Page 1

nr.4 uitgave 4 | tweede jaargang | december 2010 | uitgave Daimler Fleet Management

Op

weg

Win gourmet

ĂŠĂŠn van de tien

in 2011!

ZOAB: zin en onzin

arrangementen voor 5 personen

Toys & Tools

Het worden kinderen van je

klassiekers


Voorwoord

Inhoudsopgave 4 De zin en onzin van ZOAB Die zorg voor veiligheid vertaalt Daimler Fleet Management in haar producten- en dienstenpakket. Bijvoorbeeld door het juiste onderhoud te faciliteren en onze voertuigen van het begin tot aan het einde van het contract uitsluitend in onderhoud te geven bij officiële merkdealers. Ook al loopt een contract over 5.000 kilometer af, als de veiligheidseisen nieuwe remblokken voorschrijven, dan moeten die er op. Klaar. Toch zijn alle investeringen in veiligheid niets waard als de automobilist niet meewerkt. Zeker in dit jaargetijde is het belangrijk om extra alert te zijn op de weg. Dat betekent anticiperen, rekening houden met de omgeving, afstand bewaren en je snelheid aanpassen aan de omstandigheden… Toen ik een tijd geleden een grip- en slipcursus volgde, werd ik nadrukkelijk gewezen op de aanwezigheid van alle elektronische veiligheidssystemen in de huidige generatie voertuigen. Die kunnen veel ongelukken voorkomen, maar zullen nooit de zwaartekracht van de auto overwinnen. Voorzichtigheid troef dus. Zeker ook nu de nieuwe regering ervoor pleit om de maximum­snelheid op snelwegen - als de luchtkwaliteit, de geluidsbelasting en de verkeersveiligheid dit toelaten - van 120 naar 130 km per uur te verhogen. Een andere maatregel die de nieuwe regering voorstelt, is de extra aanleg van wegen. Het nieuwe kabinet heeft daarvoor 500 miljoen euro gereserveerd. Een prima maatregel waar ook het bedrijfs­ leven enorm van kan profiteren. Toch is de aanleg van extra asfalt niet de enige oplossing in onze ogen. We zijn van mening dat je klanten zo breed mogelijk in hun mobiliteit moet voorzien. En als we daarvoor verder moeten kijken dan de auto, dan doen we dat. Om die reden hebben we de Multi ­Mobility Card in het leven geroepen: daarmee kunnen klanten van het openbaar vervoer gebruikmaken op momenten dat het hen uitkomt. Een initiatief waarvan we ook in 2011 hoge verwachtingen hebben.

Veilig op weg Veiligheid is in de autobranche een belangrijk thema. Autofabrikanten doen er alles aan om hun auto’s volgens de laatste technologische ontwikkelingen zo veilig mogelijk te maken. Nationale, regionale en lokale overheden investeren veel geld in het veilig maken van auto- en snelwegen. En diverse belangenbehartigers van de automobilist hebben het thema al jarenlang met stip in de top vijf van hun prioriteitenlijst staan. Terecht als je het mij vraagt.

2 | LeaseLetter 2010

Verder vooruitkijkend op 2011 verwacht ik de eerste elektrische auto’s op de weg. Op dit moment zijn bijvoorbeeld Nissan, Mitsubishi, Peugeot, smart en Mercedes-Benz volop bezig met de productie van volledig elektrische auto’s. Hoewel deze auto’s relatief duur zijn in aanschaf hebben ze natuurlijk tal van voordelen, zoals het ontbreken van bijtelling, een laag verbruik et cetera. Dat de huidige regering de maatregelen voor vergroening van het wagenpark continueert is vanwege die voordelen een prima ontwikkeling. Veel veilige kilometers toegewenst, ook in 2011!

De voordelen van het in de jaren tachtig geïntroduceerde ZOAB zijn evident. Toch zijn er ook kritische geluiden te horen. LeaseLetter ging in gesprek met Erik Molenberg, hoofd kwaliteit en adviseur productontwikkeling bij wegenbouwer Rasenberg.

6 Kilometervreters 7 Toys & Tools win een Bobby Benz Loopauto 8 Het worden kinderen van je

Met alle auto’s die Piet Ripzaad heeft gerestaureerd heeft hij een enorme band. De trotse bezitter van een fraaie collectie klassiekers vertelt er gepassioneerd over.

10 Wat brengt 2011 ons?

12 Futuristics 13 Uit het regeerakkoord 14 KlantKant: Nijkamp Aanneming Veiligheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s binnen

het domein van de openbare verlichting. Bij Nijkamp gaan die twee heel goed samen. Een gesprek met directeur Jilles Nijboer.

