Page 1

Swissflex® en ik. Eén tijdens het slapen.

Slaapsysteem SYNCHRO PLUS


NIEUW Het slaapconcept ® met synchroon-precisie Swissflex® en ik. Eén tijdens het slapen. Ieder mens moet altijd voldoende energie krijgen om het leven te leiden dat hij of zij wil. Een gezonde nachtrust vult de energie aan die elke dag nodig is. Het bed als persoonlijke energie-generator is een gezonde basis voor het dagelijkse welzijn. Een goed bed ligt alleen optimaal als matras en lattenbodem exact op elkaar zijn afgestemd. Swissflex, al decennia lang succesvol met Zwitserse kwaliteit op het gebied van handgemaakte bedden, presenteert de nieuwste innovatie: synchroon-precisie® tussen matras en lattenbodem. Gevoelige delen van het lichaam worden ontlast en, waar nodig, wordt het lichaam optimaal ondersteund.

02

• Perfecte aanpassing aan alle bewegingen tijdens de slaap. • Voor een ondersteunde en ontspannen rusthouding.

Matras met perfect aansluitende elementen

Zelfregulerende lattenbodem

Synchroon-precisie® = precieze samenwerking tussen matras en lattenbodem

Het resultaat: • Perfecte aanpassing aan alle bewegingen tijdens de slaap. • In elke houding perfect in balans en een goede ondersteuning van top tot teen. • Anatomisch correct en tegelijk ontspannen, drukvrij liggen.

Het unieke resultaat: Gevoelige delen van het lichaam, de zogeheten drukzones, worden ontlast. Waar nodig, wordt uw lichaam in de juiste mate ondersteund – het lichaam is dus in elke houding perfect in balans.

Swissflex®. Omdat een gezonde nachtrust het waard is.

Terwijl u ontspannen en drukvrij ligt, wordt uw lichaam ondersteund.

Alleen Swissflex biedt deze unieke combinatie van matras en lattenbodem voor alle lichaamstypen aan, in een uitgebreid assortiment. Verschillende matrastypen (kern van Gomtex®-koudschuim, natuurlatex of mini-pockets) kunnen met verschillende lattenbodems worden gecombineerd – met altijd een perfecte combinatie van lattenbodem plus matras als resultaat. Swissflex®. Omdat een gezonde nachtrust het waard is.

03


Synchroon-comfort in alle houdingen.

Als dirigent ben ik verantwoordelijk voor perfecte harmonie. Met mijn Swissflex®-bed bevind ik me in het beste gezelschap. Mijn lichaam en het bedsysteem vormen de harmonieuze eenheid die ik in het orkest zoek. Dat brengt me in balans en geeft me nieuwe energie. Voor premières ben ik nu veel rustiger. Helmut Imig, dirigent

De lattenbodem uni 21 en de matras versa 26, versa 24 of de nieuwe versa excellence vormen een innovatief slaapconcept voor perfecte aanpassing aan het lichaam in alle houdingen. De innovatie uni 21 is een logisch vervolg in de lattenbodemtechnologie van Swissflex®, en het absolute topmodel op de markt. Het design van de constructie en de frameloze, op zichzelf staande lattenbodem overtuigen door optische highlights en intelligente technologie. De matrassen versa 26, versa 24 en versa excellence, verkrijgbaar met diverse kernsystemen (zie pagina’s 07 en 16), kenmerken zich door hun ergonomische constructie. De elementen in de matras zijn daarbij exact afgestemd op het veersysteem van de lattenbodem.

uni 21_05/ versa 26 met Gomtex®-kern firm.

1.

2. 3.

Muziek is mijn leven. Een gezonde nachtrust mijn harmonie.

Overtuigende details voor een ontspannen nachtrust 1. Compleet slaapsysteem: de perfecte combinatie van matras en lattenbodem. 2. Zelfregulerende lattenbodem met een zeer hoge veerweg van 70 mm. 3. Aantrekkelijke, frameloze constructie met elegante designpoten.

uni 21. Ongeëvenaard. Het topmodel. uni 21. De Swissflex®-lattenbodem.

onbelast Zelfregulerende lattenbodem De gepatenteerde golflatten zijn dragende en zelfregulerende onderdelen met flexibiliteit tot de uiterste rand. Dit zorgt ervoor dat elke lichaamsvorm in alle houdingen goed wordt ondersteund.

