Badmagazine nr. 5

Page 1

BAD DANNY DOSSANTOS:

“VERKOPEN ZIT IN MIJN BLOED”

FORZALAQUA ONDER DE LOEP

NIEUW INMEET­ RAPPORT

MAAK KENNIS MET

CORINA LUIJTEN

AAN TAFEL BIJ

SENS BOUW OP BEZOEK BIJ

EUROVITEGROUP

ONTMOETING IN HET HOGE NOORDEN 1 BAD

BAD IS EEN UITGAVE VAN


INHOUD

4

Ontmoeting in het hoge noorden In gesprek met Henk Bakema

9

De badenman onderdelenshop Veel gestelde vragen

10 Kcr Alles over het kwaliteitcontrole rapport 14

Met wie spreek ik? Maak kennis met Thea Koreman

20

De kracht van het water Forzalaqua onder de loep

26 Verkopersbloed Interview met Danny Dossantos 32

Meer dan een aannemer aan tafel bij SenSbouw

38

Innoveren om te inspireren Op bezoek bij de Eurovitegroup

46

Inmeten 2.0 Alles over het nieuwe meetrapport

52

Oog voor detail Maak kennis met Corina Luijten

58

Next in Dit en meer in de volgende uitgave van bad

BAD MAGAZINE

ADRES: Biesbosweg 4, 5145 PZ Waalwijk WEBSITE: www.badenman.nl E-MAIL: montageplanning@badenman.nl HOOFDREDACTEUR: David van den Brandt EINDREDACTIE: MJCB correcties REDACTIE: Frans van wijk, Alex Reek, Jeroen de Rijke VORMGEVING: Vipmedia; Daniël Jansen AAN DEZE UITGAVE WERKTEN MEE: Henk Bakema, Sebastian Somweber, Jelle Isendoorn, Arnout Notenboom, Marlies Bitter, De Eurovitegroup, Joop Bardoel, Rik Straten, Forzalaqua, Thea Koreman, Danny Dossantos en Corina Luijten.

TIPS?

HEEFT U TIPS VOOR, OF VRAGEN AAN DE REDACTIE? Neem dan contact op met David van den Brandt. TELEFOONNUMMER: +31(0)6 42310123 E-MAIL: david@dvdb-media.nl

BAD IS EEN UITGAVE VAN

VIPMEDIA PUBLISHING & SERVICES Postbus 7272, 4800 GG Breda, tel. 076-5301717 (op werkdagen van 9.00 - 13.00 uur).

2 BAD


VOORWOORD

OP DE COVER EEN VAN DE PRACHTIG E, ZEER EXCLUSIEVE BADK AMERS VAN WOONING BERGSCHENHOEK.

BESTE LEZER,

Eindelijk na zes jaar weer alleen maar hele enthousiaste bedrijven om ons heen! Voor De Badenman was het in 2014, met de tijdelijke btw-verlaging, al het einde van de crisis maar nu ook voor de rest van Nederland. Het lijkt wel alsof we wat in te halen hebben. In de bouw is het weer ‘booming’ business en het ziet ernaar uit dat het voorlopig ook zo blijft.

A

l dat succes heeft natuurlijk ook weer zijn keerzijde want kunnen we al dat werk wel aan? Stoppen we onszelf niet te vol oftewel stopt de planning de montagebedrijven niet te vol? Ben je als monteur misschien bang om nee te zeggen of ben je zo op omzet gericht dat je teveel werk aanneemt? Allemaal de bekende ‘probleempjes’ van vroeger. Natuurlijk moeten we goed op de kwaliteit blijven letten, maar laten we eerlijk zijn; het is wel fijn dat iedereen weer grote omzetten kan maken. Maar ja, succes hebben kent ook een keerzijde. We werken met bijna 300 montagebedrijven dagelijks samen, maar het zijn er niet genoeg. We zijn ook weer begonnen actief nieuwe bedrijven te zoeken. Ons doel is 100 nieuwe bedrijven erbij voor eind 2017. Voor alle bestaande bedrijven; wees niet bang, we barsten van het werk. En ondanks onze goed gevulde orderportefeuille ontwikkelen we toch door met nieuwe concepten.

Het douche in 1 dag begint zich serieus te ontwikkelen en dan met name het gebruik van de grote panelen. Aan de leverancierskant wordt ook verwacht dat deze productgroep de komende jaren flink gaat groeien.

COMBI-ORDERS En natuurlijk onze inspanningen voor combi-orders. Orders die minimaal uit een keuken en een badkamer bestaan, maar vaak ook nog met een vloer in de keuken of de hele woning, een toilet, vloerverwarming, het hele huis stuken, dakkapel, serre en ga zo maar door. Een onderdeel waar we in 2017 nog heel veel mee gaan ontwikkelen en heel veel omzet van verwachten.

FAMILIE Dit blad heeft als doel om de medewerkers van De Badenman en alle montagebedrijven met elkaar kennis te laten maken en de mensen achter alle telefoons en tablets een gezicht te geven. Kortom te zorgen dat we elkaar zien als een grote familie. Ik vind ook extra leuk

om te vertellen dat regelmatig monteurs of eigenaren vragen naar de mogelijkheden om bij ons te werken en dat ook daadwerkelijk doen. Corina Luijten is een van hen, zoals je in het interview kunt lezen. Verder een interview met Danny Dossantos, vestigingsmanager bij Wooning in Bergschenhoek en Thea Koreman van afdeling Special Care. En natuurlijk twee ondernemers; Henk Bakema en de mannen van Sens Bouw. Ook laten we vanaf nu per editie ook onze leveranciers aan het woord. ­Allemaal met één verbindende factor: De Badenman. Ik wens iedereen veel succes met de laatste badkamers van 2016 en wens jullie tevens allen een plezierige en welverdiende vakantie toe en natuurlijk prettige Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar! Vriendelijke groet, Frans van Wijk Directeur De Badenman

BAD 3


ONDERNEMERS

ONTMOETING IN HET HOGE NOORDEN IN GESPREK MET HENK BAKEMA

Eerlijk is eerlijk.Wanneer mijn navigatie­ systeem mij laat weten dat ik op het punt sta om ruim 2 uur in de auto te zitten, knipper ik even goed met mijn ogen. Ik wist dat mijn afspraak van vandaag zich in het hoge noorden van Nederland bevindt, maar dit voelt eerlijk gezegd toch een beetje alsof ik op het punt sta om een ritje naar het buitenland te maken. ‘Die Henk Bakema moet wel een hele goeie zijn’ denk ik, terwijl ik de sleutel omdraai en de motor van mijn auto begint te draaien. Groningen here we come!

ATTITUDE IS A SMALL THING THAT MAKES A BIG DIFFERENCE WINSTON CHURCHILL

4 BAD


“IEDERE KLANT IS EEN PROJECT OP ZICH”

BAKEMA TECHNIEK Groningen Eenmanszaak OPGERICHT IN: 2002 WEBSITE: www.bakematechniek.nl GEVESTIGD TE: RECHTSVORM:

BAD 5


ONDERNEMERS

“IK BEN OOIT UITGENODIGD VOOR DE FEESTELIJKE OPLEVERING VAN EEN BADKAMER.”

V

anwege een reeks files en omleidingen arriveer ik iets later dan gepland op de plaats van bestemming, waar de mooi gepoetste zilveren Mercedes bus van Henk me al staat op te wachten. Na een welverdiende bak koffie is het tijd om Henk eens beter te leren kennen en dus begin ik Henk direct het hemd van het lijf te vragen.

WANNEER BEN JE VOOR JEZELF BEGONNEN? Na 15 jaar voor BAM Techniek gewerkt te hebben besloot ik in 2002 mijn eigen onderneming te starten.

SPEELDE HET IDEE OM OOIT EEN EIGEN ONDERNEMING TE

6 BAD

STARTEN DAN ALTIJD AL IN JE ACHTERHOOFD?

wel goed geweest, want mijn bedrijf bestaat tenslotte nog steeds.

Toen ik jong was niet echt, maar dat idee begon naar gelang van tijd wel te groeien ja. De vrijheid en tevens extra verantwoording die bij het ondernemerschap komt kijken sprak mij wel aan.

HOE ZOU JE JOUW EIGEN WERKWIJZE OMSCHRIJVEN?

WAT HEEFT JE ERTOE GEZET OM DIE STAP DAN TOCH TE NEMEN? In mijn geval denk ik dat het neerkwam op een combinatie van factoren. Allereerst bereikte ik een leeftijd waarvan ik toen dacht dat, als ik de keuze nu niet zou maken, hij waarschijnlijk nooit gemaakt zou worden. Ik vond ook wel dat ik genoeg geleerd had om te kijken hoe mijn eigen manier van werken de klant zou bevallen. Schijnbaar is dat

De klant op nummer één zetten klinkt altijd een beetje cliché, maar het is wel zoals ik te werk ga. Ik draai er bijvoorbeeld mijn hand niet voor om, om een paar uurtjes door te gaan als dat betekent dat de klant daardoor iets eerder van zijn badkamer kan genieten. Dat zou ik zelf ook prettig vinden.

HOE BEN JE BIJ DE BADENMAN TERECHT GEKOMEN? Dat was puur toeval eigenlijk. Een familielid van mij had destijds een badkamer bij Brugman gekocht. Ik heb toen


die badkamer voor deze persoon gemonteerd. De verkoper van Brugman is daarna mijn werk komen bekijken en was schijnbaar gecharmeerd van mijn kunsten. Later kwam vanuit De Badenman (toen nog Brugman) namelijk de vraag of ik niet meer badkamers wilde bouwen. Ik ben toen eigenlijk nooit meer gestopt. Ik heb De Badenman zelfs nog een extra aannemer bezorgd!

HOE BEDOEL JE? Ik heb meer dan 10 jaar een werknemer in dienst gehad (Peter genaamd), die pas 16 was toen ik hem onder mijn hoede nam. Maar net zoals bij mij ooit het moment kwam om de stap te maken, was hij in mijn ogen ook toe aan diezelfde vervolgstap in zijn leven. Ik heb hem eerst nog een tijdje geholpen met zijn agenda, offertes en dergelijke, maar inmiddels draait hij alweer een tijd volledig zelfstandig. Ik vind het oprecht mooi om te zien hoe hij nu verder groeit.

SPREKEN JULLIE ELKAAR NOG WEL EENS? Bijna dagelijks. Daarnaast helpen we elkaar altijd even als we een zware douchewand of iets dergelijks naar boven moeten tillen.

HOE VERLOOPT DE SAMEN­ WERKING MET DE BADENMAN? Heel goed. Je bent als aannemer altijd verzekerd van werk, ook als het economisch even niet meezit. Ik weet nog heel goed dat ik zelfs tijdens de piek van de crisis gewoon werk aangeboden kreeg. Daar hecht ik gewoon heel veel waarde aan. Je mag gerust stellen dat ik De Badenman terugbetaal met een stukje loyaliteit.

HOE VIND JE DAT DE SERVICE BIJ DE BADENMAN VERLOOPT? Prima hoor. Ik bel eerlijk gezegd niet zo heel veel, maar als er een keertje sprake is van een beschadigd doos-

je tegels of iets dergelijks, dan wordt dat altijd snel en vakkundig opgelost. Maar eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren dat ik ooit een echt groot probleem met een klant heb gehad.

HOE KOMT DAT DENK JE? Ik denk dat alles valt en staat met hoe je zelf met mensen en situaties omgaat. Met eerlijk handelen en oplossingsgericht denken kom je in mijn ogen het verst; zeker op lange termijn. Ik doe al jaren op die manier zaken.

