Page 1


LUNCH | BORREL | DINER Sinds 1 april 2016

foto © henriett somlai

c’ era una Volta.

Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur Meer informatie en/of reserveren 0345 - 227 228 www.unavolta.nl


Volgende fase De Gelderlandfabriek is aan het derde jaar begonnen. Hoewel we ondertussen aardig zijn ingewerkt, blijft het speciaal om deze bijzondere locatie na de herontwikkeling richting nieuw bestaansrecht te sturen. Gelukkig steunen veel bezoekers ons daarbij, simpel door herhaaldelijk aanwezig te zijn. Maar ook de gesprekken met gasten zijn interessant. Daarom: blijf feedback geven! Het helpt ons beslist verder. In het nieuwe seizoen gaan we verder met vertrouwde concertseries als Jam Jazz & Pizza en poppodium OnStage. Ook brengen we de debuutvoorstellingen van jonge makers en vers afgestudeerden van kunstvakopleidingen. Tevens laten we nieuwe (podium)activiteiten zien. Zoals eerder aangekondigd willen we meer klassieke muziek naar de fabriek halen. Dat lukt. Onlangs was het Nationaal Jeugd Orkest in huis met een nieuwe opera. Het ligconcert met muziek van Einaudi was uitverkocht. Binnenkort starten we met het ‘componistenatelier’, een concertserie waarin we inzoomen op het maakproces van muziekstukken en de drang om nieuw werk te blijven maken. Daarnaast ontdekken steeds meer bedrijven en organisaties de fabriek, als passende locatie voor hun events. Trefwoorden: industrieel, inspirerend, stoer, eindeloze mogelijkheden, goede voorzieningen en centraal in het land. Tegen onze huidige en potentiële zakelijke relaties zeggen we vol overtuiging: Let’s meet halfway!

inhoud 4 fabriekers uit overtuiging 6 te zien geweest 9 klant aan het woord: MvdG 12 recept 13 jong talent: Andries Tunru 15 de expositiecommissie 16 flashback: TBC-lijn 17 op bezoek bij: de Familiefabriek 18 agenda Als fabriek supporten we jonge makers bij het realiseren van hun plannen en concepten. Inkomsten uit de zakelijke markt maken dit mede mogelijk. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven! We nodigen je van harte uit om ook de komende maanden dichterbij te komen, in die oude meubelfabriek naast het station waar inmiddels zoveel meer mogelijk is. Waar je alles anders kunt bekijken en beleven. Loop gerust eens verder de fabriek in, naar de ateliers en werkplaatsen. Voel je welkom. Mark van Dooren directeur de Gelderlandfabriek (zie cover)

colofon

Dit magazine is een uitgave van de Gelderlandfabriek in Culemborg. Editie 8: september 2018 Redactie: Mark van Dooren, Kassandra Wolda, Bram van Schaik (teksten en samenstelling) Bijdragen van: Nienke van Asseldonk, Coos van der Ham • Fotografie: Mark Appeldoorn, Enza Baars, Kim Corstjens, Sanja Harris, Izabela Pacholec, Jasper Smale, Rachelle Stoffels, Anneke van der Straaten, Jaap Joris Vens, Het Wilde Oog/Wout Nooitgedagt e.a. • Vormgeving: ideeëndesk, Rotterdam • Druk en afwerking: Grafisch Centrum Vanderheym, Schiedam. Contact: zie www.degelderlandfabriek.nl/contact

3


ld

na o R

Ronald Schinkelshoek (1969) maakt beelden en rekwisieten voor onder meer tv, film en musea. Sinds kort doet ook het bedrijfsleven een beroep op zijn creativiteit en expertise. “Mijn werk is heel wisselend. Ik maak spacey brillen voor een beroemde dj maar ook betonnen objecten voor Rijkswaterstaat. Het mooiste moment in de tien jaar die ik hier zit is dat bij de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar deze zomer, twee van de zes finalisten uit de Gelderlandfabriek komen: directeur Mark van Dooren en Bart-Jan Nijsingh van restaurant una Volta. Dat geeft voor mij aan dat we als groep erkend zijn. Toen ik hier samen met mijn partner Hester Jolink net was gearriveerd, hadden we iets van: waar zijn we aan begonnen?! We kwamen uit een goede locatie in Rotterdam. Maar al geruime tijd zien we dat we hier met zijn allen iets moois hebben gemaakt. Als kunstenaar werk je vaak alleen en dan is het fijn om een goede omgeving te hebben. Rond mijn atelier is veel leven en je kunt makkelijk uitwisselen met collega’s. Tel daarbij de luxe van de zaal en de horeca onder hetzelfde dak. Natuurlijk blijft er wat te wensen over. De ateliers kunnen bouwkundig beter. Het is hier soms Spartaans. Maar we gaan rustig door met het ontwikkelen van de rest van het gebouw. Dat draagt er zeker toe bij dat nog meer mensen gaan ontdekken hoeveel hier mogelijk is.”