1.

2.

50° uni 21_25 met designpoten in titanium en versa 24.

04

Individuele instelling van de hardheid Het comfort van de lattenbodem kan op drie standen worden ingesteld. Dit individuele ligcomfort kan met behulp van twee instelwieltjes eenvoudig worden geregeld, ook tijdens het liggen.

3.

4.

belast

Geen verandering in breedte bij belasting Dankzij de nieuw ontwikkelde schuiftechniek in het veersysteem behoudt het ligvlak dezelfde breedte bij belaste en in onbelaste toestand – daardoor wordt het effectieve oppervlak groter. Meer technische details 1. Nieuw, bijna 100% gesynchroniseerd ligvlak met vering aan beide kanten, ook bij een eenzijdige belasting – niet het gevoel uit bed te rollen. 2. Extreme randflexibiliteit. 3. Elastische schouderzone. 4. Kwalitatief hoogwaardig beukenhout voor duurzame stabiliteit.

05


uni 21_95RF met designpoten en lengteprofiel kort in aluminium. versa 26 met hoes merino natural.

De perfecte combinatie van flexibiliteit…

…en anatomisch correct liggen.

uni 21. De veelvoud aan mogelijkheden.

versa 26, versa 24 en versa excellence. Matrassen met comfort voor iedereen.

versa 26 firm RMS-schuiftechniek (optioneel) Bij het elektrisch verstelbaar verhogen van het boven- of ruggedeelte schuift het gehele ligvlak ca. 20 cm naar het hoofdeinde toe. Zo blijven de nachttafel en designleeslamp ook bij het zitten binnen handbereik (details op pagina 22).

uni 21_95RF

uni 21_85RF

uni 21_75RF

Vloerverlichting Een discreet, sfeervol accessoire is het verlichtingselement dat de zwevende uitstraling van de frameloze lattenbodem onderstreept. Bijzonder praktisch is dat de partner’s nachts bij het opstaan niet wordt gestoord.

uni 21_75K

uni 21_45

uni 21_35

Inbouwmogelijkheid Alle uni 21-modellen kunnen zonder enig probleem in een reeds aanwezig bedframe worden ingebouwd. Meestal kan dit in een handomdraai uitgevoerd worden. In combinatie met poten (zie pagina 09) is uni 21 ook als vrijstaand bed te gebruiken.

uni 21_25

uni 21_15

uni 21_05

Comfortabele verstelbare bodems: Naast elektisch verstelbare bodems biedt uni 21 ook pneumatisch en handmatig verstelbare modellen. Meer informatie over de verschillende typen vindt u op pagina 22.

06

versa 26 firm

versa 26 firm

versa 26 firm

Gomtex® Hoogelastisch comfortschuim, eenvoudig en licht in gebruik en resistent tegen microben, bacteriën en schimmels.

Gomtex® met mini-pocketvering Gomtex® in combinatie met pockets verenigt de eigenschappen van beide materialen: hoogelastische, precieze aanpassing én dynamiek en puntelasticiteit.

Natuurlatex Duurzame en milieuvriendelijk natuurlatex overtuigt door onovertroffen puntelasticiteit en een intelligent ventilatiesysteem.

Natuurlatex met mini-pocketvering De combinatie van latex en pocketvering is buitengewoon puntelastisch en biedt optimaal slaapgenot dankzij perfecte drukverdeling.

Verkrijgbaar voor: versa 26 (in 3 hardheden) of versa 24 (in 2 hardheden)

Verkrijgbaar voor: versa 26 (in 2 hardheden) versa excellence (in 2 hardheden) (meer informatie op pagina’s 16/17)

Verkrijgbaar voor: versa 26 (in 2 hardheden) of versa 24 (in 2 hardheden)

Verkrijgbaar voor: versa 26 (in 2 hardheden)

Assortiment functionele matrashoezen: Meer informatie over de verschillende hoezen vindt u op pagina 19 en 23. Details over de hoogwaardige afwerking: Meer informatie over de kwaliteit tot in het kleinste detail op pagina 13.

07


ambiente 21_75 RF met designpoten en lengteprofiel lang in titanium, hoofdbord XL leder Natura Café, plus nachttafels/designlampen in titanium en versa 26.

ambiente 21. Het complete Swissflex®-bed.

