Page 1

o

invitaţie acasă

Minimalism la masculin

„MI-AM DORIT UN CĂMIN CARE SĂ MĂ REPREZINTE”

62

MARTIE 2013


Sorin a achiziţionat acest apartament în urmă cu doi ani. De atunci şi până în aprilie 2012 nu a făcut îmbunătăţiri sau schimbări, şi asta pentru că şi-a dorit o reamenajare completă, care să îi asigure tot confortul. Cu sprijinul designerilor Simona Bonea şi Bogdan Apostoiu, în doar trei luni, a obţinut rezultatele dorite. Text: Elena VÎRLAN / Foto: Antonio CIOAREK

MARTIE 2013

63


o

invitaţie acasă

D

in lipsă de timp, informaţii şi experienţă, Sorin a considerat că cea mai bună soluţie ar fi să găsească o firmă specializată care să se ocupe de amenajarea apartamentului său. În luarea acestei decizii a cântărit şi faptul că voia o reamenajare completă, care să includă şi modificarea compartimentării iniţiale. Cum tot demersul implica investiţii mai mari, dar şi consultarea unui specialist, a căutat pe Internet o firmă de amenajări interioare. Aşa i-a descoperit pe designerii Simona Bonea şi Bogdan Apostoiu pe site-ul personal: „M-am regăsit în decorurile realizate de Simona şi Bogdan şi nu am ezitat să îi contactez. Prima informaţie pe care le-am oferit-o a fost legată de stil. Cel mai bine mă reprezintă cel minimalist, poate şi pentru că îmi displac interioarele supraîncărcate”, ne-a explicat Sorin. Apartamentul, cumpărat în decembrie 2011, are suprafaţa de 60 de metri pătraţi şi este compus din două camere.

64

MARTIE 2013


Mobilierul de bucătărie a fost desenat de designeri şi realizat la firma lor. Este realizat din PAL melaminat EGGER şi MDF. Pentru a fi în ton cu designul modern al mobilierului, suprafaţa de deasupra blatului de lucru a fost acoperită cu sticlă vopsită. Pardoseala este din gresie, cumpărată de la Delta Studio. Încăperea se distinge prin finisaje, dar şi prin culori precum turcoazul, care se regăseşte la mobilier şi la peretele acoperit cu vopsea decorativă Oikos de la Decora House.

MARTIE MARTI 2013

65


o

invitaţie acasă

Dormitorul are la bază o cromatică temperată, în care domină marourile şi bejurile, culori binevenite în spaţiile destinate relaxării. Patul, dar şi canapeaua din living au fost achiziţionate de la Divanissimi, iar perdelele şi draperiile, de la Biokarpet. La propunerea designerilor, în baie s-au folosit turcoaz şi mici accente de maro, culori pe care proprietarul le-a agreat din startPlăcile ceramice şi obiectele sanitare provin de la Delta Studio.

După discuţiile de rigoare, în timpul cărora designerii s-au consultat cu Sorin în privinţa cromaticii, Simona şi Bogdan au realizat un proiect 3D. Acesta a inclus şi unirea bucătăriei cu dormitorul, încăperi care iniţial erau de tip open-space. Separarea lor s-a realizat prin construirea unui perete, finisat ulterior cu cărămidă aparentă lucrată manual. În prezent, bucătăria face spaţiu comun doar cu holul de la intrare. Având în vedere faptul că apartamentul are două camere, iar proprietarul lucrează şi de acasă, designerii au creat în living o zonă de lucru. Prin peretele acoperit cu vopsea decorativă, s-a creat o corespondenţă cu bucătăria. Diferenţa constă în pardoseala din parchet de stejar natur, cumpărat de la Natural Wood Floor. Mobilierul, realizat din PAL, MDF şi sticlă, a fost desenat de Simona şi Bogdan şi realizat la firma lor.

66

MARTIE 2013


Sfatul designerului “Într-un apartament de mici dimensiuni nu este necesar să limitezi funcţiunile, dacă abordezi o strategie de amenajare inteligentă. De exemplu, proiectează un mobilier funcţional, care să includă biroul sau un colţ pentru lectură. De asemenea, optează pentru open-space în zona de zi. Nu în ultimul rând, alege ţesături fine pentru ferestre, care să permită pătrunderea luminii în timpul zilei.” Designeri: Simona Bonea şi Bogdan Apostoiu, Avantgarde Design Studio, tel.: 0722-632.000, www.avantgardesign.ro

MARTIE 2013

67

Revista Domus martie 2013 - Articol Decora House  

Minimalism la masculin "Mi-am dorit un camin care sa ma reprezinte"

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you