Straattheaterkrant De Ronde Venen 2013

Page 7

DE GROENE VENEN

7

33. SISTER ACT: ‘LIVING STATUES’

34. SNOWE KOOR

35. SOLID SINGS

www.facebook.com/SisterAct.livingstatues

www.snowekoor.nl

www.solid.nu

‘Sister Act’ wordt gevormd door de zusjes Rosanne en Laura Eilander, 21 en 18 jaar oud. Rosanne doet het standbeelden nu zes jaar, en ze doet dit jaar ook al voor de zesde keer mee met Straattheaterfestival De Ronde Venen. Laura doet het standbeelden nu vier jaar, zij doet voor de vierde keer mee aan het festival in Mijdrecht. ‘Sister Act’ is te bewonderen als levend standbeeld, in zelf ontworpen kostuums. Ook dit jaar komt u de zusjes zomaar ineens tegen in het dorpscentrum in Mijdrecht.

Het Snowe koor uit Loosdrecht was vorig jaar voor het eerst in Mijdrecht te beluisteren. Het ontstond in 2001 als kinderkoor en is inmiddels uitgegroeid tot een gezellig jongerenkoor met maar liefst 28 leden onder de muzikale leiding van oprichtster Jacqui Southam. Snowe is een koor dat graag en regelmatig optreedt, samen met het eigen combo. Daarbij wordt gekozen voor een zeer gevarieerd repertoire, dat niet alleen verrassend en vernieuwend is maar vooral ook ‘entertaining’ voor het publiek.

Judith Dijkstra en Corinne Albers verzorgen onder de naam ‘Solid Sings’ optredens met een zeer divers repertoire, dat uiteen kan lopen van jazz, pop en disco tot dance classics en rockballads. Het allerbelangrijkste is voor hen daarbij dat elk optreden een feestje is!

36. SOULKOOR D-F!NE www.soulkoor.nl Soul & Motownkoor D-F!NE is een ca. 34 vrouwen tellend koor uit Uithoorn, dat sinds 2003 bestaat. Onder begeleiding van de professionele dirigente Julia Scepanovic oefent het koor wekelijks op de woensdagavonden het repertoire, dat bestaat uit heerlijk swingende nummers van onder anderen Aretha Franklin, Stevie Wonder, The Jackson Five en Tina Turner. De laatste jaren is er door het koor hard aan de weg getimmerd. Er komen steeds meer aanvragen voor optredens. Vorig seizoen stonden de dames zelfs, als onderdeel van het ‘Voedselbankkoor’, in de Amsterdam Arena tijdens de concertreeks van De Toppers. Andere optredens variëren van festivals en jaarmarkten tot bedrijfsfeesten en eigen concerten.

38. XING UIT HET HART www.xinguithethart.nl ‘Xing uit het hart’ wil muziek graag naar de mensen toe brengen door op te treden binnen zorginstellingen, maar op 15 juni zijn ze te beluisteren tijdens het Straattheaterfestival. De zangeressen Corinne Albers en Ireen van Bijnen hebben hun sporen in de muziek verdiend en bundelen dit met hun werkervaring in de zorgsector. Hun repertoire is zeer divers en varieert van klassiek, jazz en pop tot cabaret en musical.

39. STREETDANCE BUILD YA SKILLZ & BALLETSCHOOL ANNA www.dansschool-mijdrecht.nl Het Centrum voor Kunst- en Cultuureducatie te Mijdrecht verzorgt als afsluiting van de eenentwintigste editie van Straattheaterfestival De Ronde Venen met alle leerlingen van de afdelingen ‘Build Ya Skillz’ en ‘Balletschool Anna’ een spectaculaire show. In deze show zullen een heleboel populaire dansstijlen voorbijkomen. Zo laten de leerlingen van Build Ya Skillz onder leiding van hun docenten Magic en Sylvain vijf verschillende streetdance-stijlen zien: Breakdance, Hiphop, Popping, Locking en house. Van Balletschool Anna zullen de allerkleinste ballerina’s van 4 en 5 jaar een snoezig optreden geven onder leiding van hun docente Elena. Docente Lisa laat met haar leerlingen moderne dans gemengd met klassiek ballet zien.