Page 1

Sponsorplan 2010

www.hetnieuwewielrennen.nl


Inleiding Van 29 augustus tot en met 5 september rijden wij, met ons team Het Nieuwe Wielrennen, en 41 andere teams de Tour for Life. Een achtdaagse wielertocht, georganiseerd door Artsen zonder Grenzen waarbij de opbrengsten volledig ten goede komen aan Artsen zonder Grenzen. De Tour Dwars door de Alpen, Vogezen en Ardennen, over wereldberoemde cols en klassieke ­trajecten rijden we gemiddeld 150 kilometer per dag van Italie naar Nederland. Doel van onze deelname Het ophalen van 30.000 euro voor Artsen zonder Grenzen, een medische noodhulp­ organisatie die wereldwijd mensen helpt. Wie zijn wij? Wij zijn twaalf fanatieke sport- en fietsliefhebbers die hun enthousiasme graag inzetten voor de Tour for Life en daarmee voor Artsen zonder Grenzen. Activiteiten - sponsoring van teamnaam, teamtenue, bidonnen, petjes en autostickers. - organiseren van spinningmarathons - deelname aan verschillende wielerevenementen - promotie op de Vrije Universiteit, Amsterdam - organiseren van de Tour de France wielerpoule ‘Toerdepoele’ - website ‘Het Nieuwe Wielrennen’ (www.hetnieuwewielrennen.nl) - promotie via social media: Hyves, Facebook en Twitter - promotie d.m.v. folders en posters Vergroten van uw naamsbekendheid - promotieruimte op de teamwebsite www.hetnieuwewielrennen.nl, www.toerdepoele.nl, en social media: Hyves, Facebook, Twitter. - de promotie acties (wielerevenementen en 2 euro actie op de Vrije Universiteit) vinden plaats in het gesponsorde teamtenue. - er is doorlopende aandacht in de landelijke dagbladen. O.a. de Telegraaf, het Algemeen Dagblad, Volkskrant, NRC Handelsblad, het Parool en regionale dagbladen. - er is radioaandacht, van Radio 1 en 2 en regionale omroepen. - er is aandacht op de televisie voor Tour for Life, bijvoorbeeld van RTL7 Hier kunnen wij uw hulp en steun bij gebruiken!


Inhoud

Tour for Life 4 Promotieactiviteiten 5 Waarom en op welke manier sponsoren? Sponsorovereenkomst 8 Team Het Nieuwe Wielrennen 9 Artsen zonder Grenzen 13 Volg Tour for Life op internet 14

7


Tour for Life Van 29 augustus tot en met 5 september wordt er voor de tweede keer de Tour For Life georganiseerd, een achtdaagse wielertocht van Italië naar Nederland. Om deel te kunnen nemen moeten de teams geld ophalen voor Artsen zonder Grenzen. Deze organisatie is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt. De Tour for Life is de ultieme uitdaging voor een wieleramateur. In totaal rijden 42 teams in acht dagen van Italië naar Nederland. Dwars door de Alpen, Vogezen en Ardennen, over wereldberoemde cols en klassieke trajecten, rijden we gemiddeld 150 kilometer per dag. Beroemde beklimmingen zijn de Alpe d’Huez, Col de la Faucille en Le Grand Ballon. 1250 kilometers en 19.000 hoogtemeters moeten worden overbrugd om in Valkenburg te finishen. De teams rijden als het ware een ‘Tour de France’ voor amateurs, waar uitrijden al een topprestatie is. In totaal rijden circa 600 mensen de route, en rijden ongeveer 60 auto’s mee in de karavaan. Team Het Nieuwe Wielrennen Wij, met ons team Het Nieuwe Wielrennen, hebben onszelf de ten doel gesteld om de Tour for Life te rijden en 30.000 euro op te halen. Dit bedrag gaat volledig naar Artsen zonder Grenzen. Zo combineren we een mooie ervaring aan een prachtig doel. Hier kunnen wij uw hulp en steun bij gebruiken! Wij zijn twaalf fanatieke sport- en fietsliefhebbers die hun enthousiasme graag inzetten voor de Tour for Life en daarmee voor Artsen zonder Grenzen. Met de expertise die wij in huis hebben zijn wij een uitstekend team om van dit project een groot succes te maken. Het team bestaat uit 5 studenten Bewegingswetenschappen, student Geneeskunde, stu­ dent Plantenwetenschappen, grafisch ontwerper, webontwikkelaar, adviseur, Financial trainee, en Officier Koninklijke Marine. We trainen de komende maanden uren lang en passen ons werk- en studieschema aan om goed voorbereid aan de start te kunnen staan. De route is loodzwaar waardoor het allerminst zeker is dat iedere rijder het einde haalt. Daarnaast zijn we bereid om onszelf in te zetten voor promotieactiveiten en fondsenwerving. Kortom, het komende half jaar staat in het teken van Artsen zonder Grenzen en wielrennen.

