Page 1

o

invitaţie acasă

Sweet home

PRIMITOR ŞI CALD, ÎN STIL ROMANTIC-ŞIC Ea este psiholog, el, muzician... Este vorba despre un cuplu tânăr din Bucureşti, care şi-a propus ca prin această locuinţă să dea viaţă unui vis mai vechi: acela de a avea un cămin amenajat în stilul şi culorile preferate. Text: Elena VÎRLAN / Foto: Antonio CIOAREK

44

mai 2013

mai 2013

45


o

invitaţie acasă

D

eşi profesează într-un domeniu care nu are tangenţe cu designul interior, beneficiara acestui apartament s-a gândit în detaliu la toate aspectele amenajării, înainte de a-i contacta pe designerii de interior Simona Bonea şi Bogdan Apostoiu. Mai precis, a adunat multe imagini de pe Internet, cu decoruri care se apropiau de viziunea ei cu privire la proiect, şi a răsfoit o lungă perioadă revistele de home & deco, documentându-se temeinic. Pe cei doi designeri i-a descoperit în

revista DOMUS şi, pentru că s-a regăsit în amenajările realizate de ei, i-a contactat fără a ezita. A fost o decizie inspirată, pe care cei doi soţi nu au regretat-o nicio clipă, deoarece colaborarea s-a dovedit a fi fructuoasă şi bazată pe intuiţie şi compatibilitate: „De fiecare dată când le-am propus clienţilor o soluţie sau o culoare, am descoperit că şi ei se gândiseră la acelaşi lucru. Am fost mereu pe aceeaşi lungime de undă, fapt care a facilitat comunicarea şi colaborarea pe tot parcursul proiectului. Cu alte cuvinte, ne-am completat reciproc.”, ne-a povestit Simona.

În bucătărie s-au efectuat câteva modificări, dar fără a implica multă muncă de şantier. De exemplu, au fost schimbate uşile (faţa mobilei) şi blatul de lucru (cu un model termorezistent, achiziţionat de la Egger), dar a fost păstrat scheletul mobilierului.

Designerii au luat decizia să nu dea jos faianţa de deasupra blatului de lucru, întrucât ar fi presupus o muncă în plus, ci să o acopere cu sticlă sablată, care să joace şi rol ornamental. Prin urmare, sticla a fost decorată de un artist plastic, cu o orhidee stilizată.

46

aprilie 2013

aprilie 2013

47


o

invitaţie acasă

Dormitorul matrimonial a fost dotat cu un dressing spaţios, executat pe comandă, dintr-un

48

mai 2013

Peretele din spatele patului a fost acoperit cu tapet de la Decora House. Nuanţa acestuia, un

PAL mai special, texturat. Tot pe comandă au fost realizate şi celelalte piese de mobilier, cu excepţia patului, cumpărat de la Divanissimi.

verde pal cu tentă aurie, precum şi imprimeul floral insuflă spaţiului un aer feminin. Restul pereţilor sunt zugrăviţi cu vopsea lavabilă bej, pentru a scoate în evidenţă mobilierul alb.

Astfel, în momentul în care Simona şi Bogdan au început colaborarea cu proprietarii, existau tâmplăria, parchetul, gresia şi faianţa din băi şi bucătărie. Doar pereţii au fost finisaţi. Peretele din zona de zi a fost zugrăvit cu vopsea decorativă Oikos de la Decora House, în nuanţa somon. Deşi discuţiile cu privire la proiect au fost detaliate, Simona şi Bogdan au realizat şi un proiect 3D. Amenajarea a pornit de la zero, în sensul că toate elementele care compun decorul

reprezintă achiziţii noi. Cu excepţia canapelei şi taburetelui, cumpărate de la Divanissimi, mobilierul din living (ca, de altfel, din întreaga locuinţă) a fost executat pe comandă după schiţele designerilor. Tapiţeria scaunelor provine de la Art & Home, iar textilele (perdelele şi draperiile) sunt de la Biokarpet. Covoarele şi alte mici accesorii provin de la Mobexpert. Peretele care separă livingul de zona de dining a fost decorat cu marmură Thassos, achiziţionată prin Rock Star.

Proiectul de amenajare a fost demarat în iulie 2012 şi finalizat la sfârşitul aceluiaşi an. Graţie colaborării perfecte cu designerii, proprietarii se bucură de căminul la care au visat. Material realizat cu sprijinul designerilor Simona Bonea şi Bogdan Apostoiu, Avantgarde Design Studio, tel.: 0722-632.000, www.avantgardesign.ro mai 2013

49

Revista Domus mai 2013 - Articol Decora House  

Sweet home Primitor si cald, in stil romantic-sic