VOEL JE JEZELF NA ZO’N LANGE TIJD NIET EEN BEETJE EEN BADENMAN COLLEGA IN PLAATS VAN ONDERNEMER? Nee hoor, ik ben nog steeds dezelfde ondernemer als in 2002. Dat zal voor mij ook nooit veranderen. Ik ben mijzelf, dankzij De Badenman, wel meer gaan specialiseren op sanitairgebied. Ik kom oorspronkelijk namelijk uit de installatie­techniek.

WAT IS JE MEEST MEMORABELE OPDRACHT GEWEEST? Ik heb ooit voor een Brugman klant in Duitsland een badkamer gebouwd. De gastvrijheid van die mensen heeft op mij echt diepe indruk gemaakt. Om te beginnen aten we tijdens de bouwperiode standaard bij de klant en niet even een broodje of zo. Ik heb het over een volledig gevulde tafel en dat elke dag. Toen de badkamer van deze mensen uiteindelijk werd opgeleverd, werden mijn vrouw en ik speciaal uitgenodigd om onder het genot van een glas champagne de oplevering van de badkamer te vieren. Dat zullen mijn vrouw en ik echt nooit meer vergeten.

WELKE WERKZAAMHEDEN VOER JE NAAST HET BOUWEN VAN BADKAMERS NOG MEER UIT? Naast het bouwen van badkamers kunnen klanten bij mij ook terecht voor

de centrale verwarming, loodgieterswerk, zinkwerk en tegelwerken. Het enige wat ik nooit doe is stucwerk. Daar heb ik een vaste stukadoor voor. Ik krijg soms ook hulp van mijn zoon als deze in de buurt is. Dat is natuurlijk altijd leuk.

BAD 7


ONDERNEMERS

GAAT HIJ OP TERMIJN DE ZAAK OVERNEMEN DENK JE? Nee, zeker weten van niet.

VIND JE DAT JAMMER? Nee hoor. Ik vind het veel belangrijker dat mijn kinderen durven te kiezen voor wat ze echt willen worden.

ZIE JE VERSCHIL MET WAT DE KLANT HIER VOOR BADKAMER BESTELT? Mensen in het noorden zijn denk ik wat meer behoudend dan in de rest van Nederland. Ik kom dan ook veel witte, grijze of antraciet badkamers tegen. Dat wil niet zeggen dat mensen hier saai zijn, maar ik denk dat functionaliteit het hier wel wint van de styling.

WAT VOOR TRENDS ZIE JE VEEL TERUG MOMENTEEL? Nou, je kunt gerust stellen dat de tijden van douchen in bad voorbij zijn. Daar-

8 BAD

naast hebben of nemen mensen denk ik ook veel minder tijd om lekker ontspannen in bad te zitten. Een logisch gevolg daarvan is dat ik nu dus veel meer douches bouw dan badkuipen.

WAT VIND JE VAN BAD MAGAZINE? Ik lees het magazine echt altijd helemaal door. Zeker voor iemand als ik, die vanwege de reisafstand, niet veel naar Waalwijk komt, is het echt wel leuk om de mensen die er werkzaam zijn beter te leren kennen. Daarnaast lees ik ook altijd graag

over mijn ­collega aannemers. Je bent immers nooit te jong om te leren. Niet veel later schud ik de hand van Henk voor het laatst en zet ik koers naar het zonnige zuiden. Wanneer ik in de auto terugdenk aan het gesprek met Henk schiet er plotseling een wereldberoemde uitspraak van Winston Churchill door mijn hoofd: “Attitude is a small thing that makes a big difference”. Zo is het maar net. BAD


WEBSHOP

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER

DE BADENMAN ONDERDELENSHOP WAAROM ZOU IK EEN NIEUWE KRAAN BESTELLEN ALS HET PROBLEEM MET EEN KLEIN ONDERDEEL KAN WORDEN OPGELOST? Dat vinden wij nu ook! In de Badenman onderdelenshop zijn kraanonderdelen van Ben en verschillende huisselecties eenvoudig te bestellen. Zo kunnen kleine ongemakken ook na de garantieperiode snel worden opgelost.

HOE WEET IK WELK PRODUCT IK MOET BESTELLEN? Dankzij de duidelijke tekeningen en productfoto’s vindt u moeiteloos het benodigde onderdeel. Blijkt het toch lastig? Dan helpt het specialistenteam u graag met het vinden van het benodigde product.

IK HEB MAAR ÉÉN ONDERDEEL NODIG. Geen probleem. Elk onderdeel is per stuk te bestellen.

MOET IK VERZENDKOSTEN BETALEN? Nee. Je betaalt alleen voor het benodigde onderdeel.

KOMEN ER NOG NIEUWE PRODUCTEN IN DE WEBSHOP? De onderdelenshop zal volgend jaar worden uitgebreid met andere productcategorieën. Hierbij kunt u denken aan de douchecabines en toebehoren.

IK BEN NOG GEEN BADEN­ MAN. WAT MOET IK DOEN? Neem dan contact met ons op via www.badenman.nl/contact of montageplanning@badenman.nl. We zullen jouw aanmelding dan zo snel mogelijk in behandeling nemen.

BAD 9DIGITAAL OPLEVEREN

KCR

ALLES OVER HET KWALITEIT CONTROLE RAPPORT

In september van het afgelopen jaar werd door De Badenman het zogenaamde ‘Kwaliteit Controle Rapport’ (KCR) geïntroduceerd. Deze nieuwe, digitale manier van opleveren heeft het oude opleverrapport inmiddels definitief vervangen. In de eerste plaats omdat De Badenman als organisatie graag met haar tijd meegaat, maar ook omdat deze manier van opleveren zowel bij de klant als bij de installateur veel minder definitief overkomt. Was de badkamer van een specifieke klant bijvoorbeeld nog niet helemaal klaar, dan voelde deze er in de meeste gevallen weinig voor om nog voor akkoord te tekenen. Het kwaliteit controle rapport maakt dergelijke discussies overbodig. En dat is voor alle partijen wel zo prettig.

“MAKKELIJKER, SNELLER EN VOORAL OVERZICHTELIJKER” BAD 11


DIGITAAL OPLEVEREN

“HET KCR IS DE GRAADMETER VOOR EEN TEVREDEN KLANT”

12 BAD


GRAADMETER Bij het bepalen van de term ‘KCR’ is heel bewust gekozen om het woord ‘opleveren’ buiten beschouwing te laten. Deze term gaf het opleverrapport zoals gezegd een heel definitief karakter, hetgeen zeer zeker niet de bedoeling is. Dat wil niet zeggen dat het kwaliteit controle rapport niet serieus hoeft genomen te worden. Het KCR is tenslotte de graadmeter van een al dan niet tevreden klant. Is de badkamer helemaal compleet, of is er misschien sprake van ontbrekende artikelen? Afhankelijk van wat er precies op het kwaliteit controle rapport staat, zal er worden geschakeld met de verschillende afdelingen binnen De Badenman. Dit maakt het KCR op zijn minst even belangrijk als het oude opleverrapport. Het is dan ook erg belangrijk om het hele rapport goed en zo volledig mogelijk in te vullen. Simpelweg aangeven dat een bepaalde levering niet compleet was, is natuurlijk niet voldoende. In dat geval zal het opleverteam genoodzaakt zijn om contact op te nemen om meer informatie op te vragen, hetgeen de snelheid van het vinden van een geschikte oplossing natuurlijk niet ten goede zal komen. Zorg er dus voor dat de mensen binnen De Badenman genoeg hebben aan de informatie die je zelf achterlaat.

DIGITAAL Naast het feit dat het KCR bij de klant iets minder definitief overkomt dan bij het oude opleverrapport het geval was, wordt deze tevens volledig digitaal verwerkt. Inscannen en apart versturen is dus niet meer nodig en dat scheelt een heleboel tijd en energie. Het nieuwe kwaliteit controle rapport is dus makkelijker, sneller en vooral overzichtelijker. Dat vindt ook de externe aannemer overigens, want de reacties over het KCR zijn de laatste maanden buitengewoon positief geweest. Een stap BAD richting een betere samenwerking dus!

UITERAARD KUN JE HET KCR OOK MET JE SMARTPHONE INVULLEN EN VERSTUREN. BAD 13


BADENMAN PERSONEEL

MET WIE SPREEK IK? MAAK KENNIS MET ONZE MENSEN

Als partnerondernemer van De Badenman ben je vaak in gesprek met onze mensen. Hoewel die gesprekken natuurlijk altijd een zakelijke insteek hebben, zal enige persoonlijke herkenning uiteraard wel bijdragen aan de kwaliteit van de samenwerking. Vandaar dat wij onze mensen graag aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Thea Koreman, die samen met haar collega Inge Lensen, de zogenaamde ‘special cases’ behandelt.

“EEN BEETJE EXTRA AANDACHT IS SOMS GEWOON NODIG” 14 BAD


BAD 15


BADENMAN PERSONEEL

NAAM:

Thea Koreman

AFDELING: FUNCTIE:

Service afdeling

Medewerker klantenservice

WERKZAAM SINDS:

februari2007

HOE GAAN JULLIE IN ZULKE GEVALLEN TE WERK DAN?

HOE BEN JE BIJ DE BADENMAN TERECHT GEKOMEN?

ZWAARDERE ZAKEN? JE BEDOELT KLANTEN DIE MOEILIJK DOEN?

Ik heb een aantal jaren met heel veel plezier binnen de detacheringsbranche gewerkt, maar op een gegeven moment was ik wel toe aan wat meer afwisselend en tevens uitdagend werk. De vacature van De Badenman sprong er toen voor mij al uit; juist omdat er duidelijk in stond aangegeven dat je stevig in je schoenen moest staan. Dat trok me wel.

Dat zou je denken hè, maar zo zit het niet. Binnen een groot bedrijf als De Badenman komen er altijd zaken voorbij die meer tijd vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projecten waar er altijd sprake is van meerdere badkamers die tegelijk moeten worden opgeleverd, of badkamers waar sprake is van maatwerk.

HEB JE BIJ DE BADENMAN GENOEG VERANDERING GEVONDEN? Nou en of. Als ik ’s ochtends mijn computer aan zet, weet ik echt nog niet wat me allemaal te wachten staat. Maar dat is juist precies wat mijn werk nu net zo leuk maakt.

WAT IS PRECIES JE FUNCTIE? Ik behoor tot de service afdeling maar buig mij samen met mijn collega Inge voornamelijk over de wat zwaardere zaken.

16 BAD

WANNEER IS ER SPRAKE VAN MAATWERK? We spreken van maatwerk wanneer de badkamer afwijkt van de standaard maten van ons assortiment, bijvoorbeeld een douchedeur die moet worden ingekort. In zulke gevallen moet je heel voorzichtig te werk gaan. Je wilt immers de klant niet langer bezighouden dan nodig is.

Inge en ik werken standaard met twee vaste, zeer bekwame servicemonteurs die dergelijke gevallen voor ons inmeten: Mamoun en Walter. Zij bekijken bij de klant welke vorm van maatwerk de beste optie is. Vervolgens koppelen wij het voorstel van onze servicemonteurs terug naar de leverancier aangezien zij hun producten het beste kennen. Pas als alles helder is gaan we over tot bestellen. Op die manier bespaar je de klant een hoop energie en ergernis.

VALLEN PROBLEEMGEVALLEN OOK ONDER JULLIE? Dat ligt eraan. In principe zijn al mijn collega’s binnen de service afdeling prima in staat om dingen die zijn misgegaan snel en goed op te lossen. Pas wanneer het vinden of het uitvoeren van een oplossing wat meer tijd vergt, komen Inge en ik in actie. Op die manier houden we de telefoontijden ook kort en dat komt alle klanten weer ten goede.