Win gourmet

één van de tien

16

arrangementen voor 5 personen

Pieter Spierings Commercieel Manager

|3


De zin en onzin

van ZOAB Op dit moment is ongeveer 90% van de Nederlandse snelwegen voorzien van het Zeer Open Asfalt Beton, kortweg ZOAB. Het streven van de overheid is om over tien jaar de overige 10% van de wegen van deze poreuze toplaag te voorzien. De voordelen van het in de jaren tachtig geïntroduceerde ZOAB zijn evident. De geluidsabsorptie is veel beter dan bij het traditionele asfalt, het stuif- en spatwater wordt tot een minimum beperkt doordat minuscule kanaaltjes het water afvoeren, en de remweg is korter doordat er meer wrijving is tussen de band en het wegoppervlak. Toch zijn er ook kritische geluiden te horen. Zeker in wintertijd als het strooien weinig effect blijkt te hebben of er lange opstoppingen zijn omdat het ZOAB vernieuwd moet worden. LeaseLetter ging op college bij Erik Molenberg, hoofd kwaliteit en adviseur productontwikkeling bij wegenbouwer Rasenberg.

Erik: “De snelwegen in Nederland vallen onder de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat. Waar het om de asfaltering van snelwegen gaat, spelen binnen Rijkswaterstaat vijf belangrijke thema’s: zichtbaarheid, stroefheid (remweg), wegcomfort, bewegwijzering en uiteraard doorstroming. Binnen haar verantwoordelijkheden heeft Rijkswaterstaat de keuze gemaakt voor ZOAB. In hun afweging beroepen ze zich op gegevens van de afgelopen vijftien jaar. De keuze voor ZOAB is een logische als je het mij vraagt. Het komt er op neer dat je kiest voor 362 dagen veiligheid en 3 dagen wat minder veiligheid. Rijkswaterstaat kiest er dan voor om die drie dagen dat het minder veilig is, meer voorlichting te geven in de vorm van waarschuwingen.”

Oplossingen vaak te duur Dat het die drie dagen minder veilig is, verklaart Erik heel simpel. “Wanneer je zout strooit als het wegdek bevroren is, smelt de neerslag door het strooizout weer tot water. Dit water loopt samen met het strooizout weg in de kanalen van het ZOAB en is daardoor maar zeer kort effectief. Om het opnieuw bevriezen tegen te gaan, zou er bijna continu gestrooid moeten worden. Zeker bij hevige ijzel is het strooien vaak niet effectief genoeg, ook al wordt er preventief veel gestrooid. Hiervoor zijn wel oplossingen te bedenken, maar die zijn vaak erg duur. Te denken valt aan een verwarmd wegdek, zoals je dat ook wel bij brugdekken ziet, of aan het aanbrengen van een zoutoplossing in de structuur van het asfalt. Dat laatste is niet alleen zeer kostbaar, het heeft ook als nadeel dat de

binding van het bitumen - een belangrijk bestanddeel van asfalt - er door wordt aangetast. Wel worden steeds meer zoutsoorten ontwikkeld die qua korrel en afmetingen een steeds grotere effectiviteit hebben.” De grootste vijand Dat bij een paar dagen vorst de wegen in Nederland meteen dichtslibben, stuit nogal eens op kritiek bij veel automobilisten. Waarom gebeurt dat in Oostenrijk of Scandinavië nooit, is een veelgehoorde klacht. Erik: “De grootste vijand in ons land zijn vorst- en dooiperioden die elkaar afwisselen. Temperatuurwisselingen tussen de min 4 en plus 2 zijn fnuikend voor het asfalt. Dat kun je wel verhelpen door zachter bindmiddel in je asfaltmengsel te stoppen, zoals dat in eerder genoemde landen gebeurt, maar ook dat heeft nadelen. Je krijgt daardoor veel meer spoorvorming en bij hoge temperaturen wordt het asfalt zacht en vettig. De voordelen van de inmenging van zachter bindmiddel wegen in Nederland op geen enkele manier op tegen de nadelen.” Dat er de laatste jaren zoveel wegdekken kapot zijn gevroren komt volgens Erik door de extreem koude winters die we hebben gehad. “De levensduur van ZOAB is op dit moment iets korter dan die van het traditionele asfalt. Zeker de wat oudere wegdekken hebben veel last van flinke vorst. Ze