De som van alle details voor het perfecte geheel.

ambiente 21. Comfort en design in één bed.

Optimaal comfort met één druk op de knop Bij het slapen, liggen of zitten – alle elektrisch verstelbare lattenbodems kunnen versteld worden met behulp van een handbediening met snoer of, voor nog meer comfort, via de nieuwe draadloze bediening (details op pagina 22).

Hoofdbord Het prachtig vormgegeven hoofdbord is verkrijgbaar in twee uitvoeringen (1-delig vlak of 2-delig XL) en maakt het bed helemaal af. Diverse materialen en kleuren vormen de basis voor een individueel design (details op pagina 15).

Nachttafels De stijlvolle, en zelfs naar het midden langs het bed verschuifbare nachttafels in aluminium of titanium vormen niet alleen een functionele aanvulling van het bed, maar ook een bijzondere verfraaiing.

Met behulp van verschillende elegante en tijdloze accessoires wordt het Swissflex®-slaapsysteem een luxe, vrijstaand designbed. Natuurlijk zijn ook voor dit ambiente-model alle verstelbare modellen verkrijgbaar (details op pagina 06).

08

Verlichting Een bijzondere sfeer wordt door de verlichtingselementen gecreëerd: de moderne designleeslamp voor bevestiging aan het nachttafeltje en de sfeervolle vloerverlichting (zie pagina 06).

1.

2.

Lengteprofiel De combinatie van designpoten en lengteprofiel kort of lang in titanium of aluminium geeft het geheel een nog fraaiere aanblik.

3.

4.

5.

Designpoten Het zwevende effect van de lattenbodem wordt geaccentueerd door de elegantie van de designpoten. Diverse moderne vormen en materialen bieden voor elk wat wils.

Alle designpoten 1. Designpoot titanium of aluminium 2. Designpoot aluminium of titanium 3. Designpoot hout – wengékleurig 4. Designpoot hout – kersenhoutkleurig 5. Designpoot hout – notenhoutkleurig

09


Lichtheid en balans.

Als ik me goed voel, dan presteert mijn paard ook beter. Op geen ander bed dan mijn nieuwe Swissflex® ontspan ik me goed. Het samenspel tussen lattenbodem en matras geeft me de energie die ik nodig heb. En ’s morgens ben ik superfit: geen hindernis is te hoog – in de sport én in het leven. Anneke Dunkhase, amazone

De combinatie van lattenbodem uni 20 met matras versa 26, versa 24 of de nieuwe versa excellence vormt een goed slaapsysteem voor ondersteund en ontspannen liggen, dus voor een gezonde nachtrust. Het lattenbodemsysteem uni 20 overtuigt door de tot in de details uitgewerkte techniek en een fraai design. Door de frameloze opbouw lijkt niet alleen de lattenbodem te zweven, ook het lichaam ervaart een gevoel van grote lichtheid en volledige balans. De Swissflex®-matrassen versa 26, versa 24 en versa excellence van hoogwaardige materialen en met een luxe uitstraling en perfecte afwerking (zie pagina 13 en pagina’s 16/17) zorgen samen met de lattenbodem voor een gesynchroniseerde, flexibele ondersteuning van het lichaam en voor ontspannen liggen. Overtuigende details voor een ontspannen nachtrust 1. Compleet slaapsysteem: de perfecte combinatie van matras en lattenbodem. 2. Zwevende, frameloze lattenbodem – geen harde middenzone in een tweepersoonsbed. 3. Zelfregulerende lattenbodem met individuele ondersteuning voor elke lichaamsvorm en -houding.

uni 20_05 versa 24 met Gomtex®-kern firm. 1.

2.

Paardrijden is mijn leven. Een gezonde nachtrust mijn stokpaardje.

3.

uni 20. Zweven op topniveau. uni 20. De Swissflex®-lattenbodem.

60 mm

1. 2. 3.

Zelfregulerende lattenbodem De gepatenteerde golflatten zijn dragende, zelfregulerende elementen met flexibiliteit tot de uiterste rand. Voor elke lichaamsvorm in alle houdingen wordt een individuele ondersteuning gegeven.

1.

2.

50° uni 20_45 met designpoten in aluminium en versa 24.

10

1. 2. 3.

