__MAIN_TEXT__

Page 1

Weekblad nr. 28 • degouda.nl

PASFOTO’S 3 wettelijke norm + 3 ‘leuke’

Studenten korting met CJP pas Open vanaf 08.30 uur

Lange Groenendaal

33

...EVEN NAAR PRIMERA

Basis wasprogramma

Alle kleding reinigen slechts per stuk*

Voorwassen, wassen, velgen, stofzuigen, drogen

*m.u.v. leer, suede, gala en bruidskleding

Primera Herman Kok Markt 68a, 2801 JM Gouda, T. 0182-528470

3. korting

50

8.50

5.

00

Geldig t/m 16-7-2017, op vertoon van deze bon.

Hanzeweg 3 (naast de Sligro), Gouda


ZOMERTIPS Leuke specials & events bij Cinema Gouda!

LADIES NIGHT

50+ BIOS - ZOMERPROGRAMMA

Een feestelijk avondje uit met vriendinnen!

De meest bijzondere films voor € 7,50 met koffie & lekkers

Do 27 juli & di 15 aug 15:00 uur Ma 31 juli & wo 9 aug 19:00 uur

Ma 21 & wo 23 aug 19:00 uur Di 29 & do 31 aug 15:00 uur

Kijk voor het gehele 50+ filmaanbod én voor alle andere specials & events op:

Inclusief een welkomstdrankje, leuke stands, kans op prijzen én een goodiebag!

www.cinemagouda.nl

Wo 26 juli 20:00 uur

MUZIEK

Laat je verbazen door spectaculaire concerten en muziekfilms; alsof je er live bij bent!

DAVID GILMOUR - LIVE AT POMPEII

BLACK SABBATH - THE END OF THE END

Slechts een kleine menigte kon dit spektakel in Pompeii zien, maar nu kun jij dit waanzinnige concert ook beleven op ons witte doek!

Na bijna 50 jaar was het dan echt zover: Black Sabbath stopt en gaf het laatste concert in hun thuisstad Birmingham.

Wo 13 & vr 15 sept 20:00 uur, zo 17 sept 15:00 uur

Do 28 sept 20:00 uur

Burgemeester Jamessingel 25, naast NS station Gouda, Tel. 0182-527773


in deGouda deze week

Deze week:

Mijn Tuin

8 t/m 14 juli 2017

Te koop / te huur

Garage boxen koop v.a. 13.500,huur v.a. 110,- / mnd

Wijn bottelen in de Peperstraat

Kijk op

WWW.DESTELLING.info De prijs maakt het verschil

Wijn die sinds 1818 met de hand wordt gebotteld • Pagina 22

viavesta.nl Ook interessant om te lezen pagina 15

pagina 8

pagina 34

caravans & vouwwagens Bemiddeling, in - en verkoop Onderhoud & reparatie, Stalling

Ook voor leveren/monteren van: Movers, zonnepanelen, luifels, airco’s, fietsendragers, dakluiken, bagageluiken, banden, gasflessen, enz.

Column

(Op afspraak ‘s avonds halen en brengen mogelijk)

www.verkadecaravans.nl

Beatrijs Lubbers

Geopend: Ma. t/m vr. 08.00-17.00 uur.

Zomerschool voor Goudjes Onlangs was ik op bezoek bij mijn achterachterachternicht Marie-Cécile Moerdijk, 88 jaar, wonend in een bejaardenhuis voor kunstenaars. Wat een belevenis. Ik geloof niet dat ik ooit zo’n stralend Goudje heb gezien en gehoord. Mijn zorg over het ouder worden was op slag verdwenen. Als het op deze manier mogelijk is! Wat een verschil met de senioren, die een nieuwe dagbesteding hebben gevonden in klagen en zeuren. De arme stakkers. Oudere dames lijken gemiddeld actiever in het leven te blijven. Kijk eens naar het programma van de zomerschool van de Senioren Vereniging Midden-Holland (SVMH). Zes dames hebben weer een geweldig

programma in elkaar gesleuteld. Van 17 juli tot en met 28 juli. Op elke (werk)dag is er iets leuks te doen. Meestal ’s ochtends. Heerlijk voor al die Goudse Goudjes die in deze periode wat extra ruimte hebben omdat ze minder op hoeven te passen op de kleinkinderen. Voor het geld hoef je het ook niet te laten, slechts vijf euro per keer en als dat een probleem is, kom je maar even praten. Het programma begint met een lezing over levenskunst door Mirjam van Esschoten. Een tikje jaloers zie ik dat zij nog niet eens veertig is. Hoe kan zo’n jong iemand daar nu al zinnig over praten? Wij Goudjes zijn daar al veel langer mee bezig. Maar

we kunnen haar misschien nog wel wat lessen bijbrengen. Als je niet van borduren houdt, vind je het misschien wel leuk om een bloemenbol van papier te maken met Loes Vork. Bewegen staat met jeu de boules, fietsen en wandelen in en buiten de stad op het program. Ook vogels kijken en herkennen, bijvoorbeeld aan hun gezang of ga zelf zingen. En als je daar allemaal geen zin in hebt kun je op de laatste dag lekker komen lunchen en zeggen wat er volgend jaar in het program moet komen. Misschien samen een klaagmuurtje maken om daarna nooit meer te zeuren?

Zat. 08.00-16.00 uur. Schoonouwenseweg 16, 2821 NX Stolwijk, T: 0182 - 341726

22 juli geen Weekblad deGouda Ook wij gaan een weekje op zomervakantie


Gouda.terugblik 4

De raadszaal in het Huis van de Stad zat donderdag 29 juni vol Gouwenaars die met elkaar in gesprek gingen over duurzaamheid. Marjan Minnesma van Urgenda legde vooraf uit wat de gevolgen zijn als ons klimaat ‘maar’ anderhalf of twee graden warmer wordt door alle CO2 die we uitstoten. Maar zij was ook positief: we kunnen er echt wat aan doen. De avond werd georganiseerd door de Raad van Kerken samen met het Humanistisch Verbond.

Wijkgemeente de Oostpoort kijkt terug op een mooie zomerfair op zaterdag 24 juni. Activiteiten als een kunstveiling, bingo en kraamverkoop zorgden voor gezellige momenten. Het evenement leverde bovendien ruim 6.000 euro op. Dit bedrag wordt door een gemeente in Oeganda gebruikt voor projecten in de regio.

Het benefietconcert dat zaterdag 1 juli werd gehouden ten behoeve van het Verzetsmuseum Zuid-Holland had dit jaar als thema Vluchten. Stadsdichter Hanneke Leroux ging in op het thema, verder gaf de fanfare Bereden Wapens een concert, samen met soliste Anja van Engeland.

Het Junioren Team van Rugbyclub Gouda (RFC Gouda) is landskampioen geworden in de landelijke Plate Competition. Het team won daar met 41-5 van de tegenstander AAC (Amsterdam). Woensdag 28 juni werden de kampioenen gehuldigd door sportwethouder Jan-Willem van Gelder.

De jarige supermarkt Plus van Ee bestaat 25 jaar en bood haar klanten de gelegenheid op zondag 2 juli een helikoptervlucht boven Gouda te maken. Klanten konden meedoen met een spaaractie en tegen betaling van dertig euro een rondvlucht van zes minuten maken boven hun stad. De belangstelling voor de rondvlucht was groot.

De leerlingen van zangschool Shar-a-song gaven vrijdag 30 juni een optreden in wijkcentrum De Buurtstee. Na veel oefenen was het tijd om het publiek te laten horen waar ze samen met hun zangjuf Sharon Verhagen-Rikken voor hadden geoefend. Alle dertien leerlingen lieten zich van hun beste kant zien en zongen - individueel of als groep - enkele bekende popnummers.


Leerlingen van het GSG Leo Vroman College, 149 in totaal, hebben maandag 26 en dinsdag 27 juni op diverse plekken vrijwilligerswerk gedaan. De leerlingen hebben onder meer pannenkoeken gebakken bij Palet Welzijn, een terras bestraat voor een Syrisch gezin, klussen in de wijk Plaswijck gedaan en jeu de boule gespeeld met bewoners van de Savelberg. Het initiatief van deze actie ligt bij het GSG Leo Vroman College en Netwerk Samen voor Goud.

Hoogheemraad Marco Kastelein opende donderdag 29 juni aan de Lange Tiendeweg 21 een tijdelijk informatiecentrum over de werkzaamheden aan de IJsseldijk. Ook is er een fototentoonstelling van Iris Loonen, met als thema ‘De Goudse Waterkant’. Het tijdelijke informatiecentrum is tijdens de duur van de werkzaamheden geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 13.00 tot 17.00 uur.

22 juli geen Weekblad deGouda Ook wij gaan een weekje op zomervakantie

Het Louis Swing Orchestra trad zondagmiddag 2 juli op in het Houtmansplantsoen. Bezoekers konden genieten van een repertoire uit de jaren twintig tot en met vijftig.

De Markt in Gouda was in het weekend van 1 juli weer omgetoverd in een strand. Het hele weekend stond in het teken van Gouda Beach Experience, met beachvolleybal wedstrijden, maar ook met activiteiten als Yoga on the Beach en een Nordic walking Stadstour.

