__MAIN_TEXT__

Page 1

Weekblad nr. 27 • degouda.nl

Goudse Watertest 2017


PA R T Y - & Z A L E N C E N T R U M

Begin vroeg met de voorpret! Heb je iets te vieren in 2017 of 2018? Bruiloft, verjaardag, huwelijksjubileum, enz. Wees er dan snel bij!

Ook officiĂŤle trouwlocatie GRATIS parkeren op eigen terrein! Informeer ook naar onze all-in arrangementen.

Le Patapouf Hans & Sandra Eikenaar Kolkmanstraat 1-3 Gouda 0182 51 32 13 info@le-patapouf.nl www.le-patapouf.nl


in deGouda deze week

Deze week:

Mijn Marktkoopman

1 t/m 7 juli 2017

Goudse talenten naar EK Inline-skaten

Volgende week in deGouda:

! t s e IJst

Tom den Heijer, Lianne van Loon en Teun de Wit • Pagina 7

Ook interessant om te lezen pagina 14

pagina 13

pagina 34

Column Beatrijs Lubbers

‘Zo kunnen we niet verder gaan; we hebben de bewoners in de steek gelaten’ Een indrukwekkend verhaal van de woonconsulent van Woonpartners die met deze woorden naar haar directeur stapte. Dit was de start van een andere aanpak van de renovatie van de Vogelbuurt in de Korte Akkeren. Vanaf dat moment is er weer echt naar de bewoners geluisterd. Eerst zijn de zaken aangepakt, waar de bewoners het meeste last van hadden. Zoals de vervanging van de goten, want de bewoners hadden last van vocht en lekkages. Toen er echt naar hen geluisterd werd, zijn de bewoners ook in beweging gekomen. Met elkaar hebben ze de rotzooi in de buurt aangepakt. Huis aan huis aangebeld en medebewoners aangespoord de troep in hun tuintjes op te ruimen. Heel direct

op de man af en met succes. Er blijkt veel meer kennis onder de bewoners te zitten dan de corporatie tot dan toe wist. Zij weten wat de mankementen aan de woningen zijn: gebrek aan ventilatie bijvoorbeeld. Het was een ommekeer voor de medewerkers die voordien zelf achter hun bureau bedachten wat er moest gebeuren. Maar het effect is fantastisch: de medewerkers hebben weer echt plezier in hun werk en de bewoners werken volop mee. Met elkaar hebben ze de veiligheid vergroot: de achterpaden voorzien van verlichting op zonne-energie en hekjes, die een snelle vlucht van inbrekers belemmeren. De corporatie beloont de meewerkende bewoners met inbraakwerend

hang- en sluitwerk. In het atelier in de werkplaats komen bewoners en medewerkers bij elkaar om plannen en keuzes te maken. Na de rondleiding van gasten onthullen ze samen het mozaïek kunstwerk: een bewoner met een afvalzak naast de container met de tekst: ‘Laten we het met de buurt schoonhouden! Bedankt namens de buurt’. De medewerkers van de corporatie constateerden ook dat de bewoners de andere sociale instanties niet kennen. En zo zijn nu ook het sociaal team en de wijkagent bij het overleg betrokken. Dankjewel bewoners en Woonpartners voor dit inspirerende bezoek.

Het adres voor een probleemloos dak 06 - 16 56 84 63 | Stolwijk www.bkdakbedekkingen.nl

Voor al uw verbouw- en nieuwbouwplannen GEZOCHT LEERLING TIMMERMAN Ben jij een representatieve leerling-timmerman die graag vakwerk wil leveren en klanten blij wil maken. Volg je of wil je een vakopleiding gaan volgen? Dan ben ik op zoek naar jou! Neem dan zo snel mogelijk contact op met Piet Tromp Timmer- en Aannemersbedrijf via 06-13057872 of mail mij op tromppiet@kpnmail.nl www.piet-tromp.nl BOSKOOP


VAN XXL TOT 9XL

Casual Kleding voor de grote & forse man

25% korting op de voorjaarscollectie:* De actie is geldig op colberts, vesten, zomerjassen, gekleurde katoenen lange broeken, overhemden lange mouw.

BOS *de actie geldt niet op de hoogzomer en basiscollectie!

GROTE MATEN MODE

Raadhuisstraat 20 Bergambacht Open: woensdag - donderdag - vrijdag - zaterdag Tel. 0182-350947 - www.bos-grotematenmode.nl


Gouda.terugblik 5

Romaissa Magouh (11) l is de nieuwe kinderburgemeester 2017-2018 van Gouda. De volwassenen in de jury, die onder leiding stond van wethouder Daphne Bergman, vonden het moeilijk kiezen tussen de zes kandidaten. De kinderen in de jury waren het er al snel met elkaar over eens dat Romaissa met haar aansprekende speech het moest worden.

Rotary Gouda bestaat negentig jaar en vierde dat op 24 juni met een feest op GOUDasfalt. Met onderbreking van de oorlogsjaren komt de club wekelijks bijeen. De giften die ter gelegenheid van het lustrum zijn gedoneerd, gaan naar de Nationale Ouderendag op 6 oktober in Gouda.

De belangstelling voor Parkbios op vrijdag 23 juni was groot. Het was heerlijk weer. Eerst konden de belangstellenden buiten in het Vromanpark samen dineren en om 22.00 uur startte de film AmĂŠlie, eveneens in de buitenlucht.

Het laatste nieuws lees je online op deGouda.nl

De sleutel voor het Roze Jaar en Roze Zaterdag is zaterdag 24 juni in Den Bosch overgedragen aan Gouda. De sleutel werd in ontvangst genomen door locoburgemeester Daphne Bergman en wethouder Hilde Niezen van Gouda. Daphne Bergman nam de sleutel in ontvangst en beloofde de gemeente Den Bosch dat Gouda een waardig opvolger zal zijn.

Tijdens het succesvolle concert van Het Gouwehart Orkest in de Oud Katholieke Kerk, gaf de Letse Anna Britala het vioolconcert van Mozart een bijzonder energiek randje.

De binnenstad van Gouda stond zaterdag 24 juni helemaal in het teken van de Stroopwafeldag. Overal werden de bezoekers getrakteerd op de Goudse koeken. Voor de kinderen waren er allerlei spelletjes.

Alle activiteiten van Gouda vind je op GoudaFM.nl Elke werkdag tussen 17.00 - 18.00 uur Gouda Actueel! op GoudaFM.nl (99Mhz)

Sinds de klok op zomertijd staat wordt er weer elke vrijdagavond ijverig gewerkt op Vlindervreugd (op de kruising Da Costakade en Van der Palmstraat). Grote en kleine mensen uit de Korte Akkeren doen mee. Om Midzomer te vieren was er vrijdagavond 24 juni een eetfeestje waarbij iedereen iets lekkers had meegenomen.

De Koningin Wilhelminaschool is trots op de titel Fairtrade School. Deze protestants-christelijke school aan de Willem de Zwijgersingel mag zich sinds vorige week officieel Fairtrade School noemen. Dat werd bekrachtigd tijdens een feestelijke bijeenkomst op de school. Wethouder duurzaamheid Hilde Niezen overhandigde het bijbehorende bord aan schooldirecteur Gea van der Meijden.

De serie Houtmanplantsoenconcerten is weer gestart. Zondag opende de Latin-band Leticia y su Rumbadama de concertserie. Tot eind augustus is er weer elke zondagmiddag een concert in het plantsoen.

Elke vrijdag De Week van Gouda en Gouda Spreekt op GoudaTV.nl


NIEUW! IN 8 WEKEN LEREN DANSEN. INTRO CURSUS VOOR MAAR € 108,FLEXIBELE DAGEN EN TIJDEN

GRATIS PROEFLES VOOR IEDEREEN ZONDAG 8 JULI 17.45 - 18.45 UUR (17:30 DEUR OPEN) Intro cursus start vrijdag 14 juli 21.15- 22.15 uur.

TIJDENS DE PROEFLESSEN KUNT U INSCHRIJVEN MET KORTING! KIJK OP DE SITE VOOR HET ROOSTER EN INSCHRIJVEN

KIJK OP WWW.STEPBYSTEPGOUDA.NL VOOR ALLE INFORMATIE

Turfmarkt 120 2801 HC Gouda Tel: 0182-513436 E: kevin@stepbystepgouda.nl www.stepbystepgouda.nl

Herdacht worden zoals u bent

Vergoeding via uw zorgverzekeraar! TPP Gildenburg is gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen en repareren van kunstgebitten.

Geen mens is hetzelfde. Dat beseffen wij als geen ander. Daarom gaan wij uiterst secuur om met al uw wensen. Zo geven we de gewenste kleur aan uw uitvaart en wordt u herdacht zoals u bent.

Wij hanteren geen wachtlijst en binnen 1 week uw nieuw kunstgebit klaar? Vraag naar de mogelijkheden. Ook helpen wij u graag met uw bestaande prothese indien: • u pijnklachten heeft; • uw kunstgebit los zit; • uw prothese (regelmatig) breekt; • er andere problemen zijn met uw kunstgebit.

Voor informatie 0800 - 288 22 55 Melding van overlijden 0800 - 345 67 89 24 uur per dag bereikbaar

onderdeel van

Maak een afspraak voor vrijblijvend advies, blijf er niet mee lopen. CVU Uitvaartzorg: Gouda e.o.

onderdeel van

WWW.CVU.NL

Gratis parkeren, wij zijn gevestigd aan de kant van de Jumbo


Gouda.politiek 7

Wat moet er vooral gebeuren in Gouda? Die vraag leggen we, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, voor aan de Goudse politieke partijen. Deze week is het woord aan ChristenUnie Gouda.

Geen rotte kiezen in Gouda Theo Krins

Al een aantal jaren vraagt de ChristenUnie aandacht voor de verwaarloosde panden in de binnenstad. Onze inzet begon in de vorige raadsperiode met het aandacht vragen voor het voormalige pand van Van der Goes aan de Zeugstraat. Hierin is een prachtig hofje (Hofje van Jongkind) met meerdere woningen bewaard gebleven. Het had ook een prachtige poort, die op dit moment de toegang vormt tot de museumtuin van het Verzetsmuseum. Inmiddels is na veel druk, onder andere van onze partij, het pand helemaal opgeknapt en het ziet er aan de buitenzijde weer prima uit. Het hofje zelf is helaas niet hersteld, maar de restanten zijn wel bewaard gebleven.

ChristenUnie

In 2022 vieren we in Gouda dat we 750 jaar geleden stadrechten hebben gekregen. De ChristenUnie is van mening dat dat een goede reden is om als gemeente Gouda vaart te maken met het wegwerken van dit soort achterstallig onderhoud en verkrotting. Het lijkt ons goed als er een gebied in de binnenstad wordt afgebakend voor 750 jaar Gouda. Binnen dit gebied moet worden gezorgd dat de panden de komende jaren worden opgeknapt. We zijn blij dat er een werkgroep Mooiere Binnenstad is die zich hier ook voor inzet. Daarnaast heeft wethouder Bergman ons signaal opgepakt en wordt er momenteel een inventarisatie van alle panden in het centrum uitgevoerd. Natuurlijk kan de gemeente onder bepaalde voorwaarden bestuursdwang inzetten om eigenaren

Nu bestaande budgetten voor restauratie in 2017 vervallen, is het belangrijk dat er nieuwe mogelijkheden komen voor pandeigenaren. Daarnaast willen we dat de bestaande regelingen worden geĂŤvalueerd en wordt nagegaan hoe effectief ze zijn geweest. In 2022 moet de binnenstad van Gouda er wat ons betreft prachtig uitzien. Zodat iedereen in onze stad, zowel bewoners als bezoekers, trots kan zijn op de mooie (binnen)stad en we een visitekaartje zijn voor de rest van Nederland.

#raad0182 Praat mee via twitter!

TE BELA EN

GB G

N GE N

GEM E

Maar er zijn nog veel meer rotte kiezen in onze stad en ook kiezen die dringend aandacht nodig hebben. Zo zijn de voormalige panden van Punselie (Tuinstraat) krotten geworden en ziet een pand aan de kant van de toren van de Sint-Janskerk (Achter de Kerk)

te bewegen hun panden op te knappen. Maar de ChristenUnie wil ook dat er middelen beschikbaar worden gesteld waaruit een lening kan worden verstrekt aan eigenaren om het opknappen te stimuleren.

er ook verschrikkelijk uit. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

G OUD A

Hoveniersbedrijf Aad van Zanten

i

Omdat een uitvaart maatwerk is.

Brouwer de Koning u i t v a a rt z o r g 24 uur per dag bereikbaar

(0182) 50 12 30 brouwerdekoning.nl

)FUHFIFMFTFJ[PFOHFOJFUFOWBOFFONPPJFUVJOENWKBBSSPOEPOEFSIPVE POUXFSQFOtBBOMFHtPOEFSIPVEtSFOPWBUJFtBEWJFT 7PPSQBSUJDVMJFSFOCFESJKGTPOEFSIPVE

NU BEDENKEN, STRAKS GENIETEN! -PPQUVNFUQMBOOFOPGJEFFĂ‘OSPOE 8JKEFOLFOHSBBHNFUVNFFWPPS FFOUVJOEJFQBTUJOVXCVEHFU8JKLPNFOHFIFFMWSJKCMJKWFOECJKVMBOHT

Kwaliteit? Wij gaan ervoor! AT(SBWFOIPGt$#/JFVXFSCSVH5t. UVJOFOFOCFTUSBUJOH!MJWFOMtXXXBBEWBO[BOUFOIPWFOJFSTCFESJKGOM


Gouda.sport 9

Drie Goudse jongeren naar EK Inline-skaten Wel drie Goudse jongeren zijn geselecteerd voor het Europees Kampioenschap Inline-skaten dat van 1 tot 8 juli in Portugese Lagos wordt gehouden. Tom den Heijer, Lianne van Loon en Teun de Wit skeeleren al vanaf hun zesde jaar en groeiden samen op de baan op. Ze worden ook wel de gouden generatie genoemd. Sportverslaggever Robbert Duijnstee sprak met Tom, Teun en Lianne over hun passie voor skeeleren en over het EK Inline-skaten.