“DOORSNEE DAGEN BESTAAN HIER NIET”


MAAR DAN KRIJG JE SOMS OOK BEST HEEL WAT OP JE BORD TOCH? Dat klopt, maar dat kun je de klant op zo’n moment moeilijk kwalijk nemen. Het enige wat de meeste mensen willen is gehoord worden. Ik vind het juist heel fijn om er op zo’n moment voor de klant te zijn; helemaal omdat ik weet dat er altijd wel een oplossing te vinden is.

WAT DOEN JULLIE NOG MEER? Naast het directe servicewerk spenderen Inge en ik ook veel tijd met het te woord staan van mensen die een review over onze producten of over een van onze formules hebben achtergelaten, ongeacht of dit positieve of minder positieve berichten betreft. Ook hier gaat het de klant vaak om gehoord worden. Daarnaast behandelen wij ook de bestellingen van wGrando en TKI en tevens die van bekende personen.

KRIJGEN DIE EEN SPECIALE BEHANDELING DAN? Als het om service gaat natuurlijk niet. Elke klant is bij ons hetzelfde, ongeacht of je op tv te zien bent of niet. Aan de andere kant zijn bekende personen vaak wel heel erg gesteld op hun privacy en terecht. Wij begrijpen en respecteren dat als bedrijf en zorgen ervoor dat deze mensen niet steeds door een andere medewerker te woord worden gestaan. Je hebt tenslotte wel de beschikking over hun persoonlijke gegevens.

WAT IS VOOR JOU HET BELANGRIJKSTE DOEL VAN JOUW FUNCTIE? Klanttevredenheid. Daar draait bij ons alles om. Kijk bijvoorbeeld maar naar de KTO’s (klanttevredenheidsonderzoeken) die wij standaard houden. We willen als afdeling niet gaan zit-

BAD 17


BADENMAN PERSONEEL

“IK VIND HET ECHT FIJN OM IEMAND TE KUNNEN HELPEN” ten wachten totdat ontevreden klanten zich melden. Wij ondervangen of voorkomen dat liever.

VERTEL EENS WAT OVER JEZELF. Ik ben een echt familiepersoon. Om te

beginnen ben ik volgend jaar 30 jaar getrouwd en staat elke woensdag bij ons thuis in het teken van het gezin, hoewel mijn kinderen allang de deur uit zijn. Op die dagen zijn we standaard bij elkaar; iets waar ik me altijd

erg op verheug. Wij noemen dat ook wel ‘quality time’.

WAT DOE JE ALS JE EVEN TIJD HEBT VOOR JEZELF? Ik zit het liefst opgerold op de bank met een boek van HarlanCoben; m’n favoriete schrijver. Toen ik voor het eerst een boek van hem las, stond ik zelfs tijdens het koken te lezen! Ik kon gewoonweg niet stoppen.

GA JE OOK WEL EENS OP REIS? Jazeker! Mijn man en ik gaan jaarlijks meerdere malen naar Oostenrijk.

SKIËN ZEKER? Nee, meer om te wandelen. Heerlijk daar met al die rust en ruimte om je heen. Daarnaast biedt het dorpje waar wij naartoe gaan ontzettend veel gezelligheid. BAD

18 BAD


Design by Matteo Thun

DuraStyle. De nieuwe norm in de badkamer.

DuraStyle. De nieuwe standaard in de badkamer. Award-winnend ontwerp. Nieuwste technologie. Beste prijs-kwaliteitverhouding. Onbegrensde mogelijkheden. Kwaliteit, die blijft - Origineel Duravit. Nieuwsgierig? info@duravit.nl, meer info op www.duravit.nl


“GEEN ENKEL PRODUCT IS HIER HETZELFDE”

20 BAD


DE KRACHT VAN HET WATER FORZALAQUA ONDER DE LOEP

Als organisatie heeft De Badenman zich omringd met een grote groep sterke, vooruitstrevende leveranciers, die stuk voor stuk het gezamenlijke doel delen om adequaat op de behoeften van de sanitairconsument in te spelen. Al deze bedrijven beschikken over een eigen identiteit die rust op het assortiment en hebben een duidelijke visie voor wat de toekomst betreft. De Badenman steekt haar trots voor deze samenwerkingsverbanden niet bepaald onder stoelen of banken en stuurde de redactie van BAD op pad voor een item over één van haar meest onderscheidende leveranciers: ‘Forzalaqua’, wat vrij vertaald ‘De kracht van het water’ betekent.

BAD 21


INSPIRATIE

Elk meubel is uniek.

H

et is alweer ruim 16 jaar geleden dat Joop Bardoel besloot zijn kunde en kennis omtrent het werken met natuursteen toe te passen op de sanitairbranche in de vorm van een eigen onderneming. Samen met zijn huidige compagnon Rik Straten, die tevens al jaren bij Bardoel werkzaam was in de wereld van natuursteen, werd later Forzalaqua in het leven geroepen. De werkelijk ongekende mogelijkheden die er met natuurlijk gewonnen bouwmaterialen zijn, zorgden ervoor dat de eerste ontwerpen van natuurstenen wastafels en bijpassende meubels van eikenhout, binnen no-time gerealiseerd konden worden. Hoewel Forzalaqua in de jaren die volgden qua assortiment enorm groeide, bleef de formule om enkel te werken met natuursteen, eikenhout en hoogwaardig metaal intact. Joop Bardoel aan het woord:

“WANNEER JE DE NAAM ‘FORZALAQUA’ IN OGENSCHOUW NEEMT, DENK JE VRIJWEL DIRECT AAN DE VOORDELEN DIE WATER MET ZICH MEEBRENGT. ALS MENS KUN JE GEWOONWEG GEEN DAG ZONDER. NAAST HET FEIT DAT WIJ DE KRACHT VAN WATER DAGELIJKS BENUTTEN OM ONSZELF TE WASSEN, KOMT DE KRACHT VAN WATER BIJ HET ONTSTAAN VAN NATUURSTEEN TEVENS NADRUKKELIJK OM DE HOEK KIJKEN. FORZALAQUA KOESTERT BEIDE VOORBEELDEN. VANDAAR

De producten van Forzalaqua zijn vaak ook op beurzen te bewonderen, zoals hier op het Keuken en Bad Event.

OOK DAT FORZALAQUA NIMMER ZAL AFWIJKEN VAN ONZE KEUZE OM ENKEL MET NATUURLIJKE GRONDSTOFFEN TE WERKEN. HET BEWUST OMGAAN MET EN HET BENUTTEN VAN DE KRACHT VAN DE NATUUR STAAT IN ONS DNA GESCHREVEN.” Dat de producten van Forzalaqua gerust bijzonder genoemd kunnen worden blijkt wel wanneer Rik vertelt over hoe de vaak gigantische blokken natuursteen precies gewonnen worden.

“ALS BEDRIJF WERKEN WIJ UITSLUITEND MET BLOKKEN NATUURSTEEN DIE GROOT GENOEG ZIJN OM EEN WASTAFEL WELKE UIT ÉÉN STUK BESTAAT TE MAKEN EN ZIJN WE OOK NOG EENS ZEER KIESKEURIG ALS HET AANKOMT OP DE KWALITEIT VAN DE BETREFFENDE STEENSOORT. VAAK MOET JE VOOR EEN GOEDE KWALITEIT STEEN LETTERLIJK HEEL DIEP GRAVEN. ONZE STEENGROEVEN IN TURKIJE ZIJN BIJVOORBEELD 200 METER DIEP. ALS JE JE DAT INBEELDT, DAN SNAP JE DIRECT HOEVEEL VOETEN HET IN DE AARDE HEEFT OM ZO’N GEVAARTE VAN RUIM 25 TON(!) HELEMAAL NAAR BOVEN TE TAKELEN! WANNEER JE VERVOLGENS KIJKT NAAR DE ONDERSTEUNENDE KASTEN DIE

“NIET ALLEEN HET VOORKOMEN VAN ONZE PRODUCTEN IS HIGH END, MAAR OOK DE KWALITEIT” 22 BAD


BAD Magazine niet zijn als we de kans niet zouden grijpen om een ware scoop los te peuteren! Gelukkig zijn Joop en Rik welwillend en wordt ons niet veel later een reeks foto’s overhandigd. We kijken naar een prachtige, witte wastafel die van marmer gemaakt blijkt te zijn. Rik steekt van wal:

DE VERSCHILLENDE WASTAFELMEUBELS COMPLEMENTEREN, DAN ZIE JE EIGENLIJK PRECIES DEZELFDE TENDENS ONTSTAAN. OOK HIER WORDT ENKEL GEBRUIK GEMAAKT VAN MASSIEVE EIKENHOUTEN PLANKEN. DIE MANIER VAN WERKEN IS PRECIES WAT ONZE MEUBELS ZO BIJZONDER MAAKT.”

“NAAST ONZE STANDAARD SOORTEN NATUURSTEEN, NAMELIJK: ‘TRAVERTIN, BASALT, HARDSTEEN,

Joop knikt instemmend en vertelt aansluitend hoe het kiezen van een geschikte plank of schijf precies in z’n werk gaat.

“WANNEER ER BIJ ONS EEN ORDER BINNENKOMT VOOR EEN HOUTEN MEUBEL GAAN WE LETTERLIJK OP ZOEK NAAR DE ENE PLANK DIE QUA KLEUR, FORMAAT EN STRUCTUUR HET BESTE BIJ DIE ORDER PAST. HEEFT DAT MEUBEL BIJVOORBEELD HELE LANGE DEUREN, DAN ZULLEN WE DAAR WEL PLANKEN BIJ MOETEN ZOEKEN DIE LANG GENOEG ZIJN. WE WILLEN TENSLOTTE NIET DAT DE NERVEN VAN DE DEUR BIJVOORBEELD, ONDERBROKEN WORDEN.” Zoals het een vooruitstrevend bedrijf binnen de sanitairbranche betaamt, is men bij Forzalaqua voortdurend op zoek naar het ontwikkelen van nieuwe producten; in dit geval door het vinden van nieuwe soorten natuursteen of nieuwe manieren om het materiaal te bewerken. Uiteraard zouden wij

Geen trendy looks, maar tijdloze klasse!

De bewerkingsmogelijkheden met natuursteen zijn werkelijk eindeloos.

Ruim 25 ton aan natuursteen, na de klim van 200 meter


INSPIRATIE

Joop Bardoel (links) en Rik Straten (rechts) kijken verwachtingsvol uit naar de toekomst.

Een ware scoop in BAD Magazine! De eerste gepubliceerde foto van de Carrara wastafels, met de typerende grijze aders duidelijk zichtbaar.

GRANIET EN CLOUDY MARMER’ HEBBEN WE ONLANGS EEN OUDE VERTROUWDE ITALIAANSE STEEN AAN ONS ASSORTIMENT TOEGEVOEGD. UITERAARD GAAT HET HIER OVER HET RAZEND POPULAIRE ITALIAANSE CARRARA, WELKE GEWONNEN WORDT IN HET PLAATSJE CARRARA TE ITALIE. RIK BEZOCHT DE GROEVE AFGELOPEN JAAR OOK ZELF. DEZE PRACHTIGE, WITTE MARMERSOORT IS VOORZIEN VAN GROTE, GRIJZE ADEREN DIE HEEL VEEL BETEKENIS AAN DE WASTAFEL GEVEN. JUIST DIE EIGENSCHAPPEN MAKEN ZO’N WASTAFEL UNIEK. ZULKE DINGEN KUN JE GEWOONWEG NIET FABRICEREN OF ONTWERPEN. HET ONTWERP LIGT IN HANDEN VAN MOEDER NATUUR.” Uiteraard vragen we Rik tot slot ook even hoe de samenwerking met De Badenman precies tot stand is gekomen en hoe deze tot nu toe bevalt.