Christiaan Ingelse werd zaterdag benoemd tot stadsorganist van Gouda. Ter gelegenheid van zijn benoeming gaf Ingelse een concert op alle vier de Sint-Janorgels: Het Klop-kistorgel, Leeflang-koororgel, Mitterreither-kabinetorgel en het Moreau-orgel.

Woon je in Waddinxveen en schrijf je graag? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste verslaggever die als vrijwilliger onze redactie kan aanvullen en nieuwsberichten en achtergrondverhalen uit Waddinxveen wil schrijven. Aanmelden kan via redactie@degouda.nl


Kersen eten in Hekendorp! Kom naar onze boomgaard aan de Hekendorpse Buurt (tegenover nr. 75) tussen Oudewater en Hekendorp, gelegen langs vele mooie fiets- en wandelroutes. U kunt bij ons: • afhankelijk van de periode, enkele van de 21 verschillende soorten kersen proeven; • diverse sappen en jams van eigen fruit kopen; • genieten van heerlijk boeren kersenijs; • gezellig zitten op de dijk onder het genot van heerlijke kersen; • een wedstrijdje kersenpit-verspugen houden;

• een maretak bewonderen in een appelboom op de dijk, die in Nederland vrij zeldzaam is; • In overleg een rondleiding krijgen voor groepen (06-50 48 76 94); groenehartfruit@gmail.com; • Vanaf eind juni t/m begin augustus, 7 dagen per week terecht in de boomgaard; • Ook bereikbaar via Hollandse IJssel (aanlegplaats).

www.groenehartfruit-smorenburg.nl AriĂŤn en Annet Smorenburg

Vergoeding via uw zorgverzekeraar! TPP Gildenburg is gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen en repareren van kunstgebitten.

Wij hanteren geen wachtlijst en binnen 1 week uw nieuw kunstgebit klaar? Vraag naar de mogelijkheden. Ook helpen wij u graag met uw bestaande prothese indien: !

 !   !   !      Maak een afspraak voor vrijblijvend advies, blijf er niet mee lopen.

Tot ziens in de boomga

ard

Wij staan ook iedere zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur op de streekmarkt in Woerden (op het Kerkplein).

Gratis parkeren, wij zijn gevestigd aan de kant van de Jumbo

Drankenservice Gouda Willem en Marialaan 22 Gouda T 0182-580499

Oosthaven 72 - Gouda - telefoon: 0182 515430 www.restaurantdemallemolen.nl

MalleMolenMenu 10-daagse

12,49

16,99

11,99

14,99

100 cl

15,99

100 cl

12,99

100 cl

100 cl

70 cl

70 cl

HOPPE

PASSOĂƒ The Passion Drink

MET PINEAPPLE CUP

BOLS Jonge Graanjenever

16,99 70 cl

MALIBU Coconut of Pineapple

1 bon per tafel van max. 6 pers.

Vieux

13,99

8,99

100 cl

75 cl

BIJ TOPSLIJTER

2e FLES

PRIJS

CLAN MACGREGOR

MOULIN DE MEYRAN

Blended Scotch Whisky

CuvĂŠe Grande Terre

Country Lane Stellenbosch - Zuid Afrika Chardonnay-Viognier Shiraz-Cabernet Sauvignon 75 cl Normaal per fles 7,49 wk 07-08

wk 27-28-29 Geniet, maar drink met mate Geen 18? Geen alcohol

Geniet, maar drink met mate Geen 18? Geen alcohol

Glengarry

25.99 70 cl

HALVE

TANQUERAY London Dry Gin

HAYMAN’S OPAL BIANCA Liquore alla Old Tom Sambuca Gin

Highland Single Malt Scotch Whisky

EXCLUSIEF

Bij inlevering van deze advertentie in de periode van 5 juli tot en met 16 juli dit menu voor

â‚Ź 25,00 p/p

Voor een goed advies en persoonlijke service bent u bij Ăşw topSlijter Drankenservice Gouda aan het juiste adres!

www.drankenservicegouda.uwtopslijter.nl

CĂ´tes du RhĂ´ne 2e fles voor 4.50

EXCLUSIEF BIJ TOPSLIJTER

EXCLUSIEF

49

5.

BIJ TOPSLIJTER

Zeten/ofdrukfouten drukfouten voorbehouden voorbehouden Zeten/of Aanbiedingen geldig van 15-02-2016 t/m 28-02-2016 Aanbiedingen geldig van 03-07-2017 t/m 23-07-2017


Gouda.politiek 7

Wat moet er vooral gebeuren in Gouda? Die vraag leggen we, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, voor aan de Goudse politieke partijen. Deze week is het woord aan PvdA Gouda.

Help je mee onze stad te verbeteren? Michiel Sikkes PvdA

Afgelopen week was de laatste gemeenteraadsvergadering van dit politiek jaar. De gemeenteraadsverkiezingen 2018 staan voor de deur en elke (lokale) politieke partij zal zichzelf de komende maanden vast van zijn beste kant laten zien. Ook de leden van de PvdA Gouda zijn druk bezig met discussies en bijeenkomsten om het nieuwe lokale verkiezingsprogramma vorm te geven. Maar niet alleen onze leden hebben iets te zeggen in ons verkiezingsprogramma. Het is des te belangrijker dat we als partij iedereen in de stad betrekken. In visie, idee en in uiteindelijke tekst.

Alvast ter inspiratie, een greep uit de tekst die fractievoorzitter Marion Suijker afgelopen week uitsprak in de laatste vergadering van de gemeenteraad: “We zijn blij en vinden het heel goed dat Gouda eindelijk een keer roze kleurt volgend jaar. Voor een actie als deze zijn wij altijd te porren. Discriminatie neemt toe en tolerantie neemt af. Kortom, het is meer dan nodig om hier met elkaar voor te gaan staan. Niet alleen op 23 juni volgend jaar, maar elke dag weer moeten we werken aan een verdraagzaam Gouda, een verbonden Gouda. Bijvoorbeeld de continuïteit van

het Verzetsmuseum Zuid-Holland is voor ons dan ook erg belangrijk. Maar daarom vinden we het ook belangrijk dat in wijken en buurten de verbinding wordt gelegd. De sociale wijkteams doen hier veel aan. Maar naast de professionele sociale wijkteams spelen ook de wijkteams zoals wij ze al langer kennen in Gouda veelal een verbindende rol in de wijk. Niet alleen op het gebied van sociale cohesie, ook op het gebied van veiligheid, zoals bij Buurt Bestuurt. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Deze processen van elkaar ontmoeten, elkaar kennen willen we graag stimuleren. Dat gaat niet altijd vanzelf. Wijkteams spelen hierin een belangrijke rol.” Wat wil jij aan ons meegeven bij het schrijven van het verkiezingsprogramma? Laat het ons weten!

#raad0182 Praat mee via twitter!

TE BELA EN

GB G

N GE N

GEM E

Het politiek reces van de komende weken is de ideale tijd om jou, je buren, je collega’s, je corporatie, je belangenvereniging, je stichting, je zorginstelling en je bedrijf te vragen hoe het nu precies zit in Gouda en wat er mis gaat, wat er moet veranderen en wat er moet verbeteren. Hopelijk komen we je de komende weken ergens tegen.

Ik wil je hierbij alvast oproepen om ideeën, wensen en problemen bij ons aan te kaarten, van welke politieke richting je ook komt. Dat kan via e-mail naar mij op michiel.sikkes@gouda.nl of via het WhatsApp nummer van de PvdA Gouda op 06-51 63 18 22. Laten we er iets moois van gaan maken. Jouw ideeën zijn belangrijk.

G OUD A

VRIJWILLIGER WORDEN? WIL JIJ GRAAG FILMEN, PRESENTEREN, MONTEREN, PROGRAMMA’S MAKEN OF AAN DE SLAG ALS REPORTER? STUUR DAN EEN MAIL NAAR: INFO@GOUDATV.NL

i

Omdat een uitvaart maatwerk is.

Brouwer de Koning u i t v a a rt z o r g 24 uur per dag bereikbaar

(0182) 50 12 30 brouwerdekoning.nl


Brokken & Zo. Seizoen 1. Aflevering 4.

Samen met Brokken & Zo belicht Weekblad deGouda steeds een interessante afdeling van deze dierenspeciaalzaak. Deze keer maken we kennis met de kinderfeestjes, het knaagdierenhotel en de dierenkliniek.

KN UF FE LE N BI J BR OKKE N & ZO XX L

K

3, zo noemt Sandra van Brokken & Zo zichzelf. Sandra zet zich namelijk in voor de knaagdieren, kinderfeestjes en de kassa. Als je je kind kwijt bent, kun je het meestal terugvinden bij Sandra. De kinderen mogen bij Babs en Bikkel in de boerderij en mogen hen dan aaien.

Babs en Bikkel zijn de Franse hangoren die wonen bij Brokken & Zo XXL. De twee

zijn vaak van de partij bij de kinderfeestjes. De kinderen kunnen de konijnen lekker borstelen of met hen spelen. Dat gebeurt in de feestruimte. Daarna neemt Sandra de kinderen mee naar de cavia’s en kippen. “Ik laat hen allemaal op de grond zitten en ieder kindje krijgt een cavia op schoot. Heerlijk knuffelen”, vertelt Sandra. Er zijn ook reptielenfeestjes. De kinderen zitten dan naast de Land Rover en mogen de slang, baardagame of slakken even vast houden.

