Issuu on Google+

WAASLAND BEVEREN MAGAZINE JAARGANG 3 NUMMER 14 23 FEBRUARI 2013

Welkom

SC Lokeren Volgende wedstrijd

WB - Beerschot

9 mrt- 20u00

CÉDRIC D’ULIVO De ene week is de andere niet, elke match is verschillend . . .

WB MZ14.indd 1

20/02/2013 22:22:19


2 Colofon Waasland Beveren Magazine Seizoen 2012 - 2013 Editie 14 - 23 Februari 2013

VOORWOORD

Gratis Uitgave Secretariaat Freethiel:

Beste supporters,

Stadionplein 1 9120 Beveren Tel.: 03 / 750 25 00 Secretariaat Puyenbeke: Watermolenstraat 104 9111 Belsele ( St-Niklaas ) Tel.: 03 / 776 32 00 Website: www.waasland-beveren.be Email: info@waasland-beveren.be Find us on:

Waasland-Beveren official @WaaslandBeveren

Club fotografie: Jean Bonjean Geert Franquet Aanvullende foto’s: Kevin Reyns Grafisch ontwerp: Kevin Reyns Redactie: Frederik De Weerdt Babs Mertens Robin Maes Michael Opgenhaffen

Het waren alles behalve carnavaleske toestanden in het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Een droge 2-0 nederlaag … Het is jammer genoeg geen “derde keer, goede keer” geworden na de eerder gespeelde oefenpartij op het terrein van Hamme en de verloren thuiswedstrijd in de heenronde. Gedane zaken nemen echter geen keer, alle ogen zijn nu gericht op de wedstrijd tegen onze buren uit Lokeren. Ik ben ervan overtuigd dat ik, samen met jullie, niet alleen beroep zal kunnen doen op de revanchegevoelens van onze spelers, maar ook op hun besef dat ze alweer geschiedenis kunnen schrijven. Nog maar onlangs tegen Anderlecht hebben ze trouwens bewezen dat zij hun plaats meer dan waard zijn in de JUPILER Pro League. We hebben met z’n allen de afgelopen competitie veel geleerd, hopelijk is het nu aan ons om met deze “wijsheid” iets te doen naar volgend seizoen toe. Vanavond wordt het zonder twijfel een wedstrijd op het scherp van de snee. Ook voor Lokeren zijn de belangen groot, zij kunnen na een, dit mag gezegd worden, schitterende reguliere competitie hun ticket voor Play Off 1 bemachtigen. Voor ons betekent een overwinning dan weer een schitterende beloning voor een seizoen hard werken, met een verlengd verblijf in de 1ste nationale tot gevolg. Na Brugge, Standard, Genk en Anderlecht alweer een vol huis. Dit kan en mag niet mislukken. Supporters, onze spelers zijn er klaar voor, hopelijk zal zaterdagavond niet enkel het vuurwerk knallen op de Freethiel. Tenslotte doe ik een oproep om alles in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen, zowel vòòr, tijdens als na de wedstrijd. Een mooie partij, veel ambiance rond het veld, twee ploegen die willen winnen, twee supportersgroepen die “hun” ploeg naar die overwinning schreeuwen. Voetbal … een schitterende sport, onze sport…. Onze overwinning !!!

Dirk Poppe

WB MZ14.indd 2

20/02/2013 22:22:23


Inhoud 3

06 CEDRIC D’ULIVO

‘Wij gaan er weer volop tegenaan’

22 REPORTAGE

04 14 34 16 20 40 21 24 26 44

‘Onze partners in de kijker’

INTERVIEW

‘Copa is een echte Beverenboy’

TERUGBLIK 1979

‘Jean Marie en Toon Pfaff in Sport70’

WB MZ14.indd 3

JEUGD BU11

NABESCHOUWING WB - RSC Anderlecht

NABESCHOUWING SV ZW - WB

JUPILER PRO LEAGUE Klassement

VOORBESCHOUWING Speeldag 28

BELOFTEN

Wedstrijdverslag

PRONOSTIEK

met Marc Bockstael

SPROKKELS

Alle Freethiel weetjes

20/02/2013 22:22:27


4 Jeugd Nieuw kledijpakket voor onze jeugdspelers ... Volgend seizoen spelen onze jeugdspelers in een compleet nieuwe outfit. Jako en onze club hebben begin februari een volledig nieuwe lijn ontworpen voor het seizoen 2013-2014 van onze jeugd. We stellen het dan ook graag aan jullie voor. Elke jeugdspelers krijgt namelijk een vrijetijdsvest, vrijetijdsbroek, trainingsvest, trainingsbroek of keepersbroek, T-Shirt,voetbaltas of rugzak, kousen, uitgangsshort, sweater, regenjas, coachjas en een bal.

BU11 ...

Volgend seizoen zijn we nog op zoek naar nieuwe jeugdsponsors om deze nieuwe wedstrijdkledij te sponsoren. Indien je interesse hebt, mag je altijd geheel vrijblijvend contact opnemen met Gerry Liessens, jeugdmanager van waaslandBeveren ofvolgend e-mailadres: gerry.liessens@waaslandbeveren.be of tel: 0478/36.52.76.

BU11 Waasland- Beveren. Het seizoen 2012-13 zijn we met deze groep gestart met 12 spelers. Waarvan 6 spelers van 2003 en 6 spelers van 2002. Vorig seizoen hebben alle spelers in de gewestelijke reeks gespeeld.

Half maart zal onze jeugd-sponsorbrochure uitkomen. Voor wie deze graag wil bekomen, mag ook hiervoor contact opnemen.

Spelershirts 2013-2014

Dus is het een grote eer dat ze zich dit jaar kunnen bewijzen in de bijzondere provinciale reeks. Dat het niet makkelijk zou zijn, wisten we allemaal. De eerste weken was het zoeken, wie waar zou spelen. Nu het samenspelen steeds beter gaat, maken we het onze tegenstanders ( welke meestal met een voltallige ploeg spelers van 2002 staan) steeds lastiger en lastiger. Onze keepers Alexander en Xander bewijzen zich steeds en doen hun uiterste best om hun netten niet te laten doen trillen. Ze kunnen natuurlijk op onze verdediging rekenen; Max, Senne, Mehmet en Ayoub, staan steeds hun mannetje. Onze verdedigers proberen steeds onze spelers op het midden en op de flanken aan te spelen, Stan en Tibo lopen de flanken af terwijl Amine en Ramzi het middenveld bezetten. Onze aanvallers Anis en Badr proberen de kers op de taart te brengen door af en toe een goaltje te scoren. Speciale dank aan onze afgevaardigde Mi, voor elke week opnieuw; het invullen van de wedstrijdformulieren, zorgen voor het fruit, helpen in de kleedkamer (voor en na de training en de wedstrijd) Doe zo verder mannen, goe bezig.

Trainer Alain

WB MZ14.indd 4

20/02/2013 22:22:29


WB MZ14.indd 5

20/02/2013 22:22:31


6 Coverstory

“Ik kan hier nog

heel wat

wijsheden opdoen”

door Robin Maes

W

ie hebben ze nu weer binnen gehaald?! Heeft u dit tevens gedacht, voor de start van dit seizoen, bij de aankoop van Cedric D’ulivo? U zou de enige niet geweest zijn. De (voor België) onbekende Fransman kwam uit Marseille om zijn eerste minuten op het hoogste niveau te halen, hier, op de velden van de Freethiel. Met veel argwaan stelden supporters zich vragen bij deze transfer. Maar kijk; na goed twee derde van de competitie is D’ulivo uitgegroeid tot een bijna onmisbare schakel in het defensieve systeem van De Boeck. D’ulivo had even tijd nodig om een basisplaats af te dwingen, maar weigert ze voorlopig weer af te geven. Sterke prestaties zorgen voor zijn continuïteit. Toch kreeg de verdediging de afgelopen drie duels zeven doelpunten te slikken. We gingen even bij Cédric te rade!

T

egen Zulte-Waregem voetbalden we niets bij elkaar. Kansloos verloren we met 2-0. Hoe blik je terug op die wedstrijd? “We beseffen maar al te goed dat het allesbehalve een goede partij van ons was. We hebben op geen enkel moment gevaar kunnen creëren, kwamen er niet aan toe ons eigen spel te spelen. Zulte domineerde de hele partij, ze hebben een zeer solide ploeg. Je

WB MZ14.indd 6

zag duidelijk dat ze dit jaar op een bijzonder hoog niveau presteren, ze hebben het allemaal: individueel talent, verzorgd voetbal, een goede teamgeest, …”

E

n zeer veel kansen tegen ons. 4 keer raakte Z-W het doelhout. Als de wedstrijd op 5-0 of 6-0 eindigde, had niemand het onverdiend gevonden.

“Klopt. Wij voetbalden geen enkele kans bij elkaar en kregen en zelf veel om de oren. Bij momenten voelde het aan als een stormloop. Ik weet niet of ze zoveel doelpunten als 5 of 6 verdiend zouden hebben, maar het hadden er zeker nog meer dan 2 kunnen zijn. Dan hadden ze echter perfect moeten afwerken. We kregen onze problemen achteraan in die partij niet weggewerkt.”

20/02/2013 22:22:34


Cedric D’ulivo 7

T

och vreemd, niet? Hoe kan je de ene week zo sterk presteren (tegen Anderlecht) om dan als een pudding in elkaar te zakken de week erna? “Er bestaan geen twee identieke matchen. De ene week is de andere niet, elke match is verschillend. Iedere keer moet je weer een nieuw plan klaar hebben, soms lukt dit en soms niet. De uitvoering was tegen Zulte zeer pover. Maar de laatste prestatie van een team betekent nooit dat de volgende ook al gekend is.”

“ Ik zie duidelijk dat Proto uitkomt om de bal te redden

D

aar zijn we zeker van. De match tegen Anderlecht was een stuk beter, maar ook toen bleven we met lege handen achter. Verdienden we meer dan een 1-2 nederlaag? “Jazeker, minstens een punt! We speelden een zeer goede partij tegen een sterke tegenstander, heel zuur als je daar niet voor beloond wordt. Als je alle fases tezamen zet zag je een evenwichtige partij. Daarom had ik een puntendeling zeker terecht gevonden. En zelfs meer! We hebben kansen gehad om te winnen, als we hadden gewonnen had niemand dat een gestolen zege genoemd! Maar natuurlijk: elk foutje werd genadeloos afgestraft. Je speelt ten slotte tegen Anderlecht.”

V

ond je het niveau dat RSCA die wedstrijd haalde goed? “Individueel vond ik ze zeer sterk. Allround waren ze misschien nog dat tikkeltje beter dan ons, wat ook normaal is als je met zo’n talent rondloopt. Ze hebben ook voldoende kansen gecreëerd langs hun kant, maar om nu te zeggen dat ik ze “overweldigend” goed vond… Dat ook weer niet.”

Niet Consequent

É

én fase uit die wedstrijd heb ik nu wel al twintig keer gezien: de beruchte “Proto-D’ulivo” fase. Geef ons nogmaals jouw visie. “Ik krijg de bal toegespeeld en ga op

WB MZ14.indd 7

doel af. Ik zie duidelijk dat Proto uitkomt om de bal te redden, maar ik raak deze eerst. Wanneer ik zie dat hij de bal daarna eerder zal raken dan mij spring ik goed op en doe alle moeite om hem niet te raken en/of te bezeren. Ik raak hem misschien zeer lichtjes… Het blijft een zeer discutabele fase, zelfs ik vind dat.”

H

oe ik het zie: jij raakt Proto en geen bal, Proto raakt de bal. Da’s dan toch gewoon fout, niet? “Zo kan je het ook stellen, voor mij blijft het echter een grijze zone. Het is geen zwart-wit fase, snap je? Het grootste probleem is echter niet fout of geen fout (in die fase), maar het fluitsignaal van de scheidsrechter. Hij floot pas toen de volgende actie reeds bezig was, niet consequent. Als hij gewoon meteen had gefloten was er veel minder commotie rond die fase geweest.”