4 | LeaseLetter 2010

hebben hun flexibiliteit verloren, worden bros en brokkelen af. Om de doorstroming niet te belemmeren, worden kleine reparaties vaak niet uitgevoerd, waardoor achterstallig onderhoud ontstaat. Dat in combinatie met vorstschade is vervolgens funest.” Volledig recyclebaar asfalt Als hoofd productontwikkeling bij Rasenberg is Erik voortdurend bezig de kwaliteit van het asfalt verder te verbeteren. Alleen Rijkswaterstaat al stelt steeds hogere eisen op het gebied van levensduur, duurzaamheid en kosten. Maar ook de innovatiedrang binnen Rasenberg is een goede accelerator van nieuwe ideeën en oplossingen. Dat heeft er onder meer voor gezorgd dat Erik en zijn medewerkers een volledig recyclebare asfaltvariant hebben ontworpen. Vijf jaar onderzoek heeft Multi Life Total Recycling Asphalt Concrete opgeleverd. Erik: “Het probleem bij veroudering van bindmiddel is dat de zachte bestanddelen verdwijnen en er kristallisatie ontstaat. De oplossing die wij hebben gevonden is om die verdwenen onderdelen weer aan het bindmiddel toe te voegen en de kristallisatie te verbreken bij de nieuwe productie. Je haalt de oude asfaltlaag weg, je voegt het verdwenen element weer aan het bindmiddel toe zodat het zijn nieuwwaarde terugkrijgt en je mengt het asfalt weer in de juiste verhoudingen. Dat ‘vernieuwde’ asfalt kun je vervolgens weer in een nieuwe cyclus gebruiken. Innovatie kan soms zo simpel zijn.”

|5


Kilometervreters

Accessoires

Toys & Tools

Dag in dag uit zitten ze beroepsmatig op de weg. Per jaar rijden ze 100.000 kilometer. Of meer. Nederland kennen ze op hun duimpje. Ook onze organisatie heeft een aantal van die kilometervreters als klant. In deze LeaseLetter hebben we er twee geportretteerd.

De wekker gaat vroeg bij Leen. Om 2.30 uur. Vier keer per week gaat hij om 04.00 uur laden bij Schmidt Zeevis in Rotterdam. Vanaf daar begint hij zijn vaste route langs toprestaurants en horecazaken om verse vis af te leveren. Iets na vijven is hij in Amersfoort bij zijn eerste klant. Via Harderwijk, Leeuwarden, Emmen, Dalfsen, Enschede, Doetinchem naar eindstation Duiven. Zo’n 900 kilometer per dag. “Ik verwacht dit jaar boven de miljoen kilometer te komen, begint Leen. “Ik rijd nu zes jaar voor Schmidt Zeevis. Schadevrij! In het begin zes dagen per week, maar sinds kort nog maar vier dagen. Maar ik vind het werk hartstikke leuk, dus misschien ga ik na mijn 65e nog wel door…” Om het werk goed te kunnen blijven uitvoeren, moet je in goede conditie zijn. Leen: ”Natuurlijk eet ik wel eens een gehaktstaaf of een frikadelletje maar hooguit een keer per week. Ik heb altijd zes boter­ hammen bij me en drink veel water op

6 | LeaseLetter 2010

Naam: Leen van Hulst Beroep: Chauffeur bij Schmidt Zeevis Km per jaar: 190.000 Auto: Mercedes-Benz Sprinter Favoriete pompstation: Texaco Rijdt privé: Seat Altea

Naam: Patrick Klapwijk Beroep: Chauffeur bij Greyhound Sneltransport Km per jaar: 130.000 Auto: Mercedes-Benz Sprinter Favoriete pompstation: BP en Esso Rijdt privé: Volkswagen Polo

een dag. Wel twee liter. Niet te veel koffie, een bakkie of vijf per dag is voldoende. En door de week drink ik geen alcohol. Mijn warme prakkie eet ik ’s avonds thuis.” Voor de ontspanning tijdens het rijden heeft hij zijn iPod. “Ik luister graag naar musicals. En natuurlijk heb ik de radio regelmatig aan voor het filenieuws.”

Vanaf zijn achttiende zit Patrick Klapwijk “op de weg”. Ruim twintig jaar is dat nu. Samen met zijn familie – vader, moeder, zus, zwager en vriendin – heeft Patrick een sneltransportbedrijf dat door heel Europa levert voor onder meer Fokker en Sabic Plastics. Op maandagochtend weet hij vaak niet waar hij maandagavond zal zijn. Als LeaseLetter hem belt, is hij onderweg van Sint Truiden naar Bergen op Zoom.

Wat vindt Leen het mooiste stukje Nederland? “Dat heuvelachtige in de buurt van Tubbergen vind ik geweldig. Ootmarsum, Nutter… De natuur is daar prachtig.” Het minst favoriete stukje tot slot? “De weg van Groningen naar Emmen. Dat is een saai stuk om te rijden.”

“Ik rijd nu toevallig op een truck waar ik nooit op zit. Normaal rijd ik op een vaste Sprinter. Die auto heb ik helemaal naar eigen smaak ingericht. Pluche beestjes, 2 kabeltjes aan de voorruit… Ik zorg ervoor dat mijn auto representatief is. Schoon van binnen en schoon van buiten. Verder vind ik dat al onze auto’s een goede radio moeten hebben, een goede handsfree set, geveerde stoelen en luxe bekleding. Ook de laadruimte wordt op maat gemaakt. Als je zoveel kilometers rijdt, moet je auto perfect zijn.”