De kinderfeestjes beginnen met het uitpakken van de cadeautjes via een quiz over dieren. “De kinderen komen vaak net uit school, dus voordat we gaan spelen, knutselen en knuffelen moet er eerst gegeten en gedronken worden. Pannenkoeken! Later maken wij met z’n allen nog een leuke muis als traktatie”, aldus Sandra.


Evenals Brokken & Zo XXL is de dierenartsenpraktijk ook zeven dagen in de week geopend. Bij de dierenarts kun je eenvoudig online een afspraak maken via www.dierenartsgouda.nl/ afspraakmaken Een kinderfeestje bij Brokken & Zo XXL duurt ongeveer tweeënhalf uur en kost vijftien euro per kind. Minimaal aantal kinderen is zes.

“We komen altijd even knuffelen. Maar de baardagame en vissen zijn wel veel stoerder dan de konijnen.”

Logeert jouw konijn bij Brokken & Zo XXL dan staat er al een hokje klaar. Graag wel even doorgeven dat hij of zij komt.

Op de facebookpagina van Brokken & Zo staan alle activiteiten vermeld. De winkels zijn elke dag van de week geopend.

S C A N D E CO D E EN ONTDEK B R O KK E N & Z O XXL Vakantieopvang

Brokken & Zo heeft een knaagdierenhotel. Hier kun je je konijn, rat, hamster, cavia en zelfs je gerbil brengen wanneer je op vakantie gaat. Sandra zorgt samen met haar collega’s dat de dieren dan een prima verblijf hebben. “Soms komen er dieren met een hele handleiding”, vertelt Sandra. “Sommige dieren mogen niet worden opgetild of bepaald voer niet hebben. Daar houden we dan rekening mee.” Aan elk dierenverblijf hangt een label

waarop staat wat van belang is. Een hamster kun je hier voor 2,50 euro per dag laten logeren, voor een konijn is dit 3,75 euro. Dierenarts

In de winkel van Brokken & Zo vind je ook een dierenartsenpraktijk. Het Dier Medisch Centrum Gouda heeft naast de hoofdvestiging aan de Vuurdoornlaan, een tweede vestiging in dierenspeciaalzaak Brokken & Zo XXL. Hier zit Deborah. Samen met haar collega’s

is zij er voor de gezondheid van elk huisdier. Je kan er met alles terecht. Voor vaccinaties, bloedafname en kleine operaties. Er is een spreekkamer en zelfs een kleine operatiekamer aanwezig. Je moet natuurlijk wel een afspraak maken. Ook kun je er de standaard producten vinden die je bij iedere dierenarts vindt, zoals dieetvoedingen en middelen tegen wormen en vlooien.


voor betaalbare kwaliteit! NU IN ONZE SHOWROOM: BANK MODEL ‘GIANNI’ Moderne lifestyle bank van hoogwaardige kwaliteit en helemaal naar uw wensen samen te stellen. Kom langs in onze showroom om het zitcomfort van deze bank zelf te ervaren!

SET VAN 3 TAFELTJES van € 369,- voor € 325,-

EETKAMERSTOELEN MODEL ‘RICO’

nu voor maar € 95,per stuk

RELAX FAUTEUIL MODEL ‘TWICE’

In leder ‘Runner’ bekleding 3-motorig

MODERNE FAUTEUIL MODEL ‘TIANA’ leverbaar in alle kleuren leder ‘Toledo’ van € 1.195,-

nu vanaf € 1.895,-

voor € 595,-

AUPING

BOXSPRING ‘CRIADE’ incl. luxe topper ‘Prestige Deluxe’ in de uitverkoop van € 5.964,-

voor € 3.495,WANDMEUBEL ‘SWIFT WAVE’

Zoals afgebeeld

nu € 2.990,-

BANK MODEL ‘WEXFORD’ 2,5-zits

vanaf € 1.095,-

ALTIJD 10 - 30% KORTING OP ONZE GEHELE COLLECTIE! Profiteer van ons “alles onder één dak” principe! Bij ons vindt u een eigen stoffeerderij, meubelmakerij, Deco Shop en deskundige woonadviseurs. Kom langs in onze showroom van 6000 m². LIKE US OP

/VOORBROODMEUBELEN EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONS LAATSTE NIEUWS!

GRATIS PARKEREN

Dorpsstraat 119 T (0180) 63 11 11 E info@voorbrood.nl 2761 AN Zevenhuizen F (0180) 63 30 24 www.voorbrood.nl Geopend van 9.00 - 18.00 uur. Vrijdag tot 21.00 uur. Zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.


MIJN TUIN. SEIZOEN 2. AFLEVERING 3

Gouda heeft pareltjes van tuinen. Zorgvuldig aangelegd en bijgehouden door de eigenaren. Vaak liggen die tuinen verborgen achter de huizen. Maar ze zijn te mooi om verscholen te laten liggen. In deze rubriek geven we tuinliefhebbers daarom de kans hun trots te laten zien aan de lezers.

Oproep: Bent u ook trots op uw tuin? Laat het ons weten: info@degouda.nl

Waar is de tuin te vinden?

Deze tuin is te vinden achter een woning aan de Mondlanestraat in Goverwelle. Van wie is de tuin?

Van John en Yvon de la Fuente. Hoe kwam de tuin tot stand?

“We hebben eerst wat rondgekeken en toen besloten om er een tuin met twee niveaus en terrassen van te maken.” Wat maakt tuinieren voor u zo fijn?

“Het bezig zijn met planten en ook met onkruid, vind ik fijn. En natuurlijk is het fijn om te kijken naar een mooi resultaat.” Wat maakt deze tuin bijzonder?

“Het uitzicht dat we hebben vanuit onze tuin aan het water is bijzonder. We kijken op het steeds wisselende Steinse Groen, met zijn prachtige bloemen en grassen en met allerlei vogels en springende hazen. Er is hier altijd wat te zien.” Foto’s Peter Riphagen


Auping SummerSale

maak je slaapkamer Summerproof

15%

voordeel op het Auping assortiment*

*Kijk voor extra informatie over de actie of voor slaaptips op auping.nl

Nieuwbouw bedrijfsunits te koop op Gouwe Park va. 78 m2 (bg) uit te breiden met verdiepingsvloer. Vrije hoogte van 7,5 m! Va. € 149.900,- v.o.n.

info@abram.nl www.abram.nl 0182-692000 Keerkring 63, 2801 DG Gouda


Gouda.wonen 13

Dupree Makelaars opent vestiging in Waddinxveen Dupree Makelaars opende een derde vestiging in Waddinxveen. Met deze derde locatie erbij, is het volgens Dupree Makelaars nog beter mogelijk om het hele Groene Hart te bedienen.

1 juli:

Molenwerf

vinden? Waar is deze voordeur te op zijn eigen manier. er ond bijz is r Elke voordeur nieuwe rubriek? Mail naa e Jouw voordeur ook in dez gs. lan je bij t kom af e fotogra info@degouda.nl en onz is? a deze voordeur te vinden Wil je weten waar in Goud l a.n Ga dan naar www.degoud

DEGOUDA VOORTAAN IN HET WEEKEND EN MAANDAG!

& uitbreiding naar Waddinxveen en Stolwijk

Karnemelksloot 31, Gouda T. 0182 - 322 456 E. info@degouda.nl www.degouda.nl

“Waddinxveen is strategisch gekozen”, vertelt Jeroen van Laar. “We zien veel verhuisbewegingen binnen de kern van het Groene Hart en met de vestigingen Waddinxveen, Gouda en Reeuwijk bereiken we een heel groot deel van de woningkopers maar zijn we ook in staat makkelijker en sneller een geschikte woning te vinden voor een aankoop opdrachtgever.” “Dupree Makelaars is een allround kantoor voor verkoop, aankoop, verhuur en taxaties”, vertelt Geert Dupree. “We zijn het met z’n drieën volledig gecertificeerd en beëdigd, maar de makelaars kunnen niet zonder het complete team”, benadrukt

Wouter Poelman. “We zijn een platte organisatie en iedereen die hier actief is, werkt volgens hetzelfde principe: aandacht voor de klant. Onze klanten worden van A tot en met Z ondersteund, met altijd goede nazorg.” “Vriendelijkheid is net zo belangrijk als deskundigheid”, vertelt Jeroen als hem wordt gevraagd wat Dupree Makelaars nu typeert. “Daarom zijn we heel bewust een laagdrempelig kantoor waar iedereen welkom is.”

www.dupreemakelaars.nl


14

PERSONEEL

Ons dynamische familiebedrijf is een vertrouwde groothandel voor bouw, onderhoud en industrie in o.a. gereedschappen, bevestigingen, bouwen meubelbeslag, toegangscontrole, bedrijfskleding en pbm’s. Tevens verhuur, reparatie en keuringen van gereedschappen, klim- en bouwmaterieel.

Wij zijn voor onze kaasspeciaalzaak in Gouda-Winkelcentrum Bloemendaal op zoek naar een:

Junior logistiek medewerker (m/v) fulltime

VERKOOPMEDEWERKER M/V

Voor ons magazijn in Gouda zoeken we een jonge vlotte aanpakker. Samen met je collega's zorg je voor een soepele uitvoering van alle voorkomende logistieke taken, zoals: lossen, uitpakken, opruimen, orders picken, inpakken, laden, bezorgen.

