieuws in uw mailbox ontvangen? Ga dan naar goudafm.nl en meld u aan voor de nieuwsbrief.

Column Harmke Kroeze

Donderdag 9 maart. Een initiatief van GoudApot en het Vrijwilligers Informatiepunt

Hebt u een geweldig idee voor een project in de stad, voor een activiteit in uw wijk of voor een bepaalde groep? “Daar komt zoveel bij kijken, laat maar zitten”, denkt u misschien en het komt er niet meer van. Als dit u bekend voorkomt, dan is de Avond voor de kleine Initiatieven van GoudApot en het VIP op donderdag 9 maart iets voor u. Op deze interactieve avond licht GoudApot zijn werkwijze toe en krijgt u advies over aanvullende financiering, vergunningtrajecten en wat er verder komt kijken bij kleine buurtinitiatieven. Bovendien ontmoet u andere mensen met leuke ideeën. GoudApot is de alternatieve subsidiepot van Gouda, geeft daarnaast advies over projecten en legt verbindingen tussen initiatiefnemers en ideeën. Het

VIP ondersteunt activiteiten van Goudse vrijwilligers. Met de Avond van de kleine Initiatieven hebben GoudApot en het VIP de krachten gebundeld en hopen zo meer mensen enthousiast te krijgen om actief te worden voor Gouda. Datum en tijd: donderdag 9 maart van 19.30 tot 22.00 uur Voorafgaand (om 19.00 uur) kunt u een broodje mee eten. Locatie: jongeren sociëteit So What, Vest 30, Gouda Kosten: gratis Opgeven kan tot 1 maart bij: VIP@Gouda.nl. Geeft u ook aan of u mee eet of niet?

Homeopathie en acne Acne vulgaris, ook wel acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Er ontstaan kleine ontstekinkjes in de huid rondom de talgkliertjes. Talgkliertjes maken een stof aan om de huid soepel te houden. In de puberteit worden de talkglieren in het gezicht en op borst en rug groter en dan kunnen de afvoerkanaaltjes van deze klieren verstopt raken. Vaak ontstaat acne in de puberteit en bijna even vaak gaat het na de puberteit ook weer vanzelf over. Bijna iedereen heeft er in de puberteit wel wat last van, maar de ernst kan enorm verschillen per persoon. Vijftien tot twintig procent van de pubers heeft echt ernstig last van acne. En dat is behoorlijk vervelend: acne is een nogal zichtbare klacht. Ieder mens wil er graag goed uitzien en zeker in de kwetsbare periode

van de puberteit kan het veel met je zelfvertrouwen doen als je puistjes hebt. Acne kan ook nog lang na de puberteit aanwezig blijven. Homeopathie kan uitkomst bieden! Er zijn speciale, natuurlijke middelen die inwerken op de huid en daar het evenwicht weer herstellen. Ik heb al veel mooie resultaten in mijn praktijk gezien. Dus: als je op een natuurlijke manier aan de slag wilt om van je jeugdpuistjes af te komen, ben je van harte welkom in mijn praktijk in Gouda. Meer informatie over homeopathie, over mijzelf en mijn werkwijze vind je op mijn website. Harmke Kroeze Homeopathie

Tel. 06-38 33 44 36 E: info@homeopathie-kroeze.nl www.homeopathie-kroeze.nl


Finesse, al 10 jaar voorgoed van uw vetrolletjes af: UNIE K I NED N ERLA ND

Finesse Bodyline Clinic voert al 10 jaar behandelingen uit met de UltraShape. Dit is een medische behandeling waarbij vetcellen vergruisd worden. Finesse Bodyline Clinic werkt al 10 jaar met de UltraShape omdat deze doet wat het belooft: het veilig en blijvend verwijderen van die hardnekkige vetrolletjes zonder operatie! Finesse Bodyline Clinic is wereldwijd toonaangevend op het gebied van het vergruizen van vetcellen. Vele buitenlandse artsen hebben de kliniek al bezocht en zijn enthousiast over de resultaten.

Bekend van TV

Bijna elk weekend is Finesse Bodyline te zien op TV, van DWDD tot Life is Beautifull. Cli nten worden tijdens de behandelingen gevolgd zodat live te zien is hoe de behandelingen uitgevoerd worden en wat de resultaten zijn.

Ultherapie

Nu zijn de activiteiten nog verder uitgebreid met de verbeterde Ulthera. De Ultherapie werkt met geluidsgolven onder controle van echo. Het oude en verslapte collageen wordt omgezet in nieuw collageen. Hierdoor verbetert de elasticiteit van de huid, wordt hij gladder en steviger.