Win

een Bobby Benz Loopauto

Daimler Fleet Management verloot er twee (twv € 89). Doe mee en ga naar www.daimlerfleetmanagement.nl/bobbybenz. 1 | SLK Bobby Benz Loopauto. Supercoole loopwagen in SLK uitvoering. Met fluisterwielen, originele velgen en sportstuur met toeter. Het laagliggende zwaartepunt zorgt voor veel veiligheid. Verkrijgbaar via de officiële Mercedes-Benz dealer of kijk op www.mercedes-benz.nl.

De opgewekte koerier geeft zijn ogen onderweg goed de kost. “Ik verveel me nooit onderweg. Allereerst heb ik mijn muziek. Ik ben helemaal weg van jaren tachtig muziek. En ik kijk vaak rond en neem de omgeving in me op. Dan zie je zo’n gaaf boerderijtje waar je graag zou willen wonen. Brabant vind ik over het algemeen erg mooi, maar ook de Veluwe, Groningen en Zuid-Limburg zijn favoriet.” Een ander bezigheid van Patrick onderweg is het opmerken van speciale plaats­ namen. “Soms kom je rare plaatsnamen tegen, zoals Boerengat of Nummer Een. Dat vind ik grappig. Ook Friesland heeft hele opmerkelijke plaatsnamen. Die kun je maar amper uitspreken.” Een lunchpakket neemt Patrick nooit mee. “Ik koop altijd een vers broodje bij de BP of de Esso. Dat kan ik alle lezers aanbevelen. ’s Avonds thuis eet ik dan weer gezonde kost.”

2 | Sneeuwkettingschoen. Nu ook voor onder je schoen: sneeuwkettingen. En dat betekent extra grip in de sneeuw of bij gladheid en ijzel. Verkrijgbaar via www.bestel.nl, € 19,90.

3 | Trendy hondenkussen van Woezel en Pip. Het kussen met de afbeelding van Woezel en Pip, de twee liefste hondjes van de hele wereld, is er nu ook voor uw trouwe viervoeter. Uw hond ligt als een koning op zijn troon. Het comfortabele kussen is van topkwaliteit en heeft een luxe uitstraling. Verkrijgbaar bij de betere speciaalzaak.

Met deze aankoop steunt u de Guusje Nederhorst Foundation.

|7


Je kent ieder schroefje

Mercedes-Benz klassiekers

Piet heeft in zijn woonplaats Oosterhout de beschikking over een volledig geoutilleerde werkplaats. Sommige gereedschappen heeft hij zelf gemaakt. “Die oldtimers vragen zo nu en dan heel specialistisch gereedschap. Als dat nergens te krijgen is, moet je wel”, lacht Piet. Ook heeft Piet een verzameling oud testgereedschap. Een hobby naast een hobby. Van de oldtimers die hij restaureerde, heeft hij er drie in eigen bezit. Een aantal andere zijn de verkoop ingegaan. Piet: “Met alle auto’s die ik heb gerestaureerd heb ik een enorme band. Het worden kinderen van je. Je kent ieder schroefje want dat heb je wel tien keer in je hand gehad. Geen boutje blijft zitten. Ik strip de auto volledig tot de kale carrosserie en die wordt vervolgens gestraald. Je bouwt de auto helemaal opnieuw op. Soms zijn originele onderdelen moeilijk te krijgen. De sierlijsten op de 220 SE uit 1962 zijn met de hand gemaakt op de carrosserie in de fabriek. Die vind je bijna nergens meer. Ontbreken ze, dan begint de speurtocht naar de onderdelen. En als die zoektocht ook daadwerkelijk iets oplevert, dan is het eindresultaat des te fraaier.”

Heckflosse

Het worden kinderen van je Piet Ripzaad is de trotse bezitter van een fraaie collectie MercedesBenz klassiekers. De opsomming doet een liefhebber watertanden: Een 220 SE Cabriolet uit 1962, een 280 SL - Pagode - uit 1969, een 280 SL uit 1982. Daarnaast heeft Piet nog een C220 Diesel uit 1995. Piet rijdt het liefst in zijn blauwe 220 SE Cabriolet uit 1962: “Die heeft een prachtige neus met uitstraling en hij rijdt heel fijn. Je voelt je echt een koning achter het stuur.”