4


Diversiteit hoort bij de Gelderlandfabriek Dat zie je terug in het werk van de fabriekers op deze pagina’s. De een werkt fijnzinnig en vol passie met potlood en penseel, de ander is helemaal in zijn element met het grove werk. En allebei dragen ze vol vuur hun liefde voor het vak over op anderen.

Kassandra Wolda (1972) is beeldend kunstenaar en geeft teken- en schilderles aan volwassenen en kinderen. Binnen de Gelderlandfabriek heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij het in kaart brengen van de visie en identiteit en is nog steeds betrokken bij de uitingen daarvan. “Het is een plek voor iedereen, op voorwaarde dat je grenzen respecteert en afstemt op wat er al is. De kracht van de fabriek zit in de gemeenschap. En je kan deelnemen, niet alleen als atelier-eigenaar maar ook wanneer je een activiteit bijwoont of het restaurant bezoekt. Ik ben hier nu vier en half jaar. Nadat ik me had aangemeld, kreeg ik eerst een tijdelijke ruimte aangeboden boven in de locomotiefloods, waar nu una Volta is. Bij de verbouwing en de herindeling van de ruimtes in 2015 kreeg ik mijn definitieve plek. Daar kon ik aan de slag. Het heeft me veel energie gegeven. Omdat ik de ruimte en alles er in zelf heb gebouwd, voelt het als een tweede thuis. Van mijn cursisten hoor ik dat ze hier graag komen. Bij mijn lessen gaat het niet alleen om een knap eindresultaat. Het proces is minstens zo belangrijk, het spel van de eerste aanzet tot dat het af is. Het verloop is nooit te voorspellen, verf doet ook iets terug. En iedereen gaat daar anders mee om. Kinderen voelen hier steeds meer de ruimte om zichzelf te zijn. Er ontstaan gezellige groepjes. Daar geniet ik ook weer van.”

ra d n

sa s Ka

5


6


7


Borrel- en dinerarrangementen voor gezelschappen van 10-500 personen

Kom kerst vieren in de Gelderlandfabriek! Op zoek naar een mooie en historische plek voor je kerstborrel of -diner? Een sfeervolle, goed uitgeruste locatie die ook nog eens in het midden van Nederland ligt? Dan ben je bij de Gelderlandfabriek in Culemborg aan het juiste adres!

De Gelderlandfabriek, een fraai staaltje industrieel erfgoed, is nu ook te huur. Voor de komende kerstperiode bieden we verschillende arrangementen: een all-in kerstborrel met of zonder muziek en een all-in kerstdiner, eveneens naar keuze met of zonder muziek. Heb je andere wensen, dan zijn die uiteraard bespreekbaar.

eh

Noord De borrels en diners worden gehouden op Noord, onze nieuwste locatie. Een mooie en ruime plek, geschikt voor elke groep gasten. Of je het nu knus en klein wilt houden of juist groot wilt uitpakken, het kan hier allemaal. We werken samen met cafĂŠ-restaurant una Volta, dat te vinden is in de Gelderlandfabriek. Kom snel langs om de ruimte te bezichtigen of vraag vrijblijvend een offerte aan.

uu

rT eh

Wij hopen je snel te ontmoeten!

uu

rT eh

uu

Zie achterpagina voor contactgegevens.