Voor 2 dagen per week inclusief de zaterdag

Wij vragen: rHPFEFCFIFFSTJOHWBOEF/FEFSMBOETFUBBMJOXPPSEFOHFTDISJGU rIBOEFOVJUEFNPVXFONFOUBMJUFJU rĂĄFYJCFMFFOLMBOUHFSJDIUFJOTUFMMJOHNBBSXFMTFDVVS rQSFUUJHFPNHBOHNFULMBOUFOFODPMMFHBhT

Ben je enthousiast, klantvriendelijk, exibel inzetbaar en werk je graag in teamverband?

Wij bieden: rFFOQSFUUJHFFOJOGPSNFMFXFSLTGFFS rLMBOUHFSJDIUFOCFUSPLLFOGBNJMJFCFESJKG rLBOTPQEPPSHSPFJFO

Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar kaasspecialistgouda@gmail.com

,PNKFOFUWBOTDIPPM (FFOQSPCMFFN8JKMFJEFOKFJOUFSOPQ #FOKFHFĂ?OUFSFTTFFSEJOEF[FWBDBUVSF 7VMEBOOVPOTTPMMJDJUBUJFGPSNVMJFSJO 7FSHFFUKFNPUJWBUJFCSJFGFO$7OJFU Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Uw sollicitatie kunt u richten aan: 8JKOHP)PMMBOECv. T.a.v. afd. personeelszaken Postbus 551 "/(PVEB

Voor informatie: T (0182) 54 18 95 F (0182) 54 18 99 E personeel@wijngo.nl www.wijngo.nl

De Kaasspecialist Steven van Dam Lekkenburg 31 t2804 XB Gouda

Bij Wout van Galen Keukens

...voor de toekomst !

AL 35 JAAR UW VERTROUWDE ADRES!

Siemens Home Connect Altijd in verbinding met uw huishouden. Connectiviteit

krijgt

een

steeds

belangrijkere rol in ons dagelijks

8761,-

leven. Vrijwel iedereen is het erover eens dat het op afstand bedienen

T: ÉÉN AANSPREEKPUN D, AN H N ÉÉ IN S LE AL

ALL-IN

8998,-

van (keuken-)apparatuur de

NIEUW BIJ ONS IN DE SHOWROOM

standaard gaat worden. Kom langs voor meer info!

IS BIJ ONS ECHT ALL-IN!

plannen. om alles te regelen en maar u ziet er tegenop ouwen of renoveren, monteur... ken keu Wilt u uw keuken verb een ĂŠn lder de schi bieden. adoor, de loodgieter, de ALL-IN mogelijkheid De aannemer, de stuk is, vandaar dat wij u dit een hele planning s in ĂŠĂŠn hand. alle r maa n, rijve Wij begrijpen best dat bed chillende en met allemaal vers Geen moeilijke planning EĂŠn aanspreekpunt! n door voor u; Wij kunnen u ontzorge "$#(&##(*$&# .)+$) ) #( (*&,$&# (&'#! (&+& .#(!$$ !&+& ($# .((!'()#' &())&#'!)(# $#(&##!!%% ngen .#)+ ) #" 1 adres voor het veva zijn ook het nummer n medewerkers. Wij En dit alles door eige den. pparatuur en werkbla van keukeninbouwa

1

Raam 59

I

2801 VJ GOUDA

|

T 0182-522966

www.woutvangalen.nl


MIJN MARKTKOOPMAN. SEIZOEN 1. AFLEVERING 4.

In deze serie belicht Weekblad deGouda de marktkooplieden van de zaterdagmarkt. Met elkaar wisten de kooplieden in 2015 de titel Beste Warenmarkt binnen te slepen. Wie zijn die mensen achter de kraam? Vandaag maken we kennis met Rosita en Bert Verhoef van De Zilvermarkt.

Met slecht weer zijn sommige klanten echt bezorgd om ons ROSITA EN BERT VERHOEF

Foto’s Meijboom Fotografie

Rosita Verhoef staat al tien jaar met De Zilvermarkt op de Goudse warenmarkt, samen met haar man Bert. “Ik hoop dat mijn man en ik gezond mogen blijven en dit nog heel wat jaren kunnen doen”, zegt Rosita. Het echtpaar is al 45 jaar getrouwd. Beiden hebben zij hun vakdiploma en veel ervaring.

Rosita zit al meer dan 48 jaar in het juweliersvak. Ze heeft in het management bij een groot juweliersbedrijf gewerkt, in verschillende winkels leiding gegeven en zelf winkels gehad, maar toen werd het tijd voor iets nieuws. Weer een winkel beginnen, dat was het niet. De markt daarentegen was een mooie nieuwe uitdaging. De afwisseling en vrijheid trokken haar aan: “Om negen uur open en om zes uur dicht, dat wilde ik niet meer. De klanten die de markt bezoeken zijn heel uiteenlopend en je hebt veel verschillende collega’s.” Behalve op de Goudse zaterdagse warenmarkt, is de kraam op woensdag te vinden in Sommelsdijk, op het Zuid-Hollandse

eiland Goeree-Overflakkee. Op zondag gaan Rosita en Bert allerlei verschillende markten af. Zo staan ze de ene keer in Kijkduin op de boulevard, in Amsterdam op het Museumplein of in Amstelveen op de Rembrandtweg. Aparte sieraden

De Zilvermarkt verkoopt echte zilveren sieraden, voor een mooie betaalbare prijs. Je kunt bij de kraam terecht voor aparte sieraden, die je bij andere juweliers niet snel ziet. Naast de verkoop van aparte ringen, hangers, colliers (met diverse kleurstenen of parels) en horloges, voeren Rosita en haar man, ook reparaties in zowel zilver als goud uit. Het is ook mogelijk om batterijen van horloges te laten vervangen of sieraden op maat te laten maken. “We hebben weleens een buikkettinkje op maat gemaakt. Bert mocht dit toen opmeten”, vertelt Rosita lachend. “Het leukst aan de markt vind ik mijn klanten; hen advies en de service geven”, zegt Rosita. “Met slecht weer zijn sommigen echt bezorgd om ons en komen dan een lekkere warme stroopwafel brengen.” Tussen deze klanten zitten ook mensen die elke week terug komen. Niet zozeer om iets te kopen, maar vooral voor een praatje. Daarnaast kijken ze natuurlijk wel even rond tussen de sieraden, om te zien of de collectie iets nieuws te bieden heeft.


www.BTRreizen.nl

BTR REIZEN

055 - 5059500

Ruime keuze aan betaalbare vakantiereizen

HP B

Het is weer zomer Er een paar dagen tussen uit. Hotel Pension Bergrust***

tten AKTIE: Allerlaatste hu E 2e Persoon GRATIS ME

8 dagen met MS Lale Andersen **** over Rijn en Moezel naar Bernkastel van 22 t/m 29 juli 2017

2e Persoon 100% Korting LALE ANDERSEN

Sinds 1931 een vertrouwd Familiehotel. Geniet van het Limburgse landschap en de gastvrijheid. Zomer Midweekarrangement 2017: Maandag tot vrijdag 10% korting 4 overnachtingen LO van € 150,00 voor € 135,00 HP € 199,00 p.p.* *Inclusief ontbijtbuffet en 4-gangendiner. verdakt e ets laad unt en stalling Emmaberg 8, 6301 ER Valkenburg. Tel 0436012755 b.g.g 06 - 38019475 www.hotelbergrust.nl info@hotelbergrust.nl

Riviercruise vertrek vanuit Rotterdam

1e pers. va. € 720,720,- ACTIE 2e pers. gratis

10% korting

vanuit Rotterdam

LALE ANDERSEN

All Inclusive Bus excursiereis

Het mooiste van Nederland

Hotel Op de boud / Valkenburg € 388, 388,-Van 31 juli t/m 4 aug. 2017 5 dg. van € 388, 388,-- nu al vanaf € 349, 349,--

Riviercruise met Lale Andersen **** van 15 t/m 22 juli 2017 8 dg. nu al vanaf € 675, 675,-- p.p.

25% korting

28% korting

All Inclusive Hotels Autoreizen

All Inclusive Hotels Autoreizen

Hotel Am Wall *** Soest / Westfalen Voordeel Midweek in aug. & sept. 2017 5 dg. van € 265, 265,-- nu al vanaf € 199, 199,--

Hotel Gaasterland *** Rijs / Friesland 3, 4, 5 en 8 dagen 4 dg. van € 195, 195,-- nu al vanaf € 139, 139,--

055 - 5059500 · WWW.BTRREIZEN.NL Ook gespiegeld verkrijgbaar

3+1 brander Grilloppervlakte 3343cm2, 14kw, inclusief gasslang en drukregelaar 399,- 329,-

4+1 brander Grilloppervlakte 3343cm2, 15,2kw, inclusief gasslang en drukregelaar Gratis bij een Master Cook buitenkeuken! 449,- 399,Toolset t.w.v. ¤34,95*

Shelton Lounge- diningset Left 240x187cm 2106,- 1595,-

19 delig BBQ-

Avelino loungeset 256x256cm 2499,- 1995,-

Meer collectie zien of online winkelen? Ga naar stigter-tuinmeubelen.nl


7 1 0 2 t s e t s IJ a d u o deG

d j i t r e e w het is

! s J I r o vo In het Goudse centrum zijn tegenwoordig vijf zaken waar je schepijs kunt kopen. Je kunt natuurlijk wel op meer plaatsen ijs halen, maar het gaat ons om de ‘ijs speciaalzaken’ in het centrum. Hoog tijd om een overzicht te maken van het Goudse ijsaanbod. Welkom bij de Goudse IJstest 2017!

