Straattheaterkrant De Ronde Venen 2013

Page 4

4

DE GROENE VENEN

13. THEATER ZONDER BLABLA: ‘MET VALLEN EN OPSTAAN’

14. THE SLAMPAMPERS: ‘PUSH’

www.theaterzonderblabla.nl

www.slampampers.nl

Theater Zonder Blabla is een instelling die zich gespecialiseerd heeft in theatervoorstellingen, workshops en cultuurprojecten voor basisscholen. Het doel van Theater Zonder Blabla is kinderen de gelegenheid geven zelf op het podium te staan, naar voorstellingen te kijken en daardoor echt contact te maken met de theaterwereld. Oprichter Martin Forget, die in zijn geboorteland Canada al op zijn twaalfde jaar een groot theaterconcours won met imitaties van dierengeluiden, muziekinstrumenten en bekende mensen, is al vele jaren actief in de theaterwereld. In 1996 vestigde hij zich

definitief in Nederland, waarna hij zijn nieuwe vaderland afreisde met zijn eerste onemanshow ‘Comique sans blabla’, waarin hij woorden, mime en geluidsimitaties combineerde tot één geheel. Sindsdien heeft hij zich daarnaast steeds meer toegelegd op theater voor kinderen. Martins gevoel voor absurditeit en zijn zeer sprekende mimiek en lichaamstaal staan borg voor een sprankelende show. In Mijdrecht speelt hij zijn programma ‘Met vallen en opstaan’.

15. TONEELGROEP DAPPER: ‘CARNIVAL’ www.dappertoneel.nl Toneelgroep Dapper, een Arnhems theatergezelschap, maakt eigenzinnige, beeldende theatervoorstellingen, waarvoor je op het puntje van je stoel gaat zitten. Het zijn eigentijdse sprookjes, waarin entertainment en engagement hand in hand gaan. Humor en ernst worden versmolten in een visueel spektakel. In de voorstelling ‘Carnival’ maak je kennis met een rondreizend dierenkabinet, waarvan de directeur zijn verzameling exotische beesten routineus presenteert aan het publiek. Hij weet echter niet dat de tamme wezens in de bijzondere wagen broeden op een uitbraak… Om de sleur te doorbreken en het leven wat kleurrijker te maken!

De Slampampers komen naar De Ronde Venen met een muzikale straatshow, waarin ze de Jump & Jive, Doowop, Close Harmony en een verdwaalde rap combineren met tomeloze energie, onverwachte comedy en liters zweet. In vele landen in Europa, maar ook in Canada en zelfs Zuid-Korea maakten ze daarmee al veel furore. De drie leden van deze groep zijn zowel uitstekende muzikanten als geweldige komedianten. Van hun ‘feelgood’-show krijgt iedereen absoluut goede zin!

16. VERÓNICA GONZÁLEZ: ‘FOOTSTEPS’ www.teatrinodeipiedi.it De in Argentinië geboren Véronica González, die tegenwoordig in Italië woont, verzorgt in Mijdrecht een muzikale show met een aantal voetpoppen, die ze op een fabuleuze manier tot leven weet te brengen. Met haar armen, hoofd en benen manipuleert ze de poppen op zo’n manier dat je bijna niet kunt begrijpen dat deze hele, verrassende show wordt verzorgd door slechts één vrouw!