Page 1

stationsweg 7 culemborg

najaar 2017

fabrieks magazine


LUNCH | BORREL | DINER Sinds 1 april 2016

foto © henriett somlai

c’ era una Volta.

Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur Meer informatie en/of reserveren 0345 - 227 228 www.unavolta.nl


Culemborg heeft goud in handen

Eerste waarnemingen blijven het langste hangen. Wanneer je met de trein arriveert en het NS-station verlaat, krijg je niet bepaald een gevoel van warmte of euforie. Waar ben ik hier terecht gekomen? Is dit nou Culemborg? Hoe contrasterend daarmee was mijn eerste ervaring toen ik vorig jaar als interim-burgemeester die Culemborg niet kende, in una Volta en de Gelderlandfabriek kwam. Hier wil je komen. En vooral, hier wil je graag terúgkomen. Met personen vanuit het hele land sprak ik graag af ‘op’ het station, bij una Volta. Steeds werd de eigentijdse, hippe omgeving van de Gelderlandfabriek in het prachtige industrieel erfgoed als verrassend ervaren en euforisch geprezen. Naar mijn overtuiging ligt er voor de Gelderlandfabriek een enorme wervende toekomst als ontwikkelicoon voor de ruimtelijke en stedenbouwkundige inrichting voor het hele stationsgebied van Culemborg. Mooie nieuwe architectuur met ‘de Gelderland’ als icoon voor ontmoeting. En niet alleen voor Culemborg. Waarom zou je niet precies hier afspreken, op de middenstip van Nederland en op slechts 19 treinminuten van Utrecht CS?! Dé plek voor meet-ups, culturele events, congressen of zakelijke ontmoetingen. Gebiedsplannen voor het station en daarmee de Gelderlandfabriek vragen om kwaliteit en ook om

Inhoud 4 pompoensoep, recept 5 Katinka en Sjoerd (una Volta)

6 de jonge garde 8 dat was toen 10 Gelderlandfabriek ook te huur

11 over Joseph Conrad 12 fabriekers in hart en ziel 14 een prima poppodium 15 agenda bestuurlijke versnelling. Culemborg heeft binnenkort 700 jaar stadrechten. Ik zou aan het begin van de achtste eeuw Culemborg, het de stad en de Gelderlandfabriek gunnen dat straks het hele stationsgebied bruist. De Gelderlandfabriek met haar hoogwaardig cultureel milieu en programmering kan daar een zeer betekenisvolle rol in spelen. Kees Jan de Vet was interim-burgemeester in Culemborg van september 2016 tot juni 2017

Colofon Dit magazine is een uitgave van de Gelderlandfabriek in Culemborg. Editie 5: september 2017 Aan dit nummer werkten mee: Nienke van Asseldonk, Mark van Dooren, Coos van der Ham, Bram van Schaik, Kassandra Wolda, Kristel de Jong • Fotografie: Jasper Geelen, Sanja Harris, Jord Visser, Shutterstock e.a. • Vormgeving: Daisy van Tussenbroek • Druk en afwerking: Van Horssen O.J. Service B.V., Waardenburg Contact: zie www.degelderlandfabriek.nl/contact

3


Pompoensoep voor een regenachtige herfstdag 1 flespompoen (niet geschild, wel zaadjes er uit en in stukken) 1 rode paprika (zaden er uit, in stukken) ½ rode peper (met of zonder zaadjes in ringen) 2 sjalotten, gesnipperd 5 knoflookteentjes, grof gesneden 1 eetlepel garam masala (of pittige kerriepoeder) 2 laurierblaadjes 2 groentebouillonblokjes kraanwater bakboter of olie peper en zout dikke yoghurt rozijntjes koriander (grof gehakt)

(de soep is ook goed in te vriezen, voor als je te veel hebt)

Coos van der Ham

4

Nu de zomer (bijna) achter ons ligt en ik de laatste zonnestralen absorbeer als een iets te vaak gebruikte spons, kijk ik - en velen met mij gok ik - stiekem al weer uit naar de regenachtige herfstdagen. Op de bank met een dekentje en goede kop soep. Hete soep. En brood. Met boter.