Het was een spannende uitslag waarbij de verschillen niet ver uiteen lagen. Net zoals vorig jaar kwam David’s Gelato

toch als favoriet van de redactie naar voren. Alleen al vanwege de uitstraling van de winkel; in een echte Italiaanse ijssalon lijkt het ijs nog beter te smaken. Hoewel het stracciatella ijs het hier ietsje minder deed dan vorig jaar, wist David’s Gelato zijn titel ‘beste ijs in het centrum van Gouda’ te prolongeren en dat is een hele prestatie. De redactie van Weekblad deGouda heeft anoniem alle locaties in het centrum bezocht waar schepijs wordt verkocht en steeds dezelfde smaken

besteld, mits die aanwezig waren. We testten de smaken vanille, stracciatella en mango. We beoordeelden op hygiëne, klantvriendelijkheid, de presentatie, de smaak en textuur van het ijs. De redactie zette de testresultaten op een rij, en realiseert zich dat ieder zo zijn of haar voorkeuren heeft; over smaak valt niet te twisten!


het is weer tijd

voor IJs! #1

David’s gelato De winkel geeft je het gevoel dat je in een echte Italiaanse ijssalon bent. De ijssmaak mango sprong eruit door haar fruitige nasmaak. Personeel is erg vriendelijk en helpt je graag.

#2

TUTTI FRUTTI Het is een erg knusse en gezellige winkel, maar je kunt er helaas niet zitten. Dit wordt goed gemaakt door de prijs per bol, en de lekkere smaken ijs. Vooral de stracciatella was erg goed door de romige structuur in combinatie met de chocoladestukjes.

#3

LA VENEZIA De sfeer in de winkel doet een beetje ouderwets aan, maar dat wordt goed gemaakt door de hoeveelheid licht die de winkel binnenstroomt. Deze ijssalon is perfect voor mensen die altijd een nieuwe smaak willen testen, want met zijn 32 smaken is er voor ieder wat wils.

over smaak valt niet te twisten!


David’s gelato Prijs per bol:

Prijs slagroom: Aantal ijssmaken: Temperatuur: Allergievriendelijk: Pinnen:

Prijs per bol: Prijs slagroom: Aantal ijssmaken: Temperatuur: Allergievriendelijk: Pinnen:

Markt 4

€ 1,15 € 0,60 32 -10 ˚C Ja Ja

LEKKER GOUDS

TUTTI FRUTTI Prijs per bol: Prijs slagroom: Aantal ijssmaken: Temperatuur: Allergievriendelijk: Pinnen:

€ 1,50 (was € 1,30) € 0,70 16 -9,5 ˚C Ja Ja

LA Venezia Prijs per bol: Prijs slagroom: Aantal ijssmaken: Temperatuur: Allergievriendelijk: Pinnen:

Lange Tiendeweg 23

€ 1,€ 0,50 24 -12 ˚C Ja Nee

Bakker bart Prijs per bol: Prijs slagroom: Aantal ijssmaken: Temperatuur: Allergievriendelijk: Pinnen:

€ 1,25 € 0,50 24 -11 ˚C Ja Ja

Markt 41

€ 1,€ 0,60 23 -11 ˚C Ja Ja

• Je moet gemiddeld vijftig keer likken voordat je één bolletje ijs op hebt. • Met ‘gelato’ wordt ambachtelijk Italiaans ijs bedoelt, gelato betekent letterlijk ‘bevriezen’. • IJs maakt gelukkig: 71 procent van de consumenten vindt ijs eten daadwerkelijk leuk. • De populairste smaken in Nederland zijn vanille en slagroom. • Mannen kiezen vaker ijs als dessert, dan vrouwen.

Wijdstraat 12

Kleiweg 67


PLEXR®, NIEUW IN GOUDA! PlexR Soft surgery: liften, verjongen en verstrakken zonder snijden & hechtingen. PlexR is een medisch apparaat voor non-invasieve chirurgie, een methode waarbij er niet gesneden of gehecht wordt. Het is het meest innovatieve en effectieve alternatief voor chirurgische ingrepen zoals ooglidlifting, verwijderen van overtollige huid, halsversteviging, wenkbrauw- en mondhoeklifting & vele andere esthetische klachten. Naast behandelingen gericht op huidverjonging, biedt PlexR ook uitkomst bij het behandelen van diverse huidproblemen, zoals (acne)littekens. Resultaat: een strakkere, meer egale en jonger uitziende huid

De resultaten van PlexR zijn meestal direct zichtbaar, het effect wordt in de loop van weken echter alleen maar mooier. Naast het directe effect van lifting en verjonging profiteert de huid ook op de lange termijn van de behandeling omdat de de aanmaak van nieuw collageen en elastine vezels wordt gestimuleerd. Dit zorgt voor een boost in stevigheid.

Hoe werkt soft surgery met PlexR?

Tijdens een PlexR behandeling wordt de huid behandeld met een straaltje geladen gas. Zonder direct contact te maken met de huid, ontstaat er een kleine straal geladen gasdeeltjes, plasma, die de huid puntsgewijs raakt. Het gevolg is gedeeltelijke verdamping van de bovenste laag van de huid, zonder ongewenste verspreiding van warmte in de diepte of omringende huid. Hierdoor is het een erg veilige behandeling. Door verdamping van kleine stukjes van de opperhuid zal de een lokaal krimpeffect optreden, samentrekking van huidvezels, waardoor een strakkere huid ontstaat; de huid wordt als het ware gelift. De plasma-straal heeft een stimulerend effect op de collageen- en elastineproductie in de huid. Dit effect laat zich niet onmiddelijk, maar pas enkele weken na de behandeling zien.

Is behandeling met PlexR voor iedereen geschikt?

PlexR kan gebruikt worden voor de behandeling van diverse huidproblemen en tekenen van veroudering bij elk huidtype en is ronduit veilig te noemen. Wel moeten mensen met een donker huidtype zeer voorzichtig zijn met blootstelling aan de zon na de behandeling. Meestal doen we eerst een proefplekje op een niet-direct zichtbare plek om in te kunnen schatten wat het effect van PlexR op de iets meer gepigmenteerde huid is.

Dokter van Amsterdam gebruikt de PlexR als effectief alternatief voor onder andere: üOoglidcorrecties üFacelift en huidverstrakking üLifting van de wenkbrauw üBehandeling van actieve acne üVerminderen van; üRokerslijntjes en mondrimpels üKraaienpootjes üNeus lippenplooi

üStriae üVerwijdering van; üBultjes, wratjes en fibromen üMoeder- en pigmentvlekken üAcne littekens üKeloïden üTatoeages

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult.

Dokter van Amsterdam is ook gespecialiseerd in ooglidcorrecties op klassieke wijze.

Gezondheidscentrum Goverwelle „ Middenmolenplein 1 2807 GW Gouda, 0182-606917 „ info@doktervanamsterdam.nl

www.doktervanamsterdam.nl


Wij bouwen professionele maatwerk websites.. Webdevelopment

Webdesign

Concept & Strategie

Trainingen

Snelheidoptimalisatie

0182 359 303 Ambachtweg 12 2841 LZ Moordrecht

doubleweb.nl

...en wij zorgen voor optimale online vindbaarbaarheid. Zoekmachine Optimalisatie Conversie Optimalisatie

Zoekmachine Adverteren Online Adverteren

E-Commerce Marketing

0182 342 062 Ambachtweg 12 2841 LZ Moordrecht

doublesmart.nl


Gouda.authentiek 23

Wijn bottelen in de Peperstraat In de Peperstraat wordt wijn nog met de hand gebotteld en dat gebeurt daar al sinds 1818. Volgend jaar viert wijnkoperij Van de Velde & Halewijn, het op twee na oudste werkzame bedrijf in Gouda, het feit dat vanuit de Peperstraat al 200 jaar handel wordt gedreven in wijnen, gedistilleerd en likeuren. Loop je deze wijnkoperij binnen, dan is het eerste dat je wordt gevraagd: ‘Wat wil je drinken?’