“WIJ WERKEN SINDS DECEMBER 2012 SAMEN MET DE BADENMAN. WIJ ERVAREN DE BADENMAN ALS EEN ZEER PROFESSIONELE PARTIJ DIE OP EEN HELE CORRECTE EN MOOIE MANIER ONZE PRODUCTEN IN DE MARKT ZET, ZOWEL IN DE WINKELS ALS ONLINE. NET ALS DE BADENMAN HANTEREN WIJ OOK EEN HOGE SERVICEGRAAD EN AMBIËREN WIJ ZO SNEL MOGELIJKE LEVERINGEN. IK BEN PERSOONLIJK REGELMATIG BIJ DE

24 BAD

“AL ONZE PRODUCTEN HEBBEN ALS DOEL DE KLANT TE INSPIREREN” VESTIGINGEN VAN BRUGMAN, WOONING, PIET KLERXX EN SANIDIRECT TE VINDEN, PUUR OM TRAININGEN TE GEVEN OVER ONZE PRODUCTEN EN UNIEKE WERKWIJZE. JE KUNT DAAROM GERUST STELLEN DAT WIJ ALS BEDRIJVEN HEEL GOED BIJ ELKAAR PASSEN.”


MEER INFO Over de toekomst zijn beide heren zeer te spreken, zeker niet in de laatste plaats omdat er alweer een aantal hele mooie producten in de pijplijn zitten. Hoewel Joop en Rik hieromtrent niet teveel loslaten, is aan hun glimlach te zien dat het ook hier wederom een prachtige reeks van BAD producten betreft. Wij wachten in spanning af!

Heeft Forzalaqua jou ook weten te inspireren en wil je graag meer weten over dit oer-Hollandse bedrijf? Kijk dan eens op www.forzalaqua.nl.

BAD 25


VERKOPERSBLOED INTERVIEW MET DANNY DOSSANTOS “VOORTDUREND AAN HET WOORD ZIJN IS NIET PER SE HETZELFDE ALS GOED COMMUNICEREN.” Wie ooit in de sales heeft gewerkt heeft vast al eens eerder van de bovenstaande quote gehoord. Communicatie is de sleutel tot succes bij iedere klant, ongeacht hoe deze als persoon in elkaar steekt. Binnen de formules van De Badenman wordt daarom ook voortdurend gewerkt aan het opleiden en ontwikkelen van verkooptalent. Een van de meest ervaren verkopers binnen het bedrijf is Danny Dossantos, vestigingsmanager bij Wooning Bergschenhoek. BAD zette koers naar het Zuid-Hollandse dorpje en sprak met Danny over de ruim 25 jaar verkoopervaring die hij inmiddels binnen de firma heeft opgedaan.

“IK ZIT AL 25 JAAR BIJ DE CLUB”IN DE SHOWROOM HOE LANG BEN JE AL ONDERDEEL VAN WOONING? Ik vier zaterdag 10 december 2016 samen met alle collega’s mijn 25 jarig jubileum.

IS WOONING AL ZO LANG ONDERDEEL VAN DE BADENMAN? Jazeker, toen ik begon was de samenwerking tussen Ben Mandemakers en de gebroeders Jan en Michel Wooning al een feit. Later is Wooning in zijn geheel door de Mandemakersgroep overgenomen.

WAT TYPEERT WOONING ALS BEDRIJF? Wooning begon ooit als een familiebedrijf en wist zeker hier in de regio, overigens ook wel bekend als de 3B hoek (­Berkel, Bleijswijk en Bergschenhoek), zeer snel furore te maken. Inmiddels zijn we ook in regio Rotterdam zeer bekend. Wooning is een bedrijf waar iedereen kan slagen. We hebben hier echt alles in huis, of het nu gaat om een eenvoudig douchemeubel, of een badkamer van €60.000.

HOE MAAK JE DAN ONDERSCHEID TUSSEN DIE VERSCHILLENDE PRIJSKLASSEN? We hebben niet al te lang geleden een nieuwe vleugel achterin onze winkel laten bouwen. Daar vind je met name de zeer exclusieve badkamers, maar dat betekent niet dat men daar ook perse een hele badkamer uit moet kiezen. Je kunt in een lager prijssegment natuurlijk ook best onderdelen van een exclusieve badkamer verwerken. Voor de rest staan alle overige badkamers hier overzichtelijk en ruimtelijk opgesteld. Het is ook een beetje onze bedoeling om mensen te inspireren in hun keuze. De meeste mensen hebben namelijk echt geen idee wat er allemaal mogelijk is.

HOE BEN JE ZELF IN DE SANITAIRBRANCHE TERECHT GEKOMEN? Vroeger had ik een eigen discotheek, maar toen ik een jaar of dertig jaar was vond ik het wel welletjes. Ik kende iemand die hier bij Wooning werkte en die heeft mij vervolgens voorgedragen.

GING JE DAT EEN BEETJE GOED AF? De eerste badkamer die ik verkocht had een waarde van zo’n 30.000 gulden en dat terwijl ik echt helemaal niets van

de sanitairbranche afwist. Je kunt dus gerust stellen dat het verkopen in mijn bloed zit! Ik denk ook dat ik gedurende mijn periode in de horeca ook heel veel waardevols op verkoopgebied heb geleerd. In de horeca leer je namelijk vrij snel hoe precies met mensen om te gaan. Daar pluk ik nu nog de vruchten van.

WAT IS VOLGENS JOU DE DEFINITIE VAN EEN GOEDE VERKOPER? Een goede verkoper moet over de gunfactor beschikken. Je mag ook echt best wel een beetje brutaal zijn, zolang je mensen maar met respect en eerlijk behandeld. Ik stel de mensen die hier komen liever eerst even op hun gemak, alvorens ik overga tot het zakelijke gedeelte. Het is tenslotte niet niets wat ze hier komen doen. Een badkamer gaat als het goed is jaren mee. Daarnaast is goed communiceren van essentieel belang en daarbij doel ik niet per definitie op praten. Luisteren is evengoed een vorm van communicatie.

WOONING BERGSCHENHOEK STAAT BEKEND ALS EEN ZEER SUCCESVOL FILIAAL. HOE KOMT DAT? Het verloop bij onze winkel is heel erg laag en dus zit er hier intern heel veel kennis en kunde. Ik denk dat met name dat een winkel binnen onze branche sterk maakt. Wij hebben daarom ook relatief weinig servicegevallen.

IS DAT DE ENIGE REDEN WAAROM JULLIE WEINIG SERVICEGEVALLEN HEBBEN?

“GOED LUISTEREN IS OOK COMMUNICEREN” 28 BAD

Het is zeker een belangrijke reden. Daarnaast denk ik ook dat het veel te maken heeft met de manier waarop wij hier intern werken. Alle bonnen worden hier nog steeds door één


persoon gecontroleerd en ook proberen wij elkaar scherp te houden. Samen weet je tenslotte meer dan alleen. Ook vanuit De Badenman wordt er goed gecontroleerd op het correct invullen van de bonnen.

HOE KRIJG JE HET VOOR ELKAAR OM JE MENSEN ZO LANG TE HOUDEN? Dat is een goede vraag. Er is op het gebied van management altijd wel een gulden middenweg. Aan de ene kant moet je je mensen natuurlijk aansturen, maar je moet ook niet vergeten om ze te motiveren. Ik probeer beide facetten in dit filiaal te hanteren. Je werkt immers met mensen samen die je vaker ziet dan je vrouw.

NAAM:

HOEVEEL MENSEN ZIJN HIER MOMENTEEL OP DE SANITAIRAFDELING WERKZAAM? Met mij erbij geteld zijn dat er negen: Pauli, Marianne, S ­ ouza, Willem, Patrick, Menno, Jos, Dionus en ikzelf. Ik moet overigens wel even van de gelegenheid gebruik maken om één persoon daar even speciaal uit te lichten, namelijk Willem Gouwenleeuw. Die zal ons binnenkort namelijk gaan verlaten en dat is best een aderlating eerlijk gezegd. Toch even ruim 35 jaar ervaring die je straks mist. Willem is een echte vakman die met de hand nog prachtige schetsen kan maken. Hij houdt zich ook met name bezig met de echt grote badkamers, bijvoorbeeld die van bekende Nederlanders.

KOMEN DIE HIER VEEL OVER DE VLOER DAN? Ja best wel. Zo’n 80% van al onze verkoop is dankzij mond op

Danny Dossantos

AFDELING:

Verkoop

Vestigingsmanager Wooning Bergschenhoek FUNCTIE:

WERKZAAM SINDS:

december 1992

mond reclame. Bekende Nederlanders hebben vaak onderling contact, dus is de link hiernaartoe vaak snel gelegd. Hier hebben ze behalve het assortiment ook een stukje privacy.

KUN JE WAT NAMEN NOEMEN? Ja hoor. Nicolette van Dam, Najib Amhali, Michael van Gerwen, Marcel Brands van PSV, zo’n beetje de hele selectie van Feyenoord en Bassie bijvoorbeeld. Allemaal hele aardi-

BAD 29


IN DE SHOWROOM

“HET VERKOPEN ZIT IN MIJN BLOED”

ge mensen, maar ze zijn als klant niet meer belangrijk dan de gewone man op de hoek. Ook die willen we graag tevreden naar huis sturen.

HEB JE ZELF OOK JE EIGEN BADKAMER GEMAAKT? Ik heb mijn eigen badkamer wel ontworpen, maar niet gebouwd. Ik zou het technisch gezien wel kunnen, maar ik hou het lekker bij het verkopen.

JULLIE WERKEN OOK VEEL MET PROJECTEN TOCH? Inderdaad. Met Dura Vermeer bijvoorbeeld. Voor volgend jaar staat er alweer een groot project op de planning. Dat is best heel erg leuk om te doen, al is het in zo’n geval wel belangrijk om de lijntjes heel kort te houden. Meestal fungeren hier maximaal twee personen als klankbord voor de projecten. Dan kan er ook minder misgaan.

VERKOPERS KRIJGEN TEGENWOORDIG LES VIA E-LEARING. WAT VIND JE DAARVAN? Ik denk eerlijk gezegd dat daar zowel voor- als nadelen bij komen kijken. Om te beginnen is het natuurlijk heel erg makkelijk om online meer te leren over ons bedrijf, de basisbeginselen van verkopen en het technisch vlak van ons vak. Aan de andere kant ben ik ervan overtuigd dat de praktijk de beste leerschool is en dat is toch hier op de werkvloer.

WAT DOE JE GRAAG IN JE VRIJE TIJD? Ik ben zoveel aan het werk dat als ik echt thuis ben ik me met name met mijn gezin bezighoud. Mijn zoontje voetbalt bijvoorbeeld en als ik de kans krijg om met hem mee te gaan, dan doe ik dat ook.

30 BAD

VOEL JIJ JE ALS WOONING MEDEWERKER ONDERDEEL VAN DE BADENMAN? Jazeker. Dat kun je ook zien aan de wijze waarop De Badenman altijd hogerop probeert te klimmen met haar formules. Onlangs heb ik samen met Wim van Dijk (directeur van Wooning) en Frans van Wijk (directeur van De Badenman) uitgebreid gesproken over het verbeteren van de kwaliteit van de samenwerking tussen onze bedrijven. Er is altijd sprake van ruimte voor verbetering namelijk. Ik heb na zo’n kwaliteitsvergadering overigens altijd wel het idee dat er iets gedaan wordt met wat we hier aangeven.