1 Verhit een beetje olie of boter in een soeppan en fruit hier de sjalotten, knoflook en laurier in tot ze lekker zacht zijn. Bak dan een minuutje de garam masala mee. 2 Voeg de pompoen, rode peper en paprika toe en bak ook een paar minuten mee. 3 Voeg water toe tot de groenten bijna onder staan en breng aan de kook. Zodra het water kookt de bouillonblokjes toevoegen. 4 Nu het leukste gedeelte, het wachten‌ Pak een lekker wijntje (of een kop warme choco) en doe even een half uurtje helemaal niets! 5 Als de pompoen zacht gekookt is, is het even zoeken naar de laurierblaadjes. Gespot? Dan mogen die er uit. 6 Pan van het vuur en kort de staafmixer er doorheen zodat de pompoen aardig gepureerd is (maar er mogen zeker nog brokken in zitten, alleen maar lekker). 7 Nog heel even de soep terug op het fornuis en zo nodig zout en peper toevoegen. 8 Even kort door laten koken, in een grote soepkom scheppen en rozijntjes, koriander en een grote lepel yoghurt er in mikken. 9 En vervolgens weer onder je dekentje op de bank kruipen en genieten. Eet smakelijk!


Jeugd neemt macht over in una Volta Het is er dagelijks berendruk. Anderhalf jaar na de opening staat café-restaurant una Volta stevig op de kaart. Voor Bart-Jan Nijsingh, die nog twee restaurants in Culemborg heeft, een goed moment om een stapje terug te doen. Deze zomer heeft hij de dagelijkse leiding van de meest markante horecaplek van Culemborg in handen gegeven van Katinka van Heerde en Sjoerd Ypma. Tijd voor een kennismaking met deze jeugdige assistent bedrijfsleiders. Katinka van Heerde (Culemborg, 1988)

Sjoerd Ypma (Culemborg, 1989)

“Toen deze positie in una Volta vrijkwam heb ik geen moment getwijfeld en gereageerd. De Gelderlandfabriek is een geweldige, open minded omgeving om te werken. Een plek met veel creativiteit, waar je kunt zijn wie je bent. Hier wordt niet in hokjes gedacht. Voor mij voelt het ook - bijna - niet als werk. Voordat ik bij una Volta begon, heb ik uiteenlopende betrekkingen gehad. Ik was grondstewardess bij KLM, detacheerder in de ict en deed kopersbegeleiding bij een aannemer. Maar de horeca bleef trekken, want ook dát heb ik in het verleden gedaan. Op mijn 21e, terwijl ik een hbo-opleiding office management volgde, werkte ik bij Bart-Jan in zijn restaurant Andermaal. We hadden een klik en al snel gaf hij me zijn vertrouwen. Ik ben servicegericht en houd ervan met mensen te werken. Mijn favoriete plek in het gebouw is het café, industrieel en warm tegelijk. Een informele ontmoetingsplaats, waar mensen van heinde en verre naar toe komen.”

“Natuurlijk ben ik geïnteresseerd in fotografie, het vak dat mijn vader en mijn opa beoefenden. Maar ik kwam er al snel achter, dat ik er niet mijn beroep van wil maken. Gelukkig vond ik de horeca altijd al leuk. Op mijn veertiende hielp ik mijn moeder die in het restaurant van landgoed Mariënwaerdt werkte. En op mijn zestiende ging ik zelf in een café aan de slag. Toen ontdekte ik dat ik het fijn vind als mensen met een goed gevoel naar huis gaan en dat jij daar een bijdrage aan heb geleverd. Horeca is meer dan biertjes tappen en borden opruimen. Na mijn vwo heb ik facility management aan de Hogeschool Utrecht gestudeerd. Tijdens mijn afstudeerstage bij FC Utrecht deed ik onderzoek naar de verbetering van de gastvrijheidsbeleving door middel van publiekscatering. Ik was betrokken bij de invoering van het nieuwe betaalsysteem met oplaadbare pasjes, een verbeterde logistiek en een andere cateraar. Ik heb geleerd dat een hoge waardering door klanten veel waard is. Dat wil ik ook bereiken met una Volta. Dat vaste klanten worden verrast en eenmalige klanten met een goed gevoel aan ons terugdenken.”

