Page 1

3 november 2017

In dit nummer:

Beste ouder(s) / verzorger(s),

 Algemeen

Na een fijne herfstvakantie, waarin iedereen weer wat energie heeft kunnen opdoen, zijn we deze week weer gestart aan onze volgende schoolperiode. Een periode waarin een heel aantal activiteiten en feesten gepland staan. Volgende week vrijdag maken wij hier al een start mee met het Nationaal Schoolontbijt.

 Start EU Fruit  Schoolfotograaf

Om u mee te nemen in ons schoolsysteem proberen wij u regelmatig op de hoogte te houden waar wij op dit moment met de groepen aan  Gezocht: bieb- werken. Zo hebben wij de afgelopen periode veelvuldig activiteiten intensief ingezet om een goede en veilige sfeer in de groepen te crehulp ëren, zodat er optimaal geleerd kan worden. Voor de herfstvakantie hebben alle kinderen van de school vragen beantwoord bij hun juf,  Actie Jumbo meester of in de computer aangeklikt. De gegevens zijn omgezet in een sociogram. Dit sociogram geeft ons een beeld over de sociale relaties  Vriendenboekje en de werkrelaties in de groepen. Het maakt het mogelijk om sociale verbindingen en relaties die in de groep spelen, zichtbaar te maken. Op  Agenda deze manier kunnen de leerkrachten meer inzichten krijgen in de groepsdynamiek van hun groep. Zij gebruiken deze informatie o.a. om nieuwe (tafel) groepen te maken, nemen dit mee met de Leefstijllessen en samenwerkmomenten.

 Schoolontbijt

Start EU fruit Onze school is weer ingeloot voor het schoolfruit. Vanaf maandag 13 november tot en met vrijdag 20 april zullen we weer drie stuks groente en fruit aan alle kinderen uitdelen! In de bijlage kunt u hier mee over lezen.

Binnenkruierstraat 9, 1333 EC Almere tel:036-5320335 www.kbsdegoedeherder.nl


Pagina 2

Schoolfotograaf Aanstaande donderdag 9 november komt de schoolfotograaf weer bij ons op school. Zorgt u ervoor dat u deze dag geen dokters– of tandartsbezoek voor uw kind inplant? Broertjes en zusjes die op school zitten gaan onder schooltijd al met elkaar op de foto. Mocht u nog een jonger broertje en/of zusje thuis hebben, dan kunnen zij vanaf 12:00 uur samen op de foto. Nationaal schoolontbijt Aanstaande vrijdag 10 november, hebben wij op school het nationaal schoolontbijt. Wilt u vóór aanstaande donderdag een bord, bestek en een beker (voorzien van naam) in een plastic tas meegeven aan uw kind?

: Biebhulp!! De ouders van de bibliotheek zijn dringend op zoek naar iemand die een half uurtje per week een biebbibliotheekdienst zou willen draaien (van 8:30 uur– 9:00). Zou u ons willen helpen? Geeft u zich dan op bij Chantal.

Actie Jumbo Wat fijn om te zien dat u zo veel punten voor de school aan het sparen bent! We hebben op dit moment al 810 punten gespaard en de actie gaat nog door tot 28 november, dat belooft nog heel wat! Mocht u het leuk vinden om zelf de stand bij te houden, neemt u dan eens een kijkje op www.jumbosparenvoorjeschool.nl

Vriendenboekje Caleb van Walsem uit groep 3 is zijn vriendenboekje kwijt. Er is al navraag gedaan bij zijn oude kleutergroep en in groep 3. Het boekje is nog niet terug gevonden, mocht u het boekje toevallig thuis hebben liggen, wilt u het dan aub aan Caleb teruggeven? Agenda Donderdag 9 november: Vrijdag 10 november: Zaterdag 11 november: Vrijdag 17 november:

Schoolfotograaf Nationaal schoolontbijt Sint Maarten Voorstelling groep 3 DGH info

Wij wensen u een fijn weekend! Team DGH

Profile for De Goede Herder

3 november  

3 november  

Advertisement