Issuu on Google+

WAASLAND BEVEREN MAGAZINE JAARGANG 3 NUMMER 7 10 NOVEMBER 2012

Wesley Sonck

Het enige wat telt is dat we 3 punten hebben genomen . . .

WB MZ7.indd 1

7/11/2012 9:44:43


02

WB MAGAZINE / COLOFON

Waasland Beveren Magazine Seizoen 2012 - 2013 Editie 7 - 10 November 2012

VOORWOORD

Gratis Uitgave

Secretariaat Freethiel: Stadionplein 1 9120 Beveren Tel.: 03 / 750 25 00

Secretariaat Puyenbeke: Watermolenstraat 104 9111 Belsele ( St-Niklaas ) Tel.: 03 / 776 32 00 Website: www.waasland-beveren.be Email: info@waasland-beveren.be Find us on:

Waasland-Beveren official @WaaslandBeveren

Club fotografie: Jean Bonjean Geert Franquet Aanvullende foto’s Kevin Reyns Grafisch ontwerp: Kevin Reyns Redactie: Frederik De Weerdt Babs Mertens Robin Maes Michael Opgenhaffen

Beste supporters,

De heenronde van de “Jupiler Pro-League 2012-2013” zit er bijna op. Vanavond ontvangen we de Zebra’s uit Charleroi, de trotse kampioenen van vorig seizoen in 2de nationale. Iedereen herinnert zich nog de wedstrijd van vorig jaar, een schitterende partij die in de maand september door onze ploeg gewonnen werd met 3-1. Magnifieke doelpunten van Michael Seoudi (2x) en een ongelooflijke volley van Herve Onana. Het belang van deze wedstrijd is zeer groot, bij winst kunnen we voor ’t eerst sinds lang weg van een mogelijkse degradatieplaats. Laat ons niet op de zaken vooruitlopen maar deze, in dit geval, 6 op 6 zou onze ploeg zeker een boost geven. De heenronde is zeker niet vlekkeloos verlopen. Hadden we meer verwacht? Jazeker… maar we vertikken het om in een hoekje te staan uithuilen, terug knokken was en is ons enig devies. De vreugde vorige week om de 3 punten op Beerschot was natuurlijk enorm, het mag al eens meezitten… De massale aanwezigheid van onze supporters op Lokeren en Beerschot deed me heel veel. Een legioen om fier op te zijn. Dank u allen voor de positieve ondersteuning. Vrijdag aanstaande om 20h00 organiseert de supportersvereniging een volgende supportersavond in het themacafé, graag nodig ik iedereen hierop uit. Misschien “de” gelegenheid om het samen even te hebben over onze schitterende vereniging.

Dirk Poppe

WB MZ7.indd 2

7/11/2012 9:44:47


WB MAGAZINE / IN DIT NUMMER INHOUD

03

04 JEUGD

‘Allerlei’

06 WESLEY SONCK

‘Coverstory’

REPORTAGE

‘Gezond scoort’

INTERVIEW

10 12 09 14 18 30 19 22 24 31

‘Supporter in de kijker’

WB MZ7.indd 3

NABESCHOUWING WB - Zulte Waregem

NABESCHOUWING SC Lokeren - WB

NABESCHOUWING Beerschot AC - WB

JUPILER PRO LEAGUE Klassement

VOORBESCHOUWING Speeldag 12

SPROKKELS

Gele ditjes, blauwe datjes

BELOFTEN

Wedstrijd i/d kijker

FOTO-WEDSTRIJD Supporters

7/11/2012 9:44:55


04

WB MAGAZINE / JEUGD ALLERLEI

Fun cup tornooi op de Freethiel Op 10 en 24 oktober organiseerde W-B hun eerste Fun cup Tornooi op de Freethiel. In totaal waren er op 10 oktober 64 ploegen aanwezig waarvan 20 regionale clubs (U6 - U7). Op 24 oktober waren er 12 nationale clubs die deelnamen aan het Fun cup tornooi. De weergoden waren ons op beide dagen enorm goed gezind. Maar liefst 700 toeschouwers waren aanwezig om te genieten van het voetbal dat de jeugd bracht. De winnaar van het regionaal tornooi werd uitgenodigd om 2 weken later te kampen tegen de nationale clubs van U6 en U7. De allerkleinste gaven het uiterste om de prachtige Beker in ontvangst te nemen. De beste speler, keeper en topscoorder werd ook deze avond verkozen. Het tornooi viel erg in de smaak bij onze deelnemende clubs. Bij deze bedanken nog eens alle medewerkers, want zonder hen kon zo een initiatief niet waargemaakt worden. Volgend seizoen doen we ongetwijfeld de 2de editie. ( Zie foto’s links ) Het jeugdbestuur.

Oplopen jeugdspelers Deze keer zullen er naast onze eigen jeugdploeg ook enkele andere ploegjes mee het veld oplopen. Vandaag zullen onze samenwerkende clubs hun jeugdspelertjes van de U7 voorstellen. Gerry Liessens, jeugdcoördinator van de club, vertelt over deze samenwerking. “Eerst en vooral willen we de jeugdploegen uit de omgeving de Freethiel leren kennen. We willen ze mee de sfeer laten opsnuiven! Daarnaast willen we een jeugd werkingskader met hen vormen, waar alle ploegen beter van worden. In dit kader wisselen de clubs onderling technische aspecten en de neveneffecten. Zo bouwen we samen naar een betere jeugdopleiding.” “Wat onze club concreet aanbiedt gaat van het aanbieden van de jeugdvisie tot voorbeeldtrainingen, demo’s, cursussen enz. Door al deze initiatieven kunnen de plaatselijke clubs een groeipool worden van jeugdspelers in hun omgeving wat uiteindelijk helpende handen, sponsoring, sociale positionering... oplevert. Daarnaast verhoogt van onze club ongetwijfeld ook de kwaliteit van de opleiding, zodat we de Wase jeugdspelers behouden binnen onze eigen opleiding.”

Fairplay weekend Jeugd W-B Op zaterdag 3 en 10 november organiseerde Waasland- Beveren een Fairplay weekend. Elke ouder kreeg net voor de start van de wedstrijd helemaal onverwachts onderstaand tekstje van hun zoon of dochter. Zij hadden een bericht voor hun steun en toeverlaten die elke match op post zijn om hun (b)engel aan te moedigen. Lees gerust even met ons mee. Liefste mama, papa, oma, opa, Beste supporter, Weet je, ik voetbal graag! Lekker op zaterdag of zondag samen met mijn vrienden tegen een bal trappen en nadien napraten, spelen, afspraken maken, vriendinnetjes ontmoeten, stoer doen…. Je weet wel al die dingen die een kind of puber net tot kind of puber maakt. Ik vind het trouwens ook fantastisch dat je er bij bent, dat je me aanmoedigt, dat ik steun krijg maar .. wees positief en roep of scheldt niet tegen de scheidsrechter, de tegenstander, de ouders van de tegenstander of erger nog tegen mijn eigen medespelers, want het zijn immers MIJN vrienden. En roep tijdens de wedstrijd niet steeds wat ik moet doen.Laat die taak over aan mijn trainer. Ook thuis heb ik het liefst dat je niet op de wedstrijd terug komt. Oh ja, ik wil nog zeggen dat ik altijd mijn best doe. De ene dag lukt het net wat beter dan de andere. En ik weet ook dat er jongens of meisjes zijn die beter zijn dan ik, veel beter zelfs. Ik heb daar geen probleem mee, integendeel. Ik vind dat zelfs tof. Ik hoop dat jij dat ook vindt! Weet je, ik voetbal graag! Laat mij en mijn vrienden dan ook voetballen! Namens alle jeugdspelers van WAASLAND-BEVEREN

WB MZ7.indd 4

7/11/2012 9:45:01


WB MAGAZINE / MEDEDELING SUPPORTERSAVOND

05

Wordt de kern versterkt tijdens de winterstop? Wat gaat er nu gebeuren met de tribune aan de Klapperstraat? Wat met de naam ‘Waasland-Beveren’ en het rode? Hebben we dit seizoen voldoende budget om financieel gezond te blijven? We kunnen wel een miljoen vragen bedenken waar we graag een live-antwoord op willen. Daarom organiseert onze club op vrijdag 16 november haar eerste supportersavond in eerste klasse en van het seizoen. Deze supportersavond zal doorgaan in, hoe kan het ook anders, het Themacafé. Wie zijn de sprekers? Op deze eerste avond zal onze manager Dirk Poppe het woord nemen en maar al te graag de visie over het beleid en de genomen beslissingen toelichten. Daarnaast zal ook Bas Sibum niet aan jullie vragen ontsnappen. Na Dirk Poppe is Bas Sibum aan de beurt. Onze hollandse middenvelder is niet op zijn mond gevallen en staat graag onze supporters te woord. Patrick Van Wesemael zal alle gesprekken in goede banen leiden. Allebei zullen zij in alle eerlijkheid antwoorden op alle vragen. Het Themacafé opent zijn deuren al vanaf 19h zodat we ons eerst kunnen opwarmen met een fris pintje. Vanaf 20h kunnen al jullie vragen afgevuurd worden richting de gastsprekers. Dus beste supporters: hebben jullie een vraag voor Dirk Poppe, willen jullie je eigen mening aan hem eens kwijt of willen jullie je oren te luisteren leggen? Grijp dan deze kans en maak deel uit van deze gezellige en interessante supportersavond.