8 | LeaseLetter 2010

Piet Ripzaad is gepensioneerd. Zijn professionele carrière heeft altijd in het teken van auto’s gestaan. Niet alleen had hij een eigen auto- en schadebedrijf, ook was hij technisch verzekeringsexpert en opleidingsexpert bij ­Innovam. Piet: “Mijn fascinatie voor techniek heb ik van mijn vader geërfd: hij reed motorfiets en was veel aan het sleutelen. Ik was al op mijn achtste in de weer met fietsen. Dat werden later bromfietsen en op mijn zestiende kocht ik mijn eerste “sleutelauto”: een Mini. ­Nu ben ik zo’n vijftig uur per week bezig met de restauratie van oude Mercedessen. Momenteel werk ik aan een Mercedes170 S-D uit 1953 waarvan ik de dieselmotor aan het reviseren ben. Later volgt dan de body.”

Of hij nog wel tijd heeft om in zijn auto’s te rijden? Piet: “Als het mooi weer is trek ik er zaterdag of zondag op uit. Soms rijd ik alleen met mijn vrouw, een andere keer rijd ik samen met leden van Mercedes-Benz clubs waar ik lid van ben. Ik ben zowel lid van de Mercedes-Benz Club Nederland, de Mercedes-Benz Club België als van de Mercedes-Benz Club Zuid Nederland en de Nederlandse Heckflosse Club. Die laatste is speciaal opgericht voor bezitters van een Mercedes-Benz met een klein vleugeltje op de achterzijde. Zulke tourdagen zijn overigens geweldig. Niet zelden vertrekken we om 9.00 uur ’s ochtends en zijn we pas om 19.30 uur ’s avonds thuis.” Het lidmaatschap van een Mercedes-Benz club heeft buiten de passie die je deelt nog een aantal voordelen.

Zilverster Oldtimer verzekering Piet: “De Zilverster Oldtimer verzekering wordt er bijvoorbeeld extra aantrekkelijk door vanwege de gunstige tarieven die voor leden gelden. Mijn collectie is vrij kostbaar vandaar dat ik hem goed heb verzekerd. Een paar andere voordelen van de Zilverster Oldtimerverzekering zijn de soft top dekking voor de kap en de standaard sloten- en sleutelservice. Die heb ik gelukkig nog niet nodig gehad, maar je weet maar nooit.”

De autoverzekeringen van Mercedes-Benz Insurance Services Edwin Schalken, commercieel manager van Mercedes-Benz Insurance Services: “Mercedes-Benz Insurance Services heeft verschillende verzekerings­ producten. Een daarvan is de Mercedes-Benz Zilversterpolis voor klassiekers vanaf minimaal 15 jaar oud. Met zeer aantrekkelijke premies en prima voor­ waarden, zoals dekking voor vervanging van sleutels en sloten na verlies of diefstal van de sleutels en de mogelijkheid tot een volledige cascodekking op basis van de taxatiewaarde.” “Daarnaast hebben we nog de Mercedes-Benz autoverzekeringen en de bestelwagenverzekeringen. Deze verzekeringen hebben aantrekkelijke voorwaarden, zoals een onovertroffen nieuwwaarderegeling, schade­herstel via erkende Mercedes-Benz dealers, concurrerende tarieven en het ontbreken van een eigen risico. Als vervangend vervoer bieden we natuurlijk standaard een Mercedes-Benz aan. Maar klanten kunnen ook andere merken bij ons verzekeren. Daarvoor hebben we de Daimler autoverzekering waarmee klanten kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen en extra voordelen bij een WA/ volledig cascoverzekering.” Meer weten over de verzekeringen van MercedesBenz Insurance Services? Kijk op www.mercedes-benzautoverzekering.nl of op www.daimlerverzekering.nl. |9


5 | |6 7|

Wat brengt 2011 ?

Renault Twizy.

Dat de introductie van nieuwe modellen altijd veel stof doet opwaaien, is bekend. Journalisten doen bijna alles om een primeur te krijgen, persvoorlichters van autofabrikanten laten zo nu en dan een brochure “lekken”, en meer dan geïnteresseerde liefhebbers gaan steeds verder om een spy shot te bemachtigen dat ze via internet wereldwijd

5 | Peugeot iOn 100% elektrisch, 100% echt. Peugeots antwoord op de hoogste eisen van de huidige mobiliteit. 6 | Nissan Leaf De Leading, Environmentally friendly, Affordable, Family Car van Nissan.

7 | CLS Perfecte afwerking, toptechnologie, een iconische lijn die wordt doorgezet. De nieuwe CLS. De nieuwe generatie van vierdeur coupés is nog geraffineerder en sportiever dan zijn voorgangers die wereldwijd maar liefst 170.000 keer werden verkocht.

kunnen delen met andere liefhebbers. Op de autosalon van Parijs die in oktober plaatsvond stonden ook weer tientallen primeurs geprogrammeerd. Verse modellen, nieuwe facelifts, concept cars… LeaseLetter maakte voor haar lezers een fotoselectie van nieuwe modellen.

3 | |4 Honda Jazz Hybrid De vierde hybride van het Japanse merk. Klein, groen en zuinig.