Waarom kiezen jullie voor skeeleren, wat is er zo mooi aan? Lianne: We schaatsen alle drie ook, maar onze

voorkeur ligt toch bij het skeeleren. Tom: Het is veel tactischer, veel sneller en veel spectaculairder dan schaatsen. Teun: Het is een contactsport, er worden soms weleens mensen van de baan gebeukt.

Zijn jullie dan een beetje jaloers op Tom? Teun: Nee totaal niet, ik kan mij sowieso niet

herinneren dat we ooit genomineerd zijn. Lianne: We gunnen het Tom onwijs, de gunfactor is erg hoog binnen het team. Skeeleren is nog geen olympische sport, wat vinden jullie daarvan? Tom: Erg jammer, maar het komt eraan, daar

zijn we zeker van.

Jullie zijn geselecteerd voor het EK, wat verwachten jullie ervan? Tom: Voor mij wordt dit het vierde EK, vorig

Teun: Het duurt wel onwijs lang, maar we

jaar behaalde ik goud, daar ga ik nu weer voor. Ik ga voor het hoogste haalbare. Ik ben nu al druk aan het trainen, ben klaar met school, dus bereid me elke dag voor. Lianne: Het is mijn eerste EK, ik heb er onwijs veel zin in. Voor mij is het aankijken en vooral ervaring op doen. Het zou mooi zijn als ik een medaille kan halen. Teun: Dit wordt mijn tweede EK. Tijdens mijn eerste EK had ik te veel zelfvertrouwen, en ging ik erin met het gevoel: dat doe ik wel even. Ik had gewoon geduld moeten hebben, mijn kans komt nog wel. Lianne: We zijn met z’n drieën uit Gouda geselecteerd voor het Nederlandse team. Dat is wel iets unieks, iets om trots op te zijn. Tom: Als ik op iemand mijn geld moet zetten, dan is dat op Teun. Lianne: Hij maakt een hele grote kans op een medaille. Teun: Het is toch echt belangrijkste dat je als een team rijdt, want als je voor jezelf gaat dan red je het niet.

gaan ervan uit dat het een olympische sport wordt. Zo niet bij de Olympische Spelen van 2022, dan wel bij die van 2026. Het zou wel

Hoe kijken jullie terug op wat jullie tot nu toe hebben behaald? Tom: Ik ben erg trots natuurlijk. Ik heb er ook

veel voor gedaan, hard gewerkt. Daarnaast verveelt het ook niet, ik blijf het trainen leuk vinden. En dan noem ik nog geen eens het EK. Teun: Het seizoen van vorig jaar was echt mijn topjaar, en dan met name het EK. We reden iedereen naar de klote als het ware. Lianne: De NK’s waren echt de hoogtepunten, met de medailles die ik heb gehaald. Helaas geen gouden, maar die komt nog wel, wie weet op het EK, je weet maar nooit.

Er worden weleens mensen van de baan gebeukt

Tom, jij werd een keer sporttalent van Gouda, wat betekent dat voor jou? Tom: Ja onwijs, is toch een bevestiging dat ik

gezien en gewaardeerd word.

Hebben jullie een voorbeeld, iemand tegen wie jullie opkijken? Teun en Lianne: Wij eigenlijk

niet, maar Tom wel haha! Tom: Michel Mulder, tegen

hem kijk ik onwijs tegen op. Hij is een groot voorbeeld. Ik word er vaak mee geplaagd. Wat zijn jullie plannen voor de toekomst? Tom: Ik ben net geslaagd en

jammer zijn, als het er pas van komt als we al gestopt zijn. Lianne: Verder is het omdat er niet zoveel geld in om gaat als bij andere sporten, dat vind ik erg jammer, dat het altijd om geld draait. Teun: Skeeleren is ook niet heel populair en bekend in Nederland. In Frankrijk en ZuidAmerika wel, in Colombia is het zelfs de populairste sport na voetbal. Tom: In Italië en Frankrijk zijn veel meer skeelerbanen. Wij moeten zo’n twee uur reizen om op een goede baan te kunnen trainen. Lianne: Gelukkig is het WK skeeleren volgend jaar in Nederland, dat zorgt voor meer bekendheid en publiciteit.

wil een tussenjaar nemen om te trainen. Ik wil kijken hoe ver ik kan komen op een toernooi als ik net zoveel train als een topsporter. Ik train dan minimaal zeven keer per week. Teun: Dat geldt voor mij ook, ik wil ook gaan trainen, om daarna weer te gaan studeren. Tom: Dat is ook mijn plan, mij is ook aangeraden om altijd te gaan studeren. Lianne: Ik zal eerst mijn havo moeten afronden en dan zie ik wel verder. Tom: Al met al, kan ik wel zeggen dat we nog niet lang niet klaar zijn met skeeleren.


EENMALIGE KEUKENBEURS

Kom deze week naar onze unieke keukenbeurs en laat u inspireren met vele nieuwe keukens en ongekende extra beurs acties, welke mede mogelijk gemaakt zijn door onze leveranciers.

Keukenwarenhuis.nl specialiseert zich in betaalbare ontzorgde A-merk keukens, welke voor Half Geld verkocht worden, mèt de apparatuur, het aanrechtblad en de accessoires tegen de internetprijzen. Alles wordt voor u geregeld, inclusief montage en aansluiten, kant en klaar!

Bij Keukenwarenhuis.nl vindt u een gloednieuwe collectie met de allernieuwste trends, zoals industriële keukens, landelijke keukens, greeploze keukens, moderne keukens, seniorenkeukens, outletkeukens, en vele luxe keukens uit voorraad.

D S HALF GEL KEUKENties door: mede mogelijk gemaakt + deze week beursac

Welkom bij Keukenwarenhuis.nl

Een dagje op uw gemak zelf oriënteren is bij Keukenwarenhuis.nl nog mogelijk! Alle keukens in de showroom staan compleet en netto geprijsd, zodat u zelf vrijblijvend kunt beslissen of u met een adviseur in gesprek wilt gaan. Profiteer dus juist deze week van deze unieke eenmalige beursacties in Ter Aar of in Dordrecht, en de ruime openingstijden. Deze beursactie geldt uitsluitend voor alle complete keukens welke dit jaar (2017) geleverd mogen worden.

$ Ontzorgde keukens voor half geld; $ apparatuur tegen internetprijzen; $ 1000 luxe keukens uit voorraad; $ alle nieuwe modellen 2017; $ zes maanden reserveren mogelijk; $ én ontspannen oriënteren, kijken en vergelijken in de grootste keukenshowroom van Nederland; $ levering en montage in heel Nederland.

Keukenwarenhuis.nl zorgt tevens voor een gezellige en ontspannen sfeer, met een hapje en een drankje!!

s en Ga voor onze Actie : ar na Demodagen nl 7. Keukenbeurs201

8,9

Stobbeweg 19-21, 2461 EX Ter Aar. Tel. 088 01 01 200

Mark Verkerk: Als familiebedrijf zijn wij geinteresseerd in uw verhaal. Wij luisteren heel goed naar u, zodat wij u blij kunnen maken.

KOOPZONDAG 2 TER AAR - 10 - 18 JULI UUR

KEUKENBEURS

WOENSDAG 5 JULI 10 - 18 uur

KOOPZONDAG 2 JULI 10 - 18 uur (Alleen in Ter Aar)

DONDERDAG 6 JULI 10 - 22 uur

MAANDAG 3 JULI 10 - 18 uur

VRIJDAG 7 JULI 10 - 22 uur

DINSDAG 4 JULI 10 - 18 uur

ZATERDAG 8 JULI 9 - 18 uur


Gouda.wonen 11 Veertig woningen in veertig dagen gebouwd

25 juni:

Tijdens een feestelijke ontbijtbijeenkomst, eind juni, op de bouwplaats in het buurtje Parkzoom van Park Triangel in Waddinxveen vierde ontwikkelaar BPD samen met kopers en andere betrokkenen dat de bouw van veertig MorgenWonen-woningen van start is gegaan. Wethouder Kees de Jong van de gemeente Waddinxveen verrichtte de officiële openingshandeling.

Korte Noodgodsstraat

vinden? Waar is deze voordeur te op zijn eigen manier. er ond bijz is r Elke voordeur nieuwe rubriek? Mail naa e Jouw voordeur ook in dez gs. lan je bij t kom af e fotogra info@degouda.nl en onz is? a deze voordeur te vinden Wil je weten waar in Goud l a.n Ga dan naar www.degoud

Sa l i n d z b u rg Uit e kle in Ac voo ur g acia rra rey hou ad lev wash. t, er b aar !

Een MorgenWonen-woning lijkt op het eerste oog een standaard huis. Het tegendeel is waar. Achter de gevels gaat een innovatief bouwsysteem schuil. Het bouwen van een MorgenWonen-woning wordt in de fabriek gedaan. Op de bouwplaats zetten de bouwvakkers de woningen in elkaar. Eén huis per dag. De veertig MorgenWonen-woningen worden

, e en Heerlijk met je ie echt rgt, winkel d voor zo k t en er meeden zo snel als het s dat alle uis is. kan, in h

Fam. De

Klein

IN 3 KLEUREN UIT VOORRAAD LEVERBAAR!

BA R

KR

UK

99,Woonprogramma Salzburg in Acacia: Boekenkas t H200xB80xD40cm vanaf lederlook 99,-. Bartafel H90xB90xL180cm 399,-. Barkruk Caldes in vintage

PRONTO WONEN Gouda Elburgplein 4

gebouwd door Bebouw Midreth en zijn ontwikkeld door VolkerWessels. Vanuit zijn visie om onder geconditioneerde omstandigheden gezonde en energieneutrale woningen te produceren heeft VolkerWessels veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de nieuwe bouwstandaard MorgenWonen. Het resultaat is volgens de ontwikkelaar een duurzame woning: onderhoudsarm en met een lage energienota. Parkzoom ligt in Park Triangel, de nieuwbouwwijk van Waddinxveen.

,9 29

IN DIVERSE MATEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR!

499,-,

TV-/audiodressoir Salzburg in Acacia. Groot H50xB160xD45cm 399,-, Klein H50xB120xD45cm 299,-.

ELKE ZONDAG OPEN!

PRONTOWONEN.NL


Wij mengen alles op uw gewenste kleur op onze originele De Vos en Sikkens mengmachines. Tevens uw leverancier voor: • muurverf • beits • vloerlak • betonverf • diverse merken behang • alle verf toebehoren • glasweefselbehang • etc, etc

Primer Rubbolplus: Primer / Grondverf Rubbol Primer plus 45per liter Elders: Elders: €€ 42, 44,85 per liter Bij ons:lage Vaste lage prijs Vaste prijs 00 50 per liter € 28, € 28, per liter

Dit is slechts een kleine greep uit ons assortiment. Tevens andere merken tegen de laagste prijzen!

De beste verf tegen de

laagste prijs.