Afspraak op 16 november in het Themacafé. Supporters op post!

WB MZ7.indd 5

7/11/2012 9:45:05


06

WB MAGAZINE / COVERSTORY WESLEY SONCK

Alleen ben je

niets

in het voetbal

W

esley Sonck tekende uit het niets voor Waasland-Beveren. De ex-Rode Duivel en topscoorder van eerste klasse zocht gedurende lange tijd naar een nieuwe club, om finaal op de Freethiel terecht te komen. Hoe kwam het dat de zoektocht zo moeilijk verliep, hoe blikt Wesley terug op zijn eerste wedstrijden in geel-blauw shirt en wat wilt hij de club in de toekomst bijbrengen? Door Robin Maes

niet alle onderdelen van een voetbaltraining kan onderhouden. Het balgevoel, groepstrainingen, … Op je eigen kan je minder met de bal trainen en werk je dus meer aan je fysiek. Maar is het daarom moeilijker om alleen te trainen? Natuurlijk waren er dagen dat ik met wat stijvere benen opstond en er minder zin in had maar als je graag sport brengt dit niet zoveel moeite met zich mee. Na een tijdje stelde ik mijn eigen persoonlijke trainingsschema’s op en daar hield ik me dan ook aan.”

Op de vorige speeldag versloegen we

Beerschot met 1-2, we speelden echter een barslechte partij.

W

esley, hoe verloopt de integratie bij Waasland-Beveren? “Ik begin stilaan aan alles gewend te raken. In het begin is het steeds wat zien en zoeken, ook vrij logisch denk ik. Ik ben nu 34 jaar en heb dus al vele waters doorzwommen, veel verschillende clubs gezien en veel mensen leren kennen. Elke keer opnieuw is het wel aanpassen. Nu gaat het echter wat makkelijker; ik ben geen buitenlander en de meeste

WB MZ7.indd 6

spelers in de Belgische competitie hebben wel al van mij gehoord, denk ik. De communicatie verloopt vlot.”

“Het klopt dat we even goed hadden kunnen verliezen, Beerschot heeft 5 keer zoveel kansen gehad als wij denk ik. efficiëntie is echter nog steeds het belangrijkste in het voetbal, scoren is het gene wat telt. Soms is het wel handig in het voetbal dat niet steeds de best spelende ploeg wint. Het enige wat telt is dat we 3 punten hebben genomen en dus blijven we algemeen wel met een positief gevoel achter.”

H

Je zat sinds afgelopen zomer zonder

oe kijk je terug op jouw persoonlijke prestatie?

“Ik heb voor een deel alleen getraind en voor een deel in groep, bij de club van mijn broer. Dit deed ik omdat je alleen

“Als je in meer dan 3 maanden tijd geen wedstrijd meer hebt gespeeld en je werkt dan in één week tijd 3 wedstrijden af tegen een aanvaardbaar niveau, dan vind ik dat niet zo slecht. Ik kan nog steeds

club, hoe moeilijk was het om jezelf individueel scherp te houden?

7/11/2012 9:45:07


WB MAGAZINE / COVERSTORY WESLEY SONCK

een bal goed bijhouden en voor aansluiting zorgen, helaas heb ik maar één echt grote kans gehad om te scoren in 3 partijen.”

Inderdaad. Heb je het gevoel dat andere

teams jou extra viseren op het veld, extra aandacht tonen om jou af te stoppen?

“Goh… Misschien, ik vind het best wel raar. Langs de ene kant zijn er veel teams die nu weer hun spelers verwittigen om mij geen kans te geven, langs de andere kant hebben diezelfde teams nooit de moeite genomen mij te contacteren in de afgelopen transferperiode. Het staat nogal haaks op elkaar om nu schrik te hebben van mij en mij eerder links te laten liggen.”

H

ad je dan het gevoel dat je de afgelopen transferperiode een beetje “vergeten” werd? “Er zaten weinig clubs te wachten op mijn komst. Ik zeg steeds: een speler van 34 die kan voetballen moet altijd spelen, maar een speler van 18 die kan voetballen moet ook altijd spelen. Een jongere speler toont echter meer toekomstperspectief… Tegenwoordig wordt er veel zakelijker gedacht in het voetbal. Iedereen redeneerde dat er met iemand van 34 jaar binnen 2/3 jaar geen winst meer zou gemaakt worden… Met iemand van 18 wel.”

Tegen

Zulte-Waregem debuteerde je voor de club. Je speelde onmiddellijk een sterke partij, echter niet bekroond met een doelpunt, assist of puntengewin.

“Ik heb van in het begin gezegd dat je helaas alleen niets bent in voetbal. Ik heb spelers rond me nodig die de ballen kunnen geven waar ik ze wil, ik moet anderen beter laten spelen. De match tegen Zulte kwam er echter toen ik amper 3 dagen op de club was, ik kende de spelers dus nog niet zo goed en zij mij niet. Ik voelde me echter wel goed in de match, heb goede loopacties gedaan. Als deze loopacties dan ook punten opleveren zoals tegen Beerschot ben ik tevreden. Je moet ook gevaarlijk kunnen zijn zonder de bal.”

WB MZ7.indd 7

Als we nu naar het klassement kijken zien we Zulte-Waregem als fiere leider. Dan hebben we het hen toch knap lastig gemaakt…

“Inderdaad, Zulte is een ploeg die al vanaf het begin van het seizoen goed draait. Ze zitten in een zeer positieve flow en blijven voorlopig op dat elan doorgaan. Ze hebben een goed aantal voetballers in hun kern die het verschil kunnen maken. In dat opzicht kunnen we onszelf weinig verwijten, misschien dat we iets opener hadden moeten spelen na de vroege 0-1. Helaas bleven we puntenloos achter.”

De wedstrijd na SVZW verloren we de derby tegen Lokeren door 2 doelpunten in de slotfase. Hadden we volgens jou meer verdiend?

“Je moet eerlijk durven zijn en kijken wat je in die wedstrijd hebt afgedwongen… Dan weet ik niet of we aanspraak op meer mochten maken. We hebben wel die wedstrijd verstandelijk en volwassen aangepakt, ik vond ons toen beter spelen dan tegen Beerschot. Ook tegen Beerschot speelden we met het verstand, alleen denk ik dat we toen iets te laag speelden. Het zal geen 2 keer gebeuren dat we zo’n wedstrijd winnen, dat weet de trainer natuurlijk ook wel.”

W

07

ring, op psychologisch vlak, met oog op de toekomst, … Wat ik bedoel met het voetballen niet meer leren is: ik weet bijvoorbeeld wel hoe je op doel moet trappen… Als je zoiets al 1000 keer gedaan hebt… Er zijn andere aspecten waar ik nu meer aandacht aan schenk.”

K

lopt het dat Waasland-Beveren één van de eersten was om jou in het tussenseizoen te contacteren? “Dat Klopt.”

W

aarom is er toen niet onmiddellijk tot een akkoord gekomen? “Ik heb na de eerste contacten met Dirk (Poppe) gesproken. Hij vertelde me dat de club weinig tijd had om de zaken te regelen mede door de late promotie via de eindronde, en dat de dingen dus snel moesten gaan. Ik had echter geen zin om overhaast een beslissing te nemen. De enigste snelle beslissingen die je in het voetbal moet nemen zijn diegenen op het veld. Ik zat ook nog met vele buitenlandse pistes. Ik heb toen tegen Dirk (Poppe) gezegd dat ik nog niet ging ingaan op het aanbod, zo kon hij ook verder gaan met de voorbereidingen. Ik zei dat we wie weet wat later nog zouden samen zitten.”

at onmiddellijk opviel in je eerste partij was je grote honger. Hoe hard heb je eerste klasse-voetbal gemist?

