Straattheaterkrant De Ronde Venen 2013

Page 6

6

DE GROENE VENEN

Lokale en regionale artiesten en gezelschappen 21. BERT SUTTORP MET ‘BLUES BOOGIE’

23. DA CAPO’S POPKOOR

24. DJEMBEFOLA

www.fiftiesmusic.nl

www.popkoor.nl

Bert Suttorp is een blues-, boogie- en R&R-pianist met niet voor niets de bijnaam ‘The Pusher‘: hij valt op door zijn torpedoachtige pianospel… De afgelopen twee jaar speelde hij tijdens het Straattheaterfestival in de Dorpsstraat en dat is hem zo goed bevallen dat hij ook dit jaar weer van de partij is. Hij speelt op een Roland RD500, met typisch puntige pianosound. Bert Suttorp heeft niet alleen deel uitgemaakt van diverse bands, maar hij heeft als gastmuzikant ook meegespeeld met een groot aantal bekende namen in de blues- en rockwereld onder wie Andrew Brown (USA), Hans Dulfer, Jeffrey Reynolds, Rinus Groeneveld en de bassist van Barrelhouse, Jan Willem Slichting.

Da Capo’s Popkoor uit Amstelhoek en Uithoorn, dat het afgelopen jaar het twintigjarig bestaan vierde, vertolkt met 60 enthousiaste koorleden een breed scala aan popnummers vanaf 1960 tot heden. Het optreden onder leiding van dirigent Floor van Erp en begeleid door de bandleden Colijn Buis, Barte Fermie en Niels Onstenk zal ook dit jaar weer spetterend en geweldig zijn!

Djembefola betekent in de Mandingo-taal drumspeler. Het is ook de naam van deze uit 8 tot 15 deelnemers bestaande djembé-groep uit Mijdrecht. De met geitenvel gespannen trom wordt in heel West-Afrika gebruikt bij feesten en allerlei andere culturele activiteiten.

22. CLOWN MIEK: STRAATCLOWN IN OPLEIDING www.clownmiek.nl Clown Miek, in het dagelijkse leven Marieke Leentvaart uit Woerden, laat zich inspireren door de dingen om zich heen. Deze ‘straatclown in opleiding’ ziet het als haar missie om mensen met elkaar te verbinden. Dat kan op een speelse en uitbundige manier, maar ook rustig en aandachtig. Zelf zegt ze: “We zien wel wat er gebeurt. Misschien gaan we wel lachen, pinken we een traantje weg of gaan we samen spelen! Ik ben net zo nieuwsgierig als jij… Ga je met me mee op ontdekkingstocht?”

Wie er na het optreden op het Straattheaterfestival over denkt om zich aan te sluiten bij Da Capo’s Popkoor is van harte welkom om op donderdagvond vanaf 19.30 uur mee te repeteren in Amstelhoek. Aanmelden kan via dacapo.popkoor@gmail.com.

26. JACK VALENTIJN Singer/songwriter Jack Valentijn uit Mijdrecht zingt al veertig jaar met The Jolly Jokers in heel Nederland. Maar, net zoals de afgelopen twee jaar, gaat hij solo tijdens het Straattheaterfestival van De Ronde Venen. Met liedjes die hij zelf maakte over De Ronde Venen en misschien ook wel over uw dorp! Luister en zing mee, dat is plezier voor twee…

28. ‘KINDEREN HELPEN KINDEREN’ SCHMINKT www.kinderenhelpenkinderen.com ‘Kinderen helpen Kinderen’ is ook weer actief op het Straattheaterfestival. Zij schminken dit jaar in de Dorpsstraat, voor D-Reizen bij winkelcentrum De Lindeboom. De opbrengst van alle activiteiten van ‘Kinderen helpt Kinderen’ gaat naar het Liliane Fonds om gehandicapte kinderen een betere toekomst te geven. Behalve schminken bij diverse activiteiten knutselen kinderen en volwassenen van september t/m april samen op woensdagmiddag. Zie ook www.lilianefonds.nl en www.meedoen.nl.

27. JAZZ- EN SHOWBALLET NICOLE 31. ROM-KOOR

www.showballetnicole.nl Verschillende groepen met in totaal zo’n 150 ‘artiesten’, voornamelijk kinderen en tieners, voeren als opening van het Straattheaterfestival De Ronde Venen gedurende ongeveer een uur korte jazzdansen in diverse stijlen uit. Zoals altijd is dat een genot om naar te kijken! Natuurlijk voor alle ouders en grootouders, maar ook voor alle andere jazzballetliefhebbers en voor iedereen die in de stemming wil komen voor een gezellige dag vol afwisselende straattheateracts. Dit jaar staat er helaas geen tribune op het Raadhuisplein, dus kom wel op tijd voor een plaatsje vooraan!

29 - MAJORETTES VIOS

30. MASONGO www.masongo.nl

VIOS heeft nu ruim een jaar een wedstrijdafdeling voor de majorettes. Deze groep majorettes geeft zaterdag rond de middag bij De Lindeboom een vrolijke demonstratie. Kom je ook kijken hoe leuk het is om majorette bij VIOS te zijn? VIOS heeft nu drie majoretteteams. Je kunt al vanaf je zesde jaar majorette zijn. Je start als leerling en zodra je de basisvaardigheden voldoende onder de knie hebt, kom je in het derde team en ga je mee naar wedstrijden. Al naar gelang je vorderingen promoveer je naar het tweede en uiteindelijk naar het eerste team. Alle majorettezaken worden behartigd door Chantal de Groot. Zij is bereikbaar via majorettes@vios-mijdrecht.nl.

Een enthousiaste groep mensen, die swingende West-Afrikaanse ritmes spelen.

32. DE TURFSCHIPPERS www.deturfschippers.nl De Turfschippers uit Vinkeveen brengen zoals al vele jaren gebruikelijk gevoelige en vrolijke zeemansliederen op een enthousiaste manier over op het publiek. Het zijn liederen met een traan en een lach. Kom ook en zing uit volle borst mee!

www.romkoor.nl Het Regionaal Operette- en Musicalkoor bestaat uit zo'n 45 enthousiaste leden en wordt gedirigeerd door Ferdinand Beuse en begeleid door Rosite van der Woude. Het ROM-koor, zoals de vereniging gemakshalve wordt genoemd, heeft al vele operettes en musicals uitgevoerd en concerten gegeven. Maar daarnaast heeft het koor ook gewoon leuke melodieën op het repertoire staan. Dus kom, luister en zing mee. En leden? Ja, natuurlijk kunnen ze die nog gebruiken… Vooral mannenstemmen zijn meer dan welkom!