N

u hebben we tegen de top 2 gespeeld, van wie ben je het meest onder de indruk? “In de partij die de ploegen tegen ons hebben afgewerkt was ik meer onder de indruk van Zulte. Het voetbal dat zij brachten, daar konden we niks tegen inbrengen… Maar als ik naar de algemene competitie kijk, is er toch maar één team dat er echt tussenuit springt: Anderlecht. Zo’n riante voorsprong uitgebouwd in de competitie, zo weinig nederlagen… Er is dit seizoen niets dat Anderlecht volgens mij nog kan afstoppen.”

N

a nederlagen tegen Bergen, Anderlecht en Zulte is er van euforie en “aan een reeks bezig zijn” geen sprake meer op de Freethiel. 0/9 is de realiteit. Gaan we het onderin alsnog spannend maken? “Ik denk dat we er uiteindelijk wel in zullen blijven, natuurlijk is het wel jammer dat we de punten missen die het finale verdict al hadden kunnen opmaken. We kijken gewoon, zoals zo veel spelers je al gezegd zullen hebben, match per match, week per week. De 0/9 is niet dramatisch omdat onze concurrenten onderin ook telkens punten lieten liggen. Daarom is er nog steeds geen probleemsituatie. De volgende match is tegen Lokeren, de volgende kans op een overwinning. Voor de fans, voor de zekerheid, … We gaan er weer volop tegenaan.”

Supergemotiveerd

E

en goede ingesteldheid. Besef je, als Fransman en nieuwkomer, hoe gevoelig deze partij bij de supporters ligt? “Zeker, er wordt dezer dagen over niets anders gesproken binnen de club. We willen voor iedereen die in ons gelooft een fantastische prestatie op de grasmat neerzetten. Maar er zijn twee kanten, heh. Lokeren zal tevens supergemotiveerd zijn en zij hebben toch lichtjes de bovenhand… Ze spelen een superseizoen en zijn uitgegroeid tot een topteam. Wij willen echter revanche: in de heenmatch versloegen ze ons pas in de slotfase.”

G

eloof je in winst tegen de nummer 5? Of zou je al tevreden zijn met een punt? “Dat zijn vragen die je zeer moeilijk kan beantwoorden voor de aanvang van de partij. We gaan er alles aan doen om het maximum eruit te halen, besef echter dat we een zeer moeilijke match tegemoet gaan. We spelen nu ook niet tegen Anderlecht, maar de tegenstander kan wel betere resultaten voorleggen dan wij.”

D

us kruipen we in de rol van de underdog. Je bent sinds dit seizoen nieuw bij Waasland-Beveren, hoe moeilijk is het om als totale onbekende bij een nieuwe club in een nieuwe competitie te belanden? “Ik zag en zie het nog steeds als een nieuwe kans. Je leert een hele nieuwe habitat kennen, je maakt kennis met allemaal nieuwe mensen. Ik voelde me meteen goed opgevangen, ik heb me deze keuze nog niet beklaagd. Het voelde aan als een natuurlijk proces, echt waar. Het is een goede club om in mijn huidige situatie bij te vertoeven.”

Een Natuurlijk Proces

B

en je tevreden over je sportieve prestaties tot dusver? “Ik ben wel tevreden, ja. Ik weet echter dat er nog veel ruimte voor verbetering is, ik zit nog lang niet aan mijn top. Ik blijf hard knokken om elke week een betere speler te zijn dan de week ervoor. Het is niet makkelijk om week in week uit het beste van jezelf

20/02/2013 22:22:36


8 Coverstory

Cedric D’ulivo

te geven, maar zoiets moet je doen op dit niveau. Ik zie elke wedstrijd als een nieuwe kans om mezelf te verbeteren en ervaring op te doen.”

W

e beschikken over heel wat pionnen achteraan, de concurrentie is hard neem ik aan. “Ja, maar het houdt je ook scherp. Je kan het jezelf niet permitteren om een week de focus te verliezen of het eventjes kalmer aan te doen, want dan ben je je plaats in het elftal kwijt. Er zijn heel wat jongens die staan te popelen om ook te spelen en iedereen binnen deze club heeft talent. Het geeft me dan ook veel zelfvertrouwen om nu toch wel al eventjes een basisspeler te zijn.”

“ We gaan er weer volop tegenaan “

H

oe ziet jouw toekomst eruit: hoe lang ben je nog speler van Waasland-Beveren? “Na dit seizoen heb ik nog één jaar contract, de bedoeling is alvast om dit uit te doen. Maar wat me daarna te wachten staat… Daar heb ik nog helemaal geen idee van. In voetbal kan het snel gaan, dat hoef ik niemand nog te vertellen. Je weet als speler nooit waar je binnen een jaar of twee zal staan, er zijn zoveel verschillende factoren die daarover beslissen… Ik zeg alvast niet per se nee tegen een contractverlenging.”

J

e hebt toch wel ambitie om hogerop te raken, niet? Jonge kerel, goed bezig… “Natuurlijk heb ik die ambitie, maar die kan op vele manieren ingevuld worden. In de toekomst wil ik meer, maar momenteel zit ik perfect waar ik zit. Laat ik me mezelf maar eerst hier bewijzen en dan verder kijken. Ik ben deze club zeker nog niet ontgroeid, ik kan hier nog heel wat wijsheden opdoen.”

D

it seizoen ben je zowel bankzitter als basisspeler geweest. Denk je nu definitief je plaats in de basiself te hebben verworven? “Nee, zeker niet! Het moment dat je dit denkt is het moment dat je een fout maakt! Als ik een mindere week ken of een slechte prestatie meemaak kan ik, net zoals iedereen, uit het team vallen. Een voetbalelftal is een bewegend iets, niemand hier is zeker van zijn zaak. Een trainer stelt steeds zijn best mogelijke elftal op, dat is niet elke week hetzelfde. Als speler dien je altijd hard te blijven werken. Een basisplaats volgt dan als een beloning.”

WB MZ14.indd 8

20/02/2013 22:22:38


kantoor KRUIBEKE Dhr. Sven Van Hove

O.L.Vrouwplein 15 - 9150 Kruibeke - (03) 740 76 30

WB MZ14.indd 9

20/02/2013 22:22:52


10 Play-offs Hoe werkt het ? Play-offsysteem: Wie? Hoe? Wat? De competitie loopt op zijn einde. Binnenkort doen de Play-offs hun intrede. In welke wij terecht komen, is nog niet mathematisch zeker. Al durven we stiekem och zeggen dat Playoff 2 haalbaar is. Maar hoe gaan die play-offs in zijn werk na de competitievorming van vorig seizoen nu er slechts 16 ploegen in de Jupiler Pro League spelen? We zochten het even voor jullie op. Play-off 1

Winnaar Play-off 2

Play-off 1 1

Anderlecht

62

2

Z.Waregem

54

3 RC Genk

48

4

Standard

46

5

Lokeren

46

6 Club Brugge

44

Play-off 2 7a KV Mechelen

41

8b

KV Kortrijk

38

9a

Bergen

38

10b OH Leuven

32

Play-off 2 11b AA Gent

30

12a

Charleroi

27

13b

WB

26

14a

Beerschot

20

Play-off 3 15

Lierse

16 Cercle Brugge

20 14

Kalender Play-off 2 30.03.2013

SP1

06.04.2013

SP2

13.04.2013

SP3

20.04.2013

SP4

27.04.2013

SP5

04.05.2013

SP6

* De juiste data en uren worden binnenkort bekend gemaakt.

In play-off 1 strijden de 6 hoogst gerangschikte ploegen uit de reguliere competitie tegen elkaar voor de titel en Europees voetbal. Hierbij gaat iedere ploeg het tweemaal opnemen tegen 5 andere ploegen die zich kwalificeerden voor play-off 1. Dit betekent dat de top zes minimaal 40 wedstrijden zal afwerken, waarvan 30 in de reguliere competitie en 10 tijdens de play-offs. Momenteel zijn enkel Anderlecht en Zulte Waregem mathematisch zeker van deelname aan PO1. Bij de start van play-off 1 wordt het puntenaantal dat de deelnemende ploegen behaalden, gedeeld door twee. Bij een oneven aantal punten wordt er naar boven afgerond. De ploeg die na 10 speeldagen in play-off 1 bovenaan prijkt is de kampioen van het afgelopen seizoen. Deze plaats geeft recht op rechtstreekse deelname aan de groepsfase van de Champions League 2013-2014. De tweede ploeg mag deelnemen aan de voorrondes van de Champions League, terwijl de ploeg die derde eindigt, samen met de bekerwinnaar naar de Europa League-voorrondes mag. Play-off 2 De ploegen die 7e tot 14e eindigden in de reguliere competitie, worden onderverdeeld in twee reeksen, A en B. Reeks A is samengesteld uit de 7de, 9e, 12e en 14e gerangschikte, terwijl reeks B uit de 8ste, 10de, 11de, en 13de gerangschikte bestaat. Deze ploegen spelen in hun reeks een mini-competitie waarbij elk van hen 6 wedstrijden speelt, 3 keer thuis en 3 keer uit. Zoals het klassement er nu uit ziet zou Waasland-Beveren het virtueel moeten opnemen tegen KV Kortrijk , OH Leuven en AA Gent. In tegenstelling tot play-off 1 starten de teams uit play-off 2 wel met 0 punten. Hierbij wordt er dus geen rekening meer gehouden met de resultaten uit de reguliere competitie. De twee clubs die in play-off 2 als eerste eindigen in hun poule, nemen het tegen elkaar op in een heen-en terugwedstrijd. De winnaar van deze ontmoeting speelt daarna een confrontatie tegen de ploeg die vierde eindigde in PO1 (heen en terug) voor het laatste ticket voor Europa League-voorrondes. Indien de bekerwinnaar zich al via de competitie kwalificeerde voor de Europa League, plaatst het nummer vier uit play-off 1 zich rechtstreeks voor de Europa League-voorrondes, en speelt de vijfde uit play-off 1 de barragewedstrijden voor het laatste Europese ticket. Play-off 3 De twee laagst gerangschikte ploegen van de reguliere competitie worden veroordeeld tot play-off 3. Hierbij gaan de twee ploegen het tegen elkaar opnemen in een mini-competitie met maximaal vijf wedstrijden. Een belangrijk detail is het feit dat de 15e uit de reguliere competitie eerst thuis mag spelen en start met een bonus van 3 punten. Daarna wordt er afwisselend in beide stadions gespeeld tot er een onoverbrugbare voorsprong is van ĂŠĂŠn van de clubs. De verliezer van deze best-of-five degradeert rechtstreeks naar tweede klasse. De winnaar neemt het in de eindronde op tegen de drie periodekampioenen uit tweede klasse. De ploeg die als beste uit de eindronde komt, blijft in of promoveert naar de Jupiler Pro League. Enkele weetjes

*Sinds de invoering van het play-offsysteem speelde Anderlecht 2x en Racing Genk 1x kampioen. *De afgelopen 3 edities van PO1 konden enkel Anderlecht, Club Brugge en AA Gent zich altijd plaatsen voor PO1. *Enkel Racing Genk kon als deelnemende ploeg uit PO2 een Europees ticket bemachtigen. Geen enkele eerste klasseploeg (uit PO3) kon zich al via de eindronde redden.