AZ plus:AZ Hoogglans Rubbol / aflak Rubbol AZ plus Elders: 56,1070per Elders: €€ 58, perliter liter Bij ons:lage Vaste lage prijs Vaste prijs 00 00 per liter € 36, € 36, per liter

XD: Hoogof halfglans Rubbol XD High Gloss / aflak voor Rubbol XD buiten 9085 per liter Elders:€€69, 72, Elders: per liter Bij ons: Vaste Vaste lage prijslage prijs 0000 per liter € 45, € 45, per liter

Sikkens Rubbol SBSB / Plus aflak 40 Elders:SB € 67, per liter Rubbol plus 70 lage prijs Bij ons: Vaste Elders: € 65, per liter 00 perprijs liter € 45,lage Vaste € 45,00 per liter

MER DAN SB! ! 30% DUURZA MER DAN SB

30% DUURZA

IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD

EPS plus: plus: Halfglans Halfglans EPS grond en en aflak aflak grond Elders: €€ 51, 50,7050per perliter liter Elders: Vaste prijs Bij ons:lage Vaste lage prijs 00 perliter liter 35,00 per € 35,

IN UW KLEUR GEMENGD

IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD

Finura Slijtvaste Finura Satin: Satin: Slijtvaste zijdeglans aflak zijdeglans aflak 70 Elders: per liter liter Elders: € € 64, 66,30 per Vaste lage prijs Bij ons: Vaste lage prijs 00 € € 36, 36,00 per liter

ININ UW KLEUR GEMENGD UW KLEUR GEMENGD

BL Satura: Rubbol BL WatergeSatura dragen aflak Elders: €zijdeglans 67,30 per liter 30 Elders: € 67,prijs per liter Vaste lage 50 Vaste lage prijs Bij ons: € 39, per liter € 37,50 per liter

IN INUW UWKLEUR KLEURGEMENGD GEMENGD

Alpha Projecttex Elders: € 109,55 per 10 liter Bij ons: Vaste lage prijs € 65,00 per 10 liter

Finura Gloss SikkensHigh Finura High aflak Gloss aflak 70 30 Elders: € 64, per liter Elders: € 66, per liter Vaste prijs Bij ons:lage Vaste lage prijs 00 per liter liter € € 36, 36,00 per

Satura plus Sikkens Satura Plus zijdeglans aflak Zijdeglans aflak 70 Elders: € 58, perliter liter Elders: € 60,75per Vaste lage prijslage prijs Bij ons: Vaste 0000 €€ 36, perliter liter 36, per

IN UW GEMENGD IN KLEUR UW KLEUR GEMENGD

IN UW KLEUR GEMENGD

BL Primer: Rubbol BL WatergeRezisto dragen Primer grondverf 75 Elders: per liter liter Elders: €€ 47, 46,15 per Bij ons:lage Vaste lage prijs Vaste prijs 50 50 per liter € 32, € 32, per liter

IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD

IN UW KLEUR GEMENGD

BL Rezisto Satin: Rubbol BL Satin Watergedragen aflak Elders: € 67,30 per liter 30 Elders: € 67, Vaste lage prijsper liter 50 Vaste €Bij 39,ons: per literlage prijs € 37,50 per liter

BL Rezisto Hoogglans: Rubbol Rezisto High Watergedragen aflak Gloss 3030 per liter Elders:€€67, 67, per liter Elders: Bij ons: Vaste Vaste lage prijslage prijs 5050 per liter € 37, € 39, per liter

IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD

IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD

Alphatex SF Elders: € 160,05 per 10 liter Bij ons: Vaste lage prijs € 110,00 per 10 liter

Alphacryl Pure Mat SF Elders: € 202,00 per 10 liter Bij ons: Vaste lage prijs € 135,00 per 10 liter

Cetol TGL: Buitenbeits zijdeglans Elders: € 60,95 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 33,00 per liter

Sikkens Cetol TGX: buitenbeits hoogglans Elders: € 67,60 per liter Bij ons: Vaste lage prijs € 35,50 per liter

IN UW KLEUR GEMENGD

Renovlies: Rol 25 meter € 35,00 Ook per meter verkrijgbaar. Glasweefsel voorgesausd In diverse soorten verkrijgbaar Rol 25 meter € 42,50 Ook per meter verkrijgbaar.

IN UW KLEUR GEMENGD

KIJK VOOR ONZE VASTE LAGE PRIJZEN OP WWW.VERFHUISBODEGRAVEN.NL PRIJSWIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 13.00 uur - 19.00 uur Zaterdag 9.00 uur - 13.00 uur Van Tolstraat 5 Bodegraven M 06-46 32 68 75

Designed by: Kopkracht

ININ UW KLEUR GEMENGD UW KLEUR GEMENGD


In deze serie brengen we samen met de Historische Vereniging Die Goude een stukje van de geschiedenis van Gouda in beeld.

De Jan Verzwollewetering Zegt de naam Jan Verzwolle u iets? Misschien denkt u aan de brug met die naam. In onze aflevering over het Schoonhoofse spoortje hebben we er een foto van afgedrukt. In de Kadebuurt kent Gouda ook een Jan Verzwollestraat. We willen het echter hebben over de wetering met die naam. Dat was geen onbeduidend slootje, maar een doorlopend water tot wel tien meter breed. Er zullen niet veel lezers zijn die hem zelf nog gezien hebben, want de wetering is in 1938 gedempt. Wie zijn ogen de kost geeft, kan de loop terug vinden in het stadsbeeld. Misschien wilt u eerst gaan kijken op de stadsmaquette 1562 die in Museum Gouda staat opgesteld. Dan valt op dat er evenwijdig aan de singels een tweede vaart om het centrum heen ligt: van de Kromme Gouwe in het Westen tot de Hollandse IJssel vlakbij de Hanepraai. De aanleg was nodig voor de waterbeheersing. Na het aanleggen in 1350 van de stadsgrachten met hun eigen waterpeil kon de polder Bloemendaal niet meer afwateren op de Hollandse IJssel. Er moest een nieuw kanaal worden gegraven met een eigen spuisluis. Ook werd het Bloemendaals Verlaat gebouwd om schepen van de wetering naar het

niveau van de singels te krijgen. De naam ‘Ian Verswollen weteringh’ staat voor het eerst op de plattegrond van Blaeu uit 1649; van de Winterdijk tot aan de Hollandse IJssel. De loop van de Jan Verzwollewetering is nog zichtbaar aan een pad achter de huizen aan de Van Beverninghlaan, aan een overkluizing midden in de Crabethstraat en in het tracé van het Crabethpark. Vandaar liep het water om de Stationskerk heen, om na het Bloemendaals Verlaat weer een bocht naar het zuiden te maken en evenwijdig aan de Boelekade, achter de Schouwburg langs, uit te komen op de Karnemelksloot. Daar liep het water ten westen van de IJssellaan rechtdoor naar de Bloemendaalse sluis in de Hollandse IJssel. Op latere kaarten heet dat opeens de Kolfwetering. Het dempen werd nodig geacht omdat het stedenbouwkundig beter uitkwam: de spoortunnel kon worden aangelegd en er was plaats voor een nieuwe hoofdrioolleiding. Bovendien was het in de crisisperiode een goed werkverschaffingsproject

Loop van de wetering in het Crabethpark. Foto Gert Jan Jansen

Fragment uit de plattegrond van Gouda van Joan Bleau 1649. Stad van de Gouwenaars laat het hier afweten. De straat en de brug zijn genoemd naar de Jan Verzwollewetering!? Kortom: we weten het niet! Als u het wel weet, horen we het graag.

Wie was eigenlijk Jan Verzwolle? Dan vallen we stil. Zelfs ons standaardwerk

at

Van Bev e

tra ns

rninghla

te ie

n Va

an

Sw

Crabeth straat

Katten singel

= tracé Jan Verzwollewetering

Stadsmaquette 1562 in Museum Gouda. Foto Gert Jan Jansen

Tracé van de wetering tussen Kattensingel en Van Beverninghlaan. Foto SAMH


GOUDSE SPORTZOMER 8 juli t/m 20 augustus 2017

Zes weken lang de leukste sport- en spelactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden. Kom je ook?

ELKE DINSDAG Tijd: 10.00-12.00 uur Leeftijd: - 3 t/m 5 jaar (onder begeleiding van een ouder/verzorger) - 6 t/m 12 jaar Tarief: 1 euro Locatie: De Mammoet

ELKE WOENSDAG

Elke woensdag:

Tiijd 13 Tijd: 13.30-16.00 30 16 00 uur Leeftijd: alle leeftijden Tarief: zwembadtarief Locatie: Groenhovenbad

MAANDAG T/M VRIJDAG

Maandag M a t/m vrijdag: ri

De hele vakantie (ma t/m vrij) worden er ‘s middags allerlei leuke spelletjes georganiseerd in het Groenhovenbad. Zo wordt zwemmen nóg leuker! Tijd: 13.30-15.30 uur Leeftijd: alle leeftijden Tarief: zwembadtarief Locatie: Groenhovenbad

Elke donderdag: ELKE DONDERDAG Tijd: ijd 10.00-12.00 uur Leeftijd: 6 t/m 12 jaar Tarief: 1 euro Locatie: sportpark De Uiterwaard

OUDER/KIND GYM - COOLE GROTE SPELEN LUCHTKUSSEN - SCHUIMPARTY - SUPPEN - SLAGBAL JAMES BOND - WINKEL TREFBAL - LASERGAME

Voor meer informatie: www.sportpuntgouda.nl en facebook Tobbepad 4 2803 WH Gouda Tel 0182 590 910

Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl www.facebook.com/SPORT.GOUDA


MIJN MARKTKOOPMAN. SEIZOEN 1. AFLEVERING 3.

In deze nieuwe serie belicht Weekblad deGouda de marktkooplieden van de zaterdagmarkt. Met elkaar wisten de kooplieden in 2015 de titel Beste Warenmarkt binnen te slepen. Wie zijn die mensen achter de kraam? Vandaag maken we kennis met Fred Reijm van De Noot. “Ik sta nu al dertig jaar op de markt. Ik heb gezinnen groter zien worden, kinderen uit huis zien gaan en nu komen er zelfs al kleinkinderen langs”, vertelt Fred Reijm. Fred staat al vanaf 1987 op de Goudse warenmarkt, met notenkraam De Noot. De notenkraam staat ook in Waddinxveen en in Sommelsdijk op Goeree Overflakkee.

Ik houd wel van dat vechten in de buitenlucht FRED REIJM

Foto’s Meijboom Fotografie

De Noot maakt zoveel mogelijk producten zelf klaar. Zo worden de noten gebrand en maken de werknemers de suikerpinda’s ter plaatse op de Goudse warenmarkt. “Zoals je dat in het buitenland kunt krijgen, kun je dat dus bij ons ook”, aldus Fred. Bijzonder aan de kraam is dat er een oude doppindamachine staat uit 1930 en deze draait nog steeds. Verrassing

Meer dan zeventig procent van de klanten die langskomen bij de notenkraam, is vaste klant. De Noot heeft altijd de basisproducten waarvoor de klanten elke week terugkomen en men wisselt regelmatig met producten die tijdelijk beschikbaar zijn. “Als er vanuit de groothandel iets komt waarvan wij denken; dat is leuk om de klanten mee te verrassen, dan proberen we dat uit.” Bij het samenstellen van het assortiment wordt vooral gekeken naar wat de klanten graag kopen. Veel mensen

zijn bewuster bezig met eten en willen graag goede en gezonde producten. De schijf van vijf bevat tegenwoordig ook noten. Open sfeer

Open, zo omschrijft Fred de sfeer op de markt. Iedereen praat met elkaar en er is veel contact met collega’s en klanten. “Mensen zien je kortdurend, dat heeft een groot voordeel”, volgens Fred. De band tussen marktkoopman en klant blijft afstandelijk, want het is geen familielid. Toch komen er soms hele verdrietige verhalen of juist leuke nieuwtjes voorbij. Zo vertellen mensen wanneer er iemand gaat trouwen of jarig is, maar ook wanneer er iemand is overleden. Elk nadeel heeft zijn voordeel

Het nadeel is dat de markt veel meer werk kost, dan een winkel. Alles moet worden opgebouwd en afgebroken en het moet allemaal heel erg schoon zijn. Daarnaast zijn sommige klanten onbereikbaar, door de afgebakende tijden en dagen waarop de markt er staat. Buiten die uren kunnen ze dus nooit terecht bij de kraam. Maar je kunt je wel altijd terecht op de website www.versenoten.nl. Fred gaat met zijn notenkraam naar een plek toe en mensen kunnen dan tussen bepaalde tijdstippen langskomen om producten te kopen. Ten opzichte van een winkel, kan de kraam geconcentreerd verkopen en daarmee is het niveau van de producten veel hoger, vindt hij. “Als winkel moet je gewoon open zijn van negen tot vijf en je hoeft minder te vechten. Maar ik hou ook wel van dat vechten in de buitenlucht”, vertelt Fred gepassioneerd.


Blijven bij uw kind schoolresultaten achter door leesklachten?

Herkent u één van de onderstaande klacht kenmerken... - langzaam lezen - dansende of wazige letters - regels of woorden overslaan - moeite met concentreren - leeshoofdpijn - leren is tijdrovend en inspannend ... kom dan langs bij één van de 17 Xlens vestigingen en u ziet direct of uw kind baat heeft bij de Xlens bril.

Ga naar Xlens.com en maak een afspraak of bel: 088 263 1207


De kracht van de samenwerking tussen de Scheidingsplanner en de Advocaat in scheidingszaken vergoeding zo goed als op, terwijl de alimentatieverplichting nog jaren voortduurt. De rechtbank heeft haar beslissing helaas niet doorberekend. In hoger beroep komt het goed. Anders dan de rechtbank oordeelt het hof dat van het feitelijke inkomen van de man moet worden uitgegaan. Door de Scheidingsplanner zijn de fiscale gevolgen van de uitspraak berekend en aan het hof getoond. Ook is een prognose van de winst uit onderneming gemaakt en goed onderbouwd. Het hof sluit zich aan bij de prognose en gaat mee in het fiscale betoog. Het hof houdt rekening met de netto ontslagvergoeding en berekent het netto bedrag per maand over een periode van vijf jaar. Het feitelijk inkomen gebaseerd op de prognose, en de netto vergoeding per maand, worden in de alimentatieberekening opgenomen. De alimentatie wordt fors verlaagd.