HOE ZIE JIJ DE TOEKOMST? Ik vind echt dat we als bedrijf op de goede weg zijn, bijvoorbeeld met de bouw van onze toch wat meer exclusieve vleugel. We zien ook echt een groei bij dat soort badkamers. Hopelijk weten we volgend jaar onze omzet te verbeteren. Met een beetje hulp van de mensen bij De Badenman moet dat naar mijn mening wel te doen zijn. BAD


ONZE HYGIËNE KAMPIOEN ViFresh Subway 2.0

Overtuig uw klanten met 4-voudige hygiëne. Hygiënisch, fris en eenvoudig te reinigen – met onze hygiëne kampioen beschikken uw klanten over een optimale bescherming. Want het spoelrandloze DirectFlush-toilet met de nieuwe innovatieve ViFresh-technologie, waarbij een extra voorziening is toegevoegd voor toiletblokjes, is samen met CeramicPlus- en AntiBac-oppervlakken de perfecte hygiëneoplossing van Villeroy&Boch. Viervoudige hygiëne, ongekende bescherming. Andere sterke argumenten: pro.villeroy-boch.com/hygiene-champion

+ Ontwerp zonder spoelrand

+ Geïntegreerde frisheid

+ Antibacteriële bescherming

Vuilafstotend


ONDERNEMEN

MEER DAN EEN AANNEMER AAN TAFEL BIJ SENS BOUW

TIJDENS HET GEHELE PROCES STAAN DE WENSEN VAN DE KLANT BIJ ONS CENTRAAL” 32 BAD


SENSBOUW Vlaardingen VOF OPGERICHT IN: 2008 AANTAL MEDEWERKERS: 5-10 WEBSITE: www.sensbouw.nl GEVESTIGD TE: RECHTSVORM:

BAD 33


ONDERNEMEN

“IEDEREEN BINNEN ONS BEDRIJF HEEFT EEN PROACTIEVE HOUDING”

H

UITSTEKENDE LEIDINGGEVENDE KWALITEITEN TE BESCHIKKEN EN DUS STAPTE HIJ VAN EEN UITVOERENDE NAAR EEN MEER COÖRDINERENDE ROL OVER. DAT DOET HIJ NU AL EEN PAAR JAAR EN ZEKER NIET ONVERDIENSTELIJK.”

SEBASTIAN “TOEN JELLE BIJ ONS KWAM WERKEN BOUWDE HIJ IN EERSTE INSTANTIE AL ONZE BADKAMERS HELEMAAL ZELF. OP EEN GEGEVEN MOMENT LIEP HIJ ECHTER OVER IN HET WERK EN WERD HET TIJD VOOR MEER MENSEN OP DE WERKVLOER. AL SNEL BLEEK JELLE OVER

Van het bedrijfje met de combo en het eerste setje gereed­ schap is intussen weinig meer over. Inmiddels is SenS Bouw uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere personeelsleden en een vaste groep van onderaannemers van ruim 30 per­ sonen. Net als bij ieder succesvol bedrijf bekleed iedereen binnen SenS Bouw een hele duidelijke rol. De werkwijze is heel simpel: Afspraken worden nagekomen en er wordt al­ tijd professioneel en vakkundig te werk gegaan. SenS Bouw beschikt tevens over alle benodigde aannemersdiploma’s en verzekeringen zoals een doorlopende CAR en AVB Polis. Zonder deze dingen is het verkrijgen van een BouwGarant keurmerk onmogelijk, zo vindt ook Sebastian.

et verhaal van SenS Bouw begint daar waar je het zou verwachten van twee vrienden die sim­ pelweg zin hadden om iets te ondernemen. Pie­ ter ­Snijder en Sebastian Somweber besloten het beetje spaar­geld dat ze hadden te gebruiken voor de aan­ schaf vaneen combo en wat gereedschap. Al snel werd de ­combo ingeruild voor een bus en niet veel later betrokken de heren hun eerste pandje. Op een gegeven moment moest ook het pand eraan geloven vanwege het gebrek aan ruimte en werd een groter pand gehuurd. Tevens trad jeugdvriend Jelle Isendoorn toe tot het bedrijf. De rest is geschiedenis.

34 BAD


Als bedrijf neemt SenS Bouw zo’n beetje iedere klus in en rondom het huis aan. Denk hierbij aan renovatiewerkzaam­ heden, dakkapellen, kozijnen, uitbouw, dakopbouw, inte­ rieurbouw, keukens, onderhoud en natuurlijk badkamers. Wie zijn hele huis wil laten verbouwen kan dat dus rustig aan de mannen van SenS Bouw overlaten. Ook project­ matig werken behoort tot de mogelijkheden. Het is maar net wat de klanten nodig hebben.

SEBASTIAN “WIJ BESCHIKKEN ALS BEDRIJF INMIDDELS OVER EEN GROTE GROEP VAN MENSEN DIE STUK VOOR STUK IETS OP BOUWGEBIED TOE TE VOEGEN HEBBEN. WIJ STUREN GEEN MENSEN NAAR ONZE KLANTEN DIE NIET PRECIES WETEN WAT ER VAN ZE VERWACHT WORDT. VANDAAR OOK DAT WE JELLE BIJ DE BADKAMERS HEBBEN NEERGEZET. HIJ WEET DAAR ECHT HEEL VEEL VANAF.”

SEBASTIAN “BOUWGARANT IS HET GROOTSTE KEURMERK IN DE BOUW VAN NEDERLAND. ALLE BOUWBEDRIJVEN WORDEN PERIODIEK GETOETST EN VOLDOEN AAN DIVERSE EISEN OP HET GEBIED VAN VAKMANSCHAP, KWALITEIT EN BETROUWBAARHEID. DEELNAME AAN BOUWGARANT IS NIET VRIJBLIJVEND. DEELNEMERS DIENEN ONDER ANDERE TE BESCHIKKEN OVER HET AANNEMERSDIPLOMA, EEN DOORLOPENDE CAR VERZEKERING, AVB POLIS EN MINIMAAL TWEE JAAR TE ZIJN INGESCHREVEN BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL. ALLE BEDRIJVEN WORDEN TEVENS IN DE PRAKTIJK GETOETST.”

JELLE “IK HEB VOORDAT IK BIJ SENS BOUW KWAM WERKEN HEEL WAT VERSCHILLENDE DINGEN GEDAAN, AL WAREN HET ALLEMAAL BANEN DIE IN HET VERLENGDE LIGGEN VAN MIJN HUIDIGE BAAN. OM EEN MOOIE BADKAMER TE BOUWEN HOEF JE GEEN RAKETGELEERDE TE ZIJN, MAAR JE MOET WEL WETEN WAT JE DOET.” Over de samenwerking met De Badenman zijn de heren zeer zeker tevreden, al is er altijd ruimte voor verbetering. De orders van De Badenman zorgen voor een bepaalde mate van continuïteit en dat is volgens Sebastian en Jelle als bedrijf een prettige gedachte.

JELLE “SEBASTIAN IS DEGENE BIJ ONS DIE BIJ ALLE BADENMANKLANTEN GAAT INMETEN EN TEVENS HET KLANTCONTACT ONDERHOUDT. DAT IS VASTE PRIK. IK NEEM DE SANITAIRKLUSSEN NA HET INMETEN VAN HEM OVER OM DE BOUW VAN DE BADKAMER OF TOILETRUIMTE TE COÖRDINEREN. IK MAAK MIJN EIGEN PLANNING EN WERK MEESTAL ZO’N VIJF WEKEN VOORUIT. PIETER BEVINDT ZICH VERVOLGENS MEER OP DE ACHTERGROND EN HOUDT ZICH ONDER ANDERE BEZIG MET DE BOEKHOUDING, PERSONEELSZAKEN EN WERKZAAMHEDEN BUITEN DE BADENMAN OM. SAMEN VORMEN WE EEN GOED GEOLIEDE MACHINE.”

BAD 35


WIJ DESTIJDS MET DE BADENMAN ZIJN AANGEGAAN. HET LIGT ER OOK HELEMAAL AAN HOE PROACTIEF JE JEZELF WILT OPSTELLEN. IK VIND HET BIJVOORBEELD NIET ZO BOEIEND HOE HET KAN DAT IK EEN PAK TEGELS TE KORT KOM. IK HEB ZE GEWOON NODIG. HOE EN WIE ER GAAT BETALEN ZIEN WE LATER WEL WEER, DAAR KAN DE KLANT DIE OP ZIJN TEGELS ZIT TE WACHTEN NAMELIJK NIET ZOVEEL MEE. DIE MOET GEWOON GEHOLPEN WORDEN. ALS WE DAT STUKJE MET ELKAAR WETEN TE TACKELEN, DAN BEN IK ERVAN OVERTUIGD DAT WE DAGELIJKS WEL BADKAMERS KUNNEN OPLEVEREN.” SenS Bouw is best een heel uniek bedrijf als je de organisa­ tie wat meer in detail bekijkt. Veel van de werknemers gaan privé ook graag met elkaar om. Dat kan volgens Sebastian en Jelle zowel voor- als nadelen met zich meebrengen.

“WIJ ZIJN GEWOON MET EEN COMBO EN WAT GEREEDSCHAP BEGONNEN” SEBASTIAN “SINDS EEN AANTAL MAANDEN HOUDEN WIJ ONS BIJVOORBEELD BEZIG MET DE ZOGENAAMDE COMBI-ORDERS VAN DE BADENMAN. HET IDEE VAN EEN COMBI-ORDER IS DE AANSCHAF EN DE BOUW VAN EEN BADKAMER TE COMBINEREN MET BIJVOORBEELD EEN TEGELVLOER OF KEUKEN. DAT LOOPT NOG NIET HELEMAAL GESMEERD, MAAR DE BADENMAN IS WEL EEN PARTIJ DIE ZICH DAAR TERDEGE VAN BEWUST IS. DEZE WEEK ZIJN WE TOEVALLIG NOG TE GAST IN WAALWIJK OM DAAR SAMEN MET EEN AANTAL ANDERE AANNEMERS OVER DE COMBI-ORDERS TE PRATEN. ” JELLE “DAT VIND IK PERSOONLIJK ECHT EEN GOEDE ZAAK. UITEINDELIJK DRAAIT ALLES OM COMMUNICATIE, OOK BIJ DE SAMENWERKING DIE

36 BAD

SEBASTIAN “JELLE IS ZOALS IK EERDER AL AANGAF EEN GOED VOORBEELD VAN HOE JE ALS VRIENDEN OP EEN GOEDE EN PROFESSIONELE MANIER KAN SAMENWERKEN.“ JELLE “OOK HIER IS COMMUNICATIE HET SLEUTELWOORD DENK IK. ZOLANG IEDEREEN ZIJN PLEK BEGRIJPT EN DIE ANDER RESPECTEERT IS ER WEINIG AAN DE HAND. SOMS MOET IK ME WEL EEN BEETJE INHOUDEN. DE DINGEN DIE IK IN MIJN VRIJE TIJD TEGEN MIJN VRIENDEN ZEG MOET IK TIJDENS HET WERKEN WEL ACHTERWEGE LATEN. ER LOPEN TENSLOTTE OOK MENSEN ROND DIE NIET PER DEFINITIE BEVRIEND ZIJN MET SEBASTIAN OF PIETER. IK MOET WEL ZEGGEN DAT WE ECHT EEN LEUKE GROEP HEBBEN. VOLGENDE WEEK GAAN WE MET BIJNA 20 MAN NAAR DE KARTBAAN. DAT DOEN WE ECHT NIET OMDAT HET MOET. Wat de toekomst betreft zijn zowel Sebastian als Jelle positief gestemd. De markt is nog steeds groeiende en het zal niet lang meer duren of er moeten versterkingen worden aange­ nomen. Een prettige gedachte, zo vindt ook Sebastian.