WB MZ14.indd 10

20/02/2013 22:22:57


Uw leverancier in truck-, trailer en busonderdelen

Industriepark West 42D 9100 SINT-NIKLAAS Tel: +32 3 766 65 88 Fax: +32 3 766 69 80 e-mail: sint-niklaas@ictparts.be website: www.ictparts.be

Nieuwe Baan 111, 9111 Belsele St.-Niklaas open: 9u30 - 18u30 zaterdag: 10u - 18u zondag: 14u - 18u dinsdag gesloten Tel: 03-772 33 34

WB MZ14.indd 11

20/02/2013 22:22:58


12 Reportage Ledboarding op de Freethiel Een ander nieuw medium dat vandaag niet meer weg te denken is in de hoogste voetbalklasse is ledboarding. WaaslandBeveren gaat echter nooit over één nacht ijs. Met Vialis werd een overeenkomst gesloten om tijdens de wedstrijden van Anderlecht, Lokeren én Beerschot een 18m-test ledboarding te lanceren. Na Anderlecht waren de reacties overdonderend positief. Dit biedt een enorme meerwaarde aan uw bedrijf of merk! Onze club heeft dan ook besloten om bij de start van volgend seizoen dit te introduceren op grotere schaal. Geïnteresseerde partners kunnen zich tot 15 maart reeds melden om nú reeds een optie te nemen op ‘hun’ advertentieruimte op de ledboarding voor volgend seizoen.

Scooore op Facebook De facebook pagina van “SCOOORE!” is een feit. Hier probeert men het sport gebeuren vanuit een andere hoek te bekijken, en vooral veel terug te geven aan de fans/spelers doormiddel van leuke wedstrijden, weetjes, gadgets etc. De wedstrijd loopt af op zondag 24 februari. Ben je niet alleen een supporter van Waasland-Beveren maar ook fan van onze Rode duivels? Doe dan nu mee aan de SCOOORE! wedstrijd op de nieuwe Facebook pagina en ontdek hoe jij en je vrienden tickets voor België - Servië op 7 Juni 2013 kunnen winnen!!! Doe hier mee : http://bit.ly/SCOOOREcontest

Profile Tyre Center en Meu heere geloven 200% in

Dat Facebook en andere nieuwe media meer en meer aan p lijk. Deze week spraken we met Jean-Louis Weemaes, dire Center. Hij en zijn bedrijf geloven enorm in de mogelijkhed vinden zijn bij Waasland-Beveren een heel sterk platform. Waasland-Beveren is één van de middelen die onze netw alvast fan.

Fan van het eerste uur is Meubelen Jonckheere. U hebt het twijfeld al gemerkt op onze Facebook-pagina én in ons mag sen Meubelen Jonckheere en Waasland-Beveren groeit elk

Onze redacteur wou toch eens aan de lijve ondervinden o over Profile Tyre Center wel klopten. We brachten daarom Profile Tyre Center - banden Redant te Lochristi. We ontm Inge Puimège, echtgenote van zaakvoerder Bert Redant. W vast bevestigen: Hier vind je ‘Delighted Customers’ !

WB MZ14.indd 12

20/02/2013 22:22:59


Partners 13

Actie Money back De succesvolle Money Back -actie van Profile Tyrecenter geeft perfect weer waar Profile voor staat. Via www.profile.be/moneyback kan elke klant zich registreren. Elke maand wordt 1 klant willekeurig uitgeloot die zijn aankoop volledig krijgt terugbetaald! Iedere klant mag ook zijn persoonlijke mening op de website achterlaten. Zo houdt Profile perfect een directe voeling met haar gasten. De ‘reviews’ spreken voor zich. Héél veel ‘delighted customers’ bij Profile Tyrecenter! (zie flyer hieronder )

en Meubelen Jonck00% in Social Media

r en meer aan populariteit winnen, is duideWeemaes, directeur België van Profile Tyre de mogelijkheden van netwerking. Hiervoor sterk platform. De Facebook-fanpage van die onze netwerking versterken. Profile is

ere. U hebt het de voorbije maanden ongea én in ons magazine. De interactiviteit tusveren groeit elke week. Wij vinden dit leuk!

ondervinden of de positieve commentaren achten daarom een spontaan bezoekje aan hristi. We ontmoetten daar de sympathieke Bert Redant. Wij kunnen alle verhalen altomers’ !

WB MZ14.indd 13

20/02/2013 22:23:04


14 Speeldag 26

1 2

WB MZ14.indd 14

20/02/2013 22:23:09


Jupiler Pro League 15 ZONDAG 10 FEB ‘13 SPEELDAG 26

Anderlecht ontsnapt bij WaaslandBeveren.

WAASLAND BEVEREN Coosemans

26

Belhocine

6

Ivens

21

(‘68) Rowell

15

D’Ulivo

19

Remacle

10

(‘83) Sonck

14

Blondelle

22

Badash

9

Sibum

13

(‘75) De Smet

17

(‘68) Sterckx

24

(‘75) Ladrière

23

(‘83) Aoulad

4

RSC ANDERLECHT Proto

1

Gillet

30

Kouyaté

16

Nuytinck

14

Deschacht

3

(‘46) Bruno

45

Klestjan

19

Kanu

10

Jakovenko

17

De Sutter

21

Mbokani

25

(‘46) Vargas

70

Een moedig en bij wijlen mooi combinerend Waasland-Beveren is er net niet in geslaagd om Anderlecht vanavond de drie punten afhandig te maken. Na een verdiende voorsprong van de thuisploeg, net voor rust, konden de bezoekers uit Anderlecht in de tweede helft nog twee maal tegen prikken. Een uitverkochte en sfeervolle Freethiel was het decor voor de laatste wedstrijd van deze speeldag. En het was van bij het begin duidelijk dat het een geladen wedstrijd ging worden. De eerste kans van de wedstrijd was voor Remacle, maar zijn uitbraak werd afgefloten wegens buitenspel. Even later een eerste kans voor Anderlecht, maar gouden schoen Mbokani schoot hoog over. Op het kwartier een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg maar de voorzet van Remacle komt een half metertje te ver voor de aanlopende Sonck, waardoor die niet op doel kan richten. De enige van Anderlecht waar een beetje dreiging van uitgaat is Mbokani. Toch kunnen zijn pogingen een sterk keepende Coosemans niet bedreigen. Op het half uur een unieke kans voor Waasland-Beveren door een voorzet van Badash, die net over doel wordt gekopt door Remacle. De beste kans van de eerste helft is voor Anderlecht wanneer Kanu ongehinderd op doel kan koppen. Zijn bal gaat net over de daklat. Meteen daarna zet De Smet zich door op Kouyaté en legt de bal af naar Remacle die de bal heerlijk mooi voorbij Proto tegen de netten trapt. De Freethiel in lichterlaaie en iedereen tevreden de rust in. Dat het in de tweede helft moeilijk ging worden om deze voorsprong vast te houden, werd meteen duidelijk. Anderlecht begon hoger te spelen en drukte de thuisploeg achteruit. De eerste grote mogelijkheid was voor Jakovenko, maar Belhocine stond secuur te verdedigen. Meteen daarna Waasland-Beveren met de uitbraak waarbij Badash onterecht afgevlagd werd wegens buitenspel. Ondertussen mocht Kanu blij zijn dat hij niet uitgesloten werd, want na een tackle langs achter, verdiende hij zijn tweede gele kaart. Op het uur steekt Kanu Mbokani diep, die de bal heerlijk mooi over Coosemans in doel lobt. De zestiende voor Mbokani en opnieuw een pareltje. Waasland-Beveren is niet van slag en enkele minuten later is er een puike redding van Proto nodig of Belhocine had Waasland-Beveren opnieuw op voorsprong gebracht. Wanneer De Smet op links een voorzet wil trappen, komt Jakovenko hard in en zet zijn voet neer, precies op de enkel van onze aanvaller. Die kermt het uit van de pijn, maar de scheidsrechter laat verder spelen. De Smet kan niet verder en moet vervangen worden door Ladrière. Ondertussen was ook Rowell vervangen door Sterckx die zijn debuut maakte op de Freethiel. In minuut ’81 verliest Ladrière de bal en Mbokani zet Kanu op weg naar doel die beheerst de 1-2 voorbij Coosemans trapt. Opschudding op de tribunes wanneer d’Ulivo op een doorsteekbal van Sibum op doel gaat. Proto komt risicovol uit en gaat in duel met d’Ulivo. Boucaut laat eerst verder spelen en Badash kopt binnen, maar net dan fluit de scheidsrechter voor een overtreding op Proto. Vreemde beslissing, die niemand begrijpt, maar het protest haalt niets uit. In de laatste minuten van de wedstrijd kwamen er nog kleine kansjes van beide ploegen maar een doelpunt leverde dit niet meer op. Zo gaat een moedig en strijdend Waasland-Beveren in de slotfase overstag tegen Anderlecht.

-/-/-

Doelpunten Remacle

( ‘42 ) 1 - 0

Mbokani

( ‘58 ) 1 - 1

Kanu

( ‘82 ) 1 - 2

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut Toeschouwers: 8.200

WB MZ14.indd 15

20/02/2013 22:23:10


16 Speeldag 27

2 0

WB MZ14.indd 16

20/02/2013 22:23:15


Jupiler Pro League 17 ZATERDAG 16 FEB ‘13 SPEELDAG 27

Zulte-Waregem kraakt niet en blijkt ook voor WB te sterk te zijn.

ZULTE WAREGEM Bossut

1

(‘81) Godeau

21

De Fauw

2

D’Haene

24

Colpaert

3

Malanda

28

Delaplace

6

Berrier

10

(‘85) Hazard

8

Leye

9

(‘85) Trajkovski

12

(‘81) Vandenbroucke

15

(‘85) Conte

17

(‘85) Lendric

11

WAASLAND BEVEREN Coosemans

26

D’Ulivo

19

Ivens

21

Blondelle

22

Belhocine

6

(‘45) Sibum

13

Rowell

23

Sterckx

24

Badash

9

(‘81) Remacle

10

(‘64) Sonck

14

(‘45) Farssi

8

(‘64) Cavens

7

(‘81) Plut

25

Waasland-Beveren verloor zaterdag tegen een enorm sterk Zulte Waregem. We moesten het onderspit delven als eindstand 2-0. Al had Zulte Waregen nog meer kunnen scoren. Voor hen was het een verdiende 15de overwinning op rij. WB begon niet slecht aan de wedstrijd. Zulte Waregem kon onze organisatie niet ontwrichten tot Trajkovski in de 20ste minuut de tijd en de ruimte krijgt om zijn voorzet te plaatsen. Leye loopt alleen en kopt de bal voorbij Coosemans. Na enkele minuten is het bijna opnieuw prijs wanneer Berrier Hazard bereikt met een splijtende bal, maar die niet voor een tweede goal kan zorgen. In de eerste helft krijgt de thuisploeg nog enkele mooie kansen via Hazard en Leye, die ofwel de deklat raken ofwel rakelings naast doel gaan. WB gaat de rust in met een 1-0 achterstand. Na de rust moet onze ploeg iets aanvallender spelen. Via een hoekschop konden we de gelijkmaker maken, maar Sonck knikt de bal een halve meter naast. In de 63ste minuut is het zover, de 2-0 valt. Delaplace neemt een afgeweerde hoekschop zonder aarzelen op zijn schoen. Zijn schot zien we verdwijnen in de korte hoek, Coosemans had geen tijd om te reageren. De ingevallen Cavens krijgt de kans om de aansluitingstreffer te maken. Badash kan een voorzet verlengen naar Cavens, maar met een geconcentreerde Bossut in zijn rug kan hij zijn hakbal niet omzetten in een doelpunt. Door puntenverlies en een gelijkspel van de andere ploegen verandert er in het klassement niet al te veel. Volgende week spelen we opnieuw thuis en tegen wie. Lokeren komt naar de Freethiel afgezakt en iedereen weet dat we met hen nog iets goed te maken hebben. Supporters op post voor deze Wase derby. Reactie Jurgen Cavens: “Het is echt een goeie ploeg. Ze zijn beter dan Anderlecht waar we vorige week thuis tegen hebben gespeeld. Ze hebben goeie spelers, die speelruimte creëren en lopen waar ze wilden. We hebben hier en daar wel een kans gehad, maar ze waren te sterk.” Reactie Jonas Ivens: “Zulte Waregem stond er. Het geluk dat we dan hebben is dat ook de andere ploegen niet konden winnen. Alles kan nog. Maar daar moeten we niet aan denken. We moeten naar onszelf kijken en ons blijven ontwikkelen. Vandaag vond ik het vrij slordig van ons. Dat gaan we zeker analyseren en bekijken wat we daaraan gaan doen voor volgende week, thuis tegen Lokeren. Als Bevernaar voelt het toch wel een beetje speciaal. Ook omdat mijn oude trainer van Mechelen daar nu trainer is, doet het wel iets. Ik denk dat iedereen ook wel open top gemotiveerd is, niet alleen de spelers en de staf, maar ook de supporters. Ik heb gehoord dat we waarschijnlijk opnieuw voor een vol huis zullen spelen. We zullen alle aanwezige supporters kunnen gebruiken in onze strijd. Met hun steun moet het lukken.”