E

chtscheiding en alimentatie: wat als je door baanverlies in de WW komt en als zelfstandige verder gaat? Van welk inkomen ga je uit bij het bepalen van de alimentatie? En hoe wordt een ontslagvergoeding hierin meegenomen? In een echtscheidingscasus, één van de vele zaken waarin De Scheidingsplanner en Van Vollenhoven Advocaten als team samen optreden, speelt het volgende: Tijdens de echtscheidingsprocedure verliest de man zijn baan. Vanwege een lang en trouw dienstverband ontvangt hij een riante ontslagvergoeding. Hij komt in de WW terecht en het lukt hem niet om een passende baan te vinden. Hij besluit uiteindelijk, met behoud van WW, voor

zichzelf te beginnen. Het hoge inkomen dat hij bij zijn voormalig werkgever genoot, kan hij niet meer realiseren. Ondertussen doet de rechtbank uitspraak, onder andere over de alimentatiekwestie. Hoewel de man reeds een WW-uitkering ontvangt, gaat de rechtbank in de berekeningen uit van het bruto jaarinkomen van de man uit het vroegere dienstverband. Het verschil tussen de WW-uitkering en het eerdere hoge inkomen dient hij op te vangen met de door hem ontvangen netto ontslagvergoeding. De uitspraak valt voor de man zeer nadelig uit, nu de bruto alimentatieverplichting het dubbele is van wat hij aan WW uitkering ontvangt. Met de ontslagvergoeding vult hij het tekort aan, maar na een half jaar is de

Bovenstaande echtscheidingszaak is een van de vele zaken waarin de kracht van de samenwerking door de advocaat en de financieel echtscheidingsadviseur wordt bewezen. In het bijzonder heeft ‘the best of both worlds’ aanpak zijn meerwaarde in scheidingszaken waarin een onderneming is betrokken. Mocht u een onderneming hebben en bent u verwikkeld in een scheidingsproces, schroomt u dan niet uw zaak eens aan ons voor te leggen. Belangrijk detail: de deskundigen delen hun tarief. Jessica Broijl en Wim de Zwart zijn aangesloten bij de Nationale Scheidingshulp. mr. drs. Jessica Broijl Van Vollenhoven Advocaten 010 - 4366437 Van Vollenhovenstraat 21b 3016 BG, Rotterdam. broijl@vanvollenhoven-advocaten.nl Wim de Zwart RFEA de Scheidingsplanner 0182 - 820396 Agnietenstraat 46 2801 HX, Gouda wim.de.zwart@scheidingsplanner.nl


Verkaaik verbouwt! moet inslaan voor de vakantie, is dat dus de dag waarop u zich mag uitleven. Maandag 3 juli gaan we 900 verhuisdozen vullen met boeken, die we opslaan in het voormalige pand van Prenatal, schuin tegenover de winkel. Zo’n 500 bestsellers brengen we, met wat meubilair, naar de Chocoladefabriek en daar richten we de Pop-Up-Shop van Verkaaik in. In die Pop-Up-Shop van Verkaaik krijgt u op alle boeken die we op voorraad hebben 15% korting. Omdat we daar maar een beperkt assortiment hebben, loopt u de kans dat de door u gewenste titel niet voorradig is. Dat betekent, dat we die titel met spoed voor u laten komen, zodat u hem de volgende Bijna twintig jaar geleden hebben de vorige eigenaren van Boekhandel Verkaaik de winkel de uitstraling gegeven die het nu heeft: Die van een statig, warm cultuurpaleis. Langzaamaan begint de tijd echter haar tol te eisen en wordt de aankleding enigszins sleets. Zo laat de vloerbedekking hier en daar los, brokkelt het neer op een aantal meubels af, is het plafond niet meer helemaal wit en is het met de verlichting een beetje behelpen. Toch voelt deze boekwinkel nog altijd aan als een warme huiskamer! Zoals uw huiskamer er tegenwoordig ook anders uitziet dan twintig jaar geleden, wil ook Boekhandel Verkaaik met haar tijd mee. Daarom moet er meer licht komen, moet er een gelegenheid zijn om lezingen te kunnen geven met beamer en geluid, met voor 50 man een zitplaats, moet er een goede WIFI voorziening voor de klanten zijn, met meer zitgelegenheid. De presentatie van de boeken moet meer frontaal kunnen en van de onderdelen van de collectie die niet meer rendabel zijn (tijdschriften), moet afscheid genomen worden, zodat er plaats komt voor een mooie collectie Ramsj en meer aandacht voor Young Adult, Politiek, Geschiedenis, Kunst en Reizen En dus moeten we er aan geloven: We gaan verbouwen. Maar dan wel op een manier die als resultaat heeft dat we dat warme huiskamergevoel blijven uitstralen! We maken gebruik van een gerenommeerd ontwerpbureau, dat haar sporen in de aankleding van winkels heeft verdiend. Mark Ganzeveld heeft meer dan 60 boekwinkels van een nieuw jasje voorzien en hij is de hoofdverantwoordelijke voor hoe Verkaaik er straks uit gaat zien. We hebben hem volgestopt met

onze wensen en die van de klanten die we via Twitter, Facebook, Whats-App en email mochten ontvangen en zijn zeer te spreken over het resultaat. Om alles goed te laten verlopen, moeten we twee weken de winkel sluiten. Toen Erna Staal, directeur van de Goudse bibliotheek dat hoorde, bood zij spontaan aan dat Verkaaik onderdak kon krijgen in de Chocoladefabriek. Tijdens de verbouwing kunnen wij daarom terecht in de Steenlandzaal aldaar. U kunt zich voorstellen dat dit een door ons zeer gewaardeerd aanbod is.

Pop-UP-Shop van Verkaaik Zaterdag 1 juli is de laatste dag dat u Boekhandel Verkaaik in haar oude glorie kunt bewonderen. Om de hoeveelheid boeken die we de week erna moeten inpakken te beperken, verkopen we die dag alles met een korting van 15%. Als u nog

dag al kunt afhalen. Heeft u geen zin om twee keer naar de stad te moeten om dat ene boek te halen? Geen probleem, dan sturen we het boek zonder verzendkosten gewoon naar u toe. Heropening Boekhandel Verkaaik Als alles goed gaat, kunnen we twee weken later alle ingepakte boeken weer gaan uitpakken, zodat we de derde week juli weer draaien op de Lange Tiendeweg 35 in een nieuwe Boekhandel Verkaaik. Omdat op dat moment Gouda voor een deel nog met vakantie is, starten we geruisloos de winkel op. Om dan op zaterdag 16 september, zet die datum maar alvast in uw agenda, groots uit te pakken met een programma dat we nog even geheim houden....


Watertest 2017

Sterke stijging aantal Goudse restaurants dat kraanwater aanbiedt

I

n totaal 89 procent van de Goudse restaurants serveert (al dan niet op verzoek) kraanwater bij een hoofdgerecht. Dat betekent een gestage stijging. In 2015 serveerde nog vijftig procent van de restaurants kraanwater, terwijl het aantal vorig jaar al op tachtig procent uitkwam. Dat blijkt uit de Watertest die Weekblad deGouda voor het derde jaar op rij heeft gehouden. Dit jaar deden 27 restaurants mee aan de Watertest. In de meeste restaurants staat het water niet standaard op tafel, maar krijgen gasten wel kraanwater als ze erom vragen, of standaard bij een glas wijn. Wat opvalt is dat bijna altijd het

kraanwater gratis is. Bij een aantal restaurants, is de karaf water alleen gratis wanneer er naast het kraanwater ook andere consumpties zijn besteld. Als de karaf kraanwater het enige bestelde drinken is, moet je er wel een klein bedrag voor betalen. Sommige restaurants vragen geld voor water, zoals Kruim en de Lichtfabriek, maar doneren dat aan een goed doel. Je bent als restaurant niet verplicht om kraanwater te serveren, maar het is wel iets wat sommige klanten verwachten. Het staat zelfs op de zevende plaats van ergernissen in de horeca. Voor de klant hoeft dit niet perse gratis te zijn, zij snappen ook dat de glazen afgewassen moeten worden en het personeel zijn salaris moet ontvangen.


Kraanwater bij hoofdgerecht

Goudse restaurants Belvedère

Ja

Op verzoek

Bij Ons

Ja

Op verzoek

Brunel

Ja

Standaard ijswater op tafel

Café Central

Ja

Op verzoek

Copper

Ja

Op verzoek

De Kleischuur

Ja

Op verzoek

De Tapperij

Ja

Gratis

Delizie

Ja

Alleen bij dranken

Gewoon Gouds

Ja

Alleen èèn glas, geen karaf

Hart Genieten

Ja

Op verzoek of bij wijn

Jean Marie

Ja

Op verzoek

Kamphuizen

Nee

X

Kichi

Ja

Standaard bij wijn, karaf op verzoek

Kruim

Ja

Èèn glas is gratis, Karaf € 1,50

L’Angelo Divino

Ja

Op verzoek

La Piazza

Ja

Standaard bij wijn, karaf op verzoek

Lichtfabriek

Ja

€ 1,00 per karaf, € 0,25 per glas

Mallemolen

Ja

Karaf op tafel

Mykonos

Ja

Op verzoek

Neo

Nee

Standaard bij wijn

New Tandoor

Ja

Standaard bij wijn of op verzoek

Pannenkoe

Ja

Gratis

Sajaki

Ja

€ 1,00 per 500ml

Swing

Ja

Op verzoek

‘T Vaantje

Nee

Lastig voor personeel

Vidocq

Ja

Op verzoek en fles wijn

Viejees

Ja

Op verzoek

Xochimilco

Nee

-

Let op: De prijzen die vermeld staan in het schema zijn gebaseerd op een klein flesje en een grote fles. De hoeveelheid van een glas of fles kan verschillen per restaurant. Dit kan effect hebben op de prijs.


Klein flesje (1 persoon)

Grote fles (meerdere personen)

Merk

€ 2,40

€ 5,95

Chaudfontaine

€ 2,30

€ 4,75

Chaudfontaine

€ 3,00

€ 5,00

Spa

€ 2,40

€ 5,00

Sourcy

€ 2,40

€ 4,75

Marie Stella Maris

€ 2,50

€ 6,00

Chaudfontaine

€ 2,50

X

Sourcy

€ 2,50

€ 4,50

Sourcy

€ 2,40

€ 4,75

San Pellegrino + Acqua Panna (groot), Spa (klein)

€ 2,50

€ 4,50

Chaudfontaine

€ 2,25

€ 4,50

SPA

€ 2,50

€ 5,50

Marie Stella Maris

€ 2,00

€ 4,50

Leggera, Gaudianello, Spa

€ 2,00

€ 4,10

Spa

€ 2,50

X

Bru

€ 2,25

€ 4,25

Spa

€ 2,40

€ 5,50

Chaudfontaine

€ 2,50

€ 4,00

Sourcy

€ 2,25

€ 4,00

Spa

€ 2,50

€ 5,00

Chaudfontaine

€ 2,25

€ 4,50

Spa

€ 2,25

X

Chaudfontaine

X

€ 2,00

Dalphin

€ 2,25

€ 4,50

Sourcy

X

X

X

€ 2,50

€ 4,00

Sourcy

€ 2,25

€ 4,50

Sourcy

€ 2,25

€ 5,00

Sourcy

In totaal zijn er 32 restaurants ondervraagd. Het totaal aantal restaurants in Gouda is minder dan vorig jaar (40). Een klein aantal restaurants heeft geen gegevens verstrekt.

Goudse restaurants leveren gratis kraanwater:

89 %


Schoon water, vanzelfsprekend… ...in Nederland is het niet meer dan normaal dat er drinkwater uit de kraan stroomt. Op vakantie in Frankrijk merk je ineens dat het water anders smaakt. Hoe werkt dat precies? De EU hanteert maatstaven voor schoon drinkwater waaraan alle lidstaten zich dienen te houden. Elk land zou haar inwoners dus van veilig water moeten voorzien. Hoe landen dit doen, verschilt:

In Nederland is het over het algemeen heel goed geregeld. Water wordt bijna overal gewonnen uit diep grondwater of oppervlaktewater (rivieren, meren), waarna het getransporteerd wordt naar zuiveringsinstallaties. Hier wordt een combinatie van technieken toegepast zodat er veilig en schoon water richting onze kraan gestuurd kan worden. In Nederland zijn deze technieken geavanceerder dan in andere landen, waardoor ons water ‘zacht’ is en zonder gekke smaak. Bijna alle andere landen maken gebruik van chloor: dit desinfecteert ontzettend goed, maar ruikt en smaakt niet heel lekker. Gelukkig kan het verder geen kwaad. De volgende keer als je in het buitenland water uit de kraan haalt, bedenk je dan dat het chloor er juist voor zorgt dat je het water wél kan drinken. Bij twijfel werkt water koken overigens het beste: vanaf 80°C worden alle micro-organismen binnen een paar minuten uitgeschakeld.

verbruiken bij het tandenpoetsen of afwassen, maar eigenlijk is het grootste deel van ons waterverbruik onzichtbaar. Op globaal niveau gebruikt de landbouw zeventig procent van al het water; industrieën zo’n twintig procent, en de overige tien procent gaat naar huishoudens, bedrijven en steden. Op het moment dat je een kledingstuk bij de Zara koopt of een tomaat uit Spanje, consumeer je indirect al het water dat nodig was voor het productieproces. Ter vergelijking: gemiddeld gebruiken we in Nederland per persoon zo’n 120 liter water per dag. Het grootste deel hiervan zit in het douchen, wc-gebruik en de wasmachine. We drinken gemiddeld maar 0,2 liter water uit de kraan: verder drinken we koffie en frisdrank. Voor een liter Coca-Cola is overigens twee liter water nodig, en dat is zonder de productie van de flessen. Voor het maken van één katoenen T-shirt is zo’n 2700 liter water nodig. Veel, of niet? Het wordt erger: voor één glas melk is 200 liter water nodig; voor een kilo kaas

Het afvalwaterzuiveringsstation bij Nieuwegein, waar ons afvalwater wordt omgezet tot acceptabel oppervlakte(rivier)water.