SEBASTIAN ‘PIETER EN IK HADDEN EEN DROOM TOEN WE DIT AVONTUUR BEGONNEN. INMIDDELS IS DIE DROOM DE WERKELIJKHEID TOCH WEL OVERSTEGEN. WAT DAT BETREFT WORDT HET TIJD OM ONS OP NIEUWE DROMEN TE FOCUSSEN! BAD


W E N

Nieuw: Croma Select. Select your Shower Pleasure

De nieuwe Croma Select douches zijn voorzien van de innovatieve Select-knop waarmee eenvoudig met ĂŠĂŠn druk op de Select-knop van straalsoort kan worden gewisseld. Met Croma Select biedt Hansgrohe een nieuw assortiment hand- en hoofddouches, douchesets en showerpipes voor optimaal doucheplezier tegen een aantrekkelijke prijs: pro.hansgrohe.nl/croma-select.

1jet

Vario

Multi


“WIJ WILLEN ONZE KLANTEN VERRASSEN EN INSPIREREN”


INNOVEREN OM TE INSPIREREN

OP BEZOEK BIJ DE EUROVITEGROUP ‘Tegels maken of breken een badkamer’ is geheel terecht een veel gebruikte kreet binnen de tegel- en sanitairbranche. Het zijn immers de tegels die alle losse meubels en onderdelen van een badkamer tot één geheel vormen. De Badenman heeft in de loop der jaren met een aantal sterke en unieke producenten van keramische wand - en vloertegels daarom ook zeer goede samenwerkingen opgebouwd. De Eurovitegroup is daar een treffend voorbeeld van. BAD Magazine reisde af naar het hoofdkantoor van De Eurovitegroup in Ede en sprak daar met commercieel directeur Arnout Notenboom en marketing manager Marlies Bitter, over het ontstaan van de Eurovitegroup, haar uitgebreide assortiment en de nauwe samenwerking met De Badenman.

BAD 39


BADENMAN PARTNERS Arnout vertelt: De Eurovitegroup is van oudsher een familie­bedrijf en het resultaat van het samenkomen van twee bedrijven: Eurovite en Gebo. Eurovite is in de jaren zestig opgericht en begon ooit met het produceren van vitaminen. Toen er vraag kwam vanuit de markt voor het produceren van andere producten, waaronder onze huidige voegen en lijmen, begon de portfolio sterk te groeien. Op een gegeven moment pasten al deze verschillende producten niet meer in de corebusiness van het bedrijf en is er duidelijk gekozen voor de productie van keramische wand- en vloertegels en de daarbij behorende bouwmaterialen. Marlies: Gebo is later door Eurovite overgenomen, maar beide bedrijven hielden wel hun eigen identiteit. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval, al is er wel ­sprake van één management en backoffice. Vanuit het v­erleden beheert Gebo de agenturen over diverse vooraanstaande merken zoals Imola, Casalgrande Padana, L ­afaenza en Leonardo. Eurovite was van oudsher meer gefocust op de handel echter de laatste jaren verschuift ook dit meer naar een agentschap.

De Eurovitegroup is duidelijk met haar tijd meegegaan.

NA HARTELIJK DOOR ARNOUT EN MARLIES WELKOM GEHETEN TE ZIJN, WORDEN WE RONDGELEID DOOR DE 1000M INSPIRATIE SHOWROOM VAN DE EUROVITEGROUP. ONDERWEG ZIEN WE DAT ER VOLOP GEWERKT WORDT OM DE SHOWROOM VAN HET NIEUWE ASSORTIMENT WAND - EN VLOERTEGELS TE VOORZIEN. HER EN DER ZIJN ZELFS AL WAT HERKENBARE PRODUCTEN TE SPOTTEN, ZOALS DE ZAKKEN PF-MORTELLIJM VAN FOBY. DAAROVER LATER MEER. EERST ZIJN WE BENIEUWD NAAR HOE DEZE INMIDDELS GROTE SPELER IN DE WERELD VAN DE TEGELS PRECIES TOT STAND GEKOMEN IS.

40 BAD

WIE MET DE BADENMAN SAMENWERKT IS ONGETWIJFELD AL EENS MET DE PRODUCTEN VAN DE EUROVITEGROUP IN AANRAKING GEKOMEN. DENK MAAR AAN BEN MULTIPLAAT WC OMBOUW, WAARMEE IN NATTE RUIMTES BIJZONDER SNEL EN EFFECTIEF KAN WORDEN GEBOUWD, ZONDER LANGE WACHTTIJDEN VOOR HET DROGEN EN UITHARDEN VAN CEMENT. DAARNAAST IS DE EUROVITEGROUP TEVENS HET BEDRIJF ACHTER DE VERSCHILLENDE LIJMEN, PRIMERS EN VOEGEN VAN BEN. Marlies: Op dit moment produceren wij voor De Badenman zo’n 10 verschillende kleuren voeg, waarvan ‘zandgrijs’ de meest recente is. Deze kleur hebben we speciaal voor de houten vloeren gemaakt die door de formules van De Badenman momenteel heel veel verkocht worden. Dergelijke vloeren zijn inmiddels bijna niet meer van echt te onderscheiden, maar bieden wel het onderhoudsgemak van een keramische tegel. Omdat deze tegels een veel warmer voorkomen hebben dan een traditionele tegel, worden houttegels bij nieuwbouwwoningen inmiddels bijna standaard gebruikt. Arnout: Zo’n speciale kleur voeg is een heel typerend voorbeeld van hoe wij met De Badenman samenwerken. Een markt als de sanitairbranche is wat trends en ontwikkelingen betreft continu in beweging en dus is de vraag naar


De houten tegelvloeren die de Eurovitegroup levert zijn feitelijk niet meer van echt hout te onderscheiden.

producten om op diezelfde trends en ontwikkelingen in te spelen altijd aanwezig. Aangezien het partnerschap met De Badenman al jaren voort duurt spreken we inmiddels dezelfde taal en kunnen we op dat soort momenten heel snel schakelen.

NIET ALLEEN DE BOUWMATERIALEN, MAAR OOK DE KERAMISCHE WAND - EN VLOERTEGELS VAN EUROVITE EN GEBO ZIJN ONDERDEEL VAN HET ASSORTIMENT VAN DE BADENMAN. ARNOUT VERTELT ONS HOE DE EUROVITEGROUP SAMEN MET DE BADENMAN BEKIJKT WELKE INRICHTING BIJ WELKE FORMULE PAST. DAARBIJ WORDT HEEL NAUW GEKEKEN NAAR HET PUBLIEK WAT BIJ DE WINKELS VAN BRUGMAN, WOONING, SANIDIRECT EN PIET KLERXX NAAR BINNEN LOOPT. Marlies: Op het gebied van tegels heb je twee belangrijke beurzen, waarvan ‘Cersaie’ in Bologna toch wel de belangrijkste is. Daar is De Badenman tevens aanwezig. Zij zijn net als wijzelf altijd goed geïnformeerd en dus nemen we daar samen de huidige collectie on der de loep en gaan we op zoek naar kansen in de markt op basis van de laatste trends. Arnout: Het gaat hier overigens niet alleen om nieuwe producten hoor. Wij hebben ook tegels in het assortiment die al meer dan 10 jaar goed lopen. Tegels zijn wat dat betreft meer een fashionproduct geworden. Dat kun je ook zien aan de ontwerpers van de verschillende producenten waar collecties echt door middel van moodboards gepresenteerd worden, net als in de fashionindustrie gebruikelijk is. Men houdt er zelfs rekening met de kleurstellingen en lijnen die het in de mode goed doen. Zo krijg je allerlei processen en kruisbestuivingen die tot nieuwe producten leiden.

“WIJ LEVEREN TEGELS VAN RUIM 3 METER LANG” NAAST DE KLEURSCHAKERINGEN IS ER OOK OP FORMAAT HEEL WAT VERANDERD BINNEN DE WERELD VAN DE KERAMISCHE TEGELS. DAT BLIJKT OOK WEL ALS WE OM ONS HEEN KIJKEN, WANT IN DE SHOWROOM ZIJN WEINIG STANDAARD TEGELS VAN 30X30 CM TE BESPEUREN. Marlies: 30x30 tegels zijn inderdaad allang geen standaard maat meer. Dat is nu eerder 60x60 of zelfs 75x75 geworden. Inmiddels zijn wij als bedrijf zelfs in staat om tegels van drie meter lang te leveren, hetgeen natuurlijk bizar groot is. Daarnaast kunnen we ook hele afwijkende afmetingen leveren, zoals bijvoorbeeld 60x180. Daarmee onderscheid je jezelf als bedrijf natuurlijk van je concurrenten, maar inspireer je de klant tevens met alles wat er mogelijk is. Dat is namelijk een hoop.

BAD 41


BADENMAN PARTNERS

Op het gebied van afmetingen is alles mogelijk, zonder daarbij van het materiaal of de grondstof af te wijken.

BEDRIJF BESCHIKT HIERVOOR ZELFS OVER EEN EIGEN LABORATORIUM! ZELFS DE GRONDSTOFFEN DIE TOT EEN BESTAAND PRODUCT LEIDEN WORDEN HIER EERST GECONTROLEERD, ALVORENS ER ECHT GEPRODUCEERD KAN GAAN WORDEN.

Niet bepaald een 30x30 tegel.

“WIJ HEBBEN EEN UITSTEKEND HUWELIJK MET DE BADENMAN” HET MOGE DUIDELIJK ZIJN DAT MEN BIJ DE EUROVITEGROUP HEEL ERG TROTS IS OP HET ASSORTIMENT EN DE MOGELIJKHEDEN DIE HET BEDRIJF OP TEGEL- EN MONTAGEGEBIED TE BIEDEN HEEFT. DE EUROVITEGROUP STEEKT DAN OOK ERG VEEL TIJD IN HET WAARBORGEN VAN DE KWALITEIT VAN HAAR PRODUCTEN, EVENALS HET ONTWIKKELEN VAN NIEUWE PRODUCTEN. HET

42 BAD

Marlies: Een aantal van onze producten hebben we echt rechtstreeks te danken aan de mensen die de badkamers daadwerkelijk bouwen. Zij weten tenslotte het beste wat er nodig is om het hele bouwproces sneller, beter en efficiënter te laten verlopen. Wanneer er bij ons vanuit de markt een dergelijk verzoek binnenkomt, gaat ons laboratorium direct aan de slag met het zoeken naar een oplossing. Zodra deze oplossing daad­ werkelijk voorhanden is, wordt deze uiteraard eerst uitgebreid in de praktijk getest.

De Eurovitegroup beschikt over een eigen laboratorium waar nieuwe producten worden ontwikkeld en de kwaliteit van bestaande producten wordt gewaarborgd.


“DE BADENMAN INSTALLATEUR MAAKT DAGELIJKS GEBRUIK VAN ONZE PRODUCTEN”

IN DE TOEKOMST ZULLEN ZAKEN ALS ‘EFFICIENTIE’, ‘GEMAK’ EN ‘TRENDS ‘IN DE BOUWWERELD VOLGENS ARNOUT EN MARLIES EEN STEEDS GROTERE ROL GAAN SPELEN. TRENDS ALS KERAMISCHE TEGELS MET EEN MARMERLOOK ZIJN BIJVOORBEELD IN OPKOMST, EVENALS ZOGENAAMDE ‘PREFAB MONTAGES’. HET FOBY TEGEL LEVELLING SYSTEEM IS OOK EEN GOED VOORBEELD VAN SNELLER, BETER EN GEMAKKELIJKER WERKEN.DOOR MIDDEL VAN CLIPS KUNNEN WAND- EN VLOERTEGELS PERFECT EN ZONDER ONEFFENHEDEN OP 1,2 OF 3 MM VOEGBREEDTE GEPLAATST WORDEN.