Doelpunten Leye

( ‘20 ) 1 - 0

Delaplace

( ‘64 ) 2 - 0

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere Toeschouwers: 7.054

WB MZ14.indd 17

20/02/2013 22:23:18


kantoor BELSELE Mevr. Marielou Van Houts

Belseledorp 65 - 9111 Belsele - (03) 722 91 50

WB MZ14.indd 18

20/02/2013 22:23:29


Varip Deuren, tijdloos in elke stijl

Hout Van Acker NV

van interieur tot tuin

VOOR IEDERS STIJL EN BUDGET HEBBEN WIJ EEN PASKLARE OPLOSSING

deuren Varip

van laminaat, parket tot echte kasteelvloer

“De deur naar hout en al zijn toepassingen” 1962

50 JARIG

BESTAAN

2012

alle parketten, laminaten, gevelbekleding, plafonds, dakramen, PVC, gipsplaten, platen, stammen, ... Nieuwe openingsuren! Om U nog beter van dienst te kunnen zijn: Ma.-vrij.: 7.30u - 12u & 12.30u - 18u (vrij. tot 17u) Zaterdag: 8u - 12u & 13.30u - 16.30u (namiddag enkel toonzaal!)

BEZOEK VRIJBLIJVEND ONZE TOONZAAL

WB MZ14.indd 19

Vesten 41 | 9120 Beveren-Waas T 03/775 77 79 | F 03/755 16 53 i n f o @ h o u t v a n a c k e r. b e

www.houtvanacker.be

20/02/2013 22:23:41


20 Jupiler Pro League SCHEMA 2012 - 2013 1

28/07/12

20.00u

Club Brugge

3-1

Waasland-Beveren

2

04/08/12

20.00u

Waasland-Beveren

0-0

KV Mechelen

3

10/08/12

20.30u

Standard Luik

3-1

Waasland-Beveren

4

18/08/12

20.00u

Waasland-Beveren

0-2

AA Gent

5

25/08/12

20.00u

KV Kortrijk

2-1

Waasland-Beveren

6

01/09/12

20.00u

Waasland-Beveren

2-0

Cercle Brugge

7

15/09/12

20.00u

KRC Genk

1-1

Waasland-Beveren

8

22/09/12

20.00u

Waasland-Beveren

1-1

Lierse SK

9

29/09/12

20.00u

OH Leuven

5-2

Waasland-Beveren

10

06/10/12

20.00u

Waasland-Beveren

2-2

RAEC Bergen

11

20/10/12

20.00u

RSC Anderlecht

2-0

Waasland-Beveren

12

27/10/12

20.00u

Waasland-Beveren

0-2

Zulte Waregem

13

31/10/12

20.30u

SC Lokeren

2-0

Waasland-Beveren

14

03/11/12

20.00u

Beerschot AC

1-2

Waasland-Beveren

15

10/11/12

20.00u

Waasland-Beveren

0-0

RSC Charleroi

16

17/11/12

20.00u

Waasland-Beveren

2-6

Club Brugge

17

23/11/12

20.00u

KV Mechelen

0-1

Waasland-Beveren

18

02/12/12

18.00u

Waasland-Beveren

0-2

SPEELDAG 28 23/02 - 18u00

AA Gent - Cercle Brugge

23/02 - 20u00

Beerschot AC - Lierse SK

23/02 - 20u00

WB - SC Lokeren

Standard Luik

23/02 - 20u00

Charleroi - Zulte Waregem

19

08/12/12

20.00u

AA Gent

0-2

Waasland-Beveren

23/02 - 20u00

KV Kortrijk - Bergen

20

15/12/12

20.00u

Waasland-Beveren

1-0

KV Kortrijk

23/02 - 20u00

KV Mechelen - OH Leuven

21

22/12/12

20.00u

Cercle Brugge

2-2

Waasland-Beveren

22

26/12/12

14.30u

Waasland-Beveren

1-1

KRC Genk

24/02 - 14u30

Club Brugge - Anderlecht

23

19/01/13

20.00u

Lierse SK

0-0

Waasland-Beveren

24/02 - 18u00

Standard Luik - RC Genk

24

26/01/13

20.00u

Waasland-Beveren

2-0

OH Leuven

25

02/02/13

20.00u

RAEC Bergen

3-0

Waasland-Beveren

26

10/02/13

18.00u

Waasland-Beveren

1-2

RSC Anderlecht

27

16/02/13

20.00u

Zulte Waregem

2-0

Waasland-Beveren

28

23/02/13

20.00u

Waasland-Beveren

-

SC Lokeren

29

09/03/13

20.00u

Waasland-Beveren

-

Beerschot AC

30

16/03/13

20.00u

RSC Charleroi

-

Waasland-Beveren

STAND 16/17 FEB

SPEELDAG 29

W

D

V

+

-

PT

RSC Anderlecht

26

19

5

2

65

23

62

2

Zulte Waregem

26

16

6

4

43

25

54

3

KRC Genk

27

13

9

5

55

37

48

4

Standard Luik

27

14

4

9

50

31

46

5

SC Lokeren

27

13

7

7

50

37

46

6

Club Brugge

26

12

8

6

56

40

44

7

KV Mechelen

27

12

5

10

41

36

41

8

KV Kortrijk

27

11

5

11

31

28

38

1

9

RAEC Bergen

27

11

5

11

43

47

38

10

OH Leuven

27

7

11

9

44

46

32

11

AA Gent

27

7

9

11

28

36

30

12

RSC Charleroi

26

8

3

15

24

46

27

13

Waasland - Beveren

27

6

8

13

25

44

26

14

Beerschot AC

27

5

5

17

25

54

20

15

Lierse SK

27

3

11

13

24

49

20

16

Cercle Brugge

25

3

5

17

27

52

14

WB MZ14.indd 20

Anderlecht - KV Mechelen

09/03 - 20u00

RC Genk - AA Gent

09/03 - 20u00

Zulte Waregem - Club Brugge

09/03 - 20u00

OH Leuven - Standard Luik

09/03 - 20u00

Lierse SK - KV Kortrijk

09/03 - 20u00

WB - Beerschot AC

09/03 - 20u00

SC Lokeren - Charleroi

09/03 - 20u00

Cercle Brugge - Bergen

TOPSCOORDER WB

BARAK BADASH

G

09/03 - 20u00

7 20/02/2013 22:23:45


Voorbeschouwing 21

WELKOM

SC LOKEREN ZATERDAG 23 FEBRUARI ‘13

20u00 - SPEELDAG 28 FREETHIELSTADION

WEDSTRIJDBAL

Met dank aan: Dhr, Karel Jonckheere

WEDSTRIJDBAL

Met dank aan: Dhr, Mark Paelinck

WEDSTRIJDRECEPTIE

Wie de laatste dagen de officiële Facebookpagina van Waasland-Beveren heeft gelezen, kan er moeilijk naast kijken. De derbykoorts, en het bijhorende rondje verbaal armworstelen tussen beide supportersclans, steekt weer de kop op in het Waasland. De duels tegen Lokeren staan bij veel Beverensupporters dan ook nog altijd gecatalogeerd als “match van het jaar”. Het was niet voor niks dat tijdens de voorbije twee eindrondes, toen Waasland-Beveren telkens uitzicht kreeg op promotie naar de eerste klasse, de fans luidkeels zongen over ‘Lokeren, Lokeren, Beveren komt eraan’. Ergens ook begrijpelijk, want het was al van 2007 geleden dat de Wase derby nog eens op de voetbalkalender stond. De oorsprong van die rivaliteit tussen de beide supportersclans is genoegzaam bekend. Ze gaat terug tot de gouden era van het Wase voetbal, met name van medio jaren’70 tot medio jaren ’80. Zowel KSK Beveren als KSC Lokeren bestormden toen de top van het Belgische voetbal, al leverde dat wel alleen op de Freethiel een gevulde prijzenkast op. Voor de buren van Daknam was het zelfs wachten tot vorig jaar om een eerste bekerzege op het palmares te mogen schrijven. Niettemin zorgden de beladen duels tussen Pfaff, Janssens, Schönberger en Albert enerzijds, en Hoogenboom, Lato, Larsen en Lubanski anderzijds elk seizoen voor de nodige vonken op en naast het terrein. De zaden die in deze periode van hoogconjunctuur werden geplant, kiemen de dag van vandaag nog altijd verder in de geesten van de Wase voetbalfans. Voor de beide Wase voetbalprotagonisten bleek 2010 een sleuteljaar. Roger Lambrecht besloot, na een zoveelste mislukte fusiepoging, het roer op Daknam om te gooien. De Lokerenpreses haalde Peter Maes naar de boorden van de Durme en investeerde zwaar in zijn team. En dat loonde: de tricolores halen voor de tweede keer op drie jaar tijd play-off 1 en wisten vorig jaar zelfs de beker te winnen. Op de Freethiel is het verhaal ook gekend: het roemrijke KSK Beveren ging er op in Waasland-Beveren, de club die sinds dit seizoen opnieuw probeert om een vaste plaats af te dwingen bij de Belgische voetbalelite. De inzet dit weekend is dan ook verschillend: Waasland-Beveren hoopt definitief zekerheid te krijgen over het behoud in eerste klasse, terwijl Lokeren zijn uitgangspositie in play-off 1 wil verstevigen. De tricolores zijn dus favoriet, al is voetbal uiteraard geen exacte wetenschap.

Met dank aan: Dhr, Hedwig Verhauwen

WEDSTRIJDRECEPTIE

Met dank aan: Dhr, Dirk Paternoster

WB MZ14.indd 21

Dat leert ons alvast het slotscenario van het seizoen 1997-1998. Ook toen stond drie speeldagen voor het einde van de competitie Beveren-Lokeren op de agenda. En ook dan had geel-blauw de punten nodig voor het behoud, terwijl Lokeren zelf moest winnen om de vierde plaats en een Europees ticket te verzilveren. Op een bomvolle Freethiel werd het 3-0 voor de thuisploeg, na doelpunten van Bart Van den Eede en Remco Torken (tweemaal). Vier dagen later redde Beveren zich in het Ekerse Veltwijckpark, na de legendarische strafschop-epiloog met Jimmy Smet, Thomas Radzinski en Erwin Lemmens in een beslissende hoofdrol. Lokeren van zijn kant eindigde zesde en greep in extremis naast de Europese prijzen. Heel de Freethiel hoopt dat die geschiedenis zich zaterdagavond mag herhalen… ( foto rechts: 1/4 finale Beker Van België 1982 ... SK Beveren 1 - 0 Lokeren )

20/02/2013 22:23:49


22 Interview Partner Profile Tyrecenter, beter in banden en velgen Profile Tyrecenter Beveren Pareinpark 6 9120 Beveren-Waas 03/778.79.85 Afstand vanaf het Freethiel: 1,8 km Profile Tyrecenter TSC Aven Ackers 20 9130 Verrebroek 03/773.22.05 Afstand vanaf het Freethiel: 7,7 km Profile Tyrecenter ABS Vosseschijnstraat 11 2030 Antwerpen 03/541.66.22

P

rofile Tyrecenter in een internationaal verspreid netwerk van banden- en velgenspecialisten voor alle voertuigen. In België vinden we 42 centrales, voornamelijk in Vlaanderen. In Nederland is deze specialist zelfs verspreid over 180 locaties. Een groot aantal van deze vestigingen voorzien eveneens in volledig auto-onderhoud. Profile onderscheidt zich vooral in service. De centrales zijn dan ook erg knap en uniek ingericht. Zo creëert men een aangenaame ruimte waar het tof werken is én ontspannend voor de klant. Bij Profile spreekt men echter niet van klanten, maar van ‘gasten’. In deze visie gaan ze dan ook erg ver om hun gasten meer dan tevreden te stellen. “The Delighted Customer” is een slagzin die centraal staat in hun service. Profile Tyrecenter is merkonafhankelijk waardoor men in de centrales geniet van neutraal advies. Ook bestaat het netwerk enkel uit zelfstandige ondernemers, die van nature uit net iets harder lopen voor hun klant. De keuze om volop in te zetten op een interactieve en uitgebreide website én social media is een logisch gevolg. Profile wil in de toekomst nóg meer op een persoonlijke manier met zijn klanten communiceren. Naast de website en Facebook-pagina heeft Profile ook een mobiele ‘app’ ontwikkeld. Met enkele vingerbewegingen op je tablet of smartphone vind je meteen de dichtstbijzijnde vestiging van Profile Tyrecenter én kan je online een afspraak boeken.

