Page 1

Êåððååëèí Ñïàðêñ Интервю с авторката авторката на „Как да се омъжиш за вампир милионер”

,

Вече на българския пазар, благодарение на

издателство „Тиара Букс”


1. Какво ви вдъхнови да започнете да пишете? Много писатели. Обожавам да чета. Докато растях, четях какви ли не книги. Мечтаех да стана писателка, но тъй като смятах, че това е невъзможно, не се опитвах да пиша нещо, докато не станах на четиридесет и две години. Когато най-накрая започнах да пиша, знаех, че искам да пиша романси. Обожавам да наблюдавам как главните се влюбват, а и обожавам щастливия край. Първата ми книга бе исторически роман, но когато кариерата ми като автор на такива романи не потръгна, се замислих дали да не пиша паранормални. Любимият ми исторически роман имаше паранормални елементи, като пътуване във времето и магия. Подобни романи ме омагьосваха, защо пък да не се опитам и аз да напиша такъв. Първият ми опит беше „Как да се омъжиш за вампир милионер”, който се превърна в книга първа от поредицата „Рискована любов”. Продължих да пиша паранормални романи, те дават най-много свобода.

2. Кажете ни пет неща за себе си? 1. Бях учителка. 2. Пристрастена съм към сладоледа Блу Бел (прави се тук, в Тексас). 3. Обичам да пътувам. 4. От доста време не съм с истинския цвят на косата си (мисля, че вече трябва да е побеляла). 5. Щя се уплаша, ако видя истински вампир (освен ако не е Джони Деп).


3. Кои са вашите любими герой? Винаги са тези, чиято книга пиша в момента. С всяка книга прекарвам няколко месеца в умовете на главните герои. И докато тя се влюбва в него, а също се влюбвам. Пишех книга 14 от поредицата „Рискована любов”, така че сега съм влюбена в Хауърд Бар, шифтър-мечка. Неговата книга се казва „Wild About You” (Див за теб) и излиза на американския пазар в края на ноември. Роман Драганести, главният герой от „Как да се омъжиш за вампир милионер” има специално място в сърцето ми, след като е първият ми вампирски герой.

4.Докато пишете, кое идва първо: историята или героите? За мен всичко се върти около героите, те се появяват първи и водят парада. Историята се заражда от техните нужди, страхове, цели, мотиви и проблеми, or me.

5. Имате ли специално място за писане?

Занимавам се с важни задачи на бюрото си, но що се отнася до писане – взимам лаптопа и сядам на едно кресло, опъвам си краката и започвам да пиша. Много е релаксиращо.


6. Ако можете да сте един от героите си, за един ден, кой бихте избрали и защо?

Наистина трудно. Винаги мога да се доближа до Хедър Ехарп (от книга 4), защото като нея съм от Тексас. Имам наднормено тегло (сигурно заради сладоледа!), имам прекрасно дете, което е резултат от пагубен пръв брак и ще се радвам да гледам бившия си съпруг като хлебарка. Но като вземем под внимание талантите на моите героини, бих искала да съм Кейтлин (от книга 9, „Яж, дебни, обичай”), защото тя има способността да разбира всеки един език и да го научава за минути. Ако бях като Кейтлин, щях да мога да говоря с читателите си в България.

7. Ако имахте възможността да живеете на друго място и време, къде бихте избрали и защо? Не мисля, че биха искала да живея в друго време, прекалено съм разглезена с климатиците, компютрите, автомобилите и не искам да се отказвам от това. Но ако мога да посетя за ден някои места, не бих се поколебала. Щях да отида, когато Мойсей показва Десетте божи заповеди, на един урок при Аристотел, при рицарите от кръглата маса в Камелот и щях да отида на театър с Кралица Елизабет, и да гледам пиеса на Шекспир. Бих пропуснала обезглавяването. Бих искала да се запозная с Джейн Остин. Ще опитам дрехите и вкусовете на всеки период, но ще се радвам да се върна в наши дни, облечена с джинси и сладолед.


8. Харесва

ли ви българската корица на „Как да се омъжиш за вампир милионер”?

О, Господи, да! Прекрасна е. Редактора ми в ХарпърКолинс каза, че е невероятна. Също така я пуснах на страницата си във Фейсбук и читателите там я обожават.


9. Планирате ли да пишете нови книги/ поредици, които не са за вампири?

Всички книги от поредицата „Рискова любов” се развиват в един и същ свят – на вампири, но се разширява до обхвата на шифтъри, ангели и демони. Главният герой в книга 7 („Забранени нощи с вампир”) е върколак. Този в книга 9 („Яж, дебни и обичай”) е шифтър-пантер. А героят в книга 13, както вече споменах, е шифтър-мечка. Главната героиня в книга 10 („Вампир мой”) е паднал ангел, а в 12 („Издирван: невиж или мъртъв”) е върколак. Пиша и за шифтъри-тигри и -делфини. Опитвам се да подържат тръпката и да разнообразявам. ХарпърКолинс (моят английски издател) ще пусне в продажба историческия роман, който написах през 2001. Озаглавен е „За любов или страната” и разказва историята на шпионин, като Джеймс Бонд, обаче по времето на Американската революция. Продължението също е по времето на Революцията, но ще излезе на пазара следващата година. В тези книги няма нищо паранормално, но все пак са много романтични и забавни.

10. Кажете нещо на българските си читатели.

Чаках доста преди мечтата ми да стана писател се сбъдне, защото не вярвах в себе си, затова ще ги насърча да вярват в себе си. Бъдете безстрашни и сбъднете мечтите си. Ще се радвам да видя, че има български читатели на страницата ми във Фейсбук.

Това интервю с авторката е направено направено специално за форума. Моля уважавайте труда ни! ни! Всяка изнасяне на интервюто е забранено. забранено.

Kerrelyn Sparks Interview  

Kerrelyn Sparks Interview

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you