Hoopte je niet stiekem op nog een aan-

“Ik heb in de tussenperiode veel aanbiedingen gekregen uit tweede klasse, ik wou echter zeer graag in eerste blijven voetballen. Daarom dat ik het ook niet goed snapte dat zo weinig clubs interesse toonden als je ziet dat ik nu zonder al teveel problemen 3 wedstrijden in één week afwerk. Ik leef nog steeds voor de sport, ik leef nog steeds als een prof en beschik nog over voldoende kwaliteiten. Mij moet je het voetballen niet meer leren.”

“Zoals gezegd was ik bezig met een aantal buitenlandse pistes, die ging ik ook niet zomaar ineens laten vallen.”

Denk je dan dat je niets meer kan bijleren?

“Natuurlijk wel, je kan elke dag nog bijleren van iedereen! Van jongeren, van mensen met meer of juist minder erva-

bod van een ambitieuzere club?

W

at was voor jou het belangrijkste in de zoektocht naar een nieuwe club: het financiële? Een eersteklasser? Dicht bij huis? … “Voor de centen hoef ik het niet meer te doen. Ik ga echter ook niet flauw doen, voetbal is mijn job en natuurlijk verdien ik er graag genoeg geld aan. Het is echter niet meer hetzelfde als pakweg 10 jaar geleden. Nu voetbal ik puur nog omdat ik graag voetbal. Aan de ligging van de club heb ik ook nooit gedacht, ik wou gewoon zeer graag in eerste blijven spelen. Waar dan ook. Ik ben het nooit

7/11/2012 9:45:07


08

WB MAGAZINE / COVERSTORY WESLEY SONCK

anders gewoon geweest, ik wou nog niet afzakken in divisie.”

Denk je dan dat je zelf met voetbal zult stoppen na eerste klasse? Of toch afdalen naar lagere regionen als dat nog kan dan?

“Dat is een goede vraag, ik weet het niet… Ik heb nog nooit in een lagere divisie gespeeld, maar heb al vaak van andere ex-profs gehoord dat je het beste zo lang mogelijk in eerste blijft spelen. De beleving is anders, de manier van handelen. Als je nooit iets anders gewend bent… “

Na 11 speeldagen tekende je dan toch

bij onze club, had je geen schrik omdat we toen voorlaatste stonden met 7 punten?

“2 jaar geleden kwam ik aan in Lier toen de club 1/21 had. Ik wilde gewoon voetballen, ik wist hoe de zaken ervoor stonden. Net zoals nu. Ik ben blij dat ik bij W-B de kans heb gekregen om tot het einde van het seizoen de mensen hier te helpen. Het seizoen is geslaagd als Waasland-Beveren volgend jaar weer in eerste speelt.”

En wanneer is jouw seizoen persoon-

lijk geslaagd?

“Óók als W-B in eerste blijft. Het persoonlijke is niet zo belangrijk. Eigenlijk best raar: je bent steeds met je eigen persoon bezig om de club te helpen en te steunen, maar stelt jezelf toch op de tweede plaats ten voordele van de belangen van de club. Momenteel is Waasland-Beveren prioriteit nummer één. Na dit seizoen zien we wel weer.”

Is het voor jou de bedoeling hier volgend seizoen weer te spelen?

“Dat weet ik niet. Ik weet niet hoe de toekomst van de club er uit ziet, ik heb geen glazen bol.”

Maar stel: W-B blijft in eerste, jij blijft

fit en de club biedt je een nieuw contract aan. Teken je?

WB MZ7.indd 8

“Daar zal ik je met plezier antwoord op geven als die exacte situatie zich voordoet (lacht).”

Je hebt reeds een grote carrière achter

de rug, met welke spelers van de huidige kern heb je reeds voorgeschiedenis?

“Enkel met Jurgen (Cavens) en Colin (Coosemans). Colin kwam voor het eerst als derde doelman bij de kern toen ik bij Club Brugge speelde, met Jurgen heb ik samen bij Lier gezeten. Alhoewel dat we daar ook niet zo bijster veel samen speelden. Enkel onder Sollied, met hem diep in de spits en ik op rechts.”

Reeds aangehaald: je leeftijd is nu 34. Hoelang hoop je nog mee te draaien?

“Vorig jaar heb ik eens gezegd dat ik nog 2 jaar zou willen meedraaien. Ik heb echter nog steeds weinig blessurelast en leef nog als prof. Ik heb nog steeds een goed gevoel en speel nog steeds zeer graag in eerste klasse. Ik heb dan ook vele tweedeklassers vriendelijk bedankt toen ze interesse in me toonden afgelopen zomer. Ik weet niet hoelang ik nog zal meedraaien, ik amuseer me voorlopig althans nog zeer goed.”

We hebben je dit seizoen al in actie gezien als analist voor Extra Time. Blijf je dit nog doen?

“In Extra Time ben ik slechts twee keer te gast geweest. Wel zal ik soms nog wedstrijden van de Champions League analyseren. Het is wel leuk om naar wedstrijden te kijken die los staan van je eigen club, je ziet andere dingen. Nu ontleed ik zo’n wedstrijden meer, dingen waar je bijvoorbeeld als twintigjarige nog helemaal geen interesse in hebt.”

Ik kan wel na een inloopperiode van de competitie zeggen wie er dit seizoen zeer sterk zal presteren bijvoorbeeld. Vorig seizoen zei ik dat Bergen een goed seizoen zou meedraaien, dit jaar zie je hetzelfde bij Zulte-Waregem. Volgens mij heeft dit echter veel te maken met het nieuwe competitiesysteem… Soms hoor ik bij topploegen een “bwoah”-mentaliteit als ze punten laten liggen tegen kleinere ploegen. Ze weten toch dat deze gehalveerd zullen worden…”

Dan ben je dus geen voorstander van het Play-Offsysteem?

“Absoluut niet. Ik vind het een soort van competitievervalsing. Ploegen die normaal gezien nooit zouden meestrijden voor de titel kunnen ineens wel weer volop meedoen, andere ploegen die de reguliere competitie op één afsluiten worden toch geen kampioen… Play-Off 2 is al helemaal een lachertje. Wij eindigden met Lierse twee jaar geleden 14de, maar konden toch nog strijden voor europees voetbal… Kan je dat geloven?”

Z

aterdag tegen Charleroi spelen we een echte degradatietopper. Een zeer belangrijk duel… “Ik kan je vertellen dat elk duel even belangrijk is voor ons. De komende 16 duels zijn allen belangrijk voor ons om het behoud te verzekeren. We bereiden deze wedstrijd voor als elke andere, er zijn zoals gewoonlijk 3 punten te verdienen…”

E

… n wie weet zien we wel een doelpunt van Wesley Sonck? “Als ik genoeg kansen krijg zal ik er altijd wel eentje maken, helaas was dit de afgelopen wedstrijden nog niet het geval. Natuurlijk wil ik wel zeer graag scoren.”

Laat de analist in jezelf dan eens bo- Wat krijgen we dan te zien als viering, venkomen: waarom blijft Waasland-Beveren in eerste?

“Dat kan ik niet zeggen. Als ik analyse doe is dit na wedstrijden en vertel ik dingen die ik weet uit ervaring. Ik zal echter nooit zeggen wie kampioen wordt of wie degradeert. Daar doe ik niet aan mee.

mocht je scoren? Een vreugde-uitbarsting? Een teken van ik-kan-het-nogwel? “(lacht) Nee nee, ik denk dat ik het gewoon zal houden. Juichen als mijn doelpunt ook de club punten oplevert.”