Afstand vanaf het Freethiel: 25,7 km Profile Tyrecenter Forrez Sterrestraat 231A 9160 Lokeren 09/348.21.94 Afstand vanaf het Freethiel: 28,4 km Profile Tyrecenter Puurs Dendermondsesteenweg 67 2870 Puurs-Breendonk 03/889.12.86 Afstand vanaf het Freethiel: 32 km Profile Tyrecenter Redant Ambachtenlaan 1 9080 Lochristi 09/337.07.71 Afstand vanaf het Freethiel: 40 km

www.profile.be

WB MZ14.indd 22

20/02/2013 22:23:51


Profile Tyrecenter 23

Profile Euroservice

P

rofile EuroService NV is de internationale 24/7 alarmcentrale voor truckbandenpech in Europa.

Profile Tyrecenter Truck Europe

P

rofile Tyrecenter Truck Europe is al meer dan 20 jaar de merkonafhankelijke hyperspecialist in banden en wielen voor vrachtwagens. Als aanbieder van Pan-Europees truckbandenmanagement zet Profile Tyrecenter Truck Europe de toon. Innovatie, kostenbesparing en openheid van zaken zijn de kernwoorden in hun totaalpakket voor transportondernemers die het beste uit hun truckbanden willen halen. Via het online bandenmanagement systeem hebben klanten inzage in alle details van uitgevoerde Fleet Checks, de staat en kosten van hun banden en de uitgevoerde depannages. Via haar Europese netwerk TEN; Tyre European Network biedt Profile Tyrecenter volledige bandenservice door geheel Europa.

Carmasters, service voor lease en fleet Ook voor de zakelijke markt en nationale klanten gaat Profile Tyrecenter ver in hun service. Om hun landelijke spreiding te optimaliseren is Profile een samenwerking aangegaan met Passion Pneu. Zo is ‘Carmasters’ geboren, de banden- en velgenspecialist voor de leasing- en fleetmarkt. Met meer dan 100 vestigingen is Carmasters dé ideale partner voor uw fleet! Alle Carmasters leden moeten voldoen aan hoge kwalitatieve eisen. Daarom voert Carmasters een strikt kwaliteitsbeleid en is ISO gecertificeerd. Hierdoor kunnen leasemaatschappijen en vloten rekenen op een eenduidige kwaliteit van service. Een ‘Fleet Service Center’ met meer dan 20 mensen staat in voor de opvolging van alle contracten, vlootbeheer, fleet checks, centrale facturatie en rapportage. Zo laat Carmasters niets aan het toeval over. Ook de website carmaster.be én de mobiele ‘app’ biedt de mogelijkheid tot het maken van een online afspraak en wijst u de weg naar de dichtstbijzijnde centrale voor uw banden en velgen.

De missie van Profile EuroService is om voertuigen binnen 2 uur te depanneren. De service van Profile EuroService is een wezenlijk onderdeel van de Profile Tyrecenter integrale service naar transporteurs. Met jaarlijks ruim 16.000 pechgevallen heeft Profile EuroService een sterke reputatie opgebouwd in de internationale transportsector. Het bedrijf onderscheidt zich door de hoge klantenwaardering en de persoonlijke benadering van ieder individueel pechgeval. In Europa maakt Profile EuroService gebruik van ruim 7.400 bandenspecialisten. Deze bedrijven vormen het fijnmazige Europese servicenetwerk van Profile EuroService. Ze spreken allemaal dezelfde taal: de taal van de transporteur die geen seconde te verliezen heeft onderweg. Het unieke van Profile EuroService is, dat ze deze service zelf organiseren en niet uitbesteden aan derden. Hun klanten zijn hun daarvoor te dierbaar. www.profile-euroservice.com

www.carmasters.be

WB MZ14.indd 23

20/02/2013 22:24:03


24 Beloften gespijkerd. Er waren 56 minuten gespeeld toen Da Silva met een doorsteekpas Ladrière bediende die op zijn beurt Ghadir aan de tweede paal vond en deze laatste tikte de bal mooi binnen. Er volgden nog een aantal fraaie combinaties over de flanken en een derde goal hing in de lucht, maar waar het doelkader de eerste ploeg dit weekend op Zulte-Waregem gunstig gezind was, bleef het voor onze beloften in Charleroi dwars liggen. De Carolingers konden slechts sporadisch met lange passing uit de ontknelling komen, maar de defensie van WB gaf geen krimp en ook doelman Ruben Coppens heerste in het luchtruim op voorzetten en hoekschoppen waardoor de 1-2 eindstand niet meer in gevaar kwam. Kort voor tijd werd de lichtjes zieke Ghadir vervangen door Lennart Jenart en nam Yannick Cathoir de plaats in van Joell De Smet. Op maandag 25 februari mogen onze jongens proberen op Puyenbeke tegen Bergen van de 7 op 9 een 10 op 12 te maken. Volgende spelers stonden aan de aftrap in Charleroi :

“Beloften hebben smaak te pakken”

V

Het ziet er naar uit dat de beloften van Waasland-Beveren de steken waarmee zij voor de winterstop kwistig strooiden, na de jaarwisseling stuk voor stuk aan het oprapen zijn. Twee weken geleden werd knap met 0-3 gewonnen in Gent en de thuiswedstrijd van vorige week maandag tegen KV Mechelen leverde een 2-2 puntendeling op. Gesterkt door deze 4 op 6 en in de wetenschap dat onze jongens hun eerste overwinning van het seizoen tegen de Zebra’s pakten (2-0), vatte het gezelschap van Tim Bavré maandag in de late namiddag de trip naar Charleroi aan en omstreeks het spitsuur is dat een gedurfde onderneming. Na een lange rit met het nodige fileleed, arriveerden onze jongens gelukkig tijdig in het Walenland waar een klein en drassig veld werd aangetroffen. De wedstrijd kende een snelle start en omdat Charleroi met lange ballen hoog druk probeerde te zetten, had WB in de beginfase niet meteen een pasklaar antwoord op deze aanpak. Via pogingen van Arne Van Den Eynde en Ghadir trachtte WB geleidelijk de bakens te verzetten, maar door een verkeerde passing

WB MZ14.indd 24

en inschattingsfout kon een flankaanvaller van de thuisploeg alleen op doelman Coppens afgaan. De speler van Charleroi legde beheerst opzij waardoor de goed gevolgde spits in de 22ste minuut in een leeg doel kon besluiten. Waasland-Beveren was heel even aangeslagen, maar knokte zich snel terug in de wedstrijd. Een klein kwartier voor rust had Timo Smet op corner de gelijkmaker op zijn kruin, maar diens kopbal ging helaas over. Even later kopte Ghadir op voorzet van Sish tegen de paal waardoor de ruststand met 1-0 werd bereikt.

Coppens Ruben, Stuer Ruben, Gijsbrechts Sam, Smet Timothy, Gal Shish, Rensing Troy, De Smet Joell (78’ Cathoir Yannick), Ladrière Benoît, Da Silva Augusto, Van den Eynde Arne, Ghadir Mohammed (85’ Jenart Lennart). Bankzitters : Lennaert Jenart, Yannick Cathoir, Can Hakan en Kobe Buytaert

Door Patrick Van Wesemael ( onder ) onze beloften maken zich klaar voor de match in een stomende kleedkamer.

Net als de voorbije weken begon WaaslandBeveren gretig aan de tweede helft en er werd goed voorwaartse druk gezet. In de 47ste minuut vond Ghadir voor de tweede keer de doelpaal op zijn weg naar de 1-1. WB voetbalde nu plots de ene na de andere kans bij mekaar en de 1-1 leek een kwestie van minuten. Ghadir met de actie in de 52ste minuut en zijn voorzet bereikte Da Silva die niet twijfelde en de verdiende gelijkmaker scoorde. De waaslanders voelden dat er meer te rapen viel en de thuisploeg werd met de rug voor eigen doel

20/02/2013 22:24:05


Charleroi 1 - 2 WB 25

( links ) Lucien De Coen en Rudi De Bruyckere poseren als mede-afgevaardigden graag voor de foto. ( boven ) De ploeg die afgelopen week won tegen Charleroi. ( onder ) training na de wedstrijddag. Rustig uitlopen zat er niet bij.

( onder ) een gewonnen wedstrijd op Charleroi.

WB MZ14.indd 25

20/02/2013 22:24:11


26 Pronostiek van Marc Bockstael

Vrije pagina aanwezig Een afgevaardigde is

op elke wedstrijd, zowel thuis als uit.

A A

fgevaardigde van onze WB-beloften, woonachtig te Beveren, wil altijd een helpende hand bieden en geniet van elke leuke moment op en rond de Freethiel. Marc Bockstael geeft zijn pronostiek voor speeldag 28.

l 23 jaar op de Freethiel

Marc: “In 1990 ben ik begonnen bij het toenmalige SK Beveren als afgevaardigde. Na een jaar hen af te vaardigen, was ik 12 jaar bij de juniors. De beloften heb ik nu al zo’n zeven jaar ‘onder mijn vleugels’ samen met Rudi De Bruyckere en Lucien De Coen. Ik ben nu dus al 23 jaar afgevaardigde, waarvan 20 jaar bij SKB en voor het derde jaar op rij bij Waasland-Beveren.”

T

aak van een afgevaardigde

“Een afgevaardigde is aanwezig op elke wedstrijd, zowel thuis als uit. Je moet zorgen dat de kledij in orde is, dat alle spelers er piekfijn uitzien op het veld. Elke wedstrijd wordt er een wedstrijdblad ingevuld, waar wij dan ook verantwoordelijk voor zijn. We ontvangen ook de scheidsrechters. Ik zeg we omdat ik dat niet alleen doe, zoals ik daarstraks al zei, hebben we een driekoppig team bestaande uit Lucien, Rudi en mezelf. Samen zijn we afgevaardigde kameraden, die heel goed kunnen samenwerken. We hebben elk onze eigen taken. Daarnaast is ook het contact met onze trainer Tim Bavré, de kiné Toon Hens en dokter Joris Van Steelandt heel goed. We hebben een goeie kliek en ook de spe-

WB MZ14.indd 26

lers zelf zijn heel aangenaam om mee te werken. Ze hangen sterk aan elkaar en doen telkens hun uiterste best. Als je me niet wil geloven, mag je altijd eens komen kijken naar een training op dinsdag, donderdag of vrijdag.”