8

rT eh

uu

rT e


Zakelijke klant Sietske van der Veen: “Deze locatie past bij onze visie” Al sinds de opening in 2016 is de Gelderlandfabriek een geliefd trefpunt voor zakelijke klanten. Bedrijven en organisaties houden er vergaderingen, congressen, presentaties, diners of workshops. Een van die relaties is het Nederlands Openluchtmuseum, dat zowel in 2017 als in 2018 te gast was met de kick-off van het inspiratietraject van de Maand van de Geschiedenis. Sietske van der Veen, inhoudelijk projectmedewerker bij de Maand, vertelt over haar ervaringen. “Sinds ruim een jaar maak ik deel uit van het projectteam van de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Mijn collega’s waren hier in 2017 al te gast, voor mij was dit jaar de eerste keer. Ik was niet eerder in Culemborg geweest, maar had al wel van horen zeggen dat het een leuk stadje is. We worden altijd hartelijk ontvangen. De locatie past helemaal bij onze visie en groeidoelgroep: jonge, open en kritische wereldburgers die waarden als ontplooien en beleven nastreven. Het rauwe karakter, de verschillende ruimtes en de centrale ligging maken de Gelderlandfabriek heel geschikt voor ons. En hergebruik van zo’n historische locatie heeft als voordeel dat je deze kunt conserveren op een natuurlijke manier. Afgelopen maart hielden we in de Gelderlandfabriek onze inspiratie- en netwerkbijeenkomst voor de Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober plaatsvindt. Samen met (potentiële) deelnemers, partners en relaties deden we inspiratie op rond het thema van dit jaar, Opstand. Zo’n bijeenkomst als in Culemborg is geweldig. Iedereen is enthousiast over het gemeenschappelijke doel: geschiedenis onder de aandacht brengen van een groot publiek. Alles wat uit deze bijeenkomst voortkwam, zie je straks terug in de ruim achthonderd activiteiten tijdens de Maand.”

Ontdek gisteren, begrijp vandaag De Maand van de Geschiedenis brengt samen met meer dan duizend culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties elk jaar in oktober geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Dit jaar staat de Maand in het teken van Opstand, in de breedste zin van het woord: van Spartacus tot de Beeldenstorm en van Troelstra tot #MeToo. Altijd in het licht van de actualiteit, want niet voor niets luidt het motto: ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’. Meer informatie op www.maandvandegeschiedenis.nl.

9


10


Spakenburgse diva’s met Ferry Stars (uit de expositie Het Wilde Oog in Culemborg)

11


Lof! Kort maar krachtig. De zomer is voorbij. Misschien nog een paar verdwaalde zomerse dagen, maar dan toch‌ Ook een kort maar krachtig recept, waar ik altijd blij van word. Gepofte lof. IngrediÍnten: - witlof (voor net zo veel personen als dat je moet koken) - peper & zout - olijfolie - klontje boter - aluminiumfolie - verwarm de oven voor op 145 graden - knip net zo veel stukjes folie af als dat je witlofstronken hebt (groot genoeg om ze in te verpakken) - wrijf de stronken in met de olie, peper en zout en rol ze in de folie - als de oven warm is, leg je de pakketjes op het ovenrooster en pof ze ongeveer 15 minuten - haal de pakketjes uit de oven en halveer de stronken (pas op, er kan stoom uit de pakketjes komen!) - verwarm een koekenpan en smelt de boter - bak de halve lofjes aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout Klaar. Tip: ook lekker met wat honing er overheen, naast een mooi stukje lamsvlees. Coos van der Ham

12


Andries Tunru:

van klassenclown tot Cameretten-finalist Al vanaf het prille begin biedt De Gelderlandfabriek een podium aan jonge makers. Dans, cabaret, theater of muziek, er is veel mogelijk. Geen overbodige luxe, weet cabaretier/improvisatieacteur Andries Tunru uit eigen ervaring. De oud-Culemborger, winnaar van de persoonlijkheidsprijs bij de laatste Cameretten, is inmiddels een stapje verder. Op 5 oktober speelt hij met Stefan Hendrikx het programma Beperkt Houdbaar. “Als jonge maker heb je gewoon weinig geld. Je werkt thuis aan je programma of zit met je laptopje in de bibliotheek of in de kroeg. Na de schrijffase wil je aan de slag met een regisseur. Ook moet er een decor komen. Daar heb je ruimte voor nodig. Die plekken zijn schaars en wat er is, is vaak duur. Sinds er vanuit de overheid amper geld naar de kunst gaat, zie je reacties uit de samenleving en de markt. De Gelderlandfabriek is daar een voorbeeld van. Het is fijn om in zo’n inspirerende ruimte te werken. Heel wat beter dan de kleedkamer van een theater, waar ik ook heb geoefend.”

kon tekenen bij een impresariaat, was het jaar helemaal goed. Nu kan ik de combi doen van solocabaret en improvisatietheater.”