7/11/2012 9:45:08


WB MAGAZINE / PROJECT GEZOND SCOORT

09

Leerlingen scoren gezond met Waasland-Beveren Voor het tweede jaar op rij neemt Waasland-Beveren deel aan het project Gezond Scoort. Leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs werden uitgenodigd op de club en hebben, samen met enkele spelers van de eerste ploeg, het engagement aan gegaan om gezonder te leven. Het startevenement vond plaats op dinsdag 6 november. Project ‘Gezond scoort!’ Nadat leerlingen uit Beveren reeds op de Freethiel aanwezig waren, was het nu tijd om ook enkele leerlingen uit sintNiklaas kennis te laten maken met ‘Gezond Scoort’. Zij bezochten niet de Freethiel, maar het Puyenbeke-stadion. Ook zij werden opgewacht door enkele van onze spelers. Barak Badash, Jonathan Rowell, Siebe Blondelle en Colin Coosemans vingen de leerlingen op en samen aten ze middageten. Met dit initiatief zet onze club jongeren van de eerste graad secundair onderwijs aan tot een gezondere leefstijl. De spelers van WaaslandBeveren geven het goede voorbeeld. Zij ondertekenden samen met de jongeren een contract. Dit contract bindt hen aan gezonder te gaan leven door meer te bewegen, gezonder te eten en niet te roken. Na deze eerste kennismaking wordt er op school verder gewerkt rond de verschillende thema’s: gezonde voeding, beweging en tabak. Tussendoor houdt de club contact met de leerlingen via email, internetfilmpjes en een bezoekje van iemand van de club. Ook komen de leerlingen een training bijwonen en worden ze uitgenodigd op een thuismatch van de ploeg om de band met de club te versterken en de leerlingen warm te houden voor het project. Dit project, in samenwerking met Logo, GTI Beveren, Gemeente Beveren, Stad Sint-Niklaas CLB, Foundation Plus en Waasland-Beveren, loopt nog tot eind mei. Gezond Scoort valt onder de grotere noemer van de Waasland-Beveren + Foundation. Hiermee wil de club haar engageren op sociaal vlak waardoor zij ook haar maatschappelijke betrokkenheid vergroot

WB MZ7.indd 9

7/11/2012 9:45:10


10

WB MAGAZINE / NABESCHOUWING JUPILER PRO LEAGUE 2012 / 2013

0 2

WB MZ7.indd 10

7/11/2012 9:45:15


WB MAGAZINE / NABESCHOUWING WB 0-2 ZULTE WAREGEM

ZATERDAG 27 OKT ‘12 SPEELDAG 12

WAASLAND BEVEREN Clepkens

1

(‘56) Zennaro

20

Lardenoit

3

Blondelle

22

Belhocine

6

Lepoint

23

Farssi

8

(‘45) Cruz

10

Plut

25

(‘45) Sibum

13

Sonck

14

(‘45) Da Silva

11

(‘45) Ghadir

39

(‘56) Doumbia

5

ZULTE WAREGEM Bossut

1

Verboom

26

De Fauw

2

Malanda

28

D’Haene

24

Colpaert

3

Berrier

10

Delaplace

6

(‘79) Hazard

8

(‘79) Trajkovski

12

(‘45) Habibou

7

(45) Naessens

14

(‘79) Skulason

16

(‘79) Leye

9

11

Zulte Waregem komt mee op de eerste plaats Waasland-Beveren heeft geen punten kunnen pakken in zijn eerste duel met Wesley Sonck in de spits. Zulte Waregem won er met 0-2 en komt naast Club Brugge en Anderlecht op kop. De bezoekers begonnen sterk. Berrier kopte al na tien minuten zijn achtste goal binnen na een gemeten voorzet van Habibou. De thuisploeg nam het heft over met een handvol prima kansen. Lepoint mikte nipt over, Farssi stuitte na een oogstrelende actie op de goed uitgekomen Bossut. Na de rust nam Zulte Waregem weer de bovenhand. Hazard en uitblinker Berrier verprutsten een pak kansen. Waasland-Beveren speculeerde intussen op de counter, en dat loonde bijna. De debuterende Wesley Sonck kon vrij inkoppen, maar zag zijn poging op miraculeuze wijze gestuit door Bossut. In de slotfase werd Bossut opnieuw aan het werk gezet, dit keer door Plut. Helemaal op het eind deed man van de match Franck Berrier de boeken dicht: met een prachtige goal zette hij de kroon op het werk. Zulte Waregem komt zo mee aan de leiding, een nochtans verdienstelijk Waasland-Beveren blijft met lege handen achter. Wesley Sonck: “Leuk om weer op het veld te staan” Wesley Sonck maakte vanavond zijn rentree, maar wist niet te scoren. “Ikzelf heb geen slecht gevoel bij deze wedstrijd, maar dat telt niet. Het is de bedoeling dat je punten pakt. Dat zat er ook in, want we kregen kansen, maar maakten ze niet af”, reageert Sonck. “Het is heel positief dat we veel kansen creëren, maar we geven er ook heel veel af. Daar moeten we een evenwicht in vinden.” “Het was leuk om weer op het veld te staan. Ik ben blij dat ze mij deze kans gegeven hebben. Ik ben 34, maar draai na enkele maanden afwezigheid weer mee alsof ik een hele voorbereiding achter de rug heb. Dan stel ik mij soms wel vragen.”

Doelpunten Berrier

( ‘09 ) 0 - 1

Berrier

( ‘89 ) 0 - 2

Scheidsrechter: Nicolas Laforge Toeschouwers: 4.500

WB MZ7.indd 11

7/11/2012 9:45:20


12

WB MAGAZINE / NABESCHOUWING JUPILER PRO LEAGUE 2012 / 2013

2 0

WB MZ7.indd 12

7/11/2012 9:45:25


WB MAGAZINE / NABESCHOUWING SC LOKEREN 2-0 WB

WOENSDAG 31 NOV ‘12 SPEELDAG 13

SC LOKEREN Copa

1

Gueye

23

Tiko

6

Mij. Maric

5

De Bock

28

(‘71) Leko

10

Persoons

8

Overmeire

7

(‘79) Mokulu

14

Harbaoui

9

(‘92) Patosi

24

(‘71) Mil. Maric

18

(‘79) Saglik

20

(‘92) Corryn

25

13

Lokeren spaart het beste voor het einde De eerste Wase derby sinds 2007 heeft de verwachtingen niet ingelost. De match leek op 0-0 uit te draaien, maar Patosi en Saglik dachten daar anders over: 2-0. Waasland-Beveren beperkte zich voor de rust vooral tot verdedigen. Dat lukte al bij al makkelijk, want verder dan een kopbal van Mijat Maric op de paal kwam Lokeren niet. Copa hoefde in de eerste helft geen werk te verrichten, Sonck was onzichtbaar. De tweede helft was toch wat boeiender dan de eerste. Coosemans, die voor het eerst dit seizoen in doel mocht staan, hield met wat geluk Harbaoui en de verraste Persoons van een doelpunt. Aan de overkant werd Copa ook eindelijk eens op de proef gesteld. Hij ranselde een kopbal van Doumbia uit zijn doel en deed even later hetzelfde met een poging van Lepoint. De slotfase was opnieuw voor Lokeren. Patosi strafte slecht uitvoetballen van Waasland-Beveren genadeloos af, invaller Saglik maakte er na een mooie slalom 2-0 van.

WAASLAND BEVEREN Coosemans

1

Lardenoit

3

(‘89) Blondelle

22

D’Ulivo

19

Doumbia

5

Sibum

13

Lepoint

30

Farssi

8

(‘79) Ghadir

39

Da Silva

21

Sonck

14

(‘79) Ladrière

23

(‘89) Cavens

7

Geeraerd: “Ooit zal het tij wel keren” “We hielden lang stand, maar vier minuten voor tijd wordt slecht wegwerken meteen afgestraft. Dat is nu eenmaal zo als je achteraan staat: dan krijg je dat ook nog over je heen.” “Ik ben wel tevreden over onze mentaliteit op het veld. We spelen niet als een geslagen ploeg of als een degradatiekandidaat. We zijn er blijven in geloven.” “Als je achteraan staat, ga je meestal twijfelen, maar na vanavond moeten wij niet meer twijfelen. We moeten integendeel vooruit denken en met hetzelfde enthousiasme de volgende wedstrijden aanpakken. Vroeg of laat zullen we wel beloond worden.” “Ik geloof nog altijd dat het tij ooit zal keren. Ik geloof nog altijd in het behoud. Ik geloof nog altijd in deze jongens.”