5


De fabrieksjeugd s

Kimberly Elia

Leeftijd: 24 jaar Opleiding: ROC Tilburg - medewerker evenementenorganisatie Rol/functie in de fabriek: productieassistent Hoe kom je op deze plek terecht: tijdens mijn stageperiode kwam ik hier en ik ben blijven plakken. Maak de volgende zin af: De Gelderlandfabriek is voor mij... een jong bedrijf dat niet bang is om een uitdaging aan te gaan. Leukste moment/ervaring tot nu toe: ik heb nog meegeklust toen de Gelderlandfabriek zijn start maakte en heb de hele verandering meegemaakt naar hoe het nu geworden is.

Jip Dane Leeftijd: 20 Opleiding: podium en evenemententechniek Rol/functie in de fabriek: techniek Hoe kom je op deze plek terecht: via Mark Maak de volgende zin af: De Gelderlandfabriek is voor mij... een leuke plek om te werken met een goeie sfeer

Leukste moment/ervaring tot nu toe: een avond OnStage en het personeelsfeest.

Remy Kle

rx Leeftijd: 27 Opleiding: ROC Tilburg - medewerker

Leeftijd: 20 jaar Opleiding: ik studeer

evenementenorganisatie en recreatie aan het ROC Rivor in Tiel

Rol/functie in de

fabriek: stagiair events. Ik loop mee met

verschillende evenementen en bijeenkomsten, help bij de pr/marketing en houd me bezig met de zakelijke markt. Hoe kom je op deze plek terecht: via mijn stagebegeleider van school. Hij kende de plek al en zei dat het een hele leerzame en leuke stage zou zijn voor mij! Maak de volgende zin af: De Gelderlandfabriek is voor mij... een unieke en leerzame stage waarbij ik veel kan leren over het vak.

Leukste moment/ervaring tot nu toe:

OnStage met The Jerry Hormone Egotrip en PEER. Dit was ook het eerste concert in de Gelderlandfabriek dat ik zag en het was echt supergaaf om mee te maken.

Esmee Moens

6

evenementenorganisatie; Hogeschool voor de Kunsten Utrecht - theatermanagement

Rol/functie in de fabriek: financieel manager

Hoe kom je op deze plek terecht: Tijdens

mijn studie op het ROC gaf Mark van Dooren gastlessen in podiumtechniek en evenementenorganisatie. Dat vond ik toen hele leuke lessen en heb gevraagd of ik stage mocht lopen. Hij heeft mij gemotiveerd om daarna door te gaan studeren. In die tijd ben ik ook freelancer geworden en heb al die jaren als freelancer nog samengewerkt met Mark. Net voor ik afstudeerde aan de HKU vroeg hij of ik het leuk vond samen met hem de exploitatie van de fabriek te doen.

Maak de volgende zin af: De Gelderlandfabriek is voor mij... een tweede thuis.

Leukste moment/ervaring tot nu toe: de samenwerking binnen de fabriek met externe klussen.