Het Woerdense centrum, dat werkt met vier verpleegkundigen, twee gewichtsconsulenten en een arts, verwijdert vetrollen met de UltraShape. Het apparaat werkt als de niersteenvergruizer, maar dan voor vetcellen. UltraShape is een medische behandelmethode, het is het beste alternatief voor liposuctie. Vetcellen die weg zijn, blijven weg omdat het lichaam geen nieuwe vetcellen aanmaakt. UltraShape is een hele veilige methode omdat alleen vetcellen gevoelig zijn voor de geluidsgolven.

10

jaar

07 Sinds 20

VEILIG

BLIJVEND VERJONGEND

Door de vernieuwingen wordt het resultaat beter zichtbaar en worden de behandelingen minder gevoelig. Finesse Bodyline Clinic onderscheidt zich door gebruik te maken van apparaten die zijn voorzien van het MDD certi caat (Medical Device Directive). Dit betekent dat de apparatuur goedgekeurd is voor medische toepassing in Europa. De behandelingen mogen daarom alleen door gespecialiseerde verpleegkundigen worden uitgevoerd. Finesse Bodyline Clinic is daarin uniek in Nederland.

Pompmolenlaan 19A 3447 GK Woerden 0348-409199 info@ nessebodylineclinic.nl www. nessebodylineclinic.nl

Velashape III

Daarnaast is de VelaShape techniek toegevoegd. De VelaShape III is een techniek waarbij door middel van vacu m, infrarood en RF-techniek de structuur en de elasticiteit van de huid wordt verbeterd. Dit is de ideale behandelmethode tegen huidverslapping hte cellulite beter bekend en de beruchte sappelhuid. als de sinaasappelhuid. nvesteren in Wij blijven investeren thode de beste methode male om het maximale resultaat te behalen, want lt, alleen dat telt, k aldus Cor Kok van Finesse nic Bodyline Clinic in Woerden.

MOOI ZONDER ER SNIJDEN DEN geen hersteltijd geen littekens geen operatie geen injecties discreet mooi resultaat veilig en blijvend

UNIEK IN NEDERLAND


Gouda.agenda 35

Nogmaals ‘Knielen op een bed violen’ De eerste filmavond met ‘Knielen op een bed violen’ was snel uitverkocht. Daarom is er op donderdag 9 februari een extra Concordia filmavond.

CONTACT Gouda Media Groep B.V.

‘Knielen op een bed violen’ (2015) is een liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een film over liefde, geloof en het maken van keuzes. Met hoofdrollen voor Barry Atsma en Noortje Herlaar. Concordia Filmavond begint donderdag 9 februari om 20.15

Crabethstraat 38-D, 2801 AN Gouda T (0182) 322 456 E info@degouda.nl Redactie Marja Baars (eindredactie) Jamie Laurentius

uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (zeven euro) zijn te bestellen

via www.theaterconcordia.nl. De minimumleeftijd voor deze film is negen jaar.

15.00 tot 17.00 uur. Imre maakt herinneringsboeken met papierbladen met boomblaadjes, zijdevezels, wol en vlieseline. Marloes Wijtsma is schilder en tekenaar. Haar reizen naar onder meer India en Zuid-Amerika hadden veel invloed op haar werk, maar

E redactie@degouda.nl

Senèn Arias

terug in Nederland, veranderden bonte kleuren in subtiele tinten van het Nederlandse landschap. De expositie is nog tot en met 11 maart te zien in Galerie de Hollandsche Maagd aan de Oosthaven 28.

Saskia de Jongste Damy Straver E vormgeving@goudamediagroep.nl Directie Garro Wiersema ADVERTEREN Weekblad deGouda Judith Kokshoorn:

Groenhovenloop Atletiekvereniging Gouda organiseert op zondag 5 februari de Groenhovenloop. Deze trimloop voert de lopers van de halve marathon over één grote ronde via fietspaden en verkeersluwe wegen door het fraaie polderlandschap van het Groene Hart. De start van de halve marathon is om 12.00

Youp de Feijter

Vormgeving

Expositie ‘Papier en Linnen’ ‘Papier en Linnen’ is het thema van de expositie die op 2 februari start in De Hollandsche Maagd. Te zien is het werk van papierkunstenaar Imre van Buuren en schilder/ tekenaar Marloes Wijtsma. De officiële opening met de kunstenaars is op zondag 5 februari van

Eva Peeters

T (0182) 322 452 Ellen Konijnenberg:

uur. De kortere afstanden starten om 12.15 uur. De tien kilometer gaat ook over één ronde (rondje Reeuwijk-Dorp). De lopers van de vijf kilometer keren op de Otweg. Voorafgaand zijn er twee Kidsruns. De jongsten starten om 11.15 uur en lopen een rondje van 400 meter op de atletiekbaan.