1 | |2

1 | Audi Q3 Een compacte en sportieve SUV met een coupéachtig uiterlijk. 10| LeaseLetter 2010

2 | Saab 9-5 Het nieuwe vlaggenschip van Saab.

3 | Ford Focus De derde generatie Ford Focus. Een echte wereldauto. | 11


De files op de Nederlandse (snel)wegen zijn niet alleen een bron van ergernis voor de automobilist ook het bedrijfsleven ondervindt jaarlijks miljoenen euro’s schade door de dichtgeslibde wegen. De politiek is al jaren bezig om het fileleed te bestrijden en komt keer op keer met maatregelen als spitsvignetten, betaalstroken, spitstoe­slagen, 80 km-borden, verhoging van de benzineaccijns, rekeningrijden, tolpoortjes, carpoolstroken… Waar in het huidige regeerakkoord

Uit het

regeerakkoord

het nieuwe kabinet bijvoorbeeld 500 miljoen euro wil uittrekken voor de aanleg van extra snelwegen is er een landelijke Taskforce “Ontspits” in het leven geroepen en zien initiatieven als “Digitale Mobiliteit”, en “Slim Werken, Slim Reizen” het licht. Toch zijn er zo nu en dan heel inventieve en onorthodoxe maatregelen

Onder het motto “Vrijheid en Verantwoordelijkheid”

bedacht om filevorming tegen te gaan. Een paar voorbeelden.

presenteerden VVD en CDA eind september het

Futuristics

Concept Regeerakkoord. Of alle voorstellen die in het Regeerakkoord staan ook daadwerkelijk zullen worden uitgevoerd, zal moeten blijken. LeaseLetter somt de voor de automobilist belangrijkste, infrastructurele voorstellen nog een keer voor u op.

Wijdbeense Bus

Infrastructuur

Peking bouwt nog dit jaar het eerste testtraject voor een megabus die boven het gewone vervoer zijn route aflegt. De ‘wijdbeense’ bus wordt het concept van Shenzhen Hashi Future Parking Equipment genoemd, een naam die de bus te danken heeft aan de catamaranvorm. Het gewone autoverkeer rijdt onder de bus, tussen zijn benen, door. Volgens berekeningen van de bedenkers kan de hoogpotige bus het aantal verkeersopstoppingen in binnensteden reduceren met 20 tot 30 procent. Bijkomend voordeel: er hoeven geen extra busbanen of andere grootinfrastructurele aanpassingen te worden gemaakt, en daarmee is de wijdbeense bus wellicht ook een idee voor Nederlandse vervoers- en infrastructurele planners.

TISNET

The Cassette Vehicle

TNO werkt aan de ontwikkeling van systemen voor een intelligente infrastructuur door middel van draadloze sensornetwerken in het asfalt; Traffic Infrastructure Sensor Network (TISNET). TISNET verschaft gegevens over de positie en snelheid van ieder individueel voertuig zonder dat daarvoor communicatie met het voertuig zelf nodig is. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor verkeersmanagement en coöperatieve voertuigsystemen. Door de hoge dichtheid kunnen verschillende voertuigparameters (aanwezigheid, snel­ heid, laterale positie) of wegparameters (bezettingsgraad, locatie van een file) nauwkeurig berekend worden. Dit geeft verkeersmanagers, veel meer dan nu het geval is, inzicht in wat er op de weg ­gebeurt. Daarbij kan op basis van de ­historische gegevens ook onderzoek ge­daan worden naar de oorzaken en gevolgen van bijvoorbeeld ongevallen ­of gevaarlijke verkeerssituaties.

De Zuid-Koreaanse designer Hyun-Seok Kim ziet het openbaar vervoer van de toekomst als iets waarbij iedereen over zijn aparte ruimte beschikt. Volgens Kim is het niet ondenkbaar dat we ons in de toekomst gaan verplaatsen in afzonderlijke cassettes. Deze cassette kan dan vervolgens worden ingepast in speciale carriers. Mensen die dezelfde richting uit moeten zullen bij elkaar gegroepeerd

“Nederland heeft een goede infrastructuur van wegen en openbaar vervoer nodig die optimale bereikbaarheid biedt aan mensen en bedrijven. Goede doorstroming op het wegennet is belangrijk voor de bloedsomloop van de economie. Mensen hebben de vrije keuze zich te verplaatsen. De files worden aangepakt en de mobiliteit wordt verbeterd ter versterking van de economische groei en een schoner milieu.”

- Er komt geen kilometerheffing. worden en het transport zal volgens hem efficiënter en meer accuraat zijn. Alles is computergestuurd, zodat files of andere onvoorziene verkeersomstandigheden tot het verleden behoren. Het stads­ beeld zal er ook anders uitzien; de wegen zullen alleen nog worden gebruikt door voetgangers en de verschillende gegroepeerde cassettes verplaatsen zich via een systeem van grote buizen.