Zeer hoge veerweg Een verticale veerweg van 60 mm betekent extreme flexibiliteit tot aan de rand.

3.

4.

Individueel instelbaar veringcomfort Het lattenpaar heeft een drievoudig verstelbare stevigheid.

Meer technische details 1. Synchronisatie van het ligvlak: Ook bij een eenzijdige belasting blijft het ligvlak horizontaal. 2. Hoge randflexibiliteit. 3. Elastische schouderzone. 4. Kwalitatief hoogwaardig beukenhout voor duurzame stabiliteit.

11


uni 20_95RF met designpoten en lengteprofiel kort in titanium. versa 26 met hoes body in balance.

Voor een ondersteunde…

…en ontspannen rusthouding.

uni 20. Een veelvoud aan mogelijkheden.

versa 26, versa 24 en versa excellence. Matrassen van topkwaliteit.

soft Elektrisch verstelbare bodem voor zitcomfort De motoren van de Swissflex®-lattenbodems bieden optimale kwaliteit en prestaties, plus bewezen veiligheid. Zo staat het genieten van het zitbedcomfort met al zijn voordelen absoluut op de voorgrond, bijvoorbeeld door de optionele RMS-schuiffunctie (zie pagina 06).

uni 20_95RF

uni 20_85RF

uni 20_75RF

Hoofdbord De completering van de Swissflex®lattenbodem met een hoofdbord maakt het tot een vrijstaand designbed. U kunt kiezen uit twee uitvoeringen (1-delig vlak of 2-delig XL) en diverse materialen en kleuren (details op pagina 15).

uni 20_75K

uni 20_45

uni 20_35

Poten / inbouwmogelijkheden Naast een Swissflex®-hoofdbord kunnen alle uni 20-modellen worden gecombineerd met mooie, moderne standaard- of designpoten (zie pagina 09). Maar ze kunnen ook zonder enig probleem in een reeds aanwezig bedframe worden ingebouwd (zie pagina 06).

uni 20_25

uni 20_15

uni 20_05

Comfortabele verstelbare bodems: Naast elektrisch verstelbare bodems biedt uni 20 ook pneumatisch en handmatig verstelbare modellen. Meer informatie over de verschillende typen vindt u op pagina 22.

12

firm

Verschillende hardheden Bij alle kernvarianten van de matrassen versa 26, versa 24 en versa excellence kan gekozen worden uit de hardheden soft of firm – voor zachter of harder ligcomfort. Daarnaast maakt versa 26 met een Gomtex®-kern met hardheid medium het assortiment compleet. Hardheden versa 26 – Gomtex® versa 26 – Natuurlatex versa 26 – Gomtex® met mini-pocketvering versa 26 – Natuurlatex met mini-pocketvering versa 24 – Gomtex® versa 24 – Natuurlatex versa excellence Nieuw

Hoezen met SEP® (optioneel) Een zeer innovatieve ontwikkeling is de hoogelastische SEP®-zone in de schouderzone van diverse matrashoezen. SEP® zorgt met behulp van elastische banden voor een optimale elasticiteit in de schouderzone.

1

2

3

4

soft

5

6

medium

soft

firm soft

firm

soft soft soft soft

7

firm

firm firm firm

8

Omboordsel met ritssluiting / handgrepen Alle matrashoezen zijn afneembaar door middel van hoogwaardige en onzichtbare ritssluitingen. Maximaal acht handgrepen aan het hoofd- en voeteneind en aan de zijkanten vergemakkelijken het draaien en keren van de matras.

Assortiment functionele matrashoezen: Meer informatie over de verschillende hoezen vindt u op pagina 19. Diverse Swissflex®-kerntechnologieën: Zie voor meer informatie over de kerntechnologieën pagina’s 07, 16 en 23.

firm

13


ambiente 20_95RF met designpoten en lengteprofiel lang in aluminium, hoofdbord XL, bedomranding in leder Natura Offwhite, plus nachttafels/ designlampen in aluminium en versa 26.

ambiente 20. Het complete Swissflex®-bed. ambiente 20. Voor een individueel design.

Vormgeving, functionaliteit en comfort in elk detail. Hoogwaardige materialen en kleuren voor een individueel design.