Arnout: Een van de producten die door onlangs ons ontwikkeld is, is de PF-Mortellijm. Deze lijmsoort heeft een snelle droogtijd, maar biedt de installateur tevens de mogelijkheid om correcties uit te voeren. Tijd is geld en dat geldt zeker voor de sanitairbranche. Als je als aannemer echt dagen winst kunt boeken doordat een vloer dezelfde dag nog overloopbaar is, dan levert dat onderaan de streep gewoonweg meer geld op.

De PF-Mortellijm is een rechtstreeks resultaat van de vraag om een sneldrogende en tevens corrigeerbare tegellijm. Het Foby Tegel Levelling Systeem maakt het zetten van tegels een heel stuk eenvoudiger.

Arnout: Ik denk niet dat het nog lang duurt voordat een badkamer van tevoren in de werkplaats betegeld wordt op multiplaat. Waarom niet? Zolang je weet wat de maten zijn kun je vooraf je wanden al klaar hebben. Die hoef je dan op locatie alleen nog maar te monteren. Marlies: Wat dat betreft gaat het inderdaad best hard met de sanitairbranche. Toen ik net bij de Eurovitegroup kwam werken was De Badenman mijn eerste account. Als ik dan nu kijk hoe die samenwerking is gegroeid dan ben ik daar best heel erg trots op. Ik ben er ook echt van overtuigd dat wij als bedrijf samen met De Badenman nog veel mooie jaren tegemoet zullen gaan. Arnout: Zeker weten.

BAD

BAD 43DELUXE WHITE

COMBI WHITE

De Sunshower Deluxe White is een full body inbouwapparaat met zowel een UV- als infraroodfunctie.

De Sunshower Combi White is een full body opbouwapparaat met zowel een UV- als infraroodfunctie.

PURE WHITE XL

PURE WHITE

De Sunshower Pure White XL is een full body inbouwapparaat met twee kortegolf infraroodlampen.

De Sunshower Pure is een half body apparaat met één kortegolf infraroodlamp.

WAAROM SUNSHOWER? Exclusief verkrijgbaar bij De Badenman Direct uit voorraad leverbaar Extra voordeel voor Badenman installateurs U vindt de Sunshower producten op WEBSHOP.BADENMAN.NL


MEETRAPPORT

INMETEN 2.0 ALLES OVER HET NIEUWE MEETRAPPORT

“EEN GOED INGEVULD MEETRAPPORT BESPAART ZEEËN VAN TIJD EN GELD” 46 BAD


BAD 47


MEETRAPPORT

D

e term ‘meten is weten’ wordt in de bouw te pas en te onpas gebruikt maar dit gezegde is desalniettemin maar al te waar. Het inmeetproces is tenslotte het belangrijkste onderdeel van het bouwen van de badkamer. Gaat er daar iets mis, dan kun je er vergif op innemen dat je tegen serieuze problemen zult aanlopen. Aangezien er tijdens het inmeten best aardig wat facetten zijn om rekening mee te houden, denkt De Badenman graag met je mee, onder andere door het meetrapport continu door te ontwikkelen.

48 BAD


TIP 1 – SNIJVERLIES HOUD MET HET BESTELLEN VAN TEGELS REKENING MET HET VERWACHTE SNIJVERLIES VAN JE WERKZAAMHEDEN. BIJ HET VERWERKEN VAN JE BESTELLING GAAT DE BADENMAN UIT VAN EEN ORDER INCLUSIEF SNIJVERLIES. ER ZULLEN DUS NIET AUTOMATISCH EXTRA TEGELS AAN JE BESTELLING TOEGEVOEGD WORDEN.

TIP 2 – DOORLOOP CONTROLEER BIJ HET INMETEN ALTIJD OF ER SPRAKE IS VAN VOLDOENDE DOORLOOP VOOR DE KLANT. HOEWEL 45 CM HIER DE MINIMALE HOEVEELHEID RUIMTE IS, IS HET TEVENS HANDIG OM DE SITUATIE VAN DE KLANT IN OGENSCHOUW TE NEMEN. DENK HIERBIJ AAN ZAKEN ALS LICHAAMSBOUW EN MOBILITEIT. WANNEER HET VOOR EEN KLANT LASTIG WORDT OM DOOR DE BADKAMER TE BEWEGEN, ZUL JE DIT ZEKER ACHTERAF TE HOREN KRIJGEN!

TIP 3 – MAATVOERING CHECK VAN TEVOREN GOED OF DE BESTELDE PRODUCTEN VAN DE KLANT QUA MAATVOERING GAAN PASSEN. CONTROLEER HIERBIJ NIET ALLEEN HET AL DAN NIET PASSEN VAN DE DOUCHECABINE OF RADIATOR IN DE BADKAMER ZELF, MAAR HOUD OOK REKENING MET HET VERVOEREN VAN DE PAKKETTEN. PAST HET GEHEEL BIJVOORBEELD WEL DOOR HET TRAPGAT? DOOR DIT GOED TE CONTROLEREN BESPAAR JE JEZELF EN DE KLANT VEEL ERGERNIS.


MEETRAPPORT TIP 4 – WANDTEGELS ZORG ERVOOR DAT JE BIJ HET GEBRUIK VAN WANDTEGELS DUIDELIJK AANGEEFT OF DEZE VERSTEK MOETEN WORDEN GEZAAGD OF DAT DE KLANT VOOR EEN TEGELPROFIEL HEEFT GEKOZEN. TEVENS IS HET ERG VERSTANDIG OM DERGELIJKE ZAKEN OP HET FORMULIER SAMEN MET DE KLANT IN TE VULLEN.

WAT IS ER VERANDERD? Het meetrapport is met afstand de meest handige tool om er tijdens het bouwen van de badkamer zeker van te zijn dat alles naar behoren zal verlopen. Een goed ingevuld meetrapport bespaart alle betrokkenen zeeën van tijd en geld; met name omdat één enkele nalevering de planning van de aannemer aardig in de war kan schoppen. Onlangs zijn er op het meetrapport wel wat dingen veranderd. Om te beginnen kun je sinds kort gebruik maken van Schlüter tegelprofielen in verschillende maten. Zo ben

vloer gevoegd kon worden, is een vloer die met PF Mortel lijm gelegd wordt al na 3 uur overloopbaar! Daarnaast is het aangeven van je persoonlijke voorkeur voor pasta- of poederlijm, voor zowel wandtegels als vloertegels, op het nieuwe inmeetformulier nu een stuk eenvoudiger. Tot slot kun je tegenwoordig specificeren of er bij het plaatsen van aluminium plafondsystemen sprake is van schuine kanten en/of dakvensters. BAD

je ongeacht de dikte van de tegel altijd voorbereid en kun je lekker doorpakken. Ook het bestellen van PF Mortel lijm behoort tot de mogelijkheden. PF Mortel zit qua droogtijd tussen snellijm en flexlijm in, hetgeen bij het leggen van een vloer, een ware zegen is. Waar je voorheen een aantal dagen moest wachten tot de

TIP 5 – LEVERING CONTROLEREN BIJ HET STARTEN VAN DE WERKZAAMHEDEN IS HET NIET ALLEEN RAADZAAM OM DE LEVERING OP COMPLEETHEID TE CONTROLEREN, MAAR OOK OM NA TE GAAN OF ER EVENTUEEL SPRAKE IS VAN BESCHADIGINGEN. MOCHT DAT ONVERHOOPT HET GEVAL ZIJN, DAN IS ER IN DIT GEVAL VOLDOENDE TIJD VOOR EEN NALEVERING TIJDENS DE BOUWPERIODE.

50 BAD

VRAGEN? Twijfel je of heb je vragen? Bel dan altijd met het team van de montage­planning op nummer: 0416-675486 of door te mailen met montageplanning@badenman.nl. Zij denken met je mee en helpen je meer dan graag!


Met Festool werkt u VEILIG & ZEKER Meer dan 950 stofvrij werken-combinaties (machine met stofzuiger) hebben de hoogste score behaald voor de Prestatietoets van TNO. Hierwerkt de hele dag VEILIG. Uw eigen gezondheid en die van omstanders worden beschermd.

keltijd per cha 8u ins

88

S to

uur uur

f v rij W e r k e

erkdag ew rig

Verantwoor de

door voldoet u aan de strenge wet- en regelgeving. Belangrijker nog: u

n

Extra: • Stofvrij werken zorgt voor een nette en professionele uitstraling en versterkt uw imago. • U bespaart tijd - verspillen van tijd om de werkplaats schoon te maken is voorbij. • U bespaart geld - uw verbruiksmateriaal en machine gaan langer mee. Meer informatie vindt u www.festool.nl/stofvrij

WERKEN MET FESTOOL = 3 JAAR GEEN EXTRA KOSTEN

Gereedschap voor het beste resultaat.

• Gratis reparaties, incl. vervanging van slijtageonderdelen • Gratis kostenbescherming tegen diefstal • 10 jaar onderdelenvoorraad of vervangende machine • 15 dagen testen Geldig voor machines na registratie binnen 30 dagen na aankoop.

www.festool.nlBADENMAN PERSONEEL

OOG VOOR DETAIL MAAK KENNIS MET CORINA LUIJTEN

Om de kwaliteit van haar badkamers te waarborgen beschikt de Badenman over een team gedreven kwaliteitscontroleurs, die ieder bouwproject tenminste één keer bezoeken. Zij vormen de schakel tussen de aannemer, de klant en het Badenman servicepersoneel. Een van die kwaliteitscontroleurs en tevens de enige vrouw binnen het team, is Corina Luijten. Hoewel het op de werkvloer van de sanitairbranche niet bepaald krioelt van de dames, was Corina samen met haar man Rob jaren actief bezig met het bouwen van badkamers bezig. BAD Magazine zocht Corina tijdens haar bezoek aan de showroom van Sanidirect in Heerhugowaard en vroeg haar naar haar jaren als installateur, haar huidige functie bij De Badenman en haar liefde voor de paardensport.

“IK HEB ZELF AARDIG WAT BADKAMERS GEBOUWD” BAD 53


BADENMAN PERSONEEL

“KLANTEN HOUDEN NIET VAN VERRAS­ SINGEN”

NAAM:

Corina Luijten

AFDELING: FUNCTIE:

Montage afdeling

Kwaliteitscontroleur

WERKZAAM SINDS:

1 april 2015


J

e zou het misschien niet zeggen, maar ooit behoorde Corina Luijten tot de groep aannemers die badkamers voor De Badenman installeerde. Samen met haar man Rob had Corina tot voorkort een eigen bouwbedrijf, maar na het aanbrengen van legio kitranden en tegelwandjes was het voor Corina toch echt tijd voor iets anders. Een simpele vacature bracht haar bij De Badenman binnen en niet veel later ondertekende zij haar eerste contract. Een nieuw tijdperk was begonnen.

WE MOETEN HET TOCH EVEN VRAGEN CORINA. EEN VROUW DIE BADKAMERS BOUWT? Ja, waarom niet?

NOU, VANWEGE HET FEIT DAT JE VROUW BENT. IS NIET ECHT GEBRUIKELIJK TOCH? Nee dat klopt. De sanitairbranche is van origine natuurlijk een echte man­ nenwereld, al heb ik binnen mijn regio ook een dame die badkamers bouwt.

WAT WAS DESTIJDS JE SPECIALITEIT? Het zetten van tegels en het aanbren­ gen van kitranden vond ik erg leuk om te doen, maar ik was bijna overal voor te porren. Het enige wat ik niet graag deed was leidingwerk en natuurlijk het stuken.