-/-

Doelpunten Patosi

( ‘87 ) 1 - 0

Saglik

( ‘91 ) 2 - 0

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut Toeschouwers: 7.600

WB MZ7.indd 13

7/11/2012 9:45:29


14

WB MAGAZINE / NABESCHOUWING JUPILER PRO LEAGUE 2012 / 2013

1 2

WB MZ7.indd 14

7/11/2012 9:45:34


WB MAGAZINE / NABESCHOUWING BEERSCHOT AC 1-2 WB

ZATERDAG 03 NOV ‘12 SPEELDAG 14

BEERSCHOT AC Vanlangendonck

20

Öztürk

21

Brillant

4

Marzo

2

Nyoni

11

(‘69) De Decker

6

(‘83) S.Wuytens

15

(‘83) Ojo

23

François

24

Mununga

10

Losada

17

(‘69) Veselinovic

8

(‘83) Bodor

27

(‘83) Wanderson

28

WAASLAND BEVEREN Coosemans

1

D’Ulivo

19

Lardenoit

3

Blondelle

22

Shish

12

Sibum

13

(‘88) Lepoint

30

Farssi

8

(‘58) Da Silva

11

(‘77) Cavens

7

Sonck

14

(‘58) Ladrière

23

(‘77) Dugary

21

(‘88) Rowell

15

Doelpunten Cavens

( ‘05 ) 0 - 1

Veselinovic

( ‘72 ) 1 - 1

Lepoint

( ‘79 ) 1 - 2

Scheidsrechter: Wim Smet Toeschouwers: 7.200

WB MZ7.indd 15

15

Efficiënt Waasland-Beveren wint op het Kiel Waasland-Beveren behaalde vanavond,3 november, op het Kiel zijn tweede overwinning van het seizoen. Het versloeg Beerschot met 1-2. Doelpuntenmakers Cavens en Lepoint zorgden voor een enorm deugddoende overwinning. Het versloeg Beerschot met 1-2. Doelpuntenmakers Cavens en Lepoint zorgden voor een enorm deugddoende overwinning.Jurgen Cavens kreeg – mede door de afwezigheid van Ghadir en Badash – het vertrouwen van trainer Dirk Geeraerd en in de derde minuut bedankte hij zijn coach met een heerlijk doelpunt. Het was Lepoint die met een listige assist de ex-Beerschotter in schietpositie bracht. Het schot van Cavens ging loeihard tegen de netten. Het meeste balbezit was in deze eerste helft wel voor de thuisploeg. Ze moesten door de vroege achterstand komen en dat deden ze ook. Ze creëerden kans na kans maar een subliem spelende Colin Coosemans was niet te passeren vanavond. Hij bracht redding op kansen van De Decker, Mununga en François. Da Silva zag zijn bal bij een zeldzame tegenprik op de daklat belanden. We gingen rusten met een 0-1 voorsprong. De tweede helft kon Waasland-Beveren iets beter weerstaan aan de druk van Beerschot, al was het de thuisploeg die de beste kansen kreeg We herinneren ons vooral die van Hernan Losada die tegen de paal trapte. Trainer Adrie Koster greep halverwege de tweede helft in en bracht Veselinovic op het veld. Dat loonde meteen, want na een mooie actie van Losada kon de boomlange spits de bal al vallend in doel werken. De meegereisde suppporters uit Beveren vreesden toen dat Beerschot op en over WB zou gaan, maar niets was minder waar. Farssi stak een goed lopende Lepoint diep en die stiftte schitterend doelman Vanlangendonck. Waasland-Beveren moest nog twee keer de adem inhouden, maar Beerschot kon niet meer scoren. En zo nemen we de drie punten mee naar de Freethiel. En dit doet enorm veel deugd. Niet in het minst voor al onze supporters (vandaag waren opnieuw zo’n 500 supporters onze ploeg komen aanmoedigen!) die deze overwinning echt verdienden. En dat er heel wat meeval mee gemoeid was, mogen we vanavond even vergeten. We hebben dit seizoen al genoeg tegenslag gehad. Door deze overwinning geven we de rode lantaarn opnieuw aan Cercle Brugge en lopen we drie punten in op concurrenten Lierse en Charleroi. We doen dus opnieuw mee en we zullen blijven vechten!

Reacties na BAC - WB Christophe Lepoint: “We hadden vorige matchen steeds kansen, die we niet konden afmaken. Vandaag waren we heel realistisch en konden we wel scoren. Deze overwinning zorgt ook voor extra vertrouwen. Dat is heel belangrijk. We winnen vandaag tegen een ploeg die voor ons staat in het klassement. Cercle Brugge en Charleroi nemen geen punten. Het is nu aan ons om de drie punten ook tegen Charleroi op de Freethiel te houden.” Wesley Sonck: “Het belangrijkste op deze moment zijn de drie punten, goed gespeeld of niet. Volgende week kunnen we een goeie zaak doen. En daar zullen we ook voor gaan. We zijn goed aan de wedstrijd begonnen. Jurgen maakt een fantastische goal. Langs de andere kant hebben we veel kansen tegen gekregen. Als je dan als speler op het veld staat en de tegenpartij maakt haar kansen niet af, dan is het aan ons om die winning goal te maken. Na de 1-1 bleef Beerschot naïef spelen, met drie achteraan. Christophe maakt een fantastische loopactie en scoort. Belangrijk om nu ook niet op de feiten vooruit te lopen. We hebben wel de drie punten, maar volgende week tegen Charleroi moet er bevestigd worden. We zijn er nog niet”