Echt leer

Hoofdbord Het prachtig vormgegeven Swissflex®hoofdbord is verkrijgbaar in twee uitvoeringen (1-delig vlak of 2-delig XL) en maakt het bed helemaal af. Diverse materialen en kleuren vormen de basis voor een individueel design (details op pagina 15).

Bedomranding (alleen bij ambiente 20) De elegante Swissflex®-bekleding van de randelementen in leder Natura (zie pagina 15) geeft volume en een rustige aanblik, zonder het zwevende effect aan te tasten.

Nachttafels De stijlvolle, en zelfs langs het bed verglijdbare nachttafels in aluminium of titanium vormen niet alleen een functionele aanvulling van het bed, maar ook een bijzondere verfraaiing.

Ook bij ambiente 20 completeert de grote keuze aan accessoires de behaaglijke uitstraling – designpoten, bedomranding, hoofdbord, nachttafels, designlampen etc. (meer details op pagina 08/09). Natuurlijk zijn ook voor deze ambiente-modellen alle verstelmogelijkheden verkrijgbaar (details op pagina 12 en 22).

14

Leer Natura Zacht, soepel en sterk leer in zeven moderne kleuren: Offwhite, Beige, Robijn, Bordeaux, Graniet, Café, Black.

Micropore Royal Hoogwaardig materiaal in lederlook in vier tijdloze kleuren: White, Stone, Anthracite, Black.

Microweb Ultra Onderhoudsvriendelijke en zachte microvezelkwaliteit in drie actuele natuurtinten: Beige, Bruin, Anthracite.

Stof Turner Kwaliteitsstof met ingeweven, grafische structuur in vijf subtiele kleuren: Cream, Grey, Choco, Graphite, Onyx.

Ruime keuze uit leer en stoffen Voor de verschillende hoofdborden en de bedomranding bieden de collecties van bekledingsstoffen een ruime keuze (details op pagina 23).

15


uni 21_95RF met designpoten en lengteprofiel kort in titanium. versa excellence met hoes cashmere deluxe / cool & natural.

Nieuw

versa excellence. Optimale kwaliteit...

...voor een optimaal liggevoel.

versa excellence. Luxe comfort.

Nieuw

cool & natural Nieuwe opbouw – diverse eigenschappen De 20 cm hoge kern, die bestaat uit vijf lagen en is gemaakt van verschillende materialen, maakt de versa excellence uitzonderlijk: De binnenkern bestaat uit Gomtex®-elementen en mini-pocketvering, omhuld door twee geprofileerde Gomtex®-lagen en gecompleteerd door afdeklagen van Gomtex® blue en Talalay-latex.

Ventilerende afdeklaag van Gomtex® blue Het innovatieve Gomtex® blue-schuim ventileert bijzonder goed en maakt door de buitengewone ventilatie-eigenschappen een perfecte luchtcirculatie en zodoende een optimale warmteregulering mogelijk. De 2 cm hoge tijk zorgt tegelijkertijd voor een comfortabel, zacht en optimaal ligcomfort.

Hoogelastische afdeklaag van Talalay-latex De andere zijde van de kern is afgedekt met een 2 cm hoge laag van Talalay-latex. De onovertroffen puntelasticiteit en soepelheid van het materiaal zorgen voor een optimale drukverdeling. Het ventilatiesysteem zorgt er bovendien voor dat de temperatuur optimaal wordt gereguleerd.

De hoogwaardige kwaliteit en de opmerkelijke details van de versa excellence maken het fijne verschil: exclusieve, innovatieve en natuurlijke materialen, de hoogste afwerkingsstandaard, de beste ventilatie en de meest optimale omstandigheden voor persoonlijk comfort en slaapklimaat zorgen voor een optimaal slaapcomfort.

16

cashmere deluxe

Twee hoeszijden – verkoelend of verwarmend effect Beide zijden van de matrashoes zijn gemaakt van verschillende luxe natuurlijke materialen. De verkoelende zomerzijde cool & natural bestaat uit viscose, schaapsscheerwol en zijde, de verwarmende winterzijde cashmere deluxe is zacht en gemaakt van kasjmier, lamswol en zijde (details op pagina 19).

Hoogwaardige, luxe uitstraling Het fijne stiksel met luxe versiering ondersteunt niet alleen het aansprekende design van de Swissflex®-matrassen, maar ook het 7-zones-comfort. Deze hoogwaardige afwerking weerspiegelt de productfilosofie van Zwitserse kwaliteit en de ambachtelijke bekwaamheid.

