Page 1


Liefste dagboek

2 oktober 1914

Vandaag werd mijn man opgeroepen door het leger. Alle mannen tussen de 18 en 41 jaar worden verplicht om deel te nemen aan de oorlog, dit noemt men 1. Wat een hel! Hier zit ik dan, terwijl hij in de sleuven in de grond zit om de vijand van daaruit te bestoken met kogels, granaten en andere wapens. Die 2. lopen vol met water als het regent en dan wordt het ĂŠĂŠn modderbad. Leuk is anders. Tot morgen.


Liefste dagboek

5 maart 1915

Mijn man is nog steeds niet terug. Gisteren heb ik een brief gekregen van hem. Hij zei dat er een nieuw soort luchtschip deelneemt aan de oorlog. Het is heel gevaarlijk want je hoort het nauwelijks. Zo’n nieuw luchtschip noemt men een 3. Opletten geblazen dus! Tot later.


Liefste dagboek

4.

Eindelijk is de dag aangebroken! We zijn vandaag 4. , de oorlog is voorbij. Er is een volledige Wapenstilstand. Iedereen heeft op deze dag gewacht. Mijn man komt weldra terug thuis, wat ben ik blij! Groeten!


Liefste dagboek

3 december 1927

Het is alweer een tijdje geleden! Dit jaar is er veel gebeurd! Er was de opening van de Menenpoort, sinds die opening vindt er elke avond om 5. een herdenking plaats onder de Menenpoort zelf. Die herdenking noemen we de Lastpost. Ze spelen elke avond de Lastpost omdat 6. De Menenpoort is een gebouw waar soldaten die niet teruggevonden werden in de oorlog met een 7. nationaliteit worden herdacht. Hier zie je een foto van het symbool van de oorlog, de poppies. Wij noemen dat in het Nederlands ook wel 8. Ook heeft de Westhoek een Engelse naam gekregen door de oorlog, 9.


Liefste dagboek

9 december 1927

Vandaag ben ik met mijn man naar de Lastpost geweest. Daarna hebben we nog een gezellige wandelingen op de Vestingen gemaakt. De Vestingen zijn heel erg mooi. Ze werden verbouwd door een bekende Franse ingenieur, 10. De Vestingen waren er al sinds de oorlog, ze bestaan al sinds de 11.


Dagboek WOI