7/11/2012 9:45:34


WB MZ7.indd 16

7/11/2012 9:45:39


WB MZ7.indd 17

7/11/2012 9:45:51


18

WB MAGAZINE / UITSLAG EN KLASSEMENT JUPILER PRO LEAGUE 2012 / 2013

SCHEMA 2012 - 2013 1

28/07/12

20.00u

Club Brugge

3-1

Waasland-Beveren

2

04/08/12

20.00u

Waasland-Beveren

0-0

KV Mechelen

3

10/08/12

20.30u

Standard Luik

3-1

Waasland-Beveren

4

18/08/12

20.00u

Waasland-Beveren

0-2

AA Gent

5

25/08/12

20.00u

KV Kortrijk

2-1

Waasland-Beveren

6

01/09/12

20.00u

Waasland-Beveren

2-0

Cercle Brugge

7

15/09/12

20.00u

KRC Genk

1-1

Waasland-Beveren

8

22/09/12

20.00u

Waasland-Beveren

1-1

Lierse SK

9

29/09/12

20.00u

OH Leuven

5-2

Waasland-Beveren

10

06/10/12

20.00u

Waasland-Beveren

2-2

RAEC Bergen

11

20/10/12

20.00u

RSC Anderlecht

2-0

Waasland-Beveren

12

27/10/12

20.00u

Waasland-Beveren

0-2

Zulte Waregem

13

31/10/12

20.30u

SC Lokeren

2-0

Waasland-Beveren

14

03/11/12

20.00u

Beerschot AC

1-2

Waasland-Beveren

15

10/11/12

20.00u

Waasland-Beveren

-

RSC Charleroi

16

17/11/12

20.00u

Waasland-Beveren

-

Club Brugge

17

23/11/12

20.00u

KV Mechelen

-

Waasland-Beveren

18

02/12/12

18.00u

Waasland-Beveren

-

19

08/12/12

20.00u

AA Gent

20

15/12/12

20.00u

Waasland-Beveren

21

22/12/12

20.00u

Cercle Brugge

-

Waasland-Beveren

22

26/12/12

14.30u

Waasland-Beveren

-

KRC Genk

23

19/01/13

20.00u

Lierse SK

-

Waasland-Beveren

24

26/01/13

20.00u

Waasland-Beveren

-

OH Leuven

25

02/02/12

20.00u

RAEC Bergen

-

Waasland-Beveren

26

08/02/12

20.00u

Waasland-Beveren

-

RSC Anderlecht

27

16/02/13

20.00u

Zulte Waregem

-

Waasland-Beveren

28

23/02/13

20.00u

Waasland-Beveren

-

SC Lokeren

29

09/03/13

20.00u

Waasland-Beveren

-

Beerschot AC

30

16/03/12

20.00u

RSC Charleroi

-

Waasland-Beveren

SPEELDAG 15 09/11 - 20u30

SC Lokeren - Standard Luik

10/11 - 20u00

Zulte Waregem - KV Mechelen

10/11 - 20u00

OH Leuven - KV Kortrijk

Standard Luik

10/11 - 20u00

Lierse SK - Beerschot AC

-

Waasland-Beveren

10/11 - 20u00

WB - Charleroi

-

KV Kortrijk

10/11 - 20u00

Cercle Brugge - AA Gent

11/11 - 14u30

Anderlecht - Club Brugge

11/11 - 18u00

RC Genk - Bergen

SPEELDAG 16

Rood = Aangepaste wedstrijden

STAND 3/4 NOV

G

W

D

V

+

-

PT

Zulte Waregem

14

9

1

4

26

17

28

2

RSC Anderlecht

14

8

4

2

29

13

28

3

KRC Genk

14

6

7

1

23

16

25

4

SC Lokeren

14

7

3

4

24

18

24

5

KV Kortrijk

14

7

3

4

18

13

24

6

OH Leuven

14

6

5

3

31

22

23

7

Standard Luik

14

7

1

6

27

22

22

8

Club Brugge

14

6

4

4

30

23

22

9

RAEC Bergen

14

6

3

5

26

25

21

10

AA Gent

14

5

4

5

18

21

19

11

KV Mechelen

14

5

2

7

23

24

17

12

Beerschot AC

14

4

2

8

18

26

14

13

RSC Charleroi

14

4

1

9

14

29

13

14

Lierse SK

14

2

7

5

15

23

13

15

Waasland Beveren

14

2

4

8

13

26

10

16

Cercle Brugge

14

2

1

11

15

32

7

WB MZ7.indd 18

Charleroi - KV Mechelen

17/11 - 20u00

Cercle Brugge - RC Genk

17/11 - 20u00

Lierse SK - AA Gent

17/11 - 20u00

OH Leuven - Bergen

17/11 - 20u30

WB - Club Brugge

18/11 - 14u30

Zulte Waregem - Standard Luik

18/11 - 18u00

Anderlecht - KV Kortrijk

18/11 - 20u30

SC Lokeren - Beerschot AC

TOPSCOORDER WB

BARAK BADASH

1

17/11 - 20u00

4 7/11/2012 9:45:53


WB MAGAZINE / VOORBESCHOUWING SPEELDAG 15

19

WELKOM

RSC CHARLEROI ZATERDAG 10 NOVEMBER ‘12

20u - SPEELDAG 15 FREETHIELSTADION

WEDSTRIJDBAL

Met dank aan: Dhr. Peter Van Eetvelde

WEDSTRIJDRECEPTIE

Zaterdag nemen we het op onze eigen Freethiel op tegen Charleroi, de andere nieuwkomer in eerste klasse. Taak wordt om door een overwinning op gelijke hoogte te komen als de Zebra’s en zo opnieuw volledig mee te doen in de strijd om het behoud in eerste klasse.

Charleroi was de terechte kampioen vorig jaar in tweede klasse. Het kende afgelopen seizoen drie coaches, maar onder Dennis Van Wijk kenden ze sterke terugronde en staken zo concurrenten als Eupen voorbij. De Carolo’s waren dan ook al redelijk snel zeker van promotie naar de hoogste afdeling. De Zebra’s behielden het grootste deel van hun kern. Sterkhouders als Harlem ‘de Buffel’ Gnohéré en Hervé Kagé zijn dan ook dit seizoen opnieuw van de partij. Ze hebben wel afscheid moeten nemen van de andere talentrijke speler Moussa Gueye die naar Metz is vertrokken. Ze trokken net voor het sluiten van de transfermarkt wel nog Guiseppe Rossini (Zulte-Waregem), Ziguy Badibanga (Anderlecht) en Christophe Diandy (Anderlecht) aan. Op papier allemaal spelers die eerste klasse moeiteloos moeten aankunnen. Badibanga heeft bijvoorbeeld ondertussen al driemaal gescoord. Toch staat Sporting Charleroi nog steeds ergens onderaan de rangschikking. Op dit moment staan ze op een dertiende plaats met 13 punten, dat zijn er drie meer dan Waasland-Beveren. Charleroi behaalde al vier overwinningen, tegen Kortrijk, Bergen en onlangs tegen Lierse en Anderlecht. Vooral die laatste overwinning tegen de landskampioen met 2-0 was een opsteker voor trainer Yannick Ferrera. Vorig week gingen ze bij co-leider Zulte-Waregem echter met 4-1 de boot in. Voor Waasland-Beveren bracht de vorige speeldag veel meer vreugde. Door de overwinnig op het Kiel tegen Beerschot tankte ons elftal opnieuw vertrouwen. Hoewel de drie punten misschien niet erg verdiend waren, zijn ze wel levensbelangrijk in de strijd om het behoud. Al zijn deze drie gewonnen punten pas echt gewonnen als we ook tegen Charleroi kunnen vieren. Want pas dan doen we écht opnieuw mee!

Achterheide 63 1840 Londerzeel 052/30 94 27 schelkensenergie@skynet.be

Komáán WB!

Met dank aan: Dhr. Dirk Schelkens

WB MZ7.indd 19

7/11/2012 9:45:54


WB MZ7.indd 20

7/11/2012 9:46:02


www.RDSprodukten.be

RD ‘S

PRODUKTEN

Alles voor de horeca en grootkeuken: - Onderhoudsproducten - Papierwaren, tafelaankleding - Horeca- en grootkeukenapparatuur

RD’s - Nobels Peelmanstraat 12 - 9100 St-Niklaas - tel: 03 777 26 74

WB MZ7.indd 21

7/11/2012 9:46:04


22

WB MAGAZINE / GELE DITJES, BLAUWE DATJES TERUGBLIK

Zo was het vorig

seizoen

in 2e nationale

V

anavond kijken we in de ogen van een club die we nog zeer goed kennen van vorig seizoen: Sporting Charleroi. Samen met hen hebben we dit jaar de blijde promotie kunnen vieren naar de hoogste voetbalklasse van ons vaderland. Vorig seizoen vochten we 2 duels uit op de scherp van de snee, waarbij beide ploegen de 3 punten konden thuishouden.

op de titel gaaf houden. Het beloofde dus een hete avond te worden.

Het werd zelfs heel heet. Waasland-Be-

veren had een echte offday en moest het spel vanaf de eerste minuut ondergaan. Charleroi begon furieus aan de wedstrijd wat resulteerde in een hele hoop kansen. Gelukkig voor Waasland-Beveren was er telkens weer een goedkepende Clepkens om de meubels te redden. Wanneer Clepkens dan toch geklopt werd, stond de paal het leer in de weg of werd het doelpunt (al dan niet terecht) afgekeurd. Met de 0-0 ruststand mochten de spelers dan ook meer dan tevreden zijn.

Het eerste duel vochten we uit op de

Freethiel op 10 september 2011. Na 3 speeldagen pronkten we knap bovenaan het klassement met het maximum van de punten. Dit na overwinningen tegen W.S. Woluwe (1-3), FC Brussels (2-1) en R.B.D. Borinage (0-2). Sporting Charleroi daarentegen had hun start een beetje gemist na een krappe 4 op 9 en moest winnen om niet achterop in het klassement te blijven hangen.

Charleroi begon het gretigst. Milicevic

stuurde de bal richting Gueye, die zijn kopbal in hoekschop gewerkt zag worden door Clepkens. Waasland-Beveren kwam op het kwartier op voorsprong toen een hoekschop van Paulussen werd doorgekopt door Van Damme. Seoudi verlengde in doel. Diallo werd in extremis nog van een tweede Wase treffer gehouden.

Clepkens reageerde aan de overzijde WB MZ7.indd 22

attent op een poging van Gnohere en ook Gueye zag de thuisdoelman goed reageren. Na de pauze scoorde Seoudi op pass van Da Silva zijn tweede van de avond. Onana trapte een open kans naast de kruising. Negen minuten voor tijd scoorde Kaya de aansluitingstreffer. Charleroi ging op zoek naar de 2-2, maar Onana legde de eindstand vast: 3-1.