De Gelderlandfabriek is naast een creatieve en culturele hotspot, ook een leerschool. Jonge talenten worden, volgens goed gebruik, in een echte werkomgeving gekneed tot vaklui. Op deze pagina’s stelt onze fabrieksjeugd zich voor. Nienke van As seldonk Leeftijd: 26 Opleiding: HKU Kunst Economie Music Management

Rol/functie in de fabriek:

medewerker marketing, communicatie en pr Hoe kom je op deze plek terecht: Via Remy Klerx, oud-klasgenoot van mij. Toen ik vertelde dat ik nog werk zocht, heeft hij mij voorgesteld aan de Gelderlandfabriek. Maak de volgende zin af: De Gelderlandfabriek is voor mij.. . de plek waar ik oneindig over kan blijven praten en schrijven. Elke dag is een grote ontdekkingsreis, waarbij van alle kanten creatieve mensen met toffe ideeën binnen komen wandelen. Vaak is het een gezellige chaos, waar iedereen zich welkom voelt. Het is fantastisch om daarin mee te kunnen werken. Leukste moment/ervaring tot nu toe: Mijn eerste kennismaking met Jam Jazz & Pizza met Kim Hoorweg en Mike Del Ferro. Toen zag ik voor het eerst hoe dat de zaal gevuld werd met enthousiast publiek dat helemaal opging in het concert. Er hing zo’n geweldige sfeer die middag. Ik dacht: wat gaaf, dát is dus wat er hier in die zaal gebeurt, op het moment dat het toneellicht aangaat.

Voorsprong Mbo-studenten die in een omgeving met cultuuropleidingen zijn opgeleid, hebben een voorsprong omdat ze de creativiteit en hectiek van het bedrijf zo goed kennen.

Leeftijd: 22 Opleiding:

eventmanagement

Rol/functie in de fabriek: oproepkracht bij events

Melvin Groen es

tein

Hoe kom je op deze plek terecht: in de tijd dat de Gelderlandfabriek aan het verbouwen was, was ik stagiair van Mark van Dooren Maak de volgende zin af: De Gelderlandfabriek is voor mij... een fijne plek om te werken, waar ik veel leer en mijzelf kan ontwikkelen. Leukste moment/ervaring tot nu toe:

eerste kerstdag 2016, toen het Russische Kiev Ballet naar de fabriek kwam. Het was heel indrukwekkend om te zien dat een internationale groep het ballet ‘De Notenkraker’ uitvoert in de fabriek. We hebben elke centimeter die we hadden gebruikt om het allemaal te laten passen. Het resultaat was prachtig! Erg tof dat het allemaal kan in de fabriek, zoiets maak je niet vaak mee.

Patrick Verkade Leeftijd: 23 Opleiding: podium- en studiotechniek, specialisatie licht aan de Herman Brood Academie Rol/functie in de fabriek: technicus

Hoe kom je op deze plek terecht: een half jaar na het behalen van mijn diploma ben ik door Mark gevraagd om het technische gedeelte van de evenementen op mij te nemen. Maak de volgende zin af: De Gelderlandfabriek is voor mij... een tweede huis en een locatie waar we met zijn allen een toffe plek uit de grond aan het stampen zijn. Leukste moment/ervaring tot nu toe: Veel te veel om op te noemen. Van het openingsweekend vorig jaar tot onze eigen producties een succes zien worden. Of het beginnen in een lege zaal en deze ombouwen tot een theater/evenementenzaal.

Peter van de Linden – hoofd opleiding Kunst, Cultuur en Media ROC Tilburg

7


8


Te zien geweest in de Gelderlandfabriek

9


e ur T

u

eh T r u

u

Te h

Te r u hu

Te h r u hu

Let’s meet half way

De Gelderlandfabriek in Culemborg is te huur. Voor organisaties en instellingen, zp’ers, festivalorganisatoren, bedrijven, theatergezelschappen, orkesten, balletgroepen, fotografen, verenigingen, kortom voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere, creatieve locatie die bovendien centraal is gelegen.