5000 liter; en voor een biefstuk (400 gram) 7000 liter. Een kilo kip kost ruim 4000 liter water (cijfers via UN) Nu even terug naar ons huishouden: de gemiddelde wc gebruikt zo’n vijf liter water per spoelbeurt, en de vaatwasser ongeveer zeventien liter. Waarom is dit belangrijk? Er is een beperkte hoeveelheid water op onze planeet, en daar moeten we het mee doen. Het is dus niet erg toekomstgericht om al ons eten te laten verbouwen in landen waar het al droog is, om dit vervolgens naar ons eigen land te importeren. Als je echt een bewuste keuze wilt maken, laat dan wat vaker vlees en zuivel staan in plaats van een minuut korter te douchen, of koop minder (of tweedehands) kleding. Yasmine Wiersema, Topsector Water Ambassadeur

Onzichtbaar water

We maken ons soms zorgen over de hoeveelheid water die we

Waterverbruik van een gemiddelde Nederlander, per dag.

Een voorbeeld van de hoeveelheid water benodigd voor het produceren van voedsel.


DEGOUDA VOORTAAN IN HET WEEKEND EN MAANDAG!

&

uitbreiding naar Waddinxveen en Stolwijk

Weekblad

ouda.nl nr. 18 deg ouda.nl nr. 18 deg

Weekblad

Weekblad nr.

SFOTO’S ’S PA PASFOTO 3 ‘leuke’ norm + 3 wettelijke ’ en+ 3 ‘leuke norm lijkeukk afdr 3 wette Foto n

rote kken vergafdru FotoFoto roten Lange Foto verg Groenendaal

33 TO’S PASFO 33

f Open vana 0 uurvanaf 08.3Open 08.30 uur

Lange Groenendaal

3 wettelijke norm

+ 3 ‘leuke’

Foto afdrukken Foto vergroten Open vanaf 08.30 uur

Lange Groenendaal

33

+

l 18 degouda.n

aria ZaZk karioar eaftftvo lele oor e wvondoo ekka aZa TT aekwrioand leeft voor Taekwondo

streken uw kind a en om uning voor Goud ken onderste rwijs-edu catieve omstreuw Kindegisch kind e en a en len, oud ers, scho rsteuning voor js-Grzorg Pedago e onde . ouders/ve Kinde:rwi nties educatiev rags- en, tbaar voor che eneugdinsta

en/j Inze Pedagogis schol t bij: ged ers, en maarzorg gverblijv es op rs/ve educatie. en kinderda advi oude envoor: aar instanties. ndige vrag leiding gs-matie: edku BegeInzetb ven/jeugd opvo ige infor erblij bij: gedra rdagv maat en over lematiek, s op en educatie. bod probkinde g en advie ons aan ndige vragen leidin Bege edku ud vanopvo informatie: iek, uda.nl de inho ematjs-go Voor probl en overige erwi aanbod www.kind d van ons inhou voor uw kind de Voor -gouda.nl ieve ondersteuning .kinderwijs gische en educat www Pedago , scholen ers, ouders/verzorg anties. Inzetbaar voor: lijven/jeugdinst sagverb gedrag kinderd maat bij: en advies op en educatie. Begeleiding kundige vragen opvoed tie: problematiek, en overige informa van ons aanbod Voor de inhoud s-gouda.nl www.kinderwij

tm ee !

treken

ouda en oms

Kinderwijs-G

Dir ec tm Diree!

n, ec eg fietse tm student/kro keuze uit er i ting en s ot ee Nu grote t et ! o gekn ,, Vanaf €60 t/kroeg fietsen uit studene en en s ot Nu grote keuze er i ting str t et Nieu zerne o gekn t en€60 ,.rep26.nl Vanaf www en Nieu e tr t en zernesDir l www.rep26.nec

fietsen, uit student/kroeg ot Nu grote keuze er i ting en s o gekn t et

Vanaf €60,-

Nieu e en t en zernestr www.rep26.nl

Karnemelksloot 31, Gouda T. 0182 - 322 456 E. info@degouda.nl www.degouda.nl


Onze aanpak passen wij aan op de persoonlijkheid van uw kind. Wij werken samen met uw kind, de benadering passen wij aan bij de leeftijd en dit geeft vertrouwen

ü 24/7 online bestelmogelijkheid ü Meer dan 200 tevreden zakelijke klanten ü Wereldwijde bezorging ü Bloemenabonnementen – Boeketten – Rouwbloemwerk

Tel: 0182-517602 Krugerlaan 90 2806 EL Gouda www.tandartspraktijkbuchman.nl

Makelaarsteam met

PIT

Professioneel Inzet Talentvol

@JPBloembinders

Meer info? www.alphamakelaardij.nl of bel 0182-511424

Ridder van Catsweg 323A • 2804 RH Gouda www.jp-bloembinders.nl

Verweij Caravans Verkoop van accu’s voor: tPersonenwagens tVrachtwagens tCaravans tBoten tMotorfietsen tElektrischFfietsen Neem voor meer informatie gerust contact op via telefoon of e-mail.

caravanaccessoires, gasflessen, kampeermeubelen

Bovag dsbeurt u o h r e d on

€ 189,50

Uw adres voor verkoop, onderhoud, reparatie, schadeherstel en stalling van alle merken caravans, campers en vouwwagens

Verhuur van campers en caravans 0180-633115 Gouderaksedijk 30, 2808 NG Gouda | T (0182) 58 03 77 | F (0182) 516811 info@accucentrale.nl | www. accucentrale.nl

www.verweijcaravans.nl Lid Bovag en Topstallingen.nl


Gouda.ondernemen 25

Boekhandel Verkaaik gaat vernieuwen

Boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg 35 gaat verbouwen. De winkel is met ingang van maandag 3 juli gesloten.

Die dag worden alle boeken (18.000 titels) ingepakt.

Iedereen die zin heeft daarbij te helpen is welkom. De winkel wordt ruimtelijker ingericht, de boeken zijn zichtbaarder en er komt meer plaats voor bezoekers van lezingen. De komende weken kunnen klanten terecht in een pop-up store in de Steenlandzaal

van de Chocoladefabriek. De boeken die daar liggen worden verkocht met vijftien procent korting. Ligt een boek er niet, dan is het eenvoudig te bestellen en heeft de klant het binnen 24 uur. De bedoeling is dat de vernieuwde winkel na 23 juli weer open is.

Op zaterdag 16 september is de feestelijke heropening van de boekhandel.

www.verkaaikboeken.nl

JP-Bloembinders behaalt certificaat Duurzame Bloemist ontvingen alle klanten gedurende de hele week een fleurige attentie in de winkel. Het certificaat Duurzame Bloemist is een milieu keurmerk. Dat betekent dat de bloemen en planten die hier worden verkocht, op een verantwoorde manier zijn gekweekt. JP-Bloembinders levert niet alleen aan particulieren, maar als business bloemist ook aan zakelijke klanten die dagelijks online bloemen bestellen.

JP-Bloembinders heeft het SGS-certificaat Duurzame Bloemist behaald. Daarmee is men de enige gecertificeerde Duurzame Bloemist in Gouda, meldt Jan Poels namens JP-Bloembinders. Dit feit werd maandag 26 juni gevierd. Wethouder Hilde Niezen (portefeuillehouder duurzaamheid) overhandigde symbolisch het certificaat. Dat gebeurde in de bloemenwinkel aan de Ridder van Catsweg. Na deze feestelijke handeling

www.jp-bloembinders.nl  

Donna Petronella viert éénjarig bestaan Donna Petronella, aan de Kleiwegstraat, vierde op 24 juni haar éénjarig bestaan. Het was een gezellige dag met aandacht voor de nieuwste zomer highlights. Onder het genot van een

Het laatste nieuws lees je online op deGouda.nl

hapje en een drankje hebben de klanten hiervan kunnen genieten. Enkele klanten zijn inmiddels blij gemaakt met de prijs die zij hebben gewonnen met de winactie. In de winkel is een ruime

aanbieden. Voor wie de feestelijke keuze aan trendy damesmode dag in de winkel heeft gemist: vanaf maat 40. Vele merken lopen vanaf 1 juli start de Summersale. door tot en met maat 58/60. Hierdoor kan Donna Petronella de moderne vrouw www.facebook.com/donnapetronellagouda een breed assortiment

Alle activiteiten van Gouda vind je op GoudaFM.nl Elke werkdag tussen 17.00 - 18.00 uur Gouda Actueel! op GoudaFM.nl (99Mhz)

Elke vrijdag De Week van Gouda en Gouda Spreekt op GoudaTV.nl


Foto Marieke de Lorijn / Marsprine

GROENE HART ZIEKENHUIS. SEIZOEN 3. AFLEVERING 5

Combinatie operatie en therapie; het enige dat helpt bij ernstig overgewicht Wat gebeurt er achter de voordeur van het Groene Hart Ziekenhuis? In samenwerking met het GHZ belicht weekblad deGouda enkele afdelingen. In deze derde serie artikelen staat de afdeling Heelkunde centraal. Vandaag aandacht voor obesitas en bariatrie. “Je moet gewoon een beetje minder eten”, krijgen mensen met ernstig overgewicht (morbide obesitas) vaak te horen. Dingeman Swank (bariatrisch chirurg) en zijn team, gespecialiseerd in de behandeling van ernstig overgewicht met onder meer maagverkleiningen, is er heel duidelijk over: “Dat helpt helemaal niets.” Voor mensen met ernstig overgewicht is hulp door een team van diëtist, psycholoog en fysiotherapeut, gecombineerd met een operatie de enige oplossing. “De énige”, herhaalt hij nadrukkelijk. En het is belangrijk er iets aan te doen: obesitas is niet alleen ziekmakend (morbide), maar ook levensbedreigend. “Als je het niet behandelt, leef je korter.”


Dingeman Swank, bariatrisch chirurg “Ernstige obesitas is niet alleen maar een kwestie van te veel eten of te weinig discipline”, zegt Dingeman Swank. Er zijn twee belangrijke factoren. De ene is genetische aanleg: deze mensen worden gemakkelijk dik. De tweede ligt in de jeugd. “Eén derde van de vrouwen met morbide obesitas heeft een vorm van seksueel misbruik meegemaakt in hun jeugd. En één derde van de mannen en vrouwen komt uit een koud nest, iets wat een grote impact heeft op jong leven. Ze zijn zichzelf gaan troosten met eten.” Dat heeft voor mensen die al een genetische aanleg hebben om dik te worden, grote gevolgen. Als ze dagelijks één boterham met beleg meer eten dan nodig, dan neemt het gewicht met vier kilo per jaar toe.” De combinatie van behandeling van onderliggende problemen, samen met een operatie, blijkt effectief. Maar een operatie is voor veel mensen nogal een stap. Het heeft de naam een grote operatie te zijn, maar daarmee is Dingeman Swank het niet eens: “Dat was in het begin zo toen gebeurde het via open buik chirurgie, nu is het een kijkoperatie. Het is minder risicovol dan een blinde darm- of galoperatie.” De operatie is bepaald geen luxe, vindt Swank. Los van het risico op diabetes (30 procent) en hoge bloeddruk (40 procent), leeft iemand met morbide obesitas tien jaar korter. “Het is levensbedreigend.” Hij vindt het prachtig om deze mensen te kunnen behandelen. “Op het moment dat ze in behandeling komen, werken ze ook aan hun onderliggende problemen. Ze beginnen aan een tweede leven en worden weer gelukkig.”

Amrita, patiënt De 37-jarige Amrita, een hoogopgeleide vrouw met een prima baan, kreeg steeds meer het gevoel dat haar lichaam al aan het aftakelen was. Ze is 1.52 m en woog tot voor kort 115 kilo. “Ik heb een baan waarbij ik de hele dag sta. Aan het eind van de dag had ik een brandende pijn aan de onderkant van mijn voeten.” De keer dat ze op bed lag en naar het toilet moest en alleen nog maar op haar knieën naar de wc kon kruipen, vormde het omslagpunt. Hier moest ze iets aan doen. De huisarts stelde haar voor naar een obesitaskliniek te gaan. “Ik reageerde boos. Ik ben hoogopgeleid, krijg veel voor elkaar, dus dit kan ik ook echt zelf. Ik heb dat niet nodig. Maar mijn man zei later: ‘Heb je niet gezien dat je dit zelf niet kan?” Ze meldde zich dus bij het NOK West. “De diëtiste was de beste ervaring van mijn leven. Zij gaf mij inzicht in mijn verstoorde relatie met eten. Ik heb een traumatisch verleden. In ons gezin was er vaak geen eten, en als het er dan was, at je zoveel mogelijk. De diëtist heeft me leren eten.” Inmiddels heeft Amrita een sleeve gekregen. Ze ging super voorbereid de operatie in zegt ze. “Dat voorbereidingstraject is cruciaal geweest.” Ernstig overgewicht bezorgde haar niet alleen lichamelijke pijn. “Je wordt gediscrimineerd. Ik merk het als ik een kamer binnenkom. Die eerste vijf seconden dat mensen naar je kijken. De subtiele grapjes en opmerkingen.” Ze is blij met haar nieuwe leven. Vandaag is ze voor het eerst na de operatie weer op haar werk en draagt zelfs hakken, tot voor kort een onmogelijkheid.

w

Behandeltraject van vijf jaar • In de eerste zes weken elke week een dagdeel naar het NOK voor begeleiding door diëtist, psycholoog en fysiotherapeut. Dit gebeurt in groepsverband. • De operatie: een sleeve (een deel van de maag wordt weggehaald), een gastric bypas (een deel van de maag wordt buiten gebruik gesteld) of een SADI (een operatietechniek waarbij de maagklep intact blijft en waardoor de patiënt beter een gevoel van verzadiging behoudt. Deze operatie wordt het meest uitgevoerd). • Na de operatie: de groep komt veertien maanden elke drie weken bij elkaar, weer onder begeleiding van diëtist, psycholoog en fysiotherapeut. • Nazorg: de groep komt vier jaar nog eens per jaar samen. Nederlandse Obesitas Kliniek West • Voor patiënten van 18 tot 65 jaar. • 1700 aanmeldingen per jaar, uiteindelijk worden 1100 patiënten geopereerd. • Samenwerkingsverband tussen het Groene Hart Ziekenhuis, Stichting Bronovo-Nebo en Medisch Centrum Haaglanden (MCH). • De poliklinische behandelingen vinden plaats in Den Haag en de operaties in ziekenhuis MC Antoniushove (Leidschendam) en het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda). • Het Obese-Centrum in Moordrecht (Raymonde van der Bas) behandelt ook patiënten met overgewicht (vanaf een BMI 28) met een vergelijkbaar traject van zorgverlening, maar zonder operatieve ingreep.