Zo bleef Waasland-Beveren knap co-

leider samen met AS Eupen. Met een 12 op 12 was Waasland-Beveren uitstekend aan de competitie begonnen en ontpopte het zich als een van de titelkandidaten. Enkele maanden later (20 januari 2012) gingen we op bezoek in het Stade du Pays de Charleroi waar beide ploegen de aftrap gaven van de 21e speeldag. Op dat moment stond Charleroi tweede in de stand op 4 punten van leider Eupen. Waasland-Beveren stond knap derde met 5 punten achterstand op Charleroi. Mits winst konden we een gouden zaak doen in het klassement en zo de kansen

Na de rust begon Waasland-Beveren

het sterkst met enkele hoekschoppen als gevolg, maar jammer genoeg was dit voor korte duur. De Carolo’s namen het spel terug in handen en gingen duidelijk voor de overwinning. Na enkele goede kansen was het HervÊ Kage die, in de 72e minuut, de ban brak voor Sporting Charleroi. Seoudi verloor de bal op het middenveld en terwijl Joachim Van Damme op de grond lag, profiteerde Kage om de bordjes op 1-0 te zetten. Nadien speelde Charleroi de wedstrijd rustig uit. Al bij al een logische uitslag. Waasland-Beveren kon op geen enkele moment een vuist maken en kon dan ook geen aanspraak maken op een punt. Hiermee sloeg Charleroi ons terug naar een gedeelde derde plaats met KV Oostende, op 8 punten van Charleroi en maar liefst 12 punten op koploper AS Eupen. De titel was verloren.

7/11/2012 9:46:06


WB MAGAZINE / GELE DITJES, BLAUWE DATJES SPROKKELS

Waasland-Beveren wil inzetten op haar supporters Supporters en de Freethiel gaan al jaren samen. Ondanks de fusie bleef het een trouwe supportersban lokken, dat wil WB behouden door de beleving bij onze supporters hoog te houden. Onze club lanceert hiervoor dit seizoen verschillende initiatieven. Enkele voorbeelden hiervan: supporters krijgen voor elke 10 pintjes die ze kopen er eentje gratis bij, binnenkort organiseren we,onze eerste supportersavond op 16 november, peilen we naar de verlangens en meningen van onze supporters d.m.v. een enquête, lanceren van een nieuwe website... We kunnen altijd input en nieuwe ideeën van onze achterban gebruiken. Daarom deze oproep: wie leuke ideeën heeft en deze mee wil uitwerken, is altijd welkom op de Freethiel. Je mag ook altijd een mailtje sturen naar info@waasland-beveren. be. Komaan supporters!

23

De eerstkomende tegenstander van Waasland-Beveren op de Freethiel is Sc Charleroi. Trainer bij de Henegouwers is YANNICK FERRERA. Yannick heeft een verleden op de Freethiel. Yannick is de zoon van Francisko Ferrera en neef van gewezen Beverentrainer Emilio Ferrera.

Gezellig naar het Themacafé Niet alleen in de hoofdtribune kan er voor een thuiswedstrijd genoten worden van een heerlijke footlunch, ook het themacafé (tegenover de hoofdtribune) biedt onze supporters een heerlijke maaltijd aan. Daarna kan er genoten worden van de wedstrijd in onze binnenseats. Wie het voetbal op de Freethiel, voorafgegaan door een heerlijke maaltijd, graag eens van dichtbij wil meemaken, kan altijd via onze websitebestellen. De Themacafélunch kost 25 euro. Een ticket voor de binnenseats kost 10 euro. Enquête We zijn nu bijna halverwege het seizoen. Tijd om de balans op te maken bij onze supporters. Door middel van een schriftelijke enquête willen wij de mening van jullie, onze supporters, te weten komen. Voor de club is dit heel belangrijk, willen we samen met jullie de toekomst goed tegemoet gaan. Het biedt ook jullie de kans om jullie gedachten met ons te delen. Communicatie werkt in beide richtingen en zo kunnen we ook jullie een stem geven. Met de resultaten van het onderzoek kan onze club meer inspelen op de noden van al onze supporters! De enquête zal nu zaterdag tegen Charleroi en voor de wedstrijd tegen Club Brugge op de Freethiel worden afgenomen. Alle deelnemers maken tevens kans op een ongelooflijk prachtige mountainbike Cube AIM, die geschonken werd door Verschueren Sport. Dus wil je graag kans maken op een fantastische mountainbike van fietsspecialist Verschueren Sport, vul dan zeker dit weekend de enquête in bij één van onze enquêteurs. Deze zal slechts 10 minuten van jullie tijd in beslag nemen.

WB MZ7.indd 23

Op 1 november 1999 werd Emilio aangesteld als nieuwe trainer van SK Beveren in opvolging van Stany Gzil. Tijdens zijn eerste seizoen op de Freethiel liet Emilio zijn neef enkele keren testen bij de Beverse doublures. In het seizoen daarop (2000-2001) kwam Yannick de Beverse B-kern versterken, hij was toen 21 en kwam over van KV Mechelen. Eerder kwam hij uit voor de jeugd van Anderlecht. Op zijn 18de kreeg hij ooit de kans om prof te worden bij het Spaanse Albacete maar hij voelde zich toen nog te jong om de stap naar het buitenland te wagen. In de loop van het seizoen onder zijn oom Emilio werd hij overgeheveld naar de A-kern en was hij bankzitter in de gewonnen thuismatch tegen Antwerp. 2000-2001 was een turbulent seizoen met heel wat betalingsmoeilijkheden en mede daardoor was er tijdens het seizoen en tijdens de winterstop geen enkele oefenmatch voorzien(dat moet een unicum zijn in de geschiedenis van de club)...mede daardoor kwam Yannick Ferrera nooit in actie met de Beverse A-ploeg. In de zomer van 2001 verhuisde hij naar Strombeek, op dat moment een tweede klasser.

Baby-weetje ... Afgelopen zondag, 4 november, kregen we het heuglijke nieuws van kersverse papa Michael Clepkens en zijn vriendin Audrey Acke dat zij de trotse ouders geworden zijn van Nathan. We willen het jonge paar feliciteren en hun veel succes wensen met hun eerste jonge spruit!

7/11/2012 9:46:06


24

WB MAGAZINE / INTERVIEW BELOFTENWEDSTRIJD IN DE KIJKER

BELOFTEN HEBBEN SMAAK TE PAKKEN

Maandagavond, 5 november, hebben de beloften van Waasland-Beve-

ren voor een prettig verlengstuk gezorgd aan de 1-2 winst in Kortrijk. Op Puyenbeke waren de mannen van Tim BavrÊ met 1-0 te sterk voor de nummer 3 in de rangschikking KRc Genk. De wedstrijd verliep evenwichtig en werd na 29 minuten ontsierd door een onfortuinlijk incident met daarbij betrokken Filipe Moutinho Da Silva. Filipe kreeg op ongelukkige wijze een slag in het gezicht en moest met de ziekenwagen naar spoed worden afgevoerd met een zware hersenschudding. Er werd een ct-scan genomen, want Filipe had in het ziekenhuis weinig gevoel in de benen. Gilles Pringels kwam Filipe vervangen en achteraf zou blijken dat hij een bijzonder sterke invalsbeurt maakte. In de 42ste minuut stuurde Mendy een lange bal, Cruz zette laag voor, maar Arne Van Den Eynde kon net niet bij het leder. Geen nood echter, want Arne’s verdediger werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd evenwichtig, echter zonder veel doelgevaar. In het wedstrijdslot waren er nog 2 dotten van kansen voor Waasland-Beveren. Eerst bediende Volckerick ploegmaat Beliaev, maar Denis kraakte zijn schot compleet. Drie minuten voor tijd kreeg opnieuw Beliaev de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar alleen voor doel kon Dennis niet voor de verhoopte afwerking zorgen. De hele ploeg speelde een goed georganiseerde wedstrijd en boekte al bij al een terechte overwinning met een uitstekende Sam Vermeylen tussen de palen die, bijgestaan door een zeer alerte Sam Gijsbrechts, de defensie prima coachte en daardoor niet toevallig zijn netten schoon kon houden. WB staat voorlopig op een dertiende plaats met een puntje minder dan Lierse en Beerschot. Komende vrijdag 9 november om 20 uur trekt het WB-gezelschap naar het Waregemse Regenboogstadion. Zulte-Waregem bekleedt de zesde plaats in het klassement en was dit weekend vrij. Toch wordt het een zware dobber, want ZW won op de vorige speeldag met 0-1 bij OHL, speelde daarvoor 3-3 tegen Anderlecht en pakte 1-2 winst in Standard. Volgende spelers bij Waasland-Beveren verschenen aan de aftrap : Sam Vermeylen, Troy Rensing, Sam Gijsbrechts, Dean Van Den Winckel, Joell De Smet, Yves Alin-Pierre Mendy, Arne Van Den Eynde, Jonathan Rowell, Filipe Moutinho Da Silva, Can Hakan en Daniel Cruz. Bankzitters : Ruben Coppens, Sajor Kamara, Denis Beliaev, Michie Clippelaar, Pieter Meyntjens, Nathan Volckerick en Gilles Pringels. Vervangingen : 29ste minuut : Filipe Moutinho Da Silva door Gilles Pringels. 55ste minuut : Can Hakan door Nathan Volckerick. 70ste minuut : Arne Van Den Eynde door Denis Beliaev.