Passende plek

Decor voor fotoshoots

Het is dé perfecte spot voor de eenpitter die een tijdelijk bureau zoekt. Maar evengoed is er voldoende capaciteit voor 350 congresgangers. Door de variatie in de ruimtes is voor vrijwel elke activiteit een passende plek te vinden. Zolang de sfeer maar industrieel en rauw mag zijn, want óók dat is de Gelderlandfabriek. De kleinere ruimtes, zoals de Kleedkamer op de eerste verdieping van de locomotiefloods en de Flex, zijn ideaal voor een vergadering of een workshop. De Zaal heeft een tribune, maar vormt net zo makkelijk een bijzonder industrieel decor voor een conferentie, sitdown diner, podiumpresentatie of training. Via restaurant una Volta, dat onderdeel uitmaakt van de fabriek, is catering zó geregeld.

De rauwe, fabrieksgroene muren worden vaak gebruikt als achtergrond voor portretfoto’s of productfotografie. Voor fotoshoots kunnen alle ruimtes in de fabriek worden geboekt.

Fabrieksgroen De kleur groen is de rode draad in de fabriek. Maar de écht groene fabrieksruimte bevindt zich tussen de entree en de ateliers. Daar is Het Pleintje met de mobiele broeikas. Deze ruimte wordt vaak gebruikt voor kleine presentaties, borrels en recepties.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mark van Dooren via mark@degelderlandfabriek.nl of 0642218736

Hoe centraal wil je het hebben!

Te h

uur

10

Te h

uur

Te h

De Gelderlandfabriek ligt middenin het land. Pal naast het station, op slechts 19 treinminuten van Utrecht Centraal (vier treinen per uur) en vlakbij A2 en A15. Gratis parkeren kan naast de locatie of op enkele minuten loopafstand.

uur

Te h


In My Head in teken van Joseph Conrad (1857-1924) ‘Fabriek ideale decor voor theaterstuk The Secret Agent’ In 2017 is het 160 jaar geleden dat de vermaarde Pools-Engelse roman- en prozaschrijver Józef Teodor Konrad Korzeniewski, alias Joseph Conrad, werd geboren. Wereldwijd wordt dit jaar aandacht geschonken aan zijn werk en leven. Ook de Gelderlandfabriek haakt aan, met het Conrad Project. Dit is een productie van In My Head theater, in een regie van Izabela Pacholec. Eerder dit jaar programmeerde ze het In My Head filmfestival. “Voordat ik door directeur Mark van Dooren werd benaderd voor het In My Head filmfestival, was ik al door de Poolse ambassade gevraagd na te denken over een project voor het Joseph Conrad jaar. Ik was ooit naar Nederland gekomen om films te maken, maar uiteindelijk ben ik theaterprojecten gaan doen, vooral voor en met Polen in de Randstad. Toen ik kennismaakte met de Gelderlandfabriek viel alles op zijn plaats. Ik wist meteen: ik ga hier iets met The Secret Agent doen, het boek uit 1907 waar ook een toneelstuk van is gemaakt. Ik had daar een miniserie van gezien die op de BBC is uitgezonden. Mijn visie op The Secret Agent is gebaseerd op de ruimtes in de fabriek. Die lenen zich perfect als decor. Met de fabriekers wil ik de details invullen. Deze plek is echt gaaf. Er is iets bijzonders dat ervoor zorgt dat je terug wilt komen. Ik weet dat andere mensen dat gevoel ook hebben. Het Conrad project wordt vooral bijzonder omdat de theatertekst voor het eerst vanuit het Engels in het Nederlands is vertaald. Dat doet Ron Bijnen uit Culemborg, met wie ik al jaren bevriend ben. Het project wordt gesteund door onder andere de Poolse ambassade en the British Council.”

