Page 15

volg ons op Twitter @MozaiekWonen

Mozaïek Wonen - Bachstraat 1 - 2807 HZ Gouda E. communicatie@mozaiekwonen.nl I. www.mozaiekwonen.nl

DE

Krant Mozaïek

Armoede achter de voordeur

pad

VAN

Ron de Haas directeur-bestuurder Mozaïek Wonen

Armoede in onze huurwoningen. Dit komt helaas maar al te vaak voor. Mozaïek Wonen beschikt niet over exacte cijfers voor haar eigen huurders, maar volgens landelijk onderzoek beschikt zo’n 18% van de huishoudens in een huurwoning over onvoldoende geld voor de meest noodzakelijke basisuitgaven. Dit percentage gaat zelfs naar 28% als de huishoudens worden meegeteld die te weinig geld hebben om op een bescheiden wijze deel te kunnen nemen aan het sociale verkeer (lid van vereniging e.d.). We praten dan over ruim 3.500 van onze bewoners (volwassenen en kinderen) die hier mee te kampen hebben. Een onvoorstelbaar hoog aantal!

Wijziging openingstijden kantoor Gouda vanaf 1 januari 2017 De laatste jaren is het voor huurders van Mozaïek Wonen steeds makkelijker geworden om zaken online te regelen. Onder andere via de website en sinds mei 2016 via het huurdersportaal MIJN Mozaïek. Huurders kunnen daar 24 uur per dag veel van hun huurzaken gemakkelijk, snel en betrouwbaar regelen. Wij merken, mede als gevolg hiervan, dat het aantal bezoeken aan ons kantoor afneemt. Daarom sluit Mozaïek Wonen het kantoor in Gouda met ingang van 1 januari 2017 in de middag vanaf 12.30 uur. Wat betekent dit voor u? Zonder afspraak kunt u nog steeds iedere werkdag van 08.30 uur tot 12.30 uur bij ons langskomen. Buiten de openingstijden helpen wij u graag op afspraak. Het voordeel hiervan is dat u de juiste medewerker kunt spreken die dan tijd voor u vrijmaakt en u goed kan informeren. U kunt vanaf 1 januari 2017 een afspraak maken via het ‘afspraakformulier’ op onze website. Daarnaast kunt u ons nog steeds een e-mail sturen naar info@mozaiekwonen.nl met uw vraag of verzoek en u kunt ons natuurlijk elke werkdag bellen van 8.30 tot 17.00 uur via (0182) 69 29 69. Bodegraven en Moordrecht De vestigingskantoren van Mozaïek Wonen in Bodegraven en Moordrecht zijn al geopend op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en in de middag gesloten. Op vrijdag zijn ze de gehele dag gesloten. De maandagmiddagopening in Moordrecht vervalt per 1 januari 2017. Ook hier geldt dat wij u buiten de openingstijden graag helpen op afspraak.

Open of dicht rond de feestdagen? Op maandag 5 en donderdag 15 december is het kantoor van Mozaïek Wonen in Gouda geopend tot 15.30 uur. Voor dringende vragen en technische verzoeken blijft Mozaïek Wonen natuurlijk bereikbaar via het telefoonnummer: (0182) 69 29 69.

Onze benadering is niet van ‘eigen schuld, dikke bult’. Nee, wij zijn er juist ook voor die mensen om hen goed en betaalbaar te laten wonen. Wij zijn ons bewust van soms schrijnende situaties. Wij kunnen echter niet de armoede de wereld uit helpen in Gouda, Bodegraven en Moordrecht. We kunnen wel meedenken met gemeenten, kerken, en organisaties als Humanitas of De Kring om hen te ondersteunen. Lastig is hierbij hoever we hierin moeten gaan. Wij verhuren per slot van rekening woningen, dat is ons doel. We zorgen voor voldoende, goede en betaalbare huurwoningen. Daarom verlaagt Mozaïek Wonen al enige tijd de huur voor nieuwe huurders bij ongeveer een derde van haar woningen, om deze groep aan passende huisvesting te kunnen helpen. We denken mee als er een huurschuld ontstaat. We isoleren onze woningen, zodat de energielasten lager worden. Hiervoor vragen wij geen extra huur. Maar is dat voldoende? Die vraag is bij ons actueel. Wij zijn aanspreekbaar op onze rol in de samenleving. Dat geldt ook voor armoedebeleid. Tegelijkertijd beseffen we dat armoede vele gezichten kent en idem zoveel oorzaken. Samen met andere lokale organisaties en gemeente slaan we steeds meer de handen ineen om op zoek te gaan naar passende maatregelen.

Start Nieuw Rijngaarde Op 27 oktober 2016 is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van Nieuw Rijngaarde in Bodegraven. Het startsein is gegeven door wethouder Dirk-Jan Knol door het slaan van de laatste paal. De bouw van de 43 levensloopbestendige sociale huurappartementen, naast seniorengebouw Rijngaarde, is nu in volle gang. Interesse? Mozaïek Wonen adviseert woningzoekenden die geïnteresseerd zijn in een appartement in Nieuw Rijngaarde om het woningaanbod op de website www.woningnet.nl in de gaten te houden of voor meer informatie te kijken op www.mozaiekwonen.nl. De verwachting is dat de verhuur start voor de zomer van 2017 en dat einde van dat jaar de nieuwbouw klaar is.

Weekblad deGouda, 24 november 2016  
Weekblad deGouda, 24 november 2016  

Weekblad deGouda, 24 november 2016

Advertisement