- Er wordt 500 miljoen extra geïnvesteerd in wegen en spoor. - De overheid werkt met het bedrijfsleven aan aanvullende maatregelen ter bestrijding van files zoals parkeeren reisvoorzieningen, transferia, carpooling, goede fietsvoorzieningen, incidentenmanagement en de intensivering van telewerken. - Het kabinet investeert in de binnenvaart om wegen en milieu te ontlasten. - Er komt een uitbreiding van het dynamische systeem van maximumsnelheden. - De maximumsnelheid op autosnelwegen gaat omhoog naar 130 km/u. Ook op andere wegen wordt de maximumsnelheid herbeoordeeld. Indien nodig voor de luchtkwaliteit, geluidsbelasting of verkeersveiligheid geldt een lagere maximumsnelheid.

- Bij de aanleg en het onderhoud van de infrastructuur van wegen en openbaar vervoer worden meer voordelen bereikt door het aangaan van nauwere samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. - Er start landelijk een groot aantal publiek-private infrastructuurprojecten. - Aanleg en gebruik van additionele infrastructuur, zoals supersnelwegen, kunnen worden gefinancierd door investeringen van bijvoorbeeld pensioenfondsen en tolheffing. Er komt geen tolheffing voor het gewone wegennet. - De wijze van besluitvorming door de overheid over de aanleg van infrastructuurprojecten wordt versneld en vereenvoudigd. - Het kabinet voert de adviezen uit van de commissie Versnelling besluitvorming infrastructurele projecten (commissie-Elverding).

[bron: Concept Regeerakkoord VVD-CDA, 30 september 2010] 12 | LeaseLetter 2010

| 13


Klantkant

Bij Nijkamp Aanneming gaan veiligheid en duurzaamheid heel goed samen

“De vraag naar slimme verlichting neemt al jaren toe. Als oplossingsgerichte partij bieden we onze klanten verschillende mogelijkheden.”

Nijkamp Aanneming uit Breda begon in 1962 als familiebedrijf in kabelwerken. Anno 2010 is het bedrijf een totaalleverancier voor ondergrondse infrastructuur. In binnen- en buitenland

hoeft te gebruiken om dezelfde hoeveelheid licht te krijgen. Ook hebben we al een aantal projecten uitgevoerd met dynamische openbare verlichting. Daarbij wordt het verlichtingsniveau afgestemd op het gebruik. En daar waar het wenselijk en toelaatbaar is, brengen we gedimde verlichting aan. Een voorbeeld van zo’n project is de verlichting van de Spoorlaan in Tilburg. Daar is gekozen om breed in te zetten op een kwalitatieve verbetering van de openbare ruimte, zowel ‘s avonds als ‘s nachts. Het is vooral het gelijkmatig verlichtingsbeeld dat ervoor zorgt dat de gebruiker die openbare ruimte als goed verlicht en veilig ervaart. En het bespaart de gemeente Tilburg bovendien veel energiekosten.”

wordt door 125 medewerkers in eigen dienst en 75 mensen in onderaannemerschap vanuit vier divisies gewerkt aan projecten op het gebied van energiedistributie, openbare verlichting, verkeersregelsystemen, installatietechniek en warme en koude techniek. Nijkamp Aanneming is al sinds 25 jaar een tevreden klant bij Daimler Fleet Management. LeaseLetter ging in gesprek met algemeen directeur Jilles Nijboer.

Jilles: ‘In opdracht van gemeenten en energie­ bedrijven verzorgen wij in Zuid-Nederland op veel plaatsen de straat- en wegverlichting. Onze medewerkers verzorgen de plaatsing van de masten, de verlengstukken, de armaturen en alle bijbehorende elektrotechnische werkzaamheden. Daarnaast verzorgen wij het preventief en correctief onderhoud. Je merkt de laatste jaren dat veiligheid en duurzaamheid belangrijke thema’s zijn binnen het domein van de openbare verlichting. Duurzaamheid en veiligheid gaan overigens prima samen. Bij Nijkamp is duurzaamheid al jarenlang in onze bedrijfsfilosofie opgenomen. Dat is vanuit de praktische kant zo gegroeid. Daarnaast zetten we

14 | LeaseLetter 2010

ook hoog in als het gaat om kwaliteit en veiligheid. Dat geldt zowel voor de producten waarmee we werken als voor onze eigen mensen.” Slimme verlichting Waar het gaat over duurzaamheid en veiligheid binnen de openbare verlichting stuit je al snel op nieuwe technologieën. Jilles: “De vraag naar slimme verlichting neemt al jaren toe. Als oplossingsgerichte partij bieden we onze klanten verschillende mogelijkheden. LED-verlichting is daar goed voorbeeld van en wordt dan ook steeds vaker toegepast. De lichtopbrengst van een LEDlamp is veel hoger waardoor je minder energie