Wie: Izabela Pacholec Geboren: 1977 in Radom (Polen) In Nederland: sinds 2002 Woont in: Den Haag Beroep: film- en toneelregisseur Opleiding: filmregie aan de School of Visual Arts in Sydney, Australië; Nederlandse taal en letterkunde aan de Universiteit Leiden (bezig met master)

De waanzin van terrorisme The Secret Agent gaat over de waanzin van het terrorisme. Hoofdpersoon Verloc drijft samen met zijn vrouw een winkeltje met onder meer pikante blaadjes. De zaak is echter een dekmantel; in werkelijkheid is Verloc een ‘geheim agent’ in dienst van een ambassade in Londen. Die verschaft hij inlichtingen over de bizarre groep revolutionairen en anarchisten die zich na sluitingstijd in zijn winkel verzamelt. Op een dag verlangt de ambassade meer dan zijn gebruikelijke rapport: Verloc wordt gemaand tot harde actie over te gaan, tot het zaaien van paniek en onrust. Hij pleegt dan een krankzinnige daad, even zinloos als vernietigend. Het resultaat is een menselijke tragedie, die onherroepelijk eindigt in de dood. Dat Conrad’s werk actueel is blijkt uit de huidige spanningen in de wereld en de recente dreigingen en aanslagen in bijvoorbeeld Manchester en Londen. The Secret Agent staat gepland voor later dit seizoen. Kijk op de website of Facebook voor de laatste informatie.

11


Fabriekers Kristel en Lars

beoefenen totaal verschillende disciplines. Wat hen bindt is de passie voor het gebouw en de mogelijkheid zelf een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling.

Lars Jansen (1961) is beeldend kunstenaar en geldt in de Gelderlandfabriek vooral als ijzerspecialist “Toen ik in 2007 werkruimte zocht werd ik door Elmar Dekker, fabrieker van het eerste uur, hier geïntroduceerd. Mijn werkplaats was op de plek waar nu de toiletten zijn. Ik heb veel ervaring in decorbouw, maar werk ook met ijzer en met klei. De opdracht die ik me nu heb gesteld is dat ik mallen leer maken. Vanaf het begin was ik gecharmeerd van het idee dat de fabriek een creatieve broedplaats zou worden. Het gebouw heeft inderdaad mensen bij elkaar gebracht die elkaar normaal niet gauw treffen. Wat ze gemeen hebben is dat ze vooruit willen, verantwoording nemen en kunnen samenwerken. Mijn hart wordt warm als ik hier dingen zie ontstaan. Dat kan een kunstwerk zijn maar even goed een gebruiksvoorwerp. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het er veel volwassener aan toe. Maar de fijne sfeer is gebleven. Voor mij voelt de fabriek, nog meer dan voorheen, als mijn thuis.”

12

Lars


tel

Kris

Kristel de Jong (1972) is interieurstylist en -ontwerper en tekende onder meer voor de sfeer en uitstraling van restaurant una Volta. “Van buitenstaander werd ik fabrieker. Een kleine twee jaar geleden ben ik, nog voor de grote verbouwing, als laatste aangehaakt. Dat was wel even wennen, want daarvoor huurde ik in een ‘gewoon’ ateliercomplex in Utrecht. Voor die tijd werkte ik al af en toe samen met Hester Jolink, die zat er al. Toen ik ook fabrieker werd en de verbouwing begon, zijn Hester en ik aan de slag gegaan met een plan voor het restaurant. Pas nadat ik hier een plek kreeg, ontdekte ik wat de Gelderlandfabriek werkelijk is. Wat hier gebeurt, is authentiek en altijd in ontwikkeling. Iedereen is er gevoelsmatig in gegroeid en telkens zien we wel iets wat we willen aanpakken. Ik vind het leuk om betrokken te blijven en mee te denken over hoe de rest van het complex eruit gaat zien. Dat gaat stapje voor stapje en dat heeft weer deels met financiën te maken. Uitgangspunt blijft dat alles wat we doen, bij de identiteit van de fabriek past. Soms met een knipoog, zoiets moet zeker kunnen. Maar het moet altijd eerlijk en echt zijn, wat er ook gebeurt.”