Andries Tunru (1991) deed vwo, behaalde zijn bachelor psychologie en besloot toen zijn hart te volgen: hij stapte over naar een theateropleiding. “Ik wilde niet op mijn veertigste op een bank zitten in een Vinex-wijk en me dan realiseren: had ik het toch maar geprobeerd. Al op de middelbare school was ik de klassenclown en was betrokken bij ieder schooltheaterproject. Tijdens mijn studie psychologie deed ik aan improvisatietheater. Het heeft gunstig uitgepakt, met als hoogtepunt toen ik in de finale van de 52ste Cameretten kwam en met mijn medefinalisten in 55 theaters optrad. Het was te gek om in een tour te zitten en dat mensen op jou zitten te wachten. Toen ik ook nog de persoonlijkheidsprijs won én

Op 5 oktober is Andries Tunru samen met Stefan Hendrikx in de Gelderlandfabriek te zien met Beperkt Houdbaar. De twee gaan volop improviseren. Meerdere verhaallijnen, een stuk of twintig personages en aan het einde komt alles bij elkaar. Geen avond is hetzelfde maar welke kant ze ook op gaan, succes is verzekerd. “Ik zou zeggen: kom kijken en ontdek wat er allemaal kan met improvisatietheater.”

13


ELOVE

14

24 november 2018 20:30

OnStage:


Op zoek naar kunst voor in de entree Wat komt er bij kijken als je vier keer per jaar kunst wilt exposeren in de semipublieke ruimte die de entree van de Gelderlandfabriek is? Wie bepaalt wat er komt te hangen? De laatste vraag is het makkelijkst te beantwoorden: beeldend kunstenaars Liza Westerhuis en Jesse Smale vormen samen de expocommissie. Tijdens hun voortdurende zoektocht naar nieuwe exposanten is één ding leidend: werk en maker moeten aansluiten bij de ziel van de fabriek.

Over de exposities Jesse: “De Gelderlandfabriek wil jonge, startende kunstenaars ruimte bieden om te exposeren. We kiezen bewust voor jonge kunstenaars omdat zij met hun werk een vorm van autonomie laten zien, die past bij de uitstraling van de fabriek. Pas afgestudeerden laten de zoektocht van een creatieve geest vaak op zijn mooist zien.” Liza: “We willen niets opdringen. Wel dat je, als je er langs loopt, even iets meepakt. De fabriek wordt bezocht door zo veel verschillende mensen. Mensen gaan naar een voorstelling, hebben een afspraak in de ateliers of komen voor het restaurant. Het is lang niet altijd typisch kunstpubliek.” Jesse: “Soms zijn de exposities voor de bezoekers moeilijk te begrijpen, een andere keer is het werk juist heel toegankelijk en sluit het aan bij het verleden van onze omgeving. De balans tussen deze twee uitersten is wat we nastreven.” Liza: “We krijgen veel aanvragen om te mogen exposeren. Mensen willen graag onderdeel zijn van de fabriek.” Jesse: “Wij richten onze blik op de HKU, Artez en de Academie St. Joost.”

Liza Westerhuis (1991) is beeldend kunstenaar en werkt als grafisch vormgever. Jesse Smale (1971) is opgeleid als beeldend kunstenaar en werkt in het basisonderwijs.

Liza: “Voor exposanten is het mooi dat ook ander publiek hun werk ziet dan het standaard galeriepubliek.”

Over de fabriek Jesse: “Iets moois opbouwen samen met andere mensen die de fabriek een warm hart toedragen, dat geeft voor mij betekenis aan het werk voor de Gelderlandfabriek.” Liza: “De fabriek roept bij mij het gevoel op dat er altijd iets gaande is. Er is ruimte voor vernieuwing, het is constant in beweging.”

De volgende exposant is Bart Bruijn, in juli afgestudeerd aan de HKU. Zijn werk is vanaf 14 september te zien.