4


Promotieactiviteiten De doelen die we als team hebben gesteld gaan we behalen door op veel verschillende manieren aandacht te genereren voor het team, onze sponsoren en Artsen zonder Grenzen. Om de Tour for Life succesvol te ­kunnen volbrengen moet er ook veel getraind worden. Deelname aan wielerevenementen heeft dan ook twee functies. Tijdens de komende maanden zullen de volgende acties plaatsvinden. Er zullen op diverse sportscholen sportevenementen worden georganiseerd. De aftrap is geweest op 14 maart met de Spinningmarathon van drie uur op ‘Sportpark Amstelpark’ in Amsterdam. De evenementen die nog gaan volgen in teken van Tour for Life zijn: - Groepslesavond op Sportplaza Mercator, 15 April - Supersport Sensation op Sportplaza Mercator, Juni - Wheels of Steel, Amstelpark, laatste vrijdag van de maand Deelname aan wielerevenementen Als team zullen we deelnemen aan de volgende tourtochten: - Ronde van Noord – Holland, 24 april (160km) - Giro Tourtocht, 9 mei (150km) - 11 stedentocht, 24 mei (240km) - Limburgs mooiste, 5 juni (200-250km) - Jan Janssen Classic, 19 juni (200km) - Luik Bastenaken Luik, 14 augustus (240km) Promotie op de Vrije Universiteit, Amsterdam Via email zullen de studenten en docenten van de faculteit Bewegingswetenschappen (www.fbw.vu.nl) op de hoogte worden gesteld van onze deelname aan Tour for Life. Daarnaast wordt er een 2 euro actie georganiseerd waarvoor de studenten Beweging­ swetenschappen in teamtenue Tour for Life bij medestudenten en docenten onder de aandacht brengen. In de verenigingsbladen van de faculteit Bewegingswetenschappen; FBWeetjes en SLOMO en de universiteitskrant Ad Valvas (www.advalvas.vu.nl) zal er een artikel gepubliceerd worden over onze deelname aan Tour for Life. Organiseren van de Tour de France wielerpoule ‘Toerdepoele’ De Toerdepoele is een Tour de France-poule waarbij deelnemers een fictief wielerteam samenstellen. Het doel van deze poule is zoveel mogelijk punten te halen door het juist voorspellen van de gele truidrager, groene truidrager, bolletjes truidrager en dagetappe winnaar. Op de website www.toerdepoele.nl zijn er mogelijkheden om in te schrijven, de uitslagen te bekijken en hierop te reageren.

5


Website ‘Het Nieuwe Wielrennen’ Op de website www.hetnieuwewielrennen.nl komen er berichten over de voorbereidingen van het team voor de Tour for Life, de promotie activiteiten die worden georganiseerd, informatie over het opgehaalde bedrag en mogelijkheden om het team te sponsoren. Tijdens de Tour for Life zullen hier berichten komen over de gereden etappes. Promotie via social media Door actief op Hyves, Facebook en Twitter, te berichten over de Tour for Life en onze ac­ tiviteiten hopen we een groot publiek te bereiken en te interesseren voor de Tour for Life en Artsen zonder Grenzen.

