Page 1

Voor iedereen beter Kantoor : Schrevenweg 13-15 • 8024 HB Zwolle Post adres: Patrijs 23 • 7951 VG St aphor st

www.alphaenergy.nl

T 038 123 45 67 • F 08 48 393 6 45 • info@alphaenergy.nl KvK nr.: 04088676 • BTW nr.: NL8186.90.549.B.01 • Rabobank nr.: 1347.28.912


Wie: AlphaEnergy is een ervaren en onafhankelijk energie-managementbureau met als core business: het analyseren en beoordelen van uw energiehuishouding. Doel hiervan is het terugbrengen van het energieverbruik en de energiekosten. Hiervoor beschikken wij over alle kennis op technisch, financieel en organisatorisch gebied.

Hoe: Energienotacontrole op basis van no cure no pay Een energienotacontrole bij AlphaEnergy bestaat uit een contractanalyse en een factuurcontrole. Met de contractanalyse worden de mogelijkheden tot contractoptimalisatie in kaart gebracht. Daarnaast blijken veel energiefacturen fouten te bevatten. De factuurcontrole geeft inzicht in fouten in onder andere de toegepaste tarieven, de meetgegevens, de verrekening van vastrechtposten en belastingen. De factuurcontrole maakt het mogelijk fouten met terugwerkende kracht te herstellen en herhaling te voorkomen. AlphaEnergy verzorgt het gehele controletraject, incl. de terugvordering van teveel betaalde bedragen.

Wat: Wij leveren diensten om te besparen op het verbruik van energie en de hieraan gerelateerde kosten. Dit bieden wij voor de optimalisatie van de energiehuishouding van: - Bedrijven - Organisaties - Instellingen

www.alphaenergy.nl

Energieonderzoeken Een energieonderzoek is een haalbaarheidsonderzoek naar energiebesparings- en verbeteringsopties in utiliteitsgebouwen. Het onderzoek richt zich o.a. op: de verwarming, de verlichting, de koeling, de ventilatie (kwaliteitsonderzoek binnenmilieu), de warmwatervoorziening en de processen binnen de organisatie zelf. In de daaruit volgende rapportage worden de technische, financiële en organisatorische besparingsmaatregelen vermeld. Energielabeling (EPA-U en EPA-W) Vanaf 1 januari 2008 moet bij bouw, verkoop en verhuur van een gebouw op het moment van transactie een energielabel (energieprestatiecertificaat) aanwezig zijn.

Een energieonderzoek voldoet aan de eisen die gesteld worden in de Wet milieubeheer / Activiteitenbesluit en kan gedifferentieerd uitgevoerd worden zodat het als maatwerk afgestemd wordt op de wensen van de opdrachtgever.

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een gebouw. Het laat de mogelijkheden zien om energie te besparen. Een aanvullende maatwerkrapportage biedt een lijst met energiebesparende maatregelen, waarbij wordt aangegeven wat de globale investeringskosten en terugverdientijden zijn.

Voor iedereen beter

Doorvoeren verbeteringsmaatregelen Voor een praktische vertaalslag van een Energiebesparingadvies, naar een concreet plan van aanpak, is AlphaEnergy uw partner. Daarnaast verzorgen we desgewenst, de complete voorbereiding en begeleiding van het doorvoeren van verbeteringsmaatregelen. Dit betreft een integrale aanpak op zowel bouwkundig, installatietechnisch als procesmatig gebied. Alle expertise voor deze vakgebieden hebben we in huis.

Waarom: • Energiebesparing = Kostenbesparing! • Verbetering van de kwaliteit en het comfort van het binnenmilieu. • Meer energie-efficiency door optimalisering van bedrijfsprocessen. • Fiscaal voordeel mogelijk door EIA (Energie-Investeringsaftrek) • Inzicht in de bouwkundige en energetische kwaliteit van een gebouw. • Aanbevelingen voor verbetermaatregelen met de terugverdientijden van de investeringen.

Alpha Energy  

AlphaEnergy is een ervaren en onafhankelijk energie-managementbureau met als core business: het analyseren en beoordelen van uw energiehuish...