15


h

ie

r ab

f

d n a l

as fl k

r

e d l e

k

c ba

G

TBC-lijn reed slechts twaalf jaar

Probeer je het eens voor te stellen. Ooit was even voorbij de Gelderlandfabriek het eindpunt van de stoomtramverbinding Tiel-Buren-Culemborg. Dit zogeheten TBC-lijntje werd een eeuw geleden opgedoekt. Het heeft slechts twaalf jaar dienst gedaan. Met het succes van de spoorwegen die halverwege de negentiende eeuw in rap tempo door heel Nederland werden aangelegd en die het reizen over grotere afstanden vele malen gemakkelijker maakten, staken overal plannen voor tramlijnen de kop op. Ook in de Betuwe waar al in 1880, tien jaar nadat Utrecht en ‘s-Hertogenbosch per spoor waren verbonden, werd gesproken over een tramlijn tussen Culemborg en Beusichem. Het duurde echter tot 1906 eer de verbinding een feit was, als onderdeel van een langere route. De tram ging van station Culemborg langs de haven via Beusichem, Zoelmond en Asch naar Buren. Van daar via Erichem, Kerk Avezaath, Drumpt, station Tiel naar het eindpunt, het voetveer naar Wamel bij de Waal. De totale afstand bedroeg dertig kilometer. De maximaal toegestane snelheid van de TBC-tram was 20 km per uur, de netto snelheid bedroeg 15 km.

16

Het lijntje was vanaf het begin verliesgevend en op 3 maart 1918 reed de laatste tram over het traject. In Culemborg leeft een stukje van het voormalige tracé voort in de bestrating van de Havendijk. Op www.voetvanoudheusden.nl vind je meer informatie, onder meer een boekje met de fietsroute langs het hele traject.

Het trammetje voor het oude station Culemborg met daarachter de locomotiefloods, het oudste deel van de huidige Gelderlandfabriek waarin nu caférestaurant una Vota is gevestigd.


De Gelderlandfabriek bezoekt... de Familiefabriek Cadeauwinkel als verzamelplaats voor makers Bijzonder, duurzaam en handgemaakt. Het zijn kernbegrippen voor het assortiment van de Familiefabriek, ‘een winkel voor het hele gezin’ aan de Zandstraat in Culemborg. Initiatiefnemers zijn de zussen Marleen en Silvie Buenen, met Silvie’s partner Germen Zoer als stille kracht op de achtergrond. “We verkopen fijne producten met een goed design,” legt Marleen Buenen uit. “Spullen die je zelf zou willen hebben. Beeldende kunst is daarbij altijd de basis. Voortdurend zijn we bezig ons assortiment uit te breiden en we staan open voor nieuwe dingen, ook van Culemborgse makers. Als het maar een goed ontwerp is en past binnen ons assortiment.” Het aanbod in de begin juli geopende zaak is veelzijdig: houten speelgoed, prints, kleding, upcycle/vintage, boeken, natuurlijke verzorgingsproducten en sieraden. En ansichtkaar-

ten. “Die gaan echt goed. We verkopen ze elke dag wel.” Het idee voor de winkel is ontstaan tijdens het groente snijden, vertelt Marleen. Pardon? “Silvie en ik hebben de afgelopen vijf jaar een food truck gehad. Vega met Ballen heette die, en we werkten vanuit een oude Mercedes legerambulance. We zijn de keuken ooit begonnen ‘voor ernaast.’ Silvie is namelijk illustrator, ik decor- en kostuumontwerper. Maar vanaf het eerste festival liep het goed, dus alle tijd ging op aan de keuken. Ondertussen kregen we alle twee een gezin, met elk twee kinderen. En zochten we iets dat beter past bij ons leven nu. Dat is deze winkel geworden. Nu we hiermee zijn begonnen, ontstaat de drang om ook zelf weer dingen te gaan maken.” De Familiefabriek aan Zandstraat 14 is van dinsdag tot en met zaterdag open van 10 tot 17 uur. Meer info: www.de-familie-fabriek.nl.