Eigenaar Fee Kollaart is samen met haar partner Léon van Catz druk in de weer met het bottelen van een tank wijn uit de Rhône, namelijk de Lirac.“De Lirac is een type wijn dat klanten vaak weg leggen”, vertelt Leon. “Als de wijn langer ligt wordt hij zijdeachtig zacht.” De flessen waarmee de eigenaren nu bezig zijn, worden gedeeltelijk zonder etiket weggelegd, een ander deel wordt na het bottelen voorzien van het bijbehorende

etiket dat meekomt van de leverancier. 95 procent van de wijn kopen zij zelf in bij wijnboeren in het buitenland. Zowel in eigen tanks (en vrac) als op fles uit voornamelijk Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Portugal. Het duo verkoopt de wijnen aan particulieren, bedrijven en opleidingsinstituten. Pakhuis

Het pand waar Van de Velde & Halewijn is gevestigd, bestaat sinds circa 1750. Voordat de wijnkoperij zich in het pand vestigde, was hier een suikerraffinaderij. Nadat de familie Van de Velde de zaak had overgenomen van de familie Blanken, werd naast wijn en gedistilleerd, ook steenkool verkocht. In het oude deel, dat het Bordeaux pakhuis wordt genoemd, bevinden zich oude luiken waar de Bordeaux wijnen

liggen. Daaronder bevond zich in het verleden de steenkolenopslag. Alleen al daarom is dit pand een kijkje waard. Proeverij

Elk voor- en najaar organiseren Léon en Fee een proeverij, en er zijn regelmatig arrangementen. Dan krijg je een verhaal over de historie van de eigenaren en het pand te horen en de werkwijze van het bottelen wordt uitgelegd. Alles natuurlijk onder het genot van een goed glas wijn.


Jac’s den Boer & Vink bv opereert als uniek en excellent adviesbureau op de markt van non-profitorganisaties op de vakgebieden van financiën, personeel en organisatie. Meer informatie op www.denboerenvink.nl. Vanwege meerdere nieuwe opdrachten zijn wij op zoek naar nieuwe financiële talenten:

finance professional Als finance professional ben je het eerste aanspreekpunt in de relatie met onze opdrachtgevers. Je werkt samen in teams en biedt oplossingen op maat voor vraagstukken op het gebied van finance, organisatie en control. Door het vele klantcontact bouw je aan professionele relaties. Je genereert een structurele meerwaarde voor onze opdrachtgevers, je bent communicatief vaardig, proactief, leergierig, doelgericht en je weet onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken. AO/IB is voor jou een middel om adequate informatie en passend advies op het juiste moment te verstrekken. Je bent in staat om op niveau te communiceren, mondeling en schriftelijk, intern en extern en je kunt denken in processen. Je durft initiatieven te nemen en weet ideeën om te zetten in concrete activiteiten. Bovendien weet je de juiste balans te vinden tussen overtuigingskracht en invoelingsvermogen. Wij zoeken een enthousiaste collega die is afgestudeerd in de bedrijfseconomie of accountancy op hbo- of academisch niveau met enkele jaren werkervaring.

trainee Onze trainees zijn afgestudeerde hbo’ers of academici (bedrijfseconomie of accountancy) die aan het begin van hun carrière staan en ervoor kiezen zich verder te ontwikkelen in onze organisatie. Voor deze uitdagende groeifunctie zoeken wij iemand die als teamlid maar ook zelfstandig kwaliteitswerk wil leveren. Je helpt onze opdrachtgevers hun huishoudboekje op orde te krijgen en houden. Je hebt volop afwisseling en ontwikkelingsmogelijkheden en krijgt goede begeleiding van een ervaren collega die als jouw coach fungeert. Na een jaar evalueren wij je ontwikkeling en wordt een keuze gemaakt voor het vervolgtraject van je carrière binnen ons bedrijf. Wij bieden je een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden, een positieve werksfeer en volop ruimte voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Spreekt een van deze functies je aan, stuur dan je motivatie met cv voor 1 augustus 2017 per e-mail (info@denboerenvink.nl) naar Jac’s den Boer & Vink bv. Contactpersoon: Jeroen Kenbeek of Hugo Vink.


Gouda.elektrisch fietsen

25

Hoogeveen Fietsbeleving: e-bikes in opmars Het aantal elektrische fietsen groeit in Nederland. Hoogeveen Fietsbeleving aan de Goudvlinderstraat is de specialist in Gouda en omstreken. Zij heeft al ruim 25 jaar ervaring. Volgens Jeroen Hoogeveen groeit ook de verkoop van speed pedelecs (e-bikes met ondersteuning tot 45 km/u) hard.

Ook de ontwikkeling in de e-bikes groeit sterk. De vraag naar de middenmotor (gemonteerd in de trapas) is dit jaar enorm. De middenmotor werkt met meerdere sensoren, die de berijder waar nodig ondersteunen. Het is ook veiliger en dat spreekt volgens Hoogeveen consumenten erg aan. “Als je een brug oprijdt, dan krijg je automatisch meer ondersteuning. De motor luistert naar de berijder, wat het gevoel heel natuurlijk maakt.” Consumentenkeuze

De zithouding is voor een consument enorm belangrijk. “Wij werken altijd met de bodyscanning fietsmeting. Het is een persoonlijke afstemming op de berijder”, zegt Hoogeveen. Het zadel en de afstand met het stuur worden afgemeten voordat een proefrit plaatsvindt.

“Je kan iedereen op een fiets zetten, maar zonder afstemming is dat toch een andere ervaring.” Maar waarom zou je investeren in een e-bike? “Waarom niet zou je bijna zeggen?!”, grapt hij. “Consumenten stappen steeds vaker op de e-bike en laten de auto staan. Niet alleen omdat het een gezondere keuze is, maar werkgevers stellen steeds vaker een fietsplan op voor hun werknemers. Ik hoor ook mensen die het fietsen een beetje zat

waren en nu weer op de fiets willen stappen.” A-merken

Bij Hoogeveen Fietsbeleving verkopen ze uitsluitend e-bikes van A-merken. Gazelle doet het volgens Hoogeveen dit jaar tot nu toe goed, vooral de nieuwe collectie. Ook het merk Giant blijft een belangrijk merk voor Hoogeveen: “Wij zijn voor Gouda en omstreken dé Giant dealer.”


MG1744_Adv_Opscherp_DeGouda_WTKOUT.indd 1

30-06-17 12:55


Gouda.lezersactie 27

Kleurboek met een verhaal Stichting Ambulance Wens uit Rotterdam vervulde afgelopen winter de wens van een Goudse vrouw. Ze werd in het ziekenhuis opgehaald en met een speciale ambulance naar de Sint Jan gebracht om daar het kerstconcert van haar dochter bij te wonen. Dit maakte bij Sidney Kraan uit Gouda zoveel los, dat hij besloot in actie te komen en geld te in te zamelen voor dit mooie werk. Hij liet een luxe kleurboek drukken en de opbrengst gaat naar Stichting Ambulance Wens. Dat boek was zo snel uitverkocht, dat er nu een tweede editie van het kleurboek ligt.

Sidney Kraan zet zich met hart en ziel in voor Stichting Ambulance Wens die voor haar werk afhankelijk is van donaties. Hij weet hoe belangrijk de stichting kan zijn voor de patiënt en voor zijn of haar familie. Stichting Ambulance vervult de laatste wens van terminaal zieke patiënten. Met een eigen ambulance vervoert ze de patiënten waarheen ze nog maar willen gaan. Om dit werk te kunnen doen is veel geld nodig en Sidney wilde graag een steentje bijdragen. “Ik werk in een boekbinderij in Utrecht, en zit dus dicht bij het vuur. Ik besloot een kleurboek te maken, want dat verkoopt wel. Mijn werkgever wilde mij sponsoren en zo ik kon een mooi ingebonden kleurboek met een hard kaft maken.” Toen dat allemaal rond was, ging hij in Gouda verder op zoek naar sponsoren, wat hem gemakkelijk af ging. “Ik kan praten als Brugman en iedereen deed mee.” Er werden uiteindelijke ongeveer 400 exemplaren gedrukt en verkocht via verschillende winkels in Gouda. Onvergetelijk

‘Gefeliciteerd met dit mooie kleurboek’, zo staat in het voorwoord van zijn eerste luxe kleurboek. ‘Niet zomaar een kleurboek, maar een kleurboek met een verhaal. Helaas komen

veel mensen in aanraking met ernstige ziektes waardoor ze niet meer alles kunnen doen. Helaas ben ik ervaringsdeskundige en leef ik met lymfeklierkanker. Stichting Ambulance Wens heeft ervoor kunnen zorgen dat ik het kerstconcert van het koor van mijn dochter heb kunnen bijwonen. Heel emotioneel, zoveel zorg en liefde heb ik gekregen van de vrijwilligers. Dat is onvergetelijk.’

kunnen ophalen bij ons kantoor aan de Karnemelksloot 31. Doneren aan de Stichting Ambulance Wens mag natuurlijk altijd: kijk daarvoor op www.ambulancewens.nl. Het kleurboek is te koop bij Vitaminstore en Boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg en bij de Handyman in winkelcentrum Bloemendaal.

Kans maken op een kleurboek?