We gaan per 1 augustus 2017 met een nieuwe praktijk starten in Westergouwe, en zullen onderdeel worden van het nieuwe Gezondheidscentrum Westergouwe. Ga je in Westergouwe wonen? - Daar hoort de beste Tandarts bij ! Westergouwe, de nieuwste wijk van Gouda wordt de groenste en waterrijke nieuwbouwwijk van de randstad. Westergouwe heeft een eigen waterrijk natuur- en recreatiegebied van 45 ha (ca.60 voetbalvelden): Westergouwe is een nieuwe woonwijk aan de westkant van Gouda. Hier woont u lekker landelijk tussen groen en water. De wijk krijgt een grote waterplas en een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 hectare groot. Daarnaast bent u omringd door het karakteristieke open weidelandschap en diverse natuurgebieden! Westergouwe is straks een wijk van zo’n 4.000 woningen. Per deel groeit de wijk, tot 2018 bouwen we aan Westergouwe-I, met zo’n 470 woningen. Binnen Westergouwe-I worden stapsgewijs buurtjes, elk een eigen karakter en identiteit, gebouwd en verkocht. In oktober 2015 is de allereerste paal geslagen in Westergouwe, in mei 2016 zijn de eerste mensen gaan wonen in hun nieuwe huis te Westergouwe. Er wordt medio juli / augustus 2017 ook een nieuw Gezondheidscentrum Westergouwe geopend, aan de Burgemeester Dijkesingel 49, 2809 RB Gouda. In dit centrum zal 1e lijn zorg worden verleend. De zorg zal bestaan uit de huisarts, tandarts, fysiotherapeut, maatschappelijk werker , verloskundige en wijkverpleegkundige.

Bang

voor de tandarts? Wij behandelen onder narcose en lachgas.

Angst voor de tandarts is bij ons geen kwestie van even doorbijten Maar liefst veertig procent van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn voor een bezoek aan de tandarts. En misschien wel een nog groter percentage van de kinderen. Dat is dus een heel serieus probleem voor u en uw gezondheid, als u tot deze groep behoort. Want u snapt ook wel dat gebitsproblemen niet vanzelf weggaan, maar de vervelende neiging hebben om erger te worden.

De tandarts die u als cliĂŤnt serieus neemt Als tandartsenpraktijk besteden we graag veel tijd en persoonlijke aandacht aan u. Stellen we uw wensen voorop. En nemen we natuurlijk - ondanks onze vriendelijke glimlach en grappige naam - ook ons vak serieus.

Leuk is misschien wat anders, maar pijn hoeft u niet te lijden Vertel ons precies wat uw vervelende ervaringen zijn, wat u onprettig vindt en waarvoor u nu eigenlijk bang bent. Dan kunnen wij - na uw gebit bekeken te hebben - een plan opstellen, u steeds goed voorbereiden op wat u te wachten staat en afspraken maken over wel of niet een gedeeltelijke of zelfs gehele verdoving. t FFOCFIBOEFMQMBOPQNBBU t PQBOHTUDMJĂ‘OUFOFOLJOEFSFO getrainde tandartsen t POEFSBMHFIFMFOBSDPTFWPFSFOXJK met een speciaal team van erkende anesthesiologenen behandelingen uit.

Gezondheidscentrum Westergouwe Burgemeester Dijkensingel 49, 2809 RD Gouda 0182 - 20 00 22 06 - 22 85 99 14 info@tandartspraktijkwestergouwe.nl www.tandartspraktijkwestergouwe.nl

Dat voelt anders, kunnen we u verzekeren. Niet alleen door de prettige sfeer en entourage in de ontvangstruimten of de vele mogelijkheden die er bij ons bestaan om uw gebit cosmetisch te verfraaien. Maar ook in het geval u of uw kind (door wellicht nare ervaringen) enorm opziet tegen een bezoek aan ons, bijzondere wensen hebt of last hebt van schadelijke en hinderlijke gewoontes als tandenknarsen en snurken. In al deze gevallen bespreken we uw situatie, uw wensen en de mogelijkheden. Dit doen we graag vooraf en in alle rust en openheid met u. Daarna stellen we een behandelplan met u op en houden we rekening met uw eventuele angsten en onzekerheden, maar ook met VXWFS[FLFSJOHTEFLLJOHFOĂśOBODJĂ‘MFTJUVBUJF


29

PERSONEEL

MEDEWERKER EVENEMENTENBOUWER FULLTIME / PARTTIME Ons bedrijf Michel Bijleveld is een jong bedrijf met een gemoedelijke sfeer waar collegialiteit voorop staat. We zijn gespecialiseerd in het bouwen van pagodetenten, alu-hallen, podia en marktkramen door heel Nederland heen. Je kan op een groot festival moeten bouwen zoals Lowlands of Pinkpop, maar je kan ook bij een particulier in de achtertuin een tent moeten plaatsen. Door de verschillende locaties en materialen is elke dag anders. Functieomschrijving Je werkt in teamverband. De werkzaamheden zullen bestaan uit het vervoeren, opbouwen en afbreken van tentconstructies, podia en/of marktkramen. Uiteraard horen daar ook aanverwante werkzaamheden bij zoals bijvoorbeeld het lossen of laden op het bedrijf. Michel Bijleveld bestaat uit een jong team welke gebaseerd is op een goede samenwerking, collegialiteit en een aanpakkers-mentaliteit.

Mail je sollicitatie met CV naar: personeel@michelbijleveld.nl Functie-eisen: Gemotiveerd Betrouwbaar Flexibel Fysiek sterk Geen 9 tot 5 mentaliteit Teamspeler VCA & Rijbewijs (B) is een pré (maar zeker niet vereist) Willeskop 103

|

3421GV Oudewater

|

Tel: 0348 - 565 778

l onee s r e P ocht z e G Ben jij die horeca kanjer?! Kok schoonmaak is een dynamische dienstverlener in de Goudse regio, waar begrippen als kwaliteit, korte lijnen en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. Zowel de klant als geschoold personeel staat centraal.

VAKANTIEMEDEWERKERS

Wij zijn op zoek naar

Full-/parttime bedienend personeel Ervaring is een pré en geen 9 tot 5 mentaliteit Wijnkennis en Horeca diploma’s is een pré! Stuur je cv naar info@vaantje.nl

IN DE PERIODE JULI & AUGUSTUS

Korssendijk 32, 2811 HK Reeuwijk 0182-513811 Ben jij opzoek naar een vakantiebaan en kun jij drie weken of langer aaneengesloten werken? Ben jij 16 jaar of ouder en beschikbaar in de maanden Juli en Augustus?

Schrijf je dan nu in bij Kok Schoonmaak! INFORMATIE OF DIRECT INSCHRIJVEN: WWW.KOK-SCHOONMAAK.NL Kampenringweg 27 2803 PE Gouda

T 0182 - 533925 F 0182 - 533332

E info@kok-schoonmaak.nl W www.kok-schoonmaak.nl

VRIJWILLIGER WORDEN? WIL JIJ GRAAG FILMEN, PRESENTEREN, MONTEREN, PROGRAMMA’S MAKEN OF AAN DE SLAG ALS REPORTER? STUUR DAN EEN MAIL NAAR: INFO@GOUDATV.NL


Goed voorbereid naar de middelbare school De overstap van groep acht naar het voortgezet onderwijs is groot en spannend. Nieuwe klasgenoten, nieuwe vakken, zelf je spullen meenemen, een eind op de fiets, meer huiswerk, enzovoort. Wij willen uw kind helpen deze stap te maken door middel van een brugklas training. Het doel van de training is om de overstap voor uw kind te vergemakkelijken door het voorbereiden op deze spannende overstap in een enerverende training van drie dagdelen. Na afloop is uw kind beter op de hoogte van wat hem of haar te wachten staat. De overstap zal hierdoor kleiner zijn en minder stressvol. Het schooljaar kan ontspannen beginnen! Het programma: Maandag 14 augustus: plannen en organiseren Woensdag 16 augustus: leren leren Vrijdag 18 augustus: in je kracht staan Op deze dagen verwachten wij uw kind van 10.00 tot 13 uur bij ons op de locatie aan de Burgemeester Martenssingel 36a 2806 CV in Gouda. Uw kind zal worden getraind door een docent uit het voortgezet onderwijs met 20 jaar ervaring als brugklasmentor. Uw zoon of dochter zal goed beslagen ten ijs komen en met meer plezier starten aan een nieuwe periode in zijn of haar leven. De kosten voor deze training bedragen; € 25,00, euro per dagdeel. We werken in groepen van maximaal 15 kinderen. Opgeven kunt u doen door een mail te sturen aan: info@studywatchers.nl met: Naam kind, leeftijd, basisschool van herkomst, middelbare school en niveau. Uw naam, adres en telefoonnummer, ook mobiel. Eventuele bijzonderheden.

ALSNOG JE ? N E L A H A M O L IP DIES VAVO ! K

‘MELD JE NU AAN!’

‘GA NAAR IDCOLLEGE.NL OF ROCLEIDEN.NL’

VAVO VAVO VAVO GOUDA WOERDEN ZOETERMEER

LEIDEN


Gouda.lezersactie 31

Win kaarten voor bloemencorso Zundert Het bloemencorso van Zundert is het grootste corso ter wereld. Al meer dan tachtig jaar strijden de Zundertse buurtschappen om jaarlijks de mooiste corsowagen te bouwen. Lezers van Weekblad deGouda kunnen kans maken op gratis kaarten voor dit evenement dat plaatsvindt op zondag 3 september. De stoet op zondag vormt het hoogtepunt van het corso. De prijzen worden bekendgemaakt nog tijdens de stoet, als de wagens voor de tweede keer de hoofdtribune passeren op de Zundertse Markt. Alleen de winnende wagen mag stoppen, wat steevast resulteert in de ‘Zundertse jubel’, een vreugde-uitbarsting waar bouwers van de winnende wagen elkaar huilend in de armen vallen en hun vreugde uitschreeuwen. Op maandag 4 september staan de wagens de hele dag tentoongesteld voor het publiek. Kaarten voor het parcours op corsozondag kosten tien euro, wie de tentoonstelling van de wagens wil bezoeken, betaalt vier euro. Kinderen tot en met twaalf jaar zijn gratis. Online voorverkoop en informatie via

D H T G D S U R F E N

www.corsozundert.nl. Maak kans op kaarten

Puzzel mee en maak kans op gratis toegangskaarten voor corsozondag. Los de puzzel op en mail het overgebleven woord naar info@degouda.nl, onder vermelding van corso, naam en adres. Meedoen kan tot maandag 10 juli.

O V K R A N I G N O G

L L A E M M K U E D K

B O P M S O V N H U D

verpakt damspel deuk surfen felheid gillen merg groet herfst sloom leep

L O R L P O E G E T I

IJ T E L E L I R R U E

D E V T L S P O F U H

P D B I I S A E S N L

A E G S L E P T T I E

D M T U O F K I T M F

mede gong minuut pels kranig spreuk dolblij tikfout boetiek vloot voetbed

Relaxfauteuil met sta-op

vanaf € 849,-

t ,FV[FVJUSVHHFO t ,FV[FVJUBSNFO t 4NBMMNFEJVNMBSHF t -FFSFOTUPG t PGNPUPSJHNFUPQTUBIVMQ t"DDVJTNPHFMJKLUFHFONFFSQSJKT t 5JKEFMJKLIFUMPTTFOIPPGEOFL  LVTTFOHSBUJT587û 

t%JWFSTFJOCFUXFFOFOWFSEVJTUFSJOHTHPSEJKOFOUJKEFMJKL HSBUJTHFNBBLU t/JFVXFIPSSFOTFSJFWBO)3EFTJHO5PQLXBMJUFJUUFHFOEFMBBHTUFQSJK[FO

Altijd alles gratis ingemeten en geoffreerd

t7BOMBOEFMJKLUPUNPEFSO t1FSTPPOMJKLBEWJFT t1FSTPOFOMJGUBBOXF[JH t)BBMFOCSFOHTFSWJDF

Vintage stoel Evi

t7BOBGû NFUCFLMFEJOHBMTPQEFGPUP NFUBSNû 

t*OWFMFLMFVSFOMFFSTUPGUFMFWFSFO

€ 99,-

17$WMPFSFOJODMFHBMJTFSFO MJKNFOMFHHFOWBOBGû N

O ,PNMBOHTJU )BBTUSFDI U )PPHTUSBB

 

#F[PFLPPLPO[FXFCTIPQ XXXCBLLFSCVEHFUTUPSFOM 6XUPUBMFXPOJOHJOSJDIUJOH UFHFOLMFJOFQSJK[FO

)PPHTUSBBUt#()BBTUSFDIUtt(3"5*4QBSLFSFOBEBDIUFS[JKEF#MFLFSTUSBBU JOEVTUSJFUFSSFJO(BMHPPSE


WE ZIJN TROTS OP JULLIE!!!  