Optimale warmte-/vochtregulering tijdens het slapen Beide zijden van de hoes (optioneel verkrijgbaar met SEP®) zijn verbonden door een boord met omboordsel. Dit zorgt voor uitstekende ventilatie en zeer goede vocht- en warmteregulerende eigenschappen. Het reinigen en vervangen van de hoezen is bijzonder eenvoudig dankzij twee ritssluitingen rondom.

Een goed slaapsysteem bestaat uit een matras, een lattenbodem die optimaal hierop is afgestemd – wat bij Swissflex altijd het geval is door de synchroon-precisie® – en een ergonomisch kussen. Een matras die zo veelzijdig is als de versa excellence biedt bovendien diverse voordelen voor de hoogste eisen.

17


Stikselbeeld van de versa excellence.

Diverse hoesvarianten met overtuigende details.

De verschillende hoesvarianten van Swissflex® bieden optimaal persoonlijk comfort – optioneel met SEP® (zie pagina’s 13 en 23) – en beïnvloeden het ligcomfort en bedklimaat positief.

merino natural Zachte en natuurlijke merinowol van de hoogste kwaliteit voor een luxe ligcomfort en een warm slaapklimaat – voor mensen die het snel koud hebben. Bijzonderheden: Voering van wasbare merinowol. Afneembaar en wasbaar tot 40°C. Optioneel met SEP®.

body in balance De innovatie: Zeer zacht en soepel materiaal, met hoge elasticiteit voor een optimale aanpassing aan het lichaam (SEP®-effect). Doorstikt met wasbare schaapsscheerwol. Ook geschikt voor mensen met allergieën. Afneembaar en wasbaar tot 40°C.

care & clean Wasbaar, zacht en elastisch materiaal met een antibacteriële werking. Voor mensen met huisstofallergie en voor mensen die hoge eisen stellen aan hygiëne. Afneembaar en wasbaar tot 60°C. Optioneel met SEP®.

Verkrijgbaar voor: versa 26 of versa 24

Verkrijgbaar voor: versa 26 of versa 24

Verkrijgbaar voor: versa 24

De zachte touch van een individueel bedklimaat.

Nieuw

Stikselbeeld van versa 26 en versa 24

cashmere deluxe Zacht en glanzend materiaal met kasjmier in voortreffelijke kwaliteit. De combinatie met lamswol en zijde ondersteunt de behaaglijke en verwarmende eigenschappen van kasjmier. Reinigbaar. Optioneel met SEP®.

cool & natural Natuurlijk en glad materiaal met unieke klimaateigenschappen. De doorstikking met schaapsscheerwol en het hoge aandeel hoeveelheid zijde zorgen voor een aangenaam droog en verkoelend slaapklimaat. Reinigbaar. Optioneel met SEP®.

Verkrijgbaar voor: versa excellence

Verkrijgbaar voor: versa 26 of versa excellence

Ergonomisch stiksel op hoezen Alle Swissflex®-matrassen beschikken over een luxe afgewerkt eennaaldstiksel met zone-indeling, dat de ergonomische doeltreffendheid van de matraskern accentueert en vergroot. Twee verschijningsvormen karakteriseren het verschil tussen de versa 26 en de versa 24 evenals de nieuwe versa excellence (zie pagina 18).

Diverse kerntechnologieën: Zie voor meer informatie over de Swissflex®-kerntechnologieën pagina’s 07, 16 en 23. Details over de hoogwaardige afwerking: Meer informatie over de kwaliteit tot in het kleinste detail op pagina 13.

18

19


Het nieuwe Swissflex®-kussenassortiment. Kussen SF10. Optimale ontspanning in elke houding.

Nieuw Ergonomisch vormgegeven kussen De ergonomische vorm van het kussen (met hoogteverschillen) voegt zich perfect naar de nek- en schouderpartij. Het oppervlak met een holte aan beide zijden in het midden zorgt voor een ideale ondersteuning van het hoofd en optimale ontspanning.

vlakke uitvoering

Drie kernvarianten. Afgestemd op persoonlijke behoeften.