Om lezers kennis te laten maken met het kleurboek en met Stichting Ambulance Wens, mag Weekblad deGouda tien kleurboeken verloten onder de lezers. Los de bijgaande puzzel op en stuur het antwoord naar info@degouda.nl. Vermeld daarbij naam en adres. Meedoen kan tot 16 juli. De winnaars krijgen bericht wanneer zij het kleurboek

E R E N N M A A R IJ Z

L D E E E IJ L E F A W

A IJ E G V F M F I B R

K T G N O M F N R R U

voordat afgezet beige slaper cola droger fris zijraam pees lakei stamvee

E R I E O R A E I I I

I E E R R C D T H T S

M O B R D T O O S T E

S O L O A O T L I R B

S E E P T R E P A L S

heffen porren ruis bril solo oertijd tinmijn toost abri wafel front

A F G E Z E T N O R F


Agenda

van Gouda

Zondag 9 juli Open Imkerijdag bij Dierendal Van 10.00 tot 16.00 uur vertelt de imker over het leven van de honingbij, het onderbrengen van een bijenvolk in een kast en de verzorging. Bij Dierendal in Waddinxveen Mile Lukic Kwartet in het Houtmansplantsoen Gratis te bezoeken van 14.00 tot 16.30 uur. Info: houtmansplantsoenconcerten.nl Speuren naar kleuren in Museum Gouda De museumschilder neemt kinderen mee op pad door het museum op zoek naar alle kleuren van de regenboog. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met verf en kwasten. Van 14.00 tot 15.30 uur, deelname 3 euro (vanaf 6 jaar). Aanmelden: rondleidingen@ museumgouda.nl

Maandag 10 juli Workshop Mozaïek bij MoZaEnZo Bamboeschaal mozaïeken in buurthuis De Speelwinkel. Drie cursusdagen op 10, 17 en 24 juli, van 19.30 en 22.30 uur. Prijs en info zie mozaenzo.nl

Activiteiten op de De Goudse Hofsteden Dierenknuffelen van 10.30 tot 11.30 uur voor kinderen tot vier jaar, deelname 3,25 euro. Workshop foamklei van 11.00 tot 15.00 uur, bijdrage 4 euro. Aanmelden: sandra@ kinderboerderijgouda.nl of 0182-514 219

Dinsdag 11 juli Activiteiten op de De Goudse Hofsteden Ponyochtend van 10.30 tot 12.30 uur. Vanaf 4 jaar, bijdrage 7,50 euro. Workshop vlinder knutselen van 13.30 tot 16.00 uur, bijdrage 4,95 euro. Aanmelden: sandra@ kinderboerderij-gouda.nl of 0182-514 219

Woensdag 12 juli Schilderworkshop voor kinderen in Museum Gouda Kunstenaar Natascha van den Berg vertelt vanalles over kleuren en waar verf gemaakt wordt. Van 14.00 tot 15.00 uur, deelname 3 euro (vanaf 6 jaar). Aanmelden: rondleidingen@ museumgouda.nl

Gouds Montmartre Van 9.00 tot 16.30 uur op de Markt, met antiek, curiosa en brocante Activiteiten op de De Goudse Hofsteden Piratenfeest, kinderen gaan verkleed als piraat opdrachten maken en een schat zoeken met een schatkaart. Van 13.30 tot 15.00 uur, bijdrage 3,50 euro. Aanmelden via: sandra@ kinderboerderijgouda.nl of 0182-514 219

Donderdag 13 juli Gouda Kaasmarkt Van 10.00 tot 12.30 uur op de Markt: Verhandelen van kaas door ‘handjeklap’, kaaswegen in de Waag, kaasmaken, ambachten- en specialiteitenmarkt en rondrit van de Kaasexpress Activiteiten op de De Goudse Hofsteden Rondje Kinderboerderij van 10.30 tot 13.00 uur, voor kinderen van 4 t/m 10 jaar, bijdrage 6 euro. Aanmelden via: 0182-514 219 of sandra@ kinderboerderijgouda.nl

Verlengen rijbewijs Voor senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die door een arts gekeurd moeten worden. In De Buurtstee, Gildenburg 1. Vooraf moet een afspraak worden gemaakt: 088-23 23 300 Avondwandeling in Schraallanden van de Meije Door Groene Hart gidsen van Staatsbosbeheer. Ontvangst om 18.45 uur in eetcafé de Halve Maan, Hazekade 20 in de Meije. Deelname 8 euro, kinderen tot 12 jaar 3 euro. Aanmelden via p.suurmond@ staatsbosbeheer.nl

Vrijdag 14 juli Activiteiten op de De Goudse Hofsteden Spelletjesochtend van 11.00 tot 12.30 uur, bijdrage 2,50 euro. Aanmelden: sandra@ kinderboerderijgouda.nl of 0182-514 219 OERRR Planten en kruiden eten uit de natuur Leer bij Natuurmonumenten welke wilde planten je wel en niet kunt eten. Van 14.30 tot 16.30 uur. Info en kosten zie natuurmonumenten.nl/ bcnieuwkoopseplassen

De Bibliotheek Gouda, agenda juli Zomerabonnement - Onbeperkt leesplezier tijdens je vakantie!

Voor slechts 17,50 euro ben je deze zomer lid van de bibliotheek en krijg je er ook nog een mooi boek bij cadeau.

Christine Visser:

Zomervakantie Kinderbibliotheken

Kinderbibliotheken gesloten van 10 juli t/m 20 augustus. De Chocoladefabriek blijft geopend. Social Media Werkochtend voor ondernemers

Wo 12 juli: LinkedIn: de kenmerken van een goede summary / samenvatting. Robotwerkplaats

Met je certificaat van de LEGO Workshops kan je komen bouwen in de Robotwerkplaats. Za 15 juli, v.a. 10.00 uur.

thuisblijft, in de VakantieBiebApp vind je ruim 60 mooie e-books voor het hele gezin. Zet alvast in je agenda:

8 september: PARKBIOS draait Ventoux, 19.00 uur aanvang diner, 21.00 uur aanvang film. 9 september: START17/18! Traditioneel de aftrap van het nieuwe seizoen in de Chocoladefabriek, deuren geopend vanaf 9.00 uur. Volledige programma, prijzen en kaartverkoop: kijk op www.bibliotheekgouda.nl of bezoek de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20

Vakantieruildag voor jeugdleden

Alles uitgelezen? Of gewoon zin in nieuwe boeken? Kom naar de Vakantieruildag op 26 juli in de Chocoladefabriek, er zijn allerlei leuke dingen te doen.

Westhaven 37 2801 PL te Gouda

T. 06 - 330 592 98 E. info@stoppelenburg-fd.nl

Zomercadeautje van de Bibliotheek

Of je nu op vakantie gaat of

www.bibliotheekgouda.nl


Jouw evenement ook in onze agenda? Mail je bericht drie weken voor de datum naar info@degouda.nl

Rrrollend Gouda Van 14 t/m 16 juli komt Rrrollend Gouda naar GOUDasfalt: met drie dagen bijzondere gerechten, lokaal muzikaal talent, blues en lounge DJ. Meer info: www.rrrolland.nl

Zaterdag 15 juli Boerenkaasmarkt Woerden Van 11.00 tot 13.00 uur op het Kerkplein in Woerden Themadag Quilten in Streekmuseum Reeuwijk Themadag tijdens de tentoonstelling ‘Resultaat van naald en draad’. Demonstratie quilten tussen 13.00 en 16.00 uur. Info en entreeprijzen zie streekmuseumreeuwijk.nl

Zondag 16 juli Hoppah! in het Houtmansplantsoen Gratis te bezoeken van 14.00 tot 16.30 uur. Info: houtmansplantsoenconcerten.nl

Woensdag 19 juli Libellencursus Door IVN en KNNV. Theorieavonden in Streekmuseum Reeuwijk op 19 juli, 2 en 16 augustus, en drie excursies op 22 juli en 19 augustus. Kosten leden IVN, KNNV en Heemtuin 30 euro, niet-leden 45 euro. Aanmelden via: info@ivn-ijsselengouwe.nl

Exposities Keramist en schilder in Museum Gouda Samenwerking van keramiste Ellen Pattenier en kunstschilder Jan van Lokhorst; Ellen maakt de kleiobjecten en Jan beschildert het object. Te zien van 27 juni t/m 7 januari 2018 Landen en Leiders Wat deden de vorsten en leiders van de aangevallen landen in WO II? Te zien van 3 juni t/m 22 september in het Verzetsmuseum

Op Scherp in Museum Gouda Vier Goudse kunstenaars in de spotlights, die ernaar streven de werkelijkheid zo scherp en nauwkeurig mogelijk weer te geven. Te zien van 4 juli t/m 22 oktober

Foto-expositie Reisportretten Door Jeroen van de Wetering, te zien bij de Bloedbank, Groningenweg 6 in Gouda. Te zien tot eind september. Voor openingstijden en info zie jeroenvandewetering.com

Kijk voor het uitgebreide agendabericht op www.goudafm.nl Wilt u elke vrijdag de agenda en het nieuws in uw mailbox ontvangen? Ga dan naar goudafm.nl en meld u aan voor de nieuwsbrief.

NARROWCASTING Een nieuwe manier van contact leggen met uw klanten Narrowcasting is het tonen van uw boodschap op schermen in een gebouw, op straat en langs de snelweg. Vanaf nu is narrowcasting ook in Gouda mogelijk! We bieden nu drie verschillende mogelijkheden voor heel aantrekkelijke tarieven.

Uw boodschap langs de A20 voor de afslag Gouda De locatie is gelegen aan de A20 ter hoogte van knooppunt Gouwe in de lange bocht die de A20 en de A12 met elkaar verbindt. De A20 vormt de belangrijkste verbindingsweg tussen Rotterdam en Utrecht. Het unieke silhouet van deze reclamemast zorgt ervoor dat deze al van grote afstand direct in het oog springt. Deze reclamemast heeft een locatiebereik van 1.450.000 passanten per twee weken.