V

A VAN S R PRA J N

Schoolverlaters met behaalde certi cate di loma s Boutai a Belha Diploma PRO Bas va Bemmel Veilig werken met de heftruck Veilig werken langs de weg Diploma VCA-B Diploma PRO Motorkettingzaag basis Motorkettingzaag gevorderden Veilig werken met de bosmaaier Trekkerrijbewijs Klein grondverzet Groot grondverzet Lassen BMBE nivo 1 Lassen MIG/MAG nivo 1 atima Be amar Diploma PRO Diploma Bedieningsassistent a Bras e i Diploma PRO Diploma VCA-B Certificaat Stappenplan Hout Entree opleiding MBO 1 Veilig werken met de heftruck EHBO diploma ariska va de Broek Diploma PRO Diploma VCA-B Veilig werken met de heftruck Werken in de dierverzorging? ave Bra dhorst Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Diploma VCA-B Lassen BMBE nivo 1 Boris vd Ber Diploma PRO Bewijs logistiek medewerker Achmed Belkadi Diploma PRO o i de Beste Diploma PRO Diploma Bedieningsassistent Werken in de zorg Certificaat Schoonmaak in de groothuishouding ari a Boeree Certificaat PRO Certificaat Schoonmaak in de groothuishouding atthi s te Bri k Certificaat PRO EHBO diploma Veilig werken met de heftruck Diploma VCA-B om Cro au Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Diploma VCA-B Certificaat elektrische installaties

S RW JS

Veilig werken met de hoogwerker EHBO diploma Laila Chaaouit Diploma PRO Diploma Keukenassistent Certificaat Haarknippen voor beginners Winkelmedewerker EHBO diploma Sa a va or Diploma PRO Diploma Bedieningsassistent imitri ekeli Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Assistent logistiek Ria e i e raam Diploma PRO Keuken assistent Fastfood Haar knippen voor beginners EHBO diploma amio va lst Winkelmedewerker Supermarkt Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Winkelmedewerker EHBO diploma ichel ve boer Diploma PRO Diploma Keukenvaardigheden Stefa va lst Diploma PRO Werken in de dierverzorging Diploma VCA-B mma va der raaf Diploma PRO Diploma Bedieningassistent Certificaat Schoonmaak in de groothuishouding Werken in de zorg EHBO diploma Julius ruteke Diploma PRO Diploma VCA-B Veilig werken met de heftruck Certificaat Stappenplan Hout ike roote dorst Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Diploma VCA-B Klein grondverzet Veilig werken langs de weg Lassen BMBE nivo 1 Lassen MIG/MAG nivo 1 Vere a ofma Diploma PRO Winkelmedewerker EHBO diploma Jimmie oo e door Certificaat PRO Diploma Keukenvaardigheden restaurant

N LC

ieuwert e oo e boom Diploma PRO Winkelmedewerker EHBO diploma smee va der oeve Diploma PRO Diploma VCA-B Veilig werken met de heftruck Veilig werken langs de weg Veilig werken met de bosmaaier kram Be adou Winkelmedewerker Supermarkt Diploma PRO Certificaat Schoonmaak in de groothuishouding Winkelmedewerker Certificaat Haarknippen voor beginners Veerle va der ave Diploma PRO Entree opleiding MBO 1 Winkelmedewerker EHBO diploma Rom va aarlem Diploma PRO Diploma VCA-B Werken in de dierverzorging Ruiterbewijs Menbewijs EHBO voor paarden Veilig werken met de heftruck Veilig werken met de wiellader Jo ce de Jo Diploma PRO Entree opleiding MBO 1 Winkelmedewerker EHBO diploma A d va am e Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Diploma VCA-B Motorkettingzaag basis Veilig werken met de bosmaaier Trekkerrijbewijs Klein grondverzet Groot grondverzet Veilig werken langs de weg ichael oolmees Diploma PRO Lassen MIGMAG nivo1 Lassen BMBE nivo 1 Diploma VCA-B Veilig werken met de heftruck Assistent mobiliteitsbranche tweewielers omi i ue La terma s Diploma PRO Certificaat Schoonmaak in de groothuishouding Werken in de kinderopvang Werken in de zorg Certificaat Haarknippen voor beginners A ouk Loe dersloot Diploma PRO

R NAL SC L R ALL SLAA N Certificaat Schoonmaak in de groothuishouding Certificaat Haarknippen voor beginners Celia LorsĂŠ Diploma PRO Winkelmedewerker Spamanicure iova i Le s Diploma PRO Winkelmedewerker Veilig werken met de heftruck A ouk va ullem Diploma PRO Entree opleiding MBO 1 Winkelmedewerker Certificaat Haarknippen voor beginners Rick Nobel Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Diploma VCA-B aa de ude Diploma PRO Diploma Bedieningsassistent atthi s va rde Diploma PRO Assistent mobiliteitsbranche tweewielers Fietstechnicus EHBO diploma Jessica Pouw Diploma PRO Certificaat Schoonmaak in de groothuishouding Werken in de zorg Certificaat Haarknippen voor beginners Winkelmedewerker EHBO diploma Ra d Remmerde Diploma PRO Winkelmedewerker Peter Schaefer Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Diploma VCA-B Lars Schri vers Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Diploma VCA-B Veilig werken met de bosmaaier Klein grondverzet Groot grondverzet Veilig werken langs de weg MKZ afkorttechnieken Lore o va der Starre Diploma PRO Diploma VCA-B Veilig werken langs de weg Bosmaaier Klein grondverzet Motorkettingzaag basis Veilig werken met de heftruck

Rick de Vaal Certificaat PRO Diploma EHBO Winkelmedewerker Supermarkt al sha Veldhui se Diploma PRO Diploma Keukenassistent Diploma Bedieningsvaardigheden EHBO diploma Certificaat Haarknippen voor beginners Jamie Vermeule Diploma PRO Walter Verlaa Diploma PRO Diploma Keukenassistent Fastfood Bas Verlaat Diploma PRO Diploma VCA-B Veilig werken met de heftruck Certificaat CV-installatie Jerem Verbru e Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Diploma VCA-B Motorkettingzaag basis Motorkettingzaag gevorderden Veilig werken met de bosmaaier Trekkerrijbewijs Klein grondverzet Groot grondverzet Veilig werken langs de weg Veilig werken met de hoogwerker Re ate va Vliet Diploma PRO Diploma Bedieningsvaardigheden Certificaat Haarknippen voor beginners Certificaat Schoonmaak in de groothuishouding Werken met ouderen EHBO diploma Jord Vri e hoek Certificaat Praktijkonderwijs Diploma Bedieningsvaardigheden Jorieke de With Diploma PRO Werken in de zorg Diploma Bedieningsassistent Certificaat Schoonmaken in de groothuishouding iste de Wit Diploma PRO Winkelmedewerker ela o Wu deri k Diploma PRO Veilig werken met de heftruck Diploma VCA-B Assistent mobiliteitsbranche PA Lassen MIG-MAG nivo 1


Gouda.vakantiewerk 33

Z o m e rba a n m ooie k a n s op we rk e rva ri n g

De zomervakantie staat voor de deur. Behalve dat ze gaan genieten van de zon, gaan veel jongeren hard aan het werk. Van werken in de zorg tot aan tomaten plukken bij een kwekerij, daaraan besteden jongeren hun extra uren om een zakcentje bij te verdienen, en wat zeker zo belangrijk is: om werkervaring op te doen.

Vierstroom Hulp Thuis is een van de organisaties die zomerbanen aanbieden. Zoals zij het noemen zijn dit de banen ‘achter de voordeur’. Je mag cliënten van de Vierstroom helpen in het huishouden. De cliënten zijn vaak zelf niet in de gelegenheid om het huishouden te doen. Het is belangrijk dat je een klik hebt met deze sector en ervaring in de zorg is mooi meegenomen.

baan dan kun je terecht bij uitzendbureau Ruimbaan. Zij helpen je graag met het zoeken naar een plek die bij jou past. Het belang van vakantiewerk moet je niet onderschatten, vindt Marieke Kreuzen van Ruimbaan. “Het kan de start zijn van je carrière.” Een zomerbaan biedt een kans om ervaring op te doen in een bedrijf; te leren hoe het bedrijfsleven werkt. Jongeren die via Ruimbaan zoeken naar werk, krijgen net als iedereen vooraf een gesprek. Er wordt gekeken welke competenties je al hebt en of je ervoor open staat om wat te leren. “Vaak is een vakantiebaan het begin van een langduriger werkrelatie. Jongeren blijven na de zomer vaak in de weekenden werken bij het bedrijf.” Kwekerij

Hulp met zoeken

Als je op zoek bent naar een vakantie-

In Waddinxveen zijn verschillende kwekerijen te vinden die graag met

jongeren werken. Taken variëren van planten wegzetten tot hekjes repareren en onkruid rapen. “Vaak werk ik wel mee, dat stimuleert de jongeren. De sfeer is altijd gezellig tijdens het werk”, vertelt Rob van boomkwekerij Gebr. Rademaker. Veel kwekerijen zijn overigens al voorzien, ook Gebr. Rademaker. Geld voor later

Luck Crijnen is een van de vele jongeren die deze zomer aan het werk gaan. Dit jaar gaat hij aan de slag als floormanager bij PostNL. Hiervoor werkte hij drie jaar bij verschillende kwekerijen. In de vakantie heeft hij alle tijd. Het geld dat hij die weken verdient, spaart hij op voor de maanden dat hij op school zit. Tijdens die maanden heeft hij bijna geen tijd over en dan komt het geld goed van pas.


Agenda

van Gouda

Zondag 2 juli Gouda Beach Experience 9.30 tot 11.00 uur Yoga on the Beach. 11.00 tot 13.00 uur aangepast sporten i.s.m. De Klup, 13.00 tot 17.00 uur Heel Gouda Beweegt! 13.00, 14.00 en 15.00 uur Nordic Walking Stadstour, 16.00 tot 19.00 uur GBE Vriendentoernooi. Voor info zie goudabeachexperience.nl

Koopzondag Nieuwe Markt Passage Van 12.00 tot 17.00 uur zijn diverse winkels geopend Eindpresentatie Zwaankleefaan In de Jeruzalemkapel is om 15.00 uur de eindpresentatie van Dace Sietena, kunstenaar van de maand juni, en een optreden van violiste Martine von Gleigh

Maandag 3 juli

Speeltuinzondag Jaarlijkse speeltuinzondag voor basisschoolkinderen uit Korte Akkeren in speeltuin De Sluis, thema: ‘Groen’. Van 11.45 tot 14.00 uur. Louis Swing Orchestra in het Houtmansplantsoen Het Louis Swing Orchestra brengt een repertoire uit de 20’er tot en met de 50’er jaren, uitgevoerd door een bezetting die bestaat uit strijkers, blazers en een ritmesectie. Gratis te bezoeken van 14.00 tot 16.30 uur. Info: houtmansplantsoenconcerten.nl

Zaterdag 8 juli

Woensdag 5 juli Gouds Montmartre Van 9.00 tot 16.30 uur op de Markt, met antiek, curiosa en brocante Popkoor in het Garenspinnerij Theater Optreden van jeugdkoor ‘Out of the Blue’. Twee voorstellingen: 19.30 en 21.00 uur. Kaarten à 5 euro reserveren via info@cultuurhuisgarenspinnerij.nl

Gouda Beach Experience 8.30 tot 15.00 uur Volleybalclinics basisonderwijs, 15.30 tot 17.30 uur Voetvolley i.s.m. Stichting Jong, 18.00 ror 22.00 uur Beachvolley Bedrijventoernooi. Voor info zie goudabeachexperience.nl

Dinsdag 4 juli Koffiedrinken met de Ouderenadviseur Moordrecht Met vragen over wonen, zorg, welzijn en financiën kan men van 13.30 tot 14.30 uur terecht in De Zespunt, Molenlaan 1A in Moordrecht

Riviernatuur komt tot leven Bezoek aan het natuurmuseum de Wielewaal en natuur ontdekkingstocht op riviereiland de Bol bij Schoonhoven, o.l.v. gidsen van Staatsbosbeheer. Aanvang 9.30 uur, Tiendweg 26 in Willinge Langerak (Lopik). Deelname 10 euro, tot 12 jaar 4 euro. Aanmelden: p.suurmond@staatsbosbeheer. nl Muziek in de Molens Georganiseerde route, waarbij bezoekers kennismaken met de historie van de molen, en bij elke molen is een muzikale act. Meer info en kaartverkoop via muziekindemolens.nl Cursus Auto te water Leer alle ins & outs over het ontsnappen uit een auto te water. Locatie: het Groenhovenbad. Meer info en prijzen via sportpuntgouda.nl

Donderdag 6 juli Gouda Kaasmarkt Van 10.00 tot 12.30 uur op de Markt: Verhandelen van kaas door ‘handjeklap’, kaaswegen in de Waag, kaasmaken, ambachten- en specialiteitenmarkt en rondrit van de Kaasexpress

Outdoor-feest in So-What Slotfeest van het 54ste seizoen. Aanvang 22.30 uur, entreeprijzen zie so-what.nl

GOLFERS OPGELET !