Bijschrift: Van links naar rechts Marleen Buenen, Germen Zoer, Birk Zoer en Silvie Buenen (met Flip in de doek)

17


Agenda najaar 2018 15 SEPTEMBER 2018 WE LOVE 70S 80S XL DANSFEEST Rick Snel en de Gelderlandfabriek presenteren We love 70s 80s XL 21 SEPTEMBER 2018

CLASSIC ALBUMS LIVE: JEFF BUCKLEY - GRACE POPMUZIEK Initiatiefnemer Rick Snel heeft een mooie band bij elkaar gebracht om het album Grace van Jeff Buckley integraal te vertolken. 30 SEPTEMBER 2018

HET COMPONISTENATELIER MUZIEK Paul Gelsing en André Wierenga nemen je mee in hun muzikale gedachtenkronkels, samen met het gerenommeerde ensemble Septime.

5 OKTOBER 2018

12 OKTOBER 2018

HOE TWEE MENSEN IN ÉÉN BED PASSEN THEATER Sanne gaat op onderzoek uit in een voorstelling vol aanstekelijke verhalen en nieuwe Nederlandse theaterliedjes, op een harp. Voor alle alleenslapers, samenslapers en twijfelaars. 21 OKTOBER 2018

JAM JAZZ & PIZZA MET JULIA PHILIPPENS & XAVI TORRES JAZZMUZIEK Baanbrekende violiste met een geweldige podiumpresentatie treedt op met componist en pianist Xavi Torres. 28 OKTOBER 2018

GRAND SALON CULEMBORG TANGODANS Middagprogramma met workshop en dansavond voor tangoliefhebbers

BEPERKT HOUDBAAR CABARET Bij Beperkt Houdbaar improviseren Stefan Hendrikx en Andries Tunru aan de hand van input uit het publiek een complete comedyfilm, met alles erop en eraan. Alles!

18

8 NOVEMBER 2018

FANTASTIC WOMEN MUZIEKTHEATER Uiteenlopende muzikale stijlen met nummers waarin de vrouwelijkheid een stem krijgt.


10 NOVEMBER 2018

19 JANUARI 2019

FESTIVAL Botte Bijl biedt stevige muziek, stoer eten, gewaagd bier en een tikje rauw vermaak.

BEWEGINGSTHEATER De vrouwen van MAN | | CO maken voorstellingen op het snijvlak van dans, theater en performance. Vijf jonge makers wervelen inventief langs de grenzen van het dansveld.

BOTTE BIJL FESTIVAL

18 NOVEMBER 2018

JAM JAZZ & PIZZA MET MICHIEL BORSTLAP & JONG TALENT JAZZMUZIEK Bekende veelzijdige pianist en componist Borstlap treedt op met jong talent.

MAN || CO HOTEL ROCK BOTTOM

20 JANUARI 2019

JAM JAZZ & PIZZA MET HANS DULFER & JERÔME HOL JAZZMUZIEK Legendarische saxofonist keert terug naar de fabriek met gitarist Jerôme Hol. De vorige keer zorgden zij voor een onvergetelijke middag, die eindigde in een groot jazz dansfeest.

24 NOVEMBER 2018

ELOVE

POPMUZIEK Muziek van Electric Light Orchestra gecoverd op hoog niveau.

1 FEBRUARI 2019

REMEMBER PHIL & GARY POPMUZIEK Muzikaal eerbetoon aan Philip Parris Lynott en Robert William Gary Moore. 17 FEBRUARI 2019

JAM JAZZ & PIZZA MET JOSEE KONING & MIKE DEL FERRO 12 JANUARI 2019

ONSTAGE COURBOIS-SOMERS-COURBOIS POPMUZIEK Instrumentale bluesrock in een nieuwe stijl door Nederlands beste rockgitarist, bassist en drummer.

JAZZMUZIEK Zangeres en leading lady van de Braziliaanse muziek in Nederland treedt op met jazzpianist Mike Del Ferro.

Kijk voor de laatste ontwikkelingen op www.degelderlandfabriek.nl

19


Let’s meet halfway! De Gelderlandfabriek is ook te huur voor zakelijke evenementen met gezelschappen van 6 tot 500 personen.

de Gelderlandfabriek Stationsweg ďż˝ - 4101 NG Culemborg - Tel. 0345-227227 (algemeen) en 0345-5227228 (una Volta) info@degelderlandfabriek.nl - www.degelderlandfabriek.nl www.facebook.com/deGelderlandfabriek

www.instagram.com/degelderlandfabriek

fabrieksmagazine najaar 2018  
fabrieksmagazine najaar 2018  
Advertisement