Page 1

Date: 12/07/2011

Live Meeting Belgacom Group

Handboek


Live Meeting De applicatie aanvragen: Intranet/IT services/ik wens toegang tot een applicatie. Onderstaand formulier invullen en versturen

Applicatie Installeren: Start/programs/Belgacom special/install software

Na installatie vindt u onderstaand menu in outlook

Eens u dit heeft kan u live meetings opzetten

Document owner: IDO Communication 12/07/2011


Zaal uitrusting en gebruik Gebruik maken van de infrastructuur in de vergaderzaal -Neem het deksel (hoed) van de camera -Start de PC -Schakel de LED schermen in met de afstandsbediening

Problemen bij het opstarten: -U krijgt geen log on scherm op de linkse tv -Met de “source” knop op de afstandsbediening gaat u naar “HDMI 1” input.

Aanloggen op het netwerk -Aanloggen met de vaste PC (attentie windows 2007 software) -Indien u niet kan aanloggen controleer dan of de netwerkkabel is aangesloten op de PC.

log on: -Switch user -Select “other user” -Geef uw Belgacom id. en uw windows paswoord in. - Uw profiel word geladen

Documenten delen Met een memory stick via de vaste PC, via uw “H” drive, of via een shared drive.

Tips: -Gebruik de vaste PC in de zaal, beter resultaat. -Beperk u tot maximum 4 sites indien mogelijk -Spreek niet door elkaar -Maak geen nevengeluiden, GSM, stoelen, PC’s, … -Kijk naar de camera voor een goed oogcontact ……


Deelnemen aan een vergadering, verbinding maken met computer audio en –video Join a meeting:

1 2

Open vanuit uw agenda de uitnodiging voor de vergadering en klik op de koppeling Join the Meeting om deel te nemen aan de vergadering. Wanneer u verbinding hebt met de vergadering, is computer audio standaard ingeschakeld. Zo niet, klik dan in het deelvenster Join Audio in the Voice and Video.

3

Klik in het deelvenster Voice and Video op Mute Microphone or Mute Speakers als u de luidsprekers of microfoon wilt dempen.

4

Klik in het deelvenster Voice and Video op de keuzelijst Microphone or Speakers menu als u het volume van de luidsprekers of microfoon wilt wijzigen.

5

Klik rechtsboven in de vergadering client op het pictogram Webcamera als u uw video wilt weergeven.


Een ongeplande vergadering starten Een ongeplande instant vergadering starten: 1

Klik op Start.

2

Klik op All programs, wijs Microsoft Office Live Meeting 2007 aan en klik op Microsoft Office Live Meeting 2007.

3

Klik op de welkomstpagina van Microsoft Office Live Meeting op Meet Now om de ad-hocvergadering te starten.

Deelnemers uitnodigen voor uw instant vergadering vanaf de Microsoft Office Live Meeting-client: 1

Klik op het menu Attendees om het deelvenster Attendees te openen.

2

Klik in het deelvenster Attendees op Invite and Per e-mail.

3

Typ in de e-mail met de uitnodiging in het vak TO het e-mailadres van de deelnemers. Scheid elk adres met een puntkomma.

4

Klik send


Een vergadering plannen met de Microsoft conferencing invoegtoepassing voor outlook: 1 2

Klik in uw Outlook-agenda op Schedule a Live Meeting Typ op het tabblad Appointment in het tekstvak Subject een beschrijving van de vergadring. Geef in het tekstvak TO het e-mailadres van de genodigden op. Scheid elke adres met een puntkomma.

3

Klik op het formulier Live Meeting aanvragen op Attendees / presenters als u presentatoren wilt opgeven. Klik in de lijst Attendees op en naam en klik op Add. Klik op OK.

4

Klik op Meeting options om aanvullende gegevens over de vergadering te verstrekken, zoals Details,Toegangsbeheer, Ontvangsthal, Extra voorzie ningen, Verloopdatum, Audio en Opnamegegevens, en klik op OK.


Inhoud importeren Presentatoren van vergaderingen kunnen meerdere bestandstypen importeren in Live Meeting (zoals Microsoft PowerPoint速, Word, Excel, VisioT, Project en videopresentaties).

Inhoud importeren in de vergadering als presentator 1

Klik in de vergadering client in het deelvenster Content, klik op Share en klik op Upload file (Vieuw only).

2

Selecteer in het dialoogvenster Choose a document to share op een bestand dat u wilt importeren en klik op Open om het bestand te importeren.

3

Selecteer vanuit het deelvenster Content het bestand dat u wilt presenteren.

4

Navigeer door de dia's met het pictogram Previous or Next linksonder in de vergadering client


Toepassingen weergeven en delen In Live Meeting kunt u toepassingen op verschillende manieren delen. Wanneer u Bureaublad of Geselecteerd gebied kiest, kunnen alleen geopende toepassingen worden gedeeld. Toepassingen moeten dus steeds eerst geopend worden en gaan nadien in full screen mode waardoor u de camera beelden tijdelijk verliest..

De besturing van een toepassing delen en uitwisselen met een deelnemer aan de vergadering 1

Klik in het deelvenster Content, klik op Share, klik op Share a Program en selecteer een bestand als u een toepassing wilt delen in de vergadering client.

2

Klik op het pictogram Share control als u de besturing van de toepassing wilt overgeven aan een deelnemer.

3

Selecteer in het dialoogvenster Share control de naam van een deelnemer, klik op OK en klik in het dialoogvenster Share control op Yes.

4

De aanwezige neemt de besturing over door in het dialoogvenster Microsoft Office Live Meeting op OK te klikken.

5

Klik op het pictogram Chare Control als u de besturing wilt blijven delen of wilt terugnemen of kies een andere deelnemer met wie u de besturing wilt delen.

6

Klik op het pictogram End sharing and return to Live Meeting als u het delen wilt beĂŤindigen om terug te keren naar de vergadering client van de presentator.


Live Meeting zalen

Reservatie van de zalen: Geef uw naam door aan IDO Communication en u wordt opgenomen in de distributielijst. De zalen zijn vanaf dan bereikbaar Via outlook met bovenstaande naam

Lokale contactpersonen IDO


Voor U de meeting room verlaat Na de meeting !!! Log off en nooit “Shut Down” TV schermen uitzetten Deksel terug op de camera Lokaal afsluiten Sleutel terugbrengen


Notes


Nog vragen ? Stuur een email naar IDO communication

Leaflet NL  

brochure d'information sur Live Meeting

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you