Page 1

17 november 2017

In dit nummer:

Beste ouder(s) / verzorger(s),

 Algemeen

Algemeen

Wat een heerlijke tijd komt eraan, morgen zal de Sint i n ons land aanko Start EU Fruit men en we verheugen ons met de kinderen op alle gezelligheid die hierbij komt kijken. De school wordt al klaar gemaakt voor de komst van de  Ouderavond 22 Sint en wij kijken met z’n allen al iedere dag naar het sinterklaasjournaal. Zou het goed komen met al die cadeautjes die overboord zijn geslagen november tijdens de storm? Afgelopen woensdag hebben de groepen 5 t/m 8  Gezocht: bieb- lootjes getrokken en daar zijn ze al heel druk mee. Meer informatie over het Sinterklaasfeest volgt in de speciale Sint-info die in de bijlage meehulp verzonden is.

 Actie Jumbo

Daarnaast is er natuurlijk ook veel ander nieuws te melden op school: De kinderen hebben een super gezellig schoolontbijt gehad vorige week  Jeugdsportvrijdag en deze week is het project schoolfruit gestart. Ook zijn de kinfonds/ jeugdculderen prachtig op de foto gegaan en deze foto’s zullen binnenkort tuurfonds verschijnen.

 Agenda

Ouderavond social media: 22 november Volgende week woensdag is er een ouderavond over social media op school, We starten de avond om 19.00 uur met een inloop met koffie en thee en om 19.15 uur zal het programma starten. We ronden de avond af om 21.00 uur. We zullen deze avond ook informatie geven over het traject sociale veiligheid waar we als school mee bezig zijn. Daarnaast is er voor u ook ruimte om mee te denken over de voortgang hiervan binnen onze school. U bent van harte uitgenodigd! We zien uit naar een gezellige avond! Schoolfruit

Binnenkruierstraat 9, 1333 EC Almere tel:036-5320335 www.kbsdegoedeherder.nl

Deze week zijn we gestart met het project EU fruit. Dit schoolfruit zal op dinsdag woensdag en donderdag uitgedeeld worden. Groep 3 zal op dinsdag het fruit aan het eind van de middag eten i.v.m. de gymles. Deze week waren er peren, wortels en mandarijnen. We zijn heel blij met deze gezonde actie!


Pagina 2

Biebhulp!! De ouders van de bibliotheek zijn dringend op zoek naar iemand die een half uurtje per week een biebbibliotheekdienst zou willen draaien (van 8:30 uur– 9:00). Zou u ons willen helpen? Geeft u zich dan op bij Chantal. Actie Jumbo We gaan de laatste paar dagen in met de Jumbo actie. Wat fijn om te zien dat u zo veel punten voor de school aan het sparen bent! We hebben op dit moment al 1161 punten gespaard en de actie gaat nog door tot 21 november, dat belooft nog heel wat! Mocht u het leuk vinden om zelf de stand bij te houden, neemt u dan eens een kijkje op www.jumbosparenvoorjeschool.nl Jeugdsportfonds/ Jeugdcultuurfonds Het Jeugdsportfonds Almere geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds Almere de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen tot een maximum van € 225 per kind. Het kan zijn dat een gemeente eigen spelregels heeft, u kunt die vanaf deze pagina downloaden. Zijn er meerdere kinderen in het gezin die iets aan sport willen doen? Dat mag! Wil het kind liever muziek maken, dansen, toneelspelen of iets anders creatiefs doen? Voor die kinderen is er het jeugdcultuurfonds. www.jeugdsportfonds.nl Aanvragen? Dit kunt u zelf doen door te mailen naar almere@jeugdsportfonds.nl of bel 06 43 055 187. Lukt dit niet kunt u dit ook via onze IB-er of groepsleerkracht regelen op school. Dit sportfonds kan ook zeker gebruikt worden voor het behalen van het zwemdiploma A. Foto’s facebook/website De komende tijd maken wij weer regelmatig foto’s die op onze facebooksite of op de website geplaatst kunnen worden. Wilt u liever niet dat uw kind op social media van de school verschijnt? Geeft u dit dan zo spoedig mogelijk door, zodat wij hier rekening mee kunnen houden! Agendag * Woensdag 22 november: Ouderavond 19:15 uur - 21:00 * Dinsdag 28 november studiedag: Continurooster !! Vanaf 14.00 uur heeft de hele school vrij * Vrijdag 1 december: nieuwe DGH info Wij wensen u een fijn weekend! Team DGH

Profile for De Goede Herder

17 november  

17 november  

Advertisement