HOE BEN JE IN DEZE MANNEN­ WERELD VERZEILD GERAAKT DAN? Ik ging vaak mee met mijn man Rob en leerde al gauw de kneepjes van het vak. Steeds een dingetje tegelijk na­ tuurlijk, maar op een gegeven moment liep ik fulltime mee. Tegelen, kitten, af­ bouwen, toiletruimtes en ga zo maar door. Ik heb het allemaal gebouwd.

MAAR VOND JE HET OOK ECHT LEUK? Jazeker, ik vind bouwen nog steeds

heel erg leuk om te doen. Het is na­ tuurlijk wel altijd keihard werken, maar daar ben ik nooit vies van geweest.

WAT MAAKT JOU ALS PERSOON GESCHIKT ALS KWALITEITS­ CONTROLEUR? Om te beginnen weet ik natuurlijk als geen ander waar ik over praat. Dat is denk ik wel een voordeel in mijn vak, al moest ik dat bij sommige mensen wel eerst laten zien. Daarnaast is commu­ nicatie in mijn vak erg belangrijk, hele­ maal als er onverhoopt iets misgaat. Wanneer je alleen al de moeite neemt om naar de klant te luisteren, dan ben je vaak al een heel eind op de goede weg.

WEET DE KLANT OOK WIE JE BENT DAN?

WANNEER BEN JIJ TEVREDEN MET EEN BADKAMER? Ik ben pas tevreden als ik zeker weet dat de maximale potentie van een badkamer bereikt is, eerder niet. Dat is ook mijn werk natuurlijk. Zelfs wan­ neer de klant het allemaal best vindt, wil ik nog wel eens moeilijk doen. Dat ben ik ten eerste aan de klant ver­ plicht en ten tweede zou het zomaar kunnen zijn dat de specialist van de familie op bezoek komt en de badka­ mer op alle fronten afkeurt.

WAT IS DE GROOTSTE UITDAGING TIJDENS JE DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN? Sommige klanten kun je gewoonweg niet tevreden stellen, hoe graag je dat ook voor elkaar wilt krijgen. Een t­egel

Dat heb ik meestal inderdaad zo uit­ gelegd. Ik houd persoonlijk het woord ‘kwaliteitscontroleur’ altijd achterwege, omdat die naam suggereert dat onze aannemers het niet helemaal zelf kun­ nen. Ik vertel meestal gewoon van wie ik ben, van welke afdeling ik ben en wat ik kom doen. Zodra de klant in de gaten heeft dat het een routinecheck betreft, is het ijs meestal direct gebroken.

JULLIE CONTROLEREN ECHT IEDERE BADKAMER TOCH? Ja, echt allemaal. Dat moet ook, want de klant wil graag serieus genomen worden. Soms kom ik twee keer naar een adres, bijvoorbeeld wanneer ze met mijn eerste bezoek nog bezig zijn met slopen.

IS HET LASTIG ON HET WERK VAN IEMAND ANDERS TE BEOORDELEN? Nee, eerlijk gezegd niet. Wel kom je soms meningsverschillen tegen tus­ sen bijvoorbeeld de verkoper en de klant. Het is daarom erg belangrijk om van je eigen kennis uit te gaan en de situatie objectief te bekijken.

die iets uitsteekt maar binnen de ac­ ceptabele marge valt is voor een klant misschien een doorn in het oog, maar zoiets herstellen zou wel eens een veel minder fraaie afwerking als ge­ volg kunnen hebben. Bijvoorbeeld bij een achterwand van gips. Het is dan belangrijk om de klant voor erger te behoeden.

WAT DOE JE ALS JE NET ZO’N KLANT BENT TEGENGEKOMEN? Op momenten dat ik even mijn ei kwijt moet bel ik altijd even met mijn colle­

BAD 55


BADENMAN PERSONEEL Ja dat klopt. Die is na mij bij De Baden­ man gekomen.

VIND JE DAT PRETTIG OF JUIST NIET?

“MIJN MAN EN IK DOEN PRECIES HETZELFDE WERK” ga’s. Die snappen precies waar ik het over heb en dat is heel prettig.

mensen gelijk een passend plaatje van de producten waar we mee werken.

WAT DOE JE ALS DE KLANT EN DE AANNEMER HET NIET MET ELKAAR EENS ZIJN?

WAT DOE JE GRAAG IN JE VRIJE TIJD?

Ik probeer iedere situatie echt altijd goed en naar geweten in te schatten en zal ook altijd mijn eerlijke mening geven, of deze nu in het voordeel van de aannemer of de klant komt te val­ len. Uiteindelijk zijn we allemaal men­ sen en is het heel erg nuttig om de zaak vanuit het perspectief van de ander te bekijken. Hoe dan ook is het mijn taak om met oplossingen te ko­ men, niet met nog meer problemen.

WAT DOE JE BEHALVE HET BEOORDELEN VAN BADKAMERS NOG MEER? Ik bezoek regelmatig de showrooms in mijn regio om te kijken wat er speelt en of ik ergens mee kan helpen. Daar­ naast nodig ik nieuwe aannemers al­ tijd in de showroom van een van onze filialen uit om daar een gesprek over onze werkwijze en producten te heb­ ben. Zo creëer je voor deze nieuwe

56 BAD

Ik ben gek op paardrijden. Vaak maak ik samen met mijn dochter van twaalf een zogenaamde ontbijtrit langs het strand of door de duinen. ’s Ochtends vroeg kom je echt van alles en nog wat tegen. Dat heeft op mij een bijzonder ontspannende werking. Vroeger gaf ik overigens zelfs paardrijles aan kin­ deren. Daarnaast breng ik gewoon heel graag tijd door met mijn ge­ zin. In het voor­ jaar en de zomer spenderen wij als gezin ook vrij veel tijd op de Friese meren met onze boot.

JE MAN IS OOK KWALITEITS­ CONTROLEUR TOCH?

Ik vind het echt super prettig om thuis iemand te hebben die me echt voor de volle 100% begrijpt. We bespreken thuis ook gerust de speciale gevallen met elkaar, puur om te weten hoe die ander met zo’n situatie om zou gaan. Daar kun je alleen maar van leren.

WAAR ZIT BIJ DE BADENMAN DE MEESTE GROEI? Ik ben er vrij zeker van dat onze aan­ nemers een heel groot gedeelte van onze omzet voor hun rekening ne­ men. Vandaar ook dat wij als bedrijf echt proberen om een persoonlijke band met hen aan te gaan.

OVER WELK BADENMAN PRODUCT OF PROJECT BEN JE ZELF ENTHOUSIAST? Ik vind het ‘Douche in 1 dag’ projecten echt heel erg leuk, al komen hier vaak wel wat uitdagingen bij kijken. Dat is ook logisch, want het is de bedoe­ ling dat alles binnen een dag klaar is. Maar goed, uitdagingen zijn er om te worden opgelost. Dat is bij De Baden­ BAD man wel het devies.


VIEZE GEURTJES OP HET TOILET? GEBERIT DUOFRESH IS DÉ OPLOSSING! JIJ HOUDT TOCH OOK NIET VAN VIEZE LUCHTJES OP HET TOILET? Je klanten ook niet, zo blijkt uit het onderzoek wat Geberit heeft laten uitvoeren naar de grootste ergernissen op het toilet. Uit het onderzoek bleek o.a. dat: • 80% van de Nederlanders stoort zich aan stank op het toilet. • 41% van de mannen en 53% van de vrouwen vinden het vervelend als anderen in hun stank komen. • 30% van de vrouwen vreest zelfs voor imagoverlies! Mannen maken zich daar beduidend minder druk om. • Opvallend is dat mannen het met name vervelend vinden om zelf in de stank van hun voorganger te moeten zitten.

JIJ KUNT DAAR WAT AAN DOEN! De oplossing ligt bij het Geberit DuoFresh systeem. Geberit DuoFresh is net zo eenvoudig te installeren als bijvoorbeeld het bekende Geberit Duofix systeem en bevat een innovatieve geur­ zuiveringsfunctie die vieze geurtjes direct verwijdert uit de toiletpot. De geuren worden gezuiverd met behulp van een actief koolstoffilter dat geïntegreerd is in het inbouwreservoir en vervolgens wordt de gezuiverde lucht aan de zijkant van de Sigma40 bedieningsplaat weer teruggebracht in de ruimte. Nog een statistiek: • 54% van de consumenten vindt Geberit DuoFresh een interessant product, maar 98% van die groep is echter niet door een installateur voorgelicht! Een gemiste kans dus! Laat je klant zelf het comfort niveau kiezen, door dé oplossing voor stank op het toilet aan te bieden. Je doet er je klant een groot plezier mee!

Meer informatie kun je vinden op: www.geberit.nl/duofreshpro


VOORUITBLIK

NEXT IN

“DE COMBI ORDERS ZULLEN OP TERMIJN EEN STEEDS BELANGRIJKERE ROL GAAN SPELEN”

COMBI ORDERS

Sinds een aantal maanden is het mogelijk om als klant een zogenaamde combi order te plaatsen. Dit betreft altijd een badkamer in combinatie met een tegelvloer of een keuken. In de volgende uitgave van BAD gaan we dieper in op dit nieuwe concept en zijn we tevens getuige van de bouw van een combi order.

3D TEKENINGEN

Aansluitend op de Combi orders zijn er de 3D tekeningen die standaard voor levering worden toegestuurd. Deze 3D tekeningen creëren een duidelijk beeld van de situatie op de werkvloer en voorkomen onnodige problemen. Hoe een dergelijke tekening precies wordt opgesteld lees je volgende keer in het magazine.

NIEUWSBRIEVEN

Gezien de razendsnelle ontwikkelingen binnen de tegel- en sanitairbranche is het erg belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe trends, producten en technieken. Uiteraard komen deze dingen uitgebreid in het magazine aan bod, maar soms laat de volgende uitgave te lang op zich wachten. Vandaar dat De Badenman dergelijke informatie tevens via nieuwsbrieven zal verspreiden. In de volgende uitgave van BAD meer over dit initiatief.

58 BAD


NEW

GROHE EuROstyLE sCHOONHEID EN COMFORt

De serie Eurostyle heeft een complete metamorfose ondergaan. Met het nieuwe organische design voeg je comfort en een vleugje luxe toe aan je badkamer. Eurostyle is intuĂŻtief te bedienen met de open, lichtgebogen hendel en prachtig om naar te kijken door de slanke, sensuele lijnen. Binnen de nieuwe serie zijn er wastafelkranen in M-size, L-size en XL-size in chroom en een selectie tevens in Moon White.


OMDAT TOP DESIGN OOK BETAALBAAR MOET ZIJN BEN SANITAIR

SCHERP GEPRIJSD

Ben Sanitair is opgericht vanuit de visie dat het beter en voordeliger kan. Als Ben Sanitair zagen wij dat sanitair onnodig duur was. Topkwaliteit, een goed ontwerp en een scherpe prijs kunnen wel degelijk hand in hand gaan. Dus besloten we om het zelf te gaan doen. Wij houden van mooie spullen en hebben een passie voor een goed product. Door het zelf te doen kunnen we echt onze stempel drukken op wat we bieden.

Ben heeft een eigen visie en daarbij zijn we niet graag afhankelijk van anderen. Alles houden we daarmee in eigen hand, van het ontwerp tot de productie. Dus betaal je niet de hoofdprijs voor een dure merknaam maar slechts voor een goed design en topkwaliteit.

TRENDBOEK BEN SANITAIR Benieuwd naar meer? Bestel gratis het trendboek van Ben Sanitair en laat je inspireren door de allernieuwste collectie in compleet verschillende stijlen.

WWW.BENSANITAIR.NL