Nieuw

hoge uitvoering

Twee verschillende kussenhoogtes De kussens zorgen voor optimale ondersteuning van de nekwervels, waarbij rekening wordt gehouden met elke lichaamsbouw en de favoriete slaappositie. Het vlakke kussen is buitengewoon geschikt voor mensen die op hun buik en zij slapen, het hoge kussen is geschikt voor mensen die op hun zij en rug slapen.

Hoes van 100% natuurlijk materiaal De kussenhoezen, die zijn gemaakt van het fijnste katoensatijn, zorgen voor een bijzonder aangenaam, zacht en natuurlijk liggevoel. De hoezen zijn gestikt, afneembaar en wasbaar tot 60°C en zodoende ook zeer geschikt voor mensen met allergieën.

Tot het Swissflex®-slaapsysteem met lattenbodem en matras behoort ook het bijpassende Swissflex®-kussen. Dit kussen zorgt voor volledige ontspanning van de nek, helpt spanningen in de nek te voorkomen en maakt een optimale ontlasting van de wervelkolom mogelijk. De ergonomische gevormde, flexibele kern zorgt voor een optimale drukverdeling.

20

Zachte vormen maken het perfecte slaapsysteem compleet.

Gomtex® blue De kussenkern van innovatief Gomtex® blue-schuim combineert de voordelen van latex en visco en is dankzij de bijzondere materiaaleigenschappen zowel verkoelend als soepel. De voordelen zijn een optimale ventilatie en warmtetransport.

Latex Dankzij de ongeëvenaarde puntelasticiteit en soepelheid van het zuivere latex met structuuroppervlak is de drukverdeling optimaal. Door softere en stevigere zones in het binnenste van de kern (soft = buitenkant, stevig = binnenkant) is het kussen soepel en biedt het tegelijkertijd optimale ondersteuning.

Visco De visco-kussenkern maakt een complete aanpassing aan hoofd en lichaam mogelijk dankzij het thermoactieve schuim. Dit reageert haast onmiddellijk op lichaamswarmte en zorgt ervoor dat het hoofd drukontlastend wegzinkt.

Het assortiment neksteunkussens SF10 van Swissflex® overtuigt door de veelzijdigheid. Er zijn twee verschillende hoogtes en drie kernvarianten verkrijgbaar, die op persoonlijke behoeften zijn afgestemd. Verkoelende Gomtex® blue, ondersteunende latex of drukontlastend, flexibel viscoschuim.

21


Overzicht van het complete Swissflex®-slaapsysteem.

75RF

Voorzien van 2 motoren voor het verstellen van het ruggedeelte en het gecombineerde bovenbeen- en onderbeengedeelte, handmatig verstelbaar hoofdgedeelte, draadloze afstandsbediening.

75K

Voorzien van 2 motoren voor het verstellen van het ruggedeelte en het gecombineerde bovenbeen- en onderbeengedeelte, handmatig verstelbaar hoofdgedeelte, kabelafstandsbediening.

45

Rug- en boven-/onderbeengedeelte met kniehoek pneumatisch verstelbaar, hoofdgedeelte handmatig verstelbaar.

35

Handmatig verstelbaar hoofd-, rug- en voetgedeelte.

25

Handmatig verstelbaar hoofd- en voetgedeelte.

15

Handmatig verstelbaar hoofdgedeelte.

05

Vlak.

Inbouw in bestaand bedframe mogelijk Toepassing met standaardpoten Toepassing met designpoten

(standaard bij ambiente)

Swissflex®-accessoires (details op pagina’s 08/09 en 14, tegen meerprijs)

Afb. versa 26

Designpoten

(niet mogelijk bij model 45)

kort

Vloerverlichting RMS-schuiftechniek Hoofdbord

(verkrijgbaar voor de volgende elektrisch verstelbare bodems: 95RF, 85RF, 75RF, 75K)

(alleen mogelijk in combinatie met lengteprofiel lang)

vlak (1-delig) XL (2-delig)

alleen met hoofdbord en lengteprofiel lang

Bedomranding

22

Nachttafel zwevend + verschuifbaar

Designlamp

Zijtafeltje met glas

Titanium Aluminium

Zijtafeltje met glas en ladekast

Titanium

(Montage alleen mogelijk met nachttafel)