De Bruyckere het over nemen. Maar ik wil gerust ook altijd inspringen, al moeten ze er niet te lang mee wachten. Ik word al een jaartje ouder. “

V

Marc: “Het is echt plezant nu. Je speelt tegen ploegen van een hoger niveau. Je kan het totaal niet vergelijken met vorig seizoen. Voor onze jongens is het een leerrijke ervaring om tegen de grotere ploegen te mogen spelen. In tweede klasse wonnen we soms met 4-0, terwijl je nu wel regelmatig met je voetjes op de grond wordt gezet, maar daar leren ze uit. Dat is positief. De werking op zich is ook iets anders, al is het nu wel nog professioneler. We hebben tijdens de thuiswedstrijden altijd een dokter ter beschikking, er gaat altijd een kiné/verzorger mee enz...”

oetbal een hobby

Marc: “Het is een echte hobby. Ik doe dat graag, mocht die motivatie er niet zijn, zou ik het niet al die jaren al doen. Ik heb er nog nooit spijt van gehad en vind het vooral plezant om onder de mensen te komen, de spelers te leren kennen. Wat ik echt apprecieer is dat spelers, die ik van vroeger ken, soms tegen kom en zij zeggen dan altijd een goeie dag. Dat vind ik echt leuk. Dan weet je dat ze je niet vergeten zijn. Ik vergeet ze zelf ook niet. Ik leef enorm mee met die mannen. Samen op de bank zitten, opspringen na een goal, de scheidrechter af en toe mee op fouten wijzen enz... “

A

fgevaardigde van de eerste ploeg

Marc: “Afgevaardigde van de eerste ploeg zou ik wel zijn, maar ik sta er niet om te springen. Ze hebben een goeie afgevaardigde nu, Jozef Van Goethem. Mocht die er ooit mee stoppen, zal waarschijnlijk Rudi

V

ergelijking eerste en tweede klasse?

Prono’s weekend Club-Brugge - Anderlecht 1-2 Standard - KRC Genk 2-0 AA Gent - Cercle Brugge 3-1 Beerschot AC - Lierse 2-0 Charleroi - Zulte Waregem 1-2 KV Kortrijk - Bergen 1-0 KV Mechelen - OH Leuven 3-1 Waasland-Beveren - Lokeren 1-1

20/02/2013 22:24:16


WB MZ14.indd 27

20/02/2013 22:24:19


28 Fotospecial

WB MZ14.indd 28

20/02/2013 22:24:28


WB - RSC Anderlecht 29

WB MZ14.indd 29

20/02/2013 22:24:36


WB MZ14.indd 30

20/02/2013 22:24:45


WB MZ14.indd 31

20/02/2013 22:24:45


www.RDSprodukten.be

RD ‘S

PRODUKTEN

Alles voor de horeca en grootkeuken: - Onderhoudsproducten - Papierwaren, tafelaankleding - Horeca- en grootkeukenapparatuur

RD’s - Nobels Peelmanstraat 12 - 9100 St-Niklaas - tel: 03 777 26 74

WB MZ14.indd 32

20/02/2013 22:24:50


WB MZ14.indd 33

20/02/2013 22:25:15


34 Interview

Briaanse doelman in de Freethielgeschiedenis. Hij verarry Boubacar Copa ( 30/12/1979) is een gekende ivo-

ruilde in 2007 KSK Beveren voor KSC Lokeren. In juni 2000 debuteerde hij in het Ivoriaans voetbalelftal, waarvoor hij meer dan zeventig interlands speelde.

Copa was een van de vele Ivorianen in de eerste ploeg van de de Belgische eersteklasserKSK Beveren. Hij werd als enige Belgische Ivoriaan geselecteerd voor het WK voetbal 2006 in Duitsland, maar hij kwam nooit in actie. Op zijn zeventiende ging hij voor drie jaar naar de Academie JMG. Daar speelde hij een seizoen bij Mimosas Abidjan(1999-2000) en later kwam hij uit voor Rennes (2000-2003). Vanaf 2003 speelde hij bij KSK Beveren, tot de ploeg in het seizoen 2006-2007 naar 2de klasse zakte. Hij tekende toen bij Sporting Lokeren. Na 12 speeldagen in de Belgische competitie 2008-2009 had Barry Boubacar Copa maar 9 doelpunten tegen gekregen waarmee hij de minste doelpunten tegen kreeg. Op 3 maart 2012 maakte hij in de tweede helft van de wedstrijd Lokeren-Westerlo zijn eerste doelpunt voor Lokeren met een strafschop.

WB MZ14.indd 34

20/02/2013 22:25:16


Barry Copa ( deel 1 ) 35

““Beveren zal altijd meer dan gewoon een herinnering zijn voor mij.””

Rgië. Hij werd doelman bij KSK Beveren in 2003 en zou 4 seizoenen

eeds tien jaar vertoeft de Ivoriaanse doelman Barry Copa in Bel-

lang de geel-blauwe clubkleuren verdedigen. In 2004 maakte hij deel uit van het elftal dat de bekerfinale haalde, in 2007 huilde hij tranen met bakken na de degradatie. Copa had teveel talent om mee te degraderen en kreeg van rivaal Lokeren dé kans om doelman in eerste te blijven. Deze nam hij, wat hem door heel wat supporters kwalijk werd genomen.Net voor de altijd geladen derby Beveren-Lokeren had uw reporter een gesprek met Copa. Een vooruitblik op de wedstrijd, een overzicht van de carrière en een terugblik op zijn Beverse periode. Copa is nog steeds een Beverenboy. door Robin Maes

V

oor het eerst in zes jaar zal je weer op de Freethiel spelen. Hoe zal dat aanvoelen? “Wel, helaas zal ik zelf niet kunnen meespelen. Ik ben nog licht geblesseerd en we willen geen risico nemen met het oog op de rest van de competitie. Zelf vind ik dit wel jammer…”

tijd een warm hart toedragen. Ik wens de club het allerbeste voor de toekomst toe, echt waar. Zonder Beveren zou Copa niet bestaan. Ik keek vorige week trouwens nog naar Zulte-Waregem – WaaslandBeveren! Als supporter! Helaas was Zulte een klasse te sterk, er viel niks te rapen voor Beveren…”

I

V

nderdaad, een spijtige zaak! Maar je zal wel plaats nemen in de tribune, veronderstel ik? “Normaal gezien wel. In elk geval zal ik zeker de wedstrijd volgen. Het geeft sowieso een speciaal gevoel om terug een wedstrijd met inzet te zien van het team waar ik voor speel op de Freethiel, vreemd dat dit nu niet langer Beveren is. Ik herinner mij zo veel positieve momenten in dit stadion.”

“ ik zal Beveren altijd een warm hart toedragen “

J

e speelde bij KSK Beveren van 2003 tot 2007. Heb je na je vertrek nog wedstrijden van de club gezien en/of bijgewoond? “Jazeker, ik ben de club altijd blijven volgen. Een deel van mij zal altijd hier blijven, de club zal ik nooit vergeten. Ik heb hier vier jaar niets anders dan het beste van mezelf gegeven, ik zal Beveren al-

WB MZ14.indd 35

Geen Vreemdeling

H

oe blik je terug op de sportieve prestaties van jouw vier seizoenen op de Freethiel? “Ik ben hier ongelofelijk gegroeid als mens en als keeper. Alle mensen die hier toen actief waren op de club hebben ongelofelijk veel gedaan voor KSK Beveren, ik vind het nog steeds jammer dat dat verhaal geen positief einde heeft gekregen. We hebben zeker ook onze positieve momenten gekend, de bekerfinale als uitschieter. Ik heb niets dan respect voor alle spelers en medewerkers van toen, tot de dag van vandaag.”

H

eb je nog contact met spelers van toen? “Met de Ivorianen nog wel soms, natuurlijk met diegenen die de selectie van de Ivoriaanse nationale ploeg halen. Maar voor de rest niet echt… Alhoewel: als ik nog eens passeer in Beveren vind ik al-

oor jou is Beveren dus nog veel meer dan een verre herinnering. “Wees maar zeker. Het voelt niet aan als de eerste keer dat ik hier wederkeer, snap je. Ik ben de club nooit echt uit het oog verloren. De club heeft mij destijds geraakt en ik de club. We hebben een band gecreëerd en die zal nooit gebroken worden. Ik was dan ook zeer gelukkig toen Beveren terugkeerde op het hoogste niveau, ik was zeer gelukkig voor de supporters. Deze club verdient zijn plaats op het hoogste niveau. Beveren zal altijd meer dan gewoon een herinnering zijn voor mij.”

20/02/2013 22:25:17


36 Interview voetbal! Er zijn zoveel factoren, waarom denkt iedereen dat naar hogere teams raken het allerbelangrijkste is?! Ik ben superambitieus met Lokeren, ik zit hier geweldig! Waarom zou ik dit laten vallen? Ik heb een geweldige club met mensen waar ik in vertrouw en van wie ik veel vertrouwen terugkrijg. Met de nationale ploeg van Ivoorkust voetbal ik ook op een zeer hoog niveau, én internationaal. Ik word gek van mensen die steeds herhalen dat ik hogerop moet. Ik heb hier ook een leven uitgebouwd, heh, niet te vergeten.”

Geen Oorlog

D

aar moet ik je volledig gelijk in geven. Nu je al 10 jaar in België en het Waasland vertoeft, begrijp je ook wel de spanning rond de streekderby, neem ik aan? “Wel, ik begrijp wat het betekent, maar echt snappen doe ik het niet. Ik bedoel: waarom al die rivaliteit? Ik maak er helemaal geen probleem van. Mensen vergeten vaak dat dit maar voetbal is, geen oorlog. Maak er tijdens zo’n derby een geweldige sfeer van, maar probeer mekaar toch niet te vermoorden. Zo’n dingen heb ik nooit gesnapt.”

D

tijd wel weer wat oude vrienden en mensen van de club. Ik kom altijd wel mensen tegen waar ik even een praatje mee sla, ik voel me hier geen vreemdeling.”

“ Ik had geen keuze, toen in 2007 “

N

og contact met Kristof Lardenoit, De enige overlever van het team van 2003? “Nee, niet echt. Maar zeg hem maar: ik heb altijd tonnen respect gehad voor Larry! Hij is echt een fantastische jongen, geweldig om zo iemand in je club

WB MZ14.indd 36

te hebben. Hij ademt Beveren, hij belichaamt de club. Ook fantastisch dat het jeugdproduct Jonas Ivens nu weer in Beveren is beland. Spelers die een persoonlijke band met de club hebben zijn altijd fantastisch. Zowel voor die spelers zelf als voor de supporters.”

an begrijp je ook niet dat sommige supporters jou nu als de vijand zien. “(lacht) Tuurlijk niet, ik ben toch helemaal geen vijand van Beveren! Ik hoop echt waar op gewoonweg een geweldige sfeer zaterdag, niets anders. Ik heb er althans geen enkel probleem mee, Beveren of Lokeren… Het zijn beide fantastische clubs, ik kan het nu wel weten, toch?”

I

nderdaad. In de heenronde stond je wel in doel tijdens Lokeren-Beveren. Na de wedstrijd nam je even de tijd om te applaudisseren richting de geel-blauwe aanhang. Helaas werd dat niet door

W

e zijn nu zes jaar na je vertrek bij KSK Beveren. Destijds vond men je reeds een fantastische doelman. Mensen durven soms wel eens te fluisteren: Copa had veel meer uit zijn carrière kunnen halen. Mee eens? “(meteen) Het leven is zoveel meer dan

20/02/2013 22:25:17


Barry Copa ( deel 2 ) 37 iedereen positief onthaald… “(teleurgesteld) Inderdaad. Ik vond het oprecht jammer dat sommige personen het nodig vonden me daarom te beginnen uitjouwen. Ik heb nog steeds heel veel respect voor de supporters van Beveren, ik wou dat tonen. Maar goed, ik vind het niet erg dat er sommigen kwaad zijn op me.”

“ Copa is een echte Beverenboy “

uitjouwen eens goed nadenken over dit.”

