Page 1

29 september 2017

In dit nummer:

Beste ouder(s) / verzorger(s),

 Algemeen

Beginfeest

 Speelwerken

Vanmiddag is het zover, het beginfeest op DGH. We hebben er enorm veel zin in! Het thema “Griezelen” is door de OV ontzettend mooi en spannend neergezet in de school. Dank daarvoor! We zien u graag vanmiddag of vanavond.

 Op tijd komen

Speelwerken

 Jumbo actie  Bruna actie  Optisport

Woensdag 27 september zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 naar de opening van de speelwerken geweest. Het was een groot feest en we hebben enorm genoten. Ook waren 2 kinderen van onze school: Rick en Sanne uit groep 8 dinsdagavond te zien bij het programma: “Hallo Nederland”. We zijn enorm trots op deze speeltuin die mede door onze kinderen ontworpen is. Foto’s van het kiezen van de kinderontwerpen voor de speelwerken.

 Schoolplein  Schoolreis groep 1/2

Opening

 Oproep avond 4 daagse  Agenda Op tijd komen Wat fijn dat bijna alle kinderen op tijd op school zijn. We zouden graag zien dat alle kinderen om 8.30 uur in de klas zitten, zodat de leerkracht kan beginnen met de les. De deuren gaan om 8.20 uur open en de les start om 8.30 uur. ‘s Middags zijn de deuren om 13.05 uur open en start de les om 13.15 uur. Binnenkruierstraat 9, 1333 EC Almere tel:036-5320335 www.kbsdegoedeherder.nl

Mocht U onverhoopt toch te laat zijn, uw kind is ziek of om een andere reden afwezig kunt u dit vanaf 8.00 uur telefonisch doorgeven via 036-5320335. Alvast Bedankt!


Pagina 2

Jumbo actie Beste ouders, Vanaf woensdag 30 augustus kunt u bij Jumbo gaan sparen voor onze school. Bij elke besteding van €10,- ontvangt u een schoolpunt. Deze schoolpunten kunt u toekennen aan een school van uw keuze. Wij willen u natuurlijk vragen ze aan onze school te geven. Van de punten die we ophalen kunnen wij namelijk extra leer- en spelmaterialen voor de kinderen aanschaffen. Op de website www.jumbosparenvoorjeschool.nl kunt u onze school opzoeken en zien wat onze spaardoelen zijn. Op deze site kunt u de schoolpunten ook direct aan onze school toekennen. Daarnaast kunt u de punten ook scannen met de Jumbo Sparen voor je School app. Deze app is beschikbaar voor zowel IOS- als Android telefoons en is te downloaden in de App Store of Google Play Store. Met de Jumbo Sparen voor je School app kunnen de schoolpunten heel makkelijk en snel gescand en geactiveerd worden. Ten slotte kunt u uw gespaarde punten ook inleveren bij ons op school. U kunt de punten achterlaten in de dropbox bij de ingang van de school. We willen u bij voorbaat danken voor het meesparen voor onze school. Bruna actie In de Kinderboekenweek krijgen de kinderen bij elk boek dat ze kopen een bonnetje met 20% korting voor het volgende te kopen boek. We zijn als school aan het sparen voor nieuwe boeken voor onze bibliotheek, en ongebruikte bonnen zouden wij graag willen verzamelen om hiermee onze bibliotheek te vergroten! Optisport Activiteiten oktober: Leerkrachtenstaking; Zwembad De Vrijbuiter is tijdens de landelijke lerarenstaking op donderdag 5 oktober extra geopend van 13.00 tot 15.30 uur. De kinderen kunnen komen zwemmen voor het speciale tarief van € 3,50 p.p. Een extra dagje vertier in het zwembad! Op vrijdag 6 oktober zal de zwemdisco weer terugkeren in zwembad de Vrijbuiter. Iedereen tot en met vijftien jaar uit Almere en omstreken is uitgenodigd om lekker te komen zwemmen en dansen. De zwemdisco begint om 19.30 uur en is om 22.00 uur afgelopen. De entree voor de zwemdisco is €7,50 inclusief een drankje. Tijdens de avond kan je boven en onderwater op de foto bij de fotograaf. Herfstvakantie; Maandag t/m vrijdag vrij zwemmen in De Vrijbuiter van 11.00 tot 15.00 uur. Vanaf 12.00 elke dag De Waterspeeltuin in ons doelgroepen bad met een geweldig opblaaskussen. Kom ook klauteren en springen tijdens de vakantie. Schoolplein We willen u nog even herinneren aan de afspraak om fietsen en scooters alleen in de daarvoor bedoelde fietsenrekken te plaatsen. Wij willen u er even op attenderen dat honden op het schoolplein niet zijn toegestaan. Aan het begin van het schoolplein staat er ook een verbodsbord. Schoolreis groep 1 –2 Datum schoolreis groep 1 –2 wordt verplaatst van dinsdag 5 juni naar dinsdag 19 juni. Dit i.v.m. een bezoek aan het theater op maandag 4 juni.


Avond 4 daagse Beste ouders/ verzorgers, Het heeft even geduurd maar het lijkt ons leuk om de avondvierdaagse weer op onze school te starten. De avondvierdaagse start op 28 mei 2018 . Het is de bedoeling dat wij alvast een beeld krijgen hoeveel aanmeldingen we kunnen verwachten. Er volgt volgende week een brief met aanmeldingsstrook. Wat kunt u verwachten? De totale kosten voor de 5 km of 10 km zijn €5,- p.p U krijgt tijdens de pauze één keer een bekertje water en één stuk fruit (peer, appel of banaan). Uiteraard kunt u zelf uw kind een extraatje meegeven. Verder krijgt uw kind een medaille aan het eind van de avondvierdaagse en een certificaat. Wat verwachten wij van u? Het is zowel de bedoeling dat er voor de 5 km of 10 km altijd een begeleider mee loopt. Is dat niet het geval dan zijn wij helaas genoodzaakt uw kind niet mee te laten lopen. U meldt zich voor vertrek samen met uw kind op school aan en u meldt zich aan het eind weer af. Verder mogen er geen kinderwagens, honden, scootmobiels, rolstoelen of fietsen mee. U let zelf op uw kind en zorgt er voor dat hij/zij binnen de groep blijft. We hopen op veel aanmeldingen en dat het een gezellige wandelroute word.

Agenda: Kalender: 4 oktober: start Kinderboekenweek Donderdag 5 oktober: Staking Vrijdag 6 oktober: start cultuurplein: Techniek Maandag 9 oktober: week van de techniek Donderdag 12 oktober: ouderavond: techniek: kinderen presenteren zelf hun gemaakte werk. Vrijdag 13 oktober: nieuwe DGH info Team DGH

Profile for De Goede Herder

29 september  

29 september  

Advertisement