Meedenken Nijkamp Aanneming staat in het totale traject graag vooraan en wil het liefst zo vroeg mogelijk aanwezig zijn om vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen. Ontwerp en advies zijn belangrijke disciplines binnen het Bredase bedrijf. “Door heel veel gemeentes worden we gevraagd om mee te denken over verlichtingsoplossingen waarin veiligheid en duurzaamheid samengaan. Een voorbeeld daarvan is een proefproject waarbij we verlichting op basis van zonne-energie hebben geplaatst. Dat type projecten zijn ons op het lijf geschreven. Vanaf begin af aan om de tafel zitten en meedenken met de opdrachtgever.” Wat Nijboer overigens wel betreurt is dat veel gemeentes vaak overlopen van ideeën en tal van initiatieven ontplooien die later weer moeten worden teruggedraaid vanwege bezuinigingen. “Dan ben je een mooi project gestart, maar dan moet je na de plaatsing van drie masten alweer stoppen omdat het geld op is. Dat vind ik zonde.”

Onderhoudsmonteurs De ruim 35 medewerkers van Nijkamp Openbare Verlichting houden zich naast het plaatsen van nieuwe verlichting en het ontwerpen van duurzame, veilige en innovatieve verlichtingsoplossingen bezig met onderhoud aan bestaande verlichting. Jilles: ”We hebben zelfs mensen binnen ons bedrijf die in opdracht van klanten rondrijden om te controleren welke verlichtingseenheden voor onderhoud, reparatie of vervanging in aanmerking komen. Hoewel de levensduur van de masten en armaturen de laatste jaren flink is verbeterd, is het belangrijk dat het onderhoud op het juiste moment plaatsvindt. Niet alleen omdat slecht verlichte wegen tot gevaarlijke situaties leiden, maar ook omdat het doorroesten er bijvoorbeeld de oorzaak van kan zijn dat armaturen afbreken bij een forse wind. Zulke situaties moet je koste wat kost vermijden.” Goed uitgerust op pad Als de monteurs van Nijkamp ter plaatse aan de masten komen werken, dan zorgen ze ervoor dat de omgeving daar zo min mogelijk last van heeft. Spoedreparaties verzorgen ze binnen het werkgebied met snel anticiperende ploegen. Jilles: “De veiligheid van onze eigen mensen staat daarbij wel voorop. We voldoen aan de opleidings- en kledingvoorschriften van de CROW. En we zorgen ervoor dat onze medewerkers goed uitgerust op pad gaan. De auto’s van Daimler Fleet Management behoren standaard tot die uitrusting. In totaal leasen we zo’n 40 bedrijfswagens. Tot volle tevredenheid. De lijnen zijn kort en soepel, ze kennen ons bedrijf door en door en geven daardoor altijd een passend advies. En er werken deskundige mensen. Wat dat betreft lijken we wel op elkaar.”

| 15


Speciaal voor onze klanten

Win gourmet

één van de tien

arrangementen voor 5 personen

www.daimlerfleetmanagement.nl/gourmetactie Ieder zijn eigen pannetje, volop variëren met gerechtjes, gezellige bedrijvigheid aan tafel... Wat is er gezelliger dan lekker met het gezin rond de tafel te zitten en te genieten van een heerlijke gourmetavond? Wie weet win jij 1 van de 10 gourmetarrangementen voor 5 personen.

Partyservice geeft 10 smakelijke gourmetpakketten voor 5 ­personen weg. Inclusief sauzen, stokbrood, groenten en aard­ appeltjes. Zelfs borden, bestek en bakplaat worden meegeleverd. Wil je kans maken op zo’n super de luxe gourmetpakket? Surf dan naar www.daimlerfleetmanagement.nl/gourmetactie, lees de actievoorwaarden en vul het deelnameformulier in voor 10 december.

COLOFON www.daimlerfleetmanagement.nl LeaseLetter is een uitgave van Daimler Fleet Management te Utrecht HOOFDRedactie Sandra D. Idzenga Redactie Etiënne van Breugel (E10 Communicatie) Pieter Spierings Met medewerking van: Erik Molenberg, Leen van Hulst, Patrick Klapwijk, Piet Ripzaad, Edwin Schalken, Tommy Vos, Niels Burger, Toby van Hest, Tjeerd Tromp, Michiel Kreuk en Jilles Nijboer

VORMGEVING Maan vormgevers bv, Ulvenhout FOTOGRAFIE Ingrid Bertens en Joost van Buul DRUKWERK OCC dehoog, Oosterhout oplage 5.300 stuks DISCLAIMER Aan de informatie in deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Daimler Fleet Management LeaseLetter nr. 4  

Leaseletter van Daimler Fleet Management, vol informatie over het leasen van auto's en alles wat hierbij komt kijken..