Page 1

Snelgids

be . t n u o c c ta p m o c . w ww


Algemeen 1. Verbinding >> Door in de rechterbovenhoek op www. comptaccount.be een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren krijgt men toegang tot ComptAccount. >> Wachtwoord vergeten? De toegangscodes worden op verzoek via e-mail verzonden. Het volstaat een bericht te verzenden via het contactformulier door “codes vergeten” in het menu “De aard van uw vraag” te selecteren. >> Verbinding verbreken: Het is belangrijk dat men vooraleer de browser te sluiten op de knop klikt om ComptAccount af te sluiten.

2. Navigatie >> Toegang tot de inhoud van ComptAccount verloopt • via de zoekmotor • of door een rubriek te selecteren in het menu links: >> Minigids: bevat basisinformatie over verschillende fiscale thema’s. >> Wetgeving: bevat o.a. de boekhoud- en belastingwetgeving. >> Commentaren: de documenten van de bibliotheek zijn gerangschikt per materie en chronologisch geordend. >> Wekelijkse nieuwsbrieven: geeft toegang tot de verschillende chronologisch gerangschikte nieuwsbrieven.


Zoeken 1. Zoekmotor >> Trefwoorden die ingevoerd worden in het zoekveld boven het menu zullen in alle teksten van ComptAccount worden gezocht.

2. Logische operatoren >> De operatoren “EN”, “OF” en “EN NIET” kunnen worden gebruikt. “OF” heeft prioriteit boven “EN” en “EN NIET”. Bijvoorbeeld “vennootschap EN naamloze OF samenwerkende” is gelijk aan “vennootschap AND (naamloze OR samenwerkende)”. Deze operatoren moeten in het Nederlands of het Engels worden ingevoerd, zowel in kleine letters als in hoofdletters. >> Asterisk: men kan ook gebruikmaken van het jokerteken “*” om een deel van een woord variabel te maken. Bijvoorbeeld: werk* (werken, werkzaamheden, werknemer …), *actief (actief, retroactief …). >> Exacte uitdrukking: de aanhalingstekens laten toe om een exacte uitdrukking te zoeken en zo het aantal resultaten te beperken.

Zoekresultaten 1. Lijst met resultaten >> De resultaten worden standaard gerangschikt volgens relevantie.

>> Door op “Integrale tekst” te klikken krijgt men toegang tot het volledige document.


>> De “quick view� laat toe om een fragment van het document te bekijken waarin de gezochte termen voorkomen:

2. Resultaat >> Terugkeren naar de lijst met resultaten en navigeren tussen de resultaten gebeurt aan de hand van links onder het zoekveld. >> Zoeken in een document: Met de sneltoetscombinatie Ctrl+f wordt een nieuw zoekformulier geopend dat toelaat om sneller inhoud te vinden in het weergegeven document.

Zoekresultaten verfijnen 1. Zoekbalk >> Men kan woorden toevoegen aan de oorspronkelijk zoekopdracht door ze in te voeren in de zoekbalk boven de verwante termen. >> Men kan ook een of meerdere gezochte termen verwijderen door onder de verwante termen te klikken op het kruis voor de te verwijderen termen.


2. Filters >> Er zijn twee mogelijke manieren om de filters toe te passen: • de selectievakjes voor de gewenste filters in- of uitschakelen (commentaren, wetgeving, CBNadvies…) en vervolgens klikken op naast de betrokken filtercategorie; • rechtstreeks op een filter klikken. ComptAccount zal de lijst met resultaten beperken tot de gekozen filter. >> De filters kunnen worden verwijderd door onder de verwante termen op het kruis voor de te verwijderen filter te klikken.

3. Verwante termen >> Het gaat om concepten die verband houden met de uitgevoerde zoekopdracht. Ze kunnen gebruikt worden om de oorspronkelijke zoekopdracht te verfijnen en/ of te heroriënteren. >> Er zijn drie mogelijkheden: • Een concept toevoegen aan de zoekopdracht: twee keer snel klikken op het gekozen concept met de linkermuisknop. • E  en concept toevoegen aan de zoekopdracht: een keer met linkermuisknop op gekozen woord klikken. Vervolgens verschijnen de gekozen woorden tussen “aanhalingstekens” in het zoekveld. Daarna op klikken. • Nieuwe concepten genereren op basis van een concept: het gekozen concept naar het midden van de mindmap slepen door de linkermuisknop ingedrukt te houden. Zonder aan de resultatentlijst te raken, zal ComptAccount een nieuwe mindmap met concepten maken rond het centraal geplaatste concept.


Veelgestelde vragen

?

Hoe weet ik of de informatie die ik heb gevonden de recentste en de juiste is? Dat zal de wetgeving u vertellen. Aangezien de wetteksten up-to-date zijn, kunt u de toepasselijke wettekst controleren.

?

Hoe kan ik snel de gewenste informatie vinden in de grote hoeveelheid gegevens? U vindt de wetteksten in de rubriek “Wetgeving”. Raadpleeg voor een commentaar de themabibliotheek onder “Commentaren”: alle gegevens zijn er geklasseerd per materie, volgens de logica van de wetboeken. U weet niet precies in welk wetboek of in welke commentaar u moet zoeken? Het volstaat om een of meerdere termen in het zoekveld in te voeren. De lijst met resultaten is te uitgebreid? Met filters en verwante termen kunt u de zoekopdracht verfijnen.

?

Wat moet ik doen als ik niet vind wat ik zoek? U kunt uw vraag aan de redactie stellen. In het linkermenu vindt u “Vragen aan de redactie”. Vul het formulier in en vergeet vooral de sterretjesvelden niet! Onze specialisten zullen uw vraag snel beantwoorden.

© De Boeck Professionals

Voor een antwoord op uw vragen of een gratis opleiding neemt u contact op met het ComptAccount-team :  Minimenstraat, 39 B-1000 Brussel  0800 39 067 @ info@comptaccount.be

www.comptaccount.be

ComptAccount snelgids  

Snelgids voor de gebruikers van de online databank ComptAccount.