D

an hoop ik samen met jou dat ze dit lezen. Nog één ding: als wij zaterdag winnen verzekeren we het behoud. Dat zou toch mooi zijn, niet? “(lacht) Natuurlijk zou dat mooi zijn! Maar ik hoop nu tevens wel dat Lokeren wint, heh (lacht). Geen nood: ik ben er vrij zeker van dat Beveren zich dit seizoen redt. Ik wens ze echt een geweldige toekomst toe.”

En zo eindigde Copa het gesprek. Nog steeds draagt hij de club een zeer warm hart toe, je mag hem zelfs gerust een supporter van geel-blauw noemen. Doorheen het hele interview bleef hij expliciet duidelijk maken van de club te houden. Dus herhalen we nog even wat we in de intro duidelijk maakten.: wat sommige supporters ook durven te zeggen, te roepen of te beweren: Copa is een echte Beverenboy. Vraag het hem zelf maar.

S

ommigen noemen je een verrader, een overloper. “(verontwaardigd) Komaan zeg. Die mensen moeten eens leren beseffen: ik had geen keuze, toen in 2007. Ik had en heb een familie, een gezin. Ik moet ook geld binnenbrengen als iedereen, Lokeren gaf me die kans na de degradatie. Wat had ik moeten doen? Ik kon niet anders dan deze geweldige kans accepteren. Ik hoop dat de mensen die me

Vanaf nu uw erkend Telenet Verdeler.

Kom langs in onze winkel ! De beste acties en prijzen voor GSM, Tablet, Smartphone, accessoires, Internet, Telefonie, Digitale TV, ... 5 ONE AD !!! H P I A ORR O V P

O

Warande 35 Beveren 03/689.92.30 Boomstraat 31 Bornem 03/337.21.32

WB MZ14.indd 37

20/02/2013 22:25:20


38 Fotoreportage

J

ullie hebben ze ongetwijfeld al opgemerkt tijdens een thuiswedstrijd, onze Waasland-Beveren Cheerleaders. Een hechte groep vriendinnen die elke thuiswedstrijd present zijn om onze supporters iets anders te bieden dan voetbal. Nu ze volledig in het nieuw staan, was dat de perfecte gelegenheid om even bij hen langs te gaan. We deden een praatje met hoofdcheerleader Evelien Janssens. Evelien: “Wij zijn een groep van 15 meisjes waarvan de meesten echt vriendinnen geworden zijn dankzij het cheerleaden. De leeftijd van de meisjes gaat van 14 tot 23. Hoewel je zou denken dat er in een groep van 15 meisjes af en toe wel eens ruzie ontstaat, is dat bij ons nog niet echt voorgevallen. Het is voor ons een echte amusante hobby. Omdat cheerlearden een echte groepsactiviteit is, doen we ook regelmatig gewoon eens iets leuks met de groep om de teamspirit hoog te houden. Zo zijn we vorig jaar bijvoorbeeld naar Walibi gegaan en afgelopen week gaan bowlingen. Al die kleine activiteiten dragen bij tot een leuke sfeer. We mogen echt niet klagen van onze groep, we hebben een echte cheerspirit en kunnen allemaal goed met elkaar opschieten.” Cheer-parter Evelien: “We worden gesponsord door Gereedschappen Luc. Ik wil van dit interview graag even gebruik maken om hen heel hard te bedanken. Ze geloven echt in ons en dat is zeer leuk. We zijn vereerd dat we met hun naam mogen rondlopen.” Gewoon een hobby? Evelien: “De meesten zijn beginnen cheerleaden uit liefde voor de club en uit liefde voor het cheerleaden. Ik zelf was altijd zeer trots wanneer ze me vroegen naar mijn hobby’s. Cheerleaden blijft toch een magische sport waar mensen (vooral meisjes dan) naar opkijken. De meeste meisjes doen het al zo’n drie à vier jaar. Er zijn ook enkelen onder ons dieopgegroeid zijn als cheerleader. Ik doe het bijvoorbeeld al 8 jaar.” Niveau? Evelien: “De laatste jaren proberen we ook echt ons niveau op te krikken. De afgelopen jaren deden we eigenlijk gewoon dansjes voor de match. Nu willen we graag meer! We hebben al een cheerworkshop achter de rug en verschillende intensieve repetities. We willen meer spektakel brengen op het veld. Daarom zijn we ook volop bezig met het verwerken van ratslagen, stunts, piramides etc. in onze dansen. We willen de American style op de Freethiel brengen. Dat we die American style willen, is ook duidelijk zichtbaar aan onze nieuwe pakjes & pomponnen. We hopen dat de voetballiefhebber dit toch wel kan smaken. Wij zijn er in ieder geval dol op!” Zware trainingen? Eveline: “We komen elke dinsdagavond samen voor onze repetities. Die duren 2 uur. Meestal trainen we dus 1 keer per week, tenzij we een nieuwe choreografie gaan brengen. Dan oefenen we dinsdag en donderdag. Eerst leer ik de nieuwe choreografie aan en wanneer iedereen de pasjes onder de knie heeft, beginnen de drillessen. Dit zijn intensieve danslessen waar de meisjes op elk detail moeten letten. Ik kijk per persoon naar de fouten die ze nog maken, waar hun armen strakker moeten etc. Op het einde van zo’n drilles kunnen de dames wel eens sakkeren dat ze de dans zoveel keer hebben moeten doen. Maar het moet goed zijn, voor minder gaan we niet!” Indien er meisjes geïnteresseerd zijn, mogen ze altijd contact opnemen via de facebook pagina van de cheerleaders: http://www.facebook.com/CheerleadersWaaslandBeveren. Tijdens de zomerstop worden er normaal gezien audities gehouden om nieuwe meisjes te ontmoeten. Wat zijn de voornaamste voorwaarden: minimaal 16 jaar zijn, goed kunnen dansen & vooral positief en vrolijk zijn, liefst ook met een hart voor Waasland-Beveren.

WB MZ14.indd 38

20/02/2013 22:25:28


Cheerleaders 39

foto 1 rechts: Onze cheerlaeder poseren trots in hun nieuwe pakjes: Evelien-Joyce-VickyKelly-Sharon-Eline-Laura-Cindy-Esther-Laura-Maaike-Elena-Romy-Jolien-Nikita.

WB MZ14.indd 39

20/02/2013 22:25:41


40 Terugblik 1979

“Januari 1979 ... SK Beveren - Lokeren werd een PFAFF-STORY en eindigde op 2-1” De geschiedenis van de jongste SK Beveren – Lokeren is een Pfaff-story geworden. Jean Marie, 21, doelman, hield voor de rust met enkele ophefmakende parades de 1-0 voorsprong van zijn elftal overeind. Toon, 23 kwam minder dan een kwartier voor het slot het veld op, net op tijd om de winning-goal aan te tekenen. Zijn intrede werd door de geel-blauwe aanhang op een ovatie onthaald, zijn doelpunt gaf de aanleiding tot de gekste vreugdetaferelen. Toen Toon, een halfuur na de wedstrijd, de kantine onder één van Beverens tribunes binnenstapte, werd hij door de feestende supportersschare zowaar prompt op de schouders gehesen. WB zocht het artikel uit 1979 op en vond het in “Sport70” mede dankzij Ludo Gallemaert die ons met plezier in zijn eigen persoonlijk voetbalmuseum liet rond neuzen. Door Reyns Kevin

WB MZ14.indd 40

20/02/2013 22:25:42


SK Beveren 2-1 Lokeren 41

“Jean-Marie: zelfs als ik geen bal moet pakken ben ik na de match steendood” a de Pfaff-en zijn populair in het Waasland. Dat merk je onder meer bij een reportage ten huize van Jean-Marie, die op de markt een florissante sportwinkel uitbaat. De beldeur rinkelt onophoudelijk, zodat de charmante gastvrouw om de haverklap uit het gesprek moet. Niet dat dit meteen aan het stokken gaat, want de Pfaff-en gedragen zich in het gezelschap van de journalisten als een…ekster, zijn dus bijzonder dankbare gesprekspartners. Op deze besneeuwde maandagnamiddag heeft sport 7u en Jean-Marie en Toon verenigd, een gelegenheid voor laatstgenoemde om zijn dit seizoen al vaak ontgoocheld voetbalhart te luchten.

J

Toon: ik ben waarschijnlijk één der weinige voetballers bij Beveren die zich alsnog niet gelukkig mocht tonen met de trainerswissel Jurion-Braems. Vorig jaar speelde ik immers een 20tal wedstrijden in het basisteam, zou ik, zonder een spierscheur, mijn positie allicht nooit hebben verloren. Ik meende dan ook dat ik in deze competitie definitief titularis zou worden, temeer daar Beveren toch Bob Van De Sompel had verkocht. In de eerste twee ontmoetingen van deze campagne was ik er inderdaad bij. We wonnen thuis 1-0 tegen Standard, speelden tegen Berchem 0-0 gelijk. Drie op vier punten, geen slechte start. Niettemin vloog ik er uit ter gelegenheid van onze uitmatch op AS Oostende. Mijnheer Braems deelde me die verwijdering pas na het middageten mee.

Ik heb die met stomme verbazing geïncasseerd. Ik niet alleen. Van alle kanten werd me gevraagd of ik soms gekwetst was… sindsdien heb ik nooit meer de aftrap genomen. Zat Toon Pfaff sindsdien geregeld nog eens op de bank, de laatste weken kwam hij toch nooit meer aan de bak. Wanneer hij in December nog eens insprong tegen Cercle Brugge, was dit bijvoorbeeld geleden van de… heenwedstrijd op Lokeren! ’s Anderdaags las ik in diverse dagbladen een verklaring van Mijnheer Braems als zou Johan Coninx vermoeid zijn en ik net op tijd weer in goede conditie. Ik kreeg weer wat hoop. Maar de week nadien werd Freddy Van Gremberghe van de backplaats naar het middenveld overgeheveld om de rol te spelen, die ik voor mij weggelegd waande.

De aanduiding als wisselspeler voor de derby kwam er voor Toon Pfaff dan ook volslagen onverhoopt. Ze was overigens grotendeels te danken aan het feit dat Bert Cluytens met een spierverrekking was uitgevallen. Toon: ja, een voetballer moet wat geluk hebben. Zoals met die goal die ik aanteken. Ik stond nauwelijks 2minuten op het veld. Even later was het bijna opnieuw in de roos. Ik ben net iets te vroeg opgeveerd. Maar het voornaamste was toch dat ik me met succes in onze aanvallen heb kunnen mengen, dat ik niet zomaar een gelukstreffer heb aangetekend. Ergens hoop ik dan ook dat ik er zondag op Club Brugge zal bijlopen. Jean-Marie: Ik denk trouwens niet dat velen de ijver en de inzet opbrengen die wij op elke training en elke wedstrijd betonen. We geven ons altijd honderd procent. De concentratie van Jean-Marie mag inderdaad als een voorbeeld voor veel collega’s gesteld worden. Men mag geruststellen dat zijn ogen negentig minuten lang alleen en uitsluitend op de bal gericht blijven. Jean-Marie: Dat is inderdaad zo. Ik heb al heel vroeg geleerd dagen op voorhand naar een match toe te leven.

Foto Links: Beveren winning-goal, men ziet hoe Toon Pfaff een bal controleert die door Jean Janssens werd gededieërd. Toon kaan rustig om zijn as draaien, terwijl links René Verheyen en Etienne Everaert machteloos staan. Hij knalt nadien beheerst in, de verslagenheid bij de Lokerenaars is enorm. Foto Rechts: Lokeren doelman Bob Hoogenboom lijkt hier in gevaar door de hoog geheven voet van zijn verdediger Johnny Velkeneers. Rechts ziet u Bob Stevens

WB MZ14.indd 41

20/02/2013 22:25:45


42 Terugblik 1979 En in de match zelf blijf ik tot de laatste seconde intens met het gebeuren bezig. Zelfs wanneer haast geen bal moet pakken, dan ben ik naderhand toch altijd steendood. Want geloof me, je negentig minuten lang onverpoosd concentreren, dat vergt enorm veel van je zenuwen.