Door Patrick Van Wesemael

WB MZ7.indd 24

7/11/2012 9:46:06


WB MZ7.indd 25

7/11/2012 9:46:08


WB MZ7.indd 26

7/11/2012 9:46:10


Transport Braem BVBA

groenstraat 1 - 9130 verrebroek Tel. 03 707 15 95

WB MZ7.indd 27

7/11/2012 9:46:23


WB MZ7.indd 28

7/11/2012 9:46:45


Contactpersoon:

Contactpersoon:

Steve Schoofs 0496 910 639 tvermoedentemse@hotmail.com

De Maere Gino 03 775 81 41 of 0498 496 702 gino.de.maere@telenet.be

Adres:

Adres:

Café ‘t Vermoeden Markt 29 9140 Temse

Café Sportief Grote markt 31 9120 Beveren

DE MART

FREETHIELBOYS

Contactpersoon:

Contactpersoon:

Van Goey Maggie 0498 496 702 maggie.van.goey@hotmail.com

Filip Baetens 0478 794 484 info@freethielboys.be

Adres:

Adres:

Café De Mart Grote markt 15 9120 Beveren

Café Terminus Verrebroekstraat 2 9130 Verrebroek

GEEL-BLAUW DEN BELLEY’S

MOET KUNNEN

Contactpersoon:

Contactpersoon:

Patrick Van Wesemael 0475 912 992 info@geelblauwdenbellys.be www.geelblauwdenbellys.be

Jonas Snoeck 0476 698 433 info@moetkunnen.be www.moetkunnen.be

Adres: Café Den Belly’s St-Amandsesteenweg 174 2880 Bornem

Adres: Café Welkom Klapperstraat 88 9120 Beveren

DE WOASE TWOLF

WB DE GROENE

Contactpersoon:

Contactpersoon:

Jan Verhofstadt 0486 763 640 info@woasetwolf.be www.woasetwolf.be

Valy Van De Merlen 0479 817 151 wbdegroene@live.be www.wbdegroene.be

Adres: Café Derby Knaptandstraat 213 9100 St Niklaas

Adres: Kafee De Groene Spoorweglaan 171 9120 Melsele

DE DUIF

BEVERBOYS

Contactpersoon:

Contactpersoon:

Werner Vergauwen 03 296 56 80 carry.vrancken@skynet.be

Daman Ingwin 0478 313 009 beverboys@pandora.be www.beverboys.be

Adres: Café De Duif Yzerhand 50 9120 Beveren

WB MZ7.indd 29

DE VLIEGER

SUPPORTERSCLUBS

‘T VERMOEDEN

Adres: Café De Kruk Glazenleeuwstraat 70 9120 Beveren

7/11/2012 9:46:46


30

WB MAGAZINE / INTERVIEW SUPPORTERS IN DE KIJKER

Ik zag enorm veel

solariditeit

bij de spelers

G

ino De Dobbelaer (48), een bekend gezicht voor al wie al eens het Beverse Gemeentehuis binnenstapt. Voetbal op de Freethiel is zijn passie, net zoals zijn job als administratief bediende en bode in het Gemeentehuis van Beveren. Door Kevin Reyns

Dag Gino, sinds wanneer ga jij als supporter naar de Freethiel?

Sinds 1972 ga ik trouw naar de Freethiel, mijn eerste wedstrijd was SK Beveren – SV Waregem in 2e klasse. We verloren toen met 1-5 maar werden later dit seizoen nog kampioen in 2e klasse.

G

ino, je zegt een trouwe supporter te zijn, ga je elke wedstrijd zien ? Ja, elke thuiswedstrijd en ook op ver-

WB MZ7.indd 30

plaatsing ben ik aanwezig met onze fantastische supportersclub De Beverboys in Café De Kruk.

W

at was voor jou het mooiste moment tot hiertoe met de supportersclub? Ongetwijfeld de verplaatsing in de eindronde vorig seizoen naar KV Oostende waar we de promotie naar 1e klasse behaalden. We waren met een 300-tal feestende leden in Café De Kruk. Vroeg voor de middag was het al feest in ons lokaal. Christine en

Franky uit Dendermonde: bedankt voor die zalige tomaat crevette op de bus. We hebben in De Kruk allen samen de promotie tot in de vroege uurtjes gevierd.

H

oe vond je vorige week woensdag de wedstrijd op Lokeren? Ik vond dat we zeker een puntje verdienden, maar helaas we bleven achter met lege handen. Ik heb een ploeg gezien die voor elke meter heeft gevochten en voluit in hun eigen kansen geloofde. Ik zag ook enorm veel sola-

7/11/2012 9:46:52


WEDSTRIJD

riditeit bij de spelers en dat deed me deugd.

E

r waren een 700-tal supporters op Daknam …

Supporters die aanwezig waren op Beerschot en zich herkennen in kleur op de foto winnen 2 tickets voor de wedstrijd volgende week: Waasland Beveren - Club Brugge Mail t.e.m donderdag 15 nov ‘12 uw gegevens door naar: info@waasland-beveren.be Wij nemen daarna contact met je op ...

Ja, knap gewoon en ze moedigden de ploeg ook heel hard aan. Mensen kijken echt uit naar een derby, het is en blijft een traditiewedstrijd. Een die nog enorm leeft bij de supporters!

V

erliezen op Lokeren, enkele dagen later winnen we op Beerschot AC! Straf hé, wel een beetje door het oog van de naald gekropen vond ik persoonlijk. Mede dankzij Colin Coosemans pakken we 3 punten op het Kiel. De wedstrijd zelf was niet al te best. Beerschot morste met kansen en we waren zeker niet de betere ploeg, maar de 3 punten … die zijn het belangrijkste natuurlijk. De rechtstreekse concurrenten hebben verloren en we sluiten terug aan, een belangrijke overwinning voor de hele spelersgroep. Ook hun vertrouwen in eigen kunnen is een opsteker.

Inderdaad. Wie vond jij ManVanDeMatch?

Ongetwijfeld, Colin Coosemans. Hij speelde goed mee en redde op spectaculaire wijze enkele goals uit zijn doelkader. Die wordt ongetwijfeld een topkeeper! Ook Blondelle speelde één van zijn beste wedstrijden vond ik, hij hoort echt wel bij de ploeg!

V

andaag tegen RSC Charleroi, durf je een pronostiekje aan te gaan? Jawel, ik denk 2-0. Het vertrouwen zal zeker na die overwinning gegroeid zijn in de groep en als we vandaag kunnen winnen, doen we simpelweg een gouden zaak. Maar realistisch gezien, zal het weer 90 minuten knokken worden. Bedankt Gino voor dit gesprek. Dat we vanavond hopelijk een 6 op 6 behalen

WB MZ7.indd 31

7/11/2012 9:46:58


VOOR IEDERS STIJL EN BUDGET HEBBEN WIJ EEN PASKLARE OPLOSSING

Varip Deuren, tijdloos in elke stijl

Hout Van Acker NV

van interieur tot tuin

deuren Varip

van laminaat, parket tot echte kasteelvloer

“De deur naar hout en al zijn toepassingen” 1962

50 JARIG

BESTAAN

2012

alle parketten, laminaten, gevelbekleding, plafonds, dakramen, PVC, gipsplaten, platen, stammen, ... Nieuwe openingsuren! Om U nog beter van dienst te kunnen zijn: Ma.-vrij.: 7.30u - 12u & 12.30u - 18u (vrij. tot 17u) Zaterdag: 8u - 12u & 13.30u - 16.30u (namiddag enkel toonzaal!)

BEZOEK VRIJBLIJVEND ONZE TOONZAAL

WB MZ7.indd 32

Vesten 41 | 9120 Beveren-Waas T 03/775 77 79 | F 03/755 16 53 i n f o @ h o u t v a n a c k e r. b e

www.houtvanacker.be

7/11/2012 9:46:59


WaaslandBeveren-Mag_07_web