Dit bord is een absolute landmark in de regio

Column Tim van Dasselaar Financieel Planner

Werken tussen zestig en zeventig Wist u dat steeds meer mensen een huis kopen zonder hypotheek? In sommige grote steden is dat al meer dan 25 procent. Meestal zijn dat 55-plussers. Deze mensen hebben het tij meegehad. Dit is ook de generatie, die voor het eerst wordt geconfronteerd met een AOW-leeftijd van minimaal 67 jaar. Dit voelt wel terecht, denk ik. Deze generatie heeft een behoorlijk inkomen, ze hebben vaak een prima pensioen en ze wonen ook nog eens voor ‘bijna niks’. En daarnaast hebben ze ook nog eens aardige spaarrekening. Terwijl ik dit schrijf vraag ik me af, waarom zij zich zo druk maken over het feit, dat de AOW pas na hun 67ste jaar begint. Met een beetje rekenwerk is makkelijk te bewijzen, dat zij helemaal niet tot 67 jaar hóeven te werken. En om eerlijk te zijn, zou ik dat ook niet doen, als ik hen was. De pensioenleeftijd loopt veel sneller op, dan de vitaliteitsleeftijd. In enkele jaren is de pensioenleeftijd zo’n zeven jaar opgelopen. In die periode is de vitaliteit zeker niet met zeven jaar opgelopen. Boven de 70 jaar kan het zomaar flink minder goed met je gaan. De moraal van het verhaal is, dat de zestiger van nu, zich eens moet beraden wat hij doet met deze tien prachtige jaren. De jaren tussen zestig en zeventig jaar. Hier is zo veel meer uit te halen, dan gewoon doorwerken. Ik zou zeggen, tijd voor bezinning.

Advies over pensioen en vermogen


Ballonvaren Gouda? Lezersactie â‚Ź170,-

Nu â‚Ź135,-

Stuur vandaag nog uw gegevens naar info@luchtballon.com en ontvang een cadeaubon voor een uniek avontuur op hoog niveau! * aanbieding is geldig tot 31-07-2017

(0182) 370 720

www.luchtballon.com


Gouda.agenda 31 22 juli geen Weekblad deGouda

Quilten in Streekmuseum Reeuwijk

Ook wij gaan een weekje op zomervakantie

Elke maand is er in het Streekmuseum Reeuwijk een mini-tentoonstelling en een themamiddag over een oude handwerktechniek. In de maand juli is dit quilten. Drie vrijwilligers van het Streekmuseum geven zaterdag 15 juli van 13.00 tot 16.00 uur een demonstratie van deze handwerktechniek. Het quilten heeft een hele lange traditie. Het is bijvoorbeeld bekend dat de Romeinen al quilttechnieken gebruikten om quilts te maken. Ze maakten bijvoorbeeld gequilte kussens, matrassen en dekens. Het woord quilten is afkomstig van het Latijnse woord ‘culcita’. Dat betekent ‘matras’.

Later is dit het woord ‘quilten’ geworden. Patchwork betekent eigenlijk niks meer dan ‘lapjeswerk’ en het aan elkaar zetten van verschillende soorten lapjes stof.

En dat is nu eigenlijk quilten: het doorpitten van de drie lagen stof. Volwassen betalen vier euro en kinderen tot twaalf jaar 2,50 als toegangsprijs voor het museum. CONTACT Weekblad deGouda

Gouwe Momenten in de Sint Jan De Raad van Kerken Gouda gaat weer met een nieuwe serie Gouwe Momenten van start. Dit oecumenisch aanbod biedt Gouwenaars en toeristen elke donderdag in juli en augustus van 12.00 tot 12.30 uur meditatieve muziek, een beeld, een tekst,

een kaarsje ontsteken, gebed of stilte. Er kunnen woorden uit de Bijbel, uit een gedicht of uit de actualiteit klinken met altijd passende CD-fragmenten. Een enkele keer werken er muzikanten mee. Aan het begin wordt in het Duits, Frans en Engels gepeild of

Karnemelksloot 31, 2806 BA Gouda

er anderstaligen uit de oecumene aanwezig zijn. De ingang van de Sint Jan is tegenover Achter de Kerk 9. Wie zich tussen 11.45 en 12.00 uur meldt voor het Gouwe Moment verkrijgt vrije toegang naar het koor in de kerk. De toegang is vrij.

T (0182) 322 456 E info@degouda.nl Redactie E redactie@degouda.nl Directie Garro Wiersema ADVERTEREN Weekblad deGouda T (0182) 322 456

Libellencursus

VERSPREIDING

theorieavonden worden gegeven in de filmzaal van het Streekmuseum Reeuwijk. De excursies vinden onder meer plaats in Kampina (natuurreservaat Boxtel) en de Reeuwijkse Hout. Leden van IVN, KNNV en Heemtuin betalen dertig euro en niet-leden 45 euro. Opgeven voor de cursus kan via: info@ivn-ijsselengouwe.nl.

IVN en KNNV organiseren deze zomer weer een libellencursus. De theorieavonden worden gegeven door Kars Veling van de Vlinderstichting. De cursus bestaat uit drie theorieavonden (19 juli, 2 en 16 augustus van 20.00 tot 22.00 uur) en drie excursies (22 juli en 19 augustus van 13.00 tot 15.00 uur, 6 augustus hele dag). De

Huis-aan-huis op zondag, maandag of dinsdag, met de folders van grootwinkelbedrijven, in Gouda, Haastrecht, Reeuwijk, Waddinxveen en Stolwijk. BEZORGKLACHTEN T (088) 868 2000 (Spotta) E info@degouda.nl Weekblad deGouda is een zusje van

Activiteiten kinderboerderij De Goudse Hofsteden Kinderboerderij De Goudse Hofsteden organiseert deze zomer veel activiteiten voor kinderen. Dagelijks (tijdens de vakantie is de kinderboerderij ook op maandag open) kunnen de kinderen in de kantine komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Daarnaast zijn er tal van andere

activiteiten, zoals een dreumesochtend op 10 juli, met in de middag een workshop Foamklei voor oudere kinderen. Op 11 juli begint de dag met een ponyochtend en is er ’s middags een workshop Vlinder. Op woensdagmiddag is er een Piratenfeest en op vrijdag is er een spelletjesochtend. Voor al deze activiteiten kunnen kinderen zich een dag van

tevoren opgeven. Dagelijks is er ook een ‘Blacklight’ speurtocht. Met een lampje en een antwoordvel gaan de kinderen speuren naar de juiste antwoorden. De kosten voor de activiteiten variëren van 2,50 tot 7,50 euro. Kijk voor een overzicht van de activiteiten op kinderboerderijgouda.nl.

een radiozender en een tv-kanaal. De content wordt gemaakt door de redactie en is deels samengesteld in samenwerking met betalende partners. Als dat laatste het geval is vind je daarover meer informatie onder het symbool

bij de artikelen.

DRUKKERIJ Janssen/Pers Rotatiedruk, Gennep @deGouda Weekblad deGouda


De onroerend goed specialisten van Dupree Makelaars zijn stuk voor stuk uitstekend opgeleide en ervaren makelaars en zijn een toonaangevende schakel in de regionale vastgoedsector. Vanuit onze vestigingen in Reeuwijk en Gouda kunnen wij voorzien in een complete dienst-verlening, zoals verhuur, taxatierapporten, aan- en verkoopbegeleiding. Onze opdrachtgevers waarderen ons hier ook in. Wij vinden een goede relatie met onze opdrachtgevers essentieel, zo krijgt u een deskundige ondersteuning voor het beste resultaat.

Te Koop: Oosteinde 11 107 MOORDRECHT Vraagprijs: € 119.000,- k.k. www.oosteinde11107.nl

Te Koop: Ronsseweg 87 GOUDA Vraagprijs: € 129.500,- k.k. www.ronsseweg87.nl

Te Koop: Frederik Hendriklaan 67 GOUDA Vraagprijs: € 137.500,- k.k. www.frederikhendriklaan67.nl

Te Koop: Cornelis Ketelstraat 72 GOUDA Vraagprijs: € 175.000,- k.k. www.cornelisketelstraat72.nl

Te Koop: Wollegras 7 REEUWIJK Vraagprijs: € 239.000,- k.k. www.wollegras7.nl

Te Koop: Burgemeester Bracklaan 15 REEUWIJK Vraagprijs: € 269.000,- k.k. www.burgemeesterbracklaan15.nl

Te Koop: Tuinkersgaarde 3 GOUDA Vraagprijs: € 415.000,- k.k. www.tuinkersgaarde3.nl

Parkeerplaats Lange Noodgodsstraat GOUDA Vraagprijs € 40.000,- k.k.

A A N K O O P V E R K O O P T A X A T I E S V E R H U U R VESTIGING GOUDA Westhaven 36 2801 PK GOUDA T 0182 - 55 12 55 E gouda@dupree.nl

VESTIGING REEUWIJK Zoutmansweg 12 2811 ES REEUWIJK T 0182 - 39 42 00 E reeuwijk@dupree.nl

VESTIGING WADDINXVEEN Kanaalstraat 12 2741 HH Waddinxveen T 0182-74 82 07 E waddinxveen@dupree.nl

dupreemakelaars.nl

Profile for degouda

Weekblad degouda 8 juli 2017  

Weekblad degouda 8 juli 2017

Weekblad degouda 8 juli 2017  

Weekblad degouda 8 juli 2017

Profile for degouda
Advertisement