De oudere kinderen starten om 10.45 uur voor de anderhalve kilometer Kidsrun. Voorinschrijven voor volwassenen kan via www.inschrijven.nl. Op de wedstrijddag kan tot een half uur voor aanvang nog ingeschreven worden in de kantine van de AV Gouda in het Groenhovenpark.

T (0182) 322 453 VERSPREIDING Weekblad deGouda; huis-aan-huis in Gouda, Haastrecht, Reeuwijk en op verspreidingspunten in Gouderak (1x), Stolwijk (2x) en Gouda (6x). BEZORGKLACHTEN T (015) 36 94 070 E paul@moersteeverspreiding.nl

Talkshow VI met Tom Egbers in Goudse Schouwburg Na afloop van de voorstelling ‘FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer’ op woensdag 22 februari in de Goudse Schouwburg, organiseert Voetbal International een talkshow waarbij

Marcel de Groot zaterdag 11 febrUARI | www.goudseschouwburg.nl

over de huidige voetbalwereld wordt gepraat. Deze talkshow wordt gepresenteerd door Tom Egbers. Hij heeft onder andere Iwan van Duren te gast, een vooraanstaande sport- en onderzoeksspecialist van Voetbal International die zich heeft gespecialiseerd in de FIFA corruptie. ‘FIFA Blatter’, de val van de voetbalkeizer’ is een reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA. Er wordt een ultiem kijkje achter de schermen gegeven. Blatter krijgt nog één keer het podium om zichzelf voor eens en altijd van alle

blaam te zuiveren. Kaarten reserveren voor deze voorstelling kan via www.goudseschouwburg.nl.

Gouda Media Groep is een commercieel bedrijf met een weekblad, een radiozender en een tv-kanaal. De content wordt gemaakt door de redactie en deels samengesteld in samenwerking met betalende partners. Als dat laatste het geval is vind je daarover meer informatie onder het symbool

bij de artikelen.

DRUKKERIJ Janssen/Pers Rotatiedruk, Gennep

@deGouda Weekblad deGouda


uniek groen wonen

Groenstaet

Koop- en huurappartementen voor 50-plussers in Gouda Op dit moment vindt er in Gouda-Oost, rondom de Sportlaan een totaal vernieuwing plaats. De “snelbouw” uit de jaren ‘60 wordt momenteel vervangen door nieuwbouw van deze tijd,

Groenstaet Ontwikkeling draagt zijn steentje

Interesse? Doe de enquête!

bij. Op de mooiste plek in Gouda-Oost gaat

Met de uitkomst van deze enquête gaan wij een definitief

Groenstaet Ontwikkeling een “GROEN” 50+

plan bij de Gemeente Gouda indienen. Wanneer u aan

levensloopbestendig appartementencomplex

deze enquête meedoet komt u op de koop/huurders lijst

ontwikkelen met koop en huur appartemen-

van Dupree Makelaars en wordt u zodra er de officiële

ten. Uitgangspunten; Groen, fraai ontwerp,

goedkeuring is van het bouwplan van de gemeente

eensgezinswoningen, woontorens, supermarkten etcetera. Wat kortgeleden nog een woonwijk in verval was wordt nu een prachtplek om te wonen.

Gouda uitgenodigd voor een gesprek om uw interesse

degelijk en duurzaam in bouw en uitstraling en energie zuinig.

Graag horen wij hoe u als aspirant koper/

om te zetten in een optie tot koop/huur. Dan zullen alle

huurder uw toekomstige appartement wenst.

details waaronder de prijzen met u besproken worden.

Hiervoor

www.groenstaet.nl/enquete

heeft

Groenstaet

Ontwikkeling

samen met Dupree Makelaars een enquête ontwikkeld waarin u uw wensen kenbaar kan maken binnen de kaders van de mogelijkheden. Op de website www.groenstaet.nl/enquete kunt u deze invullen en toesturen. Indien u niet over internet beschikt is de enquête ook verkrijgbaar bij Dupree Makelaars. Dupree Makelaars Gouda Westhaven 36 Tel. 0182-551255 gouda@dupree.nl

Profile for degouda

Weekblad degouda, 2 februari 2017  

Weekblad degouda, 2 februari 2017

Weekblad degouda, 2 februari 2017  

Weekblad degouda, 2 februari 2017

Profile for degouda
Advertisement