GC Zeegersloot in ALPHEN AAN DEN RIJN is volop in beweging en dat willen wij u graag laten zien. Onze baan ligt er prachtig bij, dus nodigen wij u graag uit om in de maanden juli en augustus 2017 met uw golfvrienden te komen spelen.

Op vertoon van deze bon kunt u met 3 personen spelen voor de prijs van 2 Greenfees. Dat is een voordeel van € 54,00!

Oosthaven 72 - Gouda - telefoon: 0182 515430 www.restaurantdemallemolen.nl

MalleMolenMenu 10-daagse Bij inlevering van deze advertentie in de periode van 5 juli tot en met 16 juli dit menu voor

*Voorwaarden - Geldig juli en augustus 2017 - Maximaal 14 dagen van tevoren starttijd boeken via de website of telefonisch - Aanbieding alleen geldig op vertoon van deze bon

Golfclub Zeegersloot Kromme Aarweg 5 2403 NB Alphen aan den Rijn www.zeegersloot.nl T: 0172 - 445 441

€ 25,00 p/p 1 bon per tafel van max. 6 pers.


Keramist en schilder in Museum Gouda Samenwerking van keramiste Ellen Pattenier en kunstschilder Jan van Lokhorst; Ellen maakt de kleiobjecten en Jan beschildert het object. Te zien van 27 juni t/m 7 januari 2018

Zondag 9 juli Mile Lukic Kwartet in het Houtmansplantsoen Gratis te bezoeken van 14.00 tot 16.30 uur. Info: houtmansplantsoenconcerten.nl

Foto-expositie Reisportretten Door Jeroen van de Wetering, te zien bij de Bloedbank, Groningenweg 6 in Gouda. Te zien tot eind september. Voor openingstijden en info zie jeroenvandewetering.com

Vooruitblik juli Rrrollend Gouda Van 14 t/m 16 juli komt Rrrollend Gouda naar GOUDasfalt: met drie dagen bijzondere gerechten, lokaal muzikaal talent, blues en lounge DJ. Meer info: www.rrrolland.nl

Jouw evenement ook in onze agenda? Mail je bericht drie weken

Exposities Figuratieve schilderkunst in Museum Gouda Door de Goudse kunstenaars Fereshteh Salehi, John Wassenaar, Natascha van den Berg en Ruud Verkerk. Te zien van 4 juli t/m 22 oktober Landen en Leiders Wat deden de vorsten en leiders van de aangevallen landen in WO II? Te zien van 3 juni t/m 22 september in het Verzetsmuseum

voor de datum naar

Kijk voor het uitgebreide agendabericht op www.goudafm.nl Wilt u elke vrijdag de agenda en het nieuws in uw mailbox ontvangen? Ga dan naar goudafm.nl en meld u aan voor de nieuwsbrief.

grachtentochten

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag. Tijden: 13.30 en 15.30 uur Prijs: €10,- per persoon (kinderen €5,-) Reserveren: info@reederijdeijsel.nl Op de dag zelf kaartjes bij de VVV. www.reederijdeijsel.nl

Reederij de IJsel

ELLAHAARWERK haarwerken en pruiken

06 - 12 627 030 0182 - 50 55 18

Ambachtweg 12 2841 LZ Moordrecht

info@ellahaarwerk.nl www.ellahaarwerk.nl

Vertrouwd en dichtbij

-

Erkend leverancier van uw zorgverzekeraar

Christine Visser:

Op uitnodiging van Museum Gouda kozen de Goudse kunstenaars Fereshteh Salehi, John Wassenaar, Natascha van den Berg en Ruud Verkerk ieder een of meer objecten uit de uitgebreide collectie van Museum Gouda als basis voor een schilderij. Hun tentoonstelling vindt plaats van 4 juli tot en met 22 oktober. De vier kunstenaars schilderen een stilleven of landschap waarin deze objecten als het ware ‘figureren’, voorwerpen die ook in de expositie aanwezig zullen zijn. Bovendien exposeren zij ieder eigen werk dat voor een groot deel

speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt is. Fereshteh Salehi heeft het schilderij ‘De gevallen engel’ van Odilon Redon (1840-1916) als uitgangspunt genomen. John Wassenaar heeft speelgoed uit de collectie uitgekozen voor een van zijnstillevens. Natascha van den Berg liet zich inspireren door objecten uit de 18e eeuwse apotheek en enkele stuks grof gebruiksaardewerk. En Ruud Verkerk nam een siervaas van rond 1918 van de Plateelbakkerij Ivora/ Gouda als referentie, waarop een prachtige paradijsvogel staat afgebeeld.

info@degouda.nl

Goudse

Groene Hart Ziekenhuis 5e verdieping (route 66) Bleulandweg 10 2803 HH Gouda

Figuratieve schilderkunst in Museum Gouda

Ouderen mogen wens indienen Ouderen kunnen weer een wens indienen, die dan op vrijdag 6 oktober, op Nationale Ouderendag, wordt vervuld. Wensen kunnen tot 12 augustus worden ingestuurd. Barbara van Selst, voorzitter comité Gouda: “De Nationale Ouderendag zorgt ervoor dat zoveel mogelijk individuele wensen van ouderen worden vervuld. Is dat nodig dan? Het antwoord is ja. Er zijn veel ouderen die graag iets willen ondernemen, maar daar, thuiswonend of in een

zorginstelling niet toe in staat zijn of om welke reden dan ook niet toe komen.” Het gaat om kleine wensen, zoals iemand bezoeken, een rondje rijden, een kop koffie drinken. De wensen kunnen worden ingediend via de wenskaarten die overal komen te liggen, maar ook via www.nationaleouderendag.nl, of ouderen kunnen een mail sturen naar gouda@nationaleouderendag.nl of bellen met 0182-820 392.

Slotfeest met als thema ‘Outdoor’ So What heeft op zaterdag 8 juli haar laatste feest voor de zomerstop. Dit betekent een feest met het thema ‘Outdoor’. Een kaartje kost vijf euro en de deuren gaan open om 22.30 uur. Het feest is voor jongeren van achttien jaar en ouder. Op 8 juli wordt So What omgetoverd in een basiskamp, het wordt een reusachtig tuinfeest. Teenslippers, bergschoenen, bikini en klimpullen zijn deze avond welkom. Het is de bedoeling dat iedereen zich kleedt zoals hij of zij zich altijd kleedt bij warm zonnig weer. So What is tijdens het seizoen drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale dj-avond op het programma. Zaterdag

is de clubavond. Je kunt in de achterbar gezellig aan de bar of aan een tafeltje bijpraten, maar ook dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-dj’s. Op zondag wordt het weekeinde met een driegangenmaaltijd afgesloten. Dit wordt door vrijwilligers bereid

VRIJWILLIGER WORDEN? WIL JIJ GRAAG FILMEN, PRESENTEREN, MONTEREN, PROGRAMMA’S MAKEN OF AAN DE SLAG ALS REPORTER? STUUR DAN EEN MAIL NAAR: INFO@GOUDATV.NL


NARROWCASTING Een nieuwe manier van contact leggen met uw klanten Narrowcasting is het tonen van uw boodschap op schermen in een gebouw, op straat en langs de snelweg. Vanaf nu is narrowcasting ook in Gouda mogelijk! We bieden nu drie verschillende mogelijkheden voor heel aantrekkelijke tarieven.

Uw boodschap langs de A20 voor de afslag Gouda De locatie is gelegen aan de A20 ter hoogte van knooppunt Gouwe in de lange bocht die de A20 en de A12 met elkaar verbindt. De A20 vormt de belangrijkste verbindingsweg tussen Rotterdam en Utrecht. Het unieke silhouet van deze reclamemast zorgt ervoor dat deze al van grote afstand direct in het oog springt. Deze reclamemast heeft een locatiebereik van 1.450.000 passanten per twee weken.

Dit bord is een absolute landmark in de regio


Gouda.agenda 39

Popkoor in het Garenspinnerij Theater Jeugdkoor ‘Out of the Blue’ treedt woensdagavond 5 juli op in het Garenspinnerij Theater. Deze groep bestaat uit 25 meiden tussen de twaalf en 21 jaar en zingt sinds 2011 op hoog niveau onder leiding van zangdocent Marlou Vriens. Hun repertoire bestaat uit popmuziek, van klassiekers tot splinternieuwe nummers. Belangstellenden kunnen kiezen uit twee voorstellingen: die van 19.30 uur of het optreden van 21.00 uur. Er kunnen nog meiden bij. Wie belangstelling heeft om mee te zingen in dit koor kan

CONTACT Weekblad deGouda Karnemelksloot 31, 2806 BA Gouda T (0182) 322 456 E info@degouda.nl Redactie Marja Baars (eindredactie) Susan Markus Lotte van Dijk Robbert Duijnstee E redactie@degouda.nl

komen luisteren en kennismaken. De toegang: vijf euro. Kaarten zijn

te reserveren via info@cultuurhuisgarenspinnerij.nl.

Mallemolen en de Haastrechtse molen. Elke molen heeft een eigen geschiedenis en allemaal zijn ze nog steeds op een bepaalde manier in gebruik. In elke molen is ruimte voor een muzikaal intermezzo. Er is cabaret van het duo Spruijt en Opperman. Carlie Spruijt (23) en Eva Opperman (23) traden eerder op als Zij en Ik. Er is muziek van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij

Senèn Arias Saskia de Jongste Fotografie

De Goudse molens als podium Tijdens de eerste editie van het evenement Muziek in de Molens dat zaterdagmiddag 8 juli plaatsvindt, kunnen bezoekers genieten van muzikale acts op een bijzondere locatie: de vier molens van Gouda. Op elke locatie krijgen de bezoekers ook het bijzondere verhaal achter de molen te horen. Het evenement begint om 12.30 uur en tickets kosten tien euro. De muzikale en informatieve rondgang gaat langs de molens De Roode Leeuw, ’t Slot, De

Vormgeving

Leontien Adriaanse

3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 stuks in 24 uur. Verder zijn er muzikale optredens van het Walter Bertram Trio en van Annemarie Brijder. Zij zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar chansons - in Nederlands en Frans - doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Kijk voor meer informatie op www.muziekindemolens.nl.

Directie Garro Wiersema ADVERTEREN Weekblad deGouda Judith Kokshoorn: T (0182) 322 454 Ellen Konijnenberg: T (0182) 322 453 VERSPREIDING Huis-aan-huis op zondag, maandag of dinsdag, met de folders van grootwinkelbedrijven, in Gouda, Haastrecht, Reeuwijk, Waddinxveen en Stolwijk.

Cursus ‘Auto te Water’ in Groenhovenbad Stichting Auto te Water komt op zaterdag 8 juli naar het Groenhovenbad om daar de anderhalf uur durende cursus ‘Auto te water’ te geven. Wat moet je doen als je met je auto te water raakt? Dat is een belangrijke kwestie, want jaarlijks raken gemiddeld 800 auto’s te water (bron: RTL Nieuws). Veel mensen raken in paniek omdat ze niet weten hoe ze moeten handelen. Om mensen te leren snel en veilig te ontsnappen uit een auto in het water, verzorgt stichting Auto te Water cursussen. De lessen worden gegeven in drie tijdsblokken: 11.30 tot 13.00 uur; 14.00 tot 15.30 uur en 15.30 tot 17.00 uur. Iedereen vanaf twaalf

BEZORGKLACHTEN T (088) 868 2000 (Spotta) E info@degouda.nl Weekblad deGouda is een zusje van een radiozender en een tv-kanaal. De content wordt gemaakt door de redactie en is deels samengesteld in samenwerking met betalende partners. Als dat laatste het geval is vind je daarover meer informatie onder het symbool

bij de artikelen.

DRUKKERIJ Janssen/Pers Rotatiedruk, Gennep

jaar kan meedoen (voor twaalftot zestienjarigen is een A- en B-diploma verplicht, voor zestienplussers alleen een A-diploma. De cursus kost 45 euro. Na afloop

ontvangt men een certificaat. Aanmelden kan bij de receptie van het Groenhovenbad. Kijk voor meer informatie op www.sportpuntgouda.nl.

@deGouda Weekblad deGouda


TA .N L VI AV ES

Bekijk ons aanbod Wij makelen zoals makelen bedoeld is

Wijnruitgaarde 17, Gouda Vraagprijs € 519.000,- k.k.

Mosstraat 2, Gouda Vraagprijs € 159.900,- k.k.

Marathonlaan 61, Gouda Vraagprijs € 107.500,- k.k.

Bodegraafsestraatweg 43, Gouda Vraagprijs € 250.000,- k.k.

Platteweg Reeuwijk, 2 bouwkavels Koopsom € 595.000,- v.o.n. per kavel

OPEN HUIS

zaterdag 1 juli 2017 van 11.00 - 15.00 uur

Parkstraat 25, Gouda Vraagprijs € 220.000,- k.k.

Landmeterslag 58, Gouda Vraagprijs € 250.000,- k.k.

Oosteinde 11 55, Moordrecht Vraagprijs € 189.000,- k.k.

Oosteinde 11 53, Moordrecht Vraagprijs € 100.000,- k.k.

Oosteinde 11 115, Moordrecht Vraagprijs € 159.000,- k.k.

Oosteinde 11 137, Moordrecht Vraagprijs € 169.000,- k.k.

Ga naar viavesta.nl of bel 0182 51 12 83

Profile for degouda

Weekblad degouda, 1 juli 2017  

Weekblad degouda, 1 juli 2017

Weekblad degouda, 1 juli 2017  

Weekblad degouda, 1 juli 2017

Profile for degouda
Advertisement