SK Beveren 2-1 Lokeren die kan en weet hoe met mij om te gaan. Ik ben gelukkig met de situatie en ik zou die niet gaarne zien veranderen. Bij Beveren moet er voor mij een rol weggelegd zijn in het eerste elftal, daar ben ik van overtuigd. Tenslotte ben ik er pas 23, heb ik nog een hele toekomst voor mij. En wat Jean zegt, is juist. Wij amuseren ons hier koste-

lijk. Voor mij is dat zo belangrijk als geld verdienen. Al telt dat laatste natuurlijk ook mee. Maar met het huidige Beveren kan er nog een aardig centje binnen komen. Steeds meer mensen zijn bij ons van de Europabeker aan het dromen en waarom niet eigenlijk. Zou Beveren al ooit beter hebben gespeeld dan thans?

“Toon: Heb ik thans Mijnheer Braems kunnen overtuigen ... ?” Dat blijvend leven voor zijn vak ( ik bemoei me haast niet met de zaak, Carmen is daar de ideale vrouw voor…) heeft Pfaff op korte tijd een enorme faam bezorgd. Niet zonder reden wordt hij, samen met de jonge Anderlechtkeeper Munaron, als de voornaamste kandidaat voor de opvolging van Christian Piot vooropgezet. Ergens is zijn hele streven trouwens op een internationale bekroning gericht. Al beseft hij dat voetballen in een grote club een Heizelcap vlugger in zijn bereik zou brengen. Jean-Marie: Ik heb daar al vaker over nagedacht. Maar ik zal me toch lang bedenken eer ik Beveren verlaat. Onze winkel draait steeds beter, ik zou heel wat klanten verliezen, moest ik voor een concurrerende club gaan voetballen. Daar komt dan ook bij dat de sfeer bij Beveren gewoon fantastisch is. Dat speelt bij mij ook een rol. Ik ben een heel gevoelig type, ik moet mij omringt weten door kameraden, door mensen die ik honderd procent kan vertrouwen. Bij Beveren is zulks het geval, maar ik kan me niet voorstellen dat bij een profclub dezelfde prettige mentaliteit en werksfeer zou heersen als hier. Toon: Dat is juist. Mijn contract loopt uit op het einde van dit seizoen. Soms speel ik wel met de gedachte het op een ander te proberen. Het is niet steeds prettig met de invallers op te draven. Maar van de andere kant ben ik ook niet de man om vier avonden per week tientallen kilometers met de wagen af te leggen, om ergens anders voor wat centjes meer te gaan voetballen. Ik woon nu op een boogscheut van het stadion, ik heb een goed werk in een weverij te Sint-Niklaas. Mijn baas is zelf een gewezen voetballer,

WB MZ14.indd 42

Foto Boven: Fred Van Gremberghe bleef ingevolge een knieletsel slechts een half uur op het veld. Hier is hij in strijd met Wilfried Puis. Tegen de achtergrond René Verheyen.

20/02/2013 22:25:46


WIJ LATEN JOUW ELEKTRICITEIT ECHT IETS DOEN !

DUPON LUC ALGEMENE ELEKTRICITEITSWERKEN 路 AUTOMATISATIE BEVEILIGING 路 AIRCO 路 ZONNEPANELEN VENTILATIE 路 CENTRALE STOFZUIGER Pareinpark 73 | 9120 Beveren gsm 0476 29 00 23 - info@duponluc.be

www.duponluc.be

Reserveer nu je plaats in ons magazine van volgend seizoen. 17 edities per seizoen 5000 oplages per editie Gratis bedeling tijdens de thuiswedstrijden en mee te nemen bij onze partners in Beveren Wil jij graag met jouw advertentie in onze magazines staan? Neem dan contact op met Frederik De Weerdt frederik.de.weerdt@waasland-beveren.be 03/750.25.03

WB MZ14.indd 43

20/02/2013 22:25:55


44 Sprokkels

“Carnavalfuif in de jeugdkantine.”

“Welkom Arne Van den Eynde”

A

fgelopen week ondertekende beloftespeler Arne Van den Eynde (25 juli 1995) een deeltijds contract met onze club. Arne zal vanaf nu regelmatig met de a-kern meetrainen. Hij tekende een contract van 2 seizoenen met een optie voor 1 jaar. Dit gaat in vanaf 1 juli 2013. Onze club is heel blij met de nieuwe aanwinst, een jong Bevers talent dat zich verder zal kunnen ontwikkelen bij onze ploeg.

D

e jeugdkantine op de Freethiel organiseert op 16 maart een heuse carnavalfuif. De Sjoe

en Marc begroeten graag alle verklede mensen! Van 18u00 tot 20u00 is er de limonadefuif voor de kinderen (inschrijving 1euro). Alle kindjes, die zich verkleden, krijgen een glas kinderchampagne en een verrassing. vanaf 21u30 tot in de vroege uurtjes zijn alle ouders welkom (inschrijving 3 euro). Iedereen wordt ontvangen met een glas cava en de best verklede gaat met een mooie prijs naar huis. Inschrijven voor dit event kan in de jeugdkantine zelf of bij de delegé.

“De hel van Blok_E.” “Online WB Magazine”

B

en je een fan van ons W-B-magazine, maar vergeet je het telkens mee naar huis te nemen na een thuiswedstrijd en zijn alle exemplaren al weg bij je lokale bakker? Dan hebben wij goed nieuws! Sinds de vorige editie is ons magazine nu ook online via een blader-systeem te bekijken. Dankzij partner Drukkerij Deckers Snoeck konden wij ons magazine reeds gratis verspreiden tijdens de thuiswedstrijden, onder de lokale handelaars en partners. We kunnen het nu dus ok via het internet verspreiden, waardoor er nog meer supporters toegang hebben tot ons magazine.

G

een Sint-Valentijn voor de jongens van ‘BLOK_E’, want terwijl iedereen romantisch zat te dineren met zijn vriendin, zat de sfeergroep in de catacomben van het Freethielstadion haastig te werken aan een tifo. Om onze jongens te motiveren voor de wedstrijd van vandaag, en de wedstrijd van het jaar nog eens extra in de verf te zetten voor onze spelers, maakten ze een groot spandoek voor de wedstrijd van Zulte-Waregem met daarop: ‘Next week, they will dine in hell’. Deze uitspraak werd wereldberoemd door de Spartaanse koning Leonidas, die ook werd getekend. Ook vandaag zal onze sfeergroep een grote actie houden om de Freethiel om te dompelen tot een ware hel!

WB MZ14.indd 44

20/02/2013 22:26:00

w


(Deel 1) 45

“EindeseizoensBBQ Bezoekerskantine.” I

n samenwerking met onze club organiseren onze medewerkers van de bezoekerskantine een heuse BBQ op het einde van het seizoen. Mogelijks zijn er ook enkele spelers aanwezig. De BBQ gaat door op 25 mei om 18 uur. Wie zich graag hiervoor wil inschrijven, kan dit door eenvoudig weg een e-mail te sturen naar bbq@waasland-beveren.be of door te bellen naar Steven Willockx (0494/70 13 38. Volgende prijzen zijn geldig: Volwassen: € 15 (kipfilet, worst en Saté) Kinderen: € 10 (worst en hamburger) Dessert: €2,50

F

amilie en vrienden van WBsupporters Pieter en Finley

willen hen via deze weg proficiat wensen met hun trouw! Geniet van jullie toekomst samen!

Al 3293 volgers op U toch ook ? www.facebook.com/waaslandbeveren.official

WB MZ14.indd 45

Al 1532 volgers op U toch ook ? twitter.com/WaaslandBeveren

20/02/2013 22:26:02


46 Sprokkels

“Open Sport- en Spelkampen zoeken monitors.”

Paasvakantie: 2/4 – 5/4 8/4 – 12/4 Zomervakantie:

In de paasvakantie gaan we weer van start met onze Open Sport-en Spelkampen op de site Puyenbeke. We zijn dan ook op zoek naar gemotiveerde monitoren om alles in goede banen te leiden. Hou je van sporten, ben je pedagogisch opgeleid of geniet je van een pedagogische opleiding, ga je graag met kinderen om en ben je geïnteresseerd om ons te vervoegen als monitor tijdens één van onze vier periodes? Aarzel dan niet om iets te laten weten… Wat moet je doen om monitor bij de Open Sport- en Spelkampen te worden?

1/7 – 5/7 8/7 – 12/7 19/8 – 23/8 26/8 – 30/8

“ gemotiveerde monitoren “

Neem snel contact op via e-mail (valy.vdm@waasland-beveren.be) met vermelding van je naam en contactgegevens, geboortedatum, periode, eventuele opleiding(en) en je motivatie. Eventuele voorkeur voor een leeftijdsgroep mag je ook altijd kenbaar maken.

“Proficiat”

L

ucien Vlyminckx is op 10 februari 89 jaar jong geworden. Hij is al meer dan 60 jaar trouwe supporter en komt nog steeds elke thuismatch met zijn fiets naar het stadion gereden en trekt hij nog regelmatig het voortouw. Vol vuur supporteren van op de Gtribune samen met vrienden en familie doet hij nog steeds. Een memorabele match blijft voor hem die tegen Bergen in Tubeke. Samen met alle supporters de bergen op en af klauteren om er te geraken was een ongelooflijke ervaring. Samen vooruit voetballen is zijn motto. Daarom een dikke proficiat aan Lucien! Dat we samen nog veel van het Freethiel-voetbal mogen genieten.

“Abonnementen en Play-offs”

V

oor wie een abonnement van onze geliefde club heeft, hier nog even welke wedstrijden van de Play-offs inbegrepen zijn. De drie thuiswedstrijden van play-off 2 en alle wedstrijden van Play-off 3 zitten mee in het abonnement. Finales van Playoff 2 en de eindronde van de 2de klassers zijn niet inbegrepen.

WB MZ14.indd 46

20/02/2013 22:26:06


(Deel 2) 47

“Nieuwe trui voor seizoen 20132014” Onze supporters hebben gekozen. Het nieuwe shirt voor het seizoen 2013-2014 zal er als volgend uitzien. Omdat we niet konden kiezen hoe onze nieuwe shirt eruit zou zien, hebben we via Facebook en e-mail de mening van onze supporters gevraagd. Daaruit bleek dat iedereen shirt nummer drie het mooiste vond. Bedankt voor jullie stem! De shirts zijn al besteld.

“Bloemen voor Mbokani”

O

nze voorzitter Melchior Roosens mocht voor de wedstrijd Waasland-Beveren - Anderlecht Dieumerci Mbokani feliciteren met een bos bloemen voor zijn Gouden Schoen. Poseren voor de camera hoorde daar natuurlijk ook bij.

Freethielboys Kaas-en wijnavond Waar:

Wanneer:

Zaterdag 23 maart

O.C. De Verre Pater Vergauwenstraat 6B 9130 Verrebroek Prijslijst: Kaasbuffet volwassene kind Vleesschotel volwassene kind

om 18:00 uur

16 10 16 10

EURO EURO EURO EURO

Inschrijven via e-mail filipbatens@skynet.be of G.S.M. 0478/79.44.84 of onderstaande strook in bus Verheyenplein 3 9130 Verrebroek of via overschrijving op rekeningnummer BE18 8500 4985 5065 met vermelding aantal personen kaasbuffet of vleesschotel naam

Inschrijfstrook: Naam: …..................................................................... Kaasbuffet: ….. maal volwassene 16 EUR = ….. EUR ….. maal kind 10 EUR = ….. EUR Vleesschotel: ….. maal volwassene 16 EUR = ….. EUR ….. maal kind 10 EUR = ….. EUR

WB MZ14.indd 47

20/02/2013 22:26:09


HYPERSPECIALIST IN BANDEN EN VELGEN, COMPLEET IN AUTO-ONDERHOUD

WWW.PROFILE.BE

WB MZ14.indd 48

20/02/2013 22:26:10


Waasland-Beveren mag 14