13


Poppodium de Gelderlandfabriek biedt de juiste sfeer Met de Gelderlandfabriek heeft Culemborg er - ook - een poppodium bij. Het afgelopen jaar lieten PEER, The Jerry Hormone Egotrip, Hans Vandenburg, Kamchatka (Zwe), Sweet Hannah en anderen horen dat het met de akoestiek wel snor zit. Ingrid Zaaijer, werkzaam bij de Tielse cultuurorganisatie Zinder (voorheen De Plantage) en al jaren lang een van de drijvende krachten achter popcompetitie Parel van de Betuwe, had in 2016 het voorrecht de fabriek als eerste te mogen testen. Ze is bijzonder te spreken over de plek. “We hebben er in het voorjaar van 2016 met de Parel van de Betuwe een voorronde gehouden. Ik dacht toen meteen al: wat een leuk zaaltje. De locatie is perfect, de zaal heeft de juiste sfeer voor rockbandjes. En de ligging vlakbij Utrecht is natuurlijk ook ideaal. Dit jaar kwamen we terug met een speciale Parel-opwarmavond, waarbij oud-winnaars optraden en bandjes die op een of andere manier een link met de Parel hebben. Voor een plaats als Culemborg is het goed dat er een poppodium is. Muzikanten hebben daar veel aan. Als jij met je bandje veel in de oefenruimte zit, ontstaat vroeg of laat de behoefte om ergens echt op een podium te staan. Daar leer je eigenlijk het meest van. Dat is ook de een van de redenen waarom de Parel ooit is begonnen: om bandjes de kans te geven zich aan het publiek te laten zien. De samenwerking tussen de Gelderlandfabriek en Zinder gaat zeker door. We zitten elkaar totaal niet in de weg, want de podia zijn echt verschillend. Zo kunnen we elkaar prima helpen en aanvullen.”

14

“Poppodia zoals De Gelderlandfabriek zijn belangrijk voor regionale musici. Zij kunnen daar hun passie en talent laten zien en horen. En, ook belangrijk, anderen inspireren.” Aldus zanger Ben Vreeburg (in 1992 Parel-winnaar met The Stag), die op 28 oktober optreedt in de Gelderlandfabriek met Brother Wolf.


Agenda najaar 2017 17 september

22 oktober

MUZIEK Jam Jazz & Pizza met Hans Dulfer + Jerôme Hol

MUZIEK Tangosalon met Robert Rizzo

23 september MUZIEKTHEATER Emma Buysse met Send Me Dick Pics Bigger Than Your Dignity

8 oktober CURSUS Workshop linoleumsnede door Carola Rombouts

9 oktober FILM Kinderfilmacademie (start, daarna elke maand)

14 oktober MUZIEK Jam Jazz & Pizza met Harry Sacksioni + Maya Fridman

19 oktober

24 oktober BALLET Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen door Kiev Ballet

27 oktober MUZIEK Scottisch cèilidh met livemuziek van Maggies Wedding

28 oktober MUZIEK OnStage met Brother Wolf (+ support)

29 oktober THEATER Hongerig Hart

19 november MUZIEK Jam Jazz & Pizza met Eric Vloeimans

25 december BALLET Carmen door Kiev Ballet

CABARET Timzingt met Goed Verhaal

21 oktober FEEST Dansen met We Love 70’s-80’s-90’s

Kijk voor de laatste ontwikkelingen op www.degelderlandfabriek.nl/agenda of www.facebook.com/degelderlandfabriek

15


Jouw kerstborrel of kerstdiner in de Gelderlandfabriek? Wees er tijdig bij en boek nu! Voor gezelschappen tussen 10 en 500 personen

de Gelderlandfabriek Stationsweg ďż˝ - 4101 NG Culemborg - Tel. 0345-227227 (algemeen) en 0345-5227228 (una Volta) info@degelderlandfabriek.nl - www.degelderlandfabriek.nl www.facebook.com/deGelderlandfabriek

www.instagram.com/degelderlandfabriek

Fabrieksmagazine najaar 2017  
Fabrieksmagazine najaar 2017  
Advertisement