Page 13

Junior en Senior

December 2010

KINDERSTRAATVRAAG:

13

Knapperige (kerst)figuren Benodigdheden: • 1 á 2 pakjes bladerdeeg • sesam/maanzaadjes

• 1 ei • amandelschaafsel

• geraspte kaas • suiker

Laat plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd er (kerst)figuren uit (bv boom, kerstbal, ster), of gebruik vormpjes om de figuren uit te steken. Klop het ei met een vork los. Smeer de hapjes in met ei. Versier de hapjes met geraspte kaas, sesam/maanzaadjes, amandelschaafsel of suiker. Leg de figuren op een ingevette bakplaat of op bakpapier. Bak ze ongeveer 15 minuten op 180 graden.

PRIJSVRAAG Chinouk 7 jaar De kerstboom zet je zodat de Kerstman daar cadeautjes onder kan leggen. Een versierde boom is natuurlijk leuker dan een lege boom. Het prikt wel. We vieren een kerstontbijt met heel veel familie. Samen zijn is gezellig. Vuurwerk vind ik mooi, maar doet wel pijn aan mijn oren.

Matthias 8 jaar

Op welke datum vieren de Chinezen hun oud en nieuw?

Met kerst vieren we dat Jezus is geboren. Er is dan een kerstboom en gezellige verhalen. Ik geloof niet in de Kerstman, want je ziet hem nooit. Oud&nieuw heb ik een keer in Thailand gevierd. Vuurwerk vind ik leuk, maar wel een beetje eng.

Prijs beschikbaar gesteld door: Meinesz & Bennesz Voor 10 januari mailen naar: prijsvraag@deassendorper.nu. Vermeld je naam, leeftijd en telefoonnummer in de mail. De winnaar wordt in het volgende nummer van de Assendorper bekend gemaakt.

Boekidee: Kerst met Bas de mopperdas Paul Bright & Jane Chapman Iedereen heeft zin in het kerstfeest, behalve Bas de mopperdas. ‘Wat een onzin!’ roept hij. Hij vindt een kerstboom maar flauwekul en gaat liever slapen. Het liefst tot de lente en wil niet gestoord worden. Dan krijgt Bas bezoek en is er grote paniek. Zal hij van zijn fouten leren voordat het te laat is? Een leuke kindervariant op ‘A Christmas Carol van Dickens’ die je zeker kan laten lachen.

Rutger 8 jaar

ke rst

le

k

Met kerst lag Jezus in een karretje met stro. Ik versier samen met mijn broertje en mijn moeder de boom. Met veel kleuren en dingen, anders is het zo saai. Met oud en nieuw komt er een nieuw jaar anders weet je niet wanneer je weer jarig bent.

ur

pla

at

‘We proberen een thuisgevoel te creëren voor onze bewoners’

De Molenhof in kerstsfeer Met de feestdagen voor de deur gaan personeelsleden, vrijwilligers en bewoners van verzorgingshuis de Molenhof samen aan de slag om er gezellige dagen van te maken. Voor ouderen is deze tijd soms moeilijk. Er zijn dierbaren weggevallen en ze worden geconfronteerd met een feest dat vooral om het samenzijn draait.

het spoor,’ vertelt meneer Van Dijk (87), ‘en als je getrouwd was kreeg je elke kerst vijftig gulden in een envelopje toegestopt en voor de vrijgezellen was er vijfentwintig gulden.’ Aandacht Iedere bewoner in een verzorgingshuis heeft zijn eigen verhaal met de nodige vreugde en verdriet. In de Molenhof hebben ze respect en begrip hiervoor. Daarom is het rond de feestdagen extra belangrijk om goed te luisteren, een arm om iemand leggen of er gewoon te zijn voor de ander.

Door: Paula Muller ‘Vroeger kon je vanaf je vijfenvijftigste kiezen om in een bejaardenhuis te gaan wonen, ook als je gezond was. Nu is alles op indicatie. Dat betekent dat je pas kan komen als je door lichamelijke en vaak ook geestelijke beperkingen ècht niet meer thuis kunt wonen,’ legt welzijnsmedewerker Janine Damen uit. ‘Juist dan is het belangrijk om te proberen een thuisgevoel te creëren voor onze bewoners. Omdat dit een verzorgingshuis is voor iedereen, ongeacht geloof of cultuur, hebben wij met de feestdagen activiteiten die voor alle bewoners toegankelijk zijn. Van een kerstdiner in buffetstyle met een pianiste erbij, tot en met een gezellig oudejaarsspel. Maar ook voor tussenliggende dagen zijn er allerlei activiteiten gepland, zoals een kerstborrel, kerstzang en een kleine dienst met een pastorale medewerker. Bij deze dienst zijn ook mensen van buitenaf hartelijk welkom. Het is misschien leuk om te

vermelden dat alle bewoners elk jaar een kerstster ontvangen van onze buren, de Jeruzalemkerk. Ook de studenten van de Deltion-college brengen een aardigheidje, onder het motto ‘goed doen voor een ander.’ Indisch eten Mevrouw Meijer (87), acht jaar bewoner: ‘Mijn man hield erg veel van Indisch eten. Elke kerst maakte hij een

uitgebreide Indische maaltijd. Samen met onze ouders en kinderen was het dan altijd een feest: met een echte boom, kaarsen, spelletjes spelen. Ja, dat zijn goede herinneringen. Helaas is mijn man er niet meer. Met de kerst word ik opgehaald door mijn kinderen, maar op de andere dagen doe ik hier in de Molenhof aan zoveel mogelijk activiteiten mee.’ Echtpaar Van Dijk woont sinds twee

jaar in de Molenhof. ‘Zelf ben ik jarig op 25 december,’ vertelt mevrouw Van Dijk (84). ‘Wij vierden dit samen met onze kinderen en mijn ouders kwamen altijd een week logeren. Het feest begon al door het samen zijn. We maakte bowl, konijn of een kiprollade, ook maakte ik zelf kaarsenhouders van een uitgeholde aardappel met hieromheen rood papier.’ ‘Ik werkte bij

Wijkkrant 'De Assendorper' - Editie december 2010  

De december editie 2010 van wijkkrant 'De Assendorper'

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you