Titanium

Aluminium

Aluminium

Overige

lang

20 cm

20 cm

firm

®

Gomtex met mini-pocketvering

Afb. versa excellence

met afdeklagen van Watergel® en Talalay-latex

soft firm soft

Natuurlatex

firm soft

Natuurlatex met mini-pocketvering

firm

Kernhoogte zonder SEP®

Dubbeldoek 320 g/m2, 10% merino, 23% viscose, 67% polyester. Voering: Merinowol 750 g/m2, wasbaar op 40°C.

merino natural

Tijk:

body in balance

Tijk:

care & clean

Tijk: Dubbeldoek 340 g/m2, 100% polyester. Voering: Schuim 400 g/m2, holle vezel 200 g/m2, wasbaar op 60°C.

met SEP®

Tijk:

Dubbel jersey 336 g/m2, 4% kasjmier, 36% viscose, 60% polyester. Voering: Lamswol 430 g/m2, zijde 200 g/m2, kasjmier 120 g/m2, reinigbaar.

zonder SEP®

Tijk: Gekeperde stof 227 g/m2, 100% viscose. Voering: Schaapsscheerwol 550 g/m2, zijde 200 g/m2, reinigbaar.

zonder SEP®

Tijk: Gekeperde stof 227 g/m2, 100% viscose. Voering: Schaapsscheerwol 300 g/m2, zijde 400 g/m2, reinigbaar.

zonder SEP®

cashmere deluxe

met SEP®

Dubbeldoek met bodyfit 340 g/m2, 7% viscose, 93% polyester. Afwerking: 100% polyester. Voering: Schaapsscheerwol 750 g/m2, wasbaar op 40°C. zonder SEP®

Winterzijde

met SEP®

met SEP® Zomerzijde

met SEP®

Afneembare hoes met ritssluiting (aantal)

(1)

(1)

(2)

6 (8)

6 (8)

6 (8)

26 cm

24 cm

24 cm

Boord van de hoes met ventilerend weefsel Handgrepen

(aantal tussen haakjes geldt voor extra lange modellen)

Totale matrashoogte

Materiaalkeuze (details op pagina 15)

Lengteprofiel

Te gebruiken met: Titanium - Hoofdbord/nachttafel Aluminium - Vloerverlichting Te gebruiken met: Titanium - Designelement Aluminium - Vloerverlichting (alleen mogelijk in combinatie met lengteprofiel lang/kort of aanwezig bedframe)

22 cm

soft

Gomtex met mini-pocketvering

Hout – kersenhoutkleurig Hout – notenhoutkleurig

versa excellence

firm

cool & natural

Hout – wengékleurig

versa 24

medium

®

Titanium Aluminium

versa 26 soft

Afb. versa 24

Gomtex®

Leer Natura

Verkrijgbaar in 7 kleuren

Micropore Royal

Verkrijgbaar in 4 kleuren

Microweb Ultra Afneembaar en wasbaar op 40°C.

Stof Turner Afneembaar en reinigbaar.

Standaard

Hoofdbord

Bedomranding ambiente 20

Verkrijgbaar in 3 kleuren Verkrijgbaar in 5 kleuren

Beschikbaarheid / Keuzemogelijkheid

Kussens (details op pagina’s 20/21)

85RF

Voorzien van 3 motoren voor het verstellen van het rug-, bovenbeenen onderbeengedeelte, handmatig verstelbaar hoofdgedeelte, draadloze afstandsbediening. Derde motor optioneel voor het verstellen van het hoofd- of bovenbeen-/onderbeengedeelte.

(details op pagina’s 07 en 16)

Voorzien van 4 motoren voor het verstellen van het hoofd-, rug-, bovenbeen- en onderbeengedeelte, draadloze afstandsbediening.

Swissflex®-matrassen

(details op pagina 19)

95RF

uni 20 / ambiente 20

Kernsystemen

uni 21 / ambiente 21

Tijken

Opbouw

Verstelsystemen

Swissflex®-lattenbodems

SF10 vlak

SF10 hoog

Gomtex® blue Latex

Visco

Optioneel

23


Recticel Bedding (Schweiz) AG Bettenweg 12, CH-6233 Büron www.swissflex.com Neem een kijkje op onze profielpagina op Facebook: www.facebook.com/schlafKULTUR Technische wijzigingen en drukfouten voorbehouden. International patents and patents pending.

Swissflex synchro plus  

brochure swissflex synchro plus

Advertisement