6


Waarom en op welke manier sponsoren? Hieronder zetten we nog eens voor u op een rij waarom deze actie voor u interessant zou kunnen zijn. Wij, het Tour for Life-team en Artsen Zonder Grenzen kunnen uw steun zeer goed gebruiken. Verbinden aan een geweldig initiatief U steunt een bijzonder initiatief waarin velen zich vrijwillig inzetten voor de organisatie Artsen Zonder Grenzen. Uit het de Tour for Life 2009 blijkt dat deze actie veel losmaakt bij de betrokkenen. Met een kleine inzet bent u ook betrokken en steunt u dit initiatief om er voor te zorgen dat Artsen Zonder Grenzen het werk wat ze doen kunnen voortzetten. Vergroten van uw naamsbekendheid Onze sponsoren zullen een centrale plaats krijgen in onze verschillende media-uitingen. Immers, zonder sponsoring is dit project niet mogelijk! Uw bedrijf wordt landelijk onder de aandacht gebracht op de volgende manieren: - Promotieruimte op de teamwebsite www.hetnieuwewielrennen.nl, www.toerdepoele.nl, en social media: Hyves, Facebook, Twitter. Hier is een centrale plek voor promotie van onze sponsoren. - De promotie acties (wielerevenementen en 2 euro actie op de Vrije Universiteit) vinden plaats in het gesponsorde teamtenue. Teams in verzorgde wielerkleding trekken veel aandacht. Om zoveel mogelijk op te vallen kleden wij ons tijdens de verschillende wielerevenementen en promotie acties in team­ tenue. Uiteraard behoren een koersbroek en shirt tot het tenue, maar ook arm- en beenstukken, petten en bidonnen behoren tot de benodigde outfit en zullen veelvuldig gebruik worden. Petten en bidonnen worden daarnaast gebruikt als promotie materiaal • 3 x 12 koersbroeken + shirts • 2 x 12 armstukken en/ of beenstukken • bidonnen • petten - Er is doorlopende aandacht in de landelijke dagbladen. O.a. in Telegraaf, Algemeen Dagblad, De Volkskrant, NRC Handelsblad,Het Parool en regionale dagbladen. - Er is radioaandacht, van Radio 1 en 2 en regionale omroepen. - Er is aandacht op de televisie voor Tour for Life, bijvoorbeeld van RTL7 Teamnaam De teamnaam is inwisselbaar voor uw (bedrijfs-) naam. Autostickers De beide volgauto’s worden bestickerd met sponsoruitingen. Donatieformulieren, folders, posters Op promotie-materiaal van het team is ruimte voor vermelding van de sponsoren. De bijdrage is aftrekbaar van de belasting. Uiteraard zijn al uw ideeën welkom en uw wensen bespreekbaar.

7


Sponsorovereenkomst Organisatie Contactpersoon Functie Adres Postcode Plaats Telefoon E-mail Sponsorbedrag Speciaal verzoek type sponsoring / tegenprestatie

Handtekening Sponsor

Handtekening rijd(st)er

Naam

Naam

Plaats

Plaats

Datum

Datum

8


Team Het Nieuwe Wielrennen Voor dit project is veel (media-) aandacht voor het team, onze sponsoren en Artsen zonder Grenzen noodzakelijk. Omdat het team bestaat uit echte wielerliefhebbers, grijpen wij deze kans aan om ­hiermee ‘Het Nieuwe Wielrennen’ te promoten. ‘Het Nieuwe Wielrennen’ is een term die oud-wiel­ renner en wielerverslaggever Maarten Ducrot gebruikt tijdens zijn verslagen van klassiekers en etappes en tot de verbeelding spreekt bij liefhebbers. Met de term ‘Het Nieuwe Wielrennen’ bedoelt Ducrot de periode die is aangebroken sinds de wielerwereld harde maatregelen heeft ingezet om het dopinggebruik in het peloton tegen te gaan. ‘Het Nieuwe Wielrennen’ staat volgens onze ploeg voor ‘eerlijk’, ‘schoon’ en ‘de toekomst’. Iets waar ook Artsen zonder Grenzen voor staat. Voor het team waarbij het volbrengen van de tocht al een topprestatie is, heeft ‘Het Nieuwe Wielrennen’ nog een andere betekenis. Voor de liefhebbers in het team is ‘Het Nieuwe Wielrennen’ een goede manier van fietsen. Dit betekent dat je mede­ wielrenners helpt bij pech, je geen afval achter laat en je als goede verkeersdeelnemer gedraagt.

9


Wij stellen ons graag voor: Thijs Schoots (24) student Bewegingswetenschappen, Amsterdam Je kunt wel zeggen: sport is mijn leven. Al vanaf jongs af aan ben ik actief in verschil­ lende sporten. Vanaf mijn 12e tot mijn 19e heb ik geprobeerd de top in de schaatsen te bereiken. In die jaren als topsporter ontstond mijn passie voor fietsen. Ik vind de Tour for Life een erg goed initiatief om geld in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen. Ik vind het een grote uitdaging om de Tour for Life te fietsen en daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen, een organisatie die mensen helpt bij wie het een uitdaging is om überhaupt te blijven leven. We zullen er hard voor moeten werken maar ik heb het er absoluut voor over! Rens Salomé (27) student Bewegingswetenschappen, Amstelveen Mijn passie voor sport probeer ik in mijn (toekomstig) werk als bewegingswetenschapper en als groepslesinstructeur op zoveel mogelijk mensen over te brengen. De mogelijkheid om acht dagen te fietsen voor het goede doel grijp ik dus ook met beide handen aan. Een mooi goed doel en een mooie sportieve uitdaging met een leuk team! Merel l’Ami (21) student Bewegingswetenschappen, Amstelveen Ik studeer bewegingswetenschappen aan de VU. Van jongs af aan volleybal ik actief en sinds vorig jaar heb ik een nieuwe hobby erbij: wielrennen! Ik was direct enthousiast over het concept van Tour for Life, ‘een loodzware uitdaging aangaan voor het goede doel’. Ik ga de uitdaging aan om geld in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen en daarnaast ook nog eens uren trainen op de fiets. Ik heb er zin in, ik ga ervoor! Irene Blikman (25) student Bewegingswetenschappen, Voorschoten Ik vind het een machtig gevoel op de fiets bergen te beklimmen en grote afstanden te overbruggen. Het is een uitdaging om met Tour for Life mijn fysieke grenzen te zoeken. Artsen zonder Grenzen doen onbaatzuchtig werk, voor alle mensen ter wereld. Door mee te doen met de Tour for Life wil ik hier een beetje aan bijdragen. Dit vergt veel inspanning, maar we gaan het waarmaken!

10


Cees-Jan van der Zweep (23) student Bewegingswetenschappen, Amsterdam Mijn passie voor het wielrennen is er altijd geweest, maar ben zelf pas actief gaan wielrennen toen we met een deel van het huidige team het fameuze plan kregen de Alpe d’Huez te gaan beklimmen. Na twee jaar waren we toe aan een nieuwe uitdaging en toen Rens met het idee van de Tour for Life kwam was ik meteen enthousiast. Zwaar zal de Tour zeker worden, maar met in het achterhoofd de onmisbare hulp die Artsen Zonder Grenzen afgelopen tijd levert in bijvoorbeeld Haïti, zal het geen probleem worden om acht dagen lang het uiterste te geven! Frans Simmes (24) student Geneeskunde, Amsterdam Samen met vrienden en andere enthousiaste mensen hebben we het idee gekregen om te Tour for Life te gaan fietsen. In deze tocht zie ik voor mij persoonlijk een hele mooie sportieve uitdaging die ik met plezier hoop te gaan klaren. Maar voor mij en het hele team minstens zo belangrijk is het goede doel waar we het voor doen. Het zal hopelijk een mooie en pleziervolle tocht worden voor ons én het goede doel ‘Artsen zonder Grenzen.’ Menno van der Zweep (20) student Plantenwetenschappen, Wageningen De afgelopen jaren heb ik met volle overgave geprobeerd de top in het tennissen te bereiken. Dankzij een hardnekkige rugblessure en andere factoren heb ik besloten hier­ mee te stoppen en me meer te gaan richten op wielrennen. Wielrennen is al jaren mijn hobby. De Tour For Life vind ik dan ook een grote uitdaging. Fietsen van Italië naar Neder­ land in 8 dagen en voor het goede doel Artsen Zonder Grenzen. Een super combinatie! Jeroen Koning (37) Grafisch ontwerper, Amsterdam Fietsen is de laatste jaren een serieuze hobby. Vorig jaar heb ik veel wielerklassiekers ge­ reden waardoor ik voor dit jaar een grotere uitdaging zocht. De Tour of Life is de perfecte race voor het behalen van het persoonlijke en het goede doel, twee vliegen in één klap. Als grafisch ontwerper heb ik gewerkt aan het jaarverslag van Médecins Sans Frontières International, een collega tipte me vorig jaar om mee te rijden met de Tour for Life. We gaan een goed resultaat neerzetten!

11


Martijn van Leeuwen (30) Webontwikkelaar & Ondernemer , Voorschoten Soms loop je tegen iets aan wat helemaal goed voelt. Een prachtig avontuur en een goed doel gecombineerd. Iets wat ik al altijd heb willen doen en tegelijk ook nog eens iets voor anderen doen. Het lijkt me de ideale combinatie. Wielrennen is altijd een passie geweest, om te doen en om te kijken. Tour For Life moet het “hoogtepunt” van mijn wielercarrière worden. Dennis Bremmer (30) adviseur bij KMPG, Utrecht Ik werk als adviseur bij KPMG. Twee jaar geleden heb ik een racefiets gekocht en ben sindsdien helemaal verslaafd geraakt aan alles wat met wielrennen te maken heeft. Daarom vind ik het fantastisch me met het volbrengen van de Tour for Life in te zetten voor Artsen zonder Grenzen. Ik heb alleen nog nooit in de bergen gefietst, dus ben extra benieuwd hoe dit me af zal gaan. Inmiddels staan diverse fietsweekenden naar Limburg gepland, dus heb ik er vertrouwen in dat dit goed komt. Tjeerd Meester (27) Financieel trainee bij de overheid, Den Haag Fietsen is mijn sport. Ik vind het leuk om te doen en daarnaast besteed ik veel te veel tijd aan het volgen van de boys uit het profpeloton. Mijn conditie is sinds ik niet meer wedstri­ jdroei een beetje een jojo, maar als er mooie uitdagingen op het programma staan, zeg ik altijd ja. 1200 km vanuit Noord Italië naar huis klonk als een prachtige uitdaging, dus ik ben erbij. Nog wel even een paar maandjes hard trainen. Maarten van Schoorl (24) Officier Koninklijke Marine, Schagen. Een week afzien in ruil voor een betere toekomst van anderen. Zo zie ik de Tour for Life. De uitnodiging om 1250 km af te leggen, met het doel om het goede werk van de Artsen Zonder Grenzen te ondersteunen, greep ik dan ook met beide handen aan. Relatief oner­ varen, maar vol enthousiasme zal ik de tocht ondernemen en ondergaan. Een gevoel van trots en blijdschap zal overheersen wanneer ik aan de finish sta, niet alleen vanwege het voltooien van de zware tour, maar vooral door het idee dat ik iets heb kunnen betekenen voor anderen.

12


Artsen zonder Grenzen Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten) kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk handelen. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking. Met het geld dat wordt opgehaald kan Artsen zonder Grenzen medische noodhulp bieden, zoals bijvoorbeeld: - Met € 10 kan een verloskundige een baby veilig ter wereld helpen - Iemand met hiv/aids weer hoop op leven geven, op een toekomst. Dat kan voor € 70 per persoon per jaar. - Voor € 20 kunnen wij iemand met een pillenkuur in 6 maanden van tuberculose genezen. - Voor € 150 kunnen wij 1.000 kinderen inenten tegen mazelen. Mazelen maakt veel slachtoffers onder kinderen. - Met € 400 kunnen wij 1.000 mensen 3 maanden lang medische zorg geven.

13


Volg Tour for Life op internet

www.tourforlife.nl www.artsenzondergrenzen.nl www.hetnieuwewielrennen.nl hetnieuwewielrennen.hyves.nl/ twitter.com/Team_HNW facebook Wielerevenementen 24 april Ronde van Noord-Holland 9 mei Giro Toertocht Amsterdam 24 mei Friese Elfsteden Rijwieltocht 5 juni Limburgs Mooiste 19 juni Jan Janssen Classic 14 augustus Luik – Bastenaken – Luik

14


Verleg je grens voor Artsen zonder Grenzen!

Sponsorplan Het Nieuwe Wielrennen  

Tour for